Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013

Γιατί ρίξανε το σταυρό στο Λιμάνι του Πειραιά;


Στο Λιμάνι του Πειραιά τελέστηκε η λειτουργία των Φώτων και το έθιμο του σταυρού.
Τους ψαλμούς ακολούθησαν διακηρύξεις του Σαμαρά για την αγαπημένη του λέξη, την ανάπτυξη.
Η επιλογή του λιμανιού ως τόπος λατρείας είχε έναν ιδιαίτερο συμβολισμό.
Θεωρείται η ναυαρχίδα της ανάπτυξης, μετά την πώλησή του στην κινεζική Cosco και η Εκκλησία απεδέχθη το κυβερνητικό αίτημα, αφού όπως όλοι γνωρίζουμε, ο θεσμός αυτός αποτελεί αρωγό της αειφόρου ανάπτυξης.
Έτσι, θέλει ο Σαμαράς μας να μαγνητίσει κι άλλους επενδυτές να παραδειγματιστούν από την Cosco και να ρθουν να πάρουν το νερό, τη ΔΕΗ, τα πετρέλαια, τα αρχαία, τις λίμνες, τα ποτάμια, τον αέρα, τα βουνά και τα λαγκάδια.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ της παράδοσης του λιμανιού εξάλλου, υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις ελληνικές και τις κινεζικές αρχές να τελείται για δέκα χρόνια ακόμη το έθιμο του σταυρού, ενώ από τον εντέκατο χρόνο θα πετάνε κι ένα δράκο στη θάλασσα υπό τις ψαλμωδίες του παπα-ναζί τοπικού μητροπολίτη κι ενός Βουδιστή μοναχού.
Η επιλογή λοιπόν του κινεζικού λιμανιού, της ναυΑΡΧΙΔΑΣ της ανάπτυξης,  ως σύμβολο της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών καθιστά τις δηλώσεις για ανάπτυξη από ευχές, απειλές.
Οι βουτηχτάδες για το σταυρό εξάλλου αποφασίστηκε να μην πληρωθούν, ούτως ώστε να συμβολιστεί ο ερχομός της νέας μεθόδου ανάπτυξης, των "Απλήρωτων Ταξιαρχιών" του Πέτρου Δούκα, τις οποίες συμμερίζεται κριτικά ο Σαμαράς.
Ο Σαμαράς αναρωτιέται "γιατί μόνο να μην πληρώνονται οι άνεργοι που θα δουλέψουν; Προτείνω να πληρώνουν κιόλας!". Αλλά η ΔΗΜΑΡ διαφώνησε και είπε πως "κάτι τέτοιο θα διέλυε τον κοινωνικό ιστό και θα έθετε σε κίνδυνο την παραμονή μας στο ευρώ" κι έτσι το ξανασκέφτηκε ο Σαμαράς και συμφώνησαν τελικά όλοι οι κυβερνητικοί εταίροι πως πρέπει τελικά οι άνεργοι απλώς να μην πληρώνονται για την εργασία τους. Τους έτριξε τα δόντια λοιπόν ο πατήρ-Κουβέλης.Την ιδια στιγμή όμως και στο Κολωνάκι ρίχουν το σταυρό. Στη Δεξαμενή.
Η επιλογή της Δεξαμενής αποσκοπεί στην ανάδειξη της κατάστασης ένδειας στην οποία ζει το Κολωνάκι, αφού δεν έχει ούτε θάλασσα, ούτε καν πισίνα για να ρίξουν ένα σταυρό!
Το Κολωνάκι λοιπόν είναι ένα παρατημένο μέρος, ένα ακατέργαστο διαμάντι μες στα πόδια μας και η Κυβέρνηση επιλέγει τη Δεξαμενή για βούτες για να αναδείξει τη φτώχεια που επικρατεί σ' αυτήν την ταπεινή γειτονιά του κέντρου.
Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από τα εκκαθαριστικά σημειώματα των φτωχών πλην τίμιων επιχειρηματιών μας, θαμώνων του φτωχικού Κολωνακίου, Κόκκαλη, Βγενόπουλου, Αλαφούζου και Μάνεση, οι οποίοι δηλωνουν ετήσιο εισόδημα περί τα 25.000 ευρώ, όσα περίπου και ένα ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων, για να αποδειχθεί έτσι και η παγκάλειος λογική "τι εφοπλιστής- τι δημόσιος υπάλληλος".
Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να δείξει ότι χρειάζεται να ενισχύσουμε την κοινωνική προστασία γι' αυτές τις ευαλωτες και ευαίσθητες ομάδες πηθυσμού, οι οποίες πρέπει να βοηθηθούν από το Κράτος, αρχίζοντας από κοινωνικά παντοπωλεία, φοροελαφρύνσεις, επίδομα πετρελαίου και άλλα.Μας έλειψε φέτος ο Καρατζαφέρης και το περιστέρι του αγίου πνεύματος που του κουτσούλαγε τον ώμο, αλλά μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτόν.
Τώρα έχουμε τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος συνομιλεί με το Θεό.
Και μόλις του τελειώσει ο μπάφος, φωνάζει τους άνδρες της ασφαλείας του -τους μπάτσους ντε- να του φέρουν καινούριο πράμα, γιατί χάνει επικοινωνία.
Η Βλαχοπούλου έδιωχνε τα σύννεφα με κατοστάρικα κι ο Αντώνης με... "παπάδες"!   ;-)
Δήλωσε εξάλλου πως με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε.
Φήμες πως στον επόμενο ανασχηματισμό θα συμπεριληφθεί στην Κυβέρνηση ο καθ' ύλην αρμόδιος στην επικοινωνία με το Θεό, Άγγελος Αναστασιάδης, μάλλον δεν ευσταθούν.
Έτσι κι αλλιώς δε θα χρειαστεί. Ως τότε θα χει έρθει η ανάπτυξη.Ο Σαμαράς θα ταξιδέψει αυτές τις μέρες σε ιεραποστολή στη Γερμανία για να φέρει την ανάπτυξη.
Ήθελε να πάρει και το σταυρό μαζί του για να αγιάσει τη Μέρκελ, αλλά όταν του είπαν ότι είναι άλλο να βουτάς για το σταυρό και άλλο να βουτάς το σταυρό, υπαναχώρησε.
Είχε ζητήσει εξάλλου να βουτήξουν μαζί του μόνο Καλαματιανοί, κατά προτίμησην υπάλληλοι του Μουσείου Ακροπόλεως, για να κάνουν τα στραβά μάτια, αλλά ο μητροπολίτης αρνήθηκε.
Είπε ότι θα βουτήξουν μόνο χρυσαυγίτες της τοπικής οργάνωσης της μητρόπολης και ο Σαμαράς απάντησε ότι δε τα βάζει μ' αυτούς, γιατί έχουν κι αυτοί κονέ με το Θεό και έτσι αλληλοεξουδετερώνονται οι ιδιαίτερες δυνάμεις τους.
Και επομένως, ατυχώς για τη χώρα, ο Σαμαράς θα πάει στη Γερμανία να φέρει επενδύσεις χωρίς το σταυρό.
Θα καπνίσει τουλάχιστον την πίπα της ειρήνης με τη Μέρκελ, την οποία θα ετοιμάσουν, θα τρίψουν, θα ξεσποριάσουν, θα στρίψουν και θα "σκάσουν" οι άνδρες του Δένδια.

5 σχόλια:

 1. Αρχικά θα σε παρακαλέσω να μη ξαναπιάσεις στο στόμα σου το Σαμαρά.
  Άντε γιατί θα φύγω και δεν θα ξαναπατήσω ποτέ.

  Οι 4 ΚΩΛΟνακιώτες που αναφέρεις έκαναν αυτές τις φορολογικές δηλώσεις γιατί δεν περίμεναν να πέσει κι άλλο το αφορολόγητο. Διαφορετικά θα δήλωναν κάτω από 5 χιλιάρικα. Κάτσε να δεις τις δηλώσεις για το νέο έτος και θα πειστείς.

  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του σταθμού μας, στο εξής στο λιμάνι του Πειρ… λάθος … στο λιμάνι της Cosco ήθελα να πω, δεν θα πετάνε σταυρούς. Θα πετάνε ανέργους με ή χωρίς ΟΑΕΔ (με μια προτίμηση σε νέους και γυναίκες) οι οποίοι/ες αφού αναμασώνται από κρεατομηχανές θα φτύνονται έξω ως κουκούτσια. Μόλις τους φυτέψεις θα βγαίνουν μετανάστες.
  Μπορείς μετά να τους πάρεις και να τους μεταφυτέψεις σ’ άλλη γη σ’ άλλα μέρη… (Σαν τα χελιδόνια που΄λεγες προχθές)

  ΥΓ: Σταμάτα να γκρινιάζεις. Έρχονται επενδύσεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιατί έριξαν το Σταυρό στον Πειραιά; Τα λιμάνια ποτέ δεν μας βγαίνουν σε καλό πάντως. Θα ξεχάσω εγώ τη φάτσα του Παπανδρέου μπροστά στο μαγευτικό λιμάνι του Καστελόριζου;
  Πάντα διαλέγουν ένα λιμάνι για να μας αποτελειώσουν...
  Αλλά πήγε χαμένη η μέρα σήμερα. Τόσοι παπάδες εκεί μαζεμένοι και θα πάμε όλοι μας αδιάβαστοι... Αφού είπε ο Σαμαράς "με τη βοήθεια του Θεού", το μόνο που προλαβαίνουμε -και εάν- είναι να μεταλάβουμε (νερό θαλασσινό για την ακρίβεια, εξού και το λιμάνι!)


  Έχω αφιέρωμα στον "Μαχαίρη" σήμερα, έλα καμμιά βόλτα.
  http://pistos-petra.blogspot.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πέτρο, μη με απειλείς εμένα με το Σαμαρά γιατί θα αρχίσω να γράφω πάλι για τον Πέτρο Δούκα, που 'ναι και συνονόματός σου!

  Κοίτα να δεις που νόμιζα πως ο Κόκκαλης, ο Αλαφούζος κι η παρέα τους αποφάσισαν πού θα πάει το αφορολόγητο!
  Όσο για το λιμάνι, είναι τόσο βρώμικα τα νερά, που αν ρίξουν ανέργους μέσα αυτοί θα βγουν μεταλλαγμένοι σε ό,τι φανταστείς: μετανάστες, επιχειρηματίες κλπ.
  Σίγουρα πάντως θα κάνουν παρέα με τα χελωνονιντζάκια.


  Πιστέ φίλε, εδώ ισχύει το "κάθε λιμάνι και καημός".
  Ο Παπανδρέου μας ανακοίνωνε τη σωτηρία, ο Σαμαράς μας ανακοινώνει την ανάπτυξη και τις αγαστές του σχεσεις με το Θεό...
  άμα ξαναδώ πρωθυπουργό σε λιμάνι θα κουμπώνομαι!


  Σκεπτόμενε Κριέ, κι εγώ απορώ με την απορία μου!
  Γι' αυτό κάτω απ' την απορία μου, απάντησα σε αυτήν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή