Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Φωτιά στα σεμεδάκια μας!


Το σπίτι που μένω το 'χε ήδη επιπλώσει η μάνα μου πολύ καιρό πριν το κατοικήσω εγώ.
Πώς μοιάζει; Μα με τα σπίτια των περισσότερων που έχουν αισθητική δεκαετίας 60-70.

Μπαίνεις απ' την είσοδο και αντικρύζεις το μεγάλο ξύλινο τραπέζι με τις μεγάλες ξύλινες καρέκλες γύρω-γύρω.
Κι έχει ένα καρό τραπεζομάντηλο, ένα τζάμι από πάνω και πάνω απ' το τζάμι ένα βάζο στο κέντρο του τραπεζιού που χει από κάτω ένα σεμεδάκι πλεχτό.
Κάνεις μανούβρα για να περάσεις το τραπέζι, διότι για κάποιον άγνωστο σε μένα λόγο το τραπέζι είναι δυσανάλογο του μεγέθους της κουζίνας.
Αφού το πάρεις λίγο πλάγια, περνάς πατώντας (το χειμώνα) εκείνο το τεράστιο Περσοειδές χαλί που έχει κάτι τρομακτικές αναπαραστάσεις που δεν έχω καταλάβει ποτέ τι διάολο είναι.
Νιώθεις σα να 'σαι στο αχανές παλάτι του Ναβουχοδονόσορα και να σε υποβάλλει σε δοκιμασίες!
Προχωρώντας προς το σαλόνι, σκοντάφτεις στα κάθε λογής τραπεζάκια που υπάρχουν μες στη μέση, για άγνωστο σε μένα λόγο.
Κάθε τραπεζάκι έχει κι από ένα μικρό σεμεδάκι, επίσης χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο.

Και αν περάσεις σώος, αβλαβής και αρτιμελής απ' τις ύπουλες σκοπέλους των καθε λογής τραπεζιών που παρασέρνεις στο διάβα σου, τότε αντικρύζεις γεμάτος δέος το τιτανοτεράστιο σύνθετο με τα δεκάδες γυαλικά μέσα στα τζάμια του.
Μπορεί κάποιος να μου πει τι στον ^&$#%^$* εξυπηρετεί ένα τεράστιο, αχανές έπιπλο μπαρόκ αισθητικής μέσα σ' ένα σαλονάκι;
Λες κι είμαστε μαυσωλείο γαμώτο!
Επειδή το σύνθετο -όπως καταλαβαίνουμε κι απ τη λέξη- είναι η σύνθεση περισσότερων επίπλων, το καθένα έχει τη διακόσμησή του.
Και... μαντέψτε! Τα τρία κομμάτια του έχουν από ένα σεμεδάκι στην εσοχή τους!
Κάτι άχρηστα βαζάκια πάνω στα σεμεδάκια για να δείχνει πως εξυπηρετούν σε κάτι και με΄σα απ τα τζάμια κάτι αραχνιασμένα κρυστάλλινα σερβίτσια, δώρο απ το γάμο της μάνας μου, που ανάθεμα κι αν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ!

Δηλαδή πώς περιμένουμε να αλλάξουμε την ψήφο της μάνας μας, όταν ακόμα δεν μπορούμε να της ξερριζώσουμε από το μυαλό τη χειρότερη και πιο αντιαισθητική εφεύρεση της διακόσμησης; Το σύνθετο!Τελοσπάντων, μπροστά στο σύνθετο άλλο ένα τερατώδες τραπέζι, ξύλινο φυσικά κι αυτό, το οποίο φιλοξενεί κάτι άχρηστα βαζάκια, πιατάκια κλπ και φυσικά έχει πάνω του ένα τεράστιο σεμεδάκι!
Σεμεδάρα θα έλεγα!

Γύρω απ' το τραπέζι δυο καναπέδες και μια πολυθρόνα με επένδυση που ταιριάζει τάλε-κουάλε με το Περσοειδές τρομακτικό χαλί και θυμίζει κάτι από τσαντίρι.
Τις πλάτες των καναπέδων και της πολυθρόνας κοσμούν κάτι σεμεδάκια φυσικά.
Αν τολμήσεις και κάτσεις στον καναπέ και ανοίξεις την τηλεόραση, θα πρέπει να σηκωθείς για να ανασηκώσεις το σεμεδάκι που κρύβει την κορυφή της οθόνης.Μπαίνεις στο δωμάτιο και έχεις φυσικά την πατροπαράδοτη (ή μητροπαράδοτη) τεράστια σιφονιέρα με τα ατέλειωτα συρτάρια (ξύλινη φυσικά) η οποία στην κορυφή της έχει -τι άλλο;- ένα σεμεδάκι!
Κάθεσαι στο ξύλινο κρεβάτι και εκατέρωθεν του κρεβατιού υπάρχουν τα δύο ξύλνα κωμοδίνα, διακοσμημένα με ένα σεμεδάκι το καθένα.
Τι στο διάολο χρειαζόμαστε και σιφονιέρα με άλλα τόσα συρτάρια όταν ε΄χουμε έαν σύνθετο, ποέντε-έξι κομοδίνα, παπουτσοθήκη με συρτάρια και τόσα και τόσα άλλα συρτάρια;
Μα για να γεμίζει το σπίτι φυσικά!

Και το αποκορύφωμα;
Πας στο μπάνιο και η παπουτσοθήκη και το πλυντήριο έχουν σεμεδάκια (!!!) από πάνω!Τώρα θα μου πείτε "και γιατί δεν τα αλλάζεις όλα αυτά ρε άρχοντα;"
Θα σας απαντήσω "γιατί όταν έρθει η μάνα μου και τα δει να λείπουν... μαύρο φίδι που μ' έφαγε"!
Δεν έχω και φράγκα για ολική ανακαίνιση, οπότε αφου δεν μπορώ να βάλω τίποτα στο σπίτι, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι... να βγάλω!
Και τι νόημα εχει μια νέα διακόσημη όπου απλώς θα βγάλεις όλα αυτά άσχημα και αντιαισθητικά πράγματα χωρίς να έχεις με τι να τα ατνικαταστήσεις;

Το μόνο που λέω τελικά είναι ότι πρέπει να αναπτυχθεί ένας παλλαικός αγώνας ενάντια στα σεμεδάκια (με βασικό αίτημα να μας πει κάποιος σε τι χρησιμεύουν) και εν συνεχεία αγώνας για την κατάργηση του αντιαισθητικού μπαρόκ σύνθετου, της σιφονιέρας και του καφέ ξύλου ως βασικό διακοσμητικό υλικό του σπιτιού.

Μόνος δεν μπορώ!
(να τα βάλω με τη μάνα μου...)
Όλοι μαζί όμως;Πρέπει κάποια στιγμή να καταπέσει αυτή η διακόσμηση που στηρίζεται στο μικροαστικό πρότυπο των δεκαετιών 60-70.
Τότε οι άνθρωποι φεύγαν απ τα χωριά τους με μισό ζευγάρι παπούτσια και πίστευαν ότι η κοινωνική άνοδος και αναγνώριση είναι στο πολύ, στο μεγάλο.
Και τη δεκαετία του 80 που πια΄σανε στα χέρια τους λεφτά, τόε άρχισαν κια γόραζαν κι αγόραζαν μέχρι που να γεμίσει το σπίτι ασφυκτικά και να σκοντάφτεις πάνω σε οτιδήποτε περπατώντας!
Αν δε σκοντάφτεις σε κάθε λογής άχρηστα έπιπλα περπατώντας στο σαλόνι, πάει να πει πως δεν πέτυχες να αντεπεξέλθεις στο μικροαστικό πρότυπο του 70.
Αν δε διακοσμείται ο τοίχος από κάτι τερατώδεις πίνακες σκοτεινούς, τρομακτικούς βγαλμένους απ τα βάθη του Μεσαίωνα, πάει να πει πως δεν πέτυχες αρκετά πράγματα στη ζωή σου!
Αν δεν είναι όλα αυτά διακοσμημένα με το κατάλληλο σεμεδάκι πάει να πει πως δεν κρατάς και τις παραδόσεις!Αλλά, του πούστη πια, έχουν περάσει 40 χρόνια πια!
Θάνατος στην κακογουστιά!
Γκρέμισμα στα σύνθετα!
Παλούκωμα στις σιφονιέρες!
Φωτιά στα σεμεδάκια!

Σε τι χρειάζονται γαμώτο;;;

13 σχόλια:

 1. Α, έχω να σου πω για το θέμα.

  Αλλά κυρίως εμάς δε μας ενδιαφέρουν τα σεμεδάκια της μάνας σου, αλλά τι ψήφισε! Λοιπόν;

  Τώρα, επί των σεμεδακίων έχω ιδίαν πείρα, γιατί όταν ήμουν παιδί είχαμε μπόλικα τέτοια και μάλιστα χειροποίητα, με πολύ δουλειά. Ε, δεν τα πετάς, είναι και έργα χεριών, εργόχειρα που λένε.

  Όταν έφυγα από το πατρικό, σιχαινόμουνα τα σεμεδάκια και ήθελα ένα σπίτι σούπερ μινιμαλιστικό, σαν αυτά που έχουν στα περιοδικά που είναι όλα τετραγωνισμένα και άδεια.

  Με τα χρόνια, επειδή αναρωτιόμουν και εγώ σε τι χρησιμεύουν τελικά αυτά τα πράγματα, όπως λες κι εσύ, κατέληξα πως είναι σα να ρωτάς σε τι χρησιμεύει η τέχνη: σε τίποτα και στα πάντα.

  Το αν είναι τέχνη του γούστου μας ή όχι, άλλο θέμα, αλλά είναι τέχνη.

  Το έχω σκεφτεί πολλά χρόνια αυτό που σου λέω.

  Τελικά στο σπίτι μου έχω συνδυάσει ... ότι αγαπάω, και γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια τα περιοδικά μόδας σπιτιού.

  Μοντέρνα και κληρονομικά από το πατρικό και τη γιαγιά μου, με μέτρο βέβαια, γιατί και όλα τα σεμεδάκια δε χωράνε, χιλιόμετρα θα πιάνανε, αλλά περισσότερο εκφράζουν τις αναμνήσεις μου και λιγότερο μια υποτίθεται αισθητική, χωρίς όμως προσωπική νότα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πω πω αγχώνομαι με τόσα κλαμπατσίμπαλα...ευτυχώς η μαμά μου το ξεπέρασε και άλλαξε και την ψήφο της.
  Μου αρέσουν αυτές οι αναρτήσεις...άσκοπες και ξεκούραστες...τέλεια.
  Καλό βράδυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κάτσε να σου εξηγήσω δυο πράγματα να μπεις στο κλίμα.

  Τα σεμεδάκια χρειάζονται για να βάζεις τα βάζα από πάνω, κάτι σαν σουβέρ προς το καλλιτεχνικότερο. Αν δεν τα είχαμε τι θα έβαζες κάτω από τα βάζα; Χαρτοπετσέτες;

  Τα βάζα χρειάζονται για να μη παίρνει ο αέρας τα σεμεδάκια.

  Τα τραπεζάκια χρειάζονται ΜΟΝΟ για να βάζεις σεμεδάκια. Κάθε σεμεδάκι που κεντάς αγοράζεις και τραπέζι. Τα περισσότερα τετραγωνικά στο σπίτι τα καταλαμβάνουν τα σεμεδάκια. Αν τα πετάξεις, μαζί με βάζα, πιατέλες και τραπεζάκια θα νομίζεις ότι αγόρασες και το δίπλα σπίτι και έριξες τη μεσοτοιχία.

  Το σύνθετο χρειάζεται για να βάζεις το «καλό» σερβίτσιο, το «καλό» ποτήρι, κάτι πιατέλες δώρο της μάνας, που τις έκανε δώρο η μάνα της, που τις είχε κάνει δώρο η δικιά της …που της είχε κάνει δώρ….., που σώθηκε από τον πόλεμο (πελοποννησιακός). Η δε ασημένια πιατέλα ακριβώς στο κέντρο του σύνθετου (με το καλό σεμεδάκι από κάτω). Έξω από τη βιτρίνα κανα αγαλματάκι που δεν ξέρουμε ποιον παριστάνει, κάτι αναμνηστικά από την πενταήμερη στη Ρόδο, η φωτογραφία του γάμου για να σε ρωτάνε: “εσύ είσαι εδώ”; Όχι ρε μαλάκα, ο Ντέταρι είναι!!!

  Από αρχαιοτάτων χρόνων η νύφη έπρεπε να επιδεικνύει τα «καλά» πράγματα και να έχει φάτσα φόρα τα δώρα της πεθεράς – συμπεθέρας – γιαγιάς του γαμπρού – του θείου του Προκόπη που έφυγε μετανάστης, της γειτόνισσας-μησεπιάσωστοστόμα μου! Φαντάζεσαι να έρθει κάποιος από αυτούς επίσκεψη και να μη δει το δώρο που είχε κάνει πριν 40 χρόνια; Κάηκες!

  Αλλά εμένα άλλο με απασχολεί. Τι σόι σπίτι είναι αυτό χωρίς εκείνα τα χαλιά/κιλίμια/ταπέτα/κουβέρτες-δεν ξέρω πως τα λένε που έβαζαν στους τοίχους; Κάθε σπίτι της προκοπής έχει και μερικά τέτοια στο τοίχο δίπλα από κάθε κρεβάτι. Εσύ δεν έχεις;;;

  Επίσης δεν μας είπες αν έχεις πικάπ με δίσκους Γ. Κοινούση, Λ. Τζορντανέλλι και Τ. Χρυσού (πατρός Κυριάκου). Αν δεν έχεις τρέξε γρήγορα και πάρε από Μοναστηράκι.

  Τέλος θα μείνω με την απορία αν έχεις μπουφέ και τραπέζι ροτόντα. Αν όχι. να πας να πάρεις.
  Για να πιάσουν τόπο και τα σεμεδάκια που ‘χεις στο συρτάρι…

  ΥΓ: Το σεμέν της πρώτης φωτο το έχεις και σε ford;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά δεν παίζεστε!..
   Ο ένας συμπλήρωσε τον άλλον θαυμάσια..τρελό γέλιο!
   Και πικρό χιούμορ, αν σκεφτεί κανείς ότι κάπως έτσι είναι διακοσμημένα τα περισσότερα ελληνικά σπίτια...

   Διαγραφή
 4. Εξαιρετική η αφήγησή σου Μαζεστίξ,
  τα νοήματά της, οι συμβολισμοί και οι παραλληλισμοί!!!
  Το άχρηστο, το ανούσιο, οι αγκυλώσεις, ο συντηρητισμός, έχουν πολύ βαθιές ρίζες που χάνονται στα βάθη των χρόνων.
  Λίγη τόλμη μας χρειάζεται για να απαλλαγούμε από όλα αυτά.
  Σου προτείνω πάντως μία δοκιμασμένη λύση.
  Εξαφάνισε όλα όσα σε ενοχλούν (κρύψε τα εν ανάγκη κάπου μήπως και τα επιθυμήσεις κάποτε)
  και μείνε με τα απολύτως απαραίτητα. Με το καιρό θα εκτιμήσεις τί πραγματικά βοηθάει στην καθημερινότητά σου και τί την δυσκολεύει.
  (και εδώ πάλι, χωράνε αρκετοί παραλληλισμοί..)
  Και μιά ανέξοδη διακοσμητική ιδέα: Ενώνεις όλα τα σεμεδάκια και κάνεις μια πολύ όμορφη κουρτίνα, που θα αναδεικνύει -τα κατά τα άλλα- περίτεχνα και πολύ αξιόλογα αυτά χειροτεχνήματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τι να πρωτοαπαντήσω στα σχόλια;
  Μιλάμε για καταιγισμό ιδεών!

  Κ.Κ., φυσικά και τα σεμεδάκια έχουν την τέχνη τους (τα χειροποίητα), αλλά εμένα δε μου κολλάνε με την αισθητική του σπιτιού...
  Έχω σκεφτεί αρκετές φορές πώς αλλιως θα μπορούσαν χρησιμοποιηθούν (π.χ. ως κουρτίνες που λέει κι η Ντίνα παρακάτω) αλλά και πάλι δε μου αρέσουν.

  Δηλαδή αν ακτάλαβα καλά δοκίμασες να αποσεμεδακοποιήσεις το σπίτι σου και τελικά γύρισες πάλι εκεί;
  Διατρέχω τον ίδιο κίνδυνο κι εγώ, ε;

  Όσο για το τι ψήφισε η μάνα μου, άστο. Απλά αδιόρθωτη...
  Πάντως (επίσημη) δεξιά δεν ψηφίζει!
  ;-)


  Μαρία, εσύ έχεις καλύτερη πειθώ φαίνεται με τη μάνα σου!
  Εγώ δεν τα κατάφερα!
  Αυτές τις αναρτήσεις τις λατρεύω!
  Γράφεις ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι μακριά από νεύρα κλπ.


  Πέτρο... υποκλίνομαι!
  Μπήκες στην ουσία του προβλήματος!
  Τα σεμεδάκια χρειάζονται για τα βάζα και τα τραπέζια για τα σεμεδάκια!

  Καλά για το σύνθετο, δε το συζητώ!
  Πόσοι και πόσοι τσακωμοί για το τι θα το κάνουμε αυτό το τέρας!
  Και ευτυχώς... όχι, δεν έχω χαλιά/κουβέρτες κλπ στον τπίχο του κρεβατιού.
  Δε θα το άντεχα και αυτό, θα έκανα χαρακίρι!
  Πικάπ έχω, και 45άρια με Τζορτνανέλι, μπαμπά Κυριάκου, Πασχάλη αλλά όχι και Κοινούση!
  Τα άπαντα του Ξυλούρη επίσης σε LP...


  Ντίνα αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι μήπως τα επιθυμήσω κάποτε!
  Γιατί μπορεί να λένε ότι η κόρη όσο εμγαλώνει μοιάζεισ τη μάνα της, αλλά δε θέλω να συμβεί το ίδιο και με το γιο!
  Θέλω μινιμαλιστική διακόσμηση, αλλά θα πρέπει το σπίτι να φτιαχτεί από την αρχή, γιατί είναι όλο φτιαγμένο και δομημένο στην αισθητική του σύνθετου και του σεμέν.
  Χρειάζεται αλλαγή εκ βάθρων και δεν έχω τα λεφτά.
  Αισθητική επανάσταση...

  Αυτο με τα σεμεδάκια που τα κάνεις κουρτίνα, το χε κάνει κάποτε η μάνα μου στο σπίτι της, αλλά δε μου άρεσε το αποτέλεσμα..
  Τότε δε μου άρεσε η κουρτίνα!


  Συναισθηματικά υπάρχει ένα προβληματάκι με το να τα πετάξω, διότι σχεδόν όλα τα σεμεδάκια είναι φτιαγμένα απ τα χέρια της γιαγιάς μου...
  Και όταν τα φτιαχνε μου λεγε "αυτή είναι η προίκα σου"!
  Χαχαχα
  "Ρε γιαγιά" της έλεγα "προίκα έχουν οι νύφες όχι οι γαμπροί!"
  και αυτή επέμενε και επιμένει πως "έτσι όπως είναι σήμερα οι γυναίκες, και προίκα θα σου ζητήσουν"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Παιδιά, σεμνά, οι μανάδες έχουν ισχυρή δυνατότητα παρέμβασης. Νομίζω ότι, όλοι μας, τους χρωστάμε. Προτείνω πλήρη υποταγή στις διακοσμητικές τους προτάσεις, γιατί; επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Για την ψήφο της μαμάς κλέβουμε την ταυτότητα. Για τα σεμεδάκια υπάρχουν λύσεις. Σαν αυτή:

  http://www.youtube.com/watch?v=Gs_52TPZbt8

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καλά, την κόβω τη δουλειά. Η σεμεδακιάδα παίζει να είναι η πιο δημοφιλής σου ανάρτηση. Όλη η Ελλάδα είναι σεμεδόπληκτη.

  Τώρα αν ρωτάς για την περίπτωσή μου, επειδή έχω χάσει και τη μάνα και τη γιαγιά μου πριν πολλά πολλά χρόνια, αναγκαστικά τα διάφορα αντικείμενα είναι πιο φορτισμένα.

  Αυτό που λέω είναι οτι επιλέγεις, ταιριάζεις, άλλα τα κρατάς, άλλα όχι, άλλα τα φυλάς, ανάλογα.

  Αλλά γενικά για τη διακόσμηση σπιτιού συμβουλεύω να ακολουθεί κανείς την ... καρδιά του, όπως σε όλα τα πράγματα άλλωστε.

  Και όσα απέκτησα εγώ και όσα βρήκα, τα συνδυάσα ώστε να νιώθω καλά, τίποτα περισσότερο. π.χ. τον εκτυπωτή τον σκεπάζω με ένα σεμεδάκι ... για να μη σκονίζεται - οπότε το τερπνόν μετά του οφελίμου! Φυσικά διάλεξα ένα που ταιριάζει χρωματικά, δε βγάζει και μάτι.

  Επίσης έχω γωνιές με μοντέρνα πράγματα και μικροαντικείμενα - κάδρα κλπ - και γωνιές με πιο κλασικά. Όρεξη να έχεις να συνδυάζεις.

  Όσο για λεφτά, δεν υπάρχει φράγκο. Ότι κάναμε τον καλό καιρό, που και τότε, πάλι δεν υπήρχε φράγκο, χαχα! Αλλά, πενία τέχνας κατεργάζεται....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Κλεισθένη, ΌΧΙ στο μαναδο-μονόδρομο!
  Ειπαμε: τις αγαπάμε, τις εκτιμάμε... αλλά τη διακόσμηση... σπίτι τους!


  Γιάννη, η αρβυλο-λύση πολύ πετυχημένη!
  Θα τη δοκιμάσω!


  Κ.Κ, αυτά τα θέματα απασχολούν τους περισσότερους.
  Δεν εξχνάω τη φοβερή απήχηση που είχε το περυσινό μου κείμενο για τις ρακέτες στην παραλία...
  "Σύλλογος Ενάντια στις Ρακέτες των παραλιών!!! (Συλ.Ε.Ρα.)"
  http://toixo-toixo.blogspot.gr/2011/07/blog-post_31.html

  Αφού βρήκες τον τρόπο να συνδυάσεις... βουνό και θάλασσα (σ.σ. σεμεδάκια και μοντέρνα διακόσμηση) σε θαυμάζω!
  Εγώ ακόμη δεν τα χω καταφέρει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εγω προσωπικα ειμαι απο τους ανθρωπους που λατρευουν τα σεμεδακια και την διακοσμηση δεκαετιας '70,την οποια βεβαια την εχω και στο σπιτι μου.
  Δεν ειμαι ανθρωπος μεγαλης ηλικιας ,και ειμαι απο τα λιγα νεα παιδια που λατρευουν την διακοσμηση αυτη γιατι μου φαινεται πιο ζεστη και σπιτικη

  Για να καταλαβεις μενω σε ενα σπιτι,κληρονομια απο την γιαγια μου,στον τριτο οροφο μιας πολυκατοικιας στα Πατησια.Ειναι απο αυτες τις παλιες πολυκατοικιες,με τις στενες βεραντες,τις αυλιτσες και τα μικρα μακροστενα δωματια.

  Εμενα μου αρεσει το διαμερισμα μου και δν τα αλλαζω με τιποτε.Εχει ενα διαδρομο,ενα χολ-τραπεζαρια που το μονο που το χωριζει με την τραπεζαρια ειναι ενα πασο.Εχει μια κουζινιτσα,ενα χολακι,ενα μπαβιο και δυο κρεβατοκαμαρες.Επισης εχει και δυο βεραντες(η μια βλεπει στο δρομο και η αλλη σε φωταγωγο

  Στο διαδρομο εχει ενα πορτ μαντω,κατι καδρα και μια μινι κρεμαστρα.Το πορτ μαντω ειναι στολισμενο(επειδη εχει συρταρι)με ενα σεμεν,ενα κρυσταλλινο μπολ για τα κλειδια,και ενα μπιμπελο

  Το χολ-τραπεζαρια,εχει μια μικρη τραπεζαρια απο καρυδια με τεσσερις καρεκλες(που ανοιγει βεβαια)στολισμενη με ενα κεντητο τραπεζομαντηλο,ενα βαζο με λουλουδια ,κατι κρυσταλλινα μπολ και ενα μαρμαρινο τασακι,Υπαρχει επισης ενα τραπεζακι,με ενα σεμεν και κατι μπιμπελο πανω,Υπαρχουν και κατι καδρα με τοπια...

  Στο σαλονι υπαρχουν δυο πολυθρονες και ενας καναπες-κρεβατι με παροδιασακα καλυμματα.Υπαρχει και ενα μεγαλο τραπεζακι και δυο μικρα τραπεζακια,στολισμενα με σεμεν,΄΄μπολ΄΄ για ξηρους καρπους,βαζα με πλαστικα λουλουδια ,σετ με μπρουτζινα ποτηρακια,φωτογραφιες,τασακια και αυγα μαρμαρινα.Επισης υπαρχει ενα μεγαλο συνθετο με σεμεν,φωτογραφιες,μπιμπελο,τομους,αλμπουμ,κηροπηγια,πιατελες,μπρουτζινα διακοσμητικα και σερβιτσια πορσελανινα.Επιπλεον ειναι ενα μικρο επιπλακι για την τηλεοραση,με την χοντρη μαυρη τηλεοραση και ενα σεμεδακι απο πανω.Τελος υπαρχουν δυο σκαμπο,μια πλαστικη γλαστρουλα,καθρεφτες,κορνιζες κρεμασμενες και καδρα με τοπια ή με βαζα με λουλουδια

  Στην κουζινα,ολα τα ντουλαπια ειναι απο ξυλο και οι παγκοι απο μαρμαρο.Εκτος απο τις ηλεκτρικες συσκευες υπαρχει ενα μικρο ντουλαπακι και 3 ραφια.Εκει εχω τοποθετησει σεμεν,το εικονοστασι μου,τασακια,βαζα και φρουτιερες

  Στο χολακι εχω ενα πινακα με τη Λασσυ και στο μπανιο υπαρχουν και εκει σεμεν με μπιμπελο(που απεικονιζουν παιδακια που κατουρανε ή κυριες που βγαζουν τα σκυλακια τους βολτα)

  Και στα δυο υπνοδωματια υπαρχουν τα ιδια επιπλα.Ενα διπλο, καρυδενιο σε σκουρο καφε χρωμα,κρεβατι με τα αντιστοιχα κομοδινα και την αντιστοιχη τουαλετα με τα συρταρακια και τον μεγαλο καθρεφτη.Ολα αυτα ειναι στολισμενα με σεμεν,εικονιτσες αγιων,φωτογραφιες,καδρα,μπιμπελο,βαζα με λουλουδια και κουκλακια.

  Στις βεραντες εχω βαλει πολλα λουλουδια και δεντρακια και πλαστικα τραπεζια με σεμεν στρωμενα..
  Οι κουρτινες μου,ειναι ολες σε μπεζ χρωμα με σχεδια και το χειμωνα βαζω κατι βαρια περσικα χαλια στο σαλονι και στα αλλα μερη,εκτος απο τις κρεβατοκαμαρες που ειναι ξυλινες

  Αυτο ειναι το σπιτι μου και μου αρεσει παρα πολυ και δν θα το αλλαζα με τπτ στον κοσμο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και εμενα μ αρεσει αυτη η αισθητικη και ειμαι μολις 20 ..αλλα δυστηχως δεν εχω τοσα σεμεδακια..παντως οσα εχω τα εχω στρωμενα ολα

   Διαγραφή
  2. και εγω το ιδιο κανωω

   Διαγραφή