Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Ο αναιδέστατος Δημήτρης Καζάκης

Ο διάλογός μου με τον Καζάκη και ο Σόρος που με πληρώνει...

 
Σε όλους έχει τύχει να σχολιάσουν σε κάποιο blog κάτι και να καταλήξουν να blogo-καυγαδίζουν, χρησιμοποιώντας ενίοτε και βαρείς χαρακτηρισμούς.
Αυτά τα περιστατικά είναι συχνά και δεν τους δίνουμε βαρύτητα.
Όταν όμως ο καυγάς σχτίζεται με πρόσωπο που καθημερινά εκτίθεται δημόσια, είναι επικεφαλής πολιτικής παράταξης που κατεβαίνει στις εκλογές που ψηφίστηκε από το 1% του πληθυσμού και τελοσπάντων είναι ένα πρόσωπο που διεκδικεί πολιτικό ρόλο στα δημόσια πράγματα, τότε η συμπεριφορά του αποκτά πολλαπλάσια σημασία.

Πρόκειται για τον γνωστό οικονομολόγο-τηλεστάρ Δημήτρη Καζάκη, λοιπόν, ο οποίος έγραψε προχθές ένα κείμενο στο blog του, όπου αναφερόταν στις προτάσεις Αλαβάνου για συγκρότηση μεγάλου αντι-ευρώ μετώπου. (εδώ το κείμενο και τα σχόλια)
Κλασικές blogo-κριτικές λοιπόν, όχι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Αλλά έριξα μια ματιά.

Επειδή λοιπόν διαπίστωσα για πολλοστή φορά την τακτική του γνωστού οικονομολόγου/τηλεστάρ/κομματάρχη να καθυβρίζει τους πάντες και τα πάντα, διεκδικώντας τα σκήπτρα της απόλυτης αλήθειας και της μοναδικής του πολιτικής τιμιότητας, την ώρα μάλιστα που συνεχώς επικαλείται την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου, ενιαίου λαϊκού μετώπου, έγραψα στο blog του το ακόλουθο σχόλιο:

 

9 σχόλια:


 1. Κι άλλη δαιμονοποίηση κ. Καζάκη;
  Καλά, καθυβρίζετε καθημερινώς όσους μιλούν υπέρ της παραμονής της Ευρωζώνης και τους λέτε "προδότες".
  Τώρα καθυβρίζετε και τους υποστηρικτές της αποχώρησης από την Ευρωζώνη;
  Τι σόι μέτωπο θέλετε να φτιάξετε;
  Με ποιους; Με τον εαυτό σας και με την παρέα σας;

  Σας ενοχλεί να αυτοπροσδιορίζεται κάποιος αριστερός;
  Συγνώμη, αλλά εσείς είστε ο τελείως λάθος σ' αυτήν την περίπτωση.

  Δαιμονοποιείτε τον ιδεολογικό αυτοπροσδιορισμό των πολιτών;
  Κι αυτός σε τί εμποδίζει τη συγκρότηση μετώπου;
  Ο ελληνικός λαός ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται σχεδόν στο 20-30% του ως αριστερός.
  Αποκλείεται κι αυτός γιατί δεν απαρνείται την ιδεολογική του υπόσταση;

  Γιατί;
  Μήπως επειδή θέλετε να έχετε αποκλειστικότητα στο αίτημα εξόδου από την Ευρωζώνη;
  Μήπως επειδή εσείς κάνετε αυτά για τα οποία κατηγορείτε τον Αλαβάνο;

  Και τελοσπάντων, μια και μιλάτε για έκθεση στα ΜΜΕ, μετρήστε πόσο τηλεοπτικό χρόνο έχουν δώσει σ' εσάς τα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης και πόσο στον Αλαβάνο.
  Όσο κι αν δε σας αρέσει, εσείς είστε ο πολυπροβεβλημένος σε σχέση μ' αυτόν.
  Κι όταν μάλιστα εσάς σας προέβαλαν συνεχώς (και έτσι σας μάθαμε οι πολλοί) ενώ ήσασταν ένας απλός οικονομολόγος, ενώ ο Αλαβάνος είχε υπάρξει πρόσφατα πρόερδος κόμματος με κοντά 6% πανελλαδικά και επομένως προφανώς έχει κατακτήσει το αυτονόητο δικαίωμα να εκφέρει δημόσιο λόγο.

  Δεν έχετε την αποκλειστικότητα στην "αντίσταση".
  Η συμπεριφορά σας έναντι όλων των άλλων θυμίζει έντονα ΚΚΕ.
  Έτσι κάνει και το ΚΚΕ. Καλεί σε μέτωπο αντιμονωπωλιακού αγώνα, βρίζοντας όμως οποιονδήποτε εκφέρει παρεμφερή λόγο.
  Γιατί; Για να προστατέψει το μαγαζάκι του από την εισβολή των "ξένων", των "μολυσμένων".

  Έτσι κι εσείς έχετε αναγάγει σε "μόλυνση" τον ιδεολογικό αυτοπροσδιορισμό.
  αυτό βέβαια ισχύει μόνο για την αριστερά, διότι στην περίπτωση Παπαθεμελή δεν είχατε τέτοιου είδος προβλήματα.
  Εσείς έχετε κυρίως το πρόβλημα και λιγότερο οι άλλοι.
  Έχετε καταγγείλει μέχρι στιγμής κάθε εγχείρημα συγκρότησης κάποιου μετώπου: Σπίθα, Σύριζα, Ανεξ. Ελλ., Μέτωπο Α/Α και πάει λέγοντας...
  "Όλοι ψεύτες και δωσίλογοι", εκτός από σας.

  Τελοσπάντων, θέλω να καταλήξω ότι εσείς τοποθετείτε νάρκες στη συγκρότηση του μετώπου το οποίο επαγγέλεστε.
  Βρίζετε τους πάντες και τα πάντα.
  "Είναι όλοι προδότες και δωσίλογοι", εκτός από εσάς φυσικά που είστε ο μόνος που λέει την αλήθεια στο πόπολο...

  Πρέπει να καταλάβετε επιτέλους πως δεν είστε ο Πάπας, δεν έχετε το -ελέω Θεού ή ελέω λαού- αλάθητο, υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που προσπαθούν να βρουν και να σχηματίσουν την διέξοδο απ' αυτήν την κατάσταση.
  Αν εσείς δε γουστάρετε κανέναν, δικαίωμά σας.
  Αλλά τουλάχιστον σταματήστε την καραμέλα περί "μετώπου".
  ΑπάντησηΔιαγραφή  1. Έχεις σοβαρό πρόβλημα αντίληψης. Να το κοιτάξεις. Έθεσα συγκεκριμένα ζητήματα, αν δεν μπορείς ούτε καν να τα αντιληφθείς, πρόβλημά σου. Αν το δικό σου μέτωπο στήνεται με τεθλιμμένους συγγενείς της επίσημης προπαγάνδας και πάλι πρόβλημά σου. Είσαι ανίκανος ακόμη και να επιχειρηματολογήσεις επί της ουσίας. Όχι ότι θα παίξει ρόλο αυτό που θα σου πω, αλλά δεν πειράζει. Μερικές φορές ακόμη και σε αυτιστικούς βοηθά η επανάληψη. Αν και ο δεξιός φλοιός του εγκεφάλου σου - μιας κι ο αριστερός, δηλαδή η δυνατότητα κριτικής σκέψης, δεν λειτουργεί - σε ωθεί να μιλάς και να σκέφτεσαι με κλισέ και δαιμονοποιήσεις. Ας επαναλάβω τα ζητήματα που έθεσα:
   - Γιατί το αποκαλούμενο μέτωπο ή κίνηση του Αλαβάνου δεν ανταποκρίθηκε ποτέ, μα ποτέ, σε κανενός είδους πρόσκληση κοινής δράσης;
   - Γιατί η παρέα του κ. Αλαβάνου δεν αντέταξε την δική της πρόσκληση σε κοινές δράσεις όλων των κινημάτων που έχουν αναδείξει παρόμοια αιτήματα, αλλά περιορίστηκε αυστηρά σ' αυτούς που οι ίδιοι έχουν χρίσει ως αριστερούς;
   - Γιατί η παρέα του κ. Αλαβάνου δεν νοιάστηκε ούτε καν να ανοίξει δημόσιο διάλογο για τις θέσεις της, έτσι ώστε να ακουστούν πιο τεκμηριωμένες προτάσεις για το νόμισμα και το χρέος από τις αρλούμπες του Αλέκου;
   Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε έτσι για πάρα πολλά ερωτήματα. Βέβαια πρόκειται για ερωτήματα που αφορούν σκεπτόμενους ανθρώπους είτε είναι αριστεροί, είτε όχι. Προφανώς, εσάς δεν σας αφορούν.
   Όσο για το μέτωπο που εσείς θέλετε, δεν είναι παρά ένα συνάθροιση ερειπίων της αριστεράς. Για μένα αυτό δεν είναι μέτωπο. Δεν αφορά κανέναν. Πρώτα και κύρια εμένα. Μόνο κάτι πικραμένους και απογοητευμένους αριστερούς του περιθωρίου που θέλουν να αποδείξουν κάτι τώρα που έχουν χάσει μέχρι και τον ανδρισμό τους.
   Το Μέτωπο, το αληθινό μέτωπο, οικοδομείται μέσα στον λαό και όχι από ερείπεια που θέλουν να τραγουδάνε ακόμη και μάλιστα παράφωνα, παράτονα και φάλτσα. Όποιος θέλει να δουλέψει για το Μέτωπο, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Ας έρθει μαζί μας, ας έρθει με τα κινήματα να δουλέψει για την αυτοοργάνωση του λαού, για την μαζική του κινητοποίηση. Οι υπόλοιποι ας εκτονωθούν στις τουαλέτες τους. Δεν υπάρχει λόγος να μας απασχολούν.

   
Ακολουθεί η απάντηση που του έγραψα γι' αυτό το σχόλιο.
Δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί, αλλά ελπίζω πως θα δημοσιευτεί.

Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να με αποκαλείς "αυτιστικό";
Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα σαν τηλε-Φρόϋντ να διαγνώσεις σε μένα "σοβαρό πρόβλημα αντίληψης" και παύση λειτουργίας του μισού εγκεφάλου;
Ποιος;
Το δημόσιο βήμα μήπως, στο οποίο με κάποιο τρόπο βρήκες πρόσβαση;
Ο Παπαδάκης και ο Αυτιάς μήπως, οι οποίοι σε είχαν μόνιμο;
Ή μήπως ο Κουρής που σε έχει οικονομολογικό alter ego του Δαραβίγκα;
Ή ο Καρατζαφέρης που σε βγάζει στον αέρα απ' το σταθμό του;
 
Ποιος νομίζεις ότι είσαι;
Νομίζεις ότι είσαι κάτι παραπάνω από εμάς που σε διαβάζουμε ή σε ακούμε;
Νομίζεις ότι είσαι κάτι χωρίς εμάς;
Ξέρεις τι είσαι χωρίς εμάς;
Ένα τίποτα.
Και τίποτα ξαναγίνεσαι με γοργούς ρυθμούς, απ' την ώρα που την ψώνισες και την είδες πολιτικός αρχηγός.
 
(Ελπίζω να μην με εγκαλέσεις γιατί ο πληθυντικός έγινε ενικός... Οι χαρακτηρισμοί σου δε μου αφήνουν τέτοιου είδους περιθώρια.)
 
Την πρώτη εποχή των Μνημονίων σε παρακολουθούσα και αναπαρήγαγα μάλιστα πολλές φορές τις ιδέες σου.
Στη συνέχεια, όταν έβαλες πλώρη για κομματάρχης, αντιλήφθηκα πως πρόκειται για ένα φαντασμένο ανθρωπάκι που μύρισε δόξα και καβάλησε το καλάμι, βρίζοντας και συκοφαντώντας όλον τον κόσμο, αποκαλώντας δηλαδή όλους τους άλλους "ψεύτες, προδότες, δωσίλογους" και ό,τι άλλο κατέβαζε η κούτρα σου, με ένα και μόνο κριτήριο: την παραμικρή τους διαφωνία μαζί σου.
 
Δε θα σου διαγνώσω εγώ την πάθηση (όπως κάνεις εσύ) ως άλλος τηλε-Φρόυντ.
Διότι μάλλον θα χρειαστείς έναν πραγματικό "Φρόυντ" πολύ σύντομα, όταν διαπιστώσεις ότι θα 'χεις απομείνει μόνος και ξεχασμένος, αφού το 15λεπτο (και κάτι παραπάνω) της δημοσιότητάς σου θα έχει τελειώσει οριστικά.
Τώρα είναι σχεδόν στο τέλος του.
 
Αυτός ο λαός έχει υποφέρει πολλά από τους φαντασμένους πεφωτισμένους σωτήρες του.
Ευτυχώς για εκείνον (και δυστυχώς για σένα) ήταν τόσο άγαρμπη η μετάλλαξή σου από "ένας από μας" σε ηγεμονίσκο του μικροφώνου, ώστε ευτυχώς σε πήρε χαμπάρι όσο ήταν ακόμη νωρίς και γλίτωσε από έναν ακόμη επίδοξο σωτήρα.
 
Σου εύχομαι να συνεχίσεις το σπουδαίο σου έργο στην κοινωνία και, μόλις το ολοκληρώσεις και βρίσεις όλον τον κόσμο, να γυρίσεις στον καθρέφτη σου και να κάνεις αυτό που ξέρεις καλά όσο κανείς άλλος: να βρίσεις.
Θα βρεις πολλούς λόγους.
 
Ήσουν μια φωνή που στην αρχή ανέδυε ένα φρέσκο και καθαρό αέρα.
Τώρα αναδύει μπόχα όση κι ο Άδωνις.
 
Καλή επιτυχία στην εκπομπή σου στο ραδιόφωνο του Καρατζαφέρη.
Σου έυχομαι σύντομα να πάρεις και τηλεοπτικό χρόνο να πουλάς βιβλία με τις δικές σου απόλυτες αλήθειες "που όλοι οι άλλοι μας τις κρύβουν και μόνο εσύ μας τις αποκαλύπτεις."
Την ξέρεις τη διαδρομή.
Ραντεβού τη μέρα που θα φωνάξεις από τηλεοράσεως "είναι όλοι προδότες! δεν το λέω εγώ, το λένε τα βιβλία"! (μου)
Και την "Εκπομπή Α.Ε." σύντομα θα τη μετονομάσεις σε "Αγανάκτηση Α.Ε."
 
Τέλος απάντησης
 
 
 
Κλείνοντας και αφήνοντας τα συμπεράσματα δικά σας, θέλω να διευκρινίσω μόνο πως σκοπός μου δεν ήταν να υποστηρίξω τις απόψεις του Αλαβάνου. Και ούτε το έκανα άλλωστε.
Όσοι με διαβάζετε εξάλλου, έχετε διαπιστώσει πως δεν είμαι υποστηρικτής των κινήσεων "αλά Αλαβάνου".
Σκοπός του σχολίου μου ήταν να του επισημάνω το λάθος που συνεχίζει να κάνει, να καθυβρίζει δηλαδή όλους όσοι δε συμφωνούν απόλυτα μαζί του και δεν υποτάσσονται στη δική του μοναδική αλήθεια. Όποιος δεν υποταχθεί στο αλάθητο του Καζάκη, γίνεται θύμα ανελέητων λεκτικών επιθέσεων και ενίοτε ύβρεων.
Καζάκη, κρίμα, άργησες: habemus papam!

Πριν κανείς βιαστεί να μου χρεώσει ανάλογη "καζακική" συμπεριφορά, τον καλώ να ανατρέξει στο ιστορικό του blog και να εντοπίσει αν έχω ξαναναφερθεί έτσι σε κάποιο δημόσιο πρόσωπο.
Πόσω μάλλον σε πρόσωπο που το τοποθετώ στο "δικό μας στρατόπεδο".
Η απάντηση του Καζάκη στο σχόλιό μου είναι ενδεικτική του αδιέξοδου, λαϊκιστικού, αγενέστατου, ανάγωγου, φαφλατάδικου λόγου του, τον οποίο υιοθετεί όλο και περισσότερο όσο περνά ο καιρός.
Ενός λόγου που, αν ήταν πιο διαδεδομένος, θα καθίστατο επικίνδυνος, διότι βρίθει μισαλλοδοξίας, συνωμοσιολογίας και δαιμονολογίας. Ευτυχώς δεν είναι πια τόσο διαδεδομένος και τείνει προς την εξαφάνιση.
Αγένεια, αναίδεια, "ξερολισμός", φτήνεια και λαϊκισμός. Αυτά είναι τα οικοδομικά του υλικά.
 
Ευτυχώς, κατάλαβα το ποιόν του Καζάκη όσο ήταν ακόμη νωρίς και κράτησα αποστάσεις από τον ακατάσχετο λόγο του, μετά τον πρώτο ενθουσιασμό του χαϊδέματος αγανακτισμένων αυτιών στο οποίο επιδόθηκε με πρόσκαιρη -ευτυχώς- επιτυχία.
Αυτός ο τύπος έχει κατηγορήσει, υπονοήσει ή φωτογραφίσει ως... προδότες τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Καμμένο, το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τους αναρχικούς, τους δεξιούς, τους αριστερούς, τους κεντρώους...
...και τελικά στις εκλογές συμμάχησε και κατέβηκε μαζί με τον μοναδικό αυθεντικό εναπομείναντα αντιστασιακό: τον Παπαθεμελή!
 
 
ΥΓ.: Περιμένω με αγωνία την απάντησή του στο σχόλιό μου (αν το δημοσιεύσει βέβαια).
Στοιχηματίζω πως έχει ήδη εντοπίσει ότι η IP μου είναι κοινή με την IP εταιρείας συμφερόντων του Σόρος!
 

73 σχόλια:

 1. Έχω ανοίξει μια "κατηγορία" και τοποθετώ εκεί μέσα "τέτοιου" τύπου.. "μετά από μένα το χάος-αφού είσαστε όλοι σκουπίδια πλην εμού" ανθρώπους. Έχει αποδειχθεί πως, συνήθως έχουν..γερές πλάτες κι ακουμπούν τον ώμο τους και τις απόλυτα αλαζονικές θέσεις και συμπεριφορές τους...
  1. Φαήλος Κρανιδιώτης(και για πολλούς άλλους λόγους βέβαια)
  2. Λέω να βάλω τον "καλό σου φίλο"...
  3. Όταν χρειαστεί, θα αναφέρω τα παρακάτω "νούμερα", τα οποία είναι ατελείωτα δυστυχώς...
  Να γιατί "Οι αγανακτισμένοι" πήγαν κατά διαόλου. Καραδοκούσαν οι..."χρυσές ευκαιρίες" στη γωνία...
  Σκατά-λαός, γεμίσαμε..."ΕΓΩ"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ποιος είναι αυτός ρε παιδιά?

  Και γιατί απαντάει έτσι????

  Ο δημοσιοσχετίστας του που είναι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Για κοιτα πραγματα...Και γω τον ειχα σε εκτιμηση...!!
  Αν εξαιρεσουμε το επεισοδιο με τον Παπαθεμελη..Που μου εκανε εντυπωση...!!
  Τι να πει κανεις...
  Ο καθ ενας τραβαει τις πολιτικες εξαρτησεις και εξαρσεις του..Σ ολη τη ζωη του...Και στην πολιτικη του καριερα...!!
  Μαλλον εχεις δικιο για το τελος,που τον περιμενει...
  Εφ οσον ολα αυτα που γραφεις..Δεν ειναι προιον..Ενος κακου ξηπνηματος...Αλλα αποτελουν Πολιτικες θεσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πιστέ φίλε, αυτό σκεφτόμουν κι εγώ χθες για τους Αγανακτισμένους.
  Τί φίδια τρέφαμε στον κόρφο μας!
  Wannabe ηγεμονίσκοι και αυτοκρατορίσκοι που καβαλούν το καλάμι ακόμη κι αν εκλεγούν διαχειριστές της πολυκατοικίας τους.


  Dear e-diary, ο Καζάκης είναι ο οικονομολόγος που σήκωσε πρώτος το 2010 την μπαντιέρα ενάντια στα Μνημόνια.
  Έδωσε στοιχεία και επιχειρήματα στο αντιμνημονιακό μπλοκ σε μια εποχή που η επικοινωνιακή καταιγίδα ήταν αδυσώπητη.
  Γι' αυτό και απέκτησε πολλή δημοφιλία.
  Θυμάμαι μάλιστα μια εκδήλωση στο Σύνταγμα (τις μέρες του Μάη-Ιούνη 2011) που μιλούσε αυτός, ο Βαρουφάκης κι ο Τσακαλώτος και γινόταν χαμός από κόσμο και ο Καζάκης ήταν πολύ δημοφιλής.
  Τη δημοσιότητα και τη δημοφιλία που απέκτησε όμως δεν τις διαχειρίστηκε με την αίσθηση του μέτρου, και όταν έπεσε ο καπνός από τις εξεγερσιακές καταστάσεις της εποχής, άρχισε να φαίνεται ένας Καζάκης εναντίον όλων, ένας Καζάκης που κατηγορούσε τους πάντες για προδοσίες και τα τοιαύτα, αποδίδοντάς τους κατηγορίες συνήθως όχι στοιχειοθετημενες.

  Μπήκε, βλέπεις, στη μέση και η πολιτική καριέρα μέσω του ΕΠΑΜ, με το οποίο πήρε 1% στις εκλογές ως επικεφαλής.
  Την αποτυχία δεν την άντεξε και συνέχισε να συκοφαντεί όλους τους άλλους -κυρίως του αντιμνημονιακού μπλο- προκειμένου να τους πάρει στη δική του πελατεία.

  Δημοσιοσχετίστα μάλλον δεν έχει. Φαντάζομαι ότι θα του έλεγε να κόψει τη μπουρδολογία για να διατηρήσει ένα σοβαρό προφίλ.
  Καμιά φορά η συνεισφορά ενός ειδικού (σε όλους τους τομείς) είναι σημαντική.


  Μαχαίρη κι εγώ τον είχα σε εκτίμηση στην αρχή.
  Καθώς περνούσε ο καιρός όμως δε μου άρεσε καθόλου η συμπεριφορά του.
  Ο ρόλος του από διανοικτικός για νέα επιχειρήματα κατέληξε σχεδόν προβοκατόρικος -ακουσίως ή εκκουσίως- που τορπιλίζει με στρακαστρούκες την συγκρότηση μετώπου.
  Δηλητηριάζει τα μυαλά μας με την ακατάσχετη προδοτολογία του.
  Όταν υποχώρησαν τα ορμητικά νερά του Συντάγματος φανήκαν οι ακαθαρσίες του κινήματος εκείνου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. πολλά τα δίκια σου Μαζεστιξ!
  Ο Καζακης μπορεί να μας έμαθε πολλά για το πραγματικά έγινε με την κρίση, αλλά όπως λέμε εμείς οι ναυτικοί ''εξωκυλε'' και επειδή συνήθως στραβά αρμενίζουμε και δεν είναι στραβός ο γιαλός, άρχισε να ζητά το αλάθητο και αυτό έδιωξε πολύ κόσμο από κοντά του. ο ίδιος το διάλεξε και ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και στο λέω εγώ που υπήρξα και ψηφοφόρος του και κοινωνός των ιδεών του!
  NICKTHESEAMAN

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αρχικά ο Καζάκης , είχε θέσει εαυτόν σε συνεργασία με τον Θεοδωράκη. Σε μια κρίσιμη στιγμή, αποχώρησε. Μήπως ξέρεις τι είχε γίνει τότε;
  Καλημέρα.
  Άννα Πάρος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αααα, λοιπόν, εδώ θα γράψω αρκετά ως "καζακική".. !!! Εντάξει, εννοώ οτι τον παρακολουθώ ανελλειπώς στο ραδιόφωνο και είμαι πολύ φαν, οπότε νομίζω οτι η απάντησή μου θα είναι αρκετά έγκυρη, με την έννοια οτι ξέρω τι και πώς το λέει.

  Φυσικά Μαζεστίξ, εγώ διαφωνώ με το ΥΦΟΣ με το οποίο λέει μερικά πράγματα ο Καζάκης, κυρίως δηλαδή οι χαρακτηρισμοί του για πρόσωπα. Σε αυτό διαφωνώ, τελεία. Αλλά, υπάρχει και το άλλα που θα εξηγήσω πιο κάτω.

  Τώρα, για τον συγκεκριμένο διάλογο. Να σε ρωτήσω. Εσύ, έχεις γράψει ποτέ σχόλιο σε κάποιο blog και να σου έχει απαντήσει π.χ. ο ίδιος ο Αλαβάνος, ο Τσίπρας, η Παπαρήγα, άλλα πρόσωπα δημόσια και αντίσοιχης εμβέλειας με τον Καζάκη; Εγώ να σου πω οτι μια φορά σε μια εκδήλωσημ που ήταν και ο Αλαβάνος κατά σύμπτωση, ήταν και ο καθηγητής ο Ρούσος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ένας από το κοινό ρώτησε κάτι, με αγωνία σχετικά με την αριστερά, δεν θυμάμαι και ακριβώς, και ο Ρούσος του απάντησε τόσο απαξιωτικά, του στυλ, άμα δεν σ' αρέσει η αριστερά μας, τι κάθεσαι; που έχασα πάσαν ιδέα.

  Το θέλω να πω με αυτό. Οτι άνθρωποι που αποκτούν επωνυμία, δημοσιότητα κλπ. λόγω αν θες και αυξημένων υποχρεώσεων, έχουν και νεύρα αλλά και καβαλάνε καλάμια. Προσωπικά αυτό εμένα δεν με ενδιαφέρει, με την έννοια οτι δεν θα τους παντρευτώ. Κι εγώ μια φορά έγραψα μια ερώτηση στο blog του Καζάκη, πολύ ευγενική, ουδέποτε μου πάντησε, αλλά δεν θα το δέσω και κόμπο. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι τι συμβάλλει ο καθ΄νας στον αγώνα μας, για την απελευθέρωσή μας. (συνεχίζεται)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. (συνέχεια προηγουμένου)

  Λοιπόν, ο Καζάκης δεν είναι απλά ένας που μιλάει γενικώς και λέει θεωρίες. Έχει στήσει ένα κίνημα βάσης, πραγματικό και χειροπιαστό, και το πόσο μεγάλο είναι προσωπικά το βλέπω στις πορείς που το blog του ΕΠΑΜ είναι ίδιου μεγέθους με οργανώσεων δεκαετιών. Ύστερα η συνεισφορά του Καζάκη στην αποδόμηση του φόβου της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα είναι μέγιστη, πολύ μεγαλύτερη από άλλων, καθθηγητάδων που απαξιούν με τα κάνουν τα οικονομικά φραγκοδίφραγκα όπως τα έκανε ο Καζάκης . Τρίτον, έχει έτοιμο και σαφές και δημόσια διατυπωμένο σε απλά ελληνικά το plan b και κνένας δεν το έχει πάρει και να πει: ναι γίνεται ή δεν γίνεται κλπ.

  Τέταρτον, ο Καζάκης είναι σε εμπάργκο από όλη την αριστερά, πολύ πριν αρχίσει τα "γαλλικά". Αυτό είναι φυσικό να τον θυμώνει, όταν μάλιστα προσέρει τόσα χωρίς να παίρνει ούτε βουλευτικές αποζημιώσεις, ούτε να έχει πλάτες.

  Το ότι είναι στο ραδιόφωνο του καρατζαφέρη, αν τον άκουγες θα ήξερες οτι είχαν κάνει πρόταση και στον 902 και στο κόκκινο και δεν υπήρξε καν απάντηση. Βρήκανε στέγη εκεί, χωρίς λογοκρισία. Μάλιστα διευθντής είναι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, εξαιρετικά αξιόλογος και σοβαρός δημοσιογράφος, καμιά σχέση με Καρατζαφέρη. Παλιότερα ήτνα στο σκάι, όταν ήταν και η ελληνοφρένεια εκεί, αν δεν κάνω λάθος.

  Περί Αλαβάνου, ακόμα δεν μας ΄χει εξηγήσει γιατί έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ αφού καλά καλά έδωσε το δαχτυλίδι στον Τσίπρα.

  Και τέλος, εγώ, σαν απλός πολίτης ξέρω οτι στην πορεία της Τετάρτης για τη Χαλκιδική, το ΕΠΑΜ ήταν εκεί, όπως και έξω από ο μέγαρο, ενώ ο Αλαβάνος που είχε προσκληθεί, δεν πήγε,και εκεί τα πήρε ο Καζάκης και έχει δίκιο. Ποιο μέτωπο, αφού δεν καταδέχονται ούτε να παρευρεθούν στον ίδιο χώρο με κάτι που δεν ελέγχουν. Και συμπληρών οτι την Τετάρτη ήταν εκεί κινήσεις αλληλεγγής στη Χλκιδική, από Κερατέα, κινήματα βάσης, το Δεν πληρώνω, η αντιεξουσιαστική κίνηση, και το ΕΠΑΜ. Η αριστερά δηλαδή τι παριστάνει και σνομπάρει όλους τους απο κάτω;

  Καταλήγω, επί της ουσίας ο Καζάκης έχει απόλυτο δίκιο, στο ΥΦΟΣ διαφωνώ αλλά δεν πολυασχολούμαι, είναι αν θες και θέματα χαρακτήρα, κούρασης, ή ίσως και λίγο καλάμι.

  Αλλά τα συγχωρώ εφόσον υπάρχουν καλές προθέσεις και πράξεις που μας βοηθούν στον αγώνα μας.

  Αυτά, αν θες να με ρωτήσεις πιο συγκεκριμένα κάτι, μπορώ να μιλάω ώρες για το θέμα, επειδή είμαι φαν όπως είπα.

  Και τέλος, η από πληκτρολογίου απρόσωπη επικοινωνία έχει δυστυχώς αυτές τις παρεξηγήσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Λάθος, διευθυντής στο αρτ fm δεν είναι φυσικά ο Μπαμπης Παπαδημητρίου, είναι ο Χάρης Μπότσαρης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καλημέρα Κερασιά. Απευθύνω την ερώτηση και σε σένα, μια που γνωρίζεις, όπως και στον Μαζεστίξ . Μήπως ξέρεις γιατί τα "έσπασαν" Καζάκης με Θεοδωράκη;
  Και γιατί είχε κατηγορηθεί ο Καζάκης από συνεργάτες του στην Κόρινθο;
  Άννα Πάρος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Άννα, απ' ότι ξέρω ο Καζάκης θεώρησε τότε οτι είχαν εισχωρήσει ακροδεξιοί στη Σπίθα, χωρίς να θεωρεί οτι απαραίτητα το ήξερε ο Θεοδωράκης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Νίκο κι εγώ φυσικά δεν αναιρώ την συμβολή του Καζάκη στο ξέσπασμα του αντιμνημοναικού μπλοκ το 2010-2011.
  Συνέβαλε αποφασιστικά στην αποδομητική εκστρατεία των "αναπόφευκτων".
  Μας περιέγραψε με απλά λόγια πέντε πράγματα που έπρεπε να γνωρίζουμε για να καταλάβουμε τί πάνω-κάτω παίζεται.
  Αλλά από εκεί και πέρα, η προσωπική του ανάμειξη στα πράγματα περισσότερη ζημιά κάνει παρά βοηθά στην ανάπτυξη αυτού του μετώπου που ευαγγελίζεται.
  Και η αισθητική που κουβαλά δεν ταιριάζει με ένα κίνημα ανατρεπτικό προοδευτικό, αλλά περισσότερο με έναν νεόδμητο "Αυριανισμό" του αισχίστου είδους.


  Άννα, θυμάμαι τότε ότι ο Καζάκης είχε καταγγείλει μια ακροδεξιά ομάδα που είχε αναρριχηθεί πολύ ψλά στην οργάνωση και κατήγγειλε ότι ήταν χρηματοδοτούμενη από αμερικανικό ίδρυμα.
  Τώρα ισχύει-δεν ισχύει, δεν μπορώ να γνωρίζω.
  Πάντως το βέβαιο είναι πως ο Καζάκης συνεχώς καταγγέλει συνωμοσίες και νομίζω πως πιθανότερο είναι να μην είναι όλοι τρελοί αλλά ένας.
  Σαν άλλος "Μάκης" πετάει βαρύτατες καταγγελίες για όλους, ελπίζοντας ίσως πως θα του κάνουν την τιμή να απαντήσουν με μήνυση ή με αγωγή.
  Για τη δημοσιότητα τα κανεις όλα!
  Ευτυχώς όμως δεν του δίνουν πια σημασία.


  Κερασιά, το γνωρίζω πως είσαι fan.
  Και καλά κάνεις, υπό την έννοια της ενασχόλησης με ένα κίνημα βάσης.
  Ανεξαρτήτως της ποιότητας του εμπνευστή του κινήματος, του Καζάκη, η συμβολή ενός κινήματος βάσης με συμμετοχή σε διάφορα κοινωνικά γεγονότα φυσικά και είναι θετική και σημαντική.
  Συμπαθώ το ΕΠΑΜ, δε συμπαθώ τον Καζάκη.
  Ακούγεται οξύμωρο, αλλά ισχύει.
  Συμπαθώ ένα κίνημα με ανθρώπους που προσπαθούν να αυτοοργανωθούν και να χειραφετηθούν.
  Αντιπαθώ τους αυτοκρατορίσκους όμως.

  Σχετικα΄με την εκπομπή στον Καρατζαφέρη τώρα.
  Αν έπαιρνε εκπομπή οποιοσδήποτε άλλος στοσ ταθμό αυτό, φαντάζεσαι τί θα έλεγε ο Καζάκης;
  Θα τον είχε περάσει γενεές δεκατέσσερις.
  Παράδειγμα; Όταν απολυθηκε ο ίδιος από το Ράδιο 9, βγήκε και καθύβριζε το Λαζόπουλο ως πουλημένο, χρησιμοποιώντας ως απόδειξη διαφθοράς αποκλειστικά το ότι δούλευε στον Κοντομηνά.
  Με την ίδια λογική ακριβώς θα καθύβριζε τον κάθε Λαζόπουλο αν δούλευε στον Καρατζαφέρη.
  Αλλά είπαμε: ο Καζάκης δεν πουλιέται. Όλοι οι άλλοι είναι πουλημένοι.

  Όσο για την κριτική του Καζάκη για το ρόλο της αριστεράς στις κινητοποιήσεις, και πάλι είναι φάουλ.
  Διότι όταν οι αριστεροί δε συμμετέχουνσε κάποια κινητοποίηση, τους εγκαλεί γιατί δε συμμετέχουν.
  Όταν συμμετέχουν διακριτικά, τους λεέι φοβικούς που δεν τολμούν να βγουν μπροστά.
  Όταν συμμετέχουν δυναμικά και κατεβάζουν κόσμο, τους καταγγέλει πως επιχειρούν να καπελώσουν την κινητοποίηση.
  Όταν κατέβουν χωρίς σημαίες και πανό, αναρωτιε΄ται ειρωνικά πού είναι η αριστερά.
  Όταν κατέβουν με σημαίες και πανό, φωνάζει "πάνε να σας καπελώσουν".
  Επομένως θεωρώ υποκριτική και εξαιρετικά υστερόβουλη την κριτική του Καζάκη στην αριστερά.

  Από τότε που αποφάσισε να μπει ενεργά στον πολιτικό στίβο, περισσότερη ώρα σπαταλά συκοφαντώντας την αριστερά και τις άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις, παρά για να ξεσηκώνει το λαό, για τον οποίο υποτίθεται πως αγωνίζεται.
  Όπως ακριβώς κάνει και το ΚΚΕ δηλαδή.
  Το μαγαζάκι του κοιτάζει κι ο Καζάκης.
  Αλλά θεωρώ το ΚΚΕ πιο τίμιο πολιτικά απ' ό,τι ο Καζάκης.
  Γιατί μπορεί να μην ξέρει τί θέλει, αλλά τουλάχιστον ξέρει τί δεν θέλει.
  Ο Καζάκης όμως λογαριάζει τί θέλει και τί δε θέλει, ανάλογα με τις ανάγκες του μαγαζιού του.

  Κι εγώ αρχικά θεωρούσα τον Κζάκη καλοπροαίρετο αθυρόστομο.
  Πλέον, εδώ και αρκετό καιρό, αμφισβητώ τις προθέσεις του.

  Διότι η πολεμική του απέναντι στις λοιπές αντμνημονιακές δυνάμεις δεν διακατέχονται από απλή αμετροέπεια, αλλά από κακόβουλη εμπάθεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Δεν παρακολουθώ πια Καζάκη. Τον άκουγα παλιότερα στο ραδιόφωνο, έχω διαβάσει μερικά άρθρα του, τον είδα και 1-2 φορές στο κουτί. Από ένα σημείο και μετά κατάλαβα ότι καβάλησε το καλάμι και την είδε αφ’ υψηλού. Του έφταιγαν όλοι, δεν δεχόταν κριτική, θεωρούσε εαυτόν σωτήρα και τους άλλους πουλημένους ή κότες. Από τη στιγμή που απέκτησε αναγνωρισιμότητα προσπαθεί να κρατήσει τους προβολείς επάνω του, με κάθε τρόπο.
  Κακώς ασχολήθηκες. Δεν φαντάζομαι να περίμενες σοβαρή ανταπόκριση ή έναν ειλικρινή διάλογο. Όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα της προκοπής επιστρατεύονται οι χαρακτηρισμοί και οι ύβρεις. Παλιό το κόλπο. Στρίβειν δια της σαχλαμάρας.

  ΥΓ: Θα μπορούσε κάλλιστα να αγνοήσει το πρώτο σου σχόλιο, όπως έκανε με το δεύτερο. Το δημοσίευσε όμως μόνο και μόνο για να πει αυτά που ήθελε. Ο βήχας και το κόμπλεξ δεν κρύβονται…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Πέτρο δίκιο έχεις.
  Τι θέλω κι ασχολούμαι;
  Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το καλάμι όμως ουδείς.

  Απλά ήθελα να τα πω από καιρό και έτυχε και τα είπα προχθές.
  Δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με αυτόν.
  Με είχε ξενερώσει από καιρό.
  Τώρα σιχάθηκα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Δε θα σου διαγνώσω εγώ την πάθηση (όπως κάνεις εσύ) ως άλλος τηλε-Φρόυντ.
  Διότι μάλλον θα χρειαστείς έναν πραγματικό "Φρόυντ" πολύ σύντομα, όταν διαπιστώσεις ότι θα 'χεις απομείνει μόνος και ξεχασμένος, αφού το 15λεπτο (και κάτι παραπάνω) της δημοσιότητάς σου θα έχει τελειώσει οριστικά.
  Τώρα είναι σχεδόν στο τέλος του.

  Να και το τέλος:
  http://www.google.com/trends/explore?hl=el#q=%CE%9A%CE%B1%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82

  Πεθαίνει ο Καζάκης. Δεν υπάρχει σχεδόν πια...

  Και το γκρουπούσκουλο μαζί:

  http://www.google.com/trends/explore?hl=el#q=%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BC&cmpt=q

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Βαγγέλη, τα στοιχεία που παραθέτεις δείχνουν πως δεν είμαστε οι μοναδικοί που τον σιχαθήκαμε.
  Είναι μια γενική τάση, που έχει φυσικά τις αιτίες της.
  Και αντί να τις κοιτάξει αυτές ο συγκεκριμένος τύπος, αντ' αυτού βρίζει και προσβάλλει τους κριτές του.
  Τα στατιστικά αυτά τα ξέρει κι ο ίδιος πολύ καλά.
  Εκεί ίσως οφείλεται αυτός ο πανικός.
  Από τη λαοθάλασσα του Συντάγματος στην ανυποληψία του σταθμού του Καρατζαφέρη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ο θεότρελος βρίζει και τον Κώστα Λαπαβίτσα...

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OTrynkuq-Vs

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. http://prismanews.gr/index.php/me-to-ganti/item/14419-den-egine-anaklhsh,-egine-mhnysh

  Δεν έγινε ανάκληση, έγινε μήνυση

  Κατέθεσε τελικά μήνυση ο Νότης Μαριάς στον Δημήτρη Καζάκη για κάποιες δηλώσεις του δεύτερου πριν από τις πρώτες κιόλας εκλογές (6 Μαΐου) που είχαν ενοχλήσει το βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο κ. Μαριάς είχε ζητήσει να ανακληθούν οι δηλώσεις αυτές, κάτι όμως που ουδέποτε έγινε.

  Έτσι σήμερα, πριν τη λήξη του τριμήνου, όπως ο νόμος ορίζει ο κ. Μαριάς κατέθεσε μήνυση και ενημέρωσε για αυτό σχετικά με ένα σύντομο δελτίο τύπου που αναφέρει ότι "Δύο μόλις εικοσιτετράωρα πριν την εκπνοή της υπό του νόμου προθεσμίας, και αφού για σχεδόν τρείς ολόκληρους μήνες περίμενα επί ματαίω τη συγνώμη του κ. Δημήτρη Καζάκη, υπέβαλα, σήμερα, 23.07.2012, έγκληση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμηση."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. http://tokoutsavaki.blogspot.gr/2013/02/blog-post_9301.html

  ένα μικρό απόσπασμα
  "Θα ήθελα να διερευνηθούν τρία ζητήματα.

  1.) Ο σ. Καζάκης αναίτια προχώρησε σε μια σειρά δημόσιων ύβρεων και ανυπόστατων, βαρύτατων καταγγελιών και χαρακτηρισμών προς το πρόσωπό μου (στην προσωπική σελίδα του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook), όπως «παρακρατικός» και «ασφαλίτης», χωρίς να προσκομίσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Σας στέλνω συνημμένα τα σχόλια και κάποιες σκέψεις μου πάνω σε αυτό (Συνημμένο 1_ΣχόλιαFB). Να σημειώσω εδώ ότι στην περίπτωση που δεν ανακαλέσει επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου."
  "Ο τρόπος που αναφέρθηκε υποτιμητικά για τον Παναγούλη άγγιξε ευαίσθητες χορδές μου. Θεωρώ ότι ο σ. Καζάκης δεν θα πρέπει να μιλά απαξιωτικά για ανθρώπους που με τις πράξεις τους έχουν γράψει την ελληνική ιστορία. Το ίδιο είχα νιώσει για τον Γλέζο και τον Θεοδωράκη, όταν είχε μιλήσει γι' αυτούς με επιθετική γλώσσα. Όμως εκείνοι ήταν τουλάχιστον εν ζωή και έτσι δε με πείραξε τόσο, μπορούσαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους μόνοι τους. Τούτος, ο Παναγούλης, όχι απλά είναι νεκρός, μα και στη συνείδηση του ελληνικού λαού ένας ήρωας με ψυχή, αν μη τη άλλο. Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να τσουβαλιάζουμε την ενέργεια του Παναγούλη με τις ενέργειες σημερινών δήθεν επαναστατικών ομάδων που πιστεύουν στην μεμονωμένη ένοπλη βία. Δε μπορούμε να συσχετίζουμε την ενέργεια του Παναγούλη που άφησε το αίμα του στα κρατητήρια μιας Χούντας με κάποια «θυμωμένα νιάτα». Θεωρώ ότι ο καθένας από εμάς είναι πολύ μικρός για να μιλήσει για το μεγαλείο της ψυχής του Παναγούλη και ειδικά όταν το κάνουμε αυτό σε σχέση με ληστρικές ομάδες του σήμερα.
  Έτσι μετά το σχόλιό του για τον Παναγούλη, απάντησα αναρτώντας ένα απόσπασμα από εφημερίδα όπου τα φιλοναζιστικά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα του 1941 καταφέρονταν ενάντια στην ενέργεια της αποκαθήλωσης της ναζιστικής σημαίας απ' την Ακρόπολη απ' τον Γλέζο και τον Σάντα, το μεγαλείο της πράξης των οποίων είναι ανάλογο με εκείνη του Παναγούλη. Ο τρόπος απάντησής μου ήταν συμβολικός θέλοντας να μεταφέρω το μήνυμα ότι δεν μπορεί ν' απαξιώνει κανείς με τον τρόπο αυτό ήρωες της ελληνικής ιστορίας, όπως έκαναν τότε οι δοσίλογοι δημοσιογράφοι και ο Τσολάκογλου. Και ειδικά στις σημερινές εποχές, όπου τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τους βαφτίζουν όλους «τρομοκράτες», είτε αυτοί είναι απεργοί του ΜΕΤΡΟ, της ΠΝΟ κτλ., είτε ΕΠΑΜίτες που αντιτίθενται στην πραγματοποίηση εκδήλωσης για την δημιουργία ΕΟΖ (24/9/2012) και τους βάζουν στο ίδιο τσουβάλι. Και την ώρα που οι νεοταξίτες κάθε απόχρωσης θέλουν να σβήσουν και να παραχαράξουν την ιστορική μνήμη των εθνών με παρόμοιες αναφορές. "

  αυτά για σήμερα, κι αύριο μέρα είναι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμε/η φίλε/η (άφηνε αν θες κι ένα ονοματάκι για να συνεννοούμαστε πιο εύκολα) έχω ακούσει την κρτική του Καζάκη στον Λαπαβίτσα.
  Μιλάμε για... συλλογισμό, όχι αστεία!

  Αφού, λέει, ο Λαπαβίτσας που προτείνει την έξοδο από την ευρωζώνη, θεωρεί πως η προσαρμογή τον ρπώτο καιρό θα είναι ιδιαίτερα επώδυνη, αλλά διακηρύσσει πως θα ωφελήσει μακροπρόθεσμα, αυτό σημαίνει πως ο Λαπαβίτσας είναι... βαλτός των ευρωλάγνων για να σπείρει απογοήγτευση στο αντι-ευρώ ρεύμα!

  Φοβερός συλλογισμός...

  Όσο για το θέμα με το Νότη Μαριά, δεν το γνώριζα, τώρα το αμθαίνω από σένα.

  Νομίζω πως είναι προφανές το τί έχει γίνει.
  Ο Νότης Μαριάς είναι το σοβαρότερο στέλεχος των Ανεξ. Ελλ. και ενδεχομένως είναι και ο ιδεολογικός δίαυλος επικοινωνίας του κινήματος με την αριστερά και προφανώς αυτό φοβίζει τον καζάκη.
  Ο Καζάκης για να επιβιώσει, πρέπει να αποδομηθούν όλοι οι άλλοι του αντιμνημονιακού μπλοκ.
  Εξ ου και η ακατάσχετη λασπολογία του εναντίον όλων.
  Ευτυχώς αυτή πλέον προσκρούει στο τείχος της απαξίωσής του από την κοινή γνώμη.
  Έστω και με καθυστέρηση, τον πήραμε χαμπάρι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Αποστόλης εδώ,

  Ματζέστικ μπήκες και συ στη λίστα των "επίορκων" της μίας και μοναδικής αλήθειας του οικονομολογούντα. Οικονομολόγος δεν είναι αφού δεν έχει αριθμό μητρώου στο οικονομικό επιμελητήριο ή πτυχίο οικονομικής σχολής.
  Ο Μαριάς έκανε μύνηση γιατί πριν τις εκλογές του Μάη του είχε γράψει πως "τα χε πάρει από τον Καμμένο για να είναι υποψήφιος".Την επομένη της τηλεοπτικής δήλωσης Καζάκη σε κρητικό κανάλι ο Μαριάς φυσικά και διέψευσε και τον κάλεσε να ανακαλέσει. Περίμενε 3 μήνες και μετά έκανε τη μύνηση.
  Το τελευταίο (για σήμερα) είναι το κείμενο ενός πρώην συνεργάτη του που πριν 1 μήνα ακριβώς, 15 Φλεβάρη αποχώρησε. Βλέπεις η αυθεντία είχε προλάβει να κράξει και να προσβάλει και τον νεκρό ήρωα Παναγούλη, πράγμα που δεν άντεξε ο άνθρωπος.
  to be continued...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Αποστόλη, θυμάμαι την καταγγελία αυτή για "χρηματισμό".
  Ήμουν από την πρώτη στιγμή επικριτικός απέναντι σ' αυτήν, διότι μου φάνηκε πως είτε πρόκειται για συκοφαντία είτε -ακόμη κι αν δεν ήταν τέτοια- πως επρόκειτο για μία προβοκατόρικη προεκλογική κίνηση από τον Καζάκη, την ώρα που δινόταν η μεγάλη εκλογική μάχη για να πέσει το Μνημόνιο.
  Εκκουσίως ή ακουσίως υπηρέτησε τέλεια τη ΝΔ, που δέχθηκε την καταγγελία αυτή ως μάννα εξ ουρανού.
  Κάτι τέτοιες ασχήμιες με απομάκρυναν από δαύτον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Διάβασα με γουρλωμένα μάτια τη σκαιότατη απάντηση του Καζάκη σε ένα σχόλιό σου, το οποίο ήταν ευγενέστατο.
  Αν δεν μπορεί να ανεχτεί τη διαφωνία ούτε κι όταν εκφράζεται σε τόσο καλά ελληνικά, τότε μάλλον την έχει δει χιτλερίσκος.
  Υποθέτω πως διάβασε το σχόλιο βιαστικά, σε καταχώρησε στους οχτρούς και πήρε αμπάριζα.
  Στο ΚΚΕ τα έμαθε αυτά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Αν ήμουν μόνο εγώ, Λωτοφάγε, τότε θα ενστερνιζόμουν την άποψη πως "μάλλον δεν κατάλαβε και βιάστηκε".
  Το πρόβλημα είναι ότι είμαι άλλος ένας στο μακρύ κατάλογο των υβρισθέντων υπό τον αδέκαστο Καζάκη.
  Είναι προφανές ότι τη δαιμονοποίηση όποιου διαφωνεί έστω και σε ένα "και" έμαθε στο ΚΚΕ, αλλά αυτός ξεπέρασε τα εσκαμμένα και έγινε έτι χειρότερος, διότι στο ΚΚΕ τουλάχιστον δεν χρησιμοποιούν τέτοια χυδαία γλώσσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Μαζεστίξ, μήπως εννοείς αυτό ;

  Δημήτρης Καζάκης: «Το αποτέλεσμα είναι ότι η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να οδηγηθεί είτε από ριζοσπάστες που δεν έχουν καμία εμπειρία στην κυβέρνηση, ή από ένα κόμμα που έχει αποδειχθεί ανίκανο να μεταρρυθμίσει το δυσλειτουργικό κράτος στην Ελλάδα. Όποια πλευρά κι αν κερδίσει – η Νέα Δημοκρατία θα είναι η λιγότερο καταστροφική, καθώς έχει δεσμευθεί, τουλάχιστον από θέση αρχής στους όρους διάσωσης - η λεγόμενη τρόικα που εκπροσωπεί τους πιστωτές της Ελλάδας θα πρέπει να οδηγήσει τα πράγματα εμπρός με την λιγότερη αναστάτωση»
  Πηγή
  http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2012/06/18.html

  κι αλλο ένα κειμενάκι από τον "σύμμαχο" Παπαθεμελή

  http://www.papathemelis.blogspot.gr/2012/05/blog-post_21.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Όσοι από σας νιώθουν ιστρούκτουρες και ανώτεροι ας βγουν στον κόσμο να μιλήσουν.. και αν μαζέψουν 5 άτομα πέρα από τη μάνα και τα αδέλφια τους εμένα να με χ….ουν. Δεν είναι κακό να αναγνωρίζεις σε κάποιον την ανωτερότητα του είτε αυτή είναι εγκεφαλική, είτε άλλου είδους. Και πώς να το κάνουμε… ο Καζάκης μερικούς ινστρούκτουρες σαν εσάς τους έχει για πασατέμπο. Τραβάτε στα γκρουπούσκουλα σας και κλείστε και την πόρτα…. κάνει ρεύμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Μαζέστικ, μόνο και μόνο που καταδέχτηκε ο Καζάκης να σου απαντήσει και να επιχειρηματολογήσει για την εγκεφαλική ανεπάρκεια σου είναι σημαντικό. Μην το παίρνεις βαρέως...νοιώσε τυχερός και πάρτο σαν κομπλιμέντο. Παίξε και κανένα τζοκερ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Evangele έρχετε το τέλος του Καζάκη, αλλά πάρτε μέτρα γιατί βλέπω ότι και εσείς έχετε κάνει μια "κοιλιά" στο δίκτιο.

  http://www.google.com/trends/explore?hl=el#q=%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE%2C%20%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%B1&cmpt=q

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Sorry Μαζεστιξ, μεγάλε αρχηγέ , ξέρεις πόσο σέβομαι τις απόψεις σου!!!
  αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ και θα αναφωνήσω μια παλιά σοφή λαϊκή ρήση
  ''είδαν ότι γ@@@μαστε πλακώσανε κι οι γύφτοι''
  ττττττττρρρρρρρρρρρροοοοοοοοοοοοοοολλλλλλλλλλλλλλλλλ!!!!
  nicktheseaman

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Δίνω στοιχεία πάντα με λίνκ , ο καζακοφρουρός τρολάρει.

  Υποθέτω πως είδατε τι συνέβει στην Κύπρο από το πρωί με την ουσιαστική δήμευση μέρους των καταθέσεων από το πρώτο Ευρώ.

  Ποιός άλλος φωστήρας το έχει προτείνει ;

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UW16uQjML6s

  επίσης προς το καζακοτρολ : Και η Τζούλια "πουλάει" και κονομάει πολύ περισσότερο μάλιστα χρησιμοποιώντας τη χυδαιότητα.

  μετα το 2.20 ξεκινούν οι "σωτήριες προτάσεις" στο 2.50 λέει και για το ηλεκτρονικό χρήμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Evangelos @ Τέρη Χρυσό και λοιπά ραελιανά Καζακοτρολ:

  Εσείς δεν πάσχετε απλά από εγκεφαλική ανεπάρκεια όπως με κατηγορείτε εμένα. Δεν έχετε καν εγκέφαλο πια!!! χαχαχαχα

  @ Καζάκη: Έχω μάθει από έγκυρες πηγές ότι έχεις ΓΡΑΨΕΙ (όχι πει, ΓΡΑΨΕΙ) ότι έχω νοσηλευθεί σε ψυχιατρείο.

  Εάν βρω το γραπτό σου θα φας μια αγωγή όλη δική σου. Γιατί εγώ έχω θέση, όνομα και υπόληψη σε αυτή την κοινωνία. Δεν είμαι σαν εσένα και τα τρολ σου όπως ίσως παρατηρείς. Εμένα με εκτιμούν και με σέβονται.
  Θα σου πάρω και το τελευταίο σεντ έτσι και βρω το γραπτό σου.
  Βουλώστε το λοιπ;oν γιατί θα έχετε κακά ξεμπερδέματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ο Καζάκης έπαιξε σημαντικό θετικό ρόλο στο να αποδομηθεί η προπαγάνδα υπέρ του ευρώ και του μνημονίου και αυτό δεν παραγράφεται ασχέτως της συμπεριφοράς του. Έχει ικανότητα στο να εκλαικεύει με τρόπο κατανοητό οικονομικά ζητήματα παρά το ότι μερικές φορές δεν ακολουθεί αυστηρά επιστημονικά μεθοδολογία. Οι θέσεις που αναπτύσσει στο χωνί επί οικονομικών θεμάτων ακόμα και τώρα πιστεύω ότι είναι σε γενικές γραμμές σωστές στο βασικό τους πυρήνα (αν και υποτιμά τις δυσκολίες της εξόδου από την ευρωζώνη). Όμως σχετικά με το ΕΠΑΜ έχει κάνει συνοπτικά τα εξής κατά τη γνώμη μου λάθη: α) Η ελλάς δεν είναι υπό κατοχή αλλά υπό κηδεμονία με τη συγκατάθεση της άρχουσας τάξης της Ελλάδος. Αυτό σημαίνει ότι αντιθέτως με την κατοχή δεν μπορεί να γίνει συμμαχία με τμήματα της αστυκής τάξεως εναντίον του μνημονίου (το οποίο υποστηρίζει όλη η αστυκή τάξη και οι πολιτικοί εκπρόσωποί της), β) αποσυνδέει το ζήτημα της διαγραφής του χρέους με το κοινωνικό σύστημα, δεν είναι δυαντό να γίνει πλήρη διαγραφή χρέους χωρίς ανατροπή του καπιταλισμού, επιπλέον εκτιμώ ότι η πλήρης διαγραφή του χρέους μονομερώς με δεδομένο το διεθνή συσχετισμό (για 1η φορά όλες σχεδόν οι χώρες παγκοσμίως είναι καπιταλιστικές)είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να διαγραφεί μεγάλο μέρος του χρέους και να αξιοποιηθεί το διεθνές δίκαιο και να γίνει προσπάθεια να οικοδομηθούν συμμαχίες διεθνώς και με καπιταλιστικές χώρες όπως Ρωσία, Ιράν, Κίνα, Βενεζουέλα κλπ. Στην πολιτική συμμετέχω επιδιώκοντας να αγωνιστώ για αξίες και αρχές και όχι για να κατατρίβομαι σε προσωπικές αντεγκλήσεις ή να ασχοληθώ με ανάλυση κινήτρων. Ο Καζάκης έχει στοχοπροσήλωση, επιμονή και ικανότητα εκλαίκευσης. Ατυχώς η τάση του να προσπαθεί να μειώσει όποιον διαφωνεί μαζί του (π.χ. στο συνέδριο επαμ τον απρίλιο 2012 με τον πανεπιστημιακό Πατέλη, υποτιμητικές εκφράσεις για το Λαπαβίτσα χωρίς επιχειρηματολογία) τον οδηγεί σε αυτοκαταστροφή. Μου προξενεί εντύπωση ότι έχει επιδοθεί σε προσωπικές επιθέσεις (παραμονές εκλογών μαίου 2012) σε πολιτικούς του αντιμνημονιακού μπλοκ: Γλέζο, Καμμένο, Μαριά. Τώρα επιτίθεται στον Αλαβάνο. Υποθέτω ότι αυτό οφείλεται στο χαρακτήρα του, αλλά ανεξαρτήτως προθέσεων, στη δεδομένη συγκυρία οι επιθέσεις του λειτουργούσαν υπέρ των δυνάμεων του μνημονίου. Καταλήγοντας θα πρότεινα στο μάτζεστικ να ασχολείται με τις αξιόλογες (ακόμα και όταν έχουν λάθη) οικονομικές αναλύσεις του Καζάκη και όχι τις προσωπικές επιθέσεις που εξαπολύει και δεν συνεισφέρουν τίποτα. Πολύ πιό σοβαρό από την αμετροέπεια του Καζάκη είναι η στροφή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ ευρώ και αναδιαπραγμάτευσης μνημονίου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. http://www.youtube.com/watch?v=fa0iufLU9eY&feature=player_embedded

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Πέρα από την πλάκα, ο Δημήτρης έχει ξεκινήσει ένα αγώνα εδώ και πάνω από 3 χρόνια. Όποιος τον παρακολουθεί ξέρει ότι έχει γυρίσει την Ελλάδα 10 φορές πάνω κάτω σαν τον Βέγγο για να ανοίξει τα μάτια του κόσμου. Αμφιβάλω αν κανείς άλλος έχει εξηγήσει με απλά λόγια στον κόσμο τι συμβαίνει σε αυτή την κ…χώρα. Τουλάχιστον ας του το αναγνωρίσουμε ότι είναι παληκάρι. Από την άλλη μεριά έχει φρικάρει με τον κάθε «μετά Χριστό» προφήτη που ξεπετάγεται σαν ΟΥΦΟ να του δείξει τα αμπελοχώραφα του. Ως ένα σημείο έχει δίκιο να φρικέρνει. Που ήταν οι κύριοι Αλαβάνος, Καμμένος, Τσίπρας, Majestic και λοιποί όταν αυτός είχε βγει στα κάγκελα? Και το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έκαναν τίποτα, το προκλητικό είναι ότι τώρα έρχονται αυτοί να του δείξουν το σωστό δρόμο ή να του κλείσουν την πόρτα συνεργασίας (επί ίσους όρους βέβαια). Από την άλλη μεριά, το πρόβλημα με το Δημήτρη είναι ότι θεωρεί φυσιολογικό να μπορεί να βριστεί με κάποιον και την επόμενη μέρα να μπορεί να τον καλέσει να κατεβεί μαζί του στους δρόμους χωρίς να συμβαίνει τίποτα, μόνο και μόνο για να προχωρήσει ο αγώνας. Πολλοί όμως δεν του το συγχωρούνε. Τέλοσπαντων, ελπίζω στους καιρούς που βρισκόμαστε κάποιοι να χαμηλώσουν προφίλ και ο Δημήτρης να μπορεί να μετριάσει την οξύτητα του σε πιθανούς μελλοντικούς σύμμαχους που μπορεί να κάνουν αρνητική κριτική αλλά έχουν θετικό ύφος. Για όλους τους άλλους,καλά το κάνει και τους τα χώνει στα ίσια (και όχι πισώπλατα).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Ωραίος ο ανώνυμος. Δείτε τι έλεγε ο μπαρμπα-Τζιμ μερικούς μήνες πριν:

  http://www.youtube.com/watch?v=fa0iufLU9eY&feature=player_embedded

  και μετα πείτε μου πως να μη φρικαίρνει με τον κάθε ινστρούκτουρα του κερατά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Αποστόλης με τα ντεκουμέντα, ε δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ αν ο δεξιός φλοιός του εγκεφάλου σου δίνει σήμα. Τι σχέση έχει αυτό το βίντεο που δίνεις με όσα έγιναν στην Κύπρο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. @Ανωνυμο 12.03

  Στην Κύπρο έγινε μερική δήμευση καταθέσεων με ταυτόχρονη απαγόρευση αναλήψεων εως την Τρίτη το πρωί. Ότι ακριβώς προτείνει σε αυτό το βίντεο ο παλικάρης κοντά στο 2.50.

  το να ρωτάς λογικό. το να ειρωνεύεσαι τα ντοκουμέντα με τα λίνκ παπαγαλίζωντας τα λόγια του παλικαριού πολύ φτηνό ανώνυμε.Αν δεν σου αρέσουν επίσης είναι άλλο θέμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. @Αποστόλη

  Φιλαράκι όχι, στο video που δίνεις ο Καζάκης ΔΕΝ προτείνει ούτε δήμευση, ούτε δέσμευση καταθέσεων. Αν αυτό καταλαβαίνεις, τότε μάλλον δεν κατανοείς την ελληνική επαρκώς. Αυτό που προτείνει είναι ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του φυσικού χρήματος (χαρτούρα) με λογιστικές εγγραφές ώστε να χρηματοδοτηθεί ένας ελλειμματικός προϋπολογισμός. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα χάσει τα χρήματα του με αυτόν τον τρόπο, σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ με ότι συμβαίνει στην Κύπρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Ούτε οι νεοταξίτες δεν έχουν μιλήσει για "αντικατάσταση" των καταθέσεων και του φυσικού χρήματος με ηλεκτρονικό χρήμα εν τω συνόλω του.
  Και ο Καβάγιο στην Αργεντινή πριν 12 χρόνια δεν μίλησε ποτέ για δήμευση στα λόγια.Απαγόρεψε τις αναλήψεις πάνω από 1000 πέσος το μήνα κι έγινε το έλα να δεις εκεί.

  τελοσπάντων, όποιος έχει νου στο κεφάλι του καταλαβαίνει τόσο το ύφος και το ήθος ,όσο και την ποιότητα και την όποια κατάρτιση του παλικαριού. Στο κάτω κάτω της γραφής υπήρξε κι ένα αποτέλεσμα του 0.92 που συνιστά καθολική αποδοκιμασία.

  καλά & ανοιχτά μυαλά λέω εγώ, ο εχθρός είναι εκεί έξω, και τον τελευταίο που υπολογίζει είναι το παλικάρι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Είναι πάρα πολά τα σχόλια και σας ζητώ συγνώμη που δεν μπορώ να απαντήσω σ' ένα-ένα.

  Διάβαζα τώρα σ' ένα φόρουμ http://patari.org/forum/viewtopic.php?t=5735&postdays=0&postorder=asc&start=1110
  ότι υπάρχει σωρεία σοβαρών παραπόνων-καταγγελιών κατά του Καζάκη από μέσα από το ΕΠΑΜ και για τους λόγους που προαναφέρθηκαν αλλά και για άλλα ζητήματα.

  Πρόκειται για πρόσωπο αναξιόπιστο, το οποίο στην αρχή της μνημονιακής περιπετειας προσέφερε, αλλά πλέον αποτελεί μια πολιτικάντικη μούμια που επριφέρει τον εαυτό της σε μια αδιέξοδη πυραμίδα ψευτιών, λαϊκισμού και ηγεμονισμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Εννοεις το Παταρι, που εχουνε μαζευτει 95 πικραμενες;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Δεν ξέρω ποιοι γράφουν στο φόρουμ.
  Εγώ διάβασα ειδήσεις εκεί μέσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Ειδησεις;;; Αχαχαχαχαχ, δεν ειναι ειδησεις, αγαπη μου, τα κουτσομπολια και η πικρα της καθε αμοιβαδας ειναι. Αλλα τι να περιμενεις απο καποιον, οταν χαραχτηριζει την κατασταση ,,μνημονιακη περιπετεια,,.
  Αχ, καλε, μια περιπετεια περναμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Όσα επιρρίπτουν πολλοί στον Καζάκη είναι κουτσομπολιά, ενώ όσα επιρρίπτει ο Καζάκης στους άλλους είναι "σοβαρές καταγγελίες που χρήζουν απαντήσεως" και όχι κουτσομπολιά.
  Έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις.
  Δεν μπορώ να σε πείσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. μαζέστιξ,από όσα είδες εκεί (αλλά και αλλού) υπάρχουν δεκάδες επώνυμες καταγγελίες με εκατοντάδες υπογραφές. Ενώ αντίθετα, οι απαντήσεις είναι είτε τα πάντα αναπόδεικτα και ανυποστήρικτα φληναφήματα του παλικαριού που κοροιδεύει την κοινωνία και υβρίζει τους πάντες και τα πάντα ή τα ανώνυμα σχόλια των καζακοτρόλ που παντού και πάντα αποφεύγουν , πετούν κάτω από το χαλί όλες τις επώνυμες και υπογεργραμμένες καταγγελίες.

  Γνώμη σχημάτισες εύκολα υποθέτω.

  Και η γνώμη σου συμπίπτει, αν ξέρεις, με το 99.1 % όσων ψήφισαν.

  Τόσο πολύ γελιέσαι!
  κι αυτό μόνο σε πολιτικό επίπεδο γιατί σε ανθρώπινο επίπεδο, ακόμα και τα καζακοτρόλ μιλούν για έναν "ευέξαπτο και ακατάλληλο πολιτικά" χαρακτήρα.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Αποστόλη, δυσκολεύτηκα ακιρό να σχηματίσω γνώμη.
  Αλλά νομίζω πως εχω πια σχηματίσει.
  Και είναι πολύ κακή η γνώμη μου.

  Θα ήμουν περίεργος να δω πώς θα αντιδρούσ αν του αμφισβητούσαν τον ηγετικό ρόλο στο ΕΠΑΜ.
  Θα 'πεφταν μάσκες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. http://attikanea.blogspot.gr/2013/03/blog-post_3067.html

  και αυτό το ειδησεογραφικό blog οχτρός είναι ;

  Σχόλιο attikanea: Και είμαστε ακόμα στην ... αρχή... Έχουν να βγουν ακόμα στη δημοσιότητα ουουουουουουου.... Δεν είναι καιρός ακόμα για αποκαλύψεις....

  και που να δείτε τα σχόλια κι εκεί.
  Θα διαπιστώσετε μεγάλη ταύτιση των καζακοτρολ, λες και γράφουν από το ίδιο πληκτρολόγιο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Ας προσθέσουμε σε αυτό το ποστ οτι ο Αρτ fm έκοψε πλέον τον Καζάκη. Και πολύ κράτησε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Μάλλον δεν πουλάει όσο ευελπιστούσε ο Καρατζαφέρης, προκειμένου να κάνει πως δεν ακούει αυτά που λέει ο Καζάκης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Δεν παρακολουθώ Καζάκη. Τον άκουγα παλιότερα στο ραδιόφωνο, έχω διαβάσει μερικά άρθρα του. Από ένα σημείο και μετά κατάλαβα ότι καβάλησε το καλάμι. Του έφταιγαν όλοι, δεν δεχόταν κριτική, θεωρούσε εαυτόν σωτήρα και τους άλλους πουλημένους ή κότες. Από τη στιγμή που απέκτησε αναγνωρισιμότητα προσπαθεί να κρατήσει τους προβολείς επάνω του, με κάθε τρόπο.
  ΜΑΛΑΚΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ.ΠΡΟΦΗΤΗΣ,ΣΩΤΗΡΑΣ,ΠΡΟΔΟΤΗΣ!! ΠΡΟΤΡΕΠΩΝΤΑΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΑΚΟΥΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Ανώνυμε (6:36) το 15λεπτο της δημοσιότητας τού στοίχισε πολύ.
  Τα δίνει όλα για δαύτο.
  Το χρήμα πολλοί εμίσησαν. Τη δόξα ουδείς.
  Και οι φαντασμένοι σωτήρες δονκιχωτίζουν και γίνονται γελοίοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Έχοντας ως αφετηρία το κείμενο της Π.Γ. για τον ακραίο ατομικισμό, με το οποίο είμαστε σε ευθυγράμμιση, και πιστεύοντας απολύτως ότι το «πακέτο» των 5 προταγμάτων του ΕΠΑΜ αποτελούν τη μόνη λύση στο πρόβλημα της χώρας και με δεδομένο ότι:

  o Η παρουσία όλων μέσα στο Μέτωπο δεν συνάδει ούτε με τον μετωπικό χαρακτήρα του αλλά ούτε και συμβαδίζει με τις οδηγίες των οργάνων του.

  o Παρατηρούνται φαινόμενα ατομικισμού τα οποία έχουν καταδειχθεί με σαφήνεια από την Π.Γ.

  o Τα κεντρικά όργανα σαφέστατα έχουν πρόβλημα με τη διάδοση θεμάτων, ιδεών και τρόπου λειτουργίας προς τους πυρήνες, με αποτέλεσμα η όποια δουλειά ή αποτέλεσμα υπάρχει να αποτελεί θέμα προσωπικής δουλειάς και φιλότιμου των όποιων αγωνιστών

  Έχουμε να παρατηρήσουμε ότι το ΕΠΑΜ δεν κινείται με εκείνο τον τρόπο οργάνωσης ώστε να καταστεί φορέας υλοποίησης των προταγμάτων του.

  Επιπλέον η πρόσφατη περίπτωση του σ. Καζαντζίδη ανέδειξε και μια ακόμη πτυχή ενός γενικού προβλήματος: την μη κατανόηση, από όλα τα μέλη, της διάταξης μάχης για την οποία τα όργανα του Μετώπου έχουν κατ΄ επανάληψη αναφερθεί. Πιο συγκεκριμένα, σε συνέλευση του πυρήνα του όπου τέθηκε θέμα διαγραφής του αφού πρώτα εξετάσθηκαν όλα τα εις βάρος του στοιχεία για ξεκάθαρη μη μετωπική δράση καθώς το κουτσομπολιό και η διάδοση πληροφοριών προς κάθε κατεύθυνση ήταν σε υπερθετικό βαθμό, εντούτοις δεν στάθηκε δυνατή η διαγραφή του. Αυτό είναι ξεκάθαρο ότι υπονομεύει εκτός από τους συναγωνιστές του και το ΕΠΑΜ στο σύνολο του.

  Εκτιμώντας ότι με τέτοιους συναγωνιστές θα είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι και διαβλέποντας ότι δεν υπάρχουν διαδικασίες εξυγίανσης του Μετώπου από τέτοιου είδους «αγωνιστές»-νοοτροπίες δηλώνουμε παραίτηση από τις γραμμές του Μετώπου έχοντας ως προτεραιότητα την υλοποίηση των προταγμάτων του στη βάση της οργάνωσης του ίδιου του λαού.

  Οι υπογράφοντες την παραίτηση:

  Χωλόπουλος Σωκράτης
  Κατράνας Γιώργος
  Τσιφωντίδης Φώτης
  Γεωργακόπουλος Γιάννης
  Πολίτης Γιώργος
  Χρονόπουλος Δημήτρης
  Παγκούτσος Νικόλαος
  Πάντος Γιώργος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Από Ilias Kopanakis (εως 15/2/13 μέλους του ΕΣΣ του ΕΠΑΜ)

  Περί όψιμων σωτήρων παλαιάς κοπής

  Λοιπόν για να τελειώνουμε με αυτήν την ιστορία, που έχει κουράσει και κοστίσει πολύ στην πατρίδα μας.

  Δε μπορεί να μας εμφανίζονται κάποιοι ως νέοι σωτήρες και κάποιοι άλλοι, αγνοί άνθρωποι στις περισσότερες περιπτώσεις με μειωμένο όμως πολιτικό κριτήριο, να τους ακολουθούν τυφλά ως χαρούμενοι χειροκροτητές και κομματικά κωθώνια.

  Απαραίτητες προϋποθέσεις που απαιτεί η «αυτονόητη δημοκρατία», αν ετούτης είναι υπέρμαχοι, είναι να δώσουν στη δημοσιότητα ένα πλήρες βιογραφικό τους (και όχι να δυσανασχετούν όταν τους ρωτάνε για το παρελθόν τους), να δώσουν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες τους, να απαντήσουν τι ακριβώς έκαναν σε «ευαγή» τραπεζικά ιδρύματα (διάβαζε οικονομικούς δολοφόνους) ευρωπαϊκά ή πέραν του Ατλαντικού. Οι υπαλληλίσκοι των κάθε είδους JP Morgan, προτού μας το παίξουν σωτήρες, προφήτες και επαναστάτες ας μας αποδείξουν (γιατί ως τώρα το αντίθετο έχουν δείξει τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ) ότι είναι υπέρμαχοι των δημοκρατικών και διαφανών διαδικασιών, είναι εραστές της ηθικής, και φυσικά απεχθάνονται μετά βδελυγμίας τις ύβρεις και τις ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ, που χρησιμοποιούν ως πολιτική πρακτική. Να τους υπενθυμίσει κάποιος που είναι κοντά τους και θέλει το καλό τους ότι όταν λέμε κάτι το αποδεικνύουμε (αυτό το μαθαίνουμε στο δημοτικό). Ειδικά όταν πιάνουνε στο στόμα τους την ήδη γραμμένη ή την ζωντανή ιστορία τούτου του έθνους, του γένους των Ελλήνων, να είναι πιο προσεχτικοί γιατί η Ιστορία ενίοτε εκδικείται, και θα τους γράψει ως κάτι κατευθυνόμενα σκερβελεδάκια (ούτε καν σκερβελέδες) που νόμιζαν ότι εν έτει 2013 θα εξαπατήσουν για ακόμα μια φορά τον ελληνικό λαό. Λοιπόν μάγκες όψιμοι επαναστάτες μου που θέλετε και αρχηγιλίκια. Πόθεν έσχες, πλήρες βιογραφικό και να απαντάτε σε όποιον πολίτη σας ρώτα για την εμπειρία σας στα τραπεζικά ιδρύματα οικονομικών δολοφόνων που έχετε εργαστεί. Επίσης λίγη ηθική δε βλάπτει, θα φουσκώσει καλά το γλυκό, βάλτε και λίγο περιορισμό των συκοφαντιών για να δέσει και ν’ αρέσει (επηρεασμένος κι εγώ από τις τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής σε μια χώρα που λιμοκτονεί...).

  Και σε όσους σπεύδουν να χειροκροτούν και να υποκλίνονται στους νέους Μεσσίες να τους ενημερώσω ότι οι ευρωπαϊκές και αμερικάνικες οικονομικές και όχι μόνο εφημερίδες τα γράφουν εδώ και χρόνια, η βιβλιογραφική εμπειρία των όσων ακολουθούν την έλευση του ΔΝΤ σε μια χώρα είναι πλούσια, τα τραπεζικά ιδρύματα στις εκθέσεις τους αναλύουν με κάθε λεπτομέρεια τι θα συμβεί. Όποιον ξέρει λοιπόν αγγλικά ας κάνει τον κόπο να διαβάσει ξένες σελίδες (δόξα τω Θεώ έχουμε το internet…). Μου θυμίζει τον συμμαθητή στο δημοτικό που μόλις χθες είχε παραλάβει από τον θείο στην Αμερική ένα νέο παιχνίδι που το κοιτάζαμε με δέος, όμως που σε λίγα χρόνια είχε κατακλύσει όλη την ελληνική αγορά...

  Είναι ανάγκη να δούμε εν τέλει: Είναι η ενημέρωση που λείπει στο λαό μας, που υποφέρει και μεταναστεύει; Είναι τα αριθμητικά νούμερα που κατανοώντας τα θα μας βγάλουν απ’ την κρίση; Είναι οι αριθμοί που έχει ανάγκη αυτός ο Τόπος; Ή μήπως είναι ανάγκη να αποκτήσουμε αυτοσυνειδησία για τον ελληνισμό για το «που πατά και που πηγαίνει» που λέει και το τραγούδι; Ή μήπως είναι ανάγκη να κατανοήσουμε πώς μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον θα μπορέσει ο ελληνισμός να γίνει παράδειγμα ηθικής (π.χ. επιλέγω να σώσω τις τράπεζες ή το λαό μου;), πολιτισμού και ξεκάθαρης ματιάς για το αύριο;

  Λοιπόν με καμένα χαρτιά δε πάμε πουθενά. Σε όποια κίνηση συμμετέχει ο καθένας μας, σε όποια ομάδα ή γειτονιά δίνει τον αγώνα του, να ζητά στην πράξη δημοκρατία και διαφάνεια. Είναι άλλο να καταδικάζεις εκ των προτέρων τον άλλο για το παρελθόν του και άλλο να του ζητάς πληροφορίες και να μην τις δίνει. Στην δεύτερη περίπτωση ο λάκκος στην φάβα είναι στο μέγεθος «Παγκάλου», όξω από δω...

  Σας καλημερίζω με κάτι που έχει πει ο συγγραφέας Άγγελος Τερζάκης: «Οι άνθρωποι δεν διακρίνονται σε παρατάξεις• διακρίνονται σε ποιότητες». Καλή λευτεριά, το κεφάλι ψηλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. έχω καιρό να δω σχόλια για τον αναιδή αρχηγό και ανησυχώ... Βέβαια ο τελευταίος σχολιαστής τα είπε όλα με το άρθρο που παρέθεσε. Όμως έχει πλάκα να παρακολουθώ την απογύμνωση του αυτοανακυρηχθέντα λαϊκού ηγέτη! Έτσι για να ανάψω τα αίματα θα ρίξω κι εγώ το δόλωμά μου. Μετά από πολλές κόντρες στο facebook ο λαϊκός μας ηγέτης αποφάσισε να κλείσει το προφίλ του. Το τελευταίο βρίσιμο που έριξε ήταν σε μέλος του κόμματός του το οποίο αποχώρησε. Η επιστολή του κυκλοφορεί στο facebook Καλημερα φιλοι.Η χθεσινη μου μερα συνοδευτικε απο πολλες σκεψεις,εντονα συναισθηματα,προβληματισμους και αποφασεις.
  Δεν θα ξεκινησω την ιστορια απο τον Αδαμ και την Ευα για να μην σας κουρασω.Απλα ενας προλογος θα ηταν χρησιμος για να καταλαβετε οχι μονο τι εννοω αλλα για οσους απο σας,θελω να πιστευω ολοι,εχεται συναισθηματικη νοημοσυνη πως νιωθω.
  Πριν περιπου δυομιση χρονια για πρωτη φορα στην ζωη μου ενταχτικα στο ΕΠΑΜ,το οποιο ξεκινησε ως κινημα αυθορμητο πιστευα,στην συνεχεια μετασχηματιστηκε σε πολιτικη δυναμη,σημερα καθολου ευκαταφρονιτη.
  Πολλοι απο εσας ειχατε την δικη σας πορεια μεσα στο μετωπο,καθε ενας εδωσε ενα κομματι απο την ψυχη του για μπορουμε σημερα να ειμαστε υπερηφανοι.
  Δεν επιθυμω να μπω σε αλλες λεπτομεριες οσο αναφορα τους στοχους του μετωπου αλλα και τις προσδοκιες ολων μας,αλλα θα μεινω σε ενα απο τα χαρακτηριστικα του μετωπου που ειναι,ετσι πιστευα τουλαχιστον μεχρι χθες,η λαικη του βαση και η αναπτυξη του και λειτουργια του απο τα κατω,δηλαδη απο εμας.
  Εχθες λοιπον κατερευσε για μενα αυτος ο μυθος,και ερχομαι στους λογους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 55. Ακουγοντας την τελευταια εκπομπη του κ.Καζακη καταλαβα καποια πραγματα οτι σκοπος του δεν ειναι ενα παλαικο μετωπο που να στηριζεται στο λαο και ολοι να εχουμε λογο, εκφραζομαστε και συμμετεχουμε ενεργα στην λειτουργια του αλλα αλλο ενα προσωπικο πολιτικο μορφωμα, που ο κ.Καζακης ως μπαμπας,ηγετης,Παπας,βασιλεας,αυθεντης χειριζεται οπως γουσταρει αυτοδικαια πιστευοντας διοτι αποτελει τεκνο του.Ως ενα βαθμο αυτο δεν ειναι ψεματα,ειναι τεκνον του,απλα εχει ξεχασει οτι τα παιδια μας δεν μας ανηκουν,ιδιεταιρα αν ο σκοπος της υπαρξης τους θελει να ειναι συλλογικος.
  Στο δια ταυτα.Ο κ.Καζακης λοιπον στην εκπομπη μας ειπε πως ο λαος εχει ηγετη,τον ιδιο,διοτι ειναι ο μνος που φοβαται το συστημα,αναιρει τον εαυτο του δηλαδη,διοτη ο ιδιος μας ελεγε,και γι αυτο ακολουθησαμε,οτι ειναι εναντια ενος πολιτικου σχηματισμου αρχηγοκεντρικου,αλλα η κωλοτουμπα δεν ηταν μονη,εκανε τριπλη κωλοτουμπα στον αερα,παρολα τα κιλα του,στην συνεχεια του μονοπρακτου μας ειπε οτι αποφασισαμε τα μελη του ΕΠΑΜ απο τωρα και στο εξης θα πρεπει να ορκιζονται τον ορκο του Ρηγα μπροστα στους συναγωνιστες τους και θα περνουν καρτα μελους.
  Οταν ακουσα και αυτο διερρηξα τα ιματια μου.Αποφασισα λοιπον να τον ρωτησω γραφοντας του ενα σχολιο,ερωτηση στον τοιχο του,με απλα λογια του εξεθεσα την αντιρηση μου και στο τελος τον ρωτησα αν εχει περασει απο τους πυρινες για διαβουλευση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 56. Ο κ.Καζακης απαντησε στο γνωστο του ηφος που στην αρχη ηταν παιδαγωγικο,Φροντιζε να διαβαζεις η να ακους καλλιτερα,μου ειπε,και στην συνεχεια ξεροντας να χειριζετε καλα τον λογο εκανε τα σκατα να μυριζουν λεβαντα,ειπε οτι μονο αγραμματοι πιστευουν οτι ο ορκος του Ρηγα ειναι θρησκευτικος,εγω θα συμφωνησω και στα δυο,οτι και αγραμματος ειμαι αλλα και οτι ο ορκος του Ρηγα δεν ειναι θρησκευτικος.Να μην πω σε πολλες λεπτομεριες για να πιειτε με ησυχια τον καφε σας.
  Λοιπον πολλες φορες εμεις οι ανθρωποι αλλα λεμε και αλλα κανουμε,αλλα παντα η συμπεριφορα μας δειχνει εμεσα τον πραγματικο μας εαυτο,αυτο εδειξε σε μενα ο κ.Καζακης,εμεσα εδειξε τις προθεσεις του,του ξεφυγαν σαν κλανια στο τραπεζι που τρωγαμε.
  Προσπαθησε να παρουσιασει την ενσταση μου ως γελοια,αλλα μαλον δεν καταλαβε οτι η εξηγηση που εδωσε για την προταση και τον ορκο ηταν γελοια.
  Αλλα δεν θα μεινω του στην παγια τακτικη του Καζακη να γελοιοποιει να προσβαλει και να βριζει οποιον διαφωνει μαζι του,θελω να επικεντρωθω στην κλανια που του ξεφυγε.
  Δεν μπορουμε να λεγομαστε παλλαικο μετωπο την στιγμη που αποφασιζει ενας ανθρωπος,ουτε ταιριαζει σε εναν γενικο γραμματεα να κανει σκουπιδι ενα απλο μελος.
  Ενας ηγετης οπως αυτοαποκαλειται ο Καζακης πρεπει να εχει και συναισθηματικη νοημοσυνη,οχι μονο γνωσεις.
  Εγω λοιπον προσπαθωντας να ερμηνευσω μεσω της συμπεριφορας του τους στοχους του κ.Καζακη,εξ επαγωγης δηλαδη,εφτασα στο συμπερασμα οτι ο κ.Καζακης θελει το προσωπικο του μαγαζι,καβαλησε καλαμι με φουντα,μου λεει εν ολιγης οτι ειμαι ηλιθιος και αδαης,δεν εχω γνωσεις,ειμαι αγραμματος και επειδη εκεινος γνωριζει εχω δυο επιλογες,η να συνταχτω με την γνωμη του,δηλαδη την απολυτη αληθεια,η να παω στο διαολο κι ακομα παραπερα,οπως συνηθιζει να λεει σε τετοιες περιπτωσεις.
  Επειδη λοιπον εγω ενω συμφωνω μαζι του ως προς την αγραμματοσυνη μου διαφωνω οτι ειμαι ηλιθιος και δεν ξερω να σκεπτομαι,αποφασισα να παω στο διαολο κι ακομα παραπερα.Αλλα ενα λεω στον κ.Καζακη αν συνεχιζει να στελνει στο διαολο εμας τον λαουντζικο τοτε μονος του θα κερνα μονος του θα πινει στο μαζαζι του.Δικο του προβλημα.
  Τωρα για το θεμα του ορκου και της καρτας μελους,προταση του κ.Καζακη ο καθενας απο σας ας βγαλει τα δικα του συμπερασματα,ρωτηστε τον,σκεφτητε,δεν επιθυμω να επιρεασω κανεναν.
  Υ.Γ. Μαλλον δεν θα δει ποτε την αναρτηση μου ο κ.Καζακης και πιθανο να μην απαντησει ποτε,αλλα και να απαντησει ξερω τι θα γραψει,οχι κατα γραμμα,δεν ειμαι προφητης,το ηφος ξερω,τον διαβαζω πολλα χρονια,θα προσπαθησει να με γελοιοποιησει,βαζοντας μπροστα την ηλιθιοτητα μου,την αγραμματοσυνη μου,και αν δεν του βγαινει αυτο τοτε θα με πει εγκαθετο,πρακτορα,διαλυτικο στοιχειο.Αλλα πρωτου πει οτι δηποτε τετοιο ας σκεφτει και μια φορα με την καρδια,ας αποκτησει επιτελους λιγη συναισθηματικη νοημοσυνη,εκτος και οι κλανιες δεν του ξεφευγουν αλλα τις ριχνει επιτηδες.
  Υ.Γ 2. Το κειμενο αυτο το γραφω τωρα και δεν θα το διαβασω για να διορθωσω τυχων λαθη,παρακαλω να με συγχωρησετε". Δεν αναφέρω το όνομα του μέλους... για να σας αφήσω να ψάξετε και λίγο εσείς χιχιχι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Μετά βέβαια και τις τελευταίες βρισιές του ηγέτη μας, η αυλή τον υποχρέωσε να σταματήσει να κοινωνικοποιείται μέσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί έχει γίνει κοινώς ρεντίκολο και το κόμμα έχει χάσει και τους τελευταίους υπηκόους. Και όχι τίποτα άλλο, άντε να μαζέψουν και τα λεφτά του μήνα απ' τους πυρήνες δίχως μέλη. Βέβαια όπως διαδίδουν συνεχώς, συρροή νέων μελών κατακλύζει το κόμμα... Άντε βρε και εις ανώτερα! Αχ! τα είπα και θα κοιμηθώ ανάλαφρα. Καλό σας βράδυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Πόση πια ώρα θέλει η έγκρισι για να δούμε δημοσιευμένο το σχόλιο;;; άλλοι το δμοσιεύουν άμεσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Ευχαριστώ. Το άλλο πριν μισή ώρα που τα ψελνα στον Καζάκη το φαγε η μαρμάγκα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. George, δεν εχω ενεργοποιήσει έλεγχο σχολίων.
  Τα σχόλια είναι ελεύθερα.
  Επομένως, μάλλον κάτι δεν έγινε σωστά και δεν εστάλη το σχόλιό σου.
  Έψαξα καλού-κακού και στα "ανεπιθύμητα", μήπως και είχε παραπέσει εκεί (καμιά φορά κάνει κάποια τέτοια κόλπα η google), αλλά δεν βρήκα τίποτα.

  Αν δε βαριέσαι, ξαναστείλε το

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ,ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΖΑΚΗ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΙ..[ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ ΕΜΑΘΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ,ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ]..............ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝ 2013 ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ.-----ΒΟΥΛΑ-----

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. ΚΑΖΑΚΗ ΜΑΛ@Κ@ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ.
  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Ειδικό κλειστό Σεμινάριο για τον μήνα Ιούνιο.

  Το Σεμινάριο αφορά στην εκπαίδευση όσων θέλουν να μάθουν μεθοδολογία έρευνας, γραφής και δημόσιας παρουσίασης θεμάτων.

  Το Σεμινάριο θα γίνει με βάση την σε βάθος ανάλυση γνωστών κλασσικών έργων ιστορίας, φιλοσοφίας, πολιτικής και οικονομίας.

  Υπεύθυνος του Σεμιναρίου: Δημήτρης Καζάκης.

  Το Σεμινάριο θα είναι κλειστό και όσοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή θα επιλεγούν μετά από συνέντευξη.

  Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να στείλει τα στοιχεία επικοινωνίας του στο email dimitriskazakis@gmail.com

  Ηλίας Καραμανώλης ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΝΑΙ;;;

  Dimitris Kazakis Όχι, θέλει μεγάλη καταβολή προσπάθειας και ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια προβληματισμού και έρευνας. (!!!!!!!!!!!!!)

  Ηλίας Καραμανώλης ΚΑΝΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;;;;ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ..........ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΑΚΟΜΑ............ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΤΙΠΟΤΑ.................ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΕΝΝΩΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ..................[και μη μου πει κανενας να δρασω ] ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ.....ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ...................ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....................

  Dimitris Kazakis Σεμινάρια επαναστατικής δράσης παρέχει κάθε μέρα το ΕΠΑΜ με τους πυρήνες του. Απευθύνσου στον πυρήνα της γειτονιάς σου. Το Ειδικό Σεμινάριο αυτό δεν αφορά τον οποιοδήποτε, αλλά μόνο δοκιμασμένους αγωνιστές που ξέρουν την αξία της βαθιάς γνώσης και θέλουν να αποκτήσουν δεξιότητες ικανές να κερδίζουν μάζες, να ηγούνται μαζών.

  Ηλίας Καραμανώλης Α ΡΕ ΔΗΜΗΤΡΗ.........ΚΑΛΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ..............ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ...............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Θέλουμε δεν θέλουμε σύντομα θα μπει η διαχωριστική γραμμή μεταξύ μας. Δηλαδή θα χωριστούμε σε δειλούς αντιμνημονιακούς, κομπλεξικούς αντιμνημονιακούς και μικρόψυχους αντιμνημονιακούς που ενώ εναγωνίως αναζητούν μπαμπάκα να τους περάσει απέναντι, όταν βρίσκουν ένα χέρι να πιαστούν παρεξηγούνται γιατί τελικά πρέπει να βηματίσουν και λίγο μόνοι τους. Καλά κάνει ο Καζάκης και τα χώνει όπως γουστάρει. Αυτός είναι έτσι ελέυθερος, γιατί ακριβώς δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός να γλύφει. Οι υπόλοιποι δεν έχουν το θάρρος να αντιπαρατεθούν και στρίβουν αφήνοντας οσμές…
  Τέτοια παιδάκια δεν μπορούν να συνυπάρξουν με άλλους , πάντα θα τα σπάνε και θα αποχωρούν ως ένδειξη ανωτερότητας, θα ψάχνουν μετά στα κόπρανα για να τεκμηριώσουν την μικροψυχία τους και φυσικά δεν μπορούν να κάνουν την επανάσταση που ευαγγελίζονται. Είναι απλά πολύ μικροί γι’ αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. εχεις απόλυτο δίκαιο στο τελευταίο.

  Όπως ακριβώς έκανε ο Χαζάκης και το ΕΠΑΜ στην τελευταία επίσκεψη Σόιμπλε. Στρίβειν και πέρδειν γιατί το απαγόρεψε η αστυνομία.

  Επίσης ο καθένας είναι υπεύθυνος και γι αυτά που λέει και γι αυτά που κάνει.όταν έχει καθυβρίσει τους πάντες είναι απόλυτα λογικό , όχι μέτωπο, αλλά ούτε ταξί να μην μπορεί να στήσει.

  Βγάλε το χαζακοζουλομανδύα και θα καταλάβεις απόλυτα πόσο διασπαστικός επι της πράξης και της ουσίας είναι ο ρόλος που επιτελεί ο "προφήτης" του 2010 που όπως ο ίδιος διαλαλεί , πριν , ήταν στο ΚΚΕ και μετά δούλευε για τις χρηματοπιστωτικές εταιρείες των τοκογλύφων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. Ρε παιδιά τόσα σχόλια και φαιά ουσία για έναν παπάρα;;;;; Ρε δεν υπάρχουν άλλα θέματα;;;;; Δεν αξίζει απαντήσεις αυτός, αγνοείστε είναι ό,τι καλύτερο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ???

  ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ,ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ???

  Ο ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΑ
  ΑΝΑΙΡΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ???

  ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ
  ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ Μ'ΑΥΤΗ ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΓΕΝΝΗΤΟ ΜΩΡΟ???

  ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
  ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ
  ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ…

  Ο ΣΤΑΛΙΝΙΣΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ
  ΘΕΣΕΙΣ ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΜΑΣ…

  ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ taxalia

  Βάλαμε επίτηδες ολόκληρο το κείμενό του, ώστε να μην κλαίγονται ορισμένοι πως τάχα «απομονώνουμε» συγκεκριμένες φράσεις: Δεν μας ενδιαφέρουν τα όσα γράφει για τον Άγγλο συγγραφέα, αλλά επικεντρωνόμαστε στις θέσεις του Καζάκη για το κρίσιμο ζήτημα των Σκοπίων.

  Όπως βλέπουμε, αποκαλεί «μακεδονικές εθνότητες» (!!!) εκτός από τους Έλληνες, τους Βουλγαροσλάβους, τους Τούρκους, τους Εβραίους κλπ! ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΣΧΩΡΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΣΗ πως Μακεδόνες ονομάζονται απλά όσοι…κατοικούν στην
  συγκεκριμένη περιοχή και όσοι έχουν ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!

  Το χειρότερο: Η μαρξιστική του (παρα)παιδεία τον κάνει να μιλάει μόνο για…λαούς και «ιμπεριαλιστές», ξεχνώντας ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ!

  Όχι «κύριε»! Δεν σας τα είπανε καλά! Το ότι όντως τα Σκόπια και άλλα κράτη της περιοχής ελέγχονται απολύτως από το αμερικανοσιωνιστικό κατεστημένο (τον δεύτερο όρο δεν έχετε τολμήσει ποτέ να τον αναφέρετε, παρά μιλάτε για…ιμπεριαλισμούς!), δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει που οι γυφτοσκοπιανοί καπηλεύονται την Ιστορία μας!

  ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ, «εθνοσωτήρα» Καζάκη!

  ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΤΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΡΠΕΤΟ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια γατάκια της πεθαμένης γραφικής αριστεράς και δεξιάς..σας πονάει η χρυσή τομή, λογικό..
  περαστικά σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. Από τη μια τον χαρακτηρίζεις τηλεσταρ, από την άλλη λες ότι έχει μόνο ένα 15λεπτο δημοσιότητας...Σταμάτα να κάνεις σα 5χρονο. ''Μου ειπε'', ''του ειπα'', ''μου ειπε'' ''του ειπα''. Ο Καζάκης έχει πολύ σοβαρότερες δουλειές να κάνει από το να ασχολείται μαζί σου και ελπίζω να μη σου απαντήσει.Έχεις τους λόγους σου που σκορπάς τη λάσπη σου και αν κρίνω από τα σχόλια,δυστυχώς πιάνει.Έλεος πια. Μη δείτε άνθρωπο να μιλάει σωστά και να μη φοβάται! Αμέσως να τον φάτε. Σας αξίζουν όσα έχετε και τίποτα παραπάνω.Πάντως εσύ που τον περιγράφεις ως μαϊντανό, αν δε σου κάνει κόπο ενημέρωνέ μας πού τον βλέπεις γιατί εμείς τον ψάχνουμε και δε τον βλέπουμε πουθενά.Αντί να ασχοληθείς με κανα Σαμαρά με κανα Τσίπρα...τι να πω..μιζέρια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 70. Φτάνειειειειει! Ως πότε οι αναλύσεις και οι σωτήριες λύσεις, απ΄όπου κι αν προέρχονται; Ακόμα δεν το πήραμε χαμπάρι πως όλη αυτή η κρίση είναι σκόπιμη, φτιαχτή και γι΄αυτό γιατρειά δεν παίρνει ούτε με αναλύσεις ούτε με συνθέσεις και πως μόνο ο ξαφνικός της θάνατος θα μας γλυτώσει; Λυπάμαι τόσο πολύ... Χανόμαστε, αν δεν χαθήκαμε ήδη. Κλείσαμε ήδη τόσα χρόνια στη δίνη του χαμού.
  Από κανέναν σωτήρα δεν περιμένω τίποτα πια. Πασατέμπος για να περνά η ώρα είναι όλοι τους. Χλευάστε ελεύθερα εναντίον μου, αλλά - και σιχτιρίζω γι' αυτό- μόνο στις προφητείες για το δίκαιο μαρμαρωμένο βασιλιά βλέπω κάποιο φως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 71. Πόσο δίκιο είχε ο Καζάκης με όσα σου είχε σούρει τότε. 3 χρόνια μετά, και καμάρωσε που βρίσκεσαι εσύ και ο συφερτός του Αλαβάνου. Άντε και περαστικά ιστρούκτουρα της κακιάς ώρας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 72. τι εγινε ρε παιδια, κανενας αλλος τοσον καιρο να ...αποδομησει τον καζακη, ή δεν πληρωνουνε πια τ'αφεντικα τοσο χοντρα για το ΕΠΑΜ που πλεον παψατε νασχολιεστε κι εχετε αφησει τον καζακη ναχει κανει 15 φορες το γυρο του προτεκτορατου σορυ της χωρας απτο'13 που συνεχως τον ..εξαφανιζετε;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή