Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Έλεος πια με τη συνταξούλα! "Κόκκινη γραμμή" τα νιάτα!

Αγαπητέ Αλέξη,
με την ιδιότητα του... άτυπου μυστικοσυμβούλου σου (αφού έχω παρατηρήσει πολλές φορές πως ό,τι προτείνω παρά τέταρτο, το εφαρμόζεις ακριβώς) και με δεδομένη την υποστήριξή μου στο πρόσωπό σου ακόμη και τις δύσκολες στιγμές που όλοι σε είχαν βάλει στη μέση και σε χτυπούσαν σαν χταπόδι, θα σου πω δυο λόγια.

Επειδή λοιπόν οι διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει ένα βήμα πριν την τελική συμφωνία ή ρήξη, πρέπει να αναλογιστείς κάποια πράγματα.
Και στα λέω τώρα, διότι γνωρίζω ότι ακόμη ούτε κι εσύ δεν έχεις αποφασίσει ακόμη αν θα προχωρήσεις σε συμφωνία ή σε ρήξη και ότι συνεχίζεις τη διαπραγμάτευση για να δεις τί αποτέλεσμα θα φέρει, ώστε να το αξιολογήσεις και να πεις "το υπογράφω" ή "δεν το υπογράφω".
(αυτά τα συνωμοσιολογικά -ότι τάχα όλα αυτά είναι ένα παιχνίδι για να μας σερβίρεις ένα νέο μνημόνιο πιο γλυκά- που λένε διάφοροι, μου ακούγονται αστεία στ' αυτιά και εναντιώνονται σε κάθε λογική)

Λοιπόν, έχεις φυσικά κάθε πολιτικό δικαίωμα να προχωρήσεις σε συμφωνία. Αλλά όχι σε οποιαδήποτε συμφωνία.
Από προεκλογικά ήδη έλεγες ότι η συμφέρουσα και βιώσιμη για όλους συμφωνία είναι ο στόχος και μάλιστα διατύπωνες και μια μάλλον υπερβάλλουσα βεβαιότητα.
Και έχεις το δικαίωμα να προχωρήσεις σε συμφωνία, ακόμη και αθετώντας ένα μέρος του προεκλογικού σου προγράμματος, πρώτον διότι είναι -καλώς ή κακώς- φυσικό να μην εφαρμόζεται ποτέ στην ιστορία του κόσμου ολόκληρου ένα προεκλογικό πρόγραμμα στο μεγαλύτερό του μέρος και δεύτερον διότι αναγνωρίζω ότι βρισκόμαστε στη διαδικασία μιας υποχώρησης, αφού είμαστε οικονομικά και πολιτικά πολιορκημένοι. Ελεύθεροι μεν, πολιορκημένοι δε.

Δε θα αποδεχτώ για σένα τον όρο "κωλοτούμπα", διότι κωλοτούμπας λέγεται αυτός που τη μια μέρα λέει κάτι και την άλλη μέρα -χωρίς να έχει μεσολαβήσει τίποτα- το αναιρεί.
Αυτός που ξεκινάει μ' ένα στόχο, πολεμάει γι αυτόν, στη συνέχεια (αποτυγ)χάνει και τελικά εξαναγκάζεται σε υπαναχώρηση, δε λέγεται κωλοτούμπας. Είναι απλά ηττημένος.
Εκτός αν θεωρούνται... "κωλοτούμπες" οι Έλληνες πολεμιστές που έφυγαν από τις Θερμοπύλες, όταν είδαν πως ο Ξέρξης βρήκε τη δίοδο για να τους κυκλώσει, και υποχώρησαν για να στρατοπεδεύσουν παρακάτω όπου θα ήταν ευνοϊκότερες οι συνθήκες για μάχη.
Κι αυτοί όρκο μάχης έδωσαν, αλλά όταν διαπίστωσαν ότι το σχέδιο έμπαζε νερά, φυσικά και άλλαξαν σχέδιο. Αν αυτό λέγεται "κωλοτούμπα", η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.
Ή ακόμη κι αν προλάβαινε ο Ξέρξης να τους κυκλώσει και βρίσκονταν στη δεινή θέση να συνθηκολογήσουν, ούτε τότε φυσικά θα μπορούσαν να ονομαστούν κωλοτούμπες. Μην τρελαθούμε δηλαδή κιόλας.
Άρα άκυρα αυτά τα απολίτικα περί "κωλοτούμπας". 
Ας μιλήσουμε σοβαρά λοιπόν.Είπαμε πως έχεις δικαίωμα να φέρεις μια συμφωνία με αρκετούς συμβιβασμούς σε σχέση με το προεκλογικό σου πρόγραμμα.
Εδώ όμως να δούμε τί συμφωνία έχεις δικαίωμα να φέρεις.
Έχεις λοιπόν το δικαίωμα να υπαναχωρήσεις και να αφήσεις τις "νέες χώρες" που πήγες να πατήσεις.
Έχεις το δικαίωμα να παραιτηθείς των επιδιώξεών σου και των ζητουμένων σου.
Τί είχαμε- τί χάσαμε, άλλωστε, σ' αυτήν την περίπτωση.
Αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να παραχωρήσεις "παλαιές χώρες".
Δηλαδή, έχεις το δικαίωμα να παρατείνεις το μνημονιακό πρόγραμμα με τα υπάρχοντα μέτρα για λίγους μήνες (σ.σ. η σύμβαση με το ΔΝΤ λήγει το Μάρτιο), ώσπου να ολοκληρωθεί, αλλά δεν έχεις κανένα απολύτως δικαίωμα να βάλεις νέα μέτρα.
Και κυρίως δεν έχεις κανένα δικαίωμα να βάλεις το παραμικρό επιπλέον μέτρο που να αφορά στη μικρομεσαία τάξη.

Και όταν λέμε μικρομεσαία τάξη, πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι.
Σ' αυτή τη χώρα δεν πλήττονται από τα μέτρα μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
Πλήττονται -και μάλιστα πολύ περισσότερο απ' αυτούς- οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρο-μεσαίοι επιχειρηματίες.
Όλοι αυτοί δεν είναι "Κεφάλαιο", όπως μάλλον θεωρούν οι νεοκομμουνιστές της "αριστερής πτέρυγας".
Το 90% των επιχειρήσεων στη χώρα είναι μικρές. Με 1 έως 10 εργαζόμενους.
Και αυτοί είναι που πληρώνουν το μάρμαρο πρώτοι απ' όλους.
Διότι έχουν ταυτόχρονα να πληρώνουν ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, Εφορία (και μάλιστα με την αλήτικη υποχρεωτική προκαταβολή φόρου του... επόμενου έτους), ΦΠΑ, τέλος επιτηδεύματος, Επιμελητήριο και όλες τις άλλες μαλακίες/κρυφοχαρατσάκια που σκέφτεται η εκάστοτε μνημονιακή κυβέρνηση, προκειμένου να τους κλείσει και να πάρουν τη δουλειά οι μεγαλοκαρχαρίες.
Δηλαδή η μέση επιχείρηση από ό,τι εισπράττει πληρώνει 21 ή 26% άμεσο φόρο εισοδήματος, 23% ΦΠΑ, άρα μάνι-μάνι το 44-49% του τζίρου φεύγει απευθείας στην Εφορία. Μετά, αν έχει εργαζόμενους, πληρώνει τους μισθούς τους, πληρώνει τα μαλλιά της κεφαλής της στο ΙΚΑ (που τώρα θέλετε να το ξανανεβάσετε), πληρώνει ΦΜΥ, πληρώνει τέλος επιτηδεύματος, πληρώνει, πληρώνει, πληρώνει...
Μη ρωτήσεις με τί μένει στο χέρι τελικά, γιατί θα με πεις πρόστυχο...

Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνεται πώς (με την τρέχουσα φορολογική νομοθεσία) ένας μισθωτός με 12.000 ετήσιο εισόδημα, πληρώνει φόρο εισοδήματος 540 ευρώ, ενώ ένας ελεύθερος επαγγελματίας με το ίδιο εισόδημα πληρώνει... 3.120 ευρώ!
Τα 6-πλάσια δηλαδή!
Τιμωρείται, σα να λέμε...


Εδώ να σημειώσουμε πως η πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, επειδή λόγω των χρεών και των υπόλοιπων απίστευτων υποχρεώσεών τους, είναι είτε στην πόρτα της φυλακής είτε ψάχνουν ταράτσα να πέσουν.

Αυτά δεν τα λέω με δόσεις κοινωνικού αυτοματισμού, προκειμένου να "ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα-μισθωτού", ούτε ζητώ να την εξόντωση του συνταξιούχου, αλλά σου ζητώ, Αλέξη μου, να δεις και την πολύπαθη πολυπληθέστατη ομάδα των ανθρώπων που δεν είναι μισθωτοί ή συνταξιούχοι.
Οι οποίοι βέβαια δεν ανήκουν στην παραδοσιακή πελατεία της αριστεράς, δεν εντάσσονται στο "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη", αλλά είναι αυτοί που κρατούν την οικονομία στέρεη και από την επιβίωση αυτών εξαρτάται ένα ακόμη μεγαλύτερο πλήθος ανθρώπων που εργάζονται ως μισθωτοί σε αυτούς.

Γι' αυτό σου λέω: ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ!
Αυτή η γαμω-συνταξούλα μας έχει φάει σ' αυτή τη χώρα.
Δεν μπορεί, καλέ μου, η σύνταξη να είναι μεγαλύτερη από το μισθό.
Ούτε βέβαια μπορεί ο απόμαχος να πληρώνεται καλύτερα από τον μάχιμο.
Γιατί ποιος θα στήσει στα πόδια της αυτή τη ρημάδα τη χώρα, Αλέξη μου;
Η γιαγιά και ο παππούς;
Όχι βέβαια!
Ο 30άρης, ο 40άρης, ο 50άρης και βέβαια και ο 20άρης που έρχεται.
Ποιος θα στηρίξει τη "βαριά βιομηχανία" (σ.σ. οικοδομή); Ο γέρος;
Ή μήπως ο νέος που παντρεύεται, κάνει παιδιά και χρειάζεται να βάλει ένα κεραμίδι πάνω απ' το κεφάλι του;
Ποιος θα επανεκκινήσει την οικονομία;
Ο νέος!
Τόπο στα νιάτα επιτέλους σ' αυτήν την κωλοχώρα!
Τόπο στα νιάτα!

Με όλο το σεβασμό δηλαδή στα γηρατειά, αλλά οι νέοι τραβούν το κουπί...
Κόκκινη γραμμή σου να είναι πάνω απ' όλα οι νέοι.
Και σε τελική ανάλυση ο συνταξιούχος ακόμη κι αν δεν παίρνει πολλά, ξέρει ότι "μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει" θα πάρει ένα Α ποσό (συνήθως από 700 έως 1000).
Και αυτό ισχύει εφ' όρου ζωής (που ζωή να 'χει).
Ο ενεργός όμως πληθυσμός δεν ξέρει τί του ξημερώνει κάθε μέρα.
Το 1,5 εκατομμύριο είναι άνεργοι.
Όι περισσότεροι απ' όσους είναι υπάλληλοι βρίσκονται υπό το διαρκή παραλυτικό φόβο της απόλυσης και δουλεύουν σε εξοντωτικούς ρυθμούς για 500 ευρώ και αν...
Ενώ οι μικρομεσαίοι εργοδότες κάθε μήνα μπαίνουν μέσα και τα χρέη τούς έχουν πνίξει ως το λαιμό.
Άσε που οι συνταξιούχοι (επειδή είναι πιο προστατευμένοι απ' όλους) είναι αυτοί που έχουν πληγεί λιγότερο στην περίοδο της κρίσης- με εξαίρεση τους μεγαλοσυνταξιούχους των ΔΕΚΟ και των τραπεζών.
Κι εξάλλου, για να μπορεί να παίρνει τη συνταξούλα ο παππούς και η γιαγιά, θα πρέπει να καταβάλει εισφορές ο νέος. Και για να καταβάλει εισφορές, θα πρέπει να εργάζεται και μάλιστα με ανθρώπινες αποδοχές.
Και τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές είναι εξοντωτικά και σημαίνουν χιλιάδες λουκέτα ακόμη.
Και άρα χαιρέτα τες και τις συντάξεις μετά...

Επομένως, δε θα είναι ανεκτό να γίνουν υπαναχωρήσεις σε όλα τα άλλα, προκειμένου να μείνουν σταθερές οι επικουρικές.
Και φυσικά αυτό σημαίνει ότι -εκτός των άλλων- δεν πρέπει επ' ουδενί να πειραχθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στην εστίαση, γιατί θα κλείσουν χιλιάδες μαγαζιά και δε θα ανοίξουν χιλιάδες άλλα που θα άνοιγαν.


Γι' αυτό, Αλέξη, δεν μπορεί η κόκκινη γραμμή σου να είναι μόνο οι συντάξεις και να μην είναι η επιβίωση του οικονομικά ενεργού πληθυσμού!
Εντάξει, φυσικά και πρέπει να είναι και οι συντάξεις προστατευμένες, αφού είναι δείγμα πολιτισμού η αντιμετώπιση των απόμαχων της ζωής και αφού τελοσπάντων οι ηλικιωμένοι σε μεγάλο βαθμό στηρίζουν αυτή τη στιγμή τα άνεργα ή κακοπληρωμένα παιδιά τους
Αλλά βλέπω δυστυχώς ότι μέσες-άκρες ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι αν δε θιγούν οι συντάξεις, μπορεί και να υπογράψει τις μαλακίες των δανειστών.

Ε όχι λοιπόν!
Εσύ, Αλέξη, είσαι νέος.
Και, ως νέος, θα ρίξεις το βάρος στους νέους και γενικώς στους οικονομικά και εργασιακά ενεργούς.
Να φροντίσεις, αν έρθει συμφωνία, με αυτή να στηριχθούν (μέσω κάθε είδους ελαφρύνσεων) οι υπάρχουσες επιχειρήσεις στη χώρα, να εξασφαλιστούν προγράμματα ΕΣΠΑ για νεανική επιχειρηματικότητα, να δοθούν κίνητρα για εργασία (για να μη φεύγει η μισή Ελλάδα μετανάστης), να πέσει χρήμα στην αγορά ούτως ώστε να γίνει εφαρμόσιμη και η αύξηση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, να αυξηθεί η απασχόληση σε ένα καθεστώς φιλικό στους μικρομεσαίους, είτε εργοδότες είτε εργαζόμενους.
Νέα λαίλαπα και νέα καταιγίδα λουκέτων δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.
Και θα συνεχιστούν τα λουκέτα και θα ενταθούν, αν ενδώσεις σε οποιεσδήποτε πιέσεις για χτύπημα στη μικρομεσαία επιχείρηση από την οποία ζει η πλειονότητα των Ελλήνων.

Στήριξη λοιπόν με κάθε τρόπο του κόσμου της εργασίας. Είτε της μισθωτής εργασίας είτε του ελευθέριου επαγγέλματος είτε της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
Έτσι θα σταθεί όρθια η Ελλάδα. Και μόνο έτσι.

Αν δεν εξασφαλιστούν αυτά (και όχι μόνο η συνταξούλα), τότε να μην υπογράψεις.
Παράταση μιας κάποιας λιτότητας είναι έτσι κι αλλιώς αναπόφευκτη- είτε με ευρώ είτε με δραχμή.
Έντασή της όμως δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ανεκτή.
Στα λέω αυτά προκαταβολικά, γιατί ξέρω ότι συνήθως με ακούς.

Α και μια κουβέντα για τη διαπραγμάτευση εν γένει.
Παρατηρώ ότι ο εκβιασμός πιάνει.
Ότι οι δανειστές είναι τρομοκρατημένοι.
Δε θα σου πω "ούτε βήμα πίσω".
Θα σου πω "κάνε και δυο βήματα εμπρός" (δηλαδή, αναίρεσε κάποια από τα μέτρα που έχεις εσύ προτείνει) και πάρ' τους και τα σώβρακα, αν μπορείς.
Και προπαντός, αφού αμφιταλαντεύτηκα αρκετά όλο αυτόν τον καιρό αν είναι καλύτερο να υπογράψεις ή όχι, έφτασα επιτέλους στο συμπέρασμα:
ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ό,τι μαλακία σου δίνουν!
Όλοι εμείς σε περιμένουμε να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων.
Και δεν είμαστε μόνο συνταξιούχοι και καθαρίστριες...

Αν δεν μπορέσεις να κάνεις έστω και κάτι καλύτερο για τον κόσμο της εργασίας στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τους Ευρωπαίους (που είναι και το ευκταίο), τότε κάνε δημοψήφισμα.
Και μετά, άστο πάνω μας!
Ξέρουμε εμείς...
(Άλλωστε εμείς πληρώνουμε το λογαριασμό)

15 σχόλια:

 1. Αν υπογράψει έχει τελειώσει. Θεωρώ πως δεν θα πέσει στην παγίδα τους.
  Συμφωνώ με την ανάλυσή σου και περιμένω όπως όλοι, την ελάφρυνση από άδικους φόρους και την φορολόγηση των ισχυρών. Μ' εκείνη τη λίστα Λαγκάρντ αλήθεια, γίνεται τίποτα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν υπέγραψε, Μαρία!
   Ήμουν βέβαιος ότι δε θα υπογράψει.

   Κάτσε να δούμε το αποτέλεσμα και θα τα δούμε και όλα τα άλλα.

   Διαγραφή
 2. Μήπως είσαι όντως κρυφός του σύμβουλος Μαζεστιξ; :)
  Θα λυσσάξουν οι πάντες όλοι την εβδομάδα. Πρέπει αυτό που ξεκίνησε σήμερα να πάει μέχρι ΤΕΛΟΥΣ. Το πρόβλημα είναι ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να εμποδίσουν το δημοψήφισμα. Ας πούμε επιτέλους και ένα μεγάλο ΌΧΙ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τώρα, εδώ που φτάσαμε είμαστε στο.. "πιάσ' τ' αυγό και κούρευ' το"
   Πάμε με "ΟΧΙ" και ο Θεός βοηθός...
   (αυτήν την εβδομάδα θα δούμε προπαγάνδα που θα ξεπεράσει όλα τα ιστορικά προηγούμενα)

   Διαγραφή
 3. Μιας και σε ακουει Μαζεστιξ.....να χαρεις οτι αγαπας,γραψε δυο λογια ,να κατεβασουν μυαλα,μην εχουμε τσαπατσουλιες και παραβλεψεις!! Ειναι λιγο...αργα τα ζα μου,.....δωσε σε παρακαλω το τεμπο,γιατι και η βδομαδα δεν ειναι ατελειωτη!! ''Λιγοτερα συνθηματα,και πιο πολυ δουλεια''!! Αντε τωρα να μαζεψεις τον Βαρουφακη!! Κανε κατι να χαρεις,και θα στο χρωσταμε σαν λαος;!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα κάνω ό,τι μπορώ...
   Αν και αυτές τις μέρες έχω τρέξιμο και δεν είναι εύκολο να πετύχει ο Αλέξης στο τηλέφωνο...

   Πάντως, θα τους έλεγα να μην επιχειρηματολογούν επί του ευρώ (όπως θα κάνουν βλακωδώς κάποια στελέχη τις πρώτες ημέρες, ώσπου να τους μαζέψουν), αλλά επί της συμφωνίας.
   Μην ξεχνάμε ότι με το δημοψήφισμα δεν τελειώνει η ιστορία.
   Αλλά είναι το ισχυρότατο διαπραγματευτικό χαρτί για τη συνέχεια...

   Διαγραφή
 4. Στο πιάσε το αυγό και κούρευ' το ήμαστε από την αρχή της παράστασης του καραγκιόζη που έχει στηθεί όλα αυτά τα χρόνια.
  Α, και κατέβα από το καλάμι, γιατί δεν είσαι ο μόνος συμβουλάτοράς του... υπάρχουν κι άλλοι που και υπομονή έδειξαν και πίστη και ψυχραιμία μέσα σε μια εντελώς αδιέξοδη κατάσταση και τις ίδιες σκέψεις έκαναν, αλλά κοροϊδεύτηκαν από άλλους.
  Το κειμενό σου αναφέρεται σε μεγάλα δίκια, όμως θα ήταν χρησιμότερο να διαβαστεί μετά από τις εξελίξεις και τις αποφάσεις που θα πάρουμε ως λαός. Τώρα όλα παίζονται στο φτερό και δεν είναι η ώρα για τα παραπάνω ακόμα.
  Θα πρέπει να τα επανάλαβεις, αν θα έχουμε καταφέρει να πετύχουμε. Τότε θα πρέπει να τα ακούσει.
  Γενικά μου φαίνεται και σε κάποιους συνήθως ψύχραιμους έπεσε λίγο πανικός και ακούστηκαν πολλές κραυγές, που σίγουρα αποτέλεσμα δεν φέρνουν στη δεδομένη στιγμή. Σίγουρα δεν τους (στην κυβέρνηση) ήρθε η θεία επιφώτιση ξαφνικά απόψε...
  Η προπαγάνδα και η στρέβλωση όσων αναγγέλθηκαν ξεκίνησε άμεσα!!! Όχι θα περίμεναν... την ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα έγραψα όλα αυτά πριν την ανακοίνωση.
   Για να πιέσω κι εγώ από την πλευρά μου για το "μεγάλο όχι", εφόσον δεν κάνουν πίσω οι δανειστές.

   Απ' το καλάμι δεν ξεκαβαλάω διότι είμαι πράγματι μυστικοσύμβουλος του Τσίπρα.
   Το κρατάω μυστικό ακόμα κι απ' αυτόν...

   Διαγραφή
  2. Κάτι σχετικό άσχετο.
   Μια και αναφέρθηκα στις κραυγές, δανείστηκα μια φράση που είχες πει σε κάποιο σχόλιό σου, γιατί εξέφραζε εξαιρετικά τις σκέψεις μου. Ποιος είσαι! Έχει παραπομπή, οπότε δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα, κ. σύμβουλε...

   Διαγραφή
  3. Το ξέρω ότι τα έγραψες πριν την ανακοίνωση, αλλά δεν νομίζω ότι θα τον πίεζε κάτι τέτοιο τελευταία στιγμή, όπως έκαναν κι αλλοι. Την πίεση την είχα ήδη μέσα τους και είχαν ανακοινώσει στους εταίρους ότι θα κάνουν αυτή την κίνησ, απλά κανείς δεν τους πίστεψε.

   Διαγραφή
  4. Ε νομίζω όμως πως η περιρρέουσα ατμόσφαιρα (την οποία διαμορφώνουμε εμείς στην καθημερινή μας κουβέντα, στη δουλειά, στην παρέα, στα μπλογκ, στο φέισμπουκ, παντού...
   Για φαντάσου όλοι εμείς να φωνάζαμε εδώ πέρα: "υπόγραψε πάση θυσία!"
   Μάλλον θα ήταν άλλη η εξέλιξη

   Διαγραφή
  5. Καλημέρα μετά από την αγρύπνια απόψε.
   Βρε Γαλάτη μου συμφωνώ με αυτό που λες και εννοείται ότι το μήνυμα από τα όσα συζητιούνται από όλους μας περνάει, τα διαβάζουν, τα ακούνε κι ευτυχώς... Για μένα θα ήταν σημαντική η όποια παρότρυνση να γίνεται με ενθαρρυντικό τρόπο, γιατί πολλοί μιλούσαν για κωλοτούμπα ακόμα και από αυτούς που τον στήριζαν (δεν είπες εσύ κάτι τέτοιο και σε διαβάζω πολύ προσεχτικά). Απλά έχουμε συνηθίσει σε πολιτικά πρόσωπα που μόνο να προδίδουν ήξεραν, οπότε εύκολα σκέφτηκε πολύς κόσμος και γι' αυτούς έτσι.
   Τέλοσπαντων, ας δούμε τι θα γίνει τώρα και αν θα σταθούμε ως λαός στο ύψος των περιστάσεων. Γι' αυτό λέω κι εγώ ότι η σωτηρία μας είμαστε εμείς. Ή έστω η προσπάθεια είναι στα χέρια μας.
   Έχουμε πολύ μέλλον από εδώ και πέρα και τώρα αρχίζουν τα πραγματικά όργανα!!!!

   ΚΚΕ... τι πρωτότυπο είπαν;;;;
   Ψηφίζουμε όχι στην συμφωνία των θεσμών και όχι στη συμφωνία της κυβέρνησης, δηλ. αποχή!!!! Ουάου...

   Καλή δύναμη μας εύχομαι!!! Ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε ο καθένας μας ας το κάνουμε και μάλιστα σε κάθε εξέλιξη, διότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα!
   Φιλιά!

   Διαγραφή
  6. Το ΚΚΕ είναι το χειρότερο κόμμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής.
   Ανεξαιρέτως.

   Διαγραφή
 5. Μετά και από τις χτεσινοβραδινές εξελίξεις και ανεξαρτήτου αποτελέσματος, μία δικαίωση ήδη τη νιώθω!
  Τώρα μένει να συσπειρωθούμε, να μην χαθεί η ευκαιρία!
  Καλημέρα αρχηγέ!
  Να με χαίρεστε!☺

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι η ωραιότερη διαδικασία.
   Σε κάθε περίπτωση, η κοινωνία μας θα βγει κερδισμένη.

   Διαγραφή