Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Δικαστική Αυγή

Τι ήταν αυτό που άλλαξε τη γνώμη του εισαγγελέα που το 2006 είδε ποινικές ευθύνες σε οκτώ μπάτσους για την κακοποίηση του φοιτητή Αυγουστίνου και πριν λίγες μέρες εισηγήθηκε την αθώωση των έξι εξ αυτών και την αναστολή των άλλων δύο, υιοθετώντας έτσι την αρχική εκδοχή πως ο φοιτητής κακοποιήθηκε από την... ζαρντινέρα;
Τι ήταν αυτό που τον έπεισε πως τελικά οι ζαρντινιέρες διακατέχονται από χρυσαυγίτικο μίσος και βιαιοπραγούν εναντίον όποιας φάτσας δεν τους αρέσει;
Τι ήταν αυτό που επηρέασε τη δικαστική του συνείδηση;

Όχι, αγαπητοί μου, δεν είναι ο χρηματισμός, δηλαδή η μίζα.

Ο δικαστής και ο εισαγγελέας δε χρειάζεται να τα αρπάξουν για να γίνουν προστάτες της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.
Διότι απλούστατα το δικαστικό σώμα αποτελεί την πιο βρώμικη πλευρά ολόκληρου του συστήματος εξουσίας στην πατρίδα μας.
Ωχριούν μπροστά τους οι πολιτικοί αφέντες. Αυτοί είναι αναλώσιμοι.
Φεύγουν κι έρχονται άλλοι ίδιοι.
Οι δικαστές όμως μένουν.

Οι δικαστές είναι το κράτος.
Αν ο Άρειος Πάγος και το Συμβούλιο της Επικρατείας έβγαζαν πόρισμα ότι π.χ. το Μνημόνιο είναι παράνομο και αντισυνταγματικό, τότε αυτό δε θα είχε εφαρμοστεί ποτέ.
Αλλά το δικαστικό σώμα συνελήφθη πρόθυμο να εξυπηρετήσει την πολιτική και οικονομική εξουσία του τόπου.
Ο Άρειος Πάγος τη μια μέρα έβγαζε παράνομο το χαράτσι και την άλλη μέρα, με αντάλλαγμα την πλήρη ασυλία του δικαστικού σώματος από οποαδήποτε συμμετοχή στα οικονομικά και κοινωνικά βάρη που σηκώνουμε σχεδόν όλοι οι πολίτες της χώρας, έβρισκε το κατάλληλο προαποφασισμένο "παράθυρο" του νόμου προκειμένου να γίνει πράξη το θέλημα Σαμαρά.

Γιατί λοιπόν μας φαίνεται περίεργο που ο εισαγγελέας τελικά κατέληξε στην ενοχή της ζαρντινιέρας;
Γιατί μας φαίνεται περίεργο που το δικαστικό σώμα εξευτελίζει για άλλη μια φορά τη δημοκρατία;
Αυτή είναι η δουλειά του άλλωστε: να είναι το πιστό σκυλί των αφεντικών.
Μαντρόσκυλο, θα έλεγα.

Ο Αυγουστίνος όταν χτυπήθηκε απήχθη κυριολεκτικά από τους ασφαλίτες, την ώρα που πολίτες που παρακολουθούσαν το περιστατικό επενέβαιναν απαιτώντας να μάθουν ποιοι είναι.
Αφού απήχθη και κρατήθηκε μυστικά ένα βράδυ χτυπημένος στο κρατητήριο, μεταφέρθηκε με κανόνες νονών της νύχτας (ξέρουν καλά απ' αυτά οι μπάτσοι) και απαγωγέων σε νοσοκομείο και στον Αυγουστίνο που επίμονα ρωτούσε να του πουν πού βρίσκεται, ο κάθε μπάτσος του απαντούσε ότι βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο.

Όλα αυτά, τα σκυλιά των δικαστικών εδράνων τα βρίσκουν απολύτως φυσιολογικά και δε συτνάσσουν κατηγορίες εναντίον κανενός!
Το ότι υπάρχει πλήρες βίντεο με την αναίσχυντη βιαιοπραγία και κακοποίηση του Αυγουστίνου από τα σκουλήκια της ασφάλειας μοιάζει επίσης φυσιολογικό!
Δέν ιδρώνει το αυτί κανενός όμως.

Όχι γιατί είναι κακοί άνθρωποι και δεν επιδεικνύουν "ανθρωπιά".
Αλλά γιατί αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος τους.
Πρέπει να το αντιληφθούμε καλά αυτό: οι δικαστές είναι οι θεματοφύλακες των πιο βρώμικων εξουσιών.
Ας μην περιμένουμε από αυτούς λοιπόν απολύτως τίποτα!
Ας μην επικαλούμαστε τη "Δικαιοσύνη" (εδώ γελάνε) για τίποτα. Είναι ανώφελο!
Κι όπως έγραφα και στο πρόσφατο παρελθόν, όταν οι δικαστές απεργούσαν, να τους φτύσουμε όλοι αν τους πετύχουμε σε οποιαδήποτε κινητοποίηση.
Γιατί αυτοί, οι δικαστές, είναι τα σκυλιά, οι φύλακες των βρώμικων εξουσιών που καταστρέφουν τις ζωές μας.



Το δικαστικό σώμα είναι μια "Παράγκα", όπως αυτή που έχει αποκαλυφθεί επανειλημμένα πως λειτουργεί στη σκιά του επαγγελματικού αθλητισμού.
Και εκεί οι "δικαστές", σητν προκειμένη περίπτωση οι διαιτητές, δε χρειάζεται απαραίτητα να τα αρπάξουν από κάποιον για να ευνοήσουν το μεγάλο αφεντικό.
Επειδή απλούστατα γνωρίζουν πως ο ρόλος τους είναι να ευνοούν το αφεντικό!
Τα αρπάζουν όταν πρόκειται για ήσσονος σημασίας υποθέσεις.
Για τις μεγάλες γνωρίζουν τί πρέπει να κάνουν προκειμένου να μην απορριφθούν από την κλίκα.
Έτσι λοιπόν κι οι δικαστές, κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο διαιτητεύουν την ελληνική δημόσια κι ιδιωτική ζωή.

Η κάθαρση, αν ποτέ γίνει, θα πρέπει να ξεκινήσει πρώτα από τους δικαστές.
Να ξηλωθεί αυτός ο βρώμικος ιστός που ενώνει και επιτρέπει τη συναλλαγή μεταξύ εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας.
Διότι, σύμφωνα με την αρχή της διάκρισης των εξουσιών του Μοντεσκέ, ο ρόλος της δικαστικής εξουσίας είναι να ελέγχει την τήρηση των νόμων από τις άλλες δύο (νομοθετική και εκτελεστική εξουσία) και να παρεμβαίνει όπου το κρίνει απαραίτητο.

Το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό του τάδε ή του δείνα δικαστή.
Είναι συνολικό και αφορά σύσσωμη την τάξη αυτήν.
Άλλωστε όποιος δικαστής δεν ήταν σαν τα μούτρα τους και δεν έκανε γι' αυτήν τη "δουλειά", έχει ξεβραστεί ήδη από το χυλό της δικαστικής διαπλοκής.
Χάριν παραδείγματος, αναφέρω τη δικαστίνα Μαρία Μαργαρίτη που κατήγγειλε με παρρησία τα δικαστικά αίσχη στην περιοχή της, αποπόμεφθηκε απ' το Σώμα και κατέληξε να κάνει απεργία πείνας για να την ακούσει κάποιος.
Και προφανώς τα ΜΜΕ, προστατευόμενα από τους δικαστές, ανταπέδωσαν την προστασία αυτή αποσιωπώντας έκτοτε την υπόθεση και η δικαστίνα έφτασε στο BBC για να την προβάλουν.
Και ακόμη και μετά απ' αυτό, μόνο στο διαδίκτυο ακούστηκε η περίπτωσή της.
Τα ΜΜΕ σώπασαν.
Γιατί;
Γιατί οι δικαστές είναι η εξουσία πίσω απ' όλες τις εξουσίες.
Γιατί χωρίς τους δικαστές δε γίνεται τίποτα.



Και ρωτώ λοιπόν ο αδαής:
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ;;;
Πού είναι...
 • ...να ερευνήσουν τι γίνεται σχετικά με τη δίκη Κασιδιάρη που ήταν να γίνει τον Ιούνιο και ακόμη εκκρεμεί;
 • να παρέμβουν ψάχνοντας την ενδεχόμενη σχέση του κόμματος και των προχθεσινών δολοφόνων του Πακιστανού εργάτη;
 • να εξετάσουν την υπόθεση του ξυλοδαρμού των μεταναστών μικροπωλητών πριν λίγους μήνες από τα χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου; Υπάρχει και βίντεο με όλες τις φάτσες και με τους βουλευτές τους μέσα.
 • να ερευνήσουν την υπόθεση του "Καραϊσκάκη του κώλου" (του Μπαρμπαρούση) και του μπράβου του που έκαναν ντου σε απευθείας σύνδεση ξυλοκοπώντας κόσμο;
 • γιατί δεν καλούν αυτόν το βουλευτή της Χρυσής Αυγής να τον ρωτήσουν τί ακριβώς εννοεί στο βίντεο-ντοκουμέντο που αναφέρει για τον ξυλοδαρμό του Στρατούλη ότι δεν τον έδειραν όσο θα ήθελε;
 • να ερευνήσουν τις δεκάδες δολοφονίες μεταναστών, όπου υπάρχουν  θύματα και δεν υπάρχουν ποτέ θύτες; Μήπως κρύβονται επειδή σε πλήρη συνέργεια με άλλα τμήματα της κρατικής και παρακρατικής εξουσίας προετοιμάζουν τη χρυσαυγίτικη έφοδο στην εξουσία;
 • να ελέγξουν τις καταγγελίες του Guardian για βασανιστήρια κρατουμένων από τη μεγάλη αντιρατσιστική διαδήλωση;
 • να ερευνήσουν τις εκατοντάδες καταγγελίες αστυνομικής αυθαιρεσίας και βιαιότητας;
 • να ερευνήσουν τα δεκάδες ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την δράση παρακρατικών ομάδων σε συνεργασία με την αστυνομία, οι οποίες προξενούν ζημιές και επεισόδια στην Αθήνα, δρώντας πέρα ως πέρα παράνομα;
 • να ελέγξουν ποιοι και γιατί κρατούν στο σκοτάδι τις δεκάδες λίστες επιχειρηματιών μεγαλοφοροφυγάδων, που σαπίζουν στα συρτάρια και στα... "προσωπικά αρχεία" υπουργών; Γιατί δεν τους εγκαλούν για παράβαση καθήκοντος;
 • να εξετάσουν τα πορίσματα του ελέγχου του παραδικαστικού και παραεκκλησιαστικού κυκλώματος; Γιατί τα κουκουλώνουν;
 • να κάνουν έρευνα για τις δραστηριότητες των μεγαλοκεφαλαιούχων και να δουν αν τα επενδυτικά τους εγχειρήματα που τους αποφέρουν πλούτο (π.χ. Mall Αμαρουσίου, τηλεοπτικές συχνότητες) είναι αυθαίρετα;
 • να ελέγξουν ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι, γιατί, πώς και με τι αντάλλαγμα παίρνουν τις απευθείας αναθέσεις έργων του Δημοσίου;
 • να παρέμβουν για να σταματήσουν τη συγκάλυψη από τους κυβερνώντες των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου;
 • να παρέμβουν για οτιδήποτε συνιστά έλεγχο της ανομίας και απονομή δικαιοσύνης;
 • πού είναι λοιπόν οι εισαγγελείς;;;

Πουθενά!
Ξέρετε πού είναι;
Συναγελάζονται με την πολιτική και οικονομική εξουσία συναλασσόμενοι σ' ένα τυχοδιωκτικό "πάρτα όλα", ειρωνευόμενοι αφ' έδρας τον ελληνικό λαό που βελάζοντας περιμένει απονομή δικαιοσύνης από το πλέον βρώμικο κύκλωμα που παρασιτοζωεί εντός της χώρας.
Σ' αυτό λοιπόν το μόρφωμα, τη Δικαστική Αυγή που συνεργεί ηθικά και φυσικά στη νεοφασιστική τροπή του κράτους και του παρακράτους, πρέπει να ορθώσουμε περήφανοι το ανάστημά μας και να του γυρίσουμε επιδεικτικά και με περιφρόνηση την πλάτη.
Να τους βάλουμε στο κάδρο της καταστροφής μαζί με τη ληστρική τρισυπόστατη οργάνωση που ονομάζεται κυβέρνηση, με τη βάρβαρη αστυνομία, με το διαπλεκόμενο μιντιακό σύστημα, με το παρασιτικό μεγάλο κεφάλαιο και με το ναζιστικό υποκατάστατό τους.
Και να επιδιώξουμε άμεσα την ανατροπή τους, όπως και όλου του υπόλοιπου συναφιού που ρημάζει τη χώρα και ετοιμάζει τώρα και τη σανίδα σωτηρίας του, την ναζιστική του εκδοχή, την εκδοχή του δόγματος του "Νόμου και της Τάξης".
Μόνο που όλο αυτό το διαπλεκόμενο σύστημα δεν είναι απλώς άτακτο αλλά είναι και παράνομο.

18 σχόλια:

 1. Πριν από καμιά δεκαριά μέρες και σε άσχετο νομοσχέδιο (αφορούσε καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών του δημοσίου) συμπεριλήφθηκε διάταξη σύμφωνα με την οποία αποδεσμεύεται η έκτακτη παροχή ύψους 100 εκατ. ευρώ προς τους εν ενεργεία δικαστικούς και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του κράτους. Τα καμάρια μας οι δικαστικοί είχαν προσφύγει στο μισθοδικείο και …δικαιώθηκαν. Τα λεφτά θα καταβληθούν μέχρι το τέλος Γενάρη. 100 εκατομμύρια στους χορτάτους, όταν κάθε μήνα κόβουν και από ένα δεκάευρο στους συνταξιούχους.

  Κι όπως έλεγε μια ψυχή: Η δικαιοσύνη είναι σαν το φίδι. Σκοτώνει μόνο τους ξυπόλητους.

  Όπως σωστά αναφέρεις υπάρχουν (ελάχιστες) εξαιρέσεις. Αλλά επειδή είναι το γάλα μεσ’ τις μύγες εξαφανίζεται ταχύτατα. Ποιος δικαστής θα πάει κόντρα στις διαθέσεις της πολιτικής νομενκλατούρας και δεν θα τον φάει το σκοτάδι (ή το χώμα);
  Ποιος θα βάλει μπροστά τον όρκο που έδωσε και την καθαρή του συνείδηση;
  Ψιλά γράμματα!

  Επί της ζαρντινιέρας έχω να σου πω πως αισθάνομαι κάπως παράξενα. Δεν ήμουν παρών, έχω μάρτυρες που το βεβαιώνουν, δεν με έχει τραβήξει καμία κάμερα, συνεπώς είμαι αθώος. Αθώοι κρίθηκαν και αυτοί που τον κοπάναγαν και καταγράφηκαν στο βίντεο. Τελικά σε τούτη τη χώρα, τι σημαίνει να είσαι αθώος;;;


  ΥΓ: Ως τίτλος του άρθρου, αν μου επιτρέπεις, θα ταίριαζε το “Δικαστική Δύση”.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο τίτλος είναι εύστοχος: όχι Χρυσή, αλλά Δικαστική Αυγή.
  Το άρθρο σου είναι όπως πάντα πολύ καλό, φίλε μου.

  Και κάτι ψιλο-προσθήκες: θυμάσαι εκείνο το χαράτσι που κρίθηκε σύμφωνο με τους νόμους, αφού θα ήταν "προσωρινο";
  Θυμάσαι επίσης μια περίοδο πρόσφατα, που οι δικαστές έριχναν ποινές εξοντωτικές -κυρίως σε φουκαράδες- επειδή είχαν απειληθεί από κάποια οργάνωση; Δεν θυμάμαι πολλά, δυστυχώς.

  Εκτός από τη δικαστίνα κυρία Μαργαρίτη, είχαμε και την εισαγγελέα Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία αγωνίστηκε για την εξυγίανση του "σωφρονιστικού" συστήματος και τελικά αποβλήθηκε από το σώμα. Σήμερα, η κυρία Γιαταγάνα, ως βουλευτίνα των ΑΝ.ΕΛΛ., μίλησε για επιστροφή της εσχάτης των ποινών σε περίπτωση προδοσίας.
  Θα συμφωνούσα μαζί της, αν, εκτός του Παπακωνσταντίνου, παραπεμπόταν και όλος ο συρφετός.
  Βέβαια, ο Παπακωνσταντίνου θα αθωωθεί, για να μην ανοίξει το στόμα του.
  Ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς. Δικαστή Γκαρθόν, όμως, δεν θα έχουμε ίσως ποτέ σε αυτή τη χώρα. Είναι όλοι μαζί, συμπαγείς, σαν τους Τρεις Σωματοφύλακες: ένας για όλους και όλοι για τον αφέντη.

  Έγραψα κι εγώ για την υπόθεση Ζαρντινιέρα, καθώς και για τον άτυχο Λουκμάν.
  Τελικά, φίλε μου, έχουν δίκιο οι Αμερικάνοι: το θύμα πρέπει να έχει όνομα. Διαφορετικά ξεχνιέται γρήγορα. Φαίνεται πως το καταλάβαμε κι εμείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα δανειστώ τον τίτλο της ανάρτησης σου Λωτοφάγε χωρίς ερωτηματικό... είμαστε απροστάτευτοι.

   Διαγραφή
 3. Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σου Μαζεστίξ. Δυστυχώς η ελληνική "δικαιοσύνη" δρα προς όφελος των από πάνω και, όπως σωστά επισημαίνεις, όταν αντιδρούσαν, το έκαναν για τη συντεχνία τους. Μόλις αυτοί απαλλάχθηκαν από τα βάρη, συνέχισαν κανονικά τη ζωή τους, σα να μη συμβαίνει τίποτα.

  Η απόφασή τους για την υπόθεση του Αυγουστίνου είναι ενδεικτική και φανερώνει τους στενούς δεσμούς μεταξύ εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πέτρο, αυτήν την είδηση που αναφέρεις δεν την πήρα χαμπάρι, αλλά είναι αυτό στο οποίο αναφέρομαι.
  Ξαφνικά και χωρίς να ανακοινώσουν κάποιο σοβαρό λόγο, οι δικαστες σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις τους.
  Σττην αίτηση αντισυνταγματικότητας του δεύτερου μεσοπρόθεσμου που είχαν κάνει, δεν συμπεριέλαβαν (γιατί άραγε;) κανένα άλλο αίτημα για καμία άλλη επαγγελματική ή κοινωνική ομάδα. Παρά μόνο τους εαυτούς τους.
  Έχοντας το θράσος να απαιτούν να ισχύυει γι αυτούς ο νόμος, αλλά όχι για όλους τους άλλους.
  Κι αυτό τη τη στιγμή που όπως ξέρουμε, αν οι δικαστές ηθελαν, έμπαιναν μπροστά και καθάριζαν για όλους!
  Αλλά είναι τόσο βρώμικο το κύκλωμά τους που το μόνο που έκαναν ήταν πολιτικοί εκβιασμοί με στόχο τη συναλλαγή.
  Και ντροπή στα κόμματα που τους στήριξαν στον "αγώνα" τους. Αυτό μόνο. Αν δε με απατά η μνήμη μου, ο Σύριζα έβγαινε και τους υπερασπιζόταν. Τώρα ας φάει τη μούτζα τους κι ας το βουλώσει.


  Λωτοφάγε, αυτή η ερμηνεία του νόμου περί "προσωρινού" χαρατσιού έθετε σαν όριο τα δύο χρόνια, αφού θεωρήθηκε έκτακτη ανάγκη.
  Θέλω να δω το φθινόπωρο πώς θα το βολέψουν για να ξεπεράσει το σκόπελο του νόμου. Μάλλον θα κάνουν τον ενιαίο φόρο ακινήτων και θα ξεμπερδεύουν μια και καλή.
  Όσο για τη Γιαταγάνα, δεν είμαι σύμφωνος με την ιδέα της.
  Μην αρχίσουμε την ανθρωποφαγία, γιατί μετά δεν ξέρουμε που θα σταματήσουμε.
  Φυλακή,ναι. Θανατικές ποινες και τα τοιαύτα, μακριά από μας.
  Ο Αυγουστίνος έχει όνομα. Οι μπάτσοι που τον σακάτεψαν δεν έχουν.



  Παναγιώτη, η συμπεριφορά των δικαστών φανερώνει και τη χοντρή διαφορά ανάμεσα σε συνδικάτα και συντεχνίες.
  Τα συνδικάτα, όταν και αν υπηρετούν το ρόλο τους αξιοπρεπώς, δρουν για την επαγγελματική τους ένωση, ως μέρος της γενικότερης τάξης που εκπροσωπούν (εργατικη, μεσαία κλπ)
  Οι συντεχνίες είναι ρουφήχτρες δημοσίου χρήματος, εκβιαστές της κοινής λογικής.
  Στη χώρα μας δε λειτούργησε ούτε μια μέρα η διάκριση των εξουσιών, με αποτέλεσμα η σαπίλα του συστήματος να είναι τόσο βαθιά, ώστε να μην ξερριζώνεται με τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ζοφος παντου!Απαντοχη καμια παρα μονο ο αγωνας μας!Ομως φυσαει κοντρα,ποσο θ αντεξουμε;Φοβαμαι... ΒΑΣΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όσο κι αν φυσάει κόντρα, Βάσω, εμείς πρέπει να αντέξουμε να επιβιώσουμε και να αγωνιστούμε για καλύτερες μέρες για μας και τους γύρω μας.
  Ο φόβος είναι θετικό σημάδι: είναι σημείο ζωής.
  Όταν πάψεις να φοβάσαι, τότε να ανησυχείς, γιατί θα 'χουν πάψει και να σε φοβούνται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πολύ εύστοχο το άρθρο σου. Νομίζω το γνωστό σύνθημα πρέπει να εμπλουτιστεί :

  Μπάτσοι- tv,
  Ναζί - Δικαστικοί...
  Όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καλημέρα, palaia poli.
  Ωραία η διασκευή του συνθήματος!
  Ελπίζω στο εξής οι κοινωνικοί αγώνες να γίνουν πιο εύστοχοι από τη μέχρι στιγμής γενικολογία περί Μνημονίου.
  Υπάρχουν συγκεκριμένες τάξεις, επαγγελσματικές και κοινωνικές ομάδες που εγκληματούν κατά των μικρομεσαίων.
  Πρέπει να τους κατονομάζουμε, χωρίς κανένα φόβο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δεν εχω συμφωνησει περισσοτερο με καποιον..Και βεβαια συμφωνω και με την τιμωρια..Που βεβαια απο αυτους θα αρχισει...!!

  Ωστε λοιπον τελικα..Η ζαρντινιερα εφταιγε...!!

  Βρε την παλιοζαρντινιερα....!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλώς όρισες φίλε Μαχαίρη!
   Σιδερένιος!
   Ελπίζω να πήγαν όλα καλά.


   Επί του θέματος, τώρα, πρέπει να σε πληροφορήσω για τις χαιρέκακες ζαρντινιέρες που επιβεβαιώνουν τη δαρβινική εξέλιξη. Ξεκινήσανε από άβουλα αντικειμενα και έχουν εξελιχθεί σε νευρόσπαστα όντα.
   Είναι "πολύ μπροστά" η δικαιοσύνη μας. Κλείνει το μάτι στην εξέλιξη και τα μάτια γενικώς...

   Διαγραφή
  2. Αγαπητέ Μαχαίρη ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ! Κι όταν με το καλό αναρρώσεις πλήρως, αν θες, κάνε το μπλογκ σου να δέχεται σχόλια και από ανωνύμους, για να μπορούμε κι εμείς οι "ανώνυμοι" του περιθωρίου της μπλογκόσφαιρας να σου μιλάμε επωνύμως στο σπίτι σου.
   (Μαζεστιξ συγνώμη κι ευχαριστώ για την χρηση του χωρου σου σαν...ενδιάμεσο)
   Αννα Παρος

   Διαγραφή
  3. Εννοείται, Άννα μου! Ελεύθερα!

   Διαγραφή
 10. Καλωσορισες φιλε Μαχαιρη!Να σαι παντα γερος και δυνατος να γραφεις με τον απαραμιλλο ζωντανο λογο σου,Συνυπογραφω την παρακληση της Αννας, ΒΑΣΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το αίτημα προς τον Μαχαίρη εξελίσσεται σε παλλαϊκό!

   Διαγραφή
 11. θυμαμαι το συνθημα που ειχε βγει τοτε 'προσοχη προσοχη-ζαρντινιερα με στολη'..
  ειναι το κρατος δικαιου, το κρατος προνοιας, η τυφλη δικαιοσυνη και ολα τα σχετικα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Παιδιά πολύ το παιδεύεται το θέμα.Δέν λέω καλό το άρθρο αλλά είναι γνωστά και αναμενόμενα πράγματα απο τους "θεσμούς" της εξουσίας και μάλιστα απο τους "κορυφαίους" της.
  Εκείνο που είναι άξιον απορίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συν αυτώ "νοικοκυραίοι"....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Φανή, τα συνθήματα συχνά λένε όσα δε λένε χιλιάδες λέξεις.

  Ανώνυμε (7:41) καλώς ή κακώς καμιά φορά πρέπει να φωνάζουμε και τα αυτονόητα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή