Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Φίλε Αντιρατσιστή...

 
Φίλε Αντιρατσιστή,
Πώς θα χαρακτήριζες ένα συλλαλητήριο όπου:
 • παρίσταντο μόνο άνδρες
 • ακούγονταν θρησκοληπτικά συνθήματα, δηλαδή η συνεκτική βάση των διαδηλωτών ήταν η θρησκευτική -και μόνο- συνείδηση
 • διασπείρονταν φονταμενταλιστικές ιδέες
 • πλάκωναν κάποιον στο ξύλο επειδή δεν τους άρεσε η φάτσα του (αν και ήταν "αλληλέγγυος")
 • σταματούσαν τη διαδήλωση μόλις έδυε ο ήλιος, για να πουν μια καλησπέρα στον Αλλάχ ;;;
Πες μου αλήθεια φίλε αντιρατσιστή.
Αν δεν είχες δει στην αφίσα τον τίτλο του συλλαλητηρίου, δε θα έλεγες ότι αυτό το συλλαλητήριο είναι βαθύτατα ρατσιστικό, ξενοφοβικό και σκοταδιστικό;
Δε θα έλεγες ότι είναι στα πλαίσια του ισλαμικού εθνικισμού;

Κι όμως! Αυτά έγιναν στο ογκωδέστερο ως σήμερα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που έγινε πριν λίγες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας, όπου παρευρέθησαν αρκετοί μετανάστες (μόνο άντρες) και "αλληλέγγυοι" του ακροαριστερού και αναρχικού χώρου.

Πάντως μη μου πει κανείς για ταξικό αγώνα των μεταναστών.
Το σύνθημα "ο Αλλάχ είναι μεγάλος" δε μου ακούγεται και τόσο ταξικό...

Μια πικρή αλήθεια...

Ας καταλάβουν κάποιοι πως η "αριστεροσύνη" δε μετριέται με κροκοδείλια δάκρυα για τους μετανάστες, οτιδήποτε κι αν κάνουν αυτοί.
Δε γίνεται να υποστηρίζονται ΚΑΙ όταν στοχοποιούνται αδίκως αλλά ΚΑΙ όταν αδικούν οι ίδιοι.
Αριστερά σημαίνει πάνω απ' όλα Δικαιοσύνη.
Και η Δικαιοσύνη είναι αυστηρή και αμείλικτη.
Όταν οι άδικοι απαλλάσσονται λόγω φυλετικής ιδιότητας, τότε δε θα αργήσουν να στοχοποιηθούν και οι δίκαιοι λόγω φυλετικής ιδιότητας.
Όπως δε δέχομαι κανέναν να κρίνεται ένοχος βάσει καταγωγής, έτσι δεν ανέχομαι και κανέναν να κρίνεται αθώος βάσει καταγωγής και μόνο.

Εγώ στην κρίση μου δεν ξεχωρίζω Έλληνα από μετανάστη.
Όπως αντιμετωπίζω τους μεν έτσι αντιμετωπίζω και τους δε. Ως ανθρώπους.
Και όπως με μένος αντιμετωπίζω τους Χριστιανοταλιμπάν, έτσι με αντίστοιχο μένος αντιμετωπίζω και τους Ισλαμοταλιμπάν.
Και μάλιστα με κριτήριο καθαρά πολιτικο-συγκυριακό, οι τελευταίοι είναι πιο επικίνδυνοι στην παρούσα φάση, καθώς ο ισλαμικός εθνικισμός εντείνεται και επεκτείνεται από χώρα σε χώρα, αναζωογονώντας και το ιδεολογικό "αδερφάκι" του, το δήθεν αντίπαλο δέος, τον χριστιανικό φονταμενταλισμό.
Τους Ισλαμοταλιμπάν -να με συγχωρήσουν οι φίλοι μου οι αριστεροί και αντιρατσιστές- όχι απλά δεν τους στηρίζω και δεν τους συμπαθώ, αλλά θα τους χτυπώ όπως χτυπώ και τους Ταλιμπάν του δικού μας... εκλεκτού έθνους.
Άμα θέλει ο άλλος μουφτήδες, ιμάμηδες και μουλάδες να ορίζουν την κοινωνική του ζωή, ας πάει στη χώρα του να τους βρει.
Εδώ κάνουμε αμάν να στείλουμε στο διάολο τους τραγόπαπες και κοντεύουμε να το καταφέρουμε, θα φορτωθούμε και τραγόπαπες από την αλλοδαπήν;
Δε θα το αντέξω!

Εξάλλου στις χώρες τους ήδη ρίχνουν τους... "κακούς κοσμικούς" ηγέτες και με τη βοήθεια των Αμερικανών ανεβάζουν Ισλαμοταλιμπάν και Χομεϊνήδες.
Οπότε υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρόν για να επιβάλλουν το θεοκρατικό καθεστώς που επιθυμούν εκεί.


Και τελοσπάντων δεν μπορώ να καταλάβω πώς αισθάνονται σήμερα οι αντιρατσιστές που συμμετείχαν σ' ένα συλλαλητήριο όπου σημαντικό μέρος των συμμετεχόντων εξέφραζε ρατσιστικά ιδεώδη.
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κατεβαίνει κάποιος αριστερός/αναρχικός στο δρόμο χέρι-χέρι με κάποιον που παλεύει υπέρ του σκοταδισμού.
Με κάποιον που στον Χρυσαυγίτικο αναδυόμενο σκοταδισμό αντιπαραβάλλει τον δικό του Χομεϊνίδικο σκοταδισμό.
Αν αυτοί οι διαδηλωτές αντί για μετανάστες τύχαινε να είναι Έλληνες, οι ίδιοι "Αλληλέγγυοι" θα τους αντιμετώπιζαν ως εθνικιστές και φασίστες και... θα τους πέταγαν πέτρες.

(Διαβάστε και μια άλλη ενδιαφέρουσα άποψη επί του θέματος εδώ:  http://kerasiakrinoi.blogspot.gr/2012/09/blog-post_4521.html )

Εξάλλου, θα έπρεπε να γνωρίζουν (και μάλλον το γνωρίζουν) ότι ο ολοένα και αυξανόμενος ισλαμικός φονταμενταλισμός το μόνο που τρέφει είναι τον αντίστοιχο "ελληνοχριστιανικό".
Και τελικά το μόνο που προσφέρει στους μετανάστες είναι ακόμη μεγαλύτερη ανοχή ενός μεγάλου μέρους των Ελλήνων πολιτών απέναντι σε ρατσιστικά εγκλήματα κατά μεταναστών.
Το μόνο που προσφέρει η στήριξή τους στον ισλαμικό φονταμενταλισμό είναι η ακόμη μεγαλύτερη στοχοποίηση των μεταναστών από την ελληνική κοινωνία.

Και γι αυτή τη στοχοποίηση δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνος ο "μικροαστός ελληνικός λαός", όπως επαίρονται οι ξερόλες ελιτιστές αντιρατσιστές, αλλά είναι υπεύθυνη και η στάση των συλλόγων των μεταναστών που δεν παίρνουν επαρκείς αποστάσεις από την μεταναστογενή εγκληματικότητα, όπως επίσης και η στάση της αριστεράς (εξαιρουμένου ίσως του ΚΚΕ), η οποία ενώ βγαίνει απ' τα ρούχα της σε κάθε έγκλημα κατά μετανάστη, ταυτόχρονα κλείνει τα μάτια στα αντίστροφα εγκλήματα όπου εμπλέκονται μετανάστες.
Δυστυχώς η Αριστερά, σε όλες σχεδόν τις εκφάνσεις της, είναι όμηρος αντιρατσιστικών (ΜΚ)οργανώσεων και συνιστωσών, επαγγελματιών του αντιρατσισμού, που προσφέρουν ελάχιστα και στην κοινωνία και στους μετανάστες, ενώ συμβάλλουν περισσότερο στην περαιτέρω ανάπτυξη του εκατέρωθεν φυλετικού μίσους, μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών.

 
(ένα μικρό ρεπορτάζ από το εν λόγω συλλαλητήριο)


Εγώ ζω δίπλα σε μετανάστες, κάθε μέρα καλημεριζόμαστε με χαμόγελο, συζητάμε για τα προβλήματά τους και για τα δικά μου και έχουν όλη την ειλικρινή στήριξή μου, όπως και εγώ τη δική τους.
Και μάλιστα στάθηκα στο πλευρό τους όταν μου αποκάλυψαν πως κάποιοι εδώ γύρω είναι Χρυσαυγίτες και ότι έμαθαν πως οι δολοφόνοι της Χ.Α. σιγά-σιγά ετοιμάζονται να αρχίσουν το κυνηγητό εναντίον τους.
Στις συζητήσεις όμως που έχουμε κάνει δεν έχουν απαιτήσει ουδέποτε την επιβολή των δικών τους πιστεύω και συνηθειών, μεταξύ των οποίων κάποιες ίσως είχαν στη χώρα τους.
Οι άνθρωποι πιστεύουν σε όποιον Θεό θέλουν, τον λατρεύουν αυτοί όπως νομίζουν, δεν ενοχλούν κανέναν, δουλεύουν και όλοι τους σφίγγουν το χέρι, γιατί δεν τους φοβάται κανείς.

Την πληρη στήριξή μου έχει και κάθε άλλος μετανάστης που ήρθε εδώ για να ζήσει ήρεμα και ειρηνικά, απ' όπου κι αν είναι, ό,τι χρώμα κι αν έχει, σε όποιον Θεό κι αν πιστεύει, χωρίς όμως να επιχειρεί να μου επιβάλει Ταλιμπανικές ιδεολογίες και πρακτικές.

Αν και εφόσον το επιχειρήσει, τότε θα επιχειρήσω να τον συντρίψω.
Είτε είναι από τα Φάρσαλα είτε από το Ισλαμαμπάντ.

Οφείλουμε να πολεμήσουμε το ρατσιστικό μίσος από κάθε πλευρά.
Στην παρακάτω εικόνα Ταλιμπανο-διαδηλωτές σε άλλη χώρα απαιτούν με πανό την "καρατόμηση όποιου προσβάλλει το Ισλάμ"!
Θα ήθελα τοποθέτηση από τους διαδηλωτές του αντιρατσιστικού.
Θα πλακώνανε στο ξύλο όποιον ανέβαζε και στη χώρα μας τέτοιου είδους πανώ;
Ή αφού είναι μετανάστης, όλα επιτρέπονται;Γιατί, αν κανένας Χριστιανός σήκωνε τέτοιο πανώ θα τον πλακώνατε στο ξύλο. Κι εγώ μαζί σας θα του 'ριχνα.
Στον Ισλαμιστή γιατί όχι; Έχει ειδική μεταχείριση; Κάνουμε φυλετικούς διαχωρισμούς;
Και μη μου πείτε πως δε σηκώθηκε τέτοιο πανώ, επομένως είναι άκυρη η ερώτησή μου.
Διότι πολλάκις έχουν εκφραστεί επιθετικές απόψεις από πλευράς οργανώσεων μεταναστών και δεν είδα να αντιδράτε ποτέ.
Να θυμηθούμε μήπως τότε που κάποιος μπάτσος (-γουρούνι-δολοφόνος) έσκισε το Κοράνι που κρατούσε κάποιος μετανάστης και ταχθήκατε στο πλευρό των Ισλαμο-ταλιμπάν που προέβησαν σε δυσανάλογα αντίποινα;

Για να ξηγιόμαστε:
Ο Ταλιμπανισμός δε θα περάσει από καμιά πλευρά.
Γιατί αλλιώς, μαζί με τα ξερά, θα καούν και τα χλωρά.
Ο ολοκληρωτισμός και ο σκοταδισμός έχουν μόνο ένα χρώμα: ΜΑΥΡΟ.
Ό,τι περιτύλιγμα κι αν τους βάλεις (πράσινο, κόκκινο, ροζ, κοκκινόμαυρο, πορτοκαλί, γαλάζιο), με ό,τι βιβλία κι αν τον νανουρίσεις (Ευαγγέλιο, Κοράνι κλπ.), πάντα μαύρος παραμένει.
Και δε νοείται Αριστερός, Δημοκράτης και Ουμανιστής να υποστηρίζει το Μάυρο Ολοκληρωτισμό των Χομεϊνήδων.

Όποιος τον υποστηρίζει, αρχίδια αριστερός, δημοκράτης ή ουμανιστής είναι.
Και πάνω απ' όλα, αρχίδια αντιρατσιστής είναι.


ΥΓ.: Είμαι πρόθυμος να παλέψω στο πλευρό Ελλήνων και μεταναστών για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ελεύθερης, δίκαιης, προοδευτικής και δημοκρατικής. 
Δε νοούμαι να παλέψω στο πλευρο κανενός ντόπιου ή μετανάστη που επιδιώκει σκοταδιστική οπισθοδρόμηση.
Δε νοούμαι να παλέψω στο πλευρό καμιάς "Ελένης Λουκά με Κοράνι".

45 σχόλια:

 1. Αχ, δεν ήταν ανάγκη να με βάλεις σε λινκ, ευχαριστώ πάντως.

  Καλά τώρα που σε διάβαζα θυμήθηκα την εξέγερση στην Αίγυπτο που ήταν και οι γυναίκες στους δρόμους:

  http://www.youtube.com/watch?v=SmciaHm516I

  Δηλαδή δεν ξέρω, αυτό το συλλαλητήριο είναι πιο σκοτεινό και από συλλαλητήρια σε μουσουλμανικές χώρες, αλλά υποθέτω οτι είναι άλλο η Αίγυπτος, άλλο το Πακιστάν κ.λπ. Κάτι πάντως δεν πάει καλά εδωπέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχουν μπλέξει τα μπούτια τους Σουνίτες, Σηίτες και ξέρω γω ποιοι άλλοι.
  Αλλού οι γυναίκες έχουν κάποια δικαιώματα κι αλλού δεν έχουν.
  Δεν ξέρω λεπτομέρειες επί του θέματος...

  Κι εδώ ισχύουν τα ίδια.
  Αλλά δυστυχώς στις οργανώσεις, τους συλλόγους κλπ μπαίνουν οι φανατικοί εξ αυτών, απ' τους οποίους δυστυχώς παίρνουμε δειγμα.
  Ας κάνουν αυτοκριτική και αυτοκάθαρση κι ας προβάλλουν τους σοβαρούς ανθρώπους, ξεβράζοντας τους φανατικούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μέσα σε μια φράση τα περιέκλεισες όλα:
  "Ο ολοκληρωτισμός και ο σκοταδισμός έχουν μόνο ένα χρώμα: ΜΑΥΡΟ".
  Ξέρεις φίλε, έχω μια "εξτρίμ" άποψη επί του θέματος: Εδώ και 2 χρόνια που γίνεται το σύστριγγλο στην Ελλάδα και σήμερα η χώρα είναι υπό κατοχή, κάποιοι από 2 εκ' διαμέτρου αντίθετους χώρους, διεξάγουν καθημερινά σχεδόν, κάτι που στην πολεμική ορολογία λέγεται: ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ.
  Ο πόλεμος κινδυνεύει να χαθεί οριστικά, η χώρα έχει πέσει, κάποιοι βοήθησαν σημαντικά σ' αυτό. Είχαν στείλει μάχιμες δυνάμεις και εφεδρείες σε ΛΑΘΟΣ ΣΗΜΕΙΟ. Να βαράνε στο γάμο του καραγκιόζη. Ξοδεύοντας άσκοπα πολεμοφόδια και άντρες.
  Ο εχθρός πέρασε σχεδόν ανενόχλητος τις πύλες της Πόλης....
  Το τρικ του εχθρού έπιασε.
  ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θα έλεγα πάντως πως η άποψή σου, αν και τη χαρακτηρίζεις "εξτρίμ", είναι πολύ λογική και ψύχραιμη.

  Αντιπερισπασμός σε καιρό πολέμου = Αποπροσανατολισμός σε καιρό ειρήνης.

  Χρήσιμες δυνάμεις που θα μπορούσαν να πρωτοστατούν στους κοινωνικούς αγώνες αναλώνονται σε ένα επικίνδυνο και αιματηρό κουκλοθέατρο.

  "Κι εμείς φωνάζαμε ζήτω και γεια" που τραγουδούσε κι ο Ψαρονίκος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ως συνηθως συμφωνω απολυτως...!!
  Θυμαμαι..Μια φορα οπου μας επηγανε σ ενα μουσειο, με αγγεια αρχαια..
  Και βλεπαμε ζωγραφισμενα με απειρη τεχνη αγγειαΜελανομορφα, ερυθρομορφα...
  Και μετα..Επηγαμε στη διπλανη αιθουσα, που ησαν αγγεια...Με σαφεις
  γραμμες και ομορφα...Αλλα ΜΟΝΟ με γραμμικα σχεδια...
  Ητανε ,λεει αγγεια..Απο την εποχη της καθοδου των Δωριαιων..Των ανθρωπων του σιδηρου...!!
  Οπλα βαρια και χρηστικα...Μαχαιρια γιανα σφαζουνε...!!
  Οχι διακοσμητικα, οχι ζωγραφιες..Οχι τεχνη...!!
  Ειδα την οπισθοδρομηση μερικων αιωνων..Στο μελλον..!!
  Ενω ο κοσμος εξελισσοταν..Ειδα μια...Γενναια παλινδρομηση...!!
  Αυτο βλεπω και..Τωρα φιλε μου...!!
  Και φοβαμαι...Οτι συντομα θα δουμε..Και Σταυροφορους...
  Με κινητα στις τσεπες...!!
  Να κυνηγανε τα ..Αγια δυσκοποτηρα...Ανακατευοντας την θρησκεια του Ναζωραιου...με την παγανομυστικιστικη λατρεια της μαγειας...
  Και του Σαξωνικου θρησκευτικου ολοκληρωτισμου...!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι Δωριείς (γεννήτορες και των Σπαρτιατών) ήταν κομματάκι βάρβαροι, αν και Έλληνες...
   (για να παραφράσουμε λιγάκι και το γνωστό ρητό!)

   Ως σημαντικότερος Έλληνας στη γνωστή δημοσκόπηση του ΣΚΑΙ πριν λίγα χρόνια ψηφίστηκε ο Μέγας Αλέξανδρος.
   Με γνώμονα το πόσους λαούς νίκησε και το πόσα εδάφη κατέκτησε.
   Ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης, ο Περικλής, ο Πλάτων, ο Ιπποκράτης, ο Ευριπίδης, ο Σόλων, ο Θουκυδίδης που άλλαξαν την ιστορία του ανθρώπινου γένους ήταν αρκετά παρακάτω...

   Λεωνίδες και Μεγαλέξανδροι κερδίζουν λάμψη αποσιωπώντας -εν αγνοία τους- τους σπουδαίους ανθρώπους που δεν κατέκτησαν χώρες, αλλά κατέκτησαν τον Άνθρωπο.

   Κι έτσι, όπως λέει κι ο Πλιάτσικας,
   "πάλι ξεκίνησαν οι Σταυροφόροι"...

   Διαγραφή
 6. Καλησπέρα σας,
  Επειδή ο τίτλος της ανάρτησης υποδηλώνει άγνοια της πραγματικότητας, ας μου επιτραπεί τουλάχιστον να σχολιάσω τον τίτλο.
  Γράφετε: ''Πώς θα χαρακτήριζες ένα συλλαλητήριο όπου:
  παρίσταντο μόνο άνδρες''
  Προφανώς αγνοείτε ότι το 95% για να μην πώ το 100% των μουσουλμάνων "λαθρομεταναστών" έρχονται εδώ χωρίς τις γυναίκες τους. Πως να τις καλέσουν λοιπόν στο συλλαλητήριο ;

  Το ότι γενικά στον μουσουλμανικό κόσμο η γυναίκα είναι αποκλεισμένη δεν αμφισβητείται από κανέναν εδώ και 1600 χρόνια. Για μένα βέβαια είναι σκοταδισμός. Άλλωστε μην ξεχνάμε και τους δικούς μας ταλιμπάν-αγίους τί έχουν πεί και γράψει για τις γυναίκες.

  Και κάτι ακόμη: η φωτογραφία που κοσμέι την ανάρτηση μάλλον είναι από άλλον τόπο, πιθανόν εκτός Ελλάδας (!!!), παρμένη από ρατσιτσικά blogs.

  Ατυχήσατε τόσο στον τίτλο όσο και στη φωτογραφία. Πρέπει να πώς ότι σε πολλά συμφωνώ, αλλά μου μένει μια απορία: τι χρειαζόταν μια τέτοια ανάρτηση σε αυτούς τους "χρυσαυγίτικους καιρούς" ; Για να ενισχύσει ιδεολογικά τους συμπορευόμενους "πατριώτες" των χρυσαυγιτών, βλέπε Καραμπελιάδες και Άρδην ;

  υγ. Όσο για τους έλληνες συμμετέχοντες του συλλαλητηρίου εγώ είδα την αναλογία άνδρες-γυναίκες φυσιολογική. Δεν είδα νάχουν αποκλειστεί οι ελληνίδες...

  Όσο για τα υπονοούμενα κατά των "αντεξουσιαστών-συριζαίων" και "λοιπών αριαστερών " που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, θα πώ τούτο: είναι βαθύ το μίσος για τους "συριζαίους" και ορατός ο φόβος της εξουσίας για την άνοδο. Χρειάζονται μέσα για να πολεμηθεί. Μήπως η ανάρτηση τα προσφέρει ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ως προς το τελευταίο, και αφού κανατε τον κόπο και μπήκατε στο blog και σχολιάζετε με ευγένεια, θα σας έλεγα να ρίξτε μια ματιά σε παλιότερες αναρτήσεις και θα διαπιστώσετε οτι αυτό το blog στήριξε φανατικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα λέω γιατί την ίδια αντιμετώπιση είχε και δική μου ανάρτηση που αναδημοσιεύτηκε, και εγώ επίσης υπερασπίστηκα τον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά.

   Με αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να σας προβληματίσει η ουσία της κριτικής, γιατί προέρχεται από προοδευτικό κόσμο.

   Διαγραφή
  2. Συμπληρώνοντας την ωραία απάντηση της φίλης κ.κ. θέλω να πως τα εξής:

   1.Αν αυτοί έχουν εδώ και 1600 χρόνια σκοταδισμό, καλά θα κάνουν να παλέψουν για να τον ανατρέψουν και όχι να τον εξάγουν και στον υπόλοιπο κόσμο.
   Τόσο κόπο κάναμε να απαλλαγούμε κι εμείς από τους δικους μας μισογύνηδες και μισαλλόδοξους Παπαδο-Ταλιμπάνους, δεν εχουμε όρεξη και γι' άλλους. νεοφερμένους.
   Και με μερικούς Άνθιμους δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμη...

   2.Οι φωτογραφίες προέρχονται από τυχαία αναζήτηση στο Google search. Αν αυτές έχουν χρησιμοποιηθεί και σε ακροδεξιά μπλογκ, δε με ενδιαφέρει.
   Αν σ' ένα φασιστο-ρατσιστικό μπλογκ γράφουν ότι σήμερα είναι Κυριακή, δε θα γράφω εγώ για σπάσιμο ότι είναι Σάββατο.

   3.Μια μικρή, ελάχιστη βόλτα στο απρόν μπλογκ θα σε πείσει πως μόνο αντι-Σύριζα δεν το λες...
   Μόνο.... "ωδή στον Τσίπρα" δεν έχω γράψει μέχρι στιγμής!
   :-)

   4.Το ζήτημα της χρησιμότητας τέτοιου είδους αναρτήσεων στους "Χρυσαυγίτικους καιρούς" είναι και αυτό που με απασχολεί περισσότερο.
   Ξέρεις καμια΄φορά λέω να μη γράψω κάτι, για να μη συμβάλλω σε αυτό που εννοείς κι εσύ.
   Αλλά μετά σκέφτομαι...
   Τι σκατά πολεμάμε για την ελευθερία του λόγου, αν τη στερήσουμε οι ίδιοι από τους εαυτούς μας;
   Γιατί να διαμαρτυρηθούμε αύριο για την κρατική λογοκρισία, αν σήμερα αυτολογοκρινόμαστε;

   Και τελοσπάντων πιστεύω πως υπάρχει ακόμη λίγος, ελάχιστος χρόνος για να αποτρέψουμε τη Χρυσαυγίτικη έφοδο στην ελληνική κοινωνία και να την αναχαιτίσουμε πολιτικά.
   Και τα όσα γράφω παραπάνω (και όσα έχω ξαναγράψει 3-4 φορές σε παρόμοια κείμενα) είναι ο ήχος μιας μικρής που κουδουνίστρας, η οποία αποτελεί ευσεβή πόθο να μετατραπεί κάποια στιγμή σε κώδωνα κινδύνου που θα σημάνει τον κίνδυνο στις προοδευτικές δυνάμεις.
   Ελπίζω πως αυτή η σταγόνα στον ωκεανό τον μπλογκς ότι μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα λιθαράκι ακόμη (μαζί με πολλά άλλα) που αποσκοπεί στην αναθεωρητική συζήτηση στους κόλπους της αριστεράς κυρίως για τη στάση της στο μεταναστευτικό.
   Θεωρώ πως η τωρινή στάση της ωφελεί τελικά τη φασιστική-ρατσιστική άνοδο.
   Να είσαι βέβαιος πως κίνητρό μου αποτελεί η αναζήτηση του τρόπου που θα αντιμετωπιστεί η ολοένα αυξανόμενη φασιστική και ρατσιστική απειλή.

   Και θεωρώ πως η άκρατη και άκριτη υποστήριξη κάθε μετανάστη ανεξαρτήτως οποιουδήποτε άλλου δεδομένου (π.χ. της δράσης του) τελικά δίνει βήμα στον ρατσιστικό λόγο και του αυξάνει και τα ντεσιμπέλ, ώστε βρίσκει όλο και περισσότερα ευήκοα ώτα.

   Διαγραφή
  3. http://ardin-rixi.gr/archives/8332
   ως απάντηση για τις ηλιθιότητες περί συμπόρευσης του Ανώνυμου

   Διαγραφή
 7. Συμφωνώ με το άρθρο και το δικό σου και της Κ.Κ έχουμε που έχουμε να ασχοληθούμε όλα μας τα προβλήματα , έχουμε που έχουμε τους δικούς μας χριστιανοταλιμπαν,το μόνο που μας έλειπε είναι να έχουμε και μια ισλαμική τζιχάντ!
  Σκοτάδι-Σκοτάδι-Σκοτάδι
  Αυτά βλέπουν και τα φασισταριά με το μυαλό κουκούτσι και θα κάνουν καμιά μαλακία και θα τρέχουμε και δε θα φτάνουμε μετά!
  Ναι λοιπόν και ο μωαμεθανός έχει δικαίωμα στη θρησκεία του όπως και ο καθένας αλλά εδώ το πράγμα αλλάζει!
  Εκτός αν κάποιοι που λέγονται αριστεροί αποφάσισαν να μας ''απαγορεύουν'' να λέμε την άποψή μας γιατί είμαστε ρατσιστές!
  ΥΓ .Πολύ φοβάμαι ότι και στη δικιά μας πλευρά κάποιοι ακονίζουν μαχαίρια!
  Νίκος ο Θαλασσάνρωπος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι επειδή μπορεί να πέσουν κάποιοι να με φάνε, εγώ δε λέω να αφήνουμε τα φασισταρια να αλωνίζουν, αλλά δε γίνετε να αφήνουμε και τα ισλαμοφασισταρια!

   Διαγραφή
 8. Φίλε Μαζεστίξ, το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία (τουλάχιστον με την έννοια που έχουμε δώσει εμείς στον όρο), το Ισλάμ είναι πολίτευμα.
  Περιέχει θρησκευτικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς κανόνες καθώς και ένα πλήρες δίκαιο.
  Είναι λάθος να αντιμετωπίζεται το Ισλάμ σαν θρησκεία.
  Η σύγχυση γίνεται γιατί την σωστή τήρηση των κανόνων του Ισλάμ την έχουν οι θρησκευτικοί ηγέτες.
  Αν οι ισλαμιστές αντιμετωπιστούν σαν οπαδοί μιας κοσμοθεωρίας με πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και δικαιακές εφαρμογές τότε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο είναι βαθύτατα πολιτική πράξη.
  Αν οι Ισλαμιστές αντιμετωπιστούν σαν οπαδοί μιας θρησκείας τότε το συλλαλητήριο είναι ουμανιστική πράξη.
  Επειδή (για 'μένα) το Ισλάμ είναι μορφή πολιτεύματος τότε οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο είναι πολιτικά έκθετοι διότι κάθα άλλο παρά φιλελεύθερο είναι το Ισλαμικό πολίτευμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. KΛΕΙΣΘΕΝΗ...Οπως λεει και ο Αρχηγος...ΟΛΕΣ οι θρησκειες ειναι
   και πολιτευματα......Μαλιστα η Χριστιανοταλιμπαν θρησκεια, περιεχει και κρατος επισημο..[Βατικανο]..
   Βεβαιως,παρεξηγωντας τον ορο..Και εκμεταλλευομενοι οι Χριστιανοταλεμπαν την..ΑΠΟΥΣΙΑ προσωπικων διδαχων του Ναζωραιου...ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ την κρατοδομη του Βατικανου...
   Εδω ειναι πολυ μεγαλο θεμα..Να μιλαμε..
   Οι Ιουδαιογενεις θρησκειες..Ξεκινησαν ως..Κυβερνητικα σχηματα...Περιβαλλομενα απο..Θεικη παρεμβαση,για να μην αμφισβητουνται...[Μωυσης-εντολες]

   Διαγραφή
 9. Νίκο θαλασσόλυκε, κι εγώ έχω εφράσει επανειλημμένα το φόβο για την ανάπτυξη τζιχάντ μες στην Αθήνα, ως κακέκτυπο της μάχης των προαστίων του Παρισιου πριν λίγα μόλις χρόνια.
  Και όπως το πάμε ένθεν και ένθεν δύσκολα θα καταφέρουμε να το αποτρέψουμε.
  Αλλά οφείλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε ο καθένας μας για να αποτραπεί κάτι τέτοιο.
  Πρέπει να αλλάξουμε τακτική, γιατί αλλιώς... σκούρα τα πράγματα.


  Κλεισθένη, αυτό που λες με προβληματίζει κι εμένα.
  Αν δηλαδή τελικά το Ισλάμ είναι και πολιτική ιδεολογία, τότε συμπεραίνουμε ότι η υποστήριξή του από ελληνικούς πολιτικούς χώρους δικαίως φαντάζει πολιτικό έγκλημα.
  Κι αν μάλιστα αυτή η πολιτική φύση του Ισλάμ περιλαμβάνει και τον ισλαμικό επεκτατισμό όπως θεωρούν πολλοί, τότε μιλάμε για πολιτική αυτοχειρία.
  Δεν ξέρω την απάντηση, αν δηλαδή το Ισλάμ είναι μόνο θρησκεία ή αν είναι και ιδεολογία ταυτόχρονα.
  Αλλά εδώ που τα λέμε, όλες σχεδον οι σημερινές θρησκείες είναι και ιδεολογίες ταυτόχρονα.
  Άλλο να υποστηρίξεις την ανεξιθρησκία και άλλο να υιοθετήσεις πρακτικές που δε συνάδουν με φιλελεύθερες κοινωνίες.
  Κι αν η κοινωνία μας δεν είναι φιλελεύθερη, δουλειά της αριστεράς είναι να συμβάλλει στη φιλελευθεροποίησή της και όχι στην περαιτέρω συσκότισή της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μαζεστιξ..Συμφωνω...
   ΑΣΕ που η στηριξη των μεταναστων..ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ειναι ανεξιθρησκη....
   Υπαρχουν και Ινδοιστες...Και Χριστιανοι,και Αθεοι μεταναστες..Και Βουδιστες, και Ταμιλ..!!
   Αυτους δεν τους στηριζουμε;;;
   Απο ποτε μεταναστης σημαινει...
   Αποκλειστικα Μουσουλμανος;;;;
   Αν υπολογισεις τις κοινωνιες των μεταναστων απο την Κινα..Τους Ινδους και τους..Αλβανους...
   Οι Μουσουλμανοι ειναι...Μειοψηφια...!!

   Και ειναι δακτυλος της Ασφαλειας..Να θεωρουνται οι μεταναστες...Μουσουλμανοι...

   Διαγραφή
  2. Μαχαίρη, έχεις δίκιο.
   Συμφέρει το σύστημα να αντιμετωπίζονται όλοι οι μετανάστες συλλήβδην ως Μουσουλμάνοι, ούτως ωστε να γίνεται και η σύνδεση του συλλογικού ασυνείδητου: μετανάστης= μουσουλμάνος= τούρκος= εχθρός.
   Άρα μετανάστης= εχθρός.

   Αλλά, ωραία, το σύστημα τη δουλειά του κάνει.
   Αυτή η ρημαδοαριστερά τι διάολο κάνει;
   Το παιχνίδι του συστήματος παίζει;

   Ή μήπως τα χει κάνει πλακάκια με τους χειρότερους εκ των μεταναστών (φανατικές μουσουλμανικές αδελφότητες) και παίζει πινγκ-πονγκ κάτω απ' το τραπέζι;

   Διαγραφή
 10. Ασε Μαζεστιξ...
  Πολυ θλιβερη και υποπτη αυτη η θεση της Αριστερας...
  που λειτουργει με "κολληματα" πολλες φορες χειροτερα απο τα Ασφαλιτικα...
  Φοβουμενη,να μη χαραχτηριστει...
  Στη Γαλλια και την..Αμερικη [ΗΠΑ] ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ σπρωχτηκε η Αριστερα στη γωνια...Απο αυτα τα "κολληματα"...
  Αφου στο τελος και μεγαλοι αριστεροι διανοητες..Ασπαστηκαν τον Μουσουλμανισμο...Αναγνωριζοντας του.."επαναστατικες πραχτικες"
  Και...
  Μετα απο λιγο...Οι φανατιλες οι Μουσουλμανοι..Μετεπηδησαν στρατοπεδα...
  Και τους αφησαν εκθετους...!!

  Θα θυμασαι βεβαια...Την εκστρατεια των Σοβιετικων στο Αυγανισταν...Την εξολοθρευση των κομμουνιστων στο Ιραν...
  Την Ιορδανια τον Λιβανο...
  Και την θλιβερη απομονωση των Παλαιστηνιων στη Λωριδα...

  Σχεδον ολος ο κοσμος..Εδωσε δικιο τελικα...Στο Ισραηλ...!!
  Για να φθασουμε στη "συνεργασια" Ισραηλινων και Αιγυπτιων..Στο Σινα...!!
  Απο κει που ηταν στριμωγμενο το Ισραηλ...
  Τωρα παλι ειναι παντοδυναμο...Χαρη στους Μουλαδες...!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν και δεν γνωρίζω καλά τις υποθέσεις στις οποίες αναφέρεσαι, αντιλαμβάνομαι τι εννοείς.

   Διαγραφή
 11. Αυτό που περιγράφετε είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα της αριστεράς δηλαδή ότι βλέπει μόνο τα δικά μας των άλλων ποτέ.
  Βλέπει μόνο τον ελληνικό εθνικισμό και θρησκευτικό φανατισμό αλλά κάνει πως δεν βλέπει τον εθνικισμό και φανατισμό των άλλων.
  Εμείς όμως σαν λαός έχουμε δει τι έγινε στο Κόσοβο, τι γίνεται στη Συρία και ξέρουμε πώς στήνονται αυτές οι διεθνείς προβοκάτσιες.
  Στη Γιουγκοσλαβία το θρησκευτικό μίσος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον πόλεμο και έπειτα στη διάλυση της χώρας. Πώς να πείσεις λοιπόν τον κόσμο ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και στην Ελλάδα σε μερικά χρόνια?

  Και δεν συμφωνώ με αυτούς που λένε ότι το να τα λέμε αυτά βοηθάει τη χρυσή αυγή.
  Αντιθέτως η άρνηση της αριστεράς να δει την πραγματικότητα βοηθάει τον Σαμαρά γιατί ξέρει την αδυναμία του Σύριζα σε αυτά τα θέματα και γι αυτό παίζει αυτό το χαρτί.
  Δεν μπορεί να χτυπήσει τον Σύριζα στα οικονομικά ούτε και σε τίποτα άλλο και τον χτυπάει στο θέμα του μεταναστευτικού.
  Και δυστυχώς του βγαίνει παρά τα μέτρα και τη λιτότητα και την εξαθλίωση που μας επιβάλλουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αγαπητέ φίλε, κι εγώ καταλήγω στο ότι αν δεν υπήρχε αυτή η "αχίλλειος πτέρνα" της μεταναστευτικής πολιτικής της αριστεράς, σήμερα τα πράγματα πιθανότατα θα ήταν αλλιώς.

  Και ότι τελοσπάντων θα ρπέπει να επαναπροσδιοριστεί η αντιμετώπιση αυτού του μείζονος ζητήματος, βαζοντας στην άκρη την ιδεοληψία και προτάσσοντας την ιδεολογία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. συμφωνω με την ουσια του κειμενου.Δεν μπορεις να συζητας για ανθρωπια κρατωντας θρησκευτικα λαβαρα.Απο την αλλη και η φοβια απεναντι στο αγνωστο "αλλο" δεν ειναι καλος οδηγος.Θελει πολλη προσοχη σε τετοια θεματα οταν αυτα λαμβανουν χωρα σε μια τοσο συντηριτικη κοινωνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ.
   Γι' αυτό προσάθησα (και δεν ξέρω αν -και κατά πόσο- τα κατάφερα) να εκφραστώ με προσοχή, ούτως ώστε να μη δοθεί απ' το κείμενο κάποια λανθασμένη εντύπωση που δε θα ήθελα.

   Διαγραφή
 14. Συμφωνώ με το άρθρο και τις περισσότερες τοποθετήσεις επί αυτού. Και φοβάμαι κι εγώ ότι το μεταναστευτικό μπορεί τελικά να γίνει το Βατερλό της Αριστεράς. Χαίρομαι όμως που έχει αρχίσει να εκφράζεται αυτός ο προβληματισμός και ελπίζω να προλάβουμε τα χειρότερα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Μάλλον πρέπει να γίνει ένας ειλικρινής διάλογος ανάμεσα σε όλους μας.
  Να εκφραστούν οι προβληματισμοί για το θέμα που μάλλον πληθύνονται και να ακολουθηθεί διαφορετική τακτική.
  Και θεωρώ πως σ' αυτή τη συζήτηση πως θα 'πρεπε να συμμετάσχουν όλες οι εκφάνσεις της αριστεράς, γιατί όλους τους παίρνει η μπάλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Να σου πω τοίχε τοίχε, έχεις υπόψη σου φαντάζομαι σε πόσα blog αναπαράχθηκε αυτό το ποστ και σε ποια. Μήπως να γίνουν κάποιες διευκρινίσεις; Εγώ σε μένα έγραψα κάποια πράγματα σε σχόλια και αναρτήσεις, σχετικά με το δικό μου ποστ, και όποιος τα διαβάσει τέλος πάντων, τι να κάνουμε τώρα, αλλά είναι εκεί. Σε ξέρω και καταλαβαίνω πώς γράφεις κάποια πράγματα αν και δεν συμφωνώ με τη φωτό, ούτε με κάποιες διατυπώσεις, αλλά επειδή σε ξέρω τόσο καιρό, δεν παρεξηγώ. Αλλά, δεν ξέρω, μάλλον κι εσύ θα το σκέφτηκες, μήπως κάπως πρέπει να πεις κάτι επιπλέον, εσύ κρίνεις βέβαια...Εγώ δεν έχω και λογαριασμό στο φατσοβιβλίο και έτσι δεν μπορώ να σχολιάσω στα sites όπου απαιτείται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στο tvxs μόνο το έχω εντοπίσει με σχόλια και έχω δει ότι είναι μισά-μισά. Εκεί μου την πέφτουν οι "ελευθεριακοί".
   Στο "Ραμνουσία" πάλι, δεν είχε πολλά σχόλια.

   Έριξα μια ματιά, αλλά δε το βρήκα αλλού που να έχει και σχόλια.
   Αν μπορείς να μου πεις σε ποια blogs το είδες, θα ήταν ευχάριστο. Είμαι περίεργος να δω τι γράφουν! (έχω κι αυτό το βίτσιο...)

   Αν και το έχω ψιλοσυνηθίσει να σου πω την αλήθεια.
   Έχω δει αρκετές φορές κείμενά μου σε blogs ακροδεξιά κι έχω βριστεί επανειλημμένα με σχολιαστές..
   Μου 'χουν ****ήσει το σόι στα λόγια αρκετές φορές οι νεο-ταγματασφαλίτες!
   :-))

   Πάντως, τώρα που έχει φύγει το κείμενο από την πηγή του, κι έχει αναδημοσιευτεί από δημοφιλή blogs, ό,τι και να πω δεν εχει πια αντίκρυσμα.
   Εκ των υστέρων έβαλα τη διευκρίνιση στο (ΥΓ) προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.
   Αλλά τώρα πια δεν μπορώ να κάνω και τίποτα ουσιαστικό νομίζω...

   Διαγραφή
  2. Ένα από αυτά, λίγο που μπήκα δηλαδή, είναι κατά δεξιά μεριά... καταλαβαίνεις: enwtheite.blogspot Eπίσης στο Ramnousia αλλά και σε κάποια άλλα που όμως τώρα έχει σβηστεί η διεύθυνση και δεν τα θυμάμαι.

   Διαγραφή
  3. Ευχαριστώ κ.κ. μου!
   Ξέρεις κάτι; αν το καλοσκεφτείς, θα πρεπε να ικανοποιούμαστε όταν μας αναδημοσιεύουν ακόμη και τα πιο ακραία blogs.
   Αν δεις τι τέρατα γράφονται εκεί μέσα, νομίζω πως καλό κάνει ιδίως οι μη μυημένοι αναγνώστες τους να διαβάζουν και καμιά άποψη πιο ανοιχτόμυαλη από τα γνωστά αναπαραγόμενα "να ξεβρωμίσει ο τόπος" και "εισβολή από λαθρο-ορκ" που γράφοτναι εκεί μέσα...


   Πάντως το ramnousia είναι πολύ καλό blog και δεν είναι ακροδεξιό.

   Διαγραφή
 17. Είναι σημαντικό να διακρίνουμε τη θρησκεία και τη σχετική κουλτούρα από τα όποια πολιτικά μορφώματα τις επικαλούνται. Ο μουσουλμανισμός είναι θρησκεία. Ο ισλαμισμός είναι πολιτικό μόρφωμα ανάλογο των εγχώρειων πολιτικών χριστιανοφασιστικών μορφωμάτων. Δυστυχώς η παραδοσιακή αριστερά του δόγματος "ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός" αντιλήφτηκε μέσα απ' αυτό το πρίσμα την λιγότερη ισχυρή των αντιτιθέμενων παρατάξεων ενός ενδοκαπιταλιστικού ανταγωνισμού ως "αντικαπιταλιστική"...

  "Μετά την κατάρρευση του κρατικού καπιταλισμού και των “εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων” τα οποία είχαν καταρτίσει ένα πρόγραμμα “καθυστερημένης ανάπτυξης” πάνω στη βάση της παγκόσμιας αγοράς, ο χαρακτήρας αυτής της προβολικής σύγκρουσης άλλαξε εκ βάθρων. Στη θέση των κοσμικών αναπτυξιακών καθεστώτων εμφανίστηκε ο αποκαλούμενος Ισλαμισμός, ο οποίος μόνο φαινομενικά λειτουργεί σαν ένα παραδοσιακό θρησκευτικό κίνημα. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια μεταμοντέρνα κουλτουραλιστική κρισιγενή ιδεολογία ενός μέρους των προ πολλού δυτικοποιημένων ελίτ των Ισλαμικών χωρών, η οποία αναπαριστά το αυταρχικό δυναμικό του μεταμοντέρνου και η οποία έχει εμποτιστεί με την απολύτως μη-Ισλαμική ιδεολογία του Ευρωπαϊκού αντι-Σημιτισμού. Τα τμήματα του κεφαλαίου στην περιοχή τα οποία απέτυχαν στην παγκόσμια αγορά, κήρυξαν τον πόλεμο ενάντια στους Εβραίους ως μια υποδειγματική πάλη ενάντια στην δυτική κυριαρχία. Αντιστρόφως, ο δυτικός κρισιγενής ιμπεριαλισμός, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, κατέστησε τον Ισλαμισμό τον νέο βασικό εχθρό, αφού πρώτα τον εξέθρεψε κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου και τον προμήθευσε με όπλα."
  Robert Kurz, "Ο πόλεμος ενάντια στους Εβραίους"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ σωστή κριτική.
   Δυστυχώς έχουμε κολλήσει σε ταμπέλες παλιές και αρνούμαστε συχνά να δούμε ότι δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο.
   Μπορεί κάλλιστα να αντιπαρατίθενται δυο μαύρα.

   Ο εχθρός του εχθρού δεν είναι απαραίτητα και φίλος.

   Ή αλλιώτικα, όπως το γράφεις, ο λιγότερο δυνατός καπιταλιστής δεν είναι αντικαπιταλιστής!

   Διαγραφή
 18. Απαντήσεις
  1. Αυτά είναι!
   Μας βρήκε και το Άρδην!

   Διαγραφή
  2. Και συνεχίζεται...

   http://diorasis.wordpress.com/

   Διαγραφή
  3. Απαπά! Τι εμετός αυτό το "διορασις"!
   Ιστο-τάγμα εφόδου!

   Ψάχνοντας είδα ότι με έχουν ξαναναδημοσιεύσει...

   Λες να χω πέραση στους βλαμμένους;
   Θα το κοιτάξω αυτό!

   Διαγραφή
 19. Μαζεστιξ παρότι το άρθρο σου κατατείνει στο να δείξει πόσο αντικειμενικός είσαι, μάλλον στο αντίθετο καταλήγει αφού είναι γεμάτο από ανακρίβειες, αντιφάσεις και γενικεύσεις .Πιο συγκεκριμένα:
  -"Η Αριστερά είναι όμηρος (πλην του ΚΚΕ)..." αστήρικτο το συμπέρασμα σου, ούτε γεγονότα παραθέτεις , ούτε επιχείρημα που να οδηγεί στο συμπέρασμα σου.
  -"Αφού είναι μετανάστης όλα επιτρέπονται" "κρίνεται αθώος βάσει καταγωγής"από ποίον επιτρέπονται όλα; Από τη δικαιοσύνη;;Κάθε άλλο θα έλεγα..από την αριστερά;;Βγαίνει με πανό η αριστερά όταν δικάζεται κάποιος μετανάστης και λέει "λευτεριά στον πολιτικό κρατούμενο τάδε;;" γιατί εγώ τα τελευταία χρόνια στα δικαστήρια δε διαπίστωσα κάτι τέτοιο
  -"θα τον πλακώνατε στο ξύλο" "θα τους πέταγαν πέτρες"...Έχεις δει σε συνάξεις χριστιανών να έχει πέσει ξύλο;;;Ακόμα και στις λαοσυνάξεις του 2002 για τις ταυτότητες δε θυμάμαι επεισόδια με ξύλο...
  -ο χριστιανικός φονταμεταλισμός θρέφεται από την άνοδο του ισλαμικού φονταμεταλισμού, είναι μήπως είναι το χαμηλό επίπεδο μόρφωσης του κόσμου που τους θρέφει και τους δύο;;;
  -"χέρι χέρι με κάποιον με κάποιον που παλεύει υπέρ του σκοταδισμού' θα έπρεπε σύμφωνα με τη γνώμη σου να τους κάνουν συμφωνία από πριν δηλ.οι Ελληνες υποστηρικτές τους να τους πουν αυτά θα λέτε αυτά δε θα λέτε" ...μάλιστα...πόσο αριστερή σου ακούγεται αυτή η λογοκρισία που προτείνεις;;Σου πέρασε από το μυαλό μήπως δεν κατεβαίνουν για υποστηρίξουν τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων τα οποία είναι υπεράνω κάθε θρησκείας;;Ή οι αριστεροί θα πρέπει να συμπαρίστανται μόνο σε βουδιστές;;;
  -"θα χτυπώ , θα του ριχνα , θα συντρίψω" είσαι αντιφατικός από τη μια απεχθάνεσαι Ταλιμπανικές ιδεολογίες από την άλλη μια χαρά θα του ριχνες ξύλο του φονταμεταλιστή όπως λες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα φίλε/φίλη.
   Συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση.

   Εξηγούμαι για ένα-ένα τα ζητήματα που θέτεις:

   1. Δεν είμαι αντικειμενικός και δνε υπάρχει αντικειμενικότητα γενικώς.
   Οπτικές υπάρχουν.
   Η δική μου, θέλω να πιστεύω, πως διέπεται από ουμανιστική διάθεση αλλά και διάθεση αντιμετώπισης πρακτικών ζητημάτων.
   Κατά τη γνώμη μου η ιεδολογία είναι η αρχή της σκέψης και πολλές φορές η πραγματικότητα αναγκάζει να παίρνω θέση λαμβάνοντας υπ' όψιν και άλλες παραμέτρους.

   2.Ότι η αριστερά δεν καταδικάζει... από μόνη της και με πάθος το μέρο του εγκλήματος που προέρχεται από μετανάστες (μόνο αν πιεστεί εκφράζει τη θλίψη της) ενώ είναι λαλίστατη σε όλα τα άλλα δε χρειάζεται απόδειξη.
   ΑΠόδειξη χρειάζεται μάλλον το αντίθετο.
   Να βρούμε δηλαδή πότε αριστερό κόμμα "σήκωσε" θέμα που είχε να κάνει με κάποιο πρόβλημα για το οποίο ευθύνονται μετανάστες.
   Θα πρέπει να ψάξουμε πολύ για να βρούμε κάτι τέτοιο.

   2. Φυσικά και δε θα βγάει πανό για κάτι τέτοιο.
   Διότι δεν είναι γουρούνια.
   Δενε ίπα ότι υποστηρίζουν το έγκλημα προφανέστατα.
   Είπα ότι είναι εξαιρετικά φειδωλοί στις εφράσεις τους και κλείνουν τα μάτια μπροστά στη μεταναστογενή εγκηλματικότητα.
   Δεν είπα ότι υποστηρίζουν τον εγκληματία.
   Αν έκαναν κάτι τέτοιο να είσαι σίγουρος ότι ούτε θα τους ψήφιζα, ούτε θα τους υποστήριζα, ούτε θα ήθελα και οποιαδήποτε συνδιαλλαγή μαζί τους.
   Το... παράπονό μου αυτό είναι: αφού το ξέρω πως είστε αντίθετοι στο έγκλημα, γιατί δε βγαίεντε εσέις πρώτοι να αναδείξετε το πρόβλημα και να προτείνετε πρακτικές λύσεις κι αφήνετε τους φασίστες να παίρνουν το ρόλο της "φωνής της ψυχής του μικροαστού";

   3. Έχω δει βρισιές, σπρωξίδια, ειρωνείες, αντεγκλήσεις και ξύλο πέρσι στο Σύνταγμα ανάμεσα σε σταυροφόρους θρησκόληπτους και αριστεριστές.
   Και κυρίως έχω δει πολλούς του αριστερού χώρου να λένε "δεν πάω εκεί γιατί εχουν σημαίες, σταυρούς κλπ και βρωμάει ακροδεξιά".
   Αυτή η θέση υφίσταται μόνο όταν έχουμε να κάνουμε με Ελληνορθόδοξους; Με Ισλαμιστές ισχύει κάτι άλλο;

   Στις "λαοσυνάξεις" του Χρστόδουλου φυσικά και ΔΕΝ υπήρχαν αριστεροί για να πλακωθούν στο ξύλο με τους παριστάμενους.

   Διαγραφή

  2. 4. Σαφέστατα και το χαμηλό επίπεδο είναι το χώμα που τρέφει το θρησκευτικό φονταμενταλισμό κάθε πλευράς.
   Αλλά βέβαια και ορισμένοι άλλοι (υψηλού επιπέδου) ποτίζουν με νεράκι έστω και άθελά τους αυτή τη γλάστρα.

   5. Δεν είπα να λένε "αυτά θα λέτε".
   Αλλά σίγουρα οι διοργανωτές της διαδήλωσης είναι σε επαφή με συλλόγους μεταναστών που υποστήριξαν την διαδήλωση και συνδιαλέγονται με το χώρο αυτόν και επομένως γνωρίζουν καλά ποιες ιδέες υποστηρίζει ο καθένας.
   Για να υποστηρίξουν μέσω της διαδήλωσης τα ανθρώπινα δικαιώματα οι Έλληνες υποστηρικτές, θα πρέπει να έχουμε δείγμα ότι διέπονται από τέτοιες ιδέες και αυτοί για τους οποίους διαδηλώνουν.

   6. Δεν είμαι της λογικής Γκάντι.
   Δεν πιστεύω στη "μη βία" που θα αλλάξει τον κόσμο.
   Ο κόσμος αλλάζει και με τη βία.
   Είναι το τελευταίο μέσο των κατατρεγμένων.
   Αν και όταν συμφωνώ με τη στόχευση της χρήσης βίας, φυσικά και την επικροτώ, φυσικά και τη μεταχειρίζομαι.
   Και η απεργία βία είναι. (υπό την έννοια του εκβιασμού απέναντι στον εργοδότη).
   Και η διαδήλωση βία είναι.
   Και η επανάσταση βία είναι.
   Δεν είμαι αντίθετος στη βία εξ ορισμού.
   Είμαι αντίθετος στη βία όταν αυτή δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου.
   Και είμαι σφόδρα αντίθετος στις ταλιμπανικές ιδεολογίες είτε αυτές εκφράζοτναι βιαίως είτε υπό τη μορφή... ειρηνικής διαμαρτυρίας.
   Η μορφή της έκφρασης με ενδιαφέρει λιγότερο από ό,τι το περιεχόμενο.

   Ελπίζω να έδωσα τις απαραίτητες διευκρινίσεις.
   Δεν πιστεύω να σε έπεισα.
   Αλλά ελπίζω και το κείμενό μου αλλά και άλλα κείμενα που έχουν δημοσιευτεί ιδίως τον τελευταίο καιρό από αριστερά χέρια και... πληκτρολόγια να σου προσθέσουν κάποιους παραπάνω προβληματισμούς, δεχόμενος/η ότι εμείς τουλάχιστον αυτά που λέμε δεν τα λέμε έχοντας ξενοφοβική ή ρατσιστική αφετηρία και επομένως κάτι θέλουμε να πούμε σε εσάς, που ασπαζόμαστε μαζί πάνω-κάτω παρόμοιες ιδεολογίες.
   Κάτι που μπορεί ακόμη να μην έχει εκφραστεί σωστά και ολοκληρωμένα.
   Αλλά αυτό το κάτι προβληματίζει σίγουρα (βάσει εμπειρίας μιλώ) αρκετό κόσμο απ' αυτούς που προσδιορίζονται στον αριστερό εν γένει χώρο και δεν έχουν καμία σχέση με την ακροδεξιά, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

   Διαγραφή
 20. Φίλε Μαζεστίξ σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Νομίζω ότι ήταν αρκετά αναλυτική και σαφής.Σε κάποια ζητήματα συμφωνούμε , σε κάποια άλλα όχι. Δύο παρατηρήσεις - διευκρινήσεις και από μένα.
  1. Η αριστερά (και ο όποιος) δε θεωρώ ότι πρέπει να πάρει ιδιαίτερη θέση στα εγκλήματα που διαπράττουν μετανάστες διότι αν το καλοσκεφτείς (σε παραπέμπω και σε έρευνα ανάλυση του ΕΚΚΕ που δίνει αυτό τι συμπέρασμα) η εγκληματικότητα τους ακολουθεί την εγχώρια και έχει τις ίδιες αιτίες που προκαλούν και την εγχώρια.
  http://www2.ekke.gr/open_books/EKKE_BOOK_11.pdf

  2.Θεωρώ ότι άνθρωποι των οποίων καταπατούνται τα δικαιώματα πρέπει έναν άνθρωπο που θεωρείται ουμανιστής να τον έχουν δίπλα τους. Για να το κάνω πιο σαφές σκέψου φυλακισμένους των οποίων τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται και κάνουν μια διαδήλωση (λχ για να σταματήσουν οι βασανισμοί τους). Δε θα ήσουν δίπλα τους επειδή υπήρξαν εγκληματίες;;

  Φιλικά ,
  ΧΧ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα.
   Φυσικά και το έγκλημα έχει πάντα τις ίδιες αιτίες.
   Φτώχεια, ανεργία, έλλειψη ελπίδας, διαλυμένος αξιακός κώδικας, έλλειψη παιδείας, υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, φόβος, αδικία και ανισότητες δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε ο καθένας ανεξαρτήτως εθνικότητας να οδηγηθεί στο έγκλημα.

   Και βέβαια ο πρώτος βαλλόμενος από τα παραπάνω είναι η πιο αδύναμη κοινωνική ομάδα: ο μετανάστης.
   Είτε είναι ο Ελληνας στη Γερμανία είτε είναι ο Μεξικανός στις ΗΠΑ είτε είναι ο Κινέζος στην Αγγλία είτε είναι ο Πακιστανός στην Ελλάδα.
   Εκ θέσεως (και όχι εκ φύσεως) ο μετανάστης είναι πιο επίφοβος για το μικροέγκλημα του δρόμου.
   Ο ντόπιος ασχολείται με το μεγαλοέγκλημα περισσότερο νομίζω.

   Θεωρητικώς θα μπορούσα να πω πως η λύση στην εγκληματικότητα είναι η πάταξη της φτώχειας, της ανεργίας, της αδικίας, των ανισοτήτων κλπ.
   Αλλά καλώς ή κακώς αυτά βρίσκονται σε θεωρητικό επίπεδο ή σε πολύ μακροπρόθεσμο πρακτικό επίπεδο.
   Ο κόσμος θέλει μια λύση εδώ και τώρα.
   Με τους Αλβανούς ευυχώς υπήρξε χρόνος να προσαρμοστούν μετά τα πρώτα παρατράγουδα και επίσης έζησαν εδώ μια 20ετία που κυκλοφορούσε χρήμα, υπήρχε δουλειά, οπότε τελικά έγινε αναίμακτα η ένταξή τους στην κοινωνία.
   Τώρα όμως δεν υπάρχει καθόλου χρόνος, αφού οι... "ξιφολόγχες" καραδοκούν, πολύς κόσμος διψάει για αίμα και κυρίως δεν υπάρχει δουλεια και χρήμα, ούτως ωστε να μπουν στην παραγωγικη διαδικασία οι μετανάστες και να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία.
   .
   Και χρειάζεται να δοθεί μια λύση, διότι αναμφίβολα η υπερβολική συσσώρευση πολλών νέων κατοίκων σε μια χώρα δημιουργεί προβλήματα, τα οποία γίνονται τεράστια όταν δεν υπάρχει δουλειά.
   Διότι μέχρι το 2004 οι μετανάστες και πάλι ήταν πολλοί, αλλά αφού υπήρχε δουλειά δεν υπήρχε πρόβλημα και φωνάζανε μόνο οι φασισταράδες.
   Στο μεταξύ όμως προέκυψε πραγματικό πρόβλημα.
   Το οποίο απαιτεί λύση.
   Κι αν η -όσο το δυνατόν πιο άμεση και πρακτική- λύση δεν έρθει από την αριστερά, έχοντας ως βάση την ουμανιστική θεώρηση, ξέρουμε ότι θα έρθει από την ακροδεξιά, με τις γνωστές συνέπειες για τον ντόπιο πληθυσμό και τους μετανάστες.

   Ως προς το ερώτημα 2, φυσικά συμφωνώ πως οφείλυομε να είμαστε δίπλα στον αγώνα οποιουδήποτε καταπατούνται τα δικαιώματά του.
   Όταν ο φυλακισμένος ζητάει ανθρώπινες συνθήκες κράτησης, φυσικά και θα είμαι μαζί του.
   Χωρίς να τον αθωώνω βέβαια στα μάτια της κοινωνίας για το αδίκημά του.
   Να τονίζω ότι διαίως είναι μέσα, αλλά επίσης δικαίως πρέπει να του προσφερθούν οι συνθήκες που αρμ΄ζοουν σε ανθρώπους.


   Πάλι φλυάρισα...
   Καλή σου μέρα!

   Διαγραφή
 21. Καλησπέρα Μαζεστιξ. Δε φλυαρείς , χαίρομαι που είσαι αναλυτικός γιατί έτσι κατανοώ ευκολότερα αυτά που λες. Μια μικρή μάλλον τελευταία παρατήρηση πάνω στα λεγόμενα σου "Κι αν η -όσο το δυνατόν πιο άμεση και πρακτική- λύση δεν έρθει από την αριστερά, έχοντας ως βάση την ουμανιστική θεώρηση, ξέρουμε ότι θα έρθει από την ακροδεξιά, με τις γνωστές συνέπειες για τον ντόπιο πληθυσμό και τους μετανάστες." το να στρέφεσαι με εγκληματικές πράξεις εναντίον τους δε δίνει καμία λύση..αντιθέτως (πάνω στο σκεπτικό του αρχικού άρθρου σου) θρέφει μίσος και περισσότερα δεινά. Φαντάζομαι θες να πεις για μια επιφανειακή και για τα ματια του κόσμου "εκκαθάριση" σε αυτό θα αναφέρεσαι, έτσι δεν είναι;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προφανώς και δεν εννοω οποιαδήποτε εγκληματική πράξη.
   Δε θα γίνουμε Ναζί.

   Δεν εννοούσα "εκκαθάριση" ακριβώς.
   Εννοούσα πιο πολιτικά μέσα.
   Δηλαδή τσαμπουκάς στην ΕΕ για το Δουβλίνο 2.
   Εκβιασμός για να ανοίξουν τα σύνορα και να προωθηθούν όσοι θέλουν (οι περισσότεροι υποθέτω) αλλά και ανακατάταξη της αστυνομίας και επιστροφή της αστυνομίας στις γειτονιές.
   Η ελευθερία προϋποθέτει την ασφάλεια βέβαια...

   Ούτε εκκαθαρίσεις, ούτε σκούπες, ούτε πογκρόμ.
   Αυτά (πέρα από την ιδεολογική τοποθέτηση του καθενός) είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει κανείς πόλεμο μες στη χώρα του.
   Όλα τα 'χαμε, αυτό μας έλειπε κιόλας.

   Σχετίζεται άμεσα κατά τη γνωμη μου το μεταναστευτικό με τη μαύρη εργασία.
   Μια δραστική αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας, σε συνδυασμό με την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων στους μετανάστες και χοντρός και ηχηρός εκβιασμός προς την ΕΕ πιστεύω πως θα μπορούσαν να απαλύνουν την κατάσταση.
   Αν και η γνώμη μου είναι ότι ως ιδεολογικός χώρος ηττηθήκαμε κατά (παρα)κράτος σ' αυτό το θέμα και τώρα τρέχουμε να μαζέψουμε την... έκταση του σκορ.

   Τώρα θα μου πεις, αυτά πάνω κάτω λένε και σήμερα οι ιθύνοντες της αριστεράς.
   Δεν τα φωνάζουν όμως.
   Δε σηκώνουν τη φωνή για να λυθεί αυτό το πρόβλημα.
   Δε σηκώνουν τη φωνή ποτέ ξεκινώντας από το πρόβλημα στην καθημερινότητα των ντόπιων και όποιος πει καμιά κουβεντούλα, δεν το χουν σε τίποτα να τον πούνε και φασίστα, ανεξάρτητα αν είναι ή δεν είναι.
   Αρκούνται στην προβολή των αιτημάτων των μεταναστών και δε σηκώνουν ποτέ θέμα για τους ντόπιους.

   Αυτό το -κατά τη γνώμη μου- λάθος, όπως είδα σήμερα στην τηλεόραση, το παραδέχτηκε και ο Παππάς του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Δελλατόλας του είπε αυτά πάνω-κάτω που λέω κι εγώ.

   Διαγραφή
 22. Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ για την ωραία κουβέντα!
   Καλό απόγευμα και όποτε θες... ξαναπέρνα!

   Διαγραφή