Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Πραξικόπημα: όσα ΔΕΝ έγραψε το Βήμα

 
Στην Ελλάδα έχουμε το κακό συνήθειο να χωρίζουμε όλο τον κόσμο και επομένως και τους εξουσιάζοντες σε καλούς και κακούς, αλά Hollywood, και να απορρίπτουμε την εκδοχή ότι ο "κακός" της ιστορίας μας εκτός από τους δικούς του κακούς σκοπούς, έχει αντιπάλους και άλλους "κακούς", οι οποίοι τον αντιμάχονται για δικούς τους λόγους, που είναι άσχετοι με τους λόγους για τους οποίους τον αντιπαθούμε εμείς.
Μιλώ λοιπόν για το δημοσίευμα περί παραλίγο πραξικοπήματος του Οκτώβρη που ανακινεί το σήμερα το Βήμα και αναφέρεται στην ανατροπή του Παπανδρέου.

Σχετικά με τη σκοπιμότητα της σημερινής ανακίνησης του θέματος από το Βήμα, ακόμη σταχυολογώ τις εκδοχές.
Σίγουρα θα ήταν εξαιρετικά αφελής η σκέψη ότι ο Ψυχάρης θέλει να αθωώσει και να ξεπλύνει τον ΓΑΠ. Είναι γνωστό άλλωστε το άσβετο μίσος μεταξύ των δύο εδώ και πολλά χρόνια.
Πιθανόν να μας προετοιμάζουν ψυχολογικά για κάποιο ενδεχόμενο πραξικόπημα.
Το τελευταίο δηλαδή χαρτί του συστήματος πριν πέσει.
Ας δούμε λοιπόν το χρονικό της υπόθεσης του παραλίγο πραξικοπήματος.

 ΟΙ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ" ΚΑΙ ΟΙ "ΓΕΡΜΑΝΟΙ"


Δε χρειάζονται και πολλές αναλύσεις (έχουν ήδη γίνει πολλάκις) για να διαπιστώσουμε ότι ο ΓΑΠ εκπροσωπεί κάποια μεγάλα αμερικανικά συμφέροντα στη χώρα μας και στον κόσμο.
Ταυτόχρονα, στην Ελλάδα είναι πολύ ισχυρή και η επιρροή των γερμανικών συμφερόντων, τα οποία έχουν βρει εκφραστές στο Σημιτικό σύστημα.
Το Σημιτικό σύστημα πλέον εκπροσωπείται πολιτικά από τον Βενιζέλο και επικοινωνιακά-επιχειρηματικά προφανέστατα από το σύστημα ΔΟΛ- Μπόμπολα κλπ.
Δηλαδή, μέσα στο σύστημα ΠΑΣΟΚ υπήρχαν δυο τάσεις, η μια αμερικανοκεντρική και η άλλη γερμανοκεντρική.
Όταν λέω "σύστημα ΠΑΣΟΚ", δεν αναφέρομαι σε κάτι κακομοιραίους βουλευτάδες, αλλά στην οικονομικο-πολιτική ελίτ που εκφράζει και εκφράζεται εντός του.

Είχαμε λοιπόν δυο στρατόπεδα τα οποία είχαν πολεμήσει το 2007 μεταξύ τους (εσωκομματικές ΠΑΣΟΚ), η μάχη έβγαλε νικητή, αλλά ο ηττημένος δεν κατέθεσε ποτέ τα όπλα, αφού είχε το υπερ-όπλο της επικοινωνίας των ΜΜΕ.
Έτσι, από το σωτήριον έτος 2010 και μετά το "σύστημα MEGA" όπως θα μπορούσαμε να το πούμε, προσθέτοντας και τον Βαρδινογιάννη, αλλά και άλλες "υγιείς επιχειρηματικές" δυνάμεις του τόπου (π.χ. Αλαφούζος), αν και εξαρχής στήριζε λυσσαλέα την πολιτική του Μνημονίου, εξαπέλυε ταυτόχρονα και ανάλογα λυσσαλέες επιθέσεις στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, εκμεταλλευόμενο την απέχθεια του λαού μας στο πρόσωπό του, μετά τη σκανδαλώδη υπαγωγή της χώρας μας στο Μνημόνιο.
Ο ΓΑΠ απ' την πλευρά του μπλόκαρε την εκταμίευση τραπεζικού δανείου της ΕΤΕ προς τον ΔΟΛ. Ο Ψυχάρης κατήγγειλε τη.... διαπλοκή!

ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Οι προσβολές, οι ύβρεις, οι κακοήθειες στο πρόσωπο του Παπανδρέου από τα κανάλια της διαπλοκής έδιναν κι έπαιρναν.
Όπως και η πλασματική απεικόνιση ενός "χαζού Γιωργάκη" (βλ. ποδήλατο κλπ).
Όπως επίσης και οι υποδείξεις του τύπου "παραιτήσου!, δεν μπορείς!" κλπ.
Ο λαουτζίκος βλέποντας τηλεοράσεις και πρωτοσέλιδα να ρίχνουν όλα τα αναθέματα στον ΓΑΠ αναφωνούσε ανακουφισμένος "Έτσι, πείτε τα!" χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι πίσω από όλα αυτά δέσποζε ο ενδοκαπιταλιστικός πόλεμος των αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων.
Σε πλήρη συνέργεια και το Διαδίκτυο που συνέπραξε στην ακατάσχετη ΓΑΠ-ολογία.

Όποιος έριχνε μια ματιά στο κεντρικό άρθρο των κωλοφυλλάδων της Διαπλοκής, έβλεπε ότι συχνά το κεντρικό άρθρο (του εκδότη) δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένας ακόμη λίβελος ενός κρατικοδίαιτου μεγαλοεργολάβου κατά του ανεκδιήγητου ΓΑΠ.
π.χ. δείτε ενδεικτικά εδώ επίθεση Ψυχάρη στον Παπανδρέου.
Θα αναρωτιόταν κανείς "μα γιατί τον έπιασε ο πόνος τον υπερ-Μνημονιακό μεγαλοκηφήνα για τα δεινά του ελληνικού λαού;"
Μα γιατί ο ΓΑΠ εξυπηρετούσε άλλα συμφέροντα από τα δικά του!

Έτσι, εντέχνως παρασύρθηκε ο ελληνικός λαός στο να ρίξει όλα τα αναθέματα της μαύρης του μοίρας στον Γιώργο Παπανδρέου, ρίχνοντάς τον μόνο στην Αρένα, αθωώνοντας εμμέσως έτσι τους υπόλοιπους, οι οποίοι παρουσιάζονται περίπου ως εκγλωβισμένοι σε ένα φαύλο κύκλο που τους εισήγαγε ο Παπανδρέου.
Σ΄' αυτήν την τακτική βοηθούν και οι Λαζοπούλειες υστερίες και οι σκανδαλοκεντιρικές ομιλίες του Καμμένου, που θυμίζουν τις εποχές του Ρωσικού Κόμματος του 19ου αιώνα, και οι λίβελοι κάτι Βουλτεψάδων και φυσικά ρίξαμε όλοι στην αρένα τον έναν, τον ένοχο για όλα τα δεινά, τον Παπανδρέου και στο πολιτικό του πτώμα πάνω άνθισαν άλλες τσουκνίδες που τσιμπάνε ακόμη χειρότερα απ' αυτόν.
Και μάλιστα με την εκλογική μας ανοχή-στήριξη!

(Πριν πει κανείς καμιά μπούρδα ότι υποστηρίζω τον ΓΑΠ, ας ρίξει μια ματιά στο blog και θα βγάλει συμπέρασμα τι έχω γράψει για την πάρτη του.)

ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ 
ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Στις ταραχές του Μάη-Ιούνη του 2011 με τον κόσμο να γεμίζει τις πλατείες, το Μέγκα και άλλα κανάλια έδειξαν μια ανεξήγητη μεγάλη συμπάθεια στις πρώτες μέρες των κινημάτων αυτών.
Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου πλημμύριζαν τις πλατείες και περικύκλωναν τη Βουλή.
Τα κανάλια σιγόνταραν την αγανάκτηση, με προφανή στόχο να πέσει ο ΓΑΠ, προσπαθώντας να σερβίρουν μάλιστα την αντίσταση που γεννιόταν ως απολίτικη αγανάκτηση, "μακριά από σημαίες, συνδικάτα και κόμματα".
Στις 15 Ιουνίου γίνεται μεγάλη πανεργατική διαδήλωση, με τεράστια συμμετοχή και παλμό.
Οι καναλάρχες το εκμεταλλεύονται.
Το όργανό τους, ο Μπένι και το σκυλολόι του (Μιλένες, Μίμηδες, Οικονομαίοι, Καϊλήδες κλπ.) κάνουν κίνημα εσωκομματικό για να ρίξουν τον ΓΑΠ.
Εκείνος ανθίσταται, αλλά προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία (άλλος κηφήνας από 'κει) υποχρεώνεται να πάρει τον Μπένι αντιπρόεδρο στην Κυβέρνηση και Υπουργό Οικονομικών, όπως και αρκετά άλλα στελέχη δικά του.
Δηλαδή τα αμερικανογενή συμφέροντα (ΓΑΠ) μοιράζονται πλέον την εξουσία με τα Γερμανογενή συμφέροντα (Μπένι).

Ο λαός δηλαδή διαδήλωνε για την ανατροπή της Τραπεζοκρατίας και η Διαπλοκή εκμεταλλεύτηκε τα "νέα Πολυτεχνεία" για να ρίξει τον νέο "Παπαδόπουλο" και να ανεβάσει το νέο "Ιωαννίδη", προκειμένου να αποτελειώσει τη δουλειά...

Από εκείνη τη μέρα, δίνεται το σύνθημα σε ΜΜΕ και Αστυνομία "Διαλύστε τις πλατείες! Δεν τις χρειαζόμαστε πια!"
Και πράγματι, οι πλατείες από εκείνη τη μέρα και ύστερα δέχοτναι ανελέητη επίθεση επικοινωνιακή και αστυνομική κατασταλτική.
Μέσα σε 20 μέρες τις έχουν εξολοθρεύσει ηθικά και σωματικά (το νιώσαμε στο πετσί μας) και περνάει και το Μεσοπρόθεσμο, με ελάχιστες κοινοβουλευτικές απώλειες αφού οι Γερμανολοχαγοί "πείστηκαν" τελικά να το ψηφίσουν και να αναλάβουν μέχρι και Υφυπουργεία, αν και μέχρι την προηγουμένη ήταν "αντιμνημονιακοί".

Από εκείνη τη μέρα κι έπειτα το έργο των "Γερμανών" ήταν πολύ εύκολο.
Είχαν ήδη πιάσει τα πόστα και άρχισαν να σκάβουν το λάκκο του ΓΑΠ.

Η μισή δουλειά είχε γίνει. Εκμεταλλεύτηκαν πλήρως μια αυθόρμητη αναταραχή στους δρόμους, ευνόησαν την αποσταθεροποίηση, προκειμένου να ανατρέψουν το Χαλίφη και να βάλουν στη θέση του τον δικό τους Χαλίφη.
(Τα ίδια κόλπα της αποσταθεροποίησης στήνουν και στις ΗΠΑ οι Ρεπουμπλικανοί σήμερα, μπας και ανατρέψουν τον Ομπάμα...)

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και αναφερόμενος στην πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών (27/05/2011) στο Προεδρικό υπό τον Κάρολο Παπούλια, λέει επί λέξει:

«Παγώσαμε στο συμβούλιο οι πολιτικοί αρχηγοί. Είπε ο κ. Παπανδρέου ότι υπάρχει έκθεση της CIA ότι υπάρχουν ενδεχόμενα για το 2011 (σ.σ. πραξικοπήματος) και διαπιστώνεται ότι σταγονίδια έχουν μπει στις σχολές»! 
Να τον ακούτε τον Καρατζαφέρη! Ξέρει πάντα τι πετάει στον αέρα!


ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΠΟΥ ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ-ΜΥΣΤΗΡΙΟ: 
Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ


Με τα πολλά, φτάνουμε στον Οκτώβρη και στη γελοία ιστορία της περίφημης "6ης Δόσης" που αναμενόταν ως "μάννα εξ ουρανού".
Έρχεται στις 19-20 Οκτώβρη η μεγαλύτερη ίσως (διήμερη) διαδήλωση που γνώρισε ποτέ η Αθήνα.
Ο κόσμος σε πλήρη αναβρασμό, τα κινήματα βάσης σε πλήρη δράση, το φυτίλι έτοιμο να ανάψει.
Ο Παπανδρέου καλεί αιφνιδιαστικώς και από την πίσω πόρτα του Μαξίμου τους τρεις συνεταίρους του MEGA.
Ο Βαρδής δεν καταδέχτηκε. Πάνε οι δύο, Ψυχάρης και Μπόμπολας. Κάτι συζητάνε που δεν το μαθαίνουμε ποτέ και φεύγουν τσακωμένοι. Οι καναλάρχες διαρρέουν ασυναρτησίες για τη συνάντηση. Ο ΓΑΠ δε διαρρέει τίποτα. Ο πόλεμος συνεχίζεται.
Στο μεταξύ, την πρώτη μέρα του διημέρου, κι ενώ οι διαδηλωτές κυριολεκτικά, και χωρίς διάθεση υπερβολής, πλησιάζουν τις 500.000, η Βουλή αφήνεται σχεδόν... αφύλακτη! Περιέργως δεν υπάρχουν τα κυγκλιδώματα στο άκρο του πεζοδρομίου και οι διαδηλωτές ανενόχλητοι φτάνουν ως τις σκάλες του Κοινοβουλίου! Ίσως να είναι θέμα τύχης το ότι δεν έγινε ποτέ το "ντου". Ίσως θέμα διστακτικότητας. Επειδή, πάντως, ήμουν μπροστά-μπροστά, μάλλον διστακτικότητα θα έλεγα.
Τη δεύτερη μέρα γίνονται τα γνωστά με το ΚΚΕ να περιφρουρεί τη Βουλή και το απίστευτο μπάχαλο με τα επεισόδια μεταξύ ΚΚΕ- αναρχικών.
Με τα πολλά, φεύγει το διήμερο των διαδηλώσεων, με ένα νεκρό από τα χημικά διαδηλωτή, οικοδόμο, μέλος του ΠΑΜΕ.

26 του Οκτώβρη αποφασίζεται από την Ευρώπη το "κούρεμα" μετά βαΐων και κλάδων.
28 του Οκτώβρη έχουμε τις παρελάσεις.
Εκεί γίνεται ο κακός χαμός, όπως όλοι θυμόμαστε. Διαπιστώνεται πλέον πως στην Ελλάδα έχει χαθεί ο έλεγχος και ότι υπάρχουν κέντρα και παράκεντρα εξουσίας που προσπαθούν να κανουν κουμάντο.
Περιέργως αφήνονται σχεδόν αφύλαχτοι από τα σώματα ασφαλείας οι επίσημοι (μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας) στο έλεος των εξαγριωμένων διαδηλωτών.
Δεύτερη φορά μέσα σε δέκα με΄ρες ανεξήγητα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, με κίνδυνο εκτροπής...
Το ρητορικό ερώτημα "ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;" επανέρχεται.
Εχουμε ταυτόχρονα και την πρώτη (έξω απ' το αντιμεταναστευτικό καβούκι της) παρέμβαση της Χρυσής Αυγής στα κεντρικά πολιτικά πράγματα (όπλο στοχευμένης αποσταθεροποίησης).
Ο Στρατός και η Αστυνομία δεν ελέγχονται πλέον απόλυτα από την επίσημη πολιτική εξουσία και υπάρχει εσωτερικός αναβρασμός και ανάλογες σκέψεις και κινήσεις.
Παράλληλα έχουν γίνει ήδη και οι στρατιωτικές ασκήσεις "Καλλίμαχος- για την αντιμετώπιση εσωτερικών εχθρών" στο Κιλκίς παρέα με Γερμανικά στρατεύματα.

Ταυτόχρονα όλο το σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα επιτίθεται ανελέητα στον Παπανδρέου για το ζήτημα του Δημοψηφίσματος.
Οι βαρώνοι των ΜΜΕ κουνούν το δάχτυλο στον Παπανδρέου για το Δημοψήφισμα και του υποδεικνύουν ανοιχτά και καθαρά πλέον ως μόνο δρόμο την παραίτηση.
Ο λαός τσιμπάει και αναμασάει την προπαγάνδα των μέσων για το πόσο κακό είναι ένα Δημοψήφισμα... (ανεξαρτήτως των προθέσεων του ΓΑΠ περί αυτού).
Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί παίζουν κι αυτοί το αντι-ΓΑΠ χαρτί και η μεν Μέρκελ ανοίγει πόλεμο δηλώσεων, ο δε Σαρκοζί αποκαλεί δημοσίως τον ΓΑΠ "μαλάκα".
Έτσι κι αλλιώς τα ομόλογα του δημοσίου χρέους σε γαλλικές και γερμανικές τράπεζες είναι πολλά, χάρη και στο τρίγωνο Σημίτη- Σρέντερ- Ζοσπέν, που δούλεψε γι' αυτό την εποχή της ευρωπαϊκής παντοκρατορίας του Εκσυγχρονισμού.
Οι επιθέσεις στο πρόσωπο (και όχι στην πολιτική φυσικά) του Παπανδρέου συνεχίζεται με κέντρο την πρόταση για Πετσάλνικο υπηρεσιακό Πρωθυπουργό. Η Λαζοπουλειάδα ανθεί. (Δεν ξεχνιούνται οι τσιρίδες της υστερικιάς Ρώπα επί μισάωρο ενάντια στον Πετσάλνικο και η ανακούφιση για τον τεχνοκράτη).
Οι Γερμανοί εξευτελίζουν γρήγορα αυτήν την πρόταση και βάζουν στο τραπέζι την πολιτικώς ορθή πρόταση για ανάδειξη ενός έμπιστου τεχνοκράτη στην Πρωθυπουργία.

Ο Παπανδρέου υπό το βάρος αυτών των εξελίξεων, εντός και εκτός χώρας, αναγκάζεται να παραιτηθεί.
Έχει νικηθεί από τη "Γερμανική Φαμίλια".
Το πραξικόπημα ήταν κοινοβουλευτικό με την πολύτιμη βοήθεια της απειλής του στρατιωτικού.
Ο Μπεγλίτης, άνθρωπος του ΓΑΠ, αποστρατεύει άμεσα τους αρχηγούς του Στρατού (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ), αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα μέσω διαρροών για τος σκοπούς των συγκεκριμένων.
Αρχές του Νοέμβρη επιβάλλεται από τη Γερμανικη΄Φαμίλια ένα εκλεκτό της μέλος: ο Παπαδήμος.
Ορκίζεται πρωθυπουργός.
Η αναταραχή στα σώματα ασφαλείας παύει όλως τυχαίως.
Οι "Γερμανοί" νίκησαν τους "Αμερικανούς"!


ΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ


Ο Φράγκος Φραγκούλης, αν και αποστρατευθείς από τον Μπεγλίτη ως επίδοξος πραξικοπηματίας, επιβραβεύεται για τη συμβολή του λίγο αργότερα.
Τον επιλέγουν τα ίδια συμφέροντα και τον τοποθετούν Υπουργό Εθνικής Άμυνας στη μεταβατική Κυβέρνηση αορίστου χρόνου του Πικραμένου.

Το σύστημα έπρεπε να είναι σε ετοιμότητα.
Ίσως έπρεπε να ξαναχρησιμοποιηθεί πιο ενεργά το χαρτί του Στρατού και των τανκς.
Υπήρχε κίνδυνος να βγει ο Τσίπρας "να μας πάρει τα σπίτια"!
Ο στρατός έπρεπε να 'ναι σε ετοιμότητα.
Μην τυχόν γίνει καμιά στραβή.
Τα ΜΜΕ παρουσίαζαν εικόνες πολέμου σε περίπτωση που έβγαινε Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και σε μια κατάσταση πολέμου, ένας επεμβαίνει: ο Στρατός!

Το ξέρανε καλά το έργο.
Είχαν ξεκινήσει τα γυρίσματα τον Οκτώβρη.
Τον Ιούνη ήταν πιο έτοιμοι.
Δε χρειάστηκε όμως.
Να 'ναι καλά οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και οι νοικοκυρές που φοβήθηκαν "μήπως βγούμε απ' το ευρώ" όπως γρύλλιζαν από τηλεοράσεως τα σκυλιά της ενημέρωσης.

Δεν πειράζει, όμως!
Ο Στρατός και η Αστυνομία έχουν ήδη ετοιμαστεί πλέον για την ενεργοποίηση του άρθρου 48 του Συντάγματος (προσωρινά έκτακτα μέτρα ενάντια σε εσωτερικούς κινδύνους).
Όταν ξαναγίνει η στραβή, ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν.

"Μνημόνιο ή Τανκς"!
Έτσι είχε πει το κυριολεκτικό THINK TANK της εξουσίας, ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Ξέρει πάντα τι λέει αυτός.
Παράλληλα με το σημερινό δημοσίευμα του Βήματος, που ανακινεί το ζήτημα των Τανκς, ο Πάγκαλος ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει εκπομπή στο ΒΗΜΑ FM...
Όλως τυχαίως...

Μην ανησηχείτε όμως!
Όπως εύστοχα έγραψε και ο Ζαραλίκος:

"Απετράπη η χούντα των tanks. 
 Επετράπη η χούντα των banks!"

19 σχόλια:

 1. Καίριος και απολαυστικός!
  (Ο Ζαραλίκος ξέρει κι άλλα - π.χ. ποιος απέτρεψε το πραξικόπημα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αισθάνομαι ευτυχής για πολλούς λόγους.
  1. Απετράπη το πραξικόπημα και δεν κινδύνεψε η δημοκρατία.
  2. Ο φασισμός ήρθε μέσω κάλπης.
  3. Έφυγε ο ΓΑΠ και ο κόσμος ανάσανε.
  4. Ο ΔΟΛ που ήταν τότε στο πλευρό μου διαφωνεί σήμερα και με το Σαμαρά και αυτό το καταλαβαίνεις κάθε μέρα στα πρωτοσέλιδα.
  5. Ποτέ δεν ήθελα να με λένε “αμερικανάκι”. Προτιμώ το “γερμανοτσολιά”.
  6. Όσοι διαδήλωναν κατά του μεσοπρόθεσμου, σήμερα θέλουν να φύγει το μνημόνιο Νο2 και έστω να γυρίσουμε σ’ αυτό.
  7. Ο ΓΑΠ βρήκε επιτέλους την κλίση του.
  8. Έφυγε ο δήθεν πατριώτης Καρατζαφέρης. Που πας χωρίς σβάστικα;
  9. Δεν ήρθε ο Τσίπρας κι έχω ακόμη το σπίτι μου.
  10. Ένα είναι το σύνθημα: Μνημόνιο ΜΕ τανκς. Για πάμε όλοι μαζί…..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ''ο πιο πιστός φίλος του σκύλου''30 Σεπτεμβρίου 2012 - 8:25 μ.μ.

  Αισθάνομαι ευτυχής για έναν λόγο:
  1)Ο Μαζεστίξ με κάλυψε 100%. Εν λευκώ υπογράφω: πόσο δίκιο έχεις ρε φίλε μου (δυστυχώς, μερικές φορές θα ήταν καλό να είχες πέσει έξω, αλλά...) Ελπίζω να αναδημοσιευτεί το κείμενο αυτό, για να ξέρουν κάποιοι ότι υπάρχουν και πολίτες που δεν το τρώνε το κουτόχορτο.
  Αφού έτσι κι αλλιώς ''να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες''(μας έχουν πει προ πολλού!), τουλάχιστον να ξέρουν ότι δεν τα βιώναμε όλα εν αγνοία μας... Παραμονές εκλογών ο ΑΝΤ1 είχε εκπομπή με την Χούκλη, τι θα γίνει αν περάσουμε στη δραχμή... Τα ''ζώα'' ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ τσίμπησαν και η συνέχεια γνωστή (κι επί της οθόνης...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χαρα στο κουραγιο σου.Πραγματι δεν νομιζω η πραγματικοτητα να ειναι διαφορετικη απο αυτην που περιγραφεις.Σε περιπτωση που βγει ο ΣΥΡΙΖΑ οι προβοκατσιες θα πανε συννεφο.Το θεματακι εδω ειναι οτι η βλαμμενη η κυβερνηση εβαλε χερι και στους μισθους των καραβαναδων.Αν και με την ανοργανωσια που επικρατει στο στρατευμα το σεναριο με τον στρατο στο προσκηνιο ειναι τραβηγμενο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πέτρο Δ., τι άλλο λέει ο Ζαραλίκος;;;
  Έχει ενημερωμένο ρεπορτάζ;
  Για πες- για πες!


  Πέτρο Κ., συμπαρίσταμαι στην ευτυχία και τη δική σου αλλά και του υπόλοιπου λαού μας που ανακουφισμένος που εφυγε ο ΓΑΠ και ήρθαν σοβαροί και έξυπνοι άνθρωποι σαν τον Παπαδήμο, Σαμαρά και το Βενιζέλο, σταμάτησαν επιτέλους τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις που προκαλούσαν και μποτιλιάρισμα από πάνω!
  Πάνω απ' όλα μη μας πουν και "αμερικανάκια"!
  Αμερική; Κακόοοο!
  Γερμανία; Καλόοοο!


  Πιστέ φίλε, το ντοκιμαντέρ-αίσχος της "σοβαρής Χούκλη" στον ΑΝΤ-1 ήταν στην κορύφωση του πολεμικού κλίματος που δημιουργούσαν στην περίπτωση που θα έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση.
  Το κακό είναι ότι εκείνη την ώρα οι συνταξιούχοι έβλεπαν τηλεόραση...


  Νούμερο, δεν πολυκουράστηκα για να το γράψω, καθως αυτές τις σκέψεις τις εχω κάνει εδώ και πολύ καιρό, επομενως βγήκαν μόνες τους.
  Αυτό το θεματάκι με τις μειώσεις μισθώνσ τους στρατιωτικούς με έχει προβληματίσει κι εμένα στο πώς θα επιδράσει.
  Δεν έχω καταλήξει ακόμη στο γιατί το κάνουν.
  Βέβαια απ την άλλη μεριά, αυτοί που οργανώνουν ένα στρατιωτικό κίνημα δεν είναι οι κατώτεροι, αλλά οι ανώτεροι αξιωματικοί.
  Ουφ! Θα δείξει! Έχουμε ακόμα να δούμε και να μάθουμε πολλά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις

  1. Χριστοφ. Ζαραλικος‏@zaralikos
   Αν ακούσετε από κάπου "γελάτε μαλάκες άμα γίνει πραξικόπημα θα κλαίτε. Εμείς σας γλυτώσαμε". Ο Ψαριανός θα ´ναι
   twitter 29/9

   Διαγραφή
  2. Ωραίος ο Ψαριανός!
   Πάλι καλά που ναι κι αυτός και μας "γλιτώνει"...

   Διαγραφή
 6. Οραιοτατο...
  Και με Δρακο,και με απ ολα...

  Μνημειο του..Τι και πως..Και με ποια οπλα μπορει το συστημα..οσο και διευθαρμενο και να ειναι...Οσο και ετοιμοθανατο και να ειναι...Να "γυρισει" το παιχνιδι...Και να παρει και το ροζ φυλλο αγωνα...Παρ οτι δεν σημειωνει καλαθια...!!
  Θυμηθειτε τη Χιλη του Αλλιεντε...!!

  Προσωπικα θα προτιμουσα να.."νικαγαν" οι Αμερικανοι...
  Θα μας συφερε καυτερα..Εμας ολους που μαχομαστε το συστημα...!!

  Μπορει και να αντιπαθω απλως,πιο πολυ τους Γερμανους..Μια και εχω νοιωσει στο πετσι μου την Ταλεμπαν Καλο-Καπιταλο-εξολοθρεφτικη τους μανια..Και το μισος προς καθε τι...!!
  Κυριως ελληνικο...

  Παντως Αρχηγε..με επεισες τελικα..Οτι εχω να κανω με δυο...ΣΗΡΙΑΛ ΚΙΛΕΡΣ..!!!
  Και αναλογως πρεπει να εξοπλιστω και εγω..Για να εχω καποια ελπιδα...

  Και δεν μιλαω για ρατσιστικο μισος εναντια στους λαους που, και αυτοι υποφερουν...
  Αλλα για την επικινδυνη Ταλιμπαν-καλο-Καπιταλιστικη επιδρομη...
  Που τα οπλα αντιμετωπισης της πλεον...
  Ξεπερνουν τις οργανωτικες και ιδεολογικες πλατφορμες του οποιουδηποτε ΣΥΡΙΖΑ-παλαοπασοκ-ανεξαρτητοι-Καμμενοι...!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Και ξεχασα...
  ΤΗΝ στιγμη αυτη διαλεξε...
  Ολως τυχαιως...
  Και το ΚΚΕ...
  Για να μην υπαρχει...!!!..Με δικη του πρωτοβουλια...
  Την στιγμη αυτη...Που γεννηθηκε..Για να υπαρξει...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Τις πλατείς τις χρησιμοποίησαν ή μήπως τις δημιούργησαν; Έχω αυτή την απορία, επειδή τώρα δεν υπάρχουν πια. Μήπως δεν γίνονται αυτά και στον αραβικό κόσμο; Κατευθυνόμενες "επαναστάσεις";

  Το θέμα είναι οτι όσο είμαστε παθητικοί, πάντα θα είμαστε θύματα διαφόρων παιχνιδιών και συγκρούσεων συμφερόντων. Πρέπει να αρθρώσουμε λόγο, να πάρουμε τς τύχες μας στα χέρια μας, να το παλέψουμε τουλάχιστον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Καιριες επισημανσεις!Το θεμα ειναι τι κανουμε εμεις!θα μας [ξανα]βαλουν στο γυψο με τη θεληση μας? ΒΑΣΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Μαχαίρη, όταν σκέφτομαι ότι οι επιλογές είναι ΗΠΑ και Γερμανία, αισθάνομαι σαν τον Ιάσονα που περνούσε με την Αργώ του μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης.
  Δεν ξέρεις πού να πρωτοκοιτάξεις!

  Πόσο ωραίο αυτό που είπες!
  "Την στιγμη αυτη...Που γεννηθηκε..Για να υπαρξει...!!!"


  Κ.Κ., δεν πιστεύω πως δημιουργήθηκαν εκ του μακρόθεν οι πλατείες.
  Σίγουρα ενθαρρύνθηκαν αρχικώς.
  Αλλά στόχευασ στην γέννηση κάτι ανώδυνου, το οποίο άρχισε κάποια στιγμή να πολιτικοποιείται και να δαγκώνει (στις πανεργατικές, στην οργάνωση μικρών ομάδων παρέμβασης, στα αιτήματα που γεννιούνταν) και τότε αποφάσισαν να το χτυπήσουν.
  Αν ήταν μόνο δικό τους δημιούργημα, τότε όως σκοτεινά το δμιουργησαν, τότε με τον ίιδο σκοτεινό τρόπο θα το διέλυαν.
  Αλλά ο τρόπος που διαλύθηκε ήταν φωτεινότατος και τον ζήσαμε κι απ' την καλή κι απ' την ανάποδη.
  Ήταν η προαιώνια βάρβαρη αστυνομιή καταστολή.
  Επομένως και να υπήρξε κάποια ύποπτη συμμετοχή στη γέννηση του εγχειρήματος, σίγουρα μετά πέρασε στα χέρια του κόσμου και αυτός (δηλ. εμείς) είναι υπεύθυνος για τη συνέχισή του ή όχι.
  Ακόμα και ο... Σόρος να ήταν από πίσω (όπως συχνά ελέγετο τότε), δε μας εμπόδισε τίποτε και κανείς, πλην των μπάτσων, να το συνεχίσουμε.

  Οι πλατείες ήταν μορφή ενεργητικότητας.
  Όσο δεν υπάρχουν πλατείες (εδώ κι ένα χρόνο) ισχύει μέχρι κεραίας αυτό που αναφέρεις:
  "Το θέμα είναι οτι όσο είμαστε παθητικοί, πάντα θα είμαστε θύματα διαφόρων παιχνιδιών και συγκρούσεων συμφερόντων".


  Βάσω, οι λαοί δυστυχως έχουν την αυτοκαταστροφική τάση να συμπεριφέρονται ως πιόνια στο σκάκι της πολιτικής.
  Λίγες φορές στην ιστορία τους ντύθηκαν αξιωματικοί, πύργοι και άλογα.
  Και τις περισσότερες από αυτές τις φορές, επέστρεψαν γρήγορα στον εύκολο, ευθυνόφοβο και ανέξοδο ρόλο του πιονιού.
  Αναλώσιμο μεν, άμοιρο ευθυνών δε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Δυο δημοσιεύματα που ίσως έχουν σχέση με αυτά που συζητάμε:


  "Δελτίο παραφροσύνης" στη Ελλάδα του 2012

  Διαβάστε τι συνέβη τις τελευταίες ώρες στη Αθήνα:

  Σπασμένα μαγαζιά μεταναστών και ξυλοδαρμοί ιδιοκτητών τους από νεοναζί στην Φυλής. Επεισόδια σε Αγαθουπόλεως, Λέσβου, Θήρας. Συμπλοκές στην Μ. Βόδα. Δύο νεοναζί στο νοσοκομείο από αντιφασίστες. Κρότου λάμψης και χειροπέδες με ξυλοφόρτωμα συλληφθέντων αντιφασιστών στην Χαριλάου Τρικούπη. Επίθεση "Δελτάδων" σε μηχανές της αντιφασιστικής Motoπορείας στην Βουλγαροκτονου. ΜΑΤ στην Αχαρνών. "Δελτάδες" επιτίθενται σε αντιφασίστες στα Εξάρχεια. Αντιφασίστες δέρνουν νεοναζί στην Πλ Αμερικής. Νεοναζί ξυλοκοπούν μετανάστες.

  Κάτι δεν πάει καλά σε αυτή χώρα. Και είναι μόνο η αρχή...

  http://theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=21531%3Aq-q----2012&catid=3%3Asociety&Itemid=41


  Θα παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής;

  Τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή κατά τη ψήφιση των νέων μέτρων σχολιάζει ο Βηματοδότης σήμερα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ , προς το παρόν εξετάζονται με άκρα μυστικότητα δύο "δραστικές" επιλογές.

  Η πρώτη είναι η πρόκληση επεισοδίου εντός του Κοινοβουλίου. Να συνδυαστεί δηλαδή η ψήφιση των μέτρων με αποδοκιμασίες και προπηλακισμό κάποιου μνημονιακού βουλευτή.

  Η επιλογή αυτή εξασφαλίζει διεθνή δημοισότητα, αλλά ενέχει τον κίνδυνο να δοθεί στην κυβέρνηση η λαβή που αναζητεί για να θέσει το κόμμα εκτός νόμου.

  Η δεύτερη επιλογή είναι λιγότερο θεαματική, αλλά πολύ πιο σοβαρή σε θεσμικό επίπεδο, σύμφωνα με τον Βηματοδότη. Λίγη ώρα πριν από την ψήφιση των μέτρων οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα μπορούσαν να παραιτηθούν προκαλώντας πρόωρες εκλογές στις περιφέρειες στις οποίες εκλέγονται -δηλαδή στις μεγαλύτερες της χώρας.

  Αυτή θα ήταν μια πραγματική πράξη αποσταθεροποίησης. Θα το τολμήσουν; Κάτι ανάλογο έπραξε το ΠΑΣΟΚ το 1992 όταν παραιτήθηκαν οι βουλευτές της Β' Αθηνών προκαλώντας εκλογές στη μεγαλύτερη περιφέρεια τις οποίες έχασε η ΝΔ, η οποία βρισκόταν στην κυβέρνηση.


  -----------------------------------------
  Σημείωση: το δημοσίευμα του Βήματος δεν ήρθε σε τυχαίο χρόνο. Αναμένονται εξελίξεις.
  Έχω εδώ και καιρό την υποψία ότι κάτι θα γίνει στους επόμενους μήνες, αλλά δεν έχω ακόμη "δέσει" τις εκδοχές μου και γι αυτό δεν έχω γράψει ακόμα αυτά που υποθέτω πως θα γίνουν στο επόμενο διάστημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα παραιτηθούν οι ναζί για να κάνουν μετά τι; Να βγούν στους δρόμους να μας δέρνουν και να μας σφάζουν που θα είμαστε στις διαδηλώσεις; Φτάνει με αυτούς τους βρυκόλακες! Πρέπει να τους αποδομούμε συνεχώς και να τους ξεφτυλίζουμε μέχρι όλος ο κόσμος να καταλάβει περί τίνος πρόκειται.

   Διαγραφή
  2. Δυστυχώς η παραφιλολογία περί "να παραιτηθούν κάποιοι απ τη Βουλή" ή "τα 300 λαμόγια" κλπ, ευνοούν τέτοιου είδους επικοινωνιακά παιχνίδια, που χάρη στο απίστευτα μεγάλο προπαγανδιστικό της ιστό στο διαδίκτυο, η Χρυσή Αυγή μπορεί να κάνει πολιτικό πάρτυ με κάτι τέτοιο.
   Και κρίνοντας από δημοσιεύσεις μπλογκ και σάιτ του χώρου τους, αντιλαμβάνομαι ότι βολιδοσκοπούν προς στιγμήν, κοβουν αντιδράσεις στον κόσμο, ώσπου να πάρουν την απόφαση τι να κάνουν.

   Πλέον έχω φτάσει στο σημείο να μην μπορώ καν να φανταστώ τι πρέπει να κάνουμε για να τους ξεφορτωθούμε.

   Διαγραφή
 12. Πολύ καλό
  Όμως αν είναι έτσι,δε μπορεί οι αμερικάνοι να άφησαν τη μάχη.Αυτό που θα έκαναν λογικά θα ήταν κάποιος συμβιβασμός με δεσμεύσεις εκατέρωθεν.
  Προβληματισμός και αν οι ομάδες συμφερόντων είναι σε εθνική βάση.Μάλλον έχουμε μικτές ομάδες που περιέχουν εξίσου η κάθε μία και αμερικάνους και γερμανούς και εγγλέζους ίσως και γάλλους και οι κυβερνήσεις τους λειτουργούν ανάλογα με που και ποιός έχει το πάνω χέρι.
  Τέλος,το δημοσίευμα ασχετα από τη βάση του,δε παυει να είναι στη σκοπιμότητα του ΚΑΘΑΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ,εν όψει του νέου αγγουριού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Σωστό αυτό που προσθέτεις για τις ομάδες συμφερόντων σε που λειτουργούν σε υπερεθνική βάση.
  Παγκοσμιοοποίηση εχουμε άλλωστε.

  Οι αναφορές σε Γερμανούς και Αμερικανούς εχουν να κάνουν με το ποιοι είναι σοτ κέντρο κάθε ομάδας συμφερόντων.
  Όχι ότι οι χαμένοι μένουν στην απ έξω. Συμβιβασμοί γίνονται φυσικά.
  Αλλά υπάρχουν κάποιοι που είναι περισσότεροι και άλλοι που είναι λιγότερο κερδισμένοι.

  Εξάλλου και μέσα σε κάθε χώρα υπάρχουν αντικορυόμενα συμφεροντα.
  Αλλα συμφέροντα εκφράζουν π.χ. τον Ομπάμα και άλλα τον Ρόμνει.
  Μερικά είναι κοινά βέβαια, αλλά τώρα που είναι σε προεκλογική περίοδο, υπάρχει κι εκεί πέρα μια σαφέστερη διάκριση.

  Ως προς τις προθέσεις του δημοσιεύματος, η τρομοκ΄ρατηση είναι σαφώς η μια από τις επιδιώξεις.
  Θα ρθουν μεγαλες διαδηλωσεις εντος ολίγου, όταν θα πάνε τα μέτρα στη Βουλή και θελουν να φοβισουν τον κόσμο ότι αν τυχόν διαδηλω΄σει αμζιά και δυναμικά, θα ρθουν τα χειρότερα (τανκς).

  Βάλε μαζί και την κίνση εντυπωσιασμού που ετοιμαζει η Χ.Α. εκείνη τη μέρα.
  Ή θα παραιτηθούν και θα συνεχίσουν... ακτιβιστικά (πιο δύσκολο) ή θα προκαλέσουν ξύλο μες στη Βουλή (πιο πιθανό).

  Βάλε και τους Πορτοσάλτες που γράφουν "η δραχμούλα φέρνει ερπύστριες"
  ..και θα δέσει σιγά-σιγά το γλυκό της τρομοκρατίας!
  Ή της προειδοποίησης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ωραία ανάλυση ! Μακάρι να την διάβαζαν έστω το 5% (αλήθεια πόσοι είδαν eurovision? ) των Ελλήνων και να ξυπνούσαν λιγο .
  Αναρωτιέμαι πότε θα κυβερνήσουν επιτέλους αυτό τον τόπο Έλληνες .
  Και δεν μιλάω για χρυσά αυγά ... γιατί τα είδαμε στην Χούντα ...τα μεγαλύτερα τσιράκια ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Το θέμαμα δεν είναι, νομίζω, να κυβερνήσουν τον τόπο Έλληνες.
  Το θέμα είναι ποιοι Έλληνες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή