Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018

Σιγά ρε παιδιά..! Πώς κάνετε έτσι; Για τη Μακεδονία πρόκειται...Όχι για τον... Ένφια!


Σχετική εικόνα
Αν γινόταν άλλοτε, θα 'χε χαλάσει ο κόσμος!
Σήμερα όμως, άκρα του τάφου σιωπή την Ελλάδα βασιλεύει...

Το όνομα "Μακεδονία" δόθηκε στους -σφετεριστές της ιστορίας- γείτονές μας με συνοπτικές διαδικασίες και απλώς αυτές τις μέρες ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες για το πώς θα μας σερβιριστεί. Ουσιαστικά αυτό ομολόγησε και ο πρωθυπουργός του σλαβικού κρατιδίου.

Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες αντιπαράθεσης των χωρών μας για το όνομα, τελικά δόθηκε από μια πρωτοφανώς επικίνδυνη κυβέρνηση, η οποία δεν πρόκειται να κοντοσταθεί προ ουδενός, προκειμένου να καθίσει κι άλλο στην εξουσία.
Και είναι προφανές πως η επιτάχυνση και η ανακίνηση θεμάτων, όπως το Σκοπιανό, το Κυπριακό και -αν είναι δυνατόν!- το θέμα της μειονότητας στη Θράκη συνδέεται με παιχνίδια των ΗΠΑ, στα οποία η ελληνική κυβέρνηση παίζει το ρόλο του αναίσχυντου "yes-man", ξεπουλώντας τα εθνικά συμφέροντα με αντάλλαγμα την αμερικανική στήριξη όχι στη χώρα αλλά στην κυβέρνηση.

Θέματα που άλλοτε έριχναν κυβερνήσεις (σ.σ. 1992/3) και που οι προηγούμενοι δεν διανοούνταν να λύσουν με τόσο επιβλαβή για την εθνική μας υπόσταση έκβαση, βρίσκουν τώρα τη "λύση" τους στα χέρια μιας παρέας αδίστακτων εξουσιολάγνων, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό και που σε μεγάλο βαθμό υπήρξε στο παρελθόν και υποστηρίκτρια των αντεθνικών θέσεων.
Υπουργοί και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος (βλ. Μουζάλας κ.α.) έτσι κι αλλιώς προτιμούσαν από την αρχή να αποκαλούν το γειτονικό σλαβικό κράτος "Μακεδονία" αψηφώντας τις εθνικές θέσεις.
Από κοντά κι ένα τσούρμο περιφερόμενοι απάτριδες (για να μην τους χαρακτηρίσω πράκτορες) και έδεσε το γλυκό.
Γιατί αν δεν είναι ύποπτη η συμπεριφορά Μπουτάρη, τότε τι μπορεί να ονομαστεί ως ύποπτο πια στην πολιτική;

Δυστυχώς αποδεικνύεται πως όσοι (χρήσιμοι ηλίθιοι) στηρίξαμε με νύχια και με δόντια την προσπάθεια να φύγουν οι "κακοί μνημονιακοί" από την εξουσία και να έρθει στα πράγματα το "αντιμνημονιακό πατριωτικό μέτωπο", δεν γελαστήκαμε απλώς από τα αναίσχυντα ψέματά τους και δεν οδηγήσαμε μόνο στην εμβάθυνση και παράταση της κρίσης, με την ανεκδιήγητη διαχείριση της πτώχευσης από το συριζαίικο τσίρκο.
Το χειρότερο που καταφέραμε είναι πως με την επιλογή μας προκαλέσαμε ανήκεστο βλάβη στην πατρίδα μας, αφού την εξουσία ανέλαβαν οι μηδενιστές απάτριδες του Σύριζα, οι οποίοι -εκουσίως ή ακουσίως- οδηγούν τη χώρα σε διάλυση, διαμελισμό, ίσως και πόλεμο.

Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται όσοι προειδοποιούσαν (και δεν τους ακούγαμε οι ανόητοι) πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ότι πρόκειται για επανάληψη του ιστορικού αναλόγου των εκλογών του Νοεμβρίου του 1920, όπου η ετυμηγορία του "σοφού ελληνικού λαού" οδήγησε στην μεγαλύτερη καταστροφή του ελληνισμού διαχρονικά (Μικρασιατική καταστροφή, οριστικός ξεριζωμός του μικρασιάτικου ελληνισμού).
Έτσι κι εμείς, ως πρόβατα επί σφαγή πήγαμε και υπογράψαμε την καταδίκη της πατρίδας μας εκείνη την ημέρα. Τις συνέπειες της πράξης μας αυτής θα τις πληρώνει η χώρα μας για πάντα.

Σχετική εικόνα
Το όνειρο αυτής της μεγάλης Ελλάδας του Ελευθερίου Βενιζέλου χάθηκε από μια ανόητη ψήφο του ελληνικού λαού, το Νοέμβριο του 1920, όταν προτίμησε τους λαϊκιστές αντιπάλους του και οδήγησε τη χώρα στη Μικρασιατική Καταστροφή.
Περίπου ό,τι κάναμε κι εμείς, δηλαδή, ψηφίζοντας τον Σύριζα...

Για την Ελλάδα, όταν θα 'ρθει με το καλό η ώρα να ξεκουμπιστεί η χολέρα του Σύριζα, δυστυχώς θα είναι αργά. Θα έχει μπει σε έναν δρόμο ίσως χωρίς επιστροφή: έναν δρόμο απώλειας εδαφών.
Εδαφών, για τα οποία χύθηκαν τόνοι αίματος για αν τα αποκτήσουμε και να τα κρατήσουμε.
Και τώρα για έναν κωλο-Ένφια που θέλαμε πριν 3 χρόνια να καταργηθεί και ένα κωλο-Εκάς που θέλαμε τάχα να σωθεί,  διώξαμε τους άλλους, τους "κακούς", για να φέρουμε αυτούς "που τουλάχιστον είναι τίμιοι", ξεπουλάμε τα χώματα, τις αξίες και τα οράματα για τα οποία πολέμησαν οι παππούδες μας στο Μακεδονικό Αγώνα, στους Βαλκανικούς και στον Α' Παγκόσμιο πόλεμο.
Και δε βγάζουμε και άχνα.
Σκάψαμε το λάκκο μας...

Όχι βέβαια... δεν υπάρχει καμία "αλυτρωτική"-επεκτατική βλέψη στους σλάβους γείτονές μας. Οι χάρτες όπως ο παρακάτω δίνουν και παίρνουν στα σχολεία, στις εκδηλώσεις στη γείτονα, όπου εμφανίζεται το όραμα της "Μεγάλης Μακεδονίας", στην οποία εμείς ανοίγουμε το δρόμο μόνοι μας, προσφέροντάς τους το όπλο για να μας βάλλουν: τη νομιμοποίηση του όρου "Μακεδονία".

Αλλά αφού δεν πρόκειται για λεφτά, κανείς δεν αντιδρά δυναμικά.
Σ' αυτή τη ζωή άλλωστε, το μόνο που έχει νόημα είναι η συνταξούλα, το εκάσ, ο ένφια και ο έφκα.
(και να πεις ότι τα φτιάξανε έστω αυτά..; γελάει ο κόσμος!)
Και η ΝΔ του Κούλη, ως μια χιπστερο-δεξιά φυσικά εξεγείρεται μόνο για τις εισφορές των δικηγόρων και για τα uber taxi.
Η Μακεδονία δεν αποτελεί σοβαρό θέμα για τα νεοφιλελεύθερα ανθρωπάκια που κατέλαβαν και την άλλοτε πατριωτική παράταξη.
Οι πατρίδες, οι αξίες και τα σχετικά είναι "μπανάλ" στην εποχή της σέλφι, του σερβάιβορ, των lgqtb+, των μκο και του ίνσταγκραμ.

Αν δε μυρίζει ανετίλα, χιπστερίλα και γκατζετίλα, δεν έχει καμιά αξία η άποψη.
Στην εποχή της παγκοσμιοποιητικής εκφυλιστικής υποκουλτούρας, το αυτονότητο μοιάζει με παράλογο.

Επί παραδείγματι, το αυτονόητο πως η Μακεδονία είναι ελληνική!
Αυτή τη στιγμή ο ένας στους τρεις που το διαβάζει, με λέει φασίστα και εθνικιστή.
Δεν πειράζει.
Προτιμώ να 'μαι πατριώτης και να με λένε εθνικιστή, παρά να 'μαι άπατρις, για να με πούνε "προοδευτικό" τα χιπστέρια.

 ♪ Ζήτω μας και μπράβο μας
που σκάψαμε το λάκκο μας 

ΥΓ.: Στο τέλος ο μόνος πολιτικός χώρος που θα αντιδράσει στην παράδοση του ονόματος "Μακεδονία" στους σλάβους σφετεριστές του θα είναι η Χρυσή Αυγή.
Και θα οικειοποιηθεί ο φασιστικός χώρος για άλλη μια φορά την πατριωτική θέση.
Και όλα τα κόμματα θα "χαρίσουν" ουσιαστικά για άλλη μια φορά τον αυτονόητο πατριωτισμό στους χρυσαυγίτες.
Εγκληματίες, απλά...

7 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι να πω. Περιμενα μια πιο σοβαρη αναληση και αποψη απο το blog. Το να λεμε οτι δεν δεχομαστε τον ορο Μακεδονια στον ονομα του κρατους των Σκοπιων ειναι τουλαχιστον ουτοπικο αλλα μας αρεσει να το ακουμε. Το δεδομενο οτι 100 και χωρες τους εχουν αναγνωρισει με αυτο το ονομα δεν μας λεει τιποτα???
  Ας κανουμε εναν εντιμο συμβιβασμο με ορους οπως να μην εχουν αλητρωτικες διαταξεις στο συνταγματους και αλλα τετοια και ας αφησουμε τις υπερβολες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αν σου έγραφε ..ναι δεχόμαστε το όνομα Μακεδονία για τα διπλανά Σκόπια , πιστεύω να το θεωρούσες ποιο σοβαρή άποψη και δεν θα χρειαζόσουνα ποιο σοβαρή ανάλυση … , οι χώρες που έχουν αναγνωρίσει το κράτος ως Μακεδονία είναι 140 αυτές που δεν το έχουν αναγνωρίσει ...δεν ξέρουμε πόσες είναι αλλά ποιος τις γαμαει .... το αφεντικό το νοιάζει ποιες το αναγνώρισαν …. Αν η πλειοψηφία της τάξης σε βαφτίσει μαλακα τότε είσαι μαλακας !!
   Δεν έχουμε το δικαίωμα να γίνουμε νονοί καμιάς χώρας μπορούν να ονομαστούν όπως θέλουν και θα έχουν τις συνέπειες της πράξης τους και αυτοί αλλά και αυτοί που δεν θα τους αναγνωρίσουν …αντικειμενικά όμως αν μπούμε στην ουσία δεν μπορούμε να να μην αναγνωρισουμε σε κάθε κίνηση δόλο…. και το σωστότερο για να μην υπάρχουν προστριβές ούτε μέσα σ αυτό το κράτος αλλά ούτε και στα γειτονικά θα ήταν ΕΝΑ όνομα με ΜΙΑ ΣΥΝΘΕΤΗ λέξη που στο πρώτό θα δηλώνει εθνικότητα και στο δεύτερο τόπο ύπαρξης η το αντίθετο ….και μέσα εκεί μετα να βάλουν και τις περιφέρειες ,,,πχ Μακεδονία Ιλλυρία Παιονία κλπ …..(όπως εδώ στην Ελλάδα Μακεδονία Θεσσαλία κλπ. )πλάκα ., πλάκα κοντεύω να γίνω και νονός ……
   Εχω χρόνια να μπω να διαβάσω αυτό το μπλοκ το έκανα κάποτε καθημερινά περιμένοντας να γράψει ....όταν το ξεφτίλισε γλύφοντας ασύστολα το συριζα , απομακρύνθηκα ...και τώρα διαβάζοντας το σημερινό , κατά λάθος , έμεινα άφωνος .... βρε πως αλλάζουν οι καιροί ……. λοιπόν χαρίσαμε τον πατριωτισμό στους φασίστες ,,,σοβαρευτείτε .....καλή συνέχεια τοίχε και συγνώμη για την παρέμβαση

   Διαγραφή
 3. Τι να πω. Περιμενα μια πιο σοβαρη αναληση και αποψη απο το blog. Το να λεμε οτι δεν δεχομαστε τον ορο Μακεδονια στον ονομα του κρατους των Σκοπιων ειναι τουλαχιστον ουτοπικο αλλα μας αρεσει να το ακουμε. Το δεδομενο οτι 100 και χωρες τους εχουν αναγνωρισει με αυτο το ονομα δεν μας λεει τιποτα???
  Ας κανουμε εναν εντιμο συμβιβασμο με ορους οπως να μην εχουν αλητρωτικες διαταξεις στο συνταγματους και αλλα τετοια και ας αφησουμε τις υπερβολες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κρίνω σκόπιμο να ξεκαθαρίσω πως αντιλαμβάνομαι τη διαφορά μεταξύ πολιτικής και ηθικής.
  Ηθικά οι τύποι αυτοί δεν ε΄χουν καμιά σχέση με το όνομα Μακεδονία και είναι κοινοί κάπηλοι. Κλέφτες. Και μάλιστα ιδιαίτερα υστερόβουλοι κλέφτες.
  Απ' την αλλη, πράγματι έχει δημιουργηθεί πολιτικά ένασχεδόν τετελεσμένο ήδη απ' τη λεγόμενη "ενδιάμεση συμφωνία" όπου τους αναγνωρίσαμε ως FYROM, όπου το Μ είναι η λέξη Μακεδονία.
  Οπότε είναι σχεδόν αδύνατο να το πάρουμε πίσω αυτό.
  Υπάρχουν 2 τινά λοιπόν: ή να το αφήσουμε να σέρνεται (δε θα ταν καθόλου κακή ιδέα έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, αλλά με ανησυχεί η σπουδή του Τσίπρα να λύσει το θέμα άρον-άρον)
  ή να πάμε σε συμφωνία μαζί τους, υπό την προΫπόθεση ότι θα υπάρχει εθνοτικός προσδιορισμός (π.χ. Σλαβική Μακεδονία), ότι θα ονομάσουν τη γλώσσα τους σλαβομακεδονική, ότι θα διαγράψουν απ' το Σύνταγμά τους και από τα βιβλία των σχολείων τους κάθε αλυτρωτική παπαριά και βέβαια ότι θα διατρανώσουν με όλους τους δυνατούς τρόπους (γκρεμίζοντας αγάλματα κλπ) τη μηδαμινή σχέση τους με την ιστορική Μακεδονία του Αμύντα, του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου.
  Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, δε νομίζω ότι θα βρεθούν πολλοί οι οποίοι σήμερα θα φώναζαν εναντίον.
  Το πρόβλημα είναι όμως ότι μας κυβερνά μια παράταξη, της οποίας η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών αλλά και των κομματικών της οργανώσεων έχουν διατρανώσει πολλαπλώς -πριν την εκτόξευσή τους το 2012 βέβαια...- την άποψή τους ότι πρέπει να ονομαστεί "Δημοκρατία της Μαεκδονίας". μακρύς είναι ο κατάλογος. Μ΄ένα απλό γκουγκλάρισμα μπορεί ο καθείς να τα βρει αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να ξεκαθαρισω οτι λεγοντας Μακεδονια το κρατος τους δεν εννοουσα σκετο αλλα με καποιο σαφη προσδιορισμο που να υπονοει και την υπαρξη αλλης-αλλων Μακεδονιων. Αυτο που ηθελα να πω οτι δεν μπορουμε να αρνουμαστε (και να ειμαστε ταυτοχρονα σοβαροι) την υπαρξη του ορου Μακεδονια στη οποια συνθετη ονομασια τους.

   Διαγραφή
 5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή