Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

Να αφοπλιστεί η Κρήτη!


 
Η Κρήτη είναι μια εμπόλεμη ζώνη. Επί μονίμου βάσεως.
2 στους 3 Κρητικούς έχουν όπλο και πολλοί εξ αυτών το κουβαλούν μαζί τους κιόλας στην καθημερινότητά τους.
Τους βλέπει ο καθένας καθημερινά. Να μπαίνουν στο σούπερμάρκετ με το όπλο στη ζώνη, να κάθονται να πιουν καφέ με το όπλο στη ζώνη, να οδηγούν με το όπλο στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου ή και στο πίσω κάθισμα του δικάμπινου Navara με τα φυμέ τζάμια (αυτό είναι το σύμβολο του "πέτσακα" τραμπούκου)...
Γιατί; Καλού-κακού, σου λέει... Μπορεί και να χρειαστεί...
Είτε για πλάκα είτε για γλέντι είτε για κυνήγι είτε για επίδειξη είτε για καβγά.
Κάπου θα χρειαστεί, διάολε...

Το βράδυ της Ανάστασης άλλο ένα νέο παιδί (25 ετών) σκοτώθηκε στην Κρήτη.
Από τι; Από μπαλωθιά!
Ναι, απ' αυτό το δήθεν "χαριτωμένο" έθιμο να πυροβολούν στον αέρα σε κάθε χαρμόσυνη ευκαιρία.
Σε γάμους, βαφτίσια, πανηγύρια, μεγάλες γιορτές, οι "άντρακλες" Κρητικοί σηκώνουν το όπλο κι όποιον πάρει ο Χάρος.

"Όποιον πάρει ο Χάρος;
Σιγά ρε φίλε! Στον αέρα ρίχνουν. Ποιος κινδυνεύει;"
(αυτό ρωτούν οι θιασώτες του "εθίμου")

Τι "ποιος κινδυνεύει" ρε παπάρα;
Κάθε χρόνο σκοτώνονται τόσοι άνθρωποι εξαιτίας της μαλακίας σου και της ψευτομαγκιάς σου.
Ο νεαρός προχθές το βράδυ τι έφταιγε;
Τι έφταιξε η οικογένειά του να διαλυθεί έτσι, στα καλά καθούμενα, επειδή ήθελες εσύ να κάνεις την ψευτομαγκιά σου;
Γιατί να κλάψει η μάνα του; Γιατί να θρηνήσουν τα αδέρφια κι ο πατέρας του;
Τι έφταιξε η κοπέλα του να κλάψει τον αγαπημένο της;
Τι έφταιξαν οι φίλοι του να βιώσουν την απώλειά του;
Ποιος σου δίνει το δικαίωμα ρε γελοίε να βυθίζεις στη δυστυχία τόσο κόσμο;

 

Όχι, δεν ήταν ατύχημα.
Ήταν δολοφονία.
Κι έχει έναν φυσικό αυτουργό, αυτόν που τράβηξε τη σκανδάλη, αλλά έχει ταυτόχρονα και χιλιάδες ηθικούς αυτουργούς.
 • Ηθικοί αυτουργοί είναι όλοι αυτοί οι ηλίθιοι Κρητικοί που παίζουν μπαλωθιές και καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια και βλέπουν τάχα "λεβεντιά" σ' αυτή τη γελοιότητα.
 • Ηθικοί αυτουργοί είναι όλοι αυτοί οι ηλίθιοι Κρητικοί που χασκογελάνε και παίζουν παλαμάκια, όταν ο ψευτόμαγκας δίπλα τους βγάζει το όπλο και γαζώνει με σφαίρες τον ουρανό.
 • Ηθικοί αυτουργοί είναι αυτοί που συνεχίζουν να πηγαίνουν στα πανηγύρια, τα πιλάφια, τις γιορτές και τους γάμους και ανέχονται τους εν δυνάμει δολοφόνους δίπλα τους, χωρίς είτε να τους διώχνουν είτε να φεύγουν οι ίδιοι από εκεί.
 • Ηθικοί αυτουργοί είναι κι όλοι αυτοί οι ανευθυνοϋπεύθυνοι που υποτίθεται πως πληρώνονται για να εξασφαλίζουν την ασφάλεια στο νησί, αλλά συναγελάζονται (και συνεργάζονται ενίοτε) με τους τραμπούκους και ηλίθιους οπλοφόρους και τους απαλλάσσουν κάθε φορά που συλλαμβάνονται να οπλοφορούν.
 • Ηθικοί αυτουργοί είναι οι γελοίοι αστυνομικοί διευθυντές, βουλευτές και εισαγγελείς που παρακολουθούν ατάραχοι τη συνέχιση της γενοκτονίας, καλύπτοντας κιόλας τους ενόχους ή αποφυλακίζοντάς τους, για να συνεννοούμαστε... 
(μάλλον συνεννοηθήκαμε...)

Επίτηδες δεν εστιάζω τόσο στις ευθύνες της πολιτείας σ' αυτό το θέμα, διότι για μένα πρώτοι και κύριοι υπεύθυνοι για την κατάσταση είναι οι ίδιοι οι Κρητικοί που, αν και χάνουν συνεχώς παιδιά, γονείς, εραστές, φίλους, γείτονες, γνωστούς και συγγενείς εξαιτίας αυτής της βάρβαρης και απολίτιστης συνήθειας να οπλοφορούν, συνεχίζουν να ανέχονται και να επικροτούν τη συνεχιζόμενη βαρβαρότητα.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η μπαλωθιά.
Το πρόβλημα κατά βάση είναι η οπλοφορία.
Αν έχετε παρατηρήσει, στην Κρήτη γίνονται -αναλογικά με τον πληθυσμό της- πάρα πολλές δολοφονίες, αυτοκτονίες και ατυχήματα που σχετίζονται με τα όπλα.
Οι περισσότεροι Κρητικοί οπλοφορούν και έτσι -το παραμικρό να συμβεί- έχουν την έυκολη λύση στην τσέπη τους: το όπλο.

 

Πώς; Ορίστε!
*Πίνουν δυο τσικουδιές παραπάνω στο καφενείο ή στο οικογενειακό γιορτινό τραπέζι, λογοφέρνουν για κάποιο λόγο με κάποιον και τραβούν το όπλο και καθαρίζουν τον "εχθρό".Όταν συνέρχονται απ' το πιώμα και καταλαβαίνουν τί έκαναν, είναι πια αργά.
Τότε τους σώζει μόνο ο βουλευτής ή ο εισαγγελέας! (λέμε τώρα...)
*Αντιμετωπίζουν ένα σημαντικό οικονομικό, προσωπικό ή οικογενειακό πρόβλημα, απελπίζονται και, πριν προλάβουν καλά-καλά να το σκεφτούν, τραβούν το όπλο, σημαδεύουν τον κρόταφό τους, μπαμ και κάτω.
Μια οικογένεια στη δυστυχία.
*Βρίσκονται σ' ένα τραπέζι, βγάζουν τα όπλα τους ο καθένας, αρχίζουν να παίζουν μπαλωθιές στον αέρα, ώσπου κάποια στιγμή το όπλο μπλοκάρει και, με λίγη ατυχία, κάποιος οικείος τους πέφτει νεκρός.
"Ατύχημα ήταν" λέει...
*Γυρίζουν νωρίτερα στο σπίτι και βλέπουν τη γυναίκα τους να χαριεντίζεται με τον εραστή της, τραβούν το όπλο και όποιον πάρει ο χάρος: τη γυναίκα, τον εραστή, τους ίδιους ή και τους τρεις μαζί...
Και τώρα έσωσε την "τιμή" του ο μαλάκας. Τράβα στον άλλο κόσμο να δεις τι έκανες.

Κοινός παρονομαστής σε όλα αυτά:  η οπλοφορία.
Η εύκολη λύση του όπλου στο ζωνάρι του Κρητικού.
Ούτε παραπάνω κέρατο πέφτει στην Κρήτη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, ούτε παραπάνω προβλήματα έχουν για να αυτοκτονούν, ούτε παραπάνω μάγκες είναι, ούτε παραπάνω πίνουν. Απλά οπλοφορούν. Και, εκεί που ένας καβγάς, μια απογοήτευση δεν έχει δραματικές συνέπειες συνήθως στην υπόλοιπη Ελλάδα, στην Κρήτη έχει συνήθως αποτέλεσμα τον φόνο.
Όχι, δεν είναι παράδοση. Δεν είναι μαγκιά. Δεν είναι αντριλίκι. Δεν είναι είναι λεβεντιά.
Είναι μαλακία. Είναι δειλία. Είναι χαζομάρα. Είναι εν δυνάμει δολοφονία.

Και το απείρως βλακώδες επιχείρημα που ακούω "εδώ δεν μπόρεσαν να μας αφοπλίσουν οι Γερμανοί κι οι Τούρκοι, θα μας τα πάρουν οι σημερινοί;" εγώ το ακούω βερεσέ και θα ήθελα να πέφτει πρόστιμο και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων σε όποιον προβληματικό το χρησιμοποιεί.
Απαιτώ απ' τους Κρητικούς πολίτες να αντιδρούν εναντίον του κάθε ψευτόμαγκα που βγάζει ή κουβαλά όπλο και να τον απομονώσουν κοινωνικά.

 

Μέχρι, όμως, να το κάνουν αυτό, απαιτώ από το ελληνικό κράτος (το ποιο;;;) να κάνει απόβαση στην Κρήτη και να αφοπλίσει διά της βίας τους Κρητικούς οπλοφόρους.
(με το καλό δεν ακούνε)
Να μπουκάρει και στα σπίτια, αν χρειάζεται.
Και γρήγορα! Γιατί χάνονται καθημερινά ζωές εξαιτίας μιας ηλίθιας συνήθειας.
Γρήγορα, κι άμα ξαναγίνει πόλεμος τους τα επιστρέφουν για να δείξουν εκεί οι -τάχα μου- άντρακλες την πραγματική τους λεβεντιά, σημαδεύοντας τον κατακτητή και όχι... κουκουνάρια!
Γρήγορα, να μπουκάρει στα σπίτια η αστυνομία να κάνει κατάσχεση όλων των οπλοστασίων που διαθέτει ο κάθε τραμπούκος απολίτιστος και, σε περίπτωση που δε συμμορφωθεί με την απόφαση κάποιος, να φυλακίζεται για δυνητική απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. 
Το θέμα δεν είναι να τιμωρηθούν κατόπιν εορτής οι δολοφόνοι.
Το θέμα είναι να προλάβουμε να μη δολοφονηθούν άλλοι.
Απλά πράγματα λοιπόν:
Να αφοπλιστεί η Κρήτη!
Με κάθε τρόπο...

Για κάθε σκοτωμό από δω και μπρος, το κρίμα στο λαιμό των ηλιθίων Κρητικών, όσων απ' αυτούς δηλαδή ακόμη και σήμερα συνεχίζουν ή έστω χειροκροτούν τη βάρβαρη αυτή συνήθεια, το κρίμα στο λαιμό των κυβερνώντων που αφήνουν ένα νησί να ξεκληρίζεται κι αυτοί κοιτάζουν ατάραχοι, μην τυχόν και θίξουν τις συμμορίες εμπορίου όπλων και ναρκωτικών που κρύβονται πίσω απ' αυτήν την βάρβαρη συνήθεια και κερδίζουν απ' αυτήν και που ταυτόχρονα αποτελούν την πρώτη ύλη των πολιτικών υποστηρικτών τους.
Ξέρουν αυτοί για ποιους λέω.

23 σχόλια:

 1. Να αγιάσεις αρχηγέ! Έγραψες όλα όσα σκεφτόμουν!!!
  Χαιρετώ από τη δουλειά (ακόμα!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λίγη ώρα αφότου έγραψα αυτά, είδα ότι κι ο Πάγκαλος είπε τα ίδια.
   Να ανησυχώ, γιατρέ μου;
   :-)

   Διαγραφή
 2. Αφού η μαγκιά πάει πακέτο.
  Με τη συμμορία
  Κλασική τακτική φασιστών, μπάτσων, κουραδόμαγκων γενικώς (άμα είμαστε πέντ-έξη εναντίον κανενός κακομοίρη ξεμοναχιασμένου και ουδόλως και από κανέναν υπερασπιζόμενου, να δεις μάγκες που γινόμαστε).
  Με το όπλο
  Επειδής ο κουραδόμαγκας νοιώθει δέος και κλάνει πατάτες στη θέα οποιουδήποτε ισότιμου με τον ίδιο, θεωρεί προέκταση του πουλιού του το όπλο, το μαχαίρι, το κλόμπ, ό,τι έχει πρόχειρο και κουβαλάει. Αυτό του δίνει και στύση και ομορφιά και προκαλεί σεβασμό στους άλλους και αισθάνεται υπολογίσιμος και τι σκατά δεν ξέρω κι εγώ πως νομίζει.
  Με τον πολιτικάντη υποστηρικτή
  Χωρίς αυτόν το απαραίτητο παράγοντα, πολλοί λίγοι θάχαν τα κότσια να οπλοφορούν και να πουλούν μαγκιά. Σαν λουλούδες όμως που είναι, στα δύσκολα κι όταν τους στραβώσει κάτι, τρέχουν για την κλασική υποστήριξη απ τον πολιτευτή τους. Κι επειδή συνήθως δίνεται, διαιωνίζεται κι η μαλακία.
  Το φαινόμενο έχει εξαπλωθεί και δεν αφορά μόνο κρητικούς ψευτόμαγκες.
  Για κάνε πως μαλώνεις για το παρκάρισμα. Υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να σε ξαπλώσει κάτω ο οποιοσδήποτε μαλάκας κουμπουροφόρος που με τη δικαιολογία της βίαιης εποχής, ανακάλυψε τον τρόπο να νοιώσει άντρας πια!
  Μη χέσω...

  mbiker

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κατ'αρχάς συγνώμη που το σχόλιό σου έμεινε για μέρες μπλοκαρισμένο.
   Μόλις τώρα το πήρα χαμπάρι.

   Θέλω να σχολιάσω κυρίως το τελευταίο που γράφεις.
   Μ έχει απασχολήσει πολύ.
   Θυμάμαι πως όταν πρωτοοδηγούσα, έκανε μια μαλακία κάποιος οδηγός κι εγώ τον άρχισα στα μπινελίκια και τις μούτζες.
   Ήταν μπροστά ο πατέρας μου και μου είπε τότε να μην το ξανακάνω ποτέ διότι, έτσι όπως έχει τρελαθεί ο κόσμος σήμερα, δεν ξέρεις ποτέ τι τρέλα (και τί κουμπούρι) κουβαλά ο καθένας...
   Έκτοτε δε βρίζω και δε χειρονομώ και μάλιστα πολλές φορές έχω μάθει διάφορες τρελές ιστορίες με παλαβούς που για μια θέση παρκαρίσματος ή για μια προτεραιότητα σε στοπ τράβηξαν μαχαίρια και κατσαβίδια...
   Η κουλτούρα της ψυτομαγκιάς καλά κρατεί...

   Διαγραφή
 3. Το παλικάρι δεν γυρίζει πίσω. Για κάθε άνθρωπο που δολοφονούν θα έπρεπε να πληρώνονται με το ίδιο νόμισμα. Ε, ναι, σήμερα ταιριάζει "η ζηλώτρια" γιατί το κακό (σας) έχει παραγίνει. Έλεος. Εν δυνάμει εγκληματίες είναι όσοι οπλοφορούν. Αλλά τις απαντήσεις τις έδωσες από μόνο σου για το ποιοι φταίνε και ποιους σκοπούς εξυπηρετούν και δεν παρεμβαίνουν. Κρίμα, γιατί τους Κρητικούς τους συμπαθώ, αλλά έχεις δίκιο: χωρίς όπλο τι θα ήταν όλοι αυτοί;... Εξοργιστικό το θέμα και η λύση φαντάζει όνειρο απατηλό. Με λίγα λόγια, οι ζωές είναι ζήτημα τύχης/ατυχίας εκεί κάτω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Α! Θυμήθηκα μια φορά που είχα πάει σε ένα γλέντι κρητικό (εδώ στην πρωτεύουσα) κι έπεφταν οι μπαλωθιές σαν το χαλάζι! Εγώ είχα πάθει σοκ κι αυτοί είχαν όλοι από ένα κουμπούρι και έριχναν αλύπητα (στον αέρα, όπως λες, αλλά το κακό παραμονεύει) Συγχύστηκα πολύ τώρα για το παλικάρι και για κάθε άνθρωπο που πηγαίνει χαμένος. Τι χώρα/μπουρ...ο είναι αυτή που ζούμε (όσο ζούμε)..

   Διαγραφή
  2. Εδώ και πάνω από ένα χρόνο πρσπαθώ να κάνω "κήρυγμα" στους γύρω μου να αντιδρούν όταν κάποιος ετοιμάζεται να ρίξει μπαλωθιές.
   Σ'ενα πανηγύρι πρόπερσι βγάλαν μερικοί τα καλάσνικωφ και ρίχνανε και σηκώθηκε το μισό μαγαζί κι έφυγε.
   Πέρυσι λοιπόν ο μαγαζάτορας απαγόρευσε στους μαλάκες να βγάλουν όπλα.
   Αλλά δυστυχώς αυτή ήταν η εξαίρεση.
   Ο κανόνας είναι η ανοχή στους πιστολάδες.

   Διαγραφή
 4. Στην Κρήτη δεν έχω συγγενείς, ούτε καν την έχω δει από κοντά. Η πληροφόρηση που έχω για το νησί προέρχεται αποκλειστικά από την τηλεόραση, το ίντερνετ και κάτι φιλαράκια από το στρατό.
  Από τα λίγα που έχω αντιληφθεί είναι ότι πολλοί Κρητικοί αντιλαμβάνονται με κάποιο δικό τους τρόπο τη νομιμότητα. Για παράδειγμα: Αν «εκθέσεις» Κρητικιά (έχεις δηλαδή ερωτικό δεσμό μαζί της) πολλές φορές πρέπει και να την παντρευτείς. Αλλιώς θα σε φάει το χώμα. Μπορείς άνετα να φυτεύεις ή να εμπορεύεσαι ναρκωτικά σχεδόν (ή υποχρεωτικά) με τη συναίνεση των αστυνομικών αρχών. Μπορείς ακόμη και να σκοτώνεις στο όνομα μιας βεντέτας που βαστάει 3-4 γενιές, ανθρώπους που όχι μόνο δεν σου έκαναν τίποτα αλλά ούτε καν γνωρίζεις.
  Θεωρούν, όπως το είπες, ότι το όπλο είναι μαγκιά. Κάτι σαν προέκταση του πουλιού τους. Ότι μπορούν να δικάζουν επιτόπου και να καταδικάζουν σε θάνατο όποιον δεν γουστάρουν, τηρώντας το «έθιμο» της προσωπικής «δικαιοσύνης». Υποθέτω ότι όποιος απέχει από όλα αυτά θεωρείται …ξένος ή φλούφλης.
  Φυσικά όταν υπάρχει τόσο πολύ όπλο (μιλάμε για οπλοστάσιο που περιλαμβάνει από δίκαννα και περίστροφα μέχρι καλάσνικωφ, μπορεί και ούζι) το πράγμα σίγουρα θα ξεφύγει. Θα κινδυνέψουν ζωές από λάθος σημάδι.
  Κανένα όπλο που σημάδεψε τα άστρα δεν σκότωσε. Όπως (άλλη μαλακία και τούτη) κανένα άδειο όπλο δεν σκοτώνει.
  Δεν νομίζω ότι ο αφοπλισμός θα προσέφερε τίποτα. Την επόμενη ημέρα θα αγοράσουν άλλα. Ίσως η αυτόφωρη σύλληψη όσων πυροβολούν σε γάμους, γιορτές κλπ και η παραδειγματική τιμωρία να βοηθούσε.
  Δύσκολο το βλέπω. Πρόκειται για ιστορία που κρατάει δεκαετίες, ίσως και αιώνες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όντως, η αντίληψη των Κρητικών για τη νομιμότητα είναι λίγο... παράξενη.
   Δεκαετίες τώρα αντιμετωπίζουν το νόμο λες και είναι διατάγματα του Σουλτάνου από την εποχή της τουρκοκρατίας και θεωρούν την παρανομία σχεδόν ως ισοδύναμο του ανδρισμού, της μαγκιάς και ενος ιδιότυπου τοπιιστικού πατριωτισμού του στυλ "έτσι είμαστε εμείς οι Κρητικοί".

   Πάντως το όπλο που σημαδεύει τα άστρα μπορεί να σκοτώσει, διότι αν το βάλει στην επιλογή "βολή κατά ριπάς' , ως είθισται, και πάθει εμπλοκή, τότε οι πιθανότητες για μακελειό είναι πολύ μεγάλες, διότι μόλις ξεμπλοκάρει θα αρχίσει να ρίχνει ανεξέλεγκτα.

   Προτείω τον αφοπλισμό, σε συνδυασμό με την αυτόφωρη σύλληψη όσων ρίχουν μπαλωθιές.
   Επιμένω όμως στον αφοπλισμό, διότι δυστυχώς δεν είναι μόνο οι μπαλωθιές το πρόβλημα, αλλά είναι και οι πάρα πολλοί φόνοι και αυτοκτονίες εν βρασμώ ψυχής, που σε κάποιο βαθμό θα είχαν αποφευχθεί αν δεν είχαν οι δράστες ένα όπλο εύκαιρο στη ζώνη τους.

   Διαγραφή
 5. Κουζουλοί εγεννήθηκαν και τέτοιοι θα αποθάνουν...
  Κρίμα για τα παιδιά που φεύγουν!!!
  Ελεύθεροι σκοπευτές ελεύθερης βοσκής!!!
  Είδες όμως, πώς γίνεται ο ίδιος τόπος να βγάζει τόσα λαμπρά μυαλά και παράλληλα άλλα τόσα με την κουτουράδα και την πονηριά παρέα;;;
  Εδώ στην "αποικία" η ασυδοσία πάει σύννεφο!!!

  Να έχω μαζί μου κάτι σε... μπαζούκας ας πούμε, όταν κατέβω;;;
  Αλεξίσφαιρο γιλέκο;;;
  Κινδυνεύω;;; (μπλακ χιούμορ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακόμη και το χαρακτηρισμό "κουζουλοί" τον ε΄χουν διαστρεβλώσει και τον έχουν εμτατρέψει σε ένα βλαχο-μπαρόκ βαρβαρίζον κατασκεύασμα πουλήματος μούρης χωρίς αντίπαλο και με τραγικές ενίοτε συνέπειες.
   Μονίμως προσπαθούν να κάνουν επίδειξη του αντριλικιού τους.
   Ενός αντριλικιού, το οποίο όμως απέχει παρασάγγας από τον πραγματικό αγέρωχο ανδρισμό που στοιχειοθετεί το πρότυπο του "κουζουλού Κρητικού".
   Ο κυοζουλός τράβαγε το καριοφίλι και πυροβολούσε Τούρκους κατακτητές και Γερμανούς εισβολείς. Όχι καλεσμένους σε γάμο.
   Οι μεν σφαίρες ήταν για την ελευθερία της πατρίδας, οι δε για την ψευδοπαλληκαρίσια αυτοϊκανοποίησή τους.

   Διαγραφή
  2. Εκφυλίζεται η ράτσα όπως σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας δυστυχώς.
   Η περηφάνια, η αξιοπρέπεια αντικαταστάθηκαν από το γκλάμουρ της ψευτομαγκιάς, του ψευτοπατριώτη, της ψεύτικης διασκέδασης, της ψεύτικης ανθρώπινης επαφής κλπ.
   Φαίνομαι (κραυγαλέα) και όχι είμαι.
   Σε όλη την Ελλάδα συμβαίνει αυτό δυστυχώς. Στην Κρήτη με τα όπλα, αλλού με άλλα.

   Διαγραφή
  3. Είχα διαβάσει μια σχετική με το θέμα συνέντευξη (στο tvxs) του Δημήτρη Αποστολάκη απ' τους Χαινηδες που έλεγε πως οι νεο-κρητικοί έχουν γίνει φολκλόρ τσολιαδάκια ενός ηλίθιου προμόσιον του τίποτα.

   Διαγραφή
 6. Αφοπλισμός των Κρητών ε;
  Ξέρεις τι μου θύμισες; Το γνωστό ανέκδοτο με τον τύπο που ζητάει από τον Θεό να του φτιάξει έναν δρόμο να συνδέει Πάρο με Νάξο, ή αν αυτό είναι δύσκολο, να τον μάθει να καταλαβαίνει τις γυναίκες. Κι ο Θεός τον ρωτάει με πόσες λουρίδες τον θέλει το δρόμο. Ε λοιπόν, αν είχε βάλει το δίλημμα να καταλαβαίνει τις γυναίκες ή να αφοπλισθούν οι Κρητικοί, τώρα θα ήταν ο μεγαλύτερος αναλυτής της γυναικείας ψυχολογίας στον κόσμο!
  Αναστάσιμα φιλιά!!!
  ΥΓ Έχεις mail

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. χαχαχαχαχα
   Νομίζω πως στο παροναξιώτικο ανέκδοτο αποτυπώθηκε το κατά πόσο πιθανό είναι να εφαρμοστούν αυτά που λέω.
   Αν και αντιπαθώ τις ουτοπίες, ώρες-ώρες με "συλλαμβάνετε" να ταξιδεύω σε ουτοπίες...

   Πάντως για να λέμε την αλήθεια, δεν είναι και τόσο δύσκολο δα να καταλάβει κάποιος τις γυναίκες!
   Το πρόβλημα αρχίζει όταν, αφού τις καταλάβει, προσπαθει να εφραμόσει αυτά που κατάλαβε...

   Διαγραφή
 7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η αντιληψη ολων των Ελληνων για τη νομιμοτητα ειναι λιγο παραξενη, των Κρητικων ακομα περισσοτερο δε! Οσο για τον αφοπλισμο, μαζι σου 1000%!!! Και αν λενε για τους Τουρκους και τους Γερμανους, φυσικα και δεν τους αφοπλισαν γιατι ηταν λεβεντες! Αλλα ηταν και ανθρωποι που ζουσαν απο τη φυση, απο το κυνηγι, ειχαν εξοικιωση και γνωση για τα οπλα! Τωρα, το καθε μαλακισμενο αρπαζει ενα κουμπουρι κι ουτε τη γνωση ουτε την εμπειρια εχει να το χρησιμοποιησει! Πινει και δυο τσικουδιες και γινεται χωμα!!! Τοση ηλιθιοτητα! Και βεβαια ειναι η ευθυνη αποκλειστικα των ιδιων των Κρητικων και οχι της πολιτειας, γιατι οι νομοι ειναι σαφεις και οι αρχες στην Κρητη ειτε αστυνομικες ειτε εισαγγελικες απλα γραφουν το νομο εκει που δεν πιανει μελανι!Οι ανθρωποι φταινε οχι οι νομοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα μικρά κρητικόπουλα την έχουν δει αλλιώς και έχουν υιοθετήσει τις πιο ηλίθιες συνήθειες των μεγαλυτέρων τους, όπως το ποτό μέχρι τελικής πτώσης, τα χασίσια, την οδήγηση με 200 και στους αγροτικούς και στους ακατάλληλους εθνικούς δρόμους, τις ψευτομαγκιές με τα όπλα και τη δήθεν παληκαριά με τους ηλίθιους καυγάδες για τη δήθεν "τιμή" τους.
   Το μήλο κάτω απ' τη μηλιά θα πέσει, που λένε...

   Διαγραφή
 9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Όλα ξεκινούν από την αμορφωσιά. Το χρήμα που έτρεχε από επιδοτήσεις, η καλλιέργεια χασίς και η ασυδοσία είναι κακοί σύμβουλοι σε ανθρώπους αμόρφωτους και απαίδευτους.
  Και φυσικά για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ. Κυρίως στην Κρήτη.
  Πάντως, μου έλυσες την απορία για τις αυτοκτονίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα πολλά λεφτά των επιδοτήσεων χωρίς κανέναν έλεγχο σε αγρότες και κτηνοτρόφους και η ταυτοχρονη ένδεια των επιστημόνων της Κρήτης οδήγησαν στην απαξίωση της γνώσης, της μόρφωσης κλπ
   Φυσικό επακόλουθο να διαστρεβλωθεί η ταυτότητα της Κρήτης και να επικρατήσουν συνήθειες ψευτομαγκιάς, όπως οι μπαλωθιές, η οπλοφορία, οι βεντέτες κλπ

   Διαγραφή
  2. Στη Δυτική πάντως πλευρά της Κρήτης δεν κάνει κουμάντο το ΠΑΣΟΚ, αλλά οι οικογένειες Μητσοτάκη, Κεφαλογιάννη, Βαρδινογιάννη, Μαρκογιαννάκη.
   Ελέγχουν τα πάντα σε Δικαιοσύνη, Αστυνομία, νύχτα κλπ.
   Το έγκηλμα του ΠΑΣΟΚ ήταν οι αθρόες επιδοτήσεις.

   Διαγραφή
  3. Πάντα και παντού κάποιες "καλές" οικογένειες κάνουν κουμάντο.
   Ποιος θα κάνει το έγκλημα γι' αυτούς;
   Ποιος θα τους εξαφανίσει από προσώπου γης;
   Το θέμα είναι ότι τέτοιες οικογένειες αφήνουν και μπόλικη μαγιά πίσω τους!

   Διαγραφή