Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

Το δακρύβρεχτο παραμύθι της Πολωνίας που μας αδειάζει τις τσέπες


Πολλοί έχουμε πάθει μια ωραιότατη οικονομική ζημιά λόγω της απίστευτης εγκληματικής μαλακίας περί ευρώ-δραχμής, που σέρνεται συνεχώς και αναμασάται από τα γνωστά παπαγαλάκια.
Έχουν δμιουργήσει έναν τεράστιο πανικό και δεν μπορούμε να δουλέψουμε γιατί απλούστατα κανείς δεν κάνει την παραμικρή κίνηση αυτή τη στιγμή να πληρώσει για οτιδήποτε δεν είναι ζωτικής σημασίας ανάγκη.

Και ενώ η ζημιά μεγεθύνεται καθώς όλη η ζημιά της ελληνικής οικονομίας είναι ένας φαύλος κύκλος, συνεχίζουν οι ίδιοι οι αληταράδες να πουλάνε το ίδιο σενάριο θρίλερ.

Θρίλερ ευρω-δραχμής, θρίλερ χρεωκοπίας και όλα αυτά για να κερδίσουν ό,τι μπορούν μέσα στο κομματκό παιχνίδι μπας και διασώσουν τον κομματικό εαυτό τους από την επερχόμενη καταστροφή τους.

Πήγε ο Βενιζέλος και μίλησε κάπου (νομίζω στη Βοιωτία) και θα δεχόταν "τυχαίες" ερωτήσεις ενός "τυχαίου" κοινού.
Μέσα σ' αυτούς τους "τυχαίους" ήταν και μια Πολωνέζα, η οποία αντί ερώτησης έκανε τοποθέτηση.
Άρχισε να περιγράφει τα γεγονότα της Πολωνίας όταν χρεωκόπησε.
Και θρίλερ και συγκίνηση και κλάμα και πούτσες μπλε.

Αχ τι μου θύμισε!
Όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο, είχε έρθει λοιπόν ένας πασίγνωστος και μη εξαιρετέος πολιτικός, ο οποίος και θα δεχόταν ερωτήσεις.
Ε λοιπόν ο εν λόγω πολιτικός είχε δώσει μια λίστα με ερωτήσεις στην εν λόγω παράταξη και αυτή μοίρασε τις ερωτήσεις σε δικούς της.
Ε λοιπόν αυτοί του έκαναν τις "δύσκολες" ερωτήσεις και αυτός έδωσε πληρωμένες απαντήσεις σε όλα.

Ε λοιπόν κι η Πολωνέζα την ίδια δουλειά έκανε σίγουρα.
Βαλτή του ΠΑΣΟΚ (ή ΔΗΚΟ;) ήταν για να διηγηθεί τη δακρύβρεχτη ιστορία της μπας και συγκινηθούμε και τελικά το γυρίσουμε σε Μπένι.
Αμ δε, παλληκάρια!Όπως την ίδια ιστορία είχε πει κι ο δημοσκόπος της MARC  Θ. Γεράκης σε μια δακρύβρεχτη ιστορία του στο Μέγκα προ καιρού.
Ναι, αυτός ο δημοσκόπος που βγάζει τα "έγκυρα" αποτελέσματα των ερευνών όλως τυχαίως είναι ο ίδιος που μας αφηγήθηκε την τραγική ιστορία του.

Όπως αναφέρει το http://www.koutipandoras.gr/?p=16055 η Πολωνία δεν πτώχευσε ποτέ.
Δεν υπήρξε στάση πληρωμών ή κάτι τέτοιο.
Αυτό που περιέγραφε ήταν η εικόνα της φτώχειας του καθεστώτος Γερουζέλσκι του οποίου υποτροφος ήταν ο Γεράκης στο Πανεπιστήμιο (γιατί τα σκυλιά του καθεστώτος πάντα πάνε από καθεστώς σε καθεστώς και γλείφουν πάτους παπουτσιών για νε επιπλεύσουν ως φελλοί).
Στο http://eydapftaneipia.wordpress.com/2012/02/26/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%86%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85/ διαβάζω επώνυμη αναφορά του ζωγράφου Τάσου Παυλόπουλου που έζησε την ίδια επρίοδο στην Πολωνία και λέει κάτι... ακατανόητα πράγματα για το ρόλο του Θ. Γεράκη, του "ταλαιπωρημένου από τηνΠολωνική Χρεωκοπία".
Ότι με λίγα λόγια ήταν σκληροπυρηνικό σκυλί του τότε καθεστώτος που φτώχαινε τους Πολωνούς και ότι ήταν εμταξύ άλλων υπεύθυνος για τη διακοπή της φοίτησης και την απέλαση του Παυλόπουλου.

Σήμερα το Μέγκα είχε την Πολωνέζα να λέει πάλι τη δακρύβρεχτη ιστορία της, μην τυχόν και δεν την άκουσε κανείς.

Πάντως όσο και να έψαξα για τη "Χρεωκοπία της Πολωνίας" στο διαδίκτυο δε βρηκα τίποτα.
Μπορείτε να ψάξετε κι εσείς και να με βοηθήσετε.
Δεν υπήρξε ποτέ χρεωκοπία της Πολωνίας!
Κι όμως τα κανάλια και το ΠΑΣΟΚ παίζουν και ξαναπαίζουν τον ανιδιοτελή Δημοσκόπο της MARC και την αγανακτισμένη Πολωνέζα οι οποίοι εξιστορούν κάτι διαστρεβλώνοντας την ίδια την αρχή της ιστορίας τους.

Αυτά που έζησαν δεν ήταν οι συνέπειες της στάσης πληρωμών, της πτώχευσης ή της χρεωκοπίας, προσπαθώντας να το παραλληλίσουν με ενδεόμενη ακύρωση του Μνημονίου προφανώς, εξυπηρετώντας προφανείς πολιτικούς σκοπούς.
Αυτά που έζησαν ήταν οι συνέπειες της φτώχειας που επέβαλε μια δοτή απ' τους δυνάστες τους Κυβέρνηση, εν προκειμένω του Γερουζέλσκι ο οποίος διορίστηκε πρωθυπουργός με επέμβαση της Σοβιετικής Ένωσης.
Όπως λέμε Παπαδήμος με επέμβαση της Τρόικα...

Τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με τα "ευρήματα" των δημοσκοπήσεων του Γεράκη;
Έλα μου ντε!Και όλο αυτό το εφιαλτικό παραμύθι παίζεται στις πλάτες μας.
Τρομάζουν τον Έλληνα ο οποίος δεν πληρώνει αυτή τη στιγμη παρά μόνο για το φαί του.
Όλο το εμπόριο, οι υπηρεσίες και τα λοιπά έχουν πάθει μεγάλη νίλα αυτόν τον καιρό.
Επίσης σε συνεργασία με τα συνεταιράκια τους στην ΕΕ προκειμένου να επιτύχουν το επιθυμητό (Σε αυτους) εκλογικό αποτέλεσμα, διασπείρουν σε όλη την Ευρώπη τον εφιάλτη της ελληνικής πτώχευσης, προξενώντας έτσι τεράστια ζημιά στον τουρισμό.
Δεν είναι οι εκλογές που προξενούν τη ζημιά. Είναι η τρομοκρατία τους και η διασπορά ψευδών και τρομοκρατικών ειδήσεων.
Έτσι, η τελευταία ελπίδα να αναπνεύσει η Ελλάδα για λίγους μήνες σβήνει, αφού με τα λεφτά του τουρισμού ίσως ξανακινούνταν λίγο το χρήμα στην Ελλάδα και να παίρναμε μια μικρή ανάσα.
Αλλά πού;
Αύτά τα καθικια μπρος στο να επιβιώσουν είναι ικανοί να μας διαλύσουν τελείως.

Και τωρα τρέχουμε και δε φτάνουμε!
Δεν ξέρω πώς θα βγει το καλοκαίρι με τις μαλακίες τους γιατί δεν πληρώνει κανείς και για τίποτα.
Το τι θα τρώμε από Ιούλη είναι ένας ενδιαφέρων γρίφος κι καλείται όποιος έχει ιδέες να μου τις καταθέσει.

Όποτε δέχεται κάποιοι (ακόμη και ελάχιστο) πλήγμα ο τουρισμός, τότε ξεσηκώνονται όλα τα καθάρματα του ΠΑΣΟΚοΝουΔου και παρέα με τα συνεταιράκια των κωλοκάναλων τα ρίχνουν όλα τα αμαρτήματα στις κινητοποιήσεις των αγροτών, του ΠΑΜΕ, των ναυτεργατών, των μούτσων και ξέρω 'γω ποιων άλλων.
Και μιλάμε για κινητοποιήσεις 2-3 ημερών!

Αυτοί οι αλήτες που υπονομεύουν την τουριστική εισροή ολόκληρου του καλοκαιριού πώς θα απολογηθούν στην οικονομία των νησιών και της βιομηχανίας του τουρισμού;
Αν νομίζουν ότι έτσι θα κερδίσουν κάτι είναι βαθιά νυχτωμένοι.
Γιατί η τακτική τους προκαλεί αηδία και μόνο.
Διαλύουν ό,τι απέμεινε από τον τουρισμό, ο οποίος θα τροφοδοτούσε την ελληνική οικονομία για τους επόμενους μήνες.

Και πώς να ρθουν οι τουρίστες;
Πώς να ρθει ο Ευρωπαίος όταν βλέπει την ελληνική πολιτική ελίτ αντί να καθησυχάζει τους ξένους για να ρθουν το καλοκαίρισ τα νησιά μας, αυτή επιλέγει να του προκαλεί τον φόβο.
Όταν τους λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι θα ρθουν οι άνθρωποι εδώ περα να κάνουν τα μπάνια τους, θα γίνει πτώχευση και μετα εμείς οι ντόπιοι αρούγκαλοι θα τους κυνηγάμε στους δρόμους να τους πάρουμε και τα σώβρακα!
Επομένως οι άνθρωποι -φυσιολογικό είναι- δεν ξεκινούν για να ρθουν εδώ!
Δεν το διακινδυνεύουν.
Φοβούνται οι άνθρωποι για τη σωματική τους ακεραιότητα, πρώτα απ όλα και δεύτερον για τον πιθανό εγκλωβισμό τους εδώ σε μια σχεδόν εμπόλεμη κατάσταση.
Όταν τους λένε "δε θα χουμε πετρέλαιο" φοβούνται ότι μπορεί τα πλοία να μην ταξιδέψουν για να τους γυρίσουν πίσω.
Αντιστοίχως τα αεροπλάνα, τα λεωφορεία...
Τους λέει η ΔΕΗ ότι δε θα χουμε ρεύμα!
Της τρομοκρατίας το κάγκελο!
Και πώς να ρθουν;
Και γιατί να ρθουν;

Αφού ακούν τους Παπαδήμους, Προβόπουλος, Βενιζέλους, Σαμαράδες κλπ να τους προτρέπουν ουσιαστικά να μην έρθουν.
Δημιουργούν εντός κι εκτός Ελλάδας τέτοιο πανικό με αυτά τα παραμύθια (ιστορίες Πολωνίας, "δραματική" έκθεση ΕΤΕ γραμμένη από τον Έλληνα πρώην υπάλληλο του ΔΝΤ, τρομοκρατία ευρώ-δραχμής) ώστε παραλύουν κάθε οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Αν δούλευε ο τουρισμός, τότε οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό θα έπιαναν ζεστό χρήμα στα χέρια τους και θα τροφοδοτούσαν κι εμάς τους υπόλοιπους.
Τώρα οι ευρω-δραχμο-τρομοκράτες κι οι εκ Πολωνίας ορμώμενοι σεναριογράφοι τους γάμησαν κι αυτούς και μας γάμησαν κι εμάς και μαζί ολόκληρη την ελληνική οικονομία για τους επόμενους μήνες.

Γιατί;
Μήπως για να μειώσουν τα έσοδα και να δημιουργήσουν κάποιο έλλειμα στον προυπολογισμο που να είναι αδύνατο να καλυφθεί χωρίς έξωθεν βοήθεια μετά τις εκλογές;
Ε;
Μήπως;

19 σχόλια:

 1. Φίλε Μαζεστίξ, δημιουργείται κλίμα επειδή τα κόμματα πλην ΚΚΕ δεν θέτουν σαν εθνική προτεραιότητα την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
  Η χρεοκοπία έχει ήδη γίνει, τι περιμένουν;
  Ποιοι παπαγαλίζουν υπέρ του ευρώ; θα τους ακούσουμε;
  Ας αναλογιστούμε ποιοι είναι οι τρομολάγνοι και φτάνει για να αποφασίσουμε.
  Το να πεθαίνει ένας λαός για να έχουν τα πλουσιόπαιδα φτηνά καγιέν και τζιπάκια, να εισάγουμε τρόφιμα μέχρι και πιπεριές απ' την Τουρκία δεν το θέλει ούτε ο θεός (αν υπάρχει) ούτε ο διάβολος (αυτός υπάρχει σίγουρα).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πολυ καλό.Θα πρέπει να το τυπωσουμε και να το μοιράζουμε στο δρόμο.
  caps

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτό με την Πολωνέζα το είδα χτες στις ειδήσεις και σκέφτηκα ακριβώς το ίδιο με εσένα: θέατρο! Τι άλλο θα σκεφτούνε οι άνθρωποι!

  Πάντως εκτός από το φαί, πληρώνουμε και λογαριασμούς, ατελείωτους!

  Εγώ όντως δεν δίνω χρήματα για τίποτε άλλο πέρα από αυτά. Δεν έχω και χρωστάω και τα χαράτσια που πήγαν στην εφορία. Αν δεν τα διαγράψει ο Τσίπρας, τελείωσα. Ο μισθός μου είναι σε επίπεδα βασικού, με πόσα χρόνια δουλειάς και διπλώματα. Πλάκα κάνουμε; Δεν βγαίνει.

  Πάντως κάπου διάβαζα οτι μπορεί να γίνει ένα κίνημα απ' έξω συμπαράστασης που να έρχονται τουρισμό στην Ελλάδα για να τη στηρίξουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πως μας προέκυψε η Πολωνία;
  Ρουμανία και Βουλγαρία δεν ήταν μέχρι τώρα;
  Ο τουρισμός είναι σε ύφεση παντού έτσι όπως τα έκαναν όλοι!
  Ελληνες και Γερμανοί.
  Η Ισπανία θα έχει μειωμένο τουρισμό γιατί 'φοβούνται' μην πάνε και χρεοκοπήσει μες το κατακαλόκαιρο.
  Στην Ιταλία δε θα πάνε τουρίστες γιατί φοβούνται τους σεισμούς.
  Ακόμα και η Τουρκία θα έχει λιγότερο τουρισμό φέτος!
  Και κάτι άσχετο: τόσα λεφτά πήραν τα κόμματα για τις προεκλογικές εκστρατείες!
  Οι καρκινοπαθείς όμως βρίσκονται χωρίς φάρμακα!!!
  Είναι δυνατόν να πληρώνει ο κόσμος και οι χρόνια νοσούντες για τα φάρμακα τος;
  Είναι ντροπή!!!!!
  Κανένας δεν έχει λίγη τσίπα!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σωστόν!

  Το δακρύβρεχτο παραμύθι του παγκόσμιου χρέους που μας αδειάζει τις ζωές http://ethniki-paideia.blogspot.gr/2012/06/blog-post_7290.html

  Το δακρύβρεχτο παραμύθι της αριστερής πολιτικής που μας αδειάζει τις ψυχές
  http://ethniki-paideia.blogspot.gr/2012/06/blog-post_03.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Iδεα δεν εχω για τα καινουργια της προπαγανδας...!!
  Εχω "μεινει" στις "εκκαθαριστικες" επιχειρησεις της ΧΑ...!!

  Αλλα εχεις δικιο για τη μειωση των εσοδων...!!

  Τωρα μονο τροφιμα και φαρμακα πληρωνω...!!
  Τοσα εχω...!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Άλλοι έχουν άλλη γνώμη http://anti-ntp.blogspot.gr/2012/06/blog-post_5615.html (φαντάσου δηλαδή να ήτανε και με την Νέα Τάξη...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πήγες κι εσύ εκεί και έβαλες το σύνδεσμο από τον Μαζεστίξ. Χαχα!

   Αυτή η Πολωνέζα πόσα πήρε άραγε για αυτόν τον σύντομο μονόλογο;

   Όμως το ΠΑΣΟΚ παιδιά έχει κάνει τόσες αγαθοεργίες, να τα λέμε και αυτά!

   Πόσους μετανάστες δεν λάδωσε για να κρατάνε τις σημαιούλες του στη συγκέντρωση Βενιζέλου στο Σύνταγμα! Τώρα έπιασε και τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Οι άνθρωποι το κάνουν για να βοηθήσουν στο μεταναστευτικό, κι εμείς τους αδικούμε!

   Διαγραφή
 8. Αφήνουν καμένη γη πίσω τους, χωρίς να νοιάζονται για κανέναν άλλο. Τις οικονομίες τους στην Ελβετία τις έχουνε, οι υπεράκτιες δεν κινδυνεύουν από χρεοκοπία και, ίσως, κάποια στιγμή να τους καλέσουμε να μας ξανακυβερνήσουν.
  Στο χέρι μας είναι να τους διαψεύσουμε τα όνειρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Καλώς το ανέδειξες το θέμα Μαζεστίξ. Στο σχολιασμό σου δεν έχω σοβαρή διαφωνία, αν και δεν ξέρω τι πετυχαίνει κάποιος με αυτόν. Δες εδώ π.χ. μια όμοια οπτική με γλαφυρό σχολιασμό που βασίζεται κυρίως σε χαρακτηρισμούς. Δεν τον υιοθετώ, δεν τον απορρίπτω τελείως, απλώς προβληματίζομαι αν στο μπλογκ πρέπει να βγάζουμε το πηγαίο συναίσθημα, όταν στοχεύουμε σε έναν προβληματισμό, έναν πολιτικό στόχο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Caps και αφίσα θέλω!
  :-)


  κ.κ. υπομονή, κάνε οικονομίες και λύση θα βρεθεί.
  Διότι το "ουκ αν λάβεις παρά τη μη έχοντος" είναι δεδομένο.


  Σερενάτα, πού να τη βρουν την τσίπα;
  Όσο ψάχνουν στις τσέπες τους βρισκουν μόνο μίζες.


  Ιεζεκιήλ, καλή ιδέα ο παγκόσμιος μετρητής χρέους!
  Εμπρός και για έναν παγκόσμιο μετρητή "λίπους", για να δου΄ν ποιοι και πόσο αντέχουν ακόμη...


  Μαχαίρη, αναγκαστικό είναι αυτό.
  Αν έχεις 10 ευρω, δε θα πάρεις παπούτσια.
  Μακαρόνια, βούτυρο και ρεγκάτο θα πάρεις...


  Ανώνυμε, δυστυχώς αυτή η "είδηση" προβλήθηκε σε πολλά ανεξάρτητα blogs (όπως το anti-ntp.net το οποίο, ασχέτως αν διαφωνώ με την ιδεολογία του, αλλά είναι έγκυρο blog) με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που παρουσιάστηκε στα καθεστωτικά ΜΜΕ.
  Θα έπρεπε να ήμασταν όλοι πιο προσεκτικοί σε κάτι τέτοια τεχνάσματα.


  Διογένη, παρότι το παράκανε λίγο με του χαρακτηρισμούς, όντως είχε πλάκα το κειμενάκι!
  Κι εγω προβληματίζομαι συχνά επ αυτού (πηγαίο συναίσθημα/ προβληματισμός, πολιτικός στόχος) αλλά αποφαίνομαι πως ο ρόλος ενός προσωπικού blog είναι ο συνδυασμό του πηγαίου, προσωπικού λόγου που δυνητικά μπορεί να μεταφέρει και να δημιουργεί προβληματισμούς και ενδεχομένως να θέτει και πολιτικούς στόχους.
  Αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος των blogs: η αντικατάσταση του ξύλινου, πολιτικώς ορθού λόγου των επίσημων ΜΜΕ από τον πηγαίο και συχνά συναισθηματικό λόγο των blogs.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Οι ευρωπούστηδες σπέρνουν τον πανικό στους λαούς τους περί πτώχευσης και οι εγχώριοι πωλητικοί που δεν θέλουν να σηκώσουν τους κώλους τους απ' τις καρέκλες, μαζί με τα πληρωμένα παπαγαλάκια τους αναμασάνε τις ίδιες π....μπλε που λες κι εσύ, με αποτέλεσμα να νομίζει ο κάθε τουρίστας (συνήθως ο λιγούρης, ο φραγκάτος πηγαίνει σε ακριβά ξενοδοχεία και δεν τρομάζει από τέτοια) ότι με το που θα τον δούμε να κατεβαίνει από το καράβι ή το αεροπλάνο θα τρέξουμε με τα ξεβράκωτα παιδιά μας να του ζητιανέψουμε λίγα κέρματα!
  Η πάμφτωχη Ελλάδα στο ρόλο του κοριτσιού με τα σπίρτα, που τα καίει για να ζεσταθεί.
  Όταν Μαζεστίξ ο κάθε μαλάκας πωλητικός βγαίνει στα ξένα ΜΜΕ και αναμασάει τέτοιες πίπες, τι περιμένεις να πιστέψει ο αδαής Γερμανός, Γάλλος, Ολλανδός, Φιλανδός;
  Πιστεύεις πως αν οι προαναφερθέντες μαλάκες είχαν αποκυρήξει κάθε μνημονιακή μαλακία, αν είχαν εμφανιστεί όλοι μαζί ενωμένοι, αν είχαν δείξει τι σημαίνει ελληνική αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια, λεβεντιά, φιλοξενία, ντομπροσύνη θα είχαν οι ξένοι λαοί την άποψη που έχουν τώρα;
  Ξέρω, δεν είναι όλοι οι Έλληνες ντόμπροι, φιλόξενοι, λεβέντες, υπερήφανοι, αξιοπρεπείς. Σίγουρα όμως είναι πάρα πολλοί και θάβονται μέσα στον οχετό των υπολοίπων καριόληδων, ξεχωριστό κομμάτι των οποίων αποτελούν οι πωλητικοί!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. "Πιστεύεις πως αν οι προαναφερθέντες μαλάκες είχαν αποκυρήξει κάθε μνημονιακή μαλακία, αν είχαν εμφανιστεί όλοι μαζί ενωμένοι, αν είχαν δείξει τι σημαίνει ελληνική αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια, λεβεντιά, φιλοξενία, ντομπροσύνη θα είχαν οι ξένοι λαοί την άποψη που έχουν τώρα;"

  Αν οι προαναφερθέντες μαλάκες έκαναν όλα αυτά, τότε δε θα ήταν μαλάκες και εμείς δε θα μασταν έτσι όπως απογίναμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Και τι θέλει τώρα αυτή η πολωνέζ πτωχεύσασα;
  Αν κατάλαβα, το ζόρι της ήταν οι μεταχρονολογημένες επιταγές.
  Να συνεχίσουμε να τροφοδοτούμε τις τράπεζες απ τα μνημόνια;
  Να αυξήσουμε κι άλλο την ανεργία;
  Να κλειδώσουμε τους μισθούς στα 300 μπικικίνια;
  Τότε θα βρούν να φάνε οι κατσίκες της; Απ τα δικά μας ε; Πονηρούλα, σαν τον χοντρό.
  Η Πολωνία ήταν το χαϊδεμένο παιδί του ανατολικού μπλόκ.
  Όχι μόνο δεν είχαν πρόβλημα οικονομίας και δημοκρατίας, μα οι πολωνοί ήταν απ τους λίγους ανατολικούς που θυμάμαι να έρχονται σαν τουρίστες στη δύση.
  Μ εκείνα τα μικρά τροχόσπιτά τους, συναγωνίζονταν τους αυστριακούς σε ανακάλυψη παύλα κατάληψη των ανεξερεύνητων ακτών της χακλιδικής, περνώντας ζάχαρη.
  Άλλοι έρχονταν κάνοντας παράλληλα τουρισμό κι εργασία στα χωράφια για κάνα δίμηνο, βγάζοντας και τα έξοδά τους. Τότε, αυτή ο πολωνέζ κυρία, θάφευγε για κάνα δίμηνο κι αυτή σαν τουρίστρια κι ίσως περιστασιακά μαζεύοντας ροδάκινα, θάπιανε το χαρτζηλίκι της και θα γυρνούσε στην όμορφη πατριδα της, για να ξαναφύγει όποτε ήθελε.
  Κανείς δεν θυμάμαι νάθελε ν αποσκιρτήσει απ το αποτρόπαιο και βάρβαρο αυτό κομμουνιστικό καθεστώς, ωσότου κάποιος πονηρός συνδικαλιστής τους ξεσήκωσε αλληλεγγύως, για να γίνει αυτός πρόεδρος και να κάνει υπουργό τον σωφέρ του.
  Ε, καπιταλισμό θέλανε, ας πρόσεχαν.
  Κι αν δεν της αρέσει που ο χοντρός μένει εκτός γκουβλερνου της μαντάμ, μπορεί μια χαρά να πάει πίσω στην πολωνία. Την καπιταλιστική πια και να ταίσει εκεί τις κατσίκες της.
  Α στα διάλα πια...

  mbiker

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Εκτός αυτών η Πολωνία είναι και η πιο ακραία και ταγμένη φιλοαμερικανική χώρα στην Ευρώπη.
  Μπροστά της η Αγγλία φαντάζει κομμούνα!

  Για μένα το μείζον είναι ότι δεν υπήρξε ποτέ πτώχευση στην Πολωνία, παρά μόνο πτωχοποίηση αλά ελληνικά.
  Παραταύτα εντέχνως παρουσιάζεται ως πτώχευση για να τρομοκρατηθούμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Μαζεστίξ, καλησπέρα. Να γιατί εμπιστεύονται τον Γεράκη και τη MARC :
  "Ειδικότερα, (για τις εκλογές της 6η Μαΐου)σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Έθνος -17 Απριλίου- , η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22,3% (110 έδρες), το ΠΑΣΟΚ 17,8% (48 έδρες), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,9% (26 έδρες), ο ΣΥΡΙΖΑ 9,8% (26 έδρες), το ΚΚΕ 9,7% (26 έδρες), η Δημοκρατική Αριστερά 8,6% (23 έδρες), η Χρυσή Αυγή 5,7% (15 έδρες), ο ΛΑΟΣ 3,9% (10 έδρες), οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,1% (8 έδρες) και Δημοκρατική Συμμαχία 3% (8 έδρες)."
  Σε όλα μέσα ο κερατάς!
  Εεεεεεε ρε οικογένειαααα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Πέτρο, έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του ο άνθρωπος!
  Στη θέση τους, όχι απλά θα τον πίστευα, αλλά θα του 'γλειιφα και τα πόδια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Πείτε τα ρε παιδιά. τι λένε οι τύποι? Φτωχοποίηση είχαν στη Πολωνία σαν και εμάς εδώ τώρα καλή ώρα. Μάλιστα απορώ γιατί έχουν τα Σουπερ Μαρκετ εδώ πάνω από δέκα είδη ξύδι αφού ο κόσμος δεν έχει να φάει. Να κάνει όρεξη δηλαδή? ή να χωνέψει καλύτερα με το ξύδι? Φτώχεια καταραμένη. Τουλάχιστον από κωλόχαρτα παίρνουμε πάνω από δεκάδα παρά την εξαθλίωση του ευρώ.
  Από την άλλη τι σχέση έχει η φτωχοποίηση με την περίπτωση της χρεωκοπίας που τρως απεριόριστη αξιοπρέπεια και μάλιστα χωρίς δελτίο. Άσε που μετά κλάνεις περηφάνια και λεβεντιά. Έλεος με την τρομοκρατία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή