Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Υπάρχει ζωή μετά τα ΜΑΤ;;;

Σκατόμπατσος τραβάει πιστόλι σε διαδήλωση
Στα απομνημονεύματά του ο Σπύρος Μαρκεζίνης, υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Χούντας, έγραψε:

"Εγώ [...] επηρεασμένος από όσα είδα εις την πλατείαν Χιλής εις το Παρίσι, όπου κατά σύμπτωσιν το έτος εκείνο ευρέθην όταν επρόκειτο να γίνη διαδήλωσις εις μνήμην του Αλιέντε, είχον εντυπωσιασθή. Διότι είδα αστυφύλακας με μάσκας και ασπίδας που ενεθύμιζον πολεμιστάς του μεσαίωνος καθώς και ειδικά μηχανοκίνητα της αστυνομίας.

Και έκαμα τότε την σκέψιν, ότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα η σημερινή Αστυνομία, του αγγλικού τύπου, ή και η Χωροφυλακή, ανήκει εις εποχήν η οποία έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Έφερα λοιπόν το θέμα εις τον ίδιον τον Πρόεδρον της Δημοκρατίας. (τον Γεώργιο Παπαδόπουλο).
Αν η Αστυνομία και η Χωροφυλακή διέθετε αυτόν τον αναγκαίον και σύγχρονον οπλισμόν, του οποίου η πρώτη παραγγελία έγινε επί των ημερών μου, είναι πάρα πολύ πιθανόν να καθίστατο περιττή η επέμβασις των τεθωρακισμένων εις το Πολυτεχνείον και να μη προέκυπτε ανάγκη κηρύξεως του στρατιωτικού νόμου."
(Σπ. Μαρκεζίνης, "Αναμνήσεις 1972-1974", Αθήναι 1979, σ.433-4).

Τα ΜΑΤ λοιπόν δεν υπήρχαν -όπως θέλουν να μας πείσουν- από.. γεννήσεως κόσμου!
Και πριν το 1976 δε γινόταν μπάχαλο στην Αθήνα λόγω έλλειψης αστυνόμευσης.

Όταν το γκλοπ γίνεται απαραίτητη προέκταση των γενετήσιων ορμών

Πώς φτιάχτηκαν τα ΜΑΤ;

"Η ιδέα της δημιουργίας τους ανήκει στον πρωθυπουργό επί δικτατορίας Σπύρο Μαρκεζίνη, ενώ η εντολή για την υλοποίηση και τη δημιουργία της πρώτης ομάδας δόθηκε το 1976 από τον τότε πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η δύναμή τους αυξήθηκε κατά τη διάρκεια των μεταπολιτευτικών χρόνων, για να καταλήξει τελικά τριπλάσια επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη. Στις πρώτες κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, τα ΜΑΤ αντικαταστάθηκαν από τα ΜΕΑ (Μονάδες Ειδικών Αποστολών) αλλά τελικά επανήλθαν στον κυρίαρχο ρόλο τους."

Συμπεραίνουμε λοιπόν πως Κράτος υπάρχει και χωρίς τα ΜΑΤ.
Και όχι απλώς υπάρχει, αλλά είναι και ασφαλέστερο!

Καταπολέμηση του εγκλήματος

Όσοι -ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια- υπήρξαμε θύματα απρόκλητων δολοφονικών επιθέσεων από τους μπράβους του Καθεστώτος με συνείδηση Χρυαυγίτη, αντιλαμβανόμαστε πως ο αφοπλισμός και η δραστική μείωση των "ανδρών" των ΜΑΤ όχι μόνο θα συνεισφέρει αποφασιστικά στην ασφάλεια των πολιτών και στην κοινωνική ειρήνη, αλλά θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην πάταξη του εγκλήματος.

Σε κάθε διαδήλωση κατεβαίνουν 6 με 7.000 ΜΑΤατζήδες στο κέντρο για να φυλάνε το Καθεστώς από τους Πολίτες.
Φανταστείτε το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς να ξαμολιόντουσαν στις γειτονιές!
Φανταστείτε να υπήρχαν σήμερα περιπολίες στο Ρέντη!
Πιθανότατα θα είχε αποφευθχεί άλλη μια στυγερή ληστεία μετά φόνου ενός φαρμακοποιού.
Φανταστείτε να τριγύριζαν στις γειτονιές!
Ποια μετανάστευση και ποια φτώχεια! Θα χε μειωθεί το έγκλημα περισσότερο κι από όσο θα μειωθεί αν φύγει το 80% των μεταναστών στη χώρα!
Και αν συγκρίνουμε τα δύο ενδεχόμενα για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, αντιλαμβανόμαστε πολύ εύκολα ποιο από τα δύο είναι πιο πρακτικό, πιο ρεαλιστικό, πιο άμεσο, πιο αποτελεσματικό μέσο καταπολέμησης του εγκλήματος.

Οι μπάτσοι είναι "παραλίες"

Μια μικρή μονάδα ΜΑΤ μπορεί να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσουν κάποιες ταραχές.
Έτσι κι αλλιώς οι ταραχοποιοί είναι μια πολύ μικρή μειοψηφία στις διαδηλώσεις και αν θέλει μια Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτούς και όχι τη διαδήλωση, τότε είναι πολύ εύκολη η αντιμετώπιση διακοσίων μπάχαλων.
Και ειδικά αν τα ΜΑΤ δε χρησιμοποιούν χημικά, τότε δε θα δημιουργείται πανικός και η κοινή γνώμη θα είναι πολύ πιο ανεκτική και θετική σε ήπιες μορφές καταστολής.
Όταν όμως η καταστολή αφορά στους καθ' έξιν ταραξίες και όχι στους διαδηλωτές εν γένει.

Επικίνδυνος κακοποιός, υπάλληλος της Αττικό Μετρό

Κι επειδή αυτή τη στιγμή στη χώρα το Νο2 (σε ορισμένες περιπτώσεις και Νο1) πρόβλημα είναι η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα στις γειτονιές, όπου οι ληστείες και οι δολοφονίες είναι καθημερινό φαινόμενο της διπλανής πόρτας, πρέπει να γίνει αντιληπτό πως τα ΜΑΤ δε χρειάζονται σε τίποτα στον πολίτη (το αντίθετο θα έλεγα...), ενώ η πολυπληθής στελέχωσή τους αποτελεί τροχοπέδη στην ανακούφισή μας από την καθημερινή αβάσταχτη φονική εγκληματικότητα.

Γι αυτό οι δήθεν "αγανακτισμένοι από την εγκληματικότητα" που βγάζουν φλίκταινες μπροστά στο ενδεχόμενο να μεταταχθεί μεγάλο τμήμα των ΜΑΤ σε Άμεση Δράση και ΔΙΑΣ, καλύτερα ας παραδεχτούν ότι δεν νιώθουν κανένα πόνο για την εγκληματικότητα ούτε και προτίθενται να την αντιμετωπίσουν.
Γιατί;
Μα γιατί τους συμφέρει να ΜΗΝ είναι ασφαλής ο "λαουτζίκος" για να μπορούν να τον ποδηγετούν, να τον εκβιάζουν, να τον εκφοβίζουν και να παίζουν πολιτικάντικα παιχνιδάκια για να τον κρατούν όμηρο.
Για να χρησιμοποιούν κάθε φορά τον εκβιασμό του εγκλήματος, των μεταναστών, των ταραχών και της αποσταθεροποίησης για να κρατούν εγκλωβισμένο τον "λαουτζίκο".

Όποιος επιθυμεί άμεση, ρεαλιστική και δραστική λύση στην εγκληματικότητα τουλάχιστον για να ανακουφιστεί σημαντικά ο λαός από το φόβο του εγκλήματος αλλά και από το ίδιο το έγκλημα, η λύση είναι απλή:
μετάταξη του μεγαλύτερου μέρους των ΜΑΤ στα σώματα πάταξης της εγκληματικότητας.


Πληροφορίες από: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82_%CE%91%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82_%CE%A4%CE%AC%CE%BE%CE%B7%CF%82

11 σχόλια:

 1. Σωστός για ακόμα μια φορά.

  Μόνο ένα πρόβλημα: αν τα ΜΑΤ δεν βαράνε διαδηλωτές και δεν τους ψεκάζουν τι θα γίνει με το διαχρονικά αγαπημένο σύνθημα : μπάτσοι - γουρουνια - δολοφόνοι;;;

  Θα φωνάζουμε "Μπατσοι - λουλουδια -αγγελούδια";

  Πω-πω ξενέρωμα!!


  Γιάννης Τ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μωρέ ας πάψουν να βαράνε αυτοί και ας τους τραγουδάμε και το "ετίναξε την ανθισμένη μυγδαλιά"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βασικά διαφωνώ...
  Όχι αγάπη μου, δεν υπάρχει ζωή μετά τα ΜΑΤ. Δεν νομίζω ότι πρέπει να συγχέουμε την νοοτροπία ενός αστυνομικού με την νοοτροπία των ΜΑΤ. Θα ήταν άδικο για τους πρώτους. Ένας ματατζής δεν μπορεί να κάνει την δουλειά του αστυνομικού. Γιατί αυτό είναι το θέμα μας; Να ξαμολήσουμε κι άλλους σχιζοφρενείς στην πόλη; Γιατί έτσι θα είναι. Δεν μπορείς να ζητάς ένα κόσμο χωρίς βία όταν βγάζεις στους δρόμους, ακόμα και με άλλη ιδιότητα, την παράνοια προσωποποιημένη και να περιμένεις καλά αποτελέσματα.
  Αυτά...δεν μπορώ να σκεφτώ άλλα...ζεσταίνομαι...
  Καλό βράδυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θα συμφωνήσω με τη Μαρία: όλοι όσοι χαρήκαμε τόσα χρόνια την τρυφερότητα και τη στοργή των Ματατζήδων δεν μπορούμε να τους φανταστούμε φρουρούς του νόμου και της τάξης, υπερασπιστές των πολιτών.
  Πώς θα αλλάξεις αυτή τη νοοτροπία; Είναι βαθιά ριζωμένη. Είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι που επιλέγησαν για την κατάλληλη θέση, όπως παλιά οι Εσατζήδες.
  Αλλά, ακόμα κι αν η προσωπικότητά τους δεν ήταν εξαρχής διεστραμμένη, εξελίχθηκε σε τέτοια μέσω της εκπαίδευσής τους. Η δουλειά τους είναι να δέρνουν άοπλους πολίτες και να το φχαριστιούνται. Πώς θα τους αλλάξεις; Με ψυχοθεραπεία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μαρία και Λωτοφάγε λογική η επισήμανσή σας.
  Επομένως μπορούμε να βρούμε μέση λύση.
  Κατόπιν αξιολόγησης και ειδικών αυστηρών ψυχολογικών εξετάσεων, όσοι αποδεικνύονται ακατάλληλοι για αστυνόμευση να αποπέμπονται από το σώμα με συνοπτικές διαδικασίες.
  Τα φασιστο-σκουλήκια είναι βέβαιο πως θα κοπούν από την αξιολόγηση.

  Επομένως ας φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι το σημαντικό είναι ο αριθμός και η διασπορά των διαθέσιμων αστυνομικών και όχι τα πρόσωπα.
  Αν αυτή τη στιγμή είναι 10 μπάτσοι στις γειτονιές κι άλλοι 10 στα ΜΑΤ, τότε πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να είναι 18 στις γειτονιές και 2 στα ΜΑΤ.
  Όποιοι κι αν είναι αυτοί. Ακόμη κι αν είναι νεοπροσλαμβανόμενοι και όχι προιόν μετατάξεων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Για μια ακόμη φορά θα απαντήσω εγώ στα ερωτήματα που σε ταλανίζουν.
  ΟΧΙ!!!
  Δεν υπάρχει ζωή μετά τα ΜΑΤ (Μαλάκες Αστυνομικοί Τραμπούκοι).
  Κι αν υπάρχει είναι ρηχή, χωρίς περιπέτεια, χωρίς σασπένς, μίζερη. Γιατί πως θα κατέβεις στο Σύνταγμα να διαδηλώσεις γνωρίζοντας πως μετά από καναδυό ώρες απλά θα χαιρετήσεις φίλους, γνωστούς και άγνωστους και θα γυρίσεις σπίτι σου;
  Ζωή είναι αυτή;
  Χάλια!
  Το θέμα είναι σε ποιο Εξωτερικό Ιατρείο θα βρεθείς! Του Ευαγγελισμού; Στο ΚΑΤ; Σε κανα Μαιευτήριο από λάθος;
  Πως θα μάθεις αν τα νοσοκομεία λειτουργούν ή κάνουν απεργία;
  Πως θα διαπιστώσεις αν έχουν γάζες και τσιρότα (γκάλοπ θα κάνεις ή θα ρωτάς περαστικούς);
  Ποια νοσοκόμα θα γνωρίσεις τούτη τη φορά να ανταλλάξετε τηλέφωνα;
  Ας αφήσουμε λοιπόν τα παραπονιάρικα και ας εστιάσουμε στο κοινωνικό έργο που επιτελούν οι Μαλάκες Αστυνομικοί Τραμπούκοι.

  Αλλά ας αφήσουμε τα σοβαρά κι ας πάμε στα αστεία.

  Είναι αλήθεια ότι μαλάκας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Το αυτό ισχύει και για τους τραμπούκους. Όταν λοιπόν κάποιος συνδυάζει τα δυο πιο πάνω και κάποια στιγμή γίνει αστυνομικός, ε, τότε, το πράγμα είναι προδιαγεγραμμένο!
  Μπαίνουν με πανελλαδικές και μέσα στη σχολή τους ρωτάνε: «ποιος από εσάς θέλει να βαράει και να πληρώνεται ανάλογα το κεφάλι (που θα ανοίγει)»; Και σε ρωτάω: δύσκολο είναι να βρεθούν καμιά 150αριά εγκεφαλικά ανάπηροι; Καθόλου!

  Πάντως για να είμαστε και δίκαιοι (λέμε τώρα), δεν είναι μόνο οι ματατζήδες καθάρματα. Δεν θα ξεχάσω τους μπάτσους που μέσα στο αστυνομικό τμήμα έβαλαν 2 αλβανούς να χτυπάει ο ένας τον άλλον, να τραβάνε βίντεο με τα κινητά και να ξεραίνονται στα γέλια. Δεν θα ξεχάσω τους άλλους σκατόμπατσους που έβαλαν μια αλλοδαπή ιερόδουλο να κάνει στριπτίζ μέσα στο Τμήμα και τράβαγαν κι αυτοί βίντεο (και κάτι άλλο τράβαγαν, αλλά άστο τώρα)! Δεν θα ξεχάσω – το αποκορύφωμα όλων – τους μπάτσους της ζαρντινιέρας. Ούτε φυσικά θα ξεχάσω το ματατζή με τη σιδερογροθιά, τον άλλον που βάραγε το γεροντάκι, εκείνον που χτύπαγε με κλωτσιές καράτε, αυτόν που κυνηγούσε να χτυπήσει τη γυναίκα με το μωρό στο καρότσι…

  Άντε να σταματήσω γιατί από σχόλιο θα καταντήσει μεγαλύτερο από την ανάρτηση.
  Καλημέρα στο γαλατικό χωριό…!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Βρε Μαζεστιξ...!!
  Πας να..Απολυσεις τον Οβελιξ;;;
  Σε παρακαλω, μη λες τετοια...!!

  Συλλογος υπερσπιστων Οβελιξ και Περιξ...!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πέτρο για την περίπτωση των μπάτσων πρέπει να προχωρήσουν οι έρευνες για την μεταμόσχευση εγκεφάλου.
  Μπας και γίνει τίποτα...

  Πάντως με το σχόλιό σου μυο δημιουργήθηκ το παράπονο που δε μου χουν ανοίξει ακόμη κεφάλι για να γνωρίσω νοσοκόμες!
  Αν και αυτές είθισται να κάθονται στους γιατρούς και όχι στους ασθενείς...
  Βέβαια ένας... "ήρωας-ασθενής" έχει κι αυτός κάποια πέραση!


  Μαχαίρη, ο Οβελίξ βάραγε τους μπάτσους της εποχής (ρωμαικά περίπολα).
  Επομένως δεν απολύω τον Οβελίξ αλλά τον Εκατόνταρχο Βραζεικαιχύνετους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ναι, εσύ όμως είσαι κανονικός άνθρωπος και τα λες αυτά. Εδώ η κοινωνία έχει ξεχάσει, όχι να σκέφτεται λογικά, αλλά να σκέφτεται γενικά.

  Απλοί συλλογισμοί, αλλά πού με τόση προπαγάνδα, ο εγκέφαλος έχει γίνει πουρές.

  Τώρα, εγώ πιστεύω οτι γενικά γίνεσαι, δεν γεννιέσαι, και έτσι αφήνω και ένα παράθυρο ανοιχτό στην ελπίδα, αν.... λέω αν ποτέ μια κοινωνία αποφασίσει να κάνει ριζικές αλλαγές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Α τώρα ξαναέγινα κανονικός άνθρωπος;

  Όταν σου έλεγα ότι θα πάρουμε τη.... Σικελία, μου 'λεγες ότι καπνίζω μπάφους!
  χαχα

  Κρινοκερασιά μου, οι συνιστώσες σου πρέπει να αποφασίσουν επιτέλους να εχουν μία ενιαία γραμμή και να αποφασίσετε:
  είμαι κανονικός άνθρωπος ή όχι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. E, κοίτα τώρα, κανονικός που λέει ο λόγος, μην το παίνεις κι εσύ τοις μετρητοίς :-)

   Τώρα για τους μπάφους, αφού μου μύρισαν μέχριεδώ, να μην το πω;

   Διαγραφή