Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Άλλο "ντου" και άλλο επανάστασηΜε αφορμή την πολιτική αυτοκτονία/δολοφονία του δασκάλου Σάββα Μ. παρατήρησα και εδώ, αλλά και σε άλλα blogs, κάποια σχόλια που κριτίκαραν τους ανθρώπους που λυγίζουν και αυτοκτονούν, αντί να πάρουν το όπλο και να κάνουν ντου και να πέσουν μαχόμενοι στην πρώτη γραμμή.

Έχω λοιπόν να πω τα εξής, αντιγράφοντας σχόλιο σχετικό που έγραψα.

Και ο Δημήτρης Χ. και ο Σάββας Α. ήταν πρωτοπόροι στους κοινωνικούς αγώνες και αυτό δεν μπορεί να τους το αμφισβητήσει κανείς.
Ήταν εκεί, στην πρώτη γραμμή, όπως ήμασταν κι εμείς.
Η επανάσταση δεν έγινε, ίσως γιατίδ εν ήμασταν έτοιμοι ακόμη. Ίσως να μην το θέλαμε και τόσο.
Δυστυχώς αυτοί λύγισαν από την απελπισία και ενδεχομένως και από κάποια άλλα πιο προσωπικά προβλήματα.
Και δε λύγισαν όπως άλλοι που λυγίζουν από τη φιλαργυρία ή τη φιλαυτία και προσχωρούν αλλού, κοιτάζοντας το τομαράκι τους.
Λύγισαν από την πολλή τους θέληση να αλλάξουν τα πράγματα.

Δεν μπορώ να απαιτήσω από κανέναν να γίνει Παλαιστίνιος μουτζαχεντίν, να ζωστεί με εκρηκτικά και να πάει να "σκάσει" κάπου.
Όχι απλά δεν το απαιτώ, αλλά δεν το θέλω κιόλας.
Οι λαικοί αγωνιστές αντιλαμβάνονται την επανάσταση ως μαζική πάλη και όχι ως ατομική.
Τι νόημα έχει να πάρουν το όπλο και να αρχίσουν να γαζώνουν κόσμο;
Δεν ήταν φονιάδες. Ούτε εμείς είμαστε.
Το όπλο το παίρνει στο χέρι του ο λαός.
Δεν το παίρνει ο Μήτσος, ο Κώστας, ο Γιάννης, ο Παντελής, η Μαρία κι η Νατάσα.
Αν το πάρουν αυτοί, τότε μόνο ζημιά θα κάνουν.

Διότι υπ' αυτή την έννοια θα πρέπει να πανηγυρίζουμε και για τις μολότωφ κλπ και να τις θεωρούμε μέρος των λαικών αγώνων και μάλιστα χρήσιμο μέρος τους.
Εγώ είμαι ενάντια στις πράξεις ατομικής πάλης.
Ή θα παλέψουμε μαζικά ή θα κάτσουμε στα αυγά μας.
Δεν έχει νόημα να σκοτωθεί κόσμος για να ικανοποιηθούν προσωπικά καπρίτσια ή στρατηγικές.
Να μη σκοτωθεί κόσμος ούτε από δω ούτε από κει, αν δεν πρόκειται για κάποια μαζική επανάσταση, κάποια μαζική πάλη.
Τι να το κάνω να σκοτωθεί ένας μπάτσος;
(μη γελιέσαι, τον Μπένι και τον Αντωνάκη δεν υπάρχει περίτπωση να τους πετύχεις).
Γιατί τότε πάμε σε λογικές τρομοκρατίας.
Άλλο 17Ν και ΕΛΑ και άλλο επανάσταση.
Εγώ δεν είμαι με τη 17Ν και τον ΕΛΑ, είμαι με την επανάσταση, γι αυτό και δεν επικροτώ μορφές ατομικής πάλης.
Και αν είχα μπροστά μου τον Δημήτρη Χ. ή τον Σάββα Α. με το όπλο στο χέρι δε θα τους έλεγα να το στρέψουν άλλού.
Θα τους έλεγα να το κατεβάσουν, ώσπου να τα σηκώσουμε τα όπλα πολλοί μαζί.
Θα τους έλεγα να αντέξουν λίγο ακόμα, ότι δεν είναι μόνοι (γιατί αυτοί που αυτοκτονούν πάντα αισθάνονται μόνοι), ότι όλοι μαζί θα παλέψουμε για την ανατροπή του σάπιου καθεστώτος.
Όχι, να μη χύνεται άδικο αίμα.
Η ανθρώπινη ζωή είναι υέρτατη αξία, ανάλογη της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας.
Και δεν αφαιρείς την αξιοπρέπεια και την ελευθερία για να κερδίσεις τη ζωή.
Ομοίως δεν αφαιρείς τη ζωή για να κερδίσεις την αξιοπρέπεια και την ελευθερία.

Δεν ξέρω αν θα τους έπειθα.
Φαντάζομαι τα ίδια θα τους είπαν και οι δικοί τους άνθρωποι.
Πάντως σίγουρα δε θα τους προέτρεπα να πάνε μόνοι να γαζώσουν όποιον "εχθρό" βρουν μπροστά τους.

Θα μπορούσε κι ο Σολωμός Σολωμού να πάρει ένα όπλο να γεμίσει σφαίρες τον Τούρκο φαντάρο που φύλαγε τα σύνορα στην πράσινη γραμμή.
Τι νόημα θα είχε;
Απλά θα βύθιζε μια οικογένεια στο πένθος, θα κατατασσόταν στους φονιάδες εν καιρώ ειρήνης και σίγουρα ο Κυπριακός λαός θα αντιμετώπιζε τα σκληρά αντίποινα του Τουρκικού ψευδοκράτους, θρηνώντας ενδεχομένως και άλλα θύματα.
Όχι όμως!
Προσέδωσε στο τέλος της ζωής του μια τεράστια συμβολική αξία, απ' αυτές που μένουν για πάντα χαραγμένες στις καρδιές ολόκληρων λαών.

Αυτοί οι "ιδανικοί αυτόχειρες" που χαρίζουν τη ζωή τους στο όνομα των λαικών αγώνων δεν υπόκεινται στην στενή πολιτική κριτική του καθενός μας και με την πράξη τους μας αφαιρούν το δικαίωμα να μετρήσουμε μικρά "συν και πλην" στην πράξη τους.

Με βρίσκει αντίθετο κάθε αυτοκτονία.
Αλλά τι μπορώ να τους πω εγώ;
Τι να τους πω απ' τη ζωή μου;
Μέσα σε μια στιγμή αυτοί, ζήσαν εκατό ζωές.

Ίσως γελάστηκαν από τις προσδοκίες τους να βρει ο εκκούσιος θάνατός τους την αγωνιστική ανταπόκριση που επιθυμούσαν.
Ίσως γελούν ακούγοντάς μας να συζητάμε για όλα αυτά με περισπούδαστες αναλύσεις.
Φεύγουν πάντα γελαστοί και γελασμένοι.

Όσοι με το Χάρο γίναν φίλοι
Με τσιγάρο φεύγουνε στα χείλη
Στα τρελά τους όνειρα δοσμένοι
Πάντα γελαστοί και γελασμένοι...12 σχόλια:

 1. Διάβασα κι εγώ σε διάφορα blogs τις …περισπούδαστες αναλύσεις που γράφτηκαν για τον αυτόχειρα Σάββα Μ. Αυτές που γράφουμε κατά καιρούς όλοι εμείς οι τσάμπα μάγκες. Που κρυβόμαστε πίσω από μια οθόνη και πυροβολούμε με το πληκτρολόγιο, ό,τι δεν αρμόζει στην αισθητική μας και στους ..."αγώνες" μας, όπως ο καθένας μας ορίζει τι εστί αγώνας.
  Διάβασα για δειλία, για ψευτοεπανάσταση, ότι λύγισε και δεν άντεξε, ας παρέμενε να το παλέψει. Ποιος από εμάς έχει το ανάστημα να κρίνει ανθρώπους που δεν γνωρίζει ούτε κατ' όψη; Προφανώς αυτοί έχουν αυτοαναγορευθεί κριτές των πάντων.
  Είναι αυτοί που δεν αντέχουν να κάνουν -και δεν δέχονται από άλλους- καμία κριτική για το κόμμα και τον αρχηγό τους. Από ανθρώπους δηλαδή που αποδεδειγμένα τους έχουν βλάψει και όταν τους δοθεί η ευκαιρία θα το ξανακάνουν. Από ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τα λάθη τους και μπορούν να προβλέψουν κάποια από τα επόμενα.
  Για τους δυο που αναφέρεις γνωρίζουμε ότι ήσαν μέσα στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Μια απλή ανάγνωση στις επιστολές που άφησαν θα μπορούσε να πείσει και τον οποιονδήποτε κακοπροαίρετο. Δεν πρόκειται για περιθωριακούς τύπους που κοιμόντουσαν σε χαρτόκουτα κάτω από γέφυρες και τρέφονταν από κάδους απορριμμάτων ή λαϊκά συσσίτια.
  Ο καθένας από εμάς έχει θέσει προσωπικά όρια που δεν αντέχει να τα ξεπεράσει. Και τα όρια όλων δεν είναι τα ίδια, το ξέρουν και οι κότες.
  Όποιος έχει πρόβλημα να ξεχωρίσει την υπερηφάνεια από τη δειλία και την αξιοπρέπεια από την υποταγή ας πάει σε ψυχίατρο με την ελπίδα να τον βοηθήσει…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άλλο πράγμα η κριτική της αυτοχειρίας, άλλο της όποιας πολιτικής διάστασής της. Όσο ανοίκειο είναι να χαρακτηρίζει κάποιος δειλό έναν αυτόχειρα, αγνοώντας το πλέγμα των συνθηκών που τον οδηγεί στην πράξη του, άλλο τόσο επικίνδυνο νομίζω πως είναι να τον αγιοποιεί ή να εξιδανικεύει την πράξη του.
  Σεβόμαστε τους ανθρώπους που λύγισαν, με όποιο τρόπο κι αν λύγισαν, δεν τους προβάλλουμε όμως σαν φωτεινά παραδείγματα. Γιατί υπάρχουν κι άλλοι, σε ίδια ή και πιο δύσκολη θέση, που ΔΕΝ λύγισαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επανάσταση...
  Βαριά λέξη.
  Να επισημάνω-υπενθυμήσω κάτι;
  "Εμείς δεν είμαστε αριστερά, είμαστε κομμουιστές"
  "Αποκλείεται η οποιαδήποτε συνεργασία με άλλα κόμματα, ειδικά με τους συριζαίους οπορτουνιστές γιατί δεν τα βρίσκουμε γενικώς"
  "Ψήφο στο ΚΚΕ για μια δυνατή αντιπολίτευση τώρα που μας έχει πάρει φαλάγγι το μνημόνιο"
  Πενηντάρησα για να καταλάβω το δούλεμα από πλευράς ΚΚΕ (κι ας το ψήφιζα ανελλιπώς) κι εσύ μιλάς για επανάσταση ρε μαζέστιξ;
  Και κάτι για τους άτυχους, ήρωες να τους πώ; πρωτεργάτες; υπερβολικά ευαίσθητους; ή απλά αφελείς ιδεαλιστές;
  Ποιόν να ξεσηκώσετε με τον θάνατό σας ρε συντρόφια;
  Την πλέμπα σκατολαό που ακόμα και τώρα κωλοβαράει, ή τα κόμματα που βγάζουν αντιμνημονιακά τα μάτια τους αρνούμενα την μοναδική ευκαιρία από εποχής ΕΑΜ για νάρθει επιτέλους αυτή η γαμωαριστερά στην εξουσία;
  Δεν βρίσκουν σημείο σύγκλισης μη χέσω.
  Δεν είναι σημείο σύγκλισης το ότι συμφωνούν σε κρατικοποιήσεις τραπεζών; μέσων παραγωγής; άρνηση ή ακόμα και λογιστικό έλεγχο του χρέους; έρευνα, παραπομπή στη δικαιοσύνη και τιμωρία όσων είχαν το δάχτυλο στο μέλι, από μεταπολίτευση και δώθε; Και τόσα άλλα...
  Κωλοκατάσταση και μην ακούσω άποψη από κανέναν κουκουέ γιατί δεν του επιτρέπω.
  Δημοκρατικότατα...

  mbiker

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πέτρο, αυτό νομίζω είναι και το πρόβλημα που έχουμε οι περισσότεροι: ότι δεν τολμάμε εμείς να κάνουμε (π.χ. να κάνουμε ντου) το αναθέτουμε σε άλλους κι αν τυχόν κανεις απ τους άλλους για τα α ή β λόγο δεν το κάνει και επιλέξει το δρόμο της αυτοχειρίας, τον κατηγορούμε που δεν έκανε αυτό που ούτε εμείς κάνουμε...


  Στρατολάτη, προφανώς και είμαι αντίθετος στην επιλογή της αυτοχειρίας και όπως εξήγησα παραπάνω αν τους είχα μπροστά μου την ώρα που ετοιμάζονταν να το κάνουν, θα προσπαθούσα να τους αποτρέψω, όπως και σε κάθε άνθρωπο που θα επέλεγε κάτι τέτοιο.
  Αναφέρομαι στη φιλολογία που αναπτύχθηκε και στόχευε στην ανάδειξή τους ως δειλοί που δεν άντεξαν να πάρουν το καλάζνικωφ και να σουτάρουν τον "εχθρό"...


  Mbiker, το ανοίγεις το θέμα αρκετά και έχω αποφασίσει αυτές τις μέρες (ως τις εκλογές τουλάχιστον) να αποφύγω τις αναφορές στο θέμα αυτό.
  Δυστυχώς τα κόμματα δεν παίρνουν μόνα τις αποφάσεις.
  Και ο λαός τους συμφωνεί με την τακτική τους, σε ένα μεγάλο ποσοστό τουλάχιστον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. καλησπερα ...
  Αναρωτιέμαι, εάν υπήρχε έστω και μια μικρή ελπίδα ανατροπής , αλλαγής, με τις εκλογές …. γιατί οι συνάνθρωποι μας αυτοκτόνησαν και δεν περίμεναν τις 6 Μαΐου να δουν μήπως θα γίνει αυτή η αλλαγή ?
  Οι αυτοκτονίες αυτές με προβληματίζουν γιατί οι άνθρωποι που το έκαναν ήταν πολιτικοποιημένοι σε χώρους που περιμένουμε την αλλαγή …
  Πιθανά κάτι παραπάνω θα ήξεραν από εμένα τον πασοκτζή ψηφοφόρο που θα στραφώ σ αυτούς τους χώρους για να αλλάξω τα σημερινά χάλια στην κοινωνία
  Σαν να μην έβλεπαν φως, ελπίδα , αλλαγή , ούτε καν από τον χώρο τους , που συμμετέχει σ αυτές τις εκλογές
  Το 2011 ήμουν σ όλες τις μεγάλες συγκεντρώσεις στο σύνταγμα από την σφυρίχτρα και την μούντζα έως τις μεγάλες συγκρούσεις
  Ακόμα και από την ημέρα της μούντζας και τις σφυρίχτρας όταν ύψωνα την παλάμη , μούντζωνα ένα πολίτικο σύστημα που απαρτιζόταν από τον πρόεδρο της δημοκρατίας το πασοκ την ΝΔ το ΚΚΕ το ΛΑΟΣ και το συριζα
  Ανεξάρτητα την ιδεολογία τους , τα πιστεύω τους , εκείνη την στιγμή , εκείνες τις μέρες όλοι στήριζαν το πολιτικό σύστημα ακόμα , απλά , με την παρουσία τους σ αυτό το κτήριο
  Για μένα λοιπόν αλλά και για πολλούς συντρόφους και συναγωνιστές που ήμασταν τις μέρες εκείνες εκεί … όλοι όσοι ήταν σ αυτό το κτήριο ήταν υπεύθυνοι για το χάλι μας … ο καθένας βέβαια με το δικό του μέτρο …αλλά όλοι !!!
  Διάβασα την επιστολή του κυρίου Δημήτρη και κατάλαβα πως στις επικείμενες εκλογές δεν περίμενε αλλαγή … ότι αποτέλεσμα και να είχαν αυτές
  Περιμένω να διαβάσω και την επιστολή του κυρίου Σάββα !!!
  Πάντως ένα είναι σίγουρο …
  Πως αυτοί οι συνάνθρωποι μας … δεν λύγισαν
  Συνέχισαν να αγωνίζονται και θα συνεχίζουν να αγωνίζονται παρόλο που στην ουσία δεν θα είναι στην ζωή …
  Ο προβληματισμός που έθεσαν στην κοινωνία μας πιθανά να ήταν ένας στόχος …
  Και ένα τελευταίο …
  ΕΜΕΙΣ λυγήσαμε και βολευτήκαμε με εκλογές , που ξέρουμε από την αρχή πως όποιος και να κερδίσει θα κατηγορηθεί από τον άλλον για νοθεία ..
  Εμείς λυγίσαμε … που βολευτήκαμε με την ιδέα της δημοκρατίας … οι σύντροφοι με τον προβληματισμό που μας έθεσαν με την πράξη τους συνεχίζουν και αγωνίζονται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Γιώργο, ομολογώ πως με προβλημάτισες αρκετά.
  Εμείς, ναι, φαίνεται πως βολευτήκαμε κάπως με τις εκλογές και έχουμε λουφάξει, ενώ εκείνοι μην περιμένοντας τίποτα έστειλαν το μήνυμα ότι τα πράγματα θα αλλάξουν μόνο μέσα από αγώνες.

  Υπάρχει βέβαια η στρέβλωση μεταξύ των εκλογών ως σκοπό και ως μέσον.

  Η άποψή μου είναι πως και οι εκλογές είναι ένα μέρος (μικρό ή μεγάλο, δεν έχει και τόση σημασία) του αγώνα του λαού.
  Δεν μπορούμε να αρνηθούμε αυτό το μοναδικό ελάχιστο επίσημο όπλο που έχουμε.
  Αν αγωνιστούμε ούτως ώστε να έρθει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε στις εκλογές, τότε θα φέρουμε και την τελική νίκη κάμποσα βήματα πιο κοντά.
  Αν πάλι τις απαξιώσουμε, τότε θα προσφέρουμε το τέλειο άλλοθι στις δυνάμεις της συγκυβέρνησης να συνεχίσουν την καταστροφική πολιτική τους και αυτό το άλλοθι θα μπει εύλογα και στα χείλη των πολλών.
  Οι εκλογές πρέπει να αποτελέσουν την έκφραση του λαού ως προς το προς τα πού θέλει αυτός να πάνε τα πράγματα.

  Αν βγάλουν 70% ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τότε για ποιον αγώνα να μιλάμε μετά;
  Αφού οι πολλοί και με μεγάλη πλειοψηφία μάλιστα θέλουν αυτό, ας γίνει αυτό.
  Αν πάει στο 50-50, τότε, ναι, έχει νόημα να αγωνιστούμε για τη συνέχιση της ανατροπής.

  Οι εκλογές δεν είναι ο στόχος.
  Είναι όμως ένα μέσο σημαντικό, το οποίο δεν έχει και μεγάλες απαιτήσεις από κανέναν.
  Αν δεν βάλουν ένα ψηφοδελτιάκι ανατροπής οι μισοί Έλληνες, τότε πώς μπορούμε να περιμένουμε αυτοί οι ίδιοι που δεν είχαν τα κότσια να βάλουν ένα χαρτί μέσα σ' ένα φάκελο να βρουν το σθένος να αγωνιστούν με προσωπικό κόστος και κίνδυνο ενάντια στην κρατική καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία;

  Οι εκλογές θα είναι το μήνυμα: συνεχίστε ή σταματήστε.
  Κι από Δευτέρα θα συνεχίσουμε ή θα σταματήσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πρέπει να πω οτι συγκινήθηκα με τα σχόλια που έχουν γραφτεί εδώ. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια και όχι η επίσημη γραμμή των κομμάτων. Η αλήθεια βγαίνει πάντα από τα κάτω και αυτό πρέπει να το υπερασπιστούμε, είναι οι αγωνίες όλων μας.

  Για τα άλλα εμείς Μαζεστίξ ταυτιζόμαστε οπότε μη φλυαρώ άλλο.

  Για την αυτοκτονία μόλις έγραψα ένα σχόλιο στην ανάρτηση του φίλου Ανορθόγραφου.

  http://drashstowraiokastro.blogspot.com/2012/04/blog-post_24.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Κρινοκερασιά μου, η αλήθεια βρίσκεται εδώ γύρω, σ' εμάς.
  Ό,τι και να λένε οι "από πάνω", εδώ κάτω βρίσκεται η αλήθεια..

  Το διάβασα το σχόλιό σου κι έχω να πω πως συμφωνώ πως και οι 2000 αυτοκτονίες βαραίνουν το ίδιο.
  Οι δύο αυτοκτονίες που αυτοπροσδιορίστηκαν πολιτικές σχολιάζονται εκτενέστερα διότι οι ίδιοι οι αυτόχειρες μας εξουσιοδότησαν γι αυτό.

  Καλό βράδυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Λοιπον να γραψω κι εγω...Ενα μικρο μερος αληθειας...Πυροβολωντας με το πληκτρολογιο...Οπως ολοι μας..Κι ας το κατακρινουμε, το μεσο...
  Σ αυτες τις εκλογες, φιλοι...ΔΕΝ περιμενω να γινει η.."επαναστατικη ανατροπη"..Που δεν εγινε στις περιοδους βτων "δανεικων αγελαδων"
  Πως να γινει;;;..
  Οταν τα λεφτα,εστω και πλαστικα, σε αποπροσανατολιζουν...
  Θα σε συνειδητοποιησει η...Πεινα;;;
  Το εικοσαρι..Απο κει που ηταν.."πουρμπουαρ"..Εγινε μεροκαματο...
  Και μαλιστα..Αβεβαιο, και...Επετειακο...
  Και οι φτωχοι, θα...Παρουν τα οπλα;;;
  Πιοι;;;
  Αυτοι που.."βολταιρναν" με τη φραπεδια στο χερι...στο Συνταγμα...
  Και "μουτζωναν" τον ΓΑΠ...Αλλα "εξαφανιστηκαν" με την ρελανς του
  Παπαδημου;;;
  Φιλοι...
  ΠΟΝΑΕΙ...!!Αλλα καλο ειναι να συειδητοποιηθει,απο ολους...
  Οτι ο ΜΙΜΙΚΟΣ και η ΜΑΙΡΗ...ΔΕΝ αλλαξαν το κοινωνικο γιγνεσθαι...
  Ουτε χειραφετησαν τον κοσμο..Για την..."ισοτητα των φυλων" και την..."αυτοδιαχειρηση" των αισθηματων"...
  Ουτε οι μοναχοι στο Θιβετ...!! Που αφηνουν γενεια για προσαναμμα...!!..
  Παρ οτι εκει..ΟΛΕΣ οι αυτοκτονιες ειναι ακραιφνως Πολιτικες...!!!
  Ουτε..[πολυ περισσοτερο] οι αυτοχειριες σε σχολεια, στη Γεωργια..Στο θεατρο στη Μοσχα...
  Στα στενα της Παλαιστινης...
  Στα μπαρακια του Βιετναμ...!!
  Οι δολοφονιες και οι φονοι στο Μπελφαστ...
  Στο μετρο...
  Και η σκοποβολη απο ψηλα.στις ΗΠΑ...Η..Απο κοντα, στην Νορβηγια...!!..
  Αυτα ειναι..Αναγκαστικες μεταβλητες..Που μπαινουν στο συστημα "διαχειρησης" της "τρομοκρατιας"..και δινουν δουλεια..Σε μερικες δεκαδες χιλιαδες ακομη...ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ...!!

  Η μηπως..Δεν ειναι ετσι;;;

  Γι αυτο και το.."συστημα" τις φωτιζει...Και τις προμοταρει αναλογως της ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ωφελειας...Και της ...Αφελειας, των αυτοχειρων...!!..Και των υποστηρικτων τους...
  Οπως τα..ΧΑΡΑΚΙΡΙΑ στην Ιαπωνια...Γιατι..Επεσε η μετοχη..Της ΘΕΑΣ εταιρειας, που δουλευουμε...!!
  Εμεις, τα ταπεινα σκουλικια...!!
  Η τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ "Καμικαζι"...!!..Που..Δικαιολογησαν, το..Πυρηνικο χτυπημα...!!...Και θανατωσαν και 1000000 συμπατριωτες τους...Μαζι με τον εαυτο τους...!!

  Η ΡΗΜΑΔΑ..Η Γαμωαριστερα...ΘΑ ΧΑΣΕΙ...ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΘΕΙ...Μεσα απο τους..Εκλογικους συμβιβασμους...Τους ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥΣ και υπερφιαλους..ΗΓΕΤΕΣ...Και τα τσιρακια, της...αντιμνημονιακης .."Πλειοψηφιας"...
  Εστω κι αν πεσουμε ολοι απο τις ταρατσες...!!

  Το πολυ-πολυ..Να μαςε βαλουνε ΤΕΝΤΕΣ..!! Και ομπρελλες...Οπως εκαμαν στην..Κινα..!!
  Οσο κι αν δεν το επιτρεπουν..μερικοι ανελλιπεις ψηφοφοροι..Του διαδικτυου...!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Όπως τα λες φίλε μαχαίρη. Όπως τα λες.
  Του διαδικτύου βεβαίως βεβαίως. Σαν να γνωριζόμαστε χρόνια, τίποτα δεν σου ξεφεύγει.
  Αλλά δεν βαριέσαι...τι σημασία έχουν οι γνώμες μερικών μερικών;
  Αφού οι σοφοί απεφάνθησαν. Κι εσύ μαζί.
  Ως ότου πάρουν σειρά πίσω από τον μίμη, την μαρία και τόσους άλλους που εξαργύρωσαν τη σοφία τους.
  Είπαμε, άλλο αριστερά, άλλο κομμουνιστές. Σαν τα προϊόντα με το R μέσα στον κύκλο, μην τυχόν και πάρουμε κανένα ιμιτασιόν...

  mbiker

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μαχαίρη και Mbiker καλησπέρες!
  Το μυαλό μου έχει θολώσει σήμερα απ τη δουλειά και δεν είμαι σε θέση να απαντήσω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @ Μαζεστίξ, έγραψες περίπου αυτά που είχα κι εγώ κατά νου να γράψω μόλις ευκαιρούσα.
  Αντικρίζω με δέος τον αυτόχειρα. Κάνει την υπέρβαση που πολλοί από εμάς δεν θα τολμήσουμε ποτέ, ακόμα κι αν σερνόμαστε. Πόσω μάλλον εάν υπήρξε αγωνιστής σε όλη του τη ζωή.
  Συμφωνώ και με τα οργισμένα λόγια του Mbiker, και κυρίως με τη φράση "Την πλέμπα σκατολαό που ακόμα και τώρα κωλοβαράει"! Αυτά που γράφει τα είπα χθες βράδυ σε δυο καλά παιδιά του ΚΚΕ που ήρθαν να μου δώσουν ψηφοδέλτιο: άνεργοι και οι δύο, ο ένας με παιδιά στο γυμνάσιο.
  Μολονότι διαφωνήσαμε, έφυγαν χαμογελώντας. Δεν έχω τίποτε να χωρίσω με αυτούς τους ανθρώπους. Τους πονάω σαν να είναι παιδιά και αδέλφια μου. Καθένας έχει την ανάγκη να πιαστεί από κάπου. Να ονειρευτεί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή