Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Αφήστε τη μιζέρια! Χαρείτε κι απαιτήστε!


Η Χρυσή Αυγή στη φυλακή είναι πολύ μεγάλη νίκη.
Ας αφήσουμε τις γκρίνιες και τις μιζέριες!
Ο ένας απ' τους δύο κινδύνους για τη ζωή μας (ο άλλος είναι η κυβέρνηση) είναι στριμωγμένος στα σκοινιά κι εμείς, αντί να χαρούμε και να ανακουφιστούμε γι'αυτό, φιλοσοφούμε και φοβόμαστε μήπως... έρθει κι η σειρά μας!
Αυτή είναι μια ιδιαίτερα φοβική στάση, την οποία διόλου δε συμμερίζομαι.

Τώρα που κι η τελευταία γριούλα στο χωριό, που νόμιζε πως οι Χρυσαυγίτες είναι κάτι μπρατσωμένα και ντόμπρα παιδιά έτοιμα να τη σώσουν από τους κάθε λογής "κακούς", παρότι λιγάκι... οξύθυμα, τώρα λοιπόν που μαθαίνει πως αυτά τα "ντόμπρα παιδιά" τα αρπάζανε από εφοπλιστές, παίρνανε μεροκάματο για να χτυπούν απεργούς και μετανάστες, πουλούσαν προστασία σε μαγαζιά και εκβίαζαν μαγαζάτορες, ήταν ΚΥΠατζήδες και κανανε μπίζνες με... Πακιστανούς, είναι μια μεγάλη ευκαιρία να τελειώνουμε με τη Χρυσή Αυγή.
Τώρα που αποκαλύπτεται πως οι... "ερχόμαστε και η Γη θα τρέμει" είναι τόσο ΚΟΤΕΣ που στη σύλληψη σύσσωμης της ηγετικής ομάδας, εμφανίστηκαν μόνο 100 νοματαίοι για να την υπερασπιστούν, είναι ευκαιρία να αποδείξουμε παντού το πόσο φοβισμένοι είναι!
Πόσο λίγοι και πόσο χέστες είναι!
Αυτοί είναι που "θα... πάρουν την Πόλη";
Αυτοί, αν δεν έχουν τη στήριξη της Ασφάλειας και αστυνομική συνοδεία, δεν κατεβαίνουν ούτε στο περίπτερο!
Αυτά να πούμε παντού!
Και όχι να μουρμουρίζουμε τους φόβους μας!

Κι ούτε να ψιθυρίζουμε πως αυτά που γίνονται είναι αποπροσανατολισμός για να περάσουν νέα βάρβαρα μέτρα.
Τρία χρόνια τώρα, κάθε βδομάδα περνούν βάρβαρα μέτρα.
Αν, κάθε φορά που πάει να συμβεί κάτι καλό, εμείς διαμαρτυρόμαστε πως η κυβέρνηση... αποπροσανατολίζει την ατζέντα, τότε δε θα χαρούμε ποτέ και για τίποτα.
Θα 'μαστε αιωνίως... σκεπτόμενοι ηττημένοι!
Κι επίσης αυτά τα 3 χρόνια έχουν περάσει πόσα και πόσα μέτρα και τις περισσότερες φορές δεν ήμασταν καθόλου... αποπροσανατολισμένοι!
Μια χαρά πέρασαν όλοι οι νόμοι και οι περικοπές και οι απολύσεις και τα χαράτσια και οι αντεργατικοί νόμοι και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και όλα.
Λέτε τώρα να φοβήθηκαν τις... παλλαϊκές αντιδράσεις και είπαν να φυλακίσουν τη Χρυσή Αυγή, μην τυχόν και τους... ρίξουμε;;;
Ας είμαστε λογικοί, ρε παιδιά...Πρέπει να ξεφοβηθούμε και, μαζί μ'εμάς, και η σύμπασα αριστερά.
Αντί, δηλαδή, να βγει η αριστερά μπροστά σ'αυτήν την υπόθεση, κάθεται και μουρμουρίζει φοβικά μην τη συλλάβουνε κι αυτήν καμιά ώρα...
Μπροστά ρε! Ας εκμεταλλευτούμε το γεγονός της σύλληψης και τα παρελκόμενά της και ας επιτεθούμε περισσότερο.
Όχι ζητώντας εκλογές και τέτοιες μαλακίες. Αυτά είναι γραφικότητες.
Ακούς ΣΥΡΙΖΑ; Βγες μπροστά. Βγες πιο μπροστά απ' τους άλλους και φώναξε να αποκαλυφθούν τα πάντα και να τιμωρηθούν οι πάντες που είναι σχετικοί με την υπόθεση, αντί να αναμασάς την καραμέλα των εκλογών που έχει γίνει βαρετή, συνέχεια και συνέχεια...

Κι ας μην πέφτουμε στην παγίδα του "αφού το είπε η κυβέρνηση, εγώ πρέπει να λέω όχι για να μην ταυτιστώ μαζί της".
Δεν είναι έτσι. Αν η κυβέρνηση αύριο, με οποιοδήποτε κίνητρο, αποφασίσει να πιάσει π.χ. τη μαφία της νύχτας, εμείς θα λέμε όχι, μην τυχόν και αποπροσανατολιστούμε ή ταυτιστούμε μαζί της;
Εμείς να το δεχόμαστε, να εκφράζουμε την ικανοποίησή μας και να ζητάμε να φτάνει η έρευνα πιο μέσα.
Να μην έχουμε το φόβο της ταύτισης.
Και η ΧΑ μιλούσε -τυπικώς- εναντίον του Μνημονίου. Έπρεπε λοιπόν να πάψουμε κι εμείς να μιλάμε εναντίον του Μνημονιου, μην τυχόν και... ταυτιστούμε μαζί της;;;
Δεν είναι λογικό...
Μην καταντήσουμε και ανέκδοτο, σαν το... ΚΚΕ και το ΟΧΙ του!
(μην κολλάει η βελόνα...)Τώρα είναι η ώρα να αποτελειώσουμε τη Χρυσή Αυγή. Ν' αποτελειώσουμε το Ναζισμό.
Αντί λοιπόν να αναλωνόμαστε σε μακροσκελείς φοβικές αναλύσεις για το αν κάποια στιγμή στο μέλλον στοχοποιηθούν παρομοίως και άλλοι, πρέπει να βγούμε μπροστά και να απαιτήσουμε, να φωνάξουμε να ξηλωθεί σύσσωμη η συμμορία που τροφοδότησε το Ναζισμό.
Να αναδείξουμε πως καμία σχέση δεν είχε με τις ιστορικές διαδηλώσεις των πλατειών με τις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου και το "Αντι-μνημόνιο" η Χρυσή Αυγή, αλλά αντιθέτως υπήρξε το μαχαίρι στα χέρια του κράτους, όταν τα 'βρισκε σκούρα με τις λαϊκές αντιδράσεις για τη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική.
Να αναδείξουμε -μέσω της αποκάλυψης των σχέσεών της με την ΕΥΠ- στο μαλάκα που την υποστήριζε πως δεν είναι καθόλου αντισυστημική, αλλά μία βαθιά παρακρατική οργάνωση.
Να απαιτήσουμε να αποκαλυφθούν τα "κεφάλια" (με αφορμή και την σαφέστατη έρευνα του ΣΔΟΕ) που χρηματοδότησαν αυτή τη συμμορία δολοφόνων κι αυτά που τη χρησιμοποίησαν και είχαν προνομιακές σχέσεις μαζί τους.
Και με το επιχείρημα της εμπλοκής και συνδιαλλαγής τους με μία βαφτισμένη "εγκληματική οργάνωση" να διεκδικήσουμε τη σύλληψή τους και την καταδίκη τους ως συνεργαζόμενοι με την οργάνωση.

Ξέρετε σε ποιους αναφέρομαι.
Σ'αυτόν τον εφοπλιστή και πρόεδρο ΠΑΕ που τη χρηματοδοτούσε και την προωθούσε απ' τα ΜΜΕ που ελέγχει, στον άλλον εφοπλιστή που είναι ήδη πίσω απ'τα κάγκελα που επίσης τη χρηματοδοτούσε, στον άλλον εφοπλιστή με έδρα το Λονδίνο που έκανε το ίδιο, στα ΜΜΕ που είχαν ύποπτη προνομιακή σχέση μαζί τους και στήνανε ρεπορτάζ υπέρ τους (ναι για το Θέμο λέω), στα υψηλά και χαμηλά κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που είχαν σχέση άμεση με την οργάνωση, παντού...
Αφού θα κριθεί "εγκληματική οργάνωση", τότε κάθε πρόσωπο σχετιζόμενο καθ' οιονδήποτε τρόπο με αυτήν, εκ των πραγμάτων βρίσκει τον μπελά του.Αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να πηγαίνει τον έλεγχο όπου γουστάρει αυτή κι όπου δεν κανει... τζιζ!
Ας εκμεταλλευτούμε μια φορά τις περιστάσεις! Ας φερθούμε πιο έξυπνα απ' όσο επριμένει το σύστημα!
Αντί να μεμψιμοιρούμε λοιπόν, ας βγούμε μπροστά για να πιέσουμε την εισαγγελική έρευνα να φτάσει παραπέρα από εκεί που επιθυμεί ο Σαμαράς.
Είναι η μεγάλη ευκαιρία τώρα. Τώρα που υπάρχει και η στήριξη από Ευρώπη και... παραπέρα! ;-)
Ας το εκμεταλλευτούμε!
Ας αφήσουμε την κλάψα κι ας πανηγυρίσουμε επιτέλους μια νίκη.
Εξάλλου, την έχουμε και μεγάλη ανάγκη αυτή τη νίκη.
Όπως κι αν ήρθε αυτή, φαίνεται να είναι μια μεγάλη νίκη για την κοινωνία μας.
Και είναι η ευκαιρία να αποτελειώσουμε νομικά, πολιτικά και ηθικά το Τέρας που λέγεται Χρυσή Αυγή.

Τώρα είναι η ώρα να αφοπλίσουμε το χέρι του Καθεστώτος.
Τώρα πετάμε το μαχαίρι απ' τα χέρια του!
Μόλις ξεμπερδέψουμε μ' αυτό, θα του κόψουμε και το χέρι.
Πρώτα το μαχαίρι και ύστερα το χέρι.
Και τα δυο μαζί; Είναι πολύ δύσκολο να το πετύχουμε.
Ένα-ένα μπορούμε...

Κι ούτε βέβαια ρόλος μας είναι να ασχολούμαστε με το αν ενισχύεται ή όχι η ΝΔ εκλογικά ή δημοσκοπικά από την παρούσα συγκυρία. Αυτά ας τα σκεφτούν τα κομματικά στελέχη.
Εμείς δεν μπορεί να ανταλλάζουμε Ναζισμό και ποσοστά ΝΔ στις δημοσκοπήσεις.
Σε τελική ανάλυση, ας ενισχυθεί. Έχει κάνει τόσα η ΝΔ που θα έπρεπε ήδη να είναι ανύπαρκτη. Αν ενισχυθεί, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Αλλά δε θα θυσιάσουμε αυτήν την ευκαιρία να τελειώνουμε με τη συμμορία δολοφόνων για κάτι.... κωλοποσοστά!
Να ασχοληθούμε με την πολιτική και όχι με τη μικροπολιτική.
Με τη Χρυσή Αυγή, πιθανόν να μην υπάρξει άλλη ευκαιρία.
Ή τώρα ή ποτέ!
Ή τελειώνει τώρα ο Ναζισμός ή θα μας κυβερνήσει σύντομα.

Όχι λοιπόν στη μιζέρια!
Θάρρος ρε!
Όταν έχεις το Τέρας στριμωγμένο στα σκοινιά, δεν φιλοσοφείς για τη μέρα που ίσως βρεθείς κι εσύ εκεί.
Όταν έχεις το Τέρας στριμωγμένο στα σκοινιά, το αποτελειώνεις!
Μαζί μ'αυτούς που το ταΐζανε.
Και μετά απ' αυτή τη νίκη, με περίσσειο θάρρος συνεχίζεις για να αποτελειώσεις και τους υπόλοιπους που καθημερινά βιάζουν τη ζωή σου.

33 σχόλια:

 1. Ακριβώς λίγο πριν δω την ανάρτησή σου συζητούσα με ένα μεγάλης ηλικίας άτομο, το οποίο προσπαθούσε να με κάνει να δω από αυτή τη σκοπιά το συγκεκριμένο θέμα. Κρατούσα τις επιφυλάξεις μου κατά τη διάρκεια της συζήτησης, γιατί με ανησυχεί πάντα το πίσω από αυτό. Όσο γίνονται αυτά, η τρόικα προσπαθεί να περάσει τις ομαδικές απολύσεις... Τι να πω!
  Βέβαια, έτσι όπως το θέτεις σήμερα, έρχομαι να συμφωνήσω. Η ηττοπάθεια πρέπει να σταματήσει από μέρους μας.
  Ναι, σίγουρα τώρα είναι σκόπιμο να διεκδικηθεί ό,τι είναι ανάγκη, προκειμένου να γίνουν εκκαθαρίσεις...
  Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλώνεται σε μπούρδες! Τώρα είναι η ώρα να δείξει τι είναι σε θέση να πράξει τόσο για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής και όσων είναι πίσω της, όσο και για τα υπόλοιπα που τρέχουν παράλληλα μένοντας σχετικά στην αφάνεια!
  Η αλήθεια είναι ότι περιθώρια δεν θα υπάρξουν πολλές φορές...
  Υπάρχει τσαγανό; Ιδού η απορία!
  Η αγωνία είναι τεράστια, δυστυχώς, για όσους βλέπουν την κατάσταση σφαιρικά, γιατί για τους υπόλοιπους μακάριος ο εφησυχασμός...
  Γλαύκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η μόνη διαφορά στην οπτική μας είναι η καχυποψία μου (έτσι ήμουν πάντα) κι επειδή ακόμα δεν έχουν δρομολογηθεί οι...αναμενόμενες εξελίξεις, κρατάω μικρό καλάθι. Ο Σαμαράς πάντα βάδιζε βάσει σχεδίου και θέλω να δω αυτή τη φορά τι έχει σχεδιάσει το σατανικό του μυαλό. Και βέβαια μιλάμε για νίκη. Αλλά θέλω να μετατραπεί σε νίκη του λαού και ΟΧΙ του Σαμαρά. Κι ως τώρα φαίνεται ότι συμβαίνει μόνο το δεύτερο... Εν αναμονή λοιπόν. Σε κάθε περίπτωση, συμφωνώ με αυτό που ανάρτησα κι εγώ σήμερα: "Ωραία μέρα για να ξυπνάς στην Ελλάδα η σημερινή"! Σε φιλώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βασικά δεν λέει κανείς όχι, απλά έχω μια συγκρατημένη χαρά επειδή νομίζω ότι προμηνύονται ραγδαίες εξελίξεις. Θα το δούμε λοιπόν.
  Καλήμερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σε διάβασα πολύ προσεκτικά. Είσαι στον αντίποδα της Πέτρας σήμερα. Τις σκέψεις σου τις διάβασα και από φίλους που εκτιμώ στο ΦΒ και θεωρώ πως έχετε αρκετό δίκιο σε όλα αυτά. Όπως έγραψα και στην Πέτρα έτσι κι αλλιώς τα μέτρα περνούν σε καθημερινή βάση πλέον και δεν αντιδρούμε. Συλλήψεις περιμέναμε για να αποπροσανατολιστούμε;
  Η αλήθεια είναι πως τα ΜΜΕ δεν παίζουν κάτι άλλο κι όλοι ασχολούνται με αυτό το θέμα.
  Όμως ενδέχεται άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που επηρεάζονται εύκολα και δεν είχαν συνειδητοποιήσει πολλά να σκεφτούν και να αλλάξουν στάση! Αυτό ευελπιστώ κι εύχομαι!
  Μια μικρή επιφύλαξη υπάρχει και κάτι ανησυχίες δεν τις χάνω πάντως!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εμείς δεν αποπροσανατολιζόμαστε (ποτέ!!), εννοείται ότι οι ενδοιασμοί είναι για εκείνα τα τυφλοσούρτια, που θα εκλάβουν τον Αντώνη ως Ήρωα (μην ξεράσω) και θα πάρουν τα μούτρα τους να πάνε να τον (ξανα)ψηφίσουν! Γι' αυτούς έχω φάει τα λυσιακά μου εγώ σήμερα! Τώρα θα μου πεις, άμα ο άνθρωπος έχει "ρεύμα" τι να κάνει κι αυτός;; Φταίει;; Δεν φταίει! Χαχα!

   Διαγραφή
  2. Τώρα το διάβασα αυτό Πέτρα μου. Οκ κατάλαβα ποια σκέψη σου κρυβόταν από πίσω κι έχεις τα δίκια σου!
   Φιλιά!

   Διαγραφή
 5. Να με συγχωρείς αδερφέ αλλά τέτοιον ενθουσιασμό δεν έχω. Αν και είναι η δεύτερη φορά εδώ και τρία χρόνια (η πρώτη ήταν μετα τις εκλογές του Μαιου 2012) που βλεπω ειδησεις και το φχαριστιέμαι μέχρι αηδίας, κρατάω μικρό καλάθι για την συνέχεια για πολλούς λόγους τους οποίους προφανώς και τους καταλαβαίνεις, απλως εσύ τους ξεπερνάς εγώ όμως όχι. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και η τακτική της αριστεράς αλλά την ατζέντα καθαρά την καθορίζουν άλλοι ( η ΝΔ και τα ΜΜΕ) και με ευκολία που με τρομάζει πλέον. Η δε κοινωνία σε μεγάλο κομμάτι είναι αρκετά συντηρητική ώστε να εγκλωβίζεται σε αυτήν την ατζέντα. Η Χρυση Αυγη μπορεί επιτέλους να εξοστρακίζεται , η ακροδεξιά, ο ρατσισμός και ο φασισμός όμως όχι. Στο κοντινό μέλλον θα έχουμε εξελίξεις και τότε θα δούμε τι γίνεται. Είμαι σίγουρος πως αν η αριστερά χάσει δεν θα είναι λόγω ηττοπάθειας ή λόγω τακτικής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πες τα μην αισθάνομαι μόνος. Στο μπλογκ μου και σε σχόλια αλλού, αυτό ακριβώς λέω: όχι μιζέρια, έγινε το πρώτο βήμα, οι δικαστές έχουν στοιχεία για να «δέσουν» τις υποθέσεις.
  Φαντάσου οι δικαστές που κακά τα ψέματα κινδυνεύει η ζωή τους από αυτούς τους αλήτες, να διαβάζουν (λέμε τώρα) τις μιζέριες μερικών ότι «όλα είναι στημένα και μας κοροϊδεύουν».
  Έπρεπε αυτοί οι εγκληματίες και τα μαλακισμένα που σέρνουν πίσω τους να καταλάβουν πως αυτή η έστω κουτσουρεμένη δημοκρατία μας δεν μπορεί να ανέχεται το κάθε διανοητικά καθυστερημένο να την ξεφτιλίζει.
  Στα ψηφοδέλτια που θα τυπωθούν για τις επόμενες εκλογές πρέπει σε αυτά της χ.α. να γράφει πάνω-πάνω με μεγάλα γράμματα: «ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑΣ».
  Αν και φοβάμαι ότι οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν να διαβάζουν.

  Μην τρέφεις και πολλές ελπίδες για την πολιτική τους εξόντωση. Θα σκάσουνε μύτη με άλλο όνομα και άλλες σκατόφατσες. Αυτό το 7% που συνεχίζει να τους υποστηρίζει είναι αρκετό για να ξαναχώσει το ναζισμό τους στη Βουλή.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα το πάει καλά. Θα δεχτεί συνεχείς επιθέσεις από τον κυβερνητικό μαλακάκο και εύχομαι να μην πέσει στην παγίδα να απαντάει στις παπαριές του. Αν (λέμε αν) το ένα άκρο εκλείψει, να δω που θα στηρίζουν πια τις ασυνάρτητες θεωρίες τους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ρε παιδιά, Μαζεστίξ και Πέτρο, μην μπερδεύετε τον ρεαλισμό (τον δικό μου τουλάχιστον) με τη μιζέρια. Κι εγώ έχω χαρεί, το είπαμε, έλεος, αλλά περιμένω να δω τι σκατά θα κάνει ο Σαμαράς που δεν το έχει κάνει ως σήμερα. Ε, όχι να κινδυνεύω κιόλας να μπω στο.....fun club του, επειδή κινείται βάσει σχεδίου για κάτι που ήξερε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, εδώ και χρόνια! Μπάστα. Πέτρο, αν θες έλα να δεις και την απάντηση μου από κει, γιατί, τι να πρωτογράψω κι εγώ το άτομο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άφησε τους, βρε Πέτρα, να μας μεταφέρουν κάτι θετικό!
   Υπάρχει ανάγκη να το αισθανθούν έτσι και να το μεταδώσουν...
   Από την άλλη πλευρά δεν είναι θέμα μιζέριας, αλλά σκεπτικισμού και δυστυχώς ωμής πραγματικότητας, η οποία κραυγάζει (Τι να κάνουμε)! Το πήγα πιο πέρα από τον απλό ρεαλισμό!!
   Γλαύκη

   Διαγραφή
  2. Σωστή!!! Εξάλλου, αγοράκια είναι, δεν πρέπει να τα στενοχωρούμε, ε;; Χαχα! Καλό σου βράδυ Γλαύκη μου κι από δω! Καλό βράδυ και στους εξαφανισμένους άντρες της παρέας! (Αν υποψιαστώ ότι με διάβασαν και σκιάχτηκαν, θα πεθάααανω!)

   Διαγραφή
  3. Συμφωνώ με την Joan. Δεν είναι μιζέρια. Και γω χάρηκα. Ξαφνιάστηκα βασικά, αλλά παράλληλα αμέσως προβληματίστηκα.

   Διαγραφή
 8. Χάρηκα πολύ χθες. Τον προβληματισμό μου τον περιγράφω στο μπλογκ μου, με τη βοήθεια κάποιων ειδικότερων.
  Συμφωνώ κυρίως με όσα λες για την καραμέλα του Σύριζα. Ό,τι και να γίνει, ζητάει εκλογές. Σαν το ΚΚΕ έχει καταντήσει που λέει διαρκώς "θα τους ρίξει ο λαός". Λες και ο λαός είναι κάτι μασίφ.
  Αμάν πια, ας πει κάτι πρωτότυπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Φυσικά και χάρηκα για τις συλλήψεις των δολοφόνων χρυσαυγιτών.
  Αρχικά, ενώ οι άλλοι γύρω μου προβληματίστηκαν πολύ έντονα για το πού θα καταλήξουν οι συλλήψεις εγώ τους έλεγα ότι πρεπει να χαιρόμαστε που εγινε το βασικότερο πρωτο βήμα.
  Στη συνέχεια βέβαια ήμουν σκεπτικός γιατί δεν ξέρω τι σκαρφίζονται πάλι ο Σαμαράς και η παρέα του.
  Βασικότερο κίνητρο το να κερδίσουν ψήφους. Αλλά και πάλι αυτό δε μπορεί να συγκριθεί με τις δίκες ηγετών και άλλων της Χ.Α.
  Περιμένουμε και απαιτούμε να ξεριζωθεί η δολοφονική φασιστική συμμορία.

  ΥΓ: Απ' ότι διάβασα στην ομιλία του σήμερα ο Τσίπρας είπε ότι πρέπει να πανηγυρίζουμε για τη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος αλλά να μην ευφησυχάζουμε. Αναφέρθηκε και στις σχεσεις αστυνομίας, ΕΥΠ, στρατού και χρυσής αυγής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Γλαύκη, αυτή την ηττοπάθεια πρέπει να την πολεμήσουμε.
  Το πρώτο βήμα για να νικήσει κανείς είναι να το πιστέψει.
  Κι απ'την πίστη αυτή πηγάζει και το τσαγανό.


  Πέτρα, για να μετατραπεί σε νίκη του λαού, ας μην κρατάμε τόσες αποστάσεις, γιατί έτσι ίσως χαρίζουμε αυτή τη νίκη στο σκουλήκι το Σαμαρά.
  Συμμερίζομαι την καχυποψία σου (ίσως να 'μαι κι ακόμη πιο καχύποπτος εγώ), αλλά πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία.


  Μαρία, το επιμύθιο εκτός απ' την ικανοποίηση περιλαμβάνει και την απαίτηση για ολικό ξήλωμα.
  Αν μείνουμε μόνο στη χαρά, τότε θα γίνουν όλα όπως ΔΕ θέλουμε.
  Γι' αυτό να βγούμε πιο μπροστά και, με όχημα τη δίωξή τους, να σπρώξουμε την έρευνα προς τα εκεί που θέλουμε.


  Αριστέα, τα ΜΜΕ παίζουν το δικό τους παιχνίδι, για τους δικούς τους λόγους, όπως και η κυβέρνηση.
  Εμείς μπορούμε να νιώσουμε ευχαρίστηση, έχοντας βέβαια τα μάτια μας δεκατέσσερα, και να προσπαθήσουμε να τους αποτελειώσουμε κάνοντας μια τελευταία προσπάθεια να αποτραβήξουμε ανθρώπους από τα -εκλογικά- δίχτυα της συμμορίας.


  Δημήτρη, πράγματι την ατζέντα την καθορίζουν άλλοι και όχι η αριστερά.
  Αλλά μερικές φορές (καλή ώρα τώρα) η ατζέντα τη βολεύει και της δίνει τη δυνατότητα να κάνει... ιδεολογικό πάρτυ και να επανακτήσει το πλεονέκτημα στην οινωνία, αναδεικνύοντας την απατεωνιά και τη λαμογιά που κρύβεται πίσω απ' τις γνωστές μισαλλόδοξες πολιτικές επικλήσεις της πατρίδας, του έθνους και της θρησκείας.
  Πώς δηλαδή η αριστερά έρχεται σε δύσκολη θέση όταν στην ατζέντα είναι αναρχικές οργανώσεις και τα καμώματά τους;
  Έτσι σήμερα σε δύσκολη θέση είναι η δεξιά.
  Ας την εκμεταλλευτεί η αριστερά.

  Επίσης, μια φασιστικη΄οργάνωση μπορεί να νικηθεί εν ριπή οφθαλμού.
  Δυστυχώς δε μπορεί να γίνει το ίδιο με τις φασιστικές ιδέες και νοοτροπίες.
  Αυτό χρειάζεται πολλή δουλειά.
  Αλλά τουλάχιστον σε πρώτη φάση μπορεί να θεωρηθεί νίκη η ανάδειξη της διαφθοράς των φασιστικών κομμάτων. Μην ξεχνάς πως έχει ήδη ξεφτιλιστεί κι ο Καρατζαφέρης.
  Δεύτερο χτύπημα είναι αυτό...


  Πέτρο, μετά από τόσο ρεζιλίκι έχασαν για τα καλά τη δυναμική τους, νομίζω.
  Δεν εχουν εξαφανιστεί ακόμη πολιτικά. Υπάρχουν αρκετοί υποστηρικτές τους.
  Αλλά μην ξεχνάς πως οι δεξιοί, και δη οι ακροδεξιοί, δεν έχουν τα κότσια να παίξουν αντισυστημικά.
  Τώρα που τους ξέβρασε το σύστημα, τρέχουν να κρυφτούν.
  100 άτομα όλα κι όλα έτρεξαν να τους υπερασπιστούν.
  Φαντάσου τι λαοθάλασσα θα μαζευόταν αν συλλάμβαναν τα στελέχη αριστερού κόμματος!
  Οι χρυσαυγίτες είναι κότες. Αν δε θέλει το σύστημα να τους έχει μρποστά, θα εξαφανιστούν. Πόσω δε μάλλον αν τεθεί εκτός νόμου το κόμμα!
  Ό,τι τρικ και να σκαρφιστούν, χαμένοι θα βγουν.
  Αν και εφόσον βέβαια, ολοκληρωθούν οι έρευνες κατ' ευχήν.


  Λωτοφάγε, η έλλειψη πρωτοτυπίας στην αριστερά είναι ανίατη ασθένεια.
  Άσε που με την υπερέκθεση και την υπερβολικη χρήση τωνίδιων λεκτικών σχημάτων ε΄χουν κουράσει. Ξέρεις πριν τους δεις τί θα πουν.
  Παλιά ίσχυε αυτό για το ΚΚΕ. Τώρα έχουμε και τον ΣΥΡΙΖΑ.
  Μέχρι πρότινος υπήρχε και μαι μεγαλύτερη χαλαρότητα και ο καθένας έβγαινε κι έλεγε τη μαλακία του.
  Μπορεί αυτό να 'κανε ζημιά στο κόμμα, αλλά τουλάχιστον είχε και λίγη πλάκα!


  Παναγιώτη, ακολούθησα την ακριβώς αντίθετη πορεία.
  Πρώτα προβληματίστηκα για τους λόγους που λες κι εσύ, αλλά στη συνέχεια καταπολέμησα αυτήν την τάση συνεχούς σκεπτικισμού για τα πάντα.
  Οπότε είπα να το απολαύσω και να αναζητήσω πώς διάολο αυτή η ιστορία θα αποβεί πολιτικά κομβική για τα δημόσια πράγματα.
  Με την ανάδειξη της σχέσης ΧΑ-σωμάτων ασφαλείας, πρέπει να αναδειχθεί το αίτημα να καθαρίσουν άμεσα τα σώματα ασφαλείας από την σε επίπεδο κορυφής συνδιαλλαγή με τη Χρυσή Αυγή, έστω και διά του φόβου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Καλησπερα!
  ΟΧΙ στη μιζερια, ΝΑΙ στο σκεπτικισμο.
  Ειδες ποσο γρηγορα κινηθηκαν οι διαδικασιες; Εν ριπη οφθαλμου... Αρα, ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΟΛΑ! Κι απλα δεν εκαναν τιποτα, απλα αφησαν να χυθει αιμα...
  Εδω, εχουμε δυο μεγαλες ευκαιριες που αν δεν τις αρπαξουμε ειμαστε για τα μπαζα!
  Πρωτον, αφου κινηθηκε τοσο γρηγορα η δικαιοσυνη σε αυτη την περιπτωση, να απαιτησουμε να κινηθει και σε ολες τις υπολοιπες που μενουν εδω και χρονια μετεωρες, να απαιτησουμε επιτελους να αποδοθει σε αυτη τη χωρα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για ολους!
  Δευτερον, η ΧΑ εχει πολυ ισχυρους χρηματοδοτες, ανθρωπους που εχουν συμφερον απο το φασισμο και τη διχονοια και βραχυπροθεσμα και μακροπροθεσμα. Κασιδιαρης, Μιχαλολιακος κλπ ειναι αναλωσιμα πιονια τιποτα αλλο. Εφυγαν αυτοι, θα φροντισουν να βαλουν αλλους, πιο υπουλους, πιο επικινδυνους. ΤΩΡΑ πρεπει να γινει η καθαρση, αυτο που λες κι εσυ, να κατηγορηθουν και ΟΛΟΙ οι χρηματοδοτες, ολοι οι εμπλεκομενοι με εγκληματικη οργανωση, να σπασει το αποστημα στη ριζα του.
  ΤΩΡΑ! Αυριο θα ειναι αργα!...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Μαζεστίξ, ανέφερα ότι δεν είναι το μόνο πρόβλημα η ατζέντα αλλά και το ότι η κοινωνία είναι αρκούντως συντηρητική μετά από 30 χρόνια καλοπέρασης και αμορφωσιάς που γίνεται πολύ εύκολα υποχείριο αυτής της ατζέντας. Δες στα κανάλια πως χειρίζονται το θέμα. Ουδεμία αναφορά σε αυτούς που καταγγέλουν την ΧΑ με στοιχεία εδω και χρόνια, ουδεμία αναφορά στην αριστερά γενικά και το αντιφασιστικό κίνημα. Ουδεμία αναφορά σε όλους όσους δικαιώθηκαν! Και ουδεμία κριτική σε όσους αμέλησαν τα καθήκοντά τους και έκαναν τον Αλέκο δύο χρόνια τώρα. Λες και ο Παύλος Φύσσας στοχοποιήθηκε κατά τυχη κι όχι γιατί ήταν ενεργός αντιφασίστας. Λες και τα στοιχεία τα ανακάλυψε ο ίδιος ο Δένδιας, οποίος μάλιστα τα έκρυβε! Ετσι και ακουει καποιος τα ΜΜΕ θα νομίσει ότι η πιο μαχητική εφημερίδα κατά του φασισμού ήταν το Εθνος!!! Πως να κάνουμε ιδεολογικό πάρτυ; Μεταξύ μας διαβάζοντας Unfollow;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Δεν υπάρχει δημοκράτης πολίτης που να μη χάρηκε. Ας μην εφησυχάζουμε όμως...η ΧΑ δεν εξοβελιστηκε από τολαό αλλά απ' τα αφεντικά της. Και τι ν' απαιτήσει αυτός ο λαός; Τι απαίτησε τόσα χρόνια;

  Σοφία ΜΒ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Butterfly, η περαιτέρω έρευνα αποδεικνύει αναπόφευκτα την ενοχή της κυβέρνησης, της αστυνομικής ηγεσίας και του δικαστικού σώματος που συνεργάζονταν (ή επιεικώς ανέχονταν) τη Χρυσή Αυγή.
  Οι χρηματοδότες της είναι το σημαντικότερο σημείο της έρευνας, νομίζω.


  Δημήτρη, τόσα χρόνια η αριστερά φωνάζει για τα φασιστοιειδή και σήμερα που δεήθηκε το κράτος να κινηθεί, η αριστερά βρίσκεται και πάλι υπόλογη!
  (βλ. Δελαστίκ κλπ)
  Γι'αυτό λέω, επίθεση! Όχι άμυνα.
  Τα ΜΜΕ παίζουν μεγάλο ρόλο αλλά δεν καθορίζουν τα πάντα.
  Μην εξχνάς ότι, παρόλη την παντοδυναμία των ΜΜΕ, στις εκλογές του Μαΐου οι εκλεκτοί τους δε μάζεψαν όλοι μαζί ούτε το 50% των ψήφων.


  Σοφία, ακριβώς επειδή εξοβελίστηκε από τα αφεντικά της, γι'αυτό πρέπει εμείς να συνεχίσουμε το έργο και να την εξοβελίσουμε (με τα αδιάψευστα τεκμήρια που πλέον υπάρχουν) και στο επίπεδο του λαού.
  Για να αποκτήσει ο εξοβελισμός της μόνιμα χαρακτηριστικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Να σου πω την αλήθεια Μαζεστίξ μου? Μέχρι χτες, θα συμφωνούσα με το σκεπτικό σου, αλλά σήμερα που αφήσανε ελεύθερα τα τσογλάνια (προσωπικά το υπο περιορισμό δεν μου λέει τίποτε, απλώς όταν έρθει η ώρα της δίκης, κλασσικά θα παίρνει αναβολή επ' άπειρον), αν και λυπάμαι που το λέω, φοβάμαι πάρα πολύ γι' αυτά που σκοπεύουν να κάνουν σε εμάς, τους πραγματικούς αντιφρονούντες, και οι μνημονιακοί συνεργάτες, και τα κωλοπαίδια της χα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. "Τσίπρας: Η Δικαιοσύνη θα συνεχίσει το έργο της χωρίς σκοπιμότητες. Την εμπιστοσύνη του στους θεσμούς εξέφρασε από τις Βρυξέλλες."
  Δεν σε άκουσα,είπες τίποτα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Πάνο, το σκεπτικό μου είναι σταθερό.
  Τους θέλω στη φυλακή.
  Όταν ήταν μέσα χάρηκα, κι όταν βγήκαν εξοργίστηκα.
  Θα 'ταν λογικό να γκρινιάζααμε και στις δυο περιπτώσεις;


  Χρήστο, ο Τσίπρας μιλάει θεσμικά απ'τη θέση του.
  Άλλο τί λέει εκείνος, άλλο τι λέμε εμείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "ο Τσίπρας μιλάει θεσμικά απ'τη θέση του.
   Άλλο τί λέει εκείνος, άλλο τι λέμε εμείς."...
   Δυστυχώς...

   Διαγραφή
 18. Αρχηγέ μου· η Χαρά, είναι τελικά πράγμα εφήμερο. Σαν τις πεταλούδες ένα πράγμα. Αν θέλουμε να την ξαναδούμε, πρέπει να βρούμε τρόπο,
  μόνοι μας να φέρουμε
  την Άνοιξη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Πρόβλημα της Ελλάδας: ο Ναζισμός. Διέξοδος; ο κοινοβουλευτισμός;
  Εχθροί οι Χ.Α. και η Κυβέρνηση. Σύμμαχοι ποιοι; αυτοί που δημιούργησαν όλα τα προηγούμενα;
  Προσέγγιση 2 κλικ πάνω από mega, antenna, skai, star που εκγλωβίζεται στο καλά οργανωμένο πολυθέαμα των πολλαπλών αδιεξόδων.

  Και για να μην με ζαλίσετε με ερωτήσεις (αφού απαντήσεις μάλλον δύσκολα θα δοθούν) θα πρέπει να παρατηρήσετε χωρίς προκαταλήψεις ή στερεότυπα την κατεύθυνση των πραγμάτων, να δείτε ότι οι "λύσεις" προέρχονται πάντα από τους δημιουργούς των "προβλημάτων" και τα "αντίθετα στρατόπεδα" είναι συγκοινωνούντα δοχεία (όπως Χίτλερ-Στάλιν-Τσώρτσιλ-Ρούσβελτ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Άννα, αυτό ακριβώς λέω.
  Με όχημα τις αποκαλύψεις των ερευνών που ξεσκεπάζουν κι επισήμως το ποιόν των ΧΑιτών βουλευτών, μπορούμε ίσως να τους πάρουμε φαλάγγι στην κοινωνία.


  Σουλεϊμάν, όπως καταλαβαίνω θεωρείς πως είναι λάθος να θεωρούμε εθχρούς την κυβέρνηση και τη ΧΑ, αφού "οι υπόλοιποι είναι αυτοί που δημιούργησαν τα προηγούμενα."
  Υπάρχει τεράστια απόσταση στην ερμηνεία του προβλήματος.
  Η χρόνια υπανάπτυξη και καθυστέρηση της χώρας μας φοείελται κατ'εμέ (και αν θες, μπορώ να το εξηγήσω) στον ακραίο καπιταλισμό της τελευταίας 20ετίας και στον μεταπολεμικό φασισμό.

  Είσαι πολύ βέβαιος πως έχεις όλες τις απαντήσεις και πως όλοι οι άλλοι "δεν ξέρουν αυτά που καταλαβαίνεις εσύ".
  Είναι επικίνδυνο αυτό, ξέρεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αναγνωρίζεις τουλάχιστον ότι ο "σοσιαλισμός" του Στάλιν, ο "εθνικοσοσιαλισμός" του Χίτλερ και ο "καπιταλισμός" των υπολοίπων απλώς δημιουργήθηκε και κατευθυνόταν από το ίδιο χρηματοδοτικό κέντρο που δεν είχε ως στόχο το κέρδος, αλλά τον ΟΗΕ, την ΕΕ και το κράτος του Ισραήλ. Κάτι είναι κι αυτό.

   Διαγραφή
  2. Όχι δεντ ο αναγνωρίζω, ούτε το θεωρώ αληθές.
   Ο σοσιαλισμός δε φτιάχτηε απ'τον Στάλιν, αλλά σχεδόν δυο αιώνες νωρίτερα. Ομοίως και ο καπιταλισμός.
   Επομένως ούτε ο ΟΗΕ έχει σχέση ούτε η ΕΕ.
   Πρόκειται περί παραλογισμού.

   Διαγραφή
  3. Τώρα το ξεκαθάρισες. Φυσικά, το "λογικό" εξαρτάται από το είδος της ενημέρωσης που έχουμε και της εντύπωσης που μας προκαλεί. Για τον σοσιαλισμό περίπου συμφωνούμε, η διαφορά είναι ότι τον θεωρώ ψευδές κατασκεύασμα ως προς την ισότητα, έχει άλλο στόχο ο κατασκευαστής και δελεάζει με τα "ανθρώπινα δικαιώματα" και την ευμάρεια μέχρι να πετύχει πλήρως την ανθρώπινη εθελούσια υποδούλωση. Αυτό λοιπόν που λέμε "σοσιαλισμός" ξεκίνησε μαζί με τον "καπιταλισμό" τον 11ο αιώνα με τους vagantes, τα univeristies και τις banks των σταυροφόρων. Σκοπός ήταν η κοσμικοποίηση της σκέψης και ο έλεγχος των ηγεμόνων μέσω του δανεισμού. Η τάση αυτή εντάθηκε μόλις έπεσε στους Οσμάν το χριστιανικό κράτος της Κωνσταντινούπολης. Τότε διαίρεσαν τους χριστιανούς βάζοντας τους ουμανιστές λογίους να διατυπώνουν -διακριτικά- παγκόσμιες "αλήθειες", να "μεταφράζουν" τη Βίβλο και να καταστρέφουν τα μοναστήρια. Αυτό που θα κάνει πιο καθαρά αργότερα η πλήρης άρνηση του χριστιανισμού (διαφωτιστές) με την κομματική "δημοκρατία" και τελικά ο Μάρξ που θα πλασάρει το "αντικεφάλαιο" σαν την λύση. Με το ταξίδι του Κολόμβου, που μόνον τυχαίο δεν ήταν, σηκώνονται οι δυο νέες οικονομικές αυτοκρατορίες. Πρώτα των Ισπανών και μετά η Βρετανική. Ο μεταξύ τους πόλεμος δεν ήταν κάτι διαφορετικό από αυτό που έγινε επί Ναπολέοντα και παγκόσμιων πολέμων. Έχει μεσολαβήσει άλλωστε ο τριακονταετής πόλεμος που έφερε την πρώτη κοσμική απόφαση-διείσδυση στην εκκλησία της Δύσης. Ως Σουλεϊμάν πρέπει να κρατήσω μυστικά ορισμένα στοιχεία των Οσμανιδών σε σχέση με την Δύση. Ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις τις απόψεις περί λογικής και παράλογου, αφού το πιο παράλογο είναι να πιστεύεις ότι το πρόβλημα δίνει και την λύση, ιδιαίτερα όταν παρασυρμένος προκαθορίζεις ποιο είναι το "πρόβλημα".

   Διαγραφή
  4. Εντάξει, απόψεις είναι αυτές.
   Εγώ θεωρώ ότι οι αιώνες πριν το διαφωτισμό ήταν επί γης κόλαση ιαι μεσαίωνας.
   Και ότι η ζωή βελτιώθηκε πολύ από κείνο το σημείο και μετά.
   Βελτιώθηκαν προοδευτικά οι συνθήκες ζωής, καθώς εξασφαλίζονταν ολοένα και περισσότερα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα.
   Τώρα, αν εσύ θεωρείς πως η υπερχρέωση κρατών είναι σημαντικότερη από τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων, είναι δικαίωμά σου να το πιστεύεις.

   Διαγραφή
  5. Προφανώς και είναι απόψεις. Λιγότερο ή περισσότερο τεκμηριωμένες από την "μιζέρια", την "χαρά" και την "απαίτηση" και τον "Μεσαίωνα"; Ας το κρίνει ο καθένας. Πάντως με την ευκαιρία της κρίσης, όλοι κατάλαβαν ότι η υπερχρέωση των κρατών γίνεται κάθε φορά από διαφορετικό μηχανισμό, με τα ίδια νόμιμα επιτόκια και χωρίς την παραμικρή παρέμβαση στα εσωτερικά του κράτους και στην οικονομία του. Όλοι κατάλαβαν ότι η υπερχρέωση των κρατών είναι εντελώς άσχετη με τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων και γίνεται μόνον για να κερδίσουν οι κεφαλαιάδες καπιταλιστάδες. Μέχρι να έρθουν οι τίμιοι αριστεροί με την ηθική της καθαρής πολιτικής συνείδησης για να μας σώσουν, ώστε να έχουμε καλύτερες συνθήκες ζωής.

   Διαγραφή
 21. Επειδή, εν πολλοίς, προσωπικά δεν χαίρομαι για αυτό το φιάσκο που βλέπουμε να εξελίσσεται, και επειδή πιστεύω ότι δεν είναι ζήτημα μιζέριας ή μεμψιμοιρίας αλλά βαθύτατης αγωνίας και προβληματισμού, αφήνω αυτό εδώ το κείμενο του Πέτρου Αργυρίου, με το σκεπτικό του οποίου συμφωνώ... Καλή λευτεριά...

  Σπασμένα Χρυσά Αυγά: Μια χρυσή ευκαιρία για πολιτικά μαγειρέματα
  "Κανείς στην Αριστερά να μη χαίρεται. Γιατί οι εγκληματίες της ΧΑ δεν πρέπει να μπουν φυλακή. Όφειλαν ήδη να είναι φυλακή. Όπως όφειλαν να είναι τόσοι άλλοι από το καθεστώς της μεταπολίτευσης. Όπως γράφαμε καιρό πριν, η υπάρχουσα νομοθεσία είναι επαρκέστατη για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων της ΧΑ. «Να τεθεί ενώπιον του νόμου αν κριθεί ότι έχει διαπράξει αδικήματα αλλά όχι και να βγει εκτός νόμου ένα ολόκληρο κόμμα» όπως διετύπωσε έστω και καθυστερημένα ο Αλέξης Τσίπρας. Το πρόβλημα δεν τόσο το υπάρχον νομικό πλαίσιο. Το σκάνδαλο είναι πως δεν υπάρχει ισονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για ένα δημοκρατικό πολίτευμα.

  Η δίωξη της ΧΑ δεν είναι νίκη για τη δημοκρατία. Η καθυστερημένη, γενικευμένη και παράλληλα επιλεκτική δίωξη της ΧΑ αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του εκφυλισμού μιας έστω υποτυπώδους δημοκρατικής λειτουργίας.

  Τα στελέχη εγκληματίες της ΧΑ έπρεπε να είναι φυλακή. Χθες. Και τα εγκληματικά στελέχη της ΝΔ ΠΑΣΟΚ έπρεπε να είναι φυλακή. Προχθές.

  Κανένας στην αριστερά να μη χαίρεται.

  Η θεωρία των δύο άκρων χρησιμοποιείται όχι μόνο για να εγκλωβίσει και να τρομοκρατήσει τον πληθυσμό αλλά και για να εγκλωβίσει το αντιμνημονιακό μπλοκ της νέας κεντρικής πολιτικής σκηνής στη συγκάλυψη των οικονομικών εγκλημάτων της μεταπολίτευσης μέσω της ανάδειξης του προφανούς των ακροδεξιών εγκλημάτων της ΧΑ και της συγκρότησης ενός τόξου, δήθεν εναντίον της.

  Να εγκλωβιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο αυτοαποκαλούμενο συνταγματικό τόξο της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στο αντισυνταγματικό τόξο δηλαδή που ξέσκισε το σύνταγμα.

  Βάζουν λαγό τη ΧΑ για να συνεχίσουν την αντιδημοκρατική τους δράση...".
  http://agriazwa.blogspot.gr/2013/09/blog-post_24.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ με τις διαπιστώσεις, αλλά το θέμα είναι "τώρα τί κάνουμε".
   Να μη χαρούμε αν ο "λαγός" ξοφλήσει;
   Να μη χαρούμε όταν το μαχαίρι του συστήματος πέσει και σπάσει;
   Να μη χαρούμε όταν πιαστεί ο δολοφόνος, επειδή ο κλέφτης είναι ασύλληπτος;

   Και το δολοφόνο και τον κλέφτη!
   Αυτή είναι η απάντησή μου.
   Και συνήθως είναι ένα κλικ πιο άμεση η ανάγκη σύλληψης του δολοφόνου.

   Διαγραφή