Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Το α' πληθυντικό της διάλυσης


Την ώρα που η μισή Ελλάδα αποχαυνωμένη περιμένει τη λύση απ' το Eurogroup, η άλλη μισή είναι αποσβολωμένη από τις σφαλιάρες που συνοδεύουν τα νέα μέτρα, σε συνδυασμο με τα προηγούμενα.

 • Στη Forthnet μειώνουν κατά 35% τους ήδη μικρούς μισθούς.Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και προχωρούν σε απεργία, ενώ  εργοδοσία στέλνει τους ρουφιάνους της να απειλήσουν τους απεργούς.
 • Στα ΙΚΕΑ προχωρούν σε ατομικές συμβάσεις με πολύ μεγάλες μειώσεις μισθών επίσης.
 • Κι εκεί τα ίδια: αντιδρούν οι εργαζόμενοι, εκβιάζουν οι εργοδότες.
 • Η Citibank κλείνει 16 καταστήματα στη χώρα μας και επομένως οι εργαζόμενοι σ' αυτά είναι πλέον στον αέρα.
 • Τα Costa coffee κλείνουν και οι εργαζόμενοι σ' αυτά ετοιμάζοντια να κάνουν παρέα στα εκατομμύρια των ανέργων.
 • Στη Wind γίνονται αθρόες απολύσεις και μειώσεις μισθών.
 • Στους Δήμους οι υπάλληλοι είναι στον αέρα της διαθεσιμότητας-απόλυσης.
 
Στις περισσότερες εταιρείες του "υγιούς" ιδιωτικού τομέα υπάρχει η ίδια κατάσταση.
Εργοδότες που εκμεταλλεύονται φυσικά τους νέους εργασιακούς νόμους και προχωρούν σε απολύσεις κατά το δοκούν και φυσικά χρησιμοποιούν πλέον άφοβα την απειλή της απόλυσης για να επιτύχουν στον εκβιασμό της μείωσης των μισθών.

Αυτή είναι η ανάπτυξή τους που μας έχουν ζαλίσει τα τέτοια.
Αυτός είναι ο "υγιής" ιδιωτικός τομέας που αγιοποιείται σε σύγκριση με το "κακό Δημόσιο".
Αυτό είναι το συμπέρασμα του "σωθήκαμε"!

Περίπου 2.000 εργαζόμενοι χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους.
Κι όσοι εξακολουθούν (προς το παρόν) να εργάζονται,  αγοραστική τους δύναμη έχει μειωθεί σχεδόν κατά 50%.
Μόνο μέσα στο 2012 (χωρίς να υπολογίζουμε τις μειώσεις του 2010-11) η μέση μείωση του μισθού είναι 15%, ενώ ταυτόχρονα η μέση αύξηση της φορολογίας είναι 37%!!!

Οι εργαζόμενοι βιώνουν τις συνέπειες των μέτρων που ελήφθησαν για μια δόση, που δεν έχει έρθει! (στα τέτοια μας που δεν έχει έρθει βέβαια, αφού όλα τα φράγκα πάνε στους τραπεζίτες, αλλά κουβέντα να γίνεται...)Κάθε μέρα λοιπόν ανατρέπεται πλήρως η ζωή επιπλέον 2.000 συμπολιτών μας, ενώ σφίγγει η θηλειά στο λαιμό και των υπολοίπων που χειμάζονται από τους υπέρογκους φόρους, τη μείωση των μισθών και την αύξηση των τίμών.

Και ταυτόχρονα ένα πολύ μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας έχει κολλήσει τα μούτρα της στην τηλεόραση, κρεμάμενη από τα χείλη του Γιούνκερ και του Μπαρόζο που θα δώσουν... λύση και θα μας δώσουν τη δόση να σωθούμε.

Αυτός ο α' πληθυντικός είναι το πρόβλημα:
"θα πάρουΜΕ τη δόση
θα ΜΑΣ μειώσουν το χρέος"

Αγαπητοί εν αποχαύνωση συμπολίτες, ο α' πληθυντικός ισχύει μόνο για τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, τις αυξήσεις φόρων και τιμών.
Στη δόση και το χρέος υπάρχει μόνο γ' πληθυντικός:
θα πάρΟΥΝ τη δόση (οι τραπεζίτες)
θα ΤΟΥΣ μειώσουν το χρέος (αυτών που το δημιούργησαν)

'Ολα θα γίνουν όπως πρέπει για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των γνωστών-αγνώστων: βιομήχανοι, τραπεζίτες, πολυεθνικές, αγορές, διεθνείς οργανισμοί.
Αν τους συμφέρει η μείωση του χρέους, θα το μειώσουν.
Αν τους συμφέρει να δώσουν τη δόση, θα τη δώσουν.
Όταν κάποτε θα τους συμφέρει να μην τη δώσουν, εκείνη τη φορά δε θα τη δώσουν.
Τώρα όμως και δόση θα δώσουν και επιμήκυνση θα δώσουν και ό,τι χρειάζεται για να μη διαλυθεί το πρόγραμμά τους για την επέλαση των αγορών στις ζωές μας.

Η πολιτική, οικονομική και δημοσιογραφική ελίτ θα πανηγυρίζουν για τις νέες μεγάλες νίκες.
Κι εσύ Ελένη και κάθε Ελένη μαζί μου θα εξακολουθείς να βλέπεις τη ζωή σου να διαλύεται σε α' πληθυντικό.

Σωτηρία σε γ' πληθυντικό.
Διάλυση σε α' πληθυντικό.

16 σχόλια:

 1. Ακόμα και τα κωλοκάναλα το’ριξαν στην …αντίσταση. Μέχρι και ο Ντερμπεντέρης τα βάζει τώρα με τη Μέρκελ και τα λοιπά σκυλόψαρα που αθέτησαν τις υποσχέσεις τους. Φαίνεται πιέζουν οι τραπεζίτες και οι μεγαλομέτοχοι και τα παπαγαλάκια το παίζουν τώρα ντόπερμαν. Μόλις πάρουμε τη δόση (όχι εμείς, οι τραπεζίτες για να τη ξεκοκαλίσουν) θα αρχίσουν πάλι το λιβάνισμα και τα σάλια.
  Ώρες ώρες φοβάμαι μην αρχίσει και τρέχει εμετός από τη τηλεόραση.
  Και δεν έχω λεφτά να πάρω άλλη.
  Καλύτερα θα μου πεις!

  Όσο για τα τεύχη του Αστερίξ θα τα βρεις στο: http://pitsirikoi.blogspot.gr/
  Αριστερά της σελίδας εμφανίζονται τα περιεχόμενα. Κατεβαίνεις λίγο κάτω και βρίσκεις τα τεύχη του Αστερίξ (34). Έχει τα μισά στη πρώτη σελίδα και αν πατήσεις «παλαιότερες αναρτήσεις» βρίσκεις και τα υπόλοιπα. Τα δοκίμασα και δουλεύουν.
  Καλό downloading…!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "...η ζωή σου να το ξέρεις,
  είναι επικηρυγμένη...
  ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ
  ΚΙ ΑΛΛΟ ΕΚΕΙΝΗ ΝΑ ΣΕ ΠΕΘΑΙΝΕΙ..."

  http://www.youtube.com/watch?v=4jhdyWY4qnw

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πέτρο, φαίνεται πως ο Ψυχάρης εκβιάζει για τα δάνειά του τούς νέους επιτρόπους των τραπεζών.
  Μόλις το εξασφαλίσει απ' τους τροϊκανούς, θα αλλάξει πάλι βιολί.

  Ευχαριστώ για τις πληροφορίες περί Αστερίξ!


  Πιστέ φίλε, σπουδαίο τραγούδι!
  Φυσικά εκεί αναφερόμουν με το "κι εσύ Ελένη και κάθε Ελένη" παραπάνω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η ολοι θα νικησουμε η ολοι θα πεθανετε! ΒΑΣΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλημέρα Κερασιά και Βάσω!
  Ελπίζουμε πως οι πολλοί θα νικήσουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Έλα από κει. Επειδή κρατάω τις υποσχέσεις μου, σου έχω ένα δώρο...

  http://pistos-petra.blogspot.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλά το πιάνεις, πιάστο όλο
  π.χ. http://nyxtobaths.blogspot.com/2012/11/blog-post_1859.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πιστέ φίλε, απάντησα στο λημέρι σου!

  Διογένη, το ζήτημα του νερού έρχεται σε συνδασμό με το νέο διατροφικό κώδικα, που δεν έχει φωτιστεί ιδιαιτέρως ως ζήτημα, ενώ έχει τεράστια σημασία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. και με τους αεροψεκασμούς
  Έχουν φωτιστεί (όχι από το μέγα τσάνελ)
  έχουν οριστεί
  (από το φωτεινό σκότος)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Σ' αυτό το θέμα έχω πολλές ενστάσεις για την κυρίαρχη άποψη περί "ελέγχου του μυαλού" κλπ, όπως και για την αντίθετη άποψη ότι "δεν υπάρχουν".
  Δεν έχω καταλήξει σχετικά με τη σκοπιμότητά τους, αλλά θεωρώ ακραία συνωμοσιολογία τη μια πλευρά και στείρα αντισυνωμοσιολογία την άλλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όταν καταλήξεις, κάνε μια ανάρτηση. Ως τότε, σχολίασε το γεγονός ότι η ατζέντα 21 έχει αγαθούς και υπέρ της ανθρωπότητας σκοπούς, ότι για το καλό της οι σπόροι πρέπει να ελέγχονται από ένα παγκόσμιο κέντρο, ότι οι καλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για την υπερθέρμανση και τη μόλυνση από το πλαστικό ενώ οι κακοί δεν αφήνουν τα αυτοκίνητα που καίνε τα πάντα εκτός πετρελαίου να κυκλοφορήσουν, ότι τα εμβόλια, οι έξυπνες κάρτες, τα τσιπ rfid είναι για την πρόοδο της ανθρωπότητας, ότι υπάρχει επαρκής θεσμικός έλεγχος για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, ότι το αλουμίνιο, το βάριο και ό,τι άλλο έχει ήδη διαπιστωθεί ότι πέφτει από τα αεροπλάνα δεν επηρεάζει τον καιρό, ότι οι κυβερνήσεις δεν απαντάνε στο ερώτημα "γιατί γίνονται αεροψεκασμοί", αντίθετα κλείνουν όπως-όπως την κουβέντα, καλώντας και τους "δημοσιογράφους" να διασπείρουν το επιχείρημα που κι εσύ χρησιμοποιείς.

   [Κανα καλό συνωμοσιολογιόμετρο και σε προσιτή τιμή πού θα βρώ; ο ΑΝΤΕΝΑΣ, ο ΜΕΓΑΣ, ο ΑΛΦΑΣ, ο ΣΙΤΑΡ, ο ΣΚΑΗΣ, ο ΝΕΤΗΣ δεν διαφημίζουν τίποτα]

   Το ότι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ τι γίνεται, ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ θέμα παραβίασης θεμελιώδους ανθώπινου δικαιώματος; Οι ενδείξεις όλων των θεμάτων τείνουν προς ένα κοινό συμπέρασμα; Μοιάζει καθόλου η "ατζέντα 21" με τo "πρόγραμμα λιτότητας-εξυγείανσης" που κάνουν οι καλοί ΚομισιοΔουνουτουάριοι για τους "τεμπέληδες, κλέφτες Έλληνες" που ζουν σε βάρος του κράτους τους (καταλογισμός ευθύνης από ποιο δικαστήριο;) και σε βάρος των (υπερχρεωμένων επίσης) Ευρωπαίων, από τους οποίους πλέον δανείζονται;

   Έχω σπόρο ντομάτας απ τον παλιό. Άμα συμφωνείς, θα στείλω κρυπτογραφημένο μήνυμα για ανάρτηση στοιχείων προμήθειάς του σε ασφαλή σέρβερ.
   Όβερ.

   Διαγραφή
  2. Διογένη, η κυριότερη ένσταση που έχω ενάντια στο κλαμπ των "αντι-συνωμοσιολόγων" και το βασικό επιχείρημα που χρησιμοποιώ σε συζητήσεις μαζί τους, είναι το ερώτημα που θέτεις κι εσύ μέσες-άκρες:
   "αφού δεδομένα κάτι συμβαίνει, γιατί οι κυβερνήσεις δεν απαντούν τόσα χρόνια στα επίμονα ερωτήματα οργανώσεων που ζητούν εξηγήσεις για το ζήτημα των αεροψεκασμών";
   Η αποφυγή να απαντήσουν είναι που μου δημιουργεί εύλογες υποψίες ότι κάτι κάνουν το οποίο όμως έχουν λόγους να μη θέλουν να το αποκαλύψουν.

   Όσο για τα υπόλοιπα που αναφέρεις (κάρτα του πολίτη, πράσινη ανάπτυξη, διατροφικό κώδικα), έχω αφιερώσει εδώ μεσα είτε ολόκληρα κείμενα είτε μέρος τους γράφοντας γι' αυτά.
   Νομίζω πως αντιλαμβάνεσαι ότι είμαι κάθετα αντίθετος με αυτά.

   Γιατί μου καταλογίζεις απόψεις φιλικές προς την παγκοσμιοποίηση;

   Διαγραφή
 11. Τώρα το γενικεύεις. Όταν όμως απάντησα στο γενικότερο, με ιστορική αναδρομή στο θέμα "δανεισμός-πολιτική-πολιτισμός" (αστεία σε σχέση με το πραγματικό της μέγεθος) εισέπραξα ως απάντηση ότι λέω πολλά και κάποια πολύ μακρινά (ως ...άσχετα). Δηλαδή δεν εισέπραξα συμφωνία, ούτε διαφωνία, ήταν σαν να μην έβαλα θέματα.

  Αν συμφωνούμε στις διαπιστώσεις, θα πρέπει να δούμε: αν συμφωνούμε στην κρισιμότητα της κατάστασης, αν συμφωνούμε στο πρωτογενές αίτιο. Αν τα καταφέρουμε κι εκεί, πάμε σε γενικό (κοινωνικό) σχέδιο δράσης. Σου αρέσει δηλαδή η κατάσταση της κοινωνικής τριχοτόμησης (τουλάχιστον) δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ; Αν κάτι δεν πάει καλά σ' αυτό, τότε αντίστοιχα κάτι δεν πάει καλά και στον τρόπο που τα αναλύουμε εμείς. Πόσοι εχθροί πια βάλλουν εναντίον του Έλληνα; Και ποιοι εχθροί βάλλουν εναντίον του Αμερικανού, του Βρετανού, του Γερμανού (έχουμε συνηθίσει να μιλάμε μόνον για Πορτογάλους, Ισπανούς και Ιρλανδούς, αποδεχόμενοι έτσι την ατζέντα των ΜΜΕ).

  Υποτίθεται ότι μιλάμε εδώ γιατί έχουμε διαπιστώσει "κοινά" και "μη κοινά" στοιχεία, με διάθεση για προσέγγιση και κοινή δράση. Δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνω συνεχώς τις ίδιες διαπιστώσεις, ούτε τις ίδιες διαφωνίες.

  Ποια είναι η "παγκοσμιοποίηση"; Τι επιδιώκει; Είναι παράγοντάς της ο κρατικός δανεισμός;
  Συμφωνούμε ή διαφωνούμε σ' αυτό;

  Δεν το θεωρώ αστείο ή μέτριας σημασία να σπέρνω σπόρο ντομάτας και να μη φυτρώνει, να μαζεύω το νερό της βροχής και να σέρνομαι στα δικαστήρια, να εμβολιάζομαι όλο και περισσότερο, να βλέπω τον καρκινοπαθή έρμαιο των εταιριών. Δεν χρειάζεται να πιστεύεις στον όποιον "Θεό" για να δεις ότι ο άνθρωπος επεμβαίνει στο έργο του, δηλ στο έργο της φύσης α) με διάθεση υποδούλωσης του ανθρώπου β) με αδιαφορία έναντι της φύσης γ) με αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή και για την ποιότητά της δ) με θράσος να ισχυρίζεται τα αντίθετα

  Εισπράττω κρατικά ψέματα και βλέπω ένα παγκόσμιο μηχανισμό ψεύδους, χειραγώγησης και εξαπάτησης της ανθρωπότητας. Δεν εισπράττω καπιταλιστικές μπαρούφες (μόνον) και παγκόσμιες νεοφιλελεύθερες πολιτικές (μόνον).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Διογένη, η τριχοτόμηση στην οποία αναφέρεσαι είναι μια φυσιολογική κατάσταση.
  Διότι καμία από τις τρεις προτάσεις δεν καλύπτει τις προσδοκίες και δεν είναι αρκούντως ρεαλιστική.
  Αλλά ελλείψει άλλων λύσεων, καταλήγουμε ανάλογα με την ιδεολογία μας ή τα συμφέροντά μας στη μία ή την άλλη λύση.
  Αλλά οι περισσότεροι περιμένουμε ή προσπαθούμε με τις ελάχιστες δυνάμεις μας να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας πραγματικά βιώσιμης εναλλακτικής λύσης.
  Οι παγκόσμιες συνθήκες είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν σ' "αυτά τα δέντρα να μη βολεύονται με λιγότερο ουρανό", που 'λεγε κι ο Ρίτσος...
  Είμαστε μια κουκίδα στο χάρτη και αναγκαστικά περιμένουμε και ένα τρένο αλλαγής να ξεκινήσει από κάπου για κάπου για να το καβαλήσουμε κι εμείς.

  Για το δανεισμό τώρα.
  Ο κρατικός δανεισμός δεν είναι παράγοντας μόνο της παγκοσμιοποίησης.
  Λειτουργεί ως μέσο υποδούλωσς ενός λαού από έναν άλλον.
  Απλώς αλλάζουν οι πηγές της εξουσίας.
  Άλλοτε ήταν τα κράτη, τώρα πια είναι οι διεθνείς αγορές και δευτερευόντως κάποια κράτη.

  Επομένως ο κρατικός δανεισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ύπαρξη του χρήματος και με τις σχέσεις εξουσίας.
  Ακόμη και να ξεφύγει ένα κράτος από την παγκοσμιοποίηση και τους δεσμούς της, θα πέσει αναγκαστικά κάποια στιγμή στα δίχτυα του δανεισμού.

  Άρα για να χτυπηθεί το καθεστώς του δανεισμού, θα πρέπει να καταργηθεί το χρήμα και η εξουσία.


  Όσο για τα υπόλοιπα, συμφωνώ απολύτως και δεν εχω κάτι να προσθέσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Όσο θα συνεχίσουμε να διαφωνούμε στα δυο πρώτα, θα είναι δύσκολο και να συμπαραταχθούμε έναντι ενός κοινού εχθρού.

  Συνεχίζουμε... (το διάλογο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή