Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Κάρτα του Πολίτη: Ψηφιοποίηση του Ανθρώπινου Γένους (;)
  Η Ελληνική Κυβέρνηση σχεδιαζει έως το τέλος του 2011 να έχει επιβάλλει την ηλεκτρονική υπερταυτότητα σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Αυτή η κάρτα του πολίτη κατά τον Γ. Παπανδρέου θα επιλύσει τα προβλήματα ασυνεννοησίας μεταξύ των υπηρεσιών, τη γραφειοκρατία, την εμπλοκή πολλών υπηρεσιών και υπογραφών σε κάθε συναλλαγή των πολιτών με το δημόσιο. Αυτά αμέσως δηλώνονται από την Κυβέρνηση. Εμμέσως κατά καιρούς έχει δηλωθεί από τους ίδιους αξιωματούχους ότι πρόθεσή τους είναι η κατάργηση της χρήσης του νομίσματος, η χρήση της κάρτας ως φορολογική ταυτότητα και ως αντικατάσταση των αποδείξεων για τις αγορές μας. Έως και στα... διόδια θα χρησιμοποιηθεί.
  Παρόλα αυτά η Κυβερνηση έθεσε το θέμα της κάρτας του πολίτη σε δημόσια διαβούλευση στο διαδίκτυο και οι πολίτες με ποσοστό 90% (!!!) την καταψήφισαν.
Έτσι απέσυρε αυτό το νομοσχέδιο και... ξανάφερε το ίδιο με άλλη ονομασία: "Νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση", η οποία ακούγεται πιο εύηχη στα αυτιά των πολιτών.
  Θα έλεγε κανείς "μα ποιοι καταψηφίζουν την Κάρτα του Πολίτη; Οι ίδιοι δεν είναι που καθημερινά φωνάζουν για τη γραφειοκρατία στο Δημόσιο, για τις δεκάδες υπογραφές που πρέπει να συλλέγουν γυρίζοντας βόλτα τις υπηρεσίες για μια σφραγίδα;
Δε θέλουν όλοι αυτοί οι πολίτες να εξυπηρετούνται γρήγορα και εύκολα;
Είναι τρελοί;"
Ή μάλλον κάτι δεν πάει καλά με την Κάρτα του Πολίτη;

Και πριν απαντήσω, ας παραθέσω την άποψη του Άγγλου Αναπληρωτή Πρωθυπουργού Clegg.
Θεωρεί λοιπόν τη λειτουργία της Κάρτας του Πολίτη που ίσχυε στην Αγγλία αδιάκριτα προσβλητική για τους πολίτες. Αναφέρει ότι η κατάργησή της απεκατέστησε την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και για να κινητοποιηθεί η αγγλική Κυβέρνηση αρκούσε η συλλογή 10.000 υπογραφών από πολίτες που ζητούσαν την κατάργηση της υπερ-κάρτας.
Και για του λόγου μου το αληθές...Συνωμοσιολόγος η Κυβέρνηση της Αγγλίας; Έτσι θα απαντούσε ο αγαπητός μας Γιώργος Παπανδρέου φυσικά...
Η ολοκλήρωση εξάλλου της θέσπισης της Κάρτας του Πολίτη θα όστιζε 835 εκ. ευρώ στην Αγγλία. Και εκεί παρότι δεν έχουν μπει στο ΔΝΤ τα σκέφτονται τα λεφτά.
Εδώ όμως, όπου δεν πληρώνονται εδώ και ένα χρόνο πολλοί συνταξιούχοι (και του στενού μου οικογενειακού κύκλου), όπου περικόπτονται δώρα, επιδόματα και μισθοί από την Κυβέρνηση διότι εσχάτως.... λεφτά δεν υπάρχουν, δεν υπάρχει πρόβλημα να ξοδευτούν εκατομμύρια ευρώ για την εφαρμογή αυτού του νομοσχεδίου.
Μα.... η Τρόικα του ΔΝΤ πώς μας το επιτρέπει αυτό;
Ναι αυτή που ελέγχει κάθε ευρώ που φεύφει απ τα Δημόσια Ταμεία; Αυτή που μετράει και τα ρέστα.
Μήπως η Κάρτα του Πολίτη επιβάλλεται από τα εξωθεσμικά κέντρα της αλλοδαπής, των οποίων σύμμαχος και τοποτηρητής είναι το ΔΝΤ;
Και μήπως αυτή η περίεργη σπουδή αυτών των κέντρων να επιβάλλουν αυτήν την Καρτα την καθιστά ιδιαιτέρως ύποπτη ως προς τη μελλοντική της λειτουργία στις ζωές μας;
Εκτός αν ΔΝΤ, Ευρωπαική Ένωση και λοιποί ενδιαφέρονται για εμάς περισσότερο απ ότι εμείς οι ίδιοι και αν στενοχωριούνται περισσότερο από εμας για την ταλαιπωρία μας στις Δημόσιες Υπηρεσίες...

Σε άλλες χώρες τώρα. Στη Ρουμανία όπου από το 2003 έως σήμερα η εφαρμογή της υπερκάρτας παίρνει συνεχώς αναβολές πότε λόγω των αντιδράσεων και πότε λόγω αδυναμίας να επωμιστεί το Κράτος το μεγάλο κόστος του μέτρου αυτού.
Με εξαίρεση την Εσθονία και την Ισπανία, όπου η ηλεκτρονική κάρτα χρησιμοποιείται πλέον από τους περισσότερους πολίτες, στις υπόλοιπες χώρες (και είναι πολλές) της Ευρωπαικής Ένωσης η κάρτα είναι προαιρετική και χρησιμοποιείται από μονοψήφιο ποσοστό πολιτών.
Στην Ελλάδα όμως  λαοπρόβλητη Κυβέρνησή μας φροντίζει να αμς ενημερώσει ότι η χρήση της Κάρτας του Πολίτη θα λάβει διαστάσεις καθολικές για τους Έλληνες πολίτες και ότι όποιος αρνηθεί την παραλαβή της κάρτας του, τότε θα υποστεί έναν ... οικονομικό αποκλεισμό, καθώς δε θα μπορεί να πληρώνεται, να πληρώνει, να κάνει φορολογική δήλωση κλπ.
Ευθύς εκβιασμός λοιπόν!
Και μάλιστα ο εκβιασμός έγινε αιχμηρότερος πριν μερικούς μήνες.
Η Κυβέρνηση υπορέωσε τους αστυνομικους να λάβουν αυτήν την κάρτα.
Ένας αστυνομικός αρνήθηκε για λόγους συνειδησιακούς να τη λάβει. Θεώρησε ότι η χρήση της είναι αντίθετη με την χρστιανική πίστη του.
Και τότε η καταπληκτική Κυβέρνησή μας που αντιδρά στα πάντα άεσα και αποτελεσματικά τον.... έπαυσε από το Σώμα της Αστυνομίας!
Ναι! Παύθηκε από την Αστυνομία με συνοοπτικές διαδικασίες ένας άνθρωπος που απλώς αρνήθηκε για συνειδησιακούς λόγους (άσχετα αν συμφωνούμε με αυτους) να λάβει την Κάρτα του Πολίτη και συνεχίζουν να υπηρετούν στο Σώμα της Αστυνομίας ανενόχλητοι και να ασελγούν επάνω του οι "Προστάτες" των νυχτερινών κέντρων, οι τραμπούκοι που χτυπούν στο ψαχνό αθώους διαδηλωτές, μιζαδόροι, αργόσχολοι κλπ κλπ. Για αυτούς οι διαδικάσίες είναι μακρές και συνήθως δεν καταλήγουν πουθενά.Τίθενται σε διαθεσιμότητα γα κάνα μήνα, γίνεται μια ΕΔΕ της πλάκας και ανενόχλητοι συνεχίζουν το έργο τους. Στον αστυνομικό που αρνήθηκε την Κάρτα του Πολίτη θυμήθηκε η ΕΛ.ΑΣ να ντυθεί CSI Miami...

Και ρωτώ εγώ... αφού η Κυβερνηση μετά το σάλο για την Κάρτα του Πολίτη διαβεβαιώνει πλέον σε όλους τους τόνους ότι θα περιέχει όσα στοιχεία περιέχει και η ταυτότητα... τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης της Κάρτας του Πολίτη και της κατάργησης της ταυτότητας;
Και αφού τα ΚΕΠ για τον ίδιο λόγο δημιουργήθηκαν, για την αευθείας εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω ενός ενιάιου συστήματος και μάιστα λειτούργησαν καλά και ανακουφιστικά για τη γραφειοκρατία, γιατί δεν επενδύουν στα ΚΕΠ και να καταφέρει τα ίδια που δηλώνει η Κυβέρνηση και μάλιστα χωρίς την παραμικρή αντίδραση;
Τουναντίον όλοι θα χειροκροτούσαν μια τέτοια ενέργεια.

Αν πάλι η Κάρτα του Πολίτη λειτουργί ταυτόχρονα ως ιατρικός φάκελος, φορολογικός φάκελος, ταυτότητα, κάρτα διοδίων και ταξιδιωτικό έγγραφο εντός των χωρών της Συνθήκης Σένγκεν, τότε αρχίζουμε και πονηρευόμαστε ότι αυτό είναι το βήμα εμπρός προς το σχέδιο της Παγκοσμιοποίησης.
Εξάλλου είχε δηλώσει και ο Πρωθυπουργός μας: "Χρειαζόμαστε μια Παγκόσμια Διακυβέρνηση και τη χρειαζόμαστε άμεσα!". Είναι και βιαστικός ο χρυσός μου...

Και αυτή η Παγκόσμια Διακυβέρνηση φυσικά ουδεμία σχέση έχει με το Διεθνισμό της Αριστεράς, αφού λειτουργεί με την αντίθετη ακριβώς λογική.
Ο Διεθνισμός αφορούσε στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών, στην υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών και στον αγώνα της παγκόσμιας εργατικής τάξης ενάντια στο Παγκόσμιο Κεφάλαιο.
Αυτή όμως η Παγκοσμιοποίηση που συντελείται είναι το αντίθετο.
Είναι όργανο σκοτεινών θεσμικών και εξωθεσμικών οργάνων.
Τα όποια στοιχεία τελικά θα περιέχονται στην Κάρτα του Πολίτη θα είναι διαθέσιμα σε κάποιους σκοτεινούς Κυβερνήτες του Κόσμου τους οποίους εμείς δε γνωρίζουμε.
Ποιος Έλληνας άλλωστε γνώριζε μέχρι πριν ενάμιση χρόνο τον Γιούνγκερ, τον Στρος Καν κλπ.; Και όταν αυτοί είναι υπάλληλοι του Σόρος, του Ροκφέλερ, της Goldman Sachs, της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, των Μασονικών Στοών, των Πολυεθνικών κάθε είδους εμπορίου (όπλων, ναρκωτικών έως και... coca-cola), πώς μπορούμε να είμαστε εμείς ήσυχοι ότι τα στοιχεία μας είναι σε ασφαλή χέρια;
Και πώς μπορούμε να αισθανόμαστε και ασφαλείς από τους διάφορους hackers οι οποίοι εύκολα μπορούν να βρίσκουν πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία και ακόμη χειρότερα να τα παραλάσσουν κατά βούληση και προς ίδιον όφελος;
Ήδη στη Γερμανία υπάρχει αυτο το πρόβλημα και οι Μυστικές της Υπηρεσίες διατυπώνουν επιφυλάξεις επί του θέματος.
Αφήστε που διατείνονται ήδη αρκετοί εντός της Ευρωπαικής Ένωσης με πρωτοστατούντες τους Ολλανδούς (πρώην αποικιοκράτες) ότι για λόγους ασφαλείας και μη απώλειας της Ηλεκτρονικής Κάρτας μπόρεί να εφαρμοστεί και το θρυλικό... τσιπάκι! Δηλαδή το μικροτσίπ που θα εμφυτεύεται είτε στο βραχίονα του χεριού είτε στο μέτωπο και θα λειτουργεί ως ... ηλεκτρονική υπογραφή.
Ασκήσεις ελέγχου κοινωνικής συνείδησης κατά κάποιο τρόπο δηλαδή.
Τα εφιαλτικότερα σενάρια που δεν τα σκέφτηκε ούτε ο Όργουελ, που δεν τόλμησε να τα πει ούτε ο γραφικότερος συνωμοσιολόγος, όλα ζωντανεύουν στο μυαλό μας όταν διαβλέπουμε την πραγματοποίησή τους. Με πειραματόζωα... ποιους άλλους; Εμάς!
Μεγάλος Αδελφός; Παγκόσμιος Φασισμός; Έλεγχος Συνειδήσεων;
Όπως και να αποκαλέσουμε συτό το εφιαλτικό σενάριο, το οποίο τείνει να αντιγράψει η ζωή και πρώτη φορά φαντάζει τόσο κοντινό, είναι σίγουρα βγαλμένο από τους χειρότερους εφιάλτες του Ανθρώπινου Γένους.

Και τελοσπάντων, αν στο προηγούμενο αντίστοιχο θέμα που είχε δημιουργηθεί με το θέμα των ταυτοτήτων η ελληνική κοινωνία ήταν χωρισμένη στη μέση οπότε νομιμοποιούνταν πολιτικά και ηθικά κάθε κόμμα ή κυβέρνηση να επιλέξει να είναι με τη μία πλευρά ή με την άλλη, τώρα στο θέμα της Κάρτας του Πολίτη... υπάρχει η ιδεολογική ομοφωνία του ελληνικού λαού που φωνάζει ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!
Αριστεροί, Δεξιοί, Χριστιανοί, Άθεοι, Συνωμοσιολόγοι, Ορθολογιστές...  ΟΛΟΙ ομονοούν.
Και πώς μπορεί η Κυβερνηση να κωφεύει για άλλη μια φορά;
Πώς μπορεί η Νέα Δημοκρατία να κάνει για άλλη μια φορά την πάπια;

Όταν στην Αγγλία των 50 περίπου εκατομμυρίων κατοίκων αρκούν 10.000 υπογραφές για να κινητοποιήσουν την Κυβέρνησή τους να αποσύρει την Κάρτα του Πολίτη πώς γίνεται στην Ελλάδα για άλλη μια φορά να αγνοείται η άποψη των πολιτών;
Και μάλιστα όταν οι Έλληνες πολίτες για μια φορά έχουν την ίδια άποψη;

Η Δημοκρατία μας έχει καταλυθεί.
Ζούμε σε Κοινοβουλευτική Δικτατορία και ο Ελληνικός λαός έχει χρέος να αντιδράσει και να επιβάλλει με τον αγώνα του την πραγματική Δημοκρατία διώχνοντας αυτά τα φασιστοειδή-τοποτηρητές της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης που λυμαίνονται τον πλούτο του Ελληνικού λαού και καταπτούν βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα εις το όνομα των... ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως ο Κλίντον βομβάρδιζε κάποτε την Γιουγκοσλαβία εις το όνομα της "ειρήνης"...

Καιρός να ξυπνήσουμε και να αντιδράσουμε!

Ο Αγώνας ενάντια στην βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι ούτε μόνο εθνικός, ούτε μόνο ταξικός, ούτε μόνο θρησκευτικός.

Είναι Αγώνας ενάντια στην Ψηφιοποίηση του Ανθρώπινου Γένους.

Είναι Αγώνας για τη Νίκη του Ανθρώπου ενάντια στα Ανθρωπόμορφα Τέρατα της Παγκοσμιοποίησης.
Fuck you, I won't do what you tell me
Fuck you, I won't do what you tell me
Fuck you, I won't do what you tell me

17 σχόλια:

 1. Δηλαδή, λέμε τώρα, αν έμπαινε ένα τσιπάκι στο μέτωπο και σε αντιστάθμισμα γλίτωνε κανείς την απόλυτη γραφειοκρατία, το σταμάτημα στα διόδια, την αναγνώριση στα νοσοκομεία, στην εφορία, τις αμέτρητες χιλιάδες φορές που χρειάζεται κανείς να αναγκάζεται να αποδείξει ότι είναι αυτός και όχι κάποιος άλλος, τι θα πείραζε??????

  Αν και σκεφτεί κανείς πως κάτι τέτοιο θα έκανε δύσκολη την ζωή σε κλέφτες, σε δολοφόνους, σε κάθε είδους παράνομους.

  Γιατί να μην κάνουμε την ζωή μας ευκολότερη???

  Άλλωστε για ποιά προσωπικά δεδομένα συζητάμε?
  Το κράτος δεν έχει όλα τα στοιχεία μας???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάπως έτσι σφραγίζουν τα οικόσιτα ζώα.
  Στο μέτωπο, στο λαιμό, πίσω από το αυτί και στο μπούτι.
  όποιος πιστεύει ότι έτσι γλυτώνει την γραφειοκρατία και διαθέτει, λαιμό, αυτί και μπούτι να πάει να σφραγιστεί.
  Θα είναι από την Μαλακάσα με σφραγίδα και βούλα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η θυσία της Ελευθερίας εις το όνομα της Ασφάλειας ονομάζεται με μία λέξη Δικτατορία.

  Αν εσένα IonnKorr δε σε πειράζει να γίνεις ένα ψηφιακό πλάσμα, τότε δικαίωμά σου.
  Εγώ δε θελω να γίνω ένας αριθμός.
  Θέλω να παραμείνω ελεύθερος άνθρωπος,ελεύθερος πολίτης.
  Και υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι, σαφέστατα φτηνότεροι, οι οποίοι μπορούν να μας προσφέρουν τις ίδιες εξυπηρετήσεις χωρίς να μας παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

  Εις το όνομα της Ασφάλειάς σου λοιπόν, μπορείς να δεχθείς να τοποθετήσει το Κράτος κάμερα στο υπνοδωμάτιό σου και στο μπάνιο σου, ούτως ωστε αν επιχειρήσει κανείς κακουργηματική πράξη να μπορεί να συλληφθεί αμέσως.
  Τώρα το αν έχεις ένα "αόρατο μάτι" να σε παρακολουθεί την ώρα που εσύ κοιμάσαι, ντύνεσαι, γδύνεσαι, κάνεις έρωτα, ξύνεσαι, πλένεις τα δόντια σου ή.... κάνεις την ανάγκη σου... και τι έγινε;
  Αν αυτό είναι το τίμημα για την "Ασφάλεια", ας το κάνουν κι αυτό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μαζεστίξ παρέλειψα να πω ότι η ανάρτησή σου είναι καταπληκτική !!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σ ευχαριστώ πολύ Selana.
  Περιμένω και τις δικές σου βέβαια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μαζεστίξ αντέχεις να διαβάσεις ένα συγκλονιστικό νέο;;;;;;
  Κάθισε και διάβασε.
  Προσπαθώ εδώ και μια εβδομάδα περίπου να οργανώσω το δικό μου μπλόγκ(άκι).Προς το παρόν είναι λίγο από όλα,που θα πάει όμως θα το βάλω σε τάξη.
  Σου στέλνω το λίνκ όχι για άλλο λόγο έτσι για να φρίξεις.
  http://dithen2010.blogspot.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. http://id-ont.blogspot.com/
  http://orthodox-watch.blogspot.com/
  http://norfid.wordpress.com/
  http:/http://asimpiestos.blogspot.com
  http://www-voulgari.blogspot.com/
  http://anavaseis.blogspot.com/
  http://www.orthros.org/Greek/Eidiseis/E_Arnoumai2.php

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. "Οι νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες θα είναι εφοδιασμένες με μικροτσίπς τα οποία θα εντοπίζονται από το δορυφόρο Γαλιλαίος που βρίσκεται ήδη σε τροχιά. Μέσω αυτού του δορυφόρου θα ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΙ και θα ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΡΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΩΣ ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΡΩΝ. Ο δορυφόρος θα έχει τη δυνατότητα να ιχνηλατεί τους κατόχους της νέας ψηφιακής ταυτότητας όπως συμβαίνει σε στρατιωτικές - κατασκοπευτικές εφαρμογές".
  Ε.Ι. Γιαννακουδάκη Τα βιομετρικά διαβατήρια Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2007

  Ιερό Κελλίο Αγίου Νικολάου Μπουραζέρη Άγιο Όρος
  H Ευθύνη της Επιλογής μας σελίδα 103 εκδόσεις Ενωμένη Ρωμηοσύνη ISBN:978-960-99098-3-9
  Β Έκδοση 2010

  Περισσότερες πληροφορίες:
  http://www.no2id.net/
  http://www.suite101.com/content/national-id-card-and-the-believe-program-meets-strong-opposition-a232612
  http://beatthechip.blogspot.com/
  http://www.wethepeoplewillnotbechipped.com/main/viewpage.php?page_id=2

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ευχαριστούμε πολύ ανώνυμε φίλε για τις πληροφορίες και για τον κόπο να παραθέσεις τους συνδέσμους.

  Μου κέντρισε το ενδιαφέρον ότι το Δορυφόρο που αναφέρεις τον ονόμασαν Γαλιλαίο.

  Ο Διαφωτιστής της Ανθρωπότητας που κυνηγήθηκε από το Σύστημα χρησιμοποιείται σήμερα (το όνομά του) από το ίδιο ουσιαστικά Σύστημα ως Συσκοτιστής...

  Τι παράνοια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πολύ καλό ...αναδημοσιευω.
  diaskronos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια!
  Καλησπέρες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αγαπητέ μας φίλε, το θέμα σου το αναδημοσιεύουμε (χωρίς όμως το μουσικό κομμάτι, όχι ότι δε μας αρέσει αλλά δε ταιριάζει στο ύφος του blogspot)
  http://eleftheroiellines.blogspot.com/2011/05/blog-post_2102.html

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ελεύθερα!
  Μπορείτε να αναδημοσιεύετε ό,τι νομίζετε από εδώ και χωρίς να ρωτάτε.
  Καλό βράδυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Συμφωνω με τις δημοσιευσεις σασ σχετικα με την μη αναγκαιοτητα της καρτας του πολιτη.Στον βωμο μιας παγκοσμιοποημενης κοινωνιας επιχειρειται να αλλοιωθει και να εξαφανιστει η ταυτοτητα του τοπου μας,της πατριδας μας.Επειδη οι Ανωτερω και αναφερομια στα 300 πιονια ,δεν εχουν ιχνος συνηδησΗς πως με αυτα που πραττουν οδηγουν στον αφανισμο του ελληνικου κρατους.Παρεπιπτοντως επισημμαινω πως δεν εχω καμια εθνικιστικη ταση(για τυχον κακοβουλους) ειμαι ενας νεος 20 χρονων με ανησυχιες σχετικα οχι με το μελλον μου το οποιο το υπονομευουν καθε μερα αλλα με το παρον μου,ως μελος αυτης της κοινωνιας.Δυστυχως ολα ειναι τεχνητα και μακροπροθεσμα θα εχουμε ολοι οι λαοι το ιδιο νομισμα ,δεν θα διαφερουμε σε τιποτε απολυτως απο τους αλλους.Μηπως να εχουμε και ολοι την ιδια θρησκεια?...επειδη κατι τετοιο θα τους βολευε.Με αφορμη το θεμα καταθετω τις ανησυχιες μου και εγω σαν νεος που ειμαι,ΕΝΑς 20ΧΡΟΝΟς.Τις καταθετω Επειδη θελω ενα τοΠΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ να επικρατει κοινωνικη ευημερια.Δεν θελω να κανω αλλες πολιτικες προεκτασεις και σας ζητω συγγνωμη αν ημουν κουραστικος αλλα σε αυτο που θελω να καταληξω εινια πως αν δεν κανουμε εμεις την αλλαγη..ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ(οι 300 και ΣΙΑ) δεν αλλαζουν, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΞΕ ΕΣΥ.(ο Μαζεστιξ ισως με θυμαται ,ειχα κανει μια δημοσιευση για τα πετρελαια ,χθες που συμφωνουσα με τις πολυ σωστες αποψεις του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Καλησπέρα!
  Η παγκοσμιοποίηση ως όρος, θεωρητικά, δεν είναι κακός.
  Πρακτικά όμως, ο συγκεκριμένος τύπος παγκοσμιοποίησης είναι εγκληματικός.
  Είναι παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου και των υπερκερδών απ τη μία, την πλούσια μεριά και παγκοσμιοποίηση της φτώχειας, της ανεργίας, της δουλοπαροικίας (εξ ου και η υπερμετανάστευση), απ την άλλη, τη φτωχή μεριά του πλανήτη.
  Και δε μιλώ γεωγραφικά, αλλά ταξικά.

  Όπως είχα γράψει και σε άλλα κείμενα εδώ μέσα, θεωρώ πως οι σκοτεινές εστίες της παγκοσμιοποίησης που εκτελείται, προκειμένου να επιβάλλουν την πλήρη και παγκόσμια κυριαρχία τους, γνωρίζουν πως οφείλουν πρώτα να διαλύσουν τους συνεκτικούς δεσμούς που κρατούν τους λαούς ενωμένους.
  Ιστορικά έχει αποδειχτεί ότι αυτοί οι δεσμοί είναι εθνικοί, ταξικοί ή θρησκευτικοί.

  Οπότε τα αφεντικά της παγκοσμιοποίησης επιχειρούν τη διάλυση του κοινωνικού ιστού κάθε χώρας, μέσω της διάλυσης των συνεκτικών δεσμών μεταξύ τους.
  Και χτυπούν και στα τρία μέτωπα προκειμένου... να μας πιάσουν όλους!
  Για να πιάνουν όλες τις ιδεολογίες, όλα τα κοινωνικά στρώματα, όλες τις χώρες.
  Διότι δεν είναι επίθεση προς την Ελλάδα και το λαό της αυτή η παγκοσμιοποίηση.
  Είναι επίθεση σε όλους ανεξαιρέτως τους λαούς.
  Και στους λαούς των ΗΠΑ και του Ισραήλ ακόμη...

  Και κύριο όπλο στην προσπάθειά τους είναι το "Διαίρει και βασίλευε".
  Διαλύουν π.χ. κάθε έννοια κοινής ταξικής πάλης του λαού με το να βάζουν, μέσω της προπαγάνδας τους, τους φορτηγτζήδες να τους αγρότες, τους ταξιτζήδες με τους ναυτικούς, τους υπαλ. τουρισμού με τους λιμενεργάτες, και γενικότερα τους ιδιωτικους με τους δημοσίους υπαλλήλους, τους εργαζομένους με τους ανέργους και τους συνταξιούχους και έτσι να γίνεται ένα γαιτανάκι όπου στη με΄ση ανενόχλητοι κάνουν πάρτυ οι μεγαλοκαρχαρίες απολαμβάνοντας την εικόνα να τρωγόμαστε οι λαοί μεταξύ μας...

  Εγώ, λόγω προσωπικής φιλοσοφίας και ιδεολογίας, δεν έχω θέμα με τη θρησκευτική συνείδηση, αλλά σέβομαι αυτούς (και είναι πολλοί) που έχουν τοποθετήσει τη θρησκευτική συνείδηση στο κέντρο της ύπαρξής τους.
  Και κυρίως παρατηρώ ότι και αυτούς τους στοχοποιεί το ίδιο σύστημα με κάποιες... περίεργες διατάξεις.

  Προφανώς, φίλε (μπορείς να μου μιλάς/γράφεις και στον ενικό) και δεν κανουμε εδώ δίκη ιδεολογιών.
  Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει αρκεί να μην εκφράζει θεωρίες μίσους.
  Και εξάλλου το να νιώθει κάποιος Έλληνας και να έχει ανεπτυγμένη την εθνική του συνείδηση δεν τον κατατάσσει αυτομάτως στους εθνικιστές.
  Όπως αντιστοίχως και αν δηλώνει κάποιος πολίτης του κόσμου, αυτό το γεγονός δεν τον κατατάσσει στους ανθέλληνες.
  Γενικώς πιστεύω πως πρέπει να ξαναδούμε την αξία της ανεκτικότητας σε αυτή τη χώρα.
  Της ανεκτικότητας στην άλλη άποψη.
  Να μη βγάζουμε τον άλλον φασίστα, ανθέλληνα, κρυφο-τάδε ή ψευτο-δείνα, επειδή απλώς διαφωνούμε ή δε μας άρεσε κάτι που είπε.
  Αν τελικα διαφωνούμε βέβαια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Με εχεις καλυψει πληρως, ο σχολιασμος σου ειναι πολυ ευστοχος.Αλλωστε, αν δεν δεχομαστε την διαφορετικοτητα(ιδεολογικη ) σε αυτην την περιπτωση των συνανθρωπων μας δεν μπορει να προαχθει η κοινωνια μας και ο καθενας μας ξεχωριστα ,ως μελος του κοινωνικου συνολου,αφου δεν θα υπηρχε η ανταλλαγη επιχειρηματων διαφορετικων και η συνδιαλλαγη. Οσον αφορα για τις ανησυχιες που ανεπτυξες σχετικα με την ανεκτικοτητα των πολιτων αυτης χωρας πιστευω πως μπορει να αλλαξει η σημερινη κατασταση,σε βαθος χρονου μεσα απο την παιδεια(ολοι το γνωριζουμε πως καποιοι θελουν τους νεους τους αυριανους πολιτες και γενικα τους πολιτες "υπνοτιμσενους " και ερμαια)Αυτο διαφαινεται απο το ισχυον εκπαιδευτικο συστημα .Ηταν αυτο που ειχα τονισει παραπανω ,το γεγονος οτι πρεπει να αλλαξουμε εμεις μεσα απο αυτην την κριση πρωτα ηθικη και μετα κοινωνικοοικονομικη.Ενδεχομενως η επικρατουσα κατασταση μας δινει την ευκαιρια να επαναξιολογησουμε τον τροπο ζωης και πραξης μας.Να προσπαθησουμε να γινουμια πιο ανοιχτομυαλοι και να βαλουμε γερα θεμελια για τις αλλες γενιες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή