Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Ο πολιτικάντης κύριος Πρόεδρος...


Ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι στην ουσία η δικλείδα ασφαλείας της κοινοβουλυτικής δημοκρατίας.
Ο Πρόεδρος δηλαδή είναι ο θεματοφύλακας του Δημοκρατικού πολιτεύματος, ως ο ανώτατος άρχων.

Ο Πρόεδρος ανεξαρτήτως του πολιτικού χώρου από τον οποίο προέρχεται και εξελέγη, οφείλει να λειτουργεί ως πραγματικά υπερκομματικός άρχων της χώρας και να σκεπάζει με τις πολιτικές φτερούγες του ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Βέβαια ανάλογα με τη Δημοκρατία που έχεις, έχεις και τον ανάλογο Πρόεδρο...

Οι προηγούμενοι Πρόεδροι δεν είχαν ιδιαίτερη ανάμειξη στα πολιτικά πράγματα.
Η πρώτη σηαμντική πολιτική κίνηση που έγινε από Πρόεδρο ήταν η περιβόητη επιθετική ομιλία του Στεφανόπουλου ενώπιον του Μπιλ Κλίντον, πράξη που τον έκανε αποδεκτό από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, που διακατέχονταν από αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα τον καιρό που οι ΗΠΑ ισοπέδωναν και δολοφονούσαν τη γειτονική μας Γιουγκοσλαβία.

Αλλά τελοσπάντων αυτήν την πολιτική κίνηση του πρώην Προέδρου μπορουμε να την εκλάβουμε ως μια κίνηση... εθνικού χαρακτήρα, χωρίς να υποβόσκει κάποιο κομματικό συμφέρον.

Ο Στεφανόπουλος παρότι δεξιός είχε από καιρό ανεξαρτητοποιηθεί πολιτικά και κομματικά, δεν είχε κομματικές αγκυλώσεις και συμφέροντα και επομένως δεν ανακατευόταν στα πράγματα.
Ίσως βέβαια να τον ευνόησαν και οι σχετικά ήρεμες καταστάσεις της δεκαετίας που προήδρευσε.


Ο επόμενος Πρόεδρος έμελλε να είναι ο Κάρολος Παπούλιας.
Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, φαινόταν σαν κάτι να μην πηγαίνει καλά...
Τον καλωσόρισε η Πρόεδρος της Βουλής Ψαρούδα-Μπενάκη και του έλεγε κάτι ακαταλαβίστικα για τους πολλούς λόγια.
Μιλούσε για εθνικούς κινδύνους που έρχονταν και για εθνική κυριαρχία που θα μειωνόταν μέσα στην πενταετία!
Μίλησε για δικαιώματα του πολίτη που θα παραβιάζονταν από νέες αρχές και εξουσίες και για Δημοκρατία που θα δοκιμαζόταν από νεές μορφές διακυβέρνησης!Το προσέξαμε οι περισσότεροι, το ακούσαμε, αλλά δε δώσαμε τη δέουσα προσοχή, όπως απεδείχθη.
Ο Παπούλιας πάλι φάνηκε σαν να μην τα ακούει για πρώτη φορά.
Σα να τα ήξερε ήδη.
Αυτό δείχνει και η νηφαλιότητά του εκείνη την ώρα και η μη αντίδρασή του σ' αυτά που άκουγε.

Κανείς δε μας εξήγησε περί τίνος επρόκειτο.
Ούτε ο ίδιος έδωσε ποτέ εξηγήσεις γι' αυτά τα τερατώδη που ακούστηκαν.

Και να που τα τερατώδη ήρθαν!
Όχι στην πρώτη τελικά, αλλά στη δεύτερη θητεία του!


Στην πρώτη του θητεία δεν ανεμείχθη καθόλου στα πράγματα.

Η δεύτερη θητεία του όμως έμελλε να είναι μία από τις κρισιμότερες επριόδους στην Ιστορία της Ελλάδας.
Και αναπόφευκτα θα έπαιζε σημαντικότερο ρόλο και ο Πρόεδρος σε μια περίοδο που το Κράτος μας δέχεται επιθέσεις πανταχόθεν.

Θα περιμέναμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να κρατήσει αποστάσεις από τις κομματικές θέσεις και να είναι η υπερκομματική φωνή της ενότητας και της νηφαλιότητας.
Αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος του.

Αμ δε!!
Ο Παπούλιας επέλεξε να παίξει κομματικό και πολιτικό παιχνίδι από μια θέση που δεν του το επιτρέπει.
Επέλεξε σε μια περίοδο γενικής αναστάτωσης και πολεμικής ανάμεσα στην Κυβέρνηση και σε μεγάλο μέρος του λαού, να μην τηρήσει ίσες αποστάσεις για να αποσυμπιέσει την κατάσταση, αλλά να παίξει το ρόλο ενός υπερκομματάρχη του ΠΑΣΟΚ και να λάβει θέση ανάμεσα στα πολιτικά στρατόπεδα, αντί να κρατά τη λευκή σημαία της συνεννόησης και της κοινωνικής ειρήνης ανάμεσα στα υπό διαμόρφωση κοινωνικά/πολιτικά στρατόπεδα.

Έχει ξεπέσει στο πολιτικάντικο παιχνίδι της δημιουργίας κομματικών εντυπώσεων και της υιοθέτησης πολιτικών εκβιασμών.
Είναι ο θλιβερότερος Πρόεδρος από ενάρξεως του θεσμού, διότι ενώ ο ρόλος του είναι υποτίθεται ενωτικός και η θέση του οφείλει να είναι συμφιλιωτική ανάμεσα στο λαό και στο πολιτικό σύστημα,
ο ίδιος όμως επέλεξε να παραβεί τα καθήκοντά του και να λειτουργεί ως βλαχοδήμαρχος.

Εκτίθεται ο ίδιος, αλλά αυτό λίγο μας νοιάζει.
Το χειρότερο είναι ότι δημιουργεί επικίνδυνο προηγούμενο για το θεσμό και επομένως θα παιχτεί σκληρό παιχνίδι στην ανάδειξη του επόμενου Προέδρου, ο οποίος πλέον θα ανακατεύεται ευθέως στα κομματικά παιχνίδια όπως και ο νυν Πρόεδρος.

Εκτός αυτών, προσυπογράφει εδώ και 2 χρόνια ό,τι κωλόχαρτο του δίνουν οι τραγικές κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου.
Και μη μου πει κανείς ότι αν δεν τα υπέγραφε θα έκανε πολιτικό παιχνίδι!
Νόμοι, Μνημόνια, Δανειακές Συμβάσεις στα όρια της (αντι)συνταγματικότητας υπογράφονται δίχως δεύτερη σκέψη, την ίδια ώρα που παραδίδεται η κυριαρχία της χώρας μας σε διεθνή κέντρα εξουσίας και αυτός συνεχίζει να υπογράφει και να υπογράφει, χωρίς ούτε μία φορά να ζητήσει από μόνος του τη γνώμη π.χ. του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ειδικά η εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας με την πρώτη Δανειακή Σύμβαση που δεν πέρασε από τη Βουλή, με την υπογραφή ενός μόνο προσώπου (του Γ. Παπακωνσταντίνου) παραβίαζε τόσο εξόφθαλμα τη δημοκρατική νομιμότητα, που θε περίμενε κανείς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει τουλάχιστον την έγκρισή της από τη Βουλή. Δεν το έκανε, διότι αυτό εξυπηρετούσε τότε τα συμφέροντα του ΠΑΣΟΚ.


Αν θέλετε και τη γνώμη μου, όταν διακυβεύονται τόσο σοβαρά θέματα, όφειλε να πράξει όπως και ο ομόλογός του, Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ισλανδίας, ο οποίος όταν εκλήθη να υπογράψει το ανάλογο κωλόχαρτο που του παρέδωσε η τραγικη Κυβέρνηση της χώρας του για υπαγωγή στο ΔΝΤ, απάντησε ότι δεν έχει το δικαίωμα να το υπογράψει και παρέπεμψε το θέμα στο λαό υπό τη μορφή δημοψηφίσματος.

Γιατί εκείνος ο Πρόεδρος σεβάστηκε το Σύνταγμα της χώρας του που επεχείρησε να μετατρέψει σε κουρέλι η τοπική Κυβέρνηση, σε αντίθεση με τον πολιτικάντη Παπούλια που αντί να υπρετήσει το ρόλο του Προέδρου όλων των Ελλήνων, επέλεξε την εξυπηρέτηση των κομματικών συμφερόντων του ΠΑΣΟΚ.


Στις διαδικασίες για σχηματισμό Κυβέρνησης προ ημερών ο Παπούλιας πρωταγωνίστησε, όχι επιχειρώντας με ειλικρίνεια να κάνει μια Κυβέρνηση, αλλά ενεργώντας και πάλι μικροκομματικά συντασσόμενος πλήρως με το ένα κομματικό μπλοκ.
Εδώ και δυο χρόνια επιτίθεται μονίμως σε κόμματα και κινήματα, φωτογραφίζοντάς τα, χρησιμοποιώντας φρασεολογία ("λαικιστές, επικίνδυνοι" κλπ) που χρησιμοποιούν και οι δύο κομματάρχες, τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετεί.
Προειδοποιεί τον ελληνικό λαό συνεχώς αναπαράγοντας τα τρομοκρατικά διλήμματα που χρησιμοποιούν οι Αγορές και δύο από τα κόμματα της Βουλής.
Είναι ο πρώτος Πρόεδρος που (δικαίως) δέχθηκε την αποδοκιμασία του ελληνικού λαού στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και ακολούθως έσπευσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του παρουσιαζόμενος ως... αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Μόνο που ξέχασε πως ήταν μόλις 11 ετών τότε...

Ένας Πρόεδρος που προ ημερών κράτησε μυστική την επιστολή του Παπαδήμου, διότι δεν τον συνέφερε πολιτικά η δημοσιοποίησή της.
Ενώ αμέσως μετά την επιστολή Καμμένου την έκανε σημαία, για να εξυπηρετήσει και πάλι κομματικά συμφέροντα.
Και για επιστέγασμα της αθλιότητας, διέδωσε τον εκβιασμό της Μέρκελ για δημοψήφισμα περί ευρώ, τον οποίο έβγαλε στη φόρα για να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό, με προφανή την πολιτική-κομματική του ιδιοτέλεια.

Γραφικές καταστάσεις και πολιτικάντικοι χειρισμοί από ένα πρόσωπο που εκπροσωπεί ένα θεσμό που υποτίθεται ότι είναι υπεράνω αυτών των κομματικών αντιθέσεων.

21 σχόλια:

 1. Δεν υπάρχει τίποτα περίεργο φίλε ματζεστίξ.
  Ήταν όλα τόσο απλά και καθαρά για όσους είχαν μάτια κι έβλεπαν, μα για όλους εμας τους υπόλοιπους φαντάζουν τερατώδη κι εξωπραγματικά.
  Τέτοιες κυβερνήσεις είχαμε, τέτοιοι ήταν κι οι πρόεδροί τους, τέτοιοι κι οι πολίτες παύλα ψηφοφόροι.
  Μόλις απομυθοποιήσαμε λίγο το πολιτικό σύστημα, φάνηκαν κι οι πρόεδροι κι οι παρεδροι κι οι παρατρεχάμενοι και κάθε κακό συναπάντημα.
  Να σου θυμνήσω επί προεδρίας σαρτζετάκη; Ας όψεται εκείνος ο έρμος ο βασιλικός που δημιούργησε τον μύθο του ανακριτή του Ζ.
  Μέχρι και αφορολόγητα σε κοντέινερ ο αγκαλίτσας και δεν ίδρωσε κανενός τ αυτί για παράιτηση.
  μαθημένοι πια στο πελατειακό κράτος, αδιαφορούσαμε, αφελώς συγχωρούσαμε, ξεφτιλίζαμε θεσμούς κι αρχές.
  Φυσική κατάληξη κι ο παπούλιας.
  Θυμήσου πως ο πανταχόθεν σιχτιριζόμενος (τώρα) Άκης, παρ ολίγον νάταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
  Τι σε κάνει να πιστεύεις πως οι άλλοι που του πήραν τη θέση ήταν ή είναι καλύτεροι; Ακόμα κι ως προς το ποινικό μέρος.
  Γιατί να διαφέρει ο κάποτε υπουργός τους και τώρα πρόεδρος;
  Και γιατί ν αλλάξουν απέναντι σ όλα αυτά;
  Δεν βλέπεις; Πρώτο κόμμα η ΝΔ κι ίσως και να ξαναβγεί πρώτο. Μόνο του βγαίνει; Κάποιοι το ψηφίζουν, αρκετοί τρολ ως φαίνεται, οπότε, ανάλογους προέδρους θάχουμε.

  mbiker

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το πρόβλημα είναι ότι και όσοια ασχολούμασταν και είχαμε μάτια και βλέπαμε, εντούτοις ήμασταν τυφλωμένοι από τα στρας της 20ετίας και δεν καταλαβαίναμε τι ακριβώς βλέπαμε.

  Η δημοσκόπηση που έβγαλε τη ΝΔ πρώτη είναι της ίδιας εταιρείας που προεκλογικά έδινε 25 στη ΝΔ σκάρτο 20 στο ΠΑΣΟΚ και 9,5 στο ΣΥΡΙΖΑ.
  Επομένως ό,τι "αποτελέσματα" και να δίνει, βερεσέ τα ακούω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πραγματικά είναι έτσι όπως πολύ ωραία τα λες. Μου τη βαράει αυτός ο καραγκιόζης, που θα μείνει στην ιστορία ως ο πρόεδρος της ντροπής.

  Σκέφτηκα μάλιστα οτι πρέπει να είναι μέσα σε αυτή τη λίστα που έχει η Μέρκελ, με τους 160 τόσους, που τους εκβιάζει με διάφορες "αμαρτίες" όπως μίζες πολλών εκατομμυρίων....

  Ξεφτυλίζει τα πάντα και μέσα σε αυτό το σκοτεινό, έτσι κι αλλιως, τοπίο, φαντάζει απίστευτα ξεφτίλας!

  Στην κηδεία του κόσμος θα φτύνει αντί να λυπάται. Έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα και έχουν και μούτρα να κρατάνε τέτοια αξιώματα.

  Αϊ σιχτίρι ο κωλόγερος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χώσ' τα κ.κ.!!!

  Πες τα γιατί θα μας τρελλάνουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, τα πήρα λίγο! :-)

   Μαζεστίξ, τι γίνεται με τον Κωσταντή. Έμαθες κάτι;

   Διαγραφή
  2. Δεν ξέρω τίποτα.
   Το blog του ακόμα δεν ανοίγει και δε μπαίνει και σαν ανώνυμος να μας πει τι έγινε.

   Διαγραφή
 5. Άντε παράτα μας ρε Γαλάτη.
  Τώρα εγώ τι να σχολιάσω που τα είπες όλα;
  Καθετί που σκεφτόμουν να γράψω το γράφεις λίγο πιο κάτω.
  Σε βαρέθηκα ...
  :-)

  Κατάφερα και μπήκα πάλι στο μπλογκ του Κωνσταντή αλλά μόλις πάτησα κλικ με πέταξε έξω και μου ξανάγραψε το ίδιο παραμύθι "το ιστολόγιο καταργήθηκε".
  Ελπίζω τουλάχιστον να είναι καλά το παιδί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Διαβάζω τη σκέψη Πέτρο...
  Ο μαγικός ζωμός δε δίνει μόνο δύναμη, φαίνεται!
  :-)


  Καλά θα είναι σίγουρα το παιδί.
  Έτσι κι αλλιώς όποιος δεν είναι καλά, πρώτη του σκέψη δεν είναι να διαγράψει το blog του...
  Πιστεύω πως έγινε αυτό που γρουσούζευε από καιρό τώρα.
  Δηλαδή μάλλον θα του ζήτησε κινητό η google για να συνδεθεί κι αυτός θα τους έφτυσε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δε νομίζω. Άλλωστε όπως λες μπορεί να μπει σε κάποιο φιλικό blog ως ανώνυμος και να μας πει τι έγινε.
   Την περασμένη Δευτέρα μου ζήτησε και μένα κινητό η google. Ήταν η 2η φορά! Για 2η φορά λοιπόν τους έφτυσα εγώ!
   Έκανα "ανανέωση τρέχουσας σελίδας" και είμαι ακόμη εδώ.
   Το μόνο κινητό που μπορώ να τους δώσω είναι ένα παλιό που έχω χωρίς μπαταρία και sim. Αν το θέλουν ...!

   Διαγραφή
  2. Ναι ε;
   Παίζει τέτοιο παρασκήνιο;
   Εγώ τους περιμένω και βλέπουμε...


   Όσο για τον Κωνσταντή, περιμένω τη μέρα που θα γυρίσει και θα μας διηγηθεί τις ιστορίες του...

   Διαγραφή
 7. Μαζεστίξ, χαιρετώ. Κοίτα τι έγινε με τη δημοσκόπηση για το makeleio.gr. (Την ίδια αξιοπιστία έχουν ο Γεράκης-MARC, τελευταία για τον ALFA, και η METRON KOYTOXORTON του Φαναρά, τελευταία παραγγελιά... για το Protagon του Σταύρακα).

  Αναρτήθηκε από epanastasi-gr :
  Έτσι στήνονται τα γκάλοπ - Πως η ΝΔ έκλεψε 4 μονάδες σε μια ημέρα
  ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ αξιοπιστίας δημοσκοπήσεων.
  Αντιγράφω αυτολεξεί από την ιστοσελίδα http://makeleio.gr:

  Στις 17 Μαΐου 2012, ώρα 18:32 γράφει:... ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει πρώτο κόμμα με τουλάχιστον 4 μονάδες διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία
  και παρά το γεγονός ότι η γαλάζια παράταξη ανεβάζει τα ποσοστά της... Το ΠΑΣΟΚ δίνει μάχη με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ για την τρίτη θέση (http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1598:---------------makeleiogr&catid=5:2012-02-11-12-50-12&Itemid=60)

  Στις 18 Μαΐου 2012 - 22:53 γράφει: ΝΔ 27%, ΣΥΡΙΖΑ 26.4, ΠΑΣΟΚ 15.3, ΑΝ.ΕΛ. 8.7(http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1621:2012-05-18-19-54-54&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2)

  ΠΩΣ Η ΝΔ ΚΑΛΥΨΕ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ 4 ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ;
  ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝ.ΕΛ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ, ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ 7 ΜΟΝΑΔΕΣ; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ;

  ΚΑΡΦΩΘΗΚΑΤΕ....

  Κάποιος διέταξε από ψηλά, να ''πειραχτεί'' η δημοσκόπηση ώστε να δημιουργηθεί κλίμα μαζί με τις υπόλοιπες περίεργες και στημένες των τελευταίων ημερών.
  Κάποιος τα πήρε για να αλλοιώσει τελευταία στιγμή τα στοιχεία, έστω κι αν εκτέθηκε ανεπανόρθωτα.
  Η υπόθεση θυμίζει τις προεκλογικές προβλέψεις του Παπαγιάννη και του fimotro, που έδινε την ΝΔ στο 30% και το ΠΑΣΟΚ στο 20%.
  Η υπόθεση βρωμάει σαν μπαγιάτικο ψάρι...


  Η δημοσκόπηση έγινε απο το Τμήμα Στατιστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την επίβλεψη του καθηγητή Επ. Πανά.
  Ο Επ. Πανάς υπήρξε μέλος της Πολιτικής Άνοιξης του Σαμαρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Να κι ο Γεράκης. Όλο ναζι.(ο τόνος όπου λάχει).
  http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/05/marc.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πέτρο έχουν πανικοβληθεί τόσο πολύ που βιάζονται και κάνουν μαλακίες.
  Έχουν επιστρατεύσει ψεύτικα γκάλοπ, μόνιμη λάσπη από τα κανάλια τους, κάνουν παρέλαση εδώ οι ευρω-λοχαγοί, κάνει εκβιασμούς η Μέρκελ, ανακοινώνουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης, δημιουργούν πανικό με τους μισθούς του Ιούνη με το ΥπΟικ να λέει ότι δεν ε΄χει 1,5 δις ευρώ, ενώ ταυτόχρονα το Ταείο Ρευστότητας του ελληνικού Κράτους δεν πορέι να εκταμιεύσει λεφτά χωρίς την έγκριση της Τρόικα!!!

  Και να προσθέσουμε εδώ ότι ο Γεράκης είναι εκείνος ο... ειλικρινής που έανε την κατάθεση ψυχής για την χρκοπία που έζησε στην πολωνία και το Μέγκα έπαιζε μέρα-νύχτα το βίντεο που τα περιέγραφε συντετριμμένος...

  Αλαλούμ προπαγάνδας.
  "Ψάρεμα κι ό,τι κάτσει".

  Ο πανικός του συστήματος αποδεικνύει το ότι μόνο άτρωτοι δεν είναι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ήρεμα παιδιά, το δημοσκοπικό εύρημα που δίνει τον πρώτο είναι η παράσταση νίκης. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται, σε άλλες λιγώτερο σε άλλες περισσότερο.
  Μέχρι τις εκλογές έχουμε πολύ χρόνο. Ας έχουμε υπομονή και κριτική σκέψη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ισχύει αυτό που λες Κλεισθένη.
  Αλλά εχω να σου κάνω και ένα ερωτημα:
  Μήπως αυτές οι στημένες δημοσκοπήσεις (που υπερπροβάλλονται εναντι των αλλων με αντίθετο αποτέλεσμα) με τη ΝΔ πρώτη σε ποσοστά έχουν ακριβώς αυτό το στόχο; Δηλαδή την ανατροπή της παράστασης νίκης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Τωρα μιλας για τον..Παπουλια...
  ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΖΩΗΣ ειναι το μετωπο των φιλογερμανικων κομματων στην ελλαδα;;;
  Που ειναι πιο..Φιλογερμανος...Ακομα και απο τον Αυστριακο Καγκελλαριο;;;...!!
  Αλλα...
  Και σαν τι προεδρο Δημοκρατιας να περιμενες να εκλεγει...
  Απο κομματα, της συναλλαγης;;;
  "Δικος" μας η "δικος τους";;

  ΧΑΧΑΧΑ...Λεει η ΚΚ..Οτι στην κηδεια του...Ο κοσμος θα..ΦΤΥΝΕΙ...!!
  Καλυτερα να..Φτυσει στον..Κορφο του...Την ωρα της καλπης...!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. "Βέβαια ανάλογα με τη Δημοκρατία που έχεις, έχεις και τον ανάλογο Πρόεδρο..."
  με μια φράση τα λες όλα φίλε Μαζεστίξ,δεν χρειάζονται άλλα σχόλια...
  βέβαια επειδή μ'αρέσει να βγαίνει χύμα η οργή του λαού,το σχόλιο της καλής μας φίλης κ.κ.,με εξιτάρει τρελά!!!κάποια στιγμή πρέπει ο λαός να τα "πάρει" εντελώς και να πετάξει τους τιμητές αυτής της "δημοκρατίας" στο φυσικό τους χώρο,που είναι ο βόθρος της ιστορίας του τόπου μας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Μαχαίρη μπροστά σε τύπους σαν τον Παπούλια οι Αυστριακοί φαίνονται αντιστασιακοί.
  Κι αυτοί τουλάχιστον έχουν περάσει και τα 11...


  Τζαβέλα η κ.κ. είναι λιγότερο.. politically correct από μένα και τα λέει χύμα και τσουβαλάτα!
  Γενικώς τα χουμε πάρει στο κρανίο ως λαός, αλλά ο καθένας μας βάσει ιδεολογίας τα βάζει και με διαφορετικούς.
  Α΄λλος με τις κυβερνήσεις, άλλος με το πολιτικό σύστημα, άλλος με το οικονομικό σύστημα, άλλος με τους μετανάστες, άλλος με την Ευρώπη...
  Είναι ένα στοίχημα να μετατραπεί ο θυμός σε πολιτική κατεύθυνση.
  Δε μιλώ φυσικά για την κ.κ. που έχει απόψεις, θέσεις, ιδεολογία, κουλτούρα.
  Μιλώ για μια μεγάλη πλειοψηφία που έχει νεύρα και.. δεν ξέρει τι να τα κάνει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Φίλε Μαζεστίξ, κύλησε πολύ νερό στον μύλο απ' όταν οι δημοσκοπήσεις καθόριζαν το τι θα ψηφίσουμε. Το ίδιο ισχύει και για τα κανάλια.
  Οι δημοσκοπικές εταιρείες φυλάνε τα νώτα τους, ξέρουν πως αν χάσουν εντελώς την αξιοπιστία τους θα χάσουν και λεφτά.
  Το διαδίκτυο καταγγέλει τις παραποιημένες δημοσκοπήσεις κι έτσι τουλάχιστον όσοι ενημερώνονται απ' αυτό δεν "τσιμπάνε". Πρέπει να σημειώσω ότι οι δημοσκοπήσεις σήμερα παρουσιάζουν ένα ρευστό πεδίο αλλά η τάση είναι ολοφάνερη, ο ΣΥΡΙΖΑ αρέσει ή όχι θα είναι ο νικητής των εκλογών.
  Κοντός ψαλμός αλληλούϊα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Συμφωνούμε Μαζεστιξ, προσωπικά θα το πήγαινα και πιο πέρα. Μια μεθοδευμένη "κρίση" είχε μεθόδευση γενικότερη. ΓΑΠ, Καμίνης και Μπουτάρης εκλέχθηκαν χάρη στα σκάνδαλα των προκατόχων τους, που περιέργως, βγήκαν στη φόρα (είδες η ΔΕΗ; κατά τα άλλα ευθύνεται ο πολίτης για την ατιμωρησία και τη διαφθορά). Η εκλογή του Προέδρου δεν απαίτησε κόπο. Τον διάλεξαν από πριν να ζευγαρώσει με τον γυιό του κολλητού του Ανδρέα, γνωρίζοντας ότι θα μιλάει όσο και ο Βούδας για όσα θα γίνονταν. Κανείς βουλευτής δεν "πρόσεχε" τι ψήφιζε (τι τον πρόσταζαν να ψηφίσει) από 20ετία, αφού ο Αντρίκος έστειλε στα αζήτητα τον Καραμανλή Α' μαζί με τις αρμοδιότητές του το 1985.

  Έτσι ο Παπούλιας κρύφτηκε πίσω από το "δεν έχω εξουσία (εννοώντας παρουσία)" την οποία όμως ξαφνικά θυμήθηκε, τώρα που σφίξαν οι κώλοι.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώθηκε που δεν τον ψήφισε, όμως ως προς τις προοπτικές αν σχηματίσει κυβέρνηση, θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω στο τι θα (θελήσει και τι θα μπορέσει να) κάνει, υπέρ των πολιτών εννοείται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Κλεισθένη κι εγώ ευελπιστώ να μην επηρεαζόμαστε πια από την προπαγάνδα των ΜΜΕ στο βαθμό που το κάναμε παλιότερα.
  Πάντως μην την υποτιμούμε!
  μεγάλη μερίδα του πληθυσμού ενημερώνεται ακόμη αποκλειστικά από την τηλεόραση.


  Διογένη, αυτή η "πτυσσόμενη" εξουσία του ΠτΔ επι Παπούλια είναι απαράμιλλη.
  Πότε δεν έχει καμία ευθύνη και καμία διακαιοδοσία (όταν είναι να υπογράψει)
  και πότε έχει ευθύνη και δικαιοδοσία (όταν είναι να προπαγανδίσει)

  ΑπάντησηΔιαγραφή