Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Όλοι οι Έλληνες έχουμε έναν κρυφό... Ζαμπούνη μέσα μας!


Αποτέλεσμα εικόνας για επισκεψη ομπαμα στην ελλαδα
Η αλήθεια είναι ότι μετά από μια αναμφίβολα πολύ σημαντική επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στη χώρα μας -και με όλα αυτά τα ανοιχτά διεθνή θέματα ανοιχτά και εμάς στη μέση- το τελευταίο που θα περίμενα να μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης ήταν τα ζητήματα.. savoir-vivre!
Και μάλιστα κάθε Έλληνας γνωρίζει απ' έξω κι ανακατωτά τους κανόνες της "ορθής συμπεριφοράς" και δε γελιέται, όταν διαπιστώσει ότι κάποιος παρέβη έστω και τους αστερίσκους των κανόνων του Ζαμπούνη!

Εντάξει -μην υπερβάλλουμε κιόλας- αυτό δε σημαίνει ότι δε θα σχολιαζόταν εύλογα αν ο εκπρόσωπος της χώρας μας εμφανιζόταν με... παντόφλα και μαγιό, αλλά τελοσπάντων όλοι φόρεσαν αυτά που συνηθίζουν να φορούν τόσον καιρό στις επίσημες περιστάσεις. Δεν συνέβη κάτι αξιοπερίεργο.
Επομένως, προς τι τόσος χαμός;

Κάτι που παρατήρησα να σχολιάζεται ευρέως είναι ότι ο Τσίπρας σε κάποια φάση σηκώθηκε από την πολυθρόνα χωρίς να κάνει την αυτόματη κίνηση να κουμπώσει το σακάκι.
Το σχολιάζουν με τόση ένταση, λέγοντας πως μας εξέθεσε διεθνώς (κάποιοι έγραφαν στο νέτι:  "ντρέπομαι για τη χώρα μου"), ώστε να νομίζει κανείς πως υπήρξε θερμό επεισόδιο ΗΠΑ-Ελλάδας...
Ή πως ο Αλεξάκος του είπε του Μπαράκ τίποτα για την μανούλα του στο Αμέρικα...

Αυτό βέβαια που έχει γίνει... viral είναι η στιγμή που ο Τσίπρας εν τη ρύμη του λόγου του, και ενώ αναφέρει διάφορους όρους και ονόματα, άλλα στα ελληνικά και άλλα στα αγγλικά, μπερδεύει τη γλώσσα του και σε κάποιες ελληνικές λέξεις τρώει το "ρ", μοιάζοντας να μιλάει με αμερικάνικη προφορά.
Τέτοιο κακό, λέμε!
Τέτοιο εθνικό έγκλημα!
Δεν το έχει πάθει κανείς μας υποθέτω, ε;
Εντάξει, για να σπάσουμε την πλάκα μας, ωραίο είναι (βλέπε και την εικόνα παρακάτω).
Αλλά οι περισσότεροι οργίστηκαν στα σοβαρά γι' αυτό!

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας αγγλικα

Για να μην πούμε για το συνεχή σχολιασμό της αγγλικής προφοράς του Τσίπρα!
Αυτό κι αν είναι δείγμα υποτελούς στάσης του Έλληνα: ότι ντρέπεται που ο αρχηγός του δε μιλάει αγγλικά σαν υποκόμης του Μπάκιγχαμ Πάλας.
Έχουμε -αν όχι την πληρέστερη και ομορφότερη- έστω μία εξ αυτών, και έχουμε αναγάγει σε αξία την ορθή προφορά των βαρβαρικών αγγλικών;
Βέβαια κι ο Τσίπρας είναι αξιολύπητος που αντί να προσπαθήσει να μάθει καλύτερα αγγλικά (όρους, φράσεις κλπ) για να συνεννοείται, ωθημένος από την αξιολύπητη κριτική περί προφοράς του, προσπαθεί να μιλήσει σαν Αμερικάνος γιάνκης, με το αποτέλεσμα να φαντάζει αστείο και ανόητο στα μάτια μου.

Και εξάλλου, συγνώμη, έχετε δει όλους τους ηγέτες άλλων χωρών;
Αν εξαιρέσουμε τους γερμανόφωνους (που οι γλώσσες τους ταιριάζουν πιο πολύ με την αγγλική), όλοι οι υπόλοιποι μιλούν την αγγλική σαν τον Βουτσά στο "Γαμπρός απ' το Λονδίνο".
Και γιατί όχι, δηλαδή; Το σημαντικό είναι να μπορείς να συνεννοηθείς άμεσα με έναν ομόλογό σου στη -δυστυχώς- διεθνή γλώσσα των αγγλικών, χωρίς να χρειάζεσαι μεταφραστή.
Η προφορά δεν αφορά κανέναν διεθνώς (αφού είναι εύλογο ιδίως οι Μεσόγειοι και οι Λατίνοι που έχουν τελείως διαφορετική γλωσσική κουλτούρα, να μιλούν την αγγλική με την δική τους προφορά), παρά μόνο τα γατάκια της παγκοσμιοποίησης εξανίστανται που βλέπουν Χάλογουιν και... εκσπερματώνουν!

Αποτέλεσμα εικόνας για ομπαμα τσιπρας

Το άλλο... βαρυσήμαντης πολιτικής σημασίας ζήτημα που σχολιάστηκε ήταν η στάση του σώματος του Τσίπρα.
Φυσικά, αυτό που λένε είναι σωστό: ότι η διαφορά στο παράστημα (και ουχί στο ανάστημα) των δύο ηγετών φανερώνει και τη διαφορά στο πολιτικό τους εκτόπισμα.
Η αλήθεια είναι ότι η στάση και η γλώσσα του σώματος "μιλούν" και δίνουν τα μηνύματά τους.
Βέβαια, νομίζω πως πρόκειται ταυτόχρονα για τα δύο άκρα: την εκθαμβωτική παρουσία του ενός (Ομπάμα) και την κακομοιριά του άλλου (Τσίπρας).
Αλλά, ακόμη κι αυτό δε νομίζω να αφορά ιδιαίτερα τα θέματα που αφορούν πραγματικά τη ζωή μας.
Μια καλύτερη γλώσσα του σώματος του Τσίπρα δε θα μας κούρευε το χρέος ούτε θα μας γλίτωνε από τη λιτότητα. Άλλα φταίνε γι' αυτά...
π.χ. ο Ρέντσι που έχει κάποια... Ομπαμικά στοιχεία στην παρουσία του, δεν έχει καταφέρει και πολλά στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Το κρίμα είναι ότι είμαστε μάρτυρες μιας ιστορικής περιόδου για τη χώρα μας και για τον κόσμο, πολλές φορές και μάρτυρες ιστορικών στιγμών και εμείς αντί να ασχολούμαστε με την πραγματική χρησιμότητα, με τα πιθανά κέρδη για τη χώρα μας από την επίσκεψη του απερχόμενου πλανητάρχη, με το ενδεχόμενο βάρος και τα νοήματα της ομιλίας του, εντούτοις καθόμαστε και ασχολούμαστε με το savoir vivre, λες και ο Ομπάμα ήρθε να συναντήσει τον... Ζαμπούνη και όχι τον πρωθυπουργό.

Αποτέλεσμα εικόνας για χιλια μνημονια

Το μοναδικό που θα έπρεπε -θαρρώ- να μας προβληματίσει ιδιαίτερα είναι άλλο. Και είναι θέμα ουσίας και όχι τύπων.
Όσοι παρακολουθήσαμε την -ομολογουμένως πολύ καλή- ομιλία του Ομπάμα, θα παρατηρήσαμε τις εκτενείς αναφορές του στην αρχαία ελληνική δημοκρατία και σκέψη.
Όλο το σκεπτικό της ομιλίας του βασίστηκε στα ιδεώδη της αρχαίας ελληνικής δημοκρατίας.
Μέχρι και ετυμολογικές προσεγγίσεις των εννοιών επιχείρησε, αν και αλλόγλωσσος.
Και ρωτώ εγώ ο μωρός: πότε ήταν η τελευταία φορά που θυμάστε Έλληνα πρωθυπουργό να εκφωνεί ομιλία, μαρτυρώντας βαθιά γνώση του πνευματικού, πολιτιστικού και πολιτικού μας θησαυρού, του αρχαίου μας πολιτισμού;
Φοβάμαι πως δε θυμάμαι καμία.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδαμε Έλληνα πρωθυπουργό να επισκέπτεται την Ακρόπολη;
Φοβάμαι πως δε θυμάμαι καμία.

Πότε ακούσαμε τελευταία φορά Έλληνα πρωθυπουργό να μελετά την αρχαία ελληνική πολιτική ιστορία και σκέψη;
Σ' αυτό μπορώ να σας απαντήσω: ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν εκείνος που, ενώ ήταν πρωθυπουργός, παράλληλα μελέτησε βαθιά τον Θουκυδίδη και έδωσε την καλύτερη έως σήμερα μετάφραση του έργου του.
Και ο Γεώργιος Παπανδρέου (ο "Γέρος") είχε βαθιά κλασική παιδεία.
Δεν είναι να απορεί κανείς λοιπόν που από τότε έως σήμερα σχεδόν όλοι οι πολιτικοί ηγέτες της Ελλάδας είναι αφιλοσόφητοι.
Και τα αποτελέσματα της αστόχαστης στάσης τους τα βλέπουμε όλοι στα χάλια της χώρας μας.
Εξάλλου, όπως έλεγε κι ο Πλάτων, αφιλοσόφητοι ηγέτες σημαίνει αποτυχημένη πολιτική κοινωνία.
Κανονικά θα έπρεπε να θεωρείται προαπαιτούμενο ένα... φροντιστήριο στον Θουκυδίδη και στον Αριστοτέλη πριν μπει κάποιος στην πολιτική.
Αλλιώς να... απορρίπτεται ως ακατάλληλος!

Αποτέλεσμα εικόνας για βενιζέλος ελευθέριος θουκυδιδης

Τουλάχιστον ας καταλάβουμε ότι η πλειονότητα των ηγετών των ΗΠΑ κάνουν ευρύτατες πολιτικές σπουδές, με ιδιαίτερη έμφαση στην αρχαία ελληνική σκέψη.
Και ας το μιμηθούμε κι εμείς εδώ.
(αντί να μιμούμαστε το κυνήγι πόκεμον, το Χάλογουιν και τις υπόλοιπες αηδίες)
Και να μην ταυτίζουμε την κλασική παιδεία και τα αρχαία ελληνικά με τον Άδωνι, τον Παπαδόπουλο και τον Ζουράρι.
Και ας έχουμε υπόψη μας ότι η επιδραστικότητα των επιχειρημάτων -ακόμη και του Άδωνι- οφείλεται κυρίως στη μελέτη των αρχαίων ελληνικών. Διαβάζοντας Θουκυδίδη, έχει μάθει να χτίζει επιχείρημα.
Αλλά οι "προοδευτικοί" θέλουν "εκσυγχρονισμό", "απο-εντατικοποίηση" και τεχνικοποίηση της παιδείας.
Η κλασική παιδεία είναι "δεξιά" γι' αυτούς.

Τα πράγματα είναι απλά...
Η χώρα μας έχει έναν θησαυρό.
Όχι για να τον πουλήσουμε στους ξένους.
Αλλά για να τον εκμεταλλευτούμε εμείς.
Όχι μόνο τουριστικά, αλλά κυρίως στη σκέψη μας, στον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή μας, την κοινωνία μας και τον κόσμο.
Αλλά εμείς ντρεπόμαστε γι' αυτά και θεωρούμε πρόοδο την παγκοσμιοποιητική εκφυλιστική αφομοίωση του μηδενισμού των υψηλών αξιών και ιδανικών.

18 σχόλια:

 1. Υπέροχη ανάρτηση αρχηγέ!
  Μου χρειαζόταν ☺ γιατί κι εγώ, ως άλλος Ζαμπούνης, τρομάρα μου, με το φαίνεσθαι ασχολήθηκα λιγάκι! Αλλά στο κομμάτι της Παιδείας και της επίσκεψης σε Ακρόπολη και Μουσείο έδωσα βάρος, όπως κι εσύ. Απαλλάσσομαι καθόλου; ☺
  Πραγματικά είπες όλα όσα είχα κατά μου !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Α είσαι κι εσύ του... Ζαμπουνισμού; χαχαχα
   Δε σου το 'χα... καθόλου, όμως!

   Άντε, απαλλάσσεσαι!
   Επειδή είμαι στις καλές μου σήμερα...
   :-)

   Διαγραφή
 2. Εμένα πάλι η επίσκεψη Ομπάμα με πέρασε και δε μ' ακούμπησε. Δεν παρακολούθησα καθόλου, ό,τι ξέρω το ξέρω από τους τίτλους που περνούσαν στο φβ. Για τον ηθικό κανιβαλισμό στα social media τα έχουμε ξαναπεί. Αυτοί που μ' εκνευρίζουν όμως περισσότερο είναι κάτι τύποι που κατά τα λοιπά πουλάνε πολιτικορεκτίλα, κάτι δημοκράτες προοδευτικοί και καλά...βρωμάνε σνομπισμό, υποκρισία και ιδιοτέλεια από χιλιόμετρα.
  Όσο για τον Ομπάμα, διάβασα ότι μίλησε για τη δημοκρατία και τους πολίτες...και μετά πήγε στο Βερολίνο για να συμφωνήσει με τη Μέρκελ για την αναγκαιότητα προώθησης της TTIP! Ευχαριστώ λοιπόν, δεν θα πάρω! Το μόνο θετικό που βρίσκω είναι η προβολή της Ακρόπολης.
  Για τα φροντιστήρια στους πολιτικούς όμως συμφωνώ! Πολύ καλή ιδέα, όμως ο μόνος τρόπος για να πετύχει είναι να υπάρχει κατά τη διάρκεια τηλεοπτική κάλυψη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 1. Επικαλούνται τον "πολιτικό πολιτισμό" άνθρωποι που δεν έχουν δει τον πολιτισμό ούτε σε... λεξικό!
   2. Η ομιλία του Ομπάμα ήταν μια υπέροχη... έκθεση ιδεών!
   Αν αντιπαρέβαλλες αυτά που έλεγε με αυτά που πράγματι συνέβησαν αυτά τα χρόνια, είναι να θες να του ρίξεις μια μπουνιά.
   3. Άμα έχει τηλεοπτική κάλυψη... και μαθήματα μαγειρικής θα κάνουν!

   Διαγραφή
 3. Αυτό που δεν μπόρεσα ποτέ μου να καταλάβω είναι γιατί να υπάρχουν δυο "σχολές" με στενά και απροσπέλαστα όρια μεταξύ τους. Γιατί να μην μπορούμε να πάρουμε τα καλά στοιχεία του παρελθόντος και βάσει αυτών να δημιουργήσουμε κάτι καλύτερο? Οι επιστήμονες που έχουν βασίσει όλες τους τις καινοτομίες σε παλαιότερες γνώσεις/έρευνες/δημιουργίες μαλάκες είναι? Η τεχνολογία εξελίσσεται με βάσει τις προηγούμενες δημιουργίες, γιατί όχι και στον τρόπο σκέψης και στην παιδεία να υπάρχει κάτι αντίστοιχο?

  Αλλά όπως είπες και συ πολύ σωστά, οι μεν θα βάλουν ταμπέλες στους δε και αντίστροφα, οπότε μάλλον πολλά ζητάω και γω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπάρχουν δύο σχολές γιατί είμαστε κάφροι.
   Πρώτα αναρωτιόμαστε με ποιους (πρέπει να) είμαστε και μετά ψάχνουμε την άποψή μας!
   Η πρόοδος έρχεται με΄σα από τη σύνθεση των παραδόσεων, λένε.
   Εμείς δεν προσφέρουμε τίποτα και σε κανέναν

   Διαγραφή
 4. Όλη αυτή η εστίαση σε άσχετα και επιδερμικά στοιχεία μιας κατάστασης δείχνει πολύ απλά την κατάντια μας.
  Και που τα συζητάμε, αλλάζει τίποτε;
  Μόνο ξεμπρόστιασμα τους χρειάζεται, αλλά με έναν τρόπο που να μην μπορούν να ελιχθούν, γιατι το έχουν στο αίμα τους να ξεγλιστρούν, συν του ότι είναι άτομα χοντρόπετσα και δεν τους αγγίζει τίποτε. Έμαθαν να ζουν ανόητα, οπότε έτσι θα συμπεριφέρονται προς όλους και όλα.

  Η θέση μας ως χώρα είναι απόλυτα δύσκολη, οπότε είναι κάποιες στιγμές ανάγκη να εκμεταλλευτούμε οποιαδήποτε συμμαχία είναι διαθέσιμη, ακόμα και όταν ξέρουμε ότι οι προθέσεις της άλλης πλευράς είναι καθαρά ιδιοτελείς. Στην πολιτική δεν χωρούν ευαισθησίες και συναισθηματισμοί, μια και πρόκειται για ωμή ανταλλαγή.
  Όλα τα άλλα είναι κινήσεις που στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό από την ουσία και το βάρος της κατάστασης.

  Προσωπικά, αν με ρωτήσεις, δεν με ενδιαφέρει το ψεύτικο και φτιαχτό στυλάκι των πολιτικών και όλων των δημόσιων προσώπων. Το θεωρώ υποκριτικό και γελοίο. Το σημαντικό είναι να είσαι αυθεντικός και να έχεις αυτοπεποίθηση, ώστε να μην βγαίνει προς τα έξω μια εικόνα καρικατούρας. Η βαθιά παιδεία και η καλλιέργεια μπορούν να αποτρέψουν μια τέτοια εικόνα και παράλληλα να αποδώσουν ένα κύρος που επιβάλλεται μέσω της παρουσίας του άλλου.

  Το κακό επίσης είναι ότι μέσα σε τόσα σκατά που έχουμε φάει στην μάπα δεν μπορούμε πλέον να διακρίνουμε οτιδήποτε καλό συμβαίνει. Όχι, πως μπορούσαμε να τα διακρίνουμε εύκολα και ποτέ ως λαός. Τέτοιοι ήμαστε πάντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εδώ η χώρα μας έχει γίνει μια "άκαπνη Συρία", με όλες τις παγκόσμιες δυνάμεις να ξιφομαχούν πάνω από το πτώμα μας κι εμείς καθόμαστε και ασχολούμαστε με το αν οι διαπραγματευτές τρώνε το ψάρι με το πηρούνι του ψαριού ή με του κρέατος.
   Τραγικοί είμαστε.
   Αντί να συζητάμε αν τελικά μας συμφέρει αυτό το αλισβερίσι με το χρέος ή όχι, αν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε κάτι απ' το παιχνίδι των μεγάλων δυνάμεων, αν το πρόγραμμα βγαίνει ή όχι... αντί τελοσπάντων να συζητάμε επ' ευκαιρία αυτού του γεγονότος για το πραγματικό ζητούμενο, εμείς αμερικανοποιημένοι και φεϊσμπουκοποιημένοι, παίρνουμε στα σοβαρά το στυλιστικό κομμάτι, που θα έπρεπε να αποτελεί στήλη του Μένιου Φουρθιώτη.
   Εντάξει, δε λέω, πλακίτσα έχουν κι αυτά τα παραλειπόμενα, αλλά δυστυχώς παρατηρώ ότι οι περισσότεροι τα 'χουν πάρει στα σοβαρά κι έχουν κάνει το έλασσον μείζον...

   Διαγραφή
 5. Όταν ο Ομπάμα μιλάει για αρχαία ιδέωδη και δημοκρατία, γελάνε και τα καταϊφια! Δεν ξέρω αν σπουδάζουν αρχαίους κλασσικούς, αλλά μάλλον δεν τους βελτίωσε σε τίποτα ο Πλάτωνας κι ο Αριστοτέλης. Κολοκύθες εξακολουθούν να σκαλίζουν...
  Αρχηγέ μου κρατάω την τελευταία σου παράγραφο που είναι όλα τα νοήματα. Καλό σαββατόβραδο εύχομαι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ απολύτως.
   Μα πιο απολύτως... δε γίνεται!

   Το πρόβλημα είναι ότι διεξάγεται "πόλεμος" στον τόπο μας "κι εμείς φωνάζουμε ζήτω και γεια", που λέει κι ο Ξυλούρης...

   Όσο για την τελευταία παράγραφο, εκεί ακριβώς έγκειται το πρόβλημα: ότι οι πολιτικοί μας είναι αφιλοσόφητοι.
   Κι αν είναι αφιλοσόφητοι οι πολιτικοί, τότε πόσο μάλλον οι πολίτες...

   Γιατί, ακόμη και κακός αν θες να είσαι, για να το κάνεις καλά, χρειάζεσαι κουλτούρα και μόρφωση.
   Οι μεγαλύτεροι πολιτικοί εγκληματίες της αρχαίας Αθήνας ήταν μαθητές και φίλοι του Σωκράτη.
   Τουλάχιστον ήταν... κακοί με στυλ!
   Σαν τον Ομπάμα, ένα πράγμα.
   Εμείς όμως σήμερα παράγουμε μόνο Γιακουμάτους και Σκουρλέτηδες...
   Δεν έχουμε ποιότητα ούτε στα καθίκια.

   Διαγραφή
 6. Η συνδικαλιστικη παραταξη του ΣΥΡΙΖΑ πατωσε στις σημερινες εκλογες του ΤΕΕ

  Στην Αττικη (τελικα αποτελεσματα )

  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 812 ψηφοι 7.53%

  δηλαδη οπως και η δικη μας παραταξη που δεν ειχε την αναμενομενη αυξηση αλλα μειωση
  ΕΛΕΜ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ) & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 794 ψηφοι 7.36%

  Νικητες βγαινουν οι παραταξεις της ΝΔ με πρωτη την παραταξη του νυν προεδου Στασινου

  ΔΚΜ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 2516 ψηφοι 23.32%

  Αλλες δεξιες παραταξεις
  ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΤΕΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ 815 ψηφοι 7.55%
  ΠΡΟΟΔΟΣ & ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΕΕ 765 ψηφοι 7.09%
  ..............................

  οι ΠΑΣΟΚΟ-ΔΗΜΑΡ παραταξεις τα πηγαν καλυτερα

  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΔΗ.ΠΑ.Μ.) 530 ψηφοι 4.91%
  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΔΗ.ΣΥ.Μ.) 1390 ψηφοι 12.88 %

  Και οι προσκειμενες στην Λ.Ε. και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  #block TEE ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 449 ψηφοι 4.16%

  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΑΡ.ΑΓ.Ε.Σ. 722 ψηφοι 6.69 %  ΥΓ Μπορει να προτρεχω αλλα προεχει η ενημερωση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και γιατί να μην πατώσει άλλωστε;
   Δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος για να μην πατώσει.
   Η αριστερά δοκιμάστηκε και απέτυχε, όπου, όποτε και όπως προσπάθησε. Άρα, εύλογα τώρα συντρίβεται το ψέμα.
   Και φυσικά εξίσου ψεύτες είναι και όλοι οι υπόλοιποι: δεξιοί, ακροδεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί και ακροαριστεροί.
   Όλοι μας δουλεύουν κανονικότατα και δουλεύουν πάνω απ' όλα για τον κομματικό τους μηχανισμό και για τα συμφέροντα που ευθέως εξυπηρετούν. Όλοι.

   Διαγραφή
 7. Μα αν είχε μια παιδεία του είδους που προτείνεις στο από μέσα του, αυτή θα του είχε "ισιώσει" και το απ΄έξω του.
  Από την παιδεία του καθενός προκύπτει η αισθητική του, η οποία αποτελεί και την ηθική του.
  Αλλά τι πιστεύεις, ότι αναζητούνται σήμερα ηγέτες με υψηλή αισθητική και ηθική; Μα κάποιοι τέτοιοι ίσως και να κατόρθωναν να σταματήσουν την κατρακύλα προς τον αφανισμό.
  θα ήταν δηλαδή ακατάλληλοι για την επίτευξη του παγκόσμιου σχεδίου που βλέπουμε να εξελίσσεται γύρω μας. Εκτός αν δεν το βλέπουμε και ονομάζουμε συνομωσιολόγους όσους το υποψιάζονται.
  θυμάμαι όμως ότι σε κείμενο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί συνομωσιολογικό είχα διαβάσει πριν χρόνια ότι οι επόμενοι ηγέτες θα ήταν εμφανώς ακατάλληλοι, χωρίς προσόντα και αξίες, σε σημείο που να προκαλούν αρχικά την απορία και κατόπιν τη βαθιά απογοήτευση και απόγνωση στους πολίτες. Σε μένα αυτή η περιγραφή θυμίζει κάποιους πολύ γνωστούς μας σήμερα, δυστυχώς.
  Μου κάνει εντύπωση πως ακόμα πιστεύουμε ότι αυτοί δουλεύουν και προσπαθούν για το καλό μας κι απλώς συναντοκύν ανυπέρβλητες δυσκολίες οι καημένοι γι' αυτό και δεν τα κατάφεραν ακόμα και πρέπει να τους δώσουμε κι άλλες ευκαιρίες να αγωνιστούν ηρωικά υπέρ ημών.
  Μας πουλάνε και μας σκοτώνουν και τα αυτοκαταστροφικά μας κόμπλεξ δεν μας επιτρέπουν να αντιδράσουμε. Τους δίνουμε λοιπόν την τέλεια δικαιολογία: Πως ό,τι κάνουν το κάνουν στο όνομα του λαού...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νομίζω ότι δεν πρόκειτια τόσο για συνωμοσία, αλλά περισσότερο για την γνώση που έχουν οι παγκόσμιοι κυβερνήτες περί ανθρώπου και εξουσίας.
   Δεν επιλέγουν, κατά τη γνώμη μου, εξ αρχής ηλιθίους και ακατάλληλους.
   Εμείς επιλέγουμε. Είτε έξυπνους είτε ηλιθίους.
   Αλλά σε κάθε περίπτωση η πλήρης αδυναμία τους να αλλάξουν οτιδήποτε αφενός και η πλήρης επιθυμία τους να μη χάσουν την εξουσία αφετέρου τους κάνει αρχικά να φαίνονται και στη συνέχεια να γίνονται ηλίθιοι και ακατάλληλοι.
   Γιατί πιάνονται από την καρέκλα και προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να γαντζωθούν, είναι ικανοί να διαπράξουν κάθε είδους ανοσιότητα χάριν της εξουσίας.
   Όποιος και αν ήταν στη θέση τους, το ίδιο θα έκανε.
   Ποιος θα παρατούσε τη χρυσή κουτάλα της εξουσίας ένεκα ηθικολογίας;
   Και σε τελική ανάλυση, αν υπήρχε κάποιος τέτοιος, δε θα έφτανε ψηλά για να το διαπιστώσουμε, αφού η ανάδειξη στις θέσεις εξουσίας απαιτεί πολύ γλείψιμο, ίντριγκα και απώλεια αξιοπρέπειας.

   Διαγραφή
 8. χρονια πολλα και ακρως....ευτυχισμενα με υγεια,καλε μου φιλε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να 'σαι καλά Μαχαίρη!
   Καλές γιορτές εύχομαι και σ' εσένα και στους δικούς σου ανθρώπους!
   Και του χρόνου να 'μαστε εδώ και να λέμε πιο ευχάριστα πράγματα

   Διαγραφή
 9. Απαντήσεις
  1. Κάθε τεκμηριωμένη άποψη δεκτή...
   (που λένε και στις πανελλήνιες)

   Διαγραφή