Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Κι εσύ τέκνον... Ρούτε;


 
Η δικαίωση του βασικού μας επιχειρήματος όλα αυτά τα χρόνια έφτασε μέσω... Ολλανδίας!
Τι συνέβη;
Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, όπως αποκαλύφθηκε χθες σε εφημερίδα της χώρας, απείλησε το 2012 την Ε.Ε. με έξοδο της χώρας του από την Ευρωζώνη, μη αποδεχόμενος το "Πανευρωπαϊκό Μνημόνιο" που σέρβιρε τότε η πολιτική ηγεσία της Ε.Ε.!
Επρόκειτο για ένα σχέδιο "μεταρρυθμίσεων" (sic) σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. το οποίο θα έπαιρνε μορφή σύμβασης, σα να λέμε "πανευρωπαϊκό μνημόνιο" δηλαδή!
Αλλά, μεταξύ άλλων, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε το αρνήθηκε, εκβιάζοντας  μάλιστα με αποχώρηση της χώρας του από την Ευρωζώνη!

Και να σας πληροφορήσω;
Δε βούλιαξε η Ολλανδία ακόμη!
Δεν της επιτέθηκαν τεθωρακισμένα ούτε βομβαρδίστηκε!
Δεν αποσύρθηκαν οι καταθέσεις από τις τράπεζές της (διότι προφανώς δε συνέφερε κανέναν η δημοσιοποίηση αυτής της απειλής τότε) ούτε και διαμελίστηκε καμιά... περαστική γελάδα στους δρόμους του Άμστερνταμ (για να δανειστούμε κάτι από τα... "αργεντινοφοβικά" παραληρήματα)!

Ξέρετε ποια ήταν η μόνη συνέπεια της ενέργειας αυτής;
Με τον εκβιασμό της αποχώρησης της Ολλανδίας από την Ευρωζώνη (συν κάποιες άλλες, χλιαρότερες, αντιδράσεις άλλων χωρών), η πολιτική ηγεσία της Ε.Ε. αναγκάστηκε να αποσύρει το σχέδιό της!

Τέσσερα χρόνια τώρα φωνάζουμε σαν υστερικοί πως η Ελλάδα πρέπει να εκβιάσει την Ε.Ε. με αποχώρηση από την Ευρωζώνη, προκειμένου να σταματήσει άμεσα η αδιανόητη τραγωδία των τελευταίων χρόνων, αλλά δυστυχώς οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι...μνημονιακότερες των μνημονίων και, αντί να εκβιάσουν την Ε.Ε. υπέρ της Ελλάδας, τελικά εκβιάζουν την Ελλάδα για λογαριασμό της Ε.Ε.!

 

Δε λέω πως η αποχώρηση από την Ευρωζώνη είναι απαραίτητα καλύτερη από την παραμονή μας σε αυτήν (σηκώνει μεγάλη κουβέντα το θέμα και προς το παρόν είμαι αρκετά επιφυλακτικός), αλλά σίγουρα η απειλή της αποχώρησης συνιστά το υπερόπλο που μπορεί να χρησιμοποιήσει μια ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να διαφυλάξει τα πραγματικά ιερά και όσια της χώρας. Δηλαδή την ακεραιότητά της, τη δημοκρατία και την ευημερία των πολιτών.
Βέβαια, για να το κάνει αυτό μια κυβέρνηση θα πρέπει να μην είναι δοτή και εντολοδόχος της άλλης πλευράς του τραπεζιού, θα πρέπει να μην την κρατάνε στο χέρι με τεράστια σκάνδαλα και φυσικά θα πρέπει να μην είναι... μνημονιακότερη των μνημονίων!

Η Ολλανδία, λοιπόν, μέσω του πρωθυπουργού της Ρούτε, χωρίς να βρίσκεται ούτε κατά διάνοια στο σημείο που βρίσκεται η χώρα μας (οικονομικά, κοινωνικά & ανθρωπιστικά), έπραξε ωστόσο το καθήκον της και υπερασπίστηκε τα δίκαιά της, παίζοντας το γερό χαρτί της διαπραγμάτευσης. Αυτό που έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει την παρτίδα.
Και την κέρδισε.
Ο Βαν Ρομπάι απέσυρε το σχέδιο κακήν κακώς.

(Την είδηση θα τη βρείτε εδώ)
Και μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως οι αντιδράσεις που αντιμετώπισε από διάφορες κυβερνήσεις στο σχέδιό του, τού προκάλεσαν σοκ!
Είχε μάθει ως τότε στους "Yes, Man" της Ελλάδας και των χωρών της Μεσογείου και εξεπλάγη από τον Ρούτε.
Η φαντασία που οργιάζει φαντάζεται τον "Καίσαρα" Βαν Ρομπάι ηττημένο να κοιτάζει τρομαγμένος και να ρωτά τον Ολλανδό, γεμάτος παράπονο: "κι εσύ τέκνον... Ρούτε;"

Το ηθικό δίδαγμα από αυτήν την ιστορία είναι παραπάνω από αυτονόητο:
για να κερδίσεις, πρέπει τουλάχιστον να παίξεις...

20 σχόλια:

 1. H Oλλανδία δεν είναι προτεκτοράτο η Ελλάδα είναι από το 1827.
  Η Ολλανδία έχει κάποιους αιώνες ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πραγματικές,η Ελλάδα έχει ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ-ΜΕΤΑΠΡΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ και ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αν δεν έχει χούντα.
  'Αλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας
  Δυστυχώς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτός ο τόπος είναι μια αιώνια ευχή και κατάρα.
   Δεν ήμασταν ποτέ ικανοί ούτε σωστό καπιταλισμό να φτιάξουμε!
   Τα χειρότερα στοιχεία του καπιταλισμού, μαζι με τα χειρότερα της φεουδαρχίας, τα χειρ΄τοερα της τουρκοκρατίας και τσόντα κάποια απ' τα χειρότερα του σοσιαλισμού... τα μαζέψαμε όλα αυτά, τα βάλαμε στο μπλέντερ και φτιάξαμε αυτό το πράγμα που καταχρηστικά το ονομάζουμε "ελληνικό κράτος".

   Διαγραφή
  2. Αυτή την "τσόντα από τα χειρότερα του σοσιαλισμού", πού την είδες;

   Διαγραφή
  3. Εκκολάφθηκαν και κάποια σοσιαλίζοντα κακέκτυπα στη χώρα μας, ιδίως στον τομέα του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού.

   Διαγραφή
 2. Το μνημόνιο είναι ευλογία
  Αν δεν υπήρχε μνημόνιο έπρεπε να το εφεύρουμε
  Είμαι μνημονιακότερος των μνημονιακών

  Ολίγες μόνο από τις μαλακίες που μας σέρβιραν τα γιουσουφάκια που μας κυβέρνησαν στη χειρότερη στιγμή για τη χώρα.

  Με τέτοια καθίκια και δωσίλογους οσφυοκάμπτες δεν μπορείς να έχεις ελπίδες όχι μόνο για το αν θα ζήσεις, ούτε καν αν θα μπορέσεις να πεθάνεις με αξιοπρέπεια.

  "Για να κερδίσεις, πρέπει τουλάχιστον να παίξεις..."
  Ναι, αλλά όχι το πουλί σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άδωνι, εσύ;
   Ώστε εσύ κρύβεσαι πίσω απ' το προφίλ... "Ακυβέρνητος";

   Πλάκα-πλάκα, Πετράν, αν σκεφτείς τι μαλακίες μας έχουν σερβίρει κατά καιρούς και τις χάψαμε ως λαός, θα πρέπει να πάμε για ομαδική ψυχανάλυση...

   Και παίζοντας το πουλί πάντως, κερδίζει κανείς!
   Εκτονώνεται τουλάχιστον, έστω κι αν δεν...κάνει γνωριμίες!
   Το χειρότερο που χει να κάνει κάποιος είναι ούτε να πηδάει ούτε να το παίζει!

   Διαγραφή
 3. Πόσα μυστικά θα μπορούσαν ακόμα να βγουν στο φως της δημοσιότητας εκ των υστέρων ούτε που ξέρουμε ή δεν θα μάθουμε και ποτέ.
  Μια Ελλάδα χωμένη μέχρι το λαιμό στη διαφθορά, την καλοπέραση, την ευκολία σε όλα και το βόλεμα πώς θα μπορούσε όλη αυτή την περίοδο να διαπραγματευτεί με τέτοιους όρους;
  Μας είχαν στο χέρι από την αρχή και αλυσοδεμένους!
  Αυτοί γνώριζαν, εμείς αλλού κοιτούσαμε...
  Εδώ, με το συμπάθειο, άλλα ξέρουμε πολύ καλά να παίζουμε (α, μπορεί και να έχει ξεχαστεί κι αυτό το σπορ)... πώς λοιπόν να κάνουμε το ελάχιστο βήμα, για να κερδίσουμε έστω κάτι υποτυπώδες!

  Καλό σου μήνα, Γαλάτη μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ιστορία, όπως συνηθίζει, θα τα καταγράψει αυτά μετά από πολλά χρόνια, ότν πια δε θα μπορεί να αλλάξει τίποτα απ' αυτά και θα αποτελούν απλώς εργαλείο για σκέψη και μάθηση για τους επόμενους, οι οποίοι όμως, όπως συνηθίζουν, δε θα μάθουν απ' αυτά και θα επαναλάβουν τα ίδια λάθη...

   Διαγραφή
 4. Καλό μήνα.
  Διαπραγμάτευση κάνουν τα σοβαρά κράτη.
  Εκβιασμό κάνουν τα κράτη με αυτοπεποίθηση.
  Βλέπεις να είμαστε κάτι από τα δύο;
  Με Γιωργάκη αρχικά, Παπαδήμιο στη συνέχεια και Σαμαροβενιζέλους τώρα, είμαστε το σούργελο της ΕΕ.
  Είμαι που είμαι έξω φρενών με τα αποτελέσματα στον Σύλλογό μου, μην με εξοργίζεις περισσότερο.
  Καλό σου βράδυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είχαμε Γιώργο αρχικά, Παπαδήμο στη συνέχεια και Σαμαρά για αποκορύφωμα, επειδή πρώτα απ' όλα είμαστε λαός χωρίς σοβαρότητα και αυτοπεποίθηση.
   Να φανταστώ ότι και στον σύλλογό σου βγήκε ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ χαλαρά;
   Όταν λέω ότι ο Έλληνας δε θέλει να αλλάξει τίποτα, με λένε απαισιόδοξο.
   Και μετά μας φταίει ότι τάχα θα μας "την κάνει γυριστή" ο τάδε ή ο δείνα μετά τις εκλογές.
   Οι πολίτες είμαστε πιο κωλοτούμπες απ' αυτούς που φοβόμαστε μην κάνουν κωλοτούμπα...

   Διαγραφή
  2. Όχι, δεν είσαι μόνο εσύ που μοιάζεις απαισιόδοξος. Είναι η κατάσταση που μας οδηγεί στην απογοήτευση και την αίσθηση του αδιεξόδου.
   Πώς πολεμάς την κωλοτούμπα των πολιτών;
   Προσπαθώ μέσα από πολύ συχνές συζητήσεις στον περίγυρό μου να συμμαζέψω κωλοτούμπες και σε κάποιους πιάνει, όμως νιώθω μια απελπισία κατά διαστήματα. Είναι δύσκολο να είσαι σε ετοιμότητα συνεχώς. Άσε που ψάχνουν όλοι γύρω τους για ηγετικές φυσιογνωμίες, ώστε να τους καθοδηγούν ή να περάσουν στην ανάθεση.
   Στο χώρο της εργασίας μου είναι σε μεγάλο βαθμό δεδομένο. Περιμένουν και κρέμονται από τα χείλη του πιο δραστήριου στην ομάδα, τον οποίο κατατρώει η αγωνία, ενώ οι άλλοι κοιμούνται ήσυχοι (δεν είμαι συνδικαλίστρια).
   Κάποτε υπήρχε αμορφωσιά, με αποτέλεσμα το πλήθος ακολουθούσε όποιον είχε δυνατό λόγο και ήταν δραστήριος. Σήμερα;
   ΄Ετσι, βγάζεις άκρη;

   Διαγραφή
  3. Το πρόβλημα της αποχής και της απολιτικοποίησης είναι πολύ μεγάλο και δεν έχουμε δει ακόμη όλες τις συνέπειές του.

   Διαγραφή
 5. Με λιγα λογια φιλε Μαζεστιξ η Ολλανδια εκανε αυτο που υπαινισσεται μονιμως ο Τσιπρας οτι θα κανει, οταν λεει οτι σε μια διαπραγματευση βαζεις κοκκινες γραμμες και δεν ξεκινας απο την αρχη πεπεισμενος για την ηττα σου και ετοιμος να παραδωσεις τα παντα. Οταν αναφερεται π.χ στη δηλωση που εκανε η Μερκελ τον Δεκεμβριο, η οποια ελεγε σχεδον ρητα οτι μια αποχωρηση της Ελλαδας απο το ευρω θα διελυε την ευρωζωνη τι αλλο κανει απο το να διατυπωνει ο ιδιος αυτη την εμμεση απειλη ; Ορισμενοι θα ηθελαν ισως να τον ακουσουν να το λεει ευθεως για να ικανοποιηθει το θυμικο τους. Οταν ομως βρισκεσαι σε εμπολεμη κατασταση -αυτο ειναι κατι που δεν το εχουν αντιληφθει ακομα καποιοι- τοτε δεν ανοιγεις τα χαρτια σου προαναγγελλοντας τις μελλοντικες σου κινησεις. Βεβαιως τα ξεπουλημενα παπαγαλακια των ΜΜΕ πολυ θα ηθελαν να τον ακουσουν να μιλαει ευθεως για απειλη εξοδου απο την ευρωζωνη, γι αυτο τον πιεζουν διαρκως να πει τι θα κανει "εαν αποτυχουν οι διαπραγματευσεις". Για να εχουν μετα υλικο οι μονταζιερες ωστε να τρομοκρατησουν ξανα τους αποχαυνωμενους και τους φοβικους με επιχειρηματα του τυπου "ευρω ή δραχμη". Τουτο ομως δεν θα αποτελουσε πραξη πολιτικης "ειλικρινειας" αλλα καθαρη βλακεια. Αυτο που δεν αντιλαμβανονται ισως ορισμενοι ρομαντικοι -ή υστερικοι- της αριστερας ειναι οτι η πολιτικη δεν ασκειται με προσκοπικες "ειλικρινειες", με μεγαλοστομιες περι "δικαιου του λαου", με πραξεις "ηρωϊκης αυτοθυσιας" κλπ, αλλα με μελετημενες στρατηγικες κινησεις που μπορουν να φερνουν τα επιθυμητα αποτελεσματα. Ορισμενες απ' αυτες τις κινησεις μπορει να παραμενουν μυστικες, μεχρι να ερθει η καταλληλη στιγμη να γινουν. Οσο κι αν ακουγεται "αστικο" και "συντηρητικο" απο μερικους, δεν παυει να ισχυει σ'ολη τη διαρκεια της ιστοριας το γνωστο, οτι δηλαδη "στην πολιτικη υπαρχουν πραγματα που λεγονται και δεν γινονται και αλλα που γινονται αλλα δεν λεγονται". Εν προκειμενω, θα μπορουσε να τεθει καποια στιγμη ακομα και θεμα εξοδου της χωρας απο την ευρωζωνη, αυτο ομως δεν ειναι κατι που εχει νοημα τεθει απο τωρα. Σ' αυτα τα ζητηματα παρεμβαινουν παρα πολλοι παραγοντες, μεταξυ των οποιων και παραγοντες γεωστρατηγικης κλιμακας. Νομιζω λοιπον οτι δεν χρειαζεται να καταφευγουν ορισμενοι φιλοι σχολιαστες στα γνωστα μαζοχιστικα αυτομαστιγωματα του τυπου "ετσι ειμαστε εμεις οι Ελληνες" και στους ευκολους αφορισμους περι διαφθορας, περι "μη σοβαρου κρατους", κλπ. Ας σκεφτουμε οτι, παρα τα οποια "ελαττωματα" μας -τα οποια σιγουρα διαπιστωνονται απο την εποχη του Καποδιστρια, για να μην πω απο την εποχη του Αλκιβιαδη !- ειμαστε εν τουτοις η μονη χωρα οπου ετοιμαζεται να αναλαβει την εξουσια μια κυβερνηση της αριστερας -με τα οποια "ελληνικα" της γνωρισματα !!- ενω αλλες χωρες της "προχωρημενης" Ευρωπης, οπως η Ιταλια ή, η Γαλλια, με πολυ πιο σοβαρες παραδοσεις αριστερων κινηματων, σχεδον κοιμουνται ακομα και περιμενουν απο τον ΣΥΡΙΖΑ να βγαλει το φιδι απο την τρυπα και να ξεκινησει καποιο domino effect που μπορει να αλλαξει τα πραγματα. Σημειωτεον, δεν μιλαω σαν ενας τυφλος ή φανατικος οπαδος του ΣΥΡΙΖΑ και συμμεριζομαι τις ανησυχιες ή και τις αμφιβολιες που εχουν αρκετοι για το μελλον. Πριν να ερθει ομως το μελλον πρεπει να αντιμετωπισουμε το παρον, με αλλα λογια πρεπει να διωξουμε τωρα αυτη την κυβερνηση των δωσιλογων που καταστρεφουν και ξεπουλανε την χωρα. Κι επειδη ακριβως προκειται για κυβερνηση ξεπουλημενων δωσιλογων, γι αυτο ας μην απορουν ορισμενοι επειδη μεχρι σημερα δεν εγινε καμμια διαπραγματευση τυπου Oλλανδιας. Τουτο δεν οφειλεται στο οτι "δεν ειμαστε σοβαρο κρατος", αλλα στο οτι προς το παρον ειμαστε κρατος υπο κατοχη που το κυβερνουν προδοτες. Ας τελειωσουμε λοιπον πρωτα με το "Κεφαλαιο Α" και βλεπουμε μετα τι θα συμβει με το "Κεφαλαιο Β".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε αυτή την "βήμα-βήμα" τακτική που περιγράφεις συμφωνώ απόλυτα και είναι το πρώτο που ποστηρίζω στις συζητήσεις που κάνω.
   Έχεις δίκιο επίσης ότι δεν θα ήταν σοφό να ανοίξει κανείς όλα του τα χαρτιά πριν τις εκλογές, γιατί θα βρεθούν πολλοί που δεν θα του επιτρέψουν τη συνέχεια... Οι περισσότεροι Έλληνες επίσης δεν νομίζω ότι θέλουν ακόμα και τώρα να φύγει η χώρα από το ευρώ, οπότε πώς θα πείσει μεγάλη μερίδα κόσμου, που αυτή τη στιγμή είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου να γίνει αυτό, για να περάσουμε σε ένα επόμενο βήμα (τα λέω λίγο ακραία, αλλά έτσι είναι);
   Η αληθινή πολιτική και διπλωματία είναι τέχνη και παιχνίδι για γερά στομάχια.
   Είναι απαραίτητη όμως μια υποτυπώδης ένδειξη εμπιστοσύνης από τους πολίτες και κατανόησης πως με αυτό που μπορείς να έχεις ως όπλο πορεύεσαι "βήμα-βήμα" παρατηρώντας προσεχτικά.
   Είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε έτσι; Ή θα παρασυρθούμε πάλι από εμπάθειες και προσωπικά οφέλη;

   Διαγραφή
  2. Μιχάλη, συμφωνώ 100% με την πολιτική σου λογική, ότι δηλαδή δεν μπορούμε να απαιτούμε να ειπωθούν αυτή τη στιγμή ιδέες και τακτικές που, αν ειπωθούν, μπορεί να τινάξουν στον αέρα τις όποιες πιθανότητες επιτυχίας του όποιου σχεδίου.
   Καλώς ή κακώς τα προβλήματα λύνονται με πολιτική.
   Και η πολιτική, πάλι μκαλώς ή ακώς, είναι συνυφασμένη με την τακτική και τη στρατηγική.
   Δεν είναι ιεραποστολή. Είναι πολεμος.
   Επίσης, επειδή ακριβώς είναι πόλεμος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στον πόλεμο ο καθένας έχει το ρόλο του.
   Δυστυχώς δεν μπροούμε να πάρουμε ένα τρένο και να πάμε δέκα εκατομμύρια παρεούλα στις βρυξέλλες να τα κάνουμε λίμπα στην Κομισιόν. Κάποιον πρέπει να στείλουμε να διαπραγματευτεί εκ με΄ρους μας.
   Ακόμη και στην άμεση δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας, δεν πήγαινε όλη η Πνύκα μαζί να συνομιλήσει με τον Λακεδαιμόνιο στρατηγό. Απεσταλμένους έστελναν με σαφείς εντολές για το τί ρπέπει να πετύχουν.
   Πήγαιναν αυτοί εκεί, μεταχειρίζονταν όποια μέθοδο νόμιζαν και, αν τα έκαναν θάλασσα, καλύτερα να μην επέστρεφαν...
   Κάπως ε΄τσι το βλέπω και εδώ.
   Ο Τσίπρας θα βγει και θα έχει σαφή εντολή να αλλάξει την πολιτική.
   Αν τα καταφέρει, μάγκας και μπράβο του.
   Αν δεν τα καταφέρει, καλύτερα να μη γυρίσει.
   Και να περάσει ο επόμενος...

   Για τα περί σοβαρού κράρτους, η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε σοβαρό κράτος.
   Ως λαός έχουμε κάποιες καλές εκλάμψεις, αλλά ως εκεί.
   Βέβαια κι αυτό που λες, πως είμαστε ο μόνος λαός που τολμά και είναι έτοιμος να φέρει στην κυβέρνηση αριστερό κόμμα, είναι αναμφίβολα ένα σοβαρό αντεπιχείρημα.
   Ίσως να συμβαίνει γι αυτό ακριβώς όμως: επειδή δηλαδή δεν είχαμε ποτέ ουτε καν σοβαρό καπιταλισμό, δεν αισθανόμαστε την απειλή από ένα αριστερό κόμμα.
   Οι Άγγλοι σε αντίστοιχη περίτπωση θα πάθαιναν εγκεφαλικό...

   Διαγραφή
 6. Έχεις την εντύπωση πως δεν παίζει ο Σαμαράς; Παίζει, φίλε μου, και το παίζει το παιγνίδι πολύ καλά, παίζει με μας, μας πήρε χαμπάρι τι είμαστε, νομίζεις πως θα ξυπνήσουμε κάποια μέρα και θα τον πάρουμε στο κυνήγι, μην το σκέφτεσαι, μας παίζει στα δάχτυλα του ενός χεριού, αυτός κερδίζει, αυτό τουλάχιστον που επιθυμεί, και μεις κερδίζουμε περισσότερα χρόνια λιτότητας, έτσι όλοι κερδισμένοι είμαστε και παράπονα δεν χρειάζονται. (οι κολασμένοι τι έγιναν;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φυσικά και παίζει, αλλά όχι ως αντίπαλός τους. Ως συμπαίκτης τους παίζει.
   Κι έτσι η μια πλευρά του τραπεζιού είναι κενή και γίνεται πλιάτσικο.
   Ούτε στο κυνήγι βλέπω πως θα τον πάρουμε ούτε τίποτα.
   Αλλά δε νομίζω πως μας παίζιε στα δάκτυλα του ενός χεριού. Εννοώ πως το σύστημα μπορεί με τα κόλπα του να αμς ελέγχει, αλλά αυτά δεν πιάνουν πάντα. Ευτυχώς για την ιστορία, μερικες φορές τα κόλπα των δυαντών δεν πιάνουν.
   Δυστυχώς όμως, οι δυνατοί επανέρχονται μετά από λίγο με νέα κόλπα και συχνά ξανακερδίζουν την παρτίδα.
   Της γης οι κολασμένοι φαίνεται πως το πήραν απόφαση πως καίγονται στην επί γης κόλαση και είπαν πως, απ' το να αντιδρούν, είναι καλύτερα να το απολαύσουν, μου φαίνεται...

   Διαγραφή
 7. Αρχηγέ του λόχου (θα καταλάβεις γιατί σε λέω έτσι), κάνε μια βόλτα στης Μαρίας Νι...
  Την καλημέρα μου και τα σέβη μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Κάτι λίγο άσχετο με την ανάρτηση, αλλά μπορεί να σε ενδιαφέρει:

  http://tvxs.gr/news/paideia/i-paideia-ston-kosmo-%C2%ABparoysiaste-arm%C2%BB

  Σε λίγο τρίχα δεν θα μας μείνει πια!
  Το διάβαζα τώρα και είπα να στο μεταφέρω, αν δεν το έχεις δει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή