Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Από τον Βρούτο... στον Μπρούτο!

15 Μαρτίου 44 π.χ.: Ο Ιούλιος Καίσαρ δολοφονείται από την ομάδα των έμπιστων του θετού του γιου, Βρούτου, που συνωμότησε εναντίον του.
15 Μαρτίου 2012 μ.Χ.: Βουίζει η Ελλάδα από την εισαγγελική δίωξη επί εσχάτη προδοσία όσων συμμετείχαν στο ενδεχόμενο (?) σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.ΤΙ συνδέει τον Ιούλιο Καίσαρα και τον Κωστάκη Καραμανλή;
Μα φυσικά ΤΙΠΟΤΑ!

Ο ένας υπήρξε ο κορυφαίος των Ρωμαίός στρατηγός και πολιτικός και εκτός των άλλων ήταν διακεκριμένος συγγραφεας, ποιητής, αστρονόμος, μαθηματικός, φιλόσοφος και πολλά άλλα.
Τα Απομνημονεύματά του από τον Γαλατικό Πόλεμο θεωρούνται ακόμη και σήμερα κορυφαία εγχειρίδια στρατηγικής.

Ο άλλος υπήρξε ένας εκ των χειρότερων προωθυπουργών στην ιστορία της Ελλάδας.

Ας θυμηθούμε εν συντομία ποιος είναι ο "μεγάλος ηγέτης" που κοντέψαμε να χάσουμε:

Κατά τη διάρκεια της θητείας του η Ελλάδα τέθηκε το 2004 μετά από αναίσχυντο πολιτικό χειρισμό σε Διθενή Οικονομικό Έλεγχο, μετά την "απογραφή" του Αλογοσκούφη.
Διαπράχθηκαν τα τεράστια σκάνδαλα του Βατοπαιδίου και των δομημένων Ομολόγων, ενώ συνεχίστηκε το μεγάλο φαγοπότι με τη Siemens.
Κάηκε η Ηλεία, η Μεσσηνία και η Εύβοια, με τον κρατικό μηχανισμό να κοιμάται προκλητικά και να αργεί χαρακτηριστικά να αντιδράσει, αφού οι προσλήψεις πυροσβεστών ήτν δρομολογημένες από... Σεπτέμβρη και όχι το καλοκαίρι, όταν ξεσπούν πάντα οι πυρκαγιές.

Ο έμπιστός του Ζαχόπουλος με τον Υπουργό του Βουλγαράκη επιδόθηκαν σε ένα πρωτοφανές πάρτυ γελοιότητας ανακοινώνοντάς μας (μπροστά από τον κατάμαυρο Κρόνιο Λόφο της Ολυμπίας κι από καπνισμένα γλυπτά ότι) ότι ο Κρόνιος Λόφος σώθηκε από τη φωτιά και ότι δεν εέχει καεί κανενα γλυπτό ή μνημείο!
Κι ο Υπουργός Πολύδωρας κατέστρωνε σχέδια εναντίον του.... Στρατηγού Ανέμου!
Ξέσπασε το τεράστιο σκάνδαλο του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου οι διάφοροι "Λουδοβίκοι των Ανωγείων" κονομούσαν τ' άντερά τους από τις επιχορηγήσεις του κολλητού Ζαχόπουλου, αλλά τεχνηέντως τα ΜΜΕ έστριψαν το σκάνδαλο προς το σεξουαλικό του σκέλος.Η ανεκδιήγητη Μαριέττα Γιαννάκου έκανε μπάχαλο την Παιδεία με το σχέδιο Ιδιωτικοποίησής της που προωθούσε, ενώ ήταν κάθετα αντίθετη η συντριπτική πλειοψηφία της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Τους διαφωνούντες τους περιποιούνται οι.... ζαρντινιέρες που άφηναν ανάπηρους φοιτητές που διαδήλωναν ενώ ο Πολύδωρας πανηγύριζε για την "ειρηνική καταστολή"...
Οι ειδικοί φρουροί σήκωναν όπλα από χόμπι και πυροβολούσαν στο ψαχνό ρίχνοντας νεκρό ένα 15χρονο παιδί και την ίδια ώρα ένας παροιμιώδης μαλάκας Υπουργός, ονοματι Τζίμας, δήλωνε με καμάρι ότι ο ειδικός φρουρός είχε προσληφθεί επί ΠΑΣΟΚ...
Μετά στις ταραχές που ξέσπασαν στους δρόμους, η Κυβέρνηση κατάφερε να εξαγριώσει αρχικά με η στάση της και τους πιο... διαλλακτικούς και μετά για να γλιτώσει το πολιτικό κόστος άνοιξε το δρόμο σε προβοκάτορες και αναξιπαθούντες να λεηλατήσουν το κέντρο της Αθήνας, τα καταστήματά του και οτιδήποτε βρισκόταν στο διάβα τους.
Και ο Παυλόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ να κατεβάσει το στρατό στους δρόμους της Αθήνας, ενώ ευτυχώς ο Στρατηγός αρνήθηκε...
Το χούι της Δεξιάς με τα τανκς δεν κόβεται. Μάλλον μεταδίδεται και στους μετέπειτα συγκυβερνήτες τους...Μέσα σ' αυτήν την πενταετία οι κοινωνικές παροχές του Κράτους περιορίστηκαν δραματικά ενώ παράλληλα το χρέος εκτοξευόταν. Αυτό είναι και το "Καραμανλικόν Παράδοξον"...
Η πλέον κερδοφόρος ελληνική επιχείρηση, ο ΟΤΕ, ξεφνικά μέσα σε δυο χρόνια έγινε η πιο ελλειματική, ακολουθώντας κυβερνητικό σχέδιο αυτοσυκοφάντησης προκειμένου να πουληθεί φτηνά και χωρίς αντιδράσεις στους "φίλους" Γερμανούς της Deutche Telecom, με μεσάζοτνα τον Βγενόπουλο, μέσα σ' ένα κλίμα σκανδάλου.
Το λιμάνι του Πειραιά ξεπουλήθηκε στην Κινεζική Cosco.

Κι όταν ξέσπασε η Κρίση, το πρώτο μέλημα του "λαικοδεξιού" Καραμανλή ήταν να δώσει 28δις. ευρώ κρατικά χρήματα στις Τράπεζες, χωρίς μάλιστα την παραμικρή δέσμευση από αυτές για οτιδήποτε!
Έτσι ο Κρατικός Προυπολογισμός δέχτηκε το τελευταίο μεγάλο του πλήγμα πριν έρθει η λαίλαπα Γιωργάκη και αποτελειώσει το καταστροφικό έργο του Κωστάκη...
Εξάλλου ο Κωστάκης στις προεκλογικε΄ς του εξαγγελίες μας ζητούσε να υποβληθούμε σε χρόνια "θυσιών", ό,τι ακριβώς δηλαδή έκανε αμέσως μετά ο ΓΑΠ.
Μιλούσε πριν τις εκλογές ήδη περί ΔΝΤ ο αγαπητός μας Κωστάκης!Και αναλογιζόμενοι όλα αυτά, απορούμε εύλογα:
"τότε ποιος διάολο ήθελε να τον καθαρίσει και γιατί;"
(πέρα απ' τον ελληνικό λαό, που εύλογα ίσως να είχε τέτοιες διαθέσεις κάθε που τον έβλεπε να του κουνά επιδεικτικά το δάχτυλο ο Κωστάκης)

Αντιλαμβάνομαι τα εξής.
ΑΝ τελικά, λέω ΑΝ, ισχύουν τελικά τα περί σχεδίου δολοφονίας του (γιατί μπορεί να είναι και μεγαλειώδες ψέμα), τότε αυτό μπορέι να συνδυαστεί με κάποιες συγκυρίες ή ενέργειες μέσα στην 5ετία της καταστροφικής διακυβέρνησης της χώρας από δαύτον.

Εξηγούμαι.
Μέσα σε όλην αυτή την τραγική για το λαό και τη χώρα 5ετία της ΝΔ, ο Καραμανλής έκανε ΜΙΑ και μόνο καλή κίνηση: την ενεργειακή σύνδεση με τη Ρωσία, μέσω του περιβόητου αγωγού φυσικού αερίου.
Εκεί λοιπόν παίζονταν τεράστια συμφέροντα δεκάδων ή εκατοντάδων δισ. ευρώ, και πληττόμενα ήταν τα συνφέροντα αμερικανικών και ισραηλινών εταιρειών, οι οποίες είχαν "άλλα σχέδια" για μας.
Οπότε οι μυστικές υπηρεσίες CIA, Μοσάντ και λοιποί ενδεχομένως να ανέλαβαν δράση για να αποτρέψουν αυτό το σχέδιο ενεργειακής σύνδεσης Ελλάδας-Ρωσίας.

Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι ότι το 2008 αφού είχε ξεσπάσει η παγκόσμια Κρίση και ο Αγορές είχαν ήδη προεξοφλήσει την υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ αντιλαμβανόντουσαν ότι θα χρειάζονταν έκτακτες πολιτικές καταστάσεις για να μπορέσει να επιβληθεί αυτή η νέα πραγματικότητα.
Προσπάθησαν ίσως να επιβάλλουν πολιτική ανωμαλία στην Ελλάδα για να ανέλθει μια Κβέρνηση Έκτακτης Ανάγκης που θα διαχειριζόταν πιο εύκολα και αποτελεσματικά τη νέα αυτή εξέλιξη.
Τα σχέδια ματαιώθηκαν όμως και αποφασίστηκε να επιβληθεί η ανωμαλία με... ομαλό τρόπο!
Έτσι ξεφνικά τα ΜΜΕ άρχισαν να αλλάζουν το τροπάρι και από κει που το δίπολο ήταν "Κύριος Καραμανλής- χαζός Γιωργάκης" ξαφνικά μεταλάχθηκε σε "κουρασμένος Κωστάκης- Κύριος Παπανδρέου".
Έτσι τα κατευθυνόμενα κανάλια "έπαιζαν" Παπανδρέου για να πάρει την καθαρότερη δυνατή νίκη, καλλιεργήθηκε "κλίμα '81" και ο ΓΑΠ πήρε την πλειοψφία που χρειαζόταν για να φέρει εις πέρας το προσυμφωνημένο σχέδιο με την υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ.


Φυσικά όπως αντιλαμβανόμαστε, αν τελικά ισχύει το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή, πρόκειται για μια υπόθεση σύγκρουσης ενδομεγαλοκαπιταλιστικών συμφερόντων, έναν πόλεμο μεταξύ των μεγάλων εταιρειών, όπου ο Καραμανλής εξυπηρετούσε τους Χ, ενώ ο Παπανδρέου τους Ψ.

Και ρωτώ εγώ: γιατί, διάολε, ο εισαγγελέας "θυμήθηκε" να ασχοληθεί τώρα με το θέμα;
Τώρα; Που έχει αρχίσει η προεκλογική περίοδος και το σύστημα των ΜΜΕ προσπαθεί πάση θυσία να ανεβάσει τον Σαμαρά με αυτοδυναμία για να μπορέσει να εφαρμόσει ανενόχλητα το Μνημόνιο;

Μήπως λοιπόν γίνεται τώρα αυτή η "έρευνα", διότι τώρα αποφασίστηκε ότι είναι η κατάλληλη στιγμη για την ηρωοποίηση του Καραμανλή -και άρα της ΝΔ- προκειμένου να αναχαιτιστεί η μαζική έξοδος των αηδιασμένων ψηφοφόρων του κόμματος από το "μαντρί" και να επιστρέψουν στο κόμμα;

Πάντως μέχρι στιγμής το κόμμα των ηρώων ένα είναι, όπως λέει και το σύνθημα:
Ένωση Κεντρώων
Το κόμμα των Ηρώων!Η ηρωοποιητική σύνδεση του γραφικού Καραμανλή με σπουδαίους πολιτικούς άνδρες που δολοφονήθηκαν (από Καποδίστρια και Κέννεντυ μέχρι... Ιούλιο Καίσαρα) είναι από κατευθυνόμενα προπαγανδιστική έως και προκλητικά γελοία.

Όσο αφορούν το λαό τα δολοφονικά σχέδια μεταξύ των οικογενειών της Νύχτας Γρηγοράκου- Καλαποθαράκου, άλλο τόσο αφορά και το σχέδιο (?) εξόντωσης του Καραμανλή.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά...

Για να μην μπλέκουμε τον Βρούτο που συνωμότησε κατά του Ιουλίου Καίσαρα


με τον Μπρούτο, τον κακό, χοντρό, βάρβαρο που κυνηγούσε την Όλιβ, τη γυναίκα του Ποπάυ.

ΥΓ.: Αν και είμαι Γαλάτης αρχηγός, προαιώνιος εχθρός του Ιουλίου Καίσαρα, αναγνωρίζω την αξία του αντιπάλου. Το χωριό μου όμως θα παραμείνει ελεύθερο σε πείσμα του φίλου Ιουλίου!
ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15/3 ώρα 21:00

Το Βήμα εξαφάνισε άρθρο που καταρρίπτει την θεωρία του σχεδίου δολοφονίας Καραμανλή
( http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17976%3Ato-bima-eksafanise-arthro-poy-katarriptei-tin-theoria-toy-sxedioy-dolofonias-karamanli&catid=102%3A2011-11-22-16-27-25&Itemid=157 )

Το άρθρο που ακολουθεί ανέβηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "Το Βήμα" το μεσημέρι. Ο καθηγητής Δημήτρης Μάρδας καταρρίπτει την μυθολογία που έχει δημιουργηθεί για την διαβόητη επιχείρηση δυτικών μυστικών υπηρεσιών να δολοφονήσουν τον Κώστα Καραμανλή. Το άρθρο ξαφνικά εξαφανίστηκε από την ιστοσελίδα της εφημερίδας. Οργιάζουν οι φήμες ότι πρόκειται για άνωθεν παρέμβαση από την Συγγρού. Άλλωστε, η ΝΔ "έχει τα μέσα" στο ΔΟΛ. Ο υιός Ψυχάρης πρόκειται να κατέλθει στις επερχόμενες βουλευτικές εκκλογές με το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά. Ακολουθεί το άρθρο.

του Δημήτρη Μάρδα*

Στις 14 Ιουνίου 2006 εγκαινιάζεται ο αγωγός Μπακού - Τσεϊχάν μήκους 1768 χιλιομέτρων. Την ίδια ημέρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Τ. Ερτογάν δεσμεύεται για την κατασκευή ενός δεύτερου αγωγού, που θα εξυπηρετεί το ρωσικό πετρέλαιο. Έτσι φθάνουμε στο Οκτώβριο του 2009 όπου αποφασίζεται η δημιουργία αγωγού Σαμψούντας - Τσειχάν, μήκους 700 χιλιομέτρων.
Παράλληλα αποφασίζεται η δημιουργία διυλιστηρίου στην Τουρκία, για την εξυπηρέτηση του ρωσικού πετρελαίου, που θα διαπερνά τον εν λόγω αγωγό.
Στις 23 Ιουνίου του 2007 ανακοινώνεται η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου του South Stream στην κεντρική Ευρώπη. Είναι το αντίπαλο δέος του αμερικανικού Nabucco. H Ρωσία υπογράφει στις 29 Απριλίου του 2008 σχετική συμφωνία με την Ελλάδα. Κατά τη συμφωνία, στο πλαίσιο ενός αμφιλεγόμενου πανάκριβου σχεδίου, μια παράκαμψη του South Stream θα μετέφερε φυσικό αέριο στην Ιταλία μέσω Ελλάδας.
Στις 6 Αυγούστου του 2009, μετά την ψύχρανση των σχέσεων Ρωσίας Ουκρανίας, η Τουρκία δέχεται καταρχάς να περάσει ο αγωγός South Stream από τα δικά της χωρικά ύδατα. Το ανατολίτικο παζάρι Άγκυρας-Μόσχας για το θέμα αυτό ολοκληρώνεται με επιτυχία στις 28 Δεκεμβρίου 2011.
Παράλληλα με όλα αυτά αρχίζει να κατασκευάζεται ο North Stream. Η κα Μέρκελ, η ίδια, άνοιξε την κάνουλα της ροής του φυσικού αερίου κατά τα τέλη του 2011.
Και ενώ ο υφυπουργός ενέργειας των ΗΠΑ ο κος Μπράιζα, φέρεται φοβερά ενοχλημένος για τη συμφωνία Ελλάδας-Μόσχας αναφορικά με το South Stream, ουδείς στις ΗΠΑ μοιάζει να ενοχλείται σφόδρα για την Τουρκία και Γερμανία που έδωσαν διέξοδο στα τεράστια ρωσικά αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Από την άλλη, ουδεμία απόπειρα ή σχέδιο δολοφονίας ακούγεται για τον Τούρκο πρόεδρο. Αντίθετα, στην Ελλάδα δημοσιοποιείται το σχέδιο «Πυθία1» που αποδίδεται στην CIA-Mossad-M16, με σκοπό τη δολοφονία του Κώστα Καραμανλή!!!.
Αιτία της δολοφονίας: Το τμήμα του αγωγού South Stream που θα περνούσε (αν ποτέ περνούσε) από την Ελλάδα όπως επίσης και η προσπάθεια νεκρανάστασης του θνησιγενούς αγωγού Μουργκάς-Αλεξανδούπολης σε μια περίοδο όπου ο αγωγός Σαμψούντας- Τσειχάν άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.
Ερώτηση: Αν ο Κώστας Καραμανλής θεωρούταν απειλή για τα αμερικανικά συμφέροντα ο Ερτογάν τι θα έπρεπε να είναι; Αν λοιπόν οι CIA-Mossad-Μ16 ήθελαν να δολοφονήσουν τον πρώην πρωθυπουργό για το παράκαμψη του South Stream που θα μετέφερε (αν ποτέ μετέφερε) το 1/10 του φυσικού αερίου του ανωτέρω αγωγού, τότε τον Ερτογάν τι θα έπρεπε να τον κάνουν;
Και μετά από όλα αυτά, αρχίζει μια κατασκοπευτική ιστορία, με πολιτικές προεκτάσεις. Έτσι, όπως καταγράφηκε στον Τύπο, μπλέκονται στο σενάριο Αμερικανοί, Βρετανοί και Ισραηλίτες που παρακολουθούν με αμάξι, το αυτοκίνητο του Κώστα Καραμανλή. Ρώσοι πράκτορες, (που υποδύονται το ρόλο του καλού), τους αντιλαμβάνονται και δρώντας με αποφασιστικό τρόπο – θυμίζοντας σκηνικό Ανατολικής Γερμανίας του 1955– αποτρέπουν την εν δυνάμει δολοφονία ή την επίμαχη παρακολούθηση, που θα οδηγήσει σε δολοφονία.
Οι Αμερικανοί και Ισραηλίτες...ερασιτέχνες πράκτορες αναγκάζονται όμως να εγκαταλείψουν το αμάξι της παρακολούθησης με οπλισμό, εκρηχτικά, κιάλια νυκτός, χάρτες κ.λπ και να διαφύγουν με μοτοσικλέτα. Από την άλλη βέβαια ουδείς τους καταδιώκει!
Οι υπάλληλοι των κατασκοπευτικών δορυφόρων των ΗΠΑ φαίνεται ότι απεργούν, ενώ οι αμερικανοί πράκτορες αγνοούν ίσως το Google Earth. Οπότε μόνο επίγειες δυνάμεις της CIA και των συμμάχων της καλούνται, με αρχέγονα μέσα, να φέρουν σε πέρας μια δύσκολη αποστολή!
Η όλη ιστορία θα μπορούσε όμως να καταλήξει σε ένα άλλο συμπέρασμα, με αρκετές πολιτικές θολές προεκτάσεις, που δεν άγγιξαν όμως οι ένθερμοι υποστηρικτές της εξεταζόμενης πλοκής: Στη νεκρανάσταση ενός πολιτικού "ηγέτη", που θεωρείται ο χειρότερος της πρόσφατης περιόδου σε όλη την Ευρώπη, κατά πολλούς ξένους αναλυτές. Ερμηνεία στα ανωτέρω, δίνουν άλλα σενάρια, που θα τολμήσουμε να παραθέσουμε.
Αναλυτικότερα, στις επερχόμενες εκλογές ο κος Σαμαράς εκτιμάται ότι θα αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας είτε μόνος του είτε συγκυβερνώντας με άλλο κόμμα. Προεξοφλείται όμως κατά πολλούς (εντός και εκτός Ν.Δ.) η παταγώδης αποτυχία της πολιτικής του, καθώς τόσο ο ίδιος όσο η ομάδα που τον περιτριγυρίζει χαρακτηρίζεται από μια πρωτοφανή ανεπάρκεια.
Η Νέα Δημοκρατία ψάχνει λοιπόν απεγνωσμένα έναν ηγέτη, όχι για να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο, αλλά για να εξασφαλίσει μια ισορροπία ανάμεσα στις αντιμαχόμενες ενδοκομματικές φατρίες, που κρίνουν ότι δεν είναι φρόνιμο, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να αναλάβουν την αρχηγία του κόμματος σήμερα. Έτσι ο παρ' ολίγον δολοφονηθείς, ήρωας πλέον της Ελλάδας, θα κληθεί για δεύτερη φορά να σώσει το κόμμα και τη χώρα! Κάποιοι έχουν μεριμνήσει γι' αυτό.
Ως προς τις δυνάμεις, εκτός Ελλάδας, η συγκεκριμένη λύση υπέρ ενός άβουλου και όχι ιδιαίτερα πολιτικά έμπειρου πρωθυπουργού, τους προσφέρει ό,τι χρειάζονται για το άμεσο μέλλον. Τα γεράκια της Δύσης ξανακτίζουν λοιπόν ένα προφίλ ενός αποτυχημένου πολιτικού, με τη βοήθεια διαφόρων σεναρίων, που οικοδομούνται μέσω μιας εικονικής δολοφονίας.
Να σημειώσουμε επίσης, ότι η σχετική έκθεση της ΕΥΠ τονίζει, ότι όλο το σχέδιο της υπό εξέταση δολοφονίας μπορεί να είναι καλά ενορχηστρωμένο για να παραπλανήσει τις κρατικές υπηρεσίες της χώρας.
Δεν ηχούν όλα (οι κακοτεχνίες των δυτικών πρακτόρων, τα απόρρητα έγγραφα της CIA –ποιος τα έδωσε ή τα κατασκεύασε– που δημοσιεύονται από το Wikileaks) πολύ βολικά για έναν πολιτικό χωρίς μέλλον;
Και σε όλα αυτά, ας μην ξεχνάμε τις μοναδικές ενεργειακές διεξόδους που προσέφερε ο Τ. Ερτογάν στη Ρωσία. Η παράκακμψη του South Stream και ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, ωχριούν στα όσα έδωσε αφειδώς ο Τούρκος πρωθυπουργός στους Ρώσους.
Ο κ. Δημήτρης Μάρδας είναι Αν. καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

12 σχόλια:

 1. Φίλε Μαζεστίξ, πιστεύω ότι κάτι ετοιμάζουν σε σχέση με τον Καραμανλή, πιθανό να τον χρησιμοποιήσουν στο εγγύς μέλλον.
  Τα περί σχεδίου δολοφονίας του Καραμανλή ειδικά αν προέρχονται από Κυπατζήδες είναι εκ προοιμίου αναξιόπιστα,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να συμπληρώσω ότι κυκλοφορεί στην πιάτσα και άλλη μια χολυγουντιανή ιστορία, ότι εγινε όντως απόπειρα κατα του Καραμανλή σε μια διασταύρωση στο ύψος της Παιανίας, όπου και σώθηκε χάρις τον υπεύθυνο ασφαλείας του... Κατόπιν ο συγκεκριμένος αξιωματικός βρέθηκε απαγχονισμένος στο εξοχικό του. Το πρόβλημα είναι ότι δυστυχώς κάποιοι τα πιστεύουν αυτά και μάλιστα συνδέουν τη "σιωπή του Βούδα" με απειλές εις βαρος αυτού και της οικογένειάς του. Η αγαπημένη μας παραδοσιακή δεξιά αρέσκεται στο να κατασκευάζει συναρπαστικά παραμύθια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Για τον ακαταλληλότερο έχουν γραφτεί πολλά, πολύ περισσότερα από το «μέγεθος» και την αξία του. Είχα αφιερώσει ανάρτηση όταν είχε πρωτοβγεί ετούτη η παπάρα από τα «Επίκαιρα». Τα οποία κατά καιρούς γράφουν διάφορες δεξιόστροφες παπάρες για να αποκτήσουν αναγνωσιμότητα.

  Κοινή διαπίστωση είναι πως το σύστημα προσπαθεί να τον επαναφέρει στο προσκήνιο με το έτσι θέλω. Τώρα Σαμαράς, μετά Βενιζέλος και μετά …τσουπ! Να’τος πάλι να μας μιλάει για επανίδρυση του κράτους και νέο ξεκίνημα. Και προκειμένου ο κόσμος να ξεχάσει τις μαλακίες του (πράγμα που είναι εύκολο, πάντα έτσι γίνεται) ρίχνουν και τα σενάρια περί σχεδίου δολοφονίας του.

  Από ποιόν;
  Κανένας δεν ξέρει! Ούτε και θα μάθουμε ποτέ. Τα παπαγαλάκια του θα επικαλεστούν το …δημοσιογραφικό απόρρητο και τα πάντα θα μείνουν εκεί. Στο σκοτάδι. Εντωμεταξύ θα έχουν επιτύχει το σκοπό τους. Την επάνοδό του.

  Ήθελαν, λέει, να τον σκοτώσουν επειδή είπε «όχι» στο σχέδιο Ανάν, επειδή έβαλε βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και επειδή ήρθε σε συμφωνία με τους Ρώσους για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Οι κλακαδόροι του θυμούνται όσα τους βολεύει. Τις απίστευτες μαλακίες που έκανε που έφθασαν σε σημείο παράκρουσης έναν ολόκληρο λαό, τις έχουν ξεχάσει.

  Διαβάζω πως οι Ρώσικες μυστικές υπηρεσίες του Πούτιν ανακάλυψαν το σχέδιο δολοφονίας και αποσοβήθηκε την τελευταία στιγμή. Βρήκαν, λέει, ένα βαν με όπλα και σύνεργα παρακολούθησης. Ποιοι ήσαν οι τρομοκράτες; Μούγκα! Και στην Τουρκία ανακαλύφθηκε το σχέδιο «βαριοπούλα» την τελευταία στιγμή, από στρατιωτικές και παραστρατιωτικές οργανώσεις, εξαρθρώθηκε, δεκάδες μπήκαν φυλακή και οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη.
  Εδώ που γίνονται σχεδόν τα πάντα στο πόδι, δεν μπόρεσαν να βρουν ούτε αποτυπώματα, ούτε τους τρομοκράτες, ούτε τους λόγους που είχαν για να τον σκοτώσουν.

  Το κουτόχορτο μοιράζεται σε δόσεις…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κλεισθένη κι εγώ την ίδια εντύπωση έχω.
  Η δημοσιοποίηση αυτή αποσκοπεί βραχυπρόθεσμα στην αθώωση της ΝΔ και την πριμοδότησή της στις εκλογές και μακροπρόθεσμα στη μεγάλη επιστροφή, αφού παρατήρησαν οι ειδικοί ότι ο Καραμανλής -ανεξήγητο πώς- έχει αφήσει απωθημένο στ δεξιά παράταξη και είναι έτοιμοι να τον ξανασηκώσουν στα χέρια και να πάνε για νέα "Ωσαννά" και "επανιδρύσεις".


  Κωνσταντίνε αυτή την θεωρία δε την είχα ξανακούσει.
  Διασκεδαστική πάντως!
  Αναδίδει ένα άρωμα "Τζέιμς Μποντ"!
  Το παραμύθι πάει σύννεφο, οι πρόθυμοι ακροατές του πολλοί.
  Αλλά εμείς τι φταίμε γαμώτο;;;


  Πέτρο, ναι θυμάμαι την ανάρτησή σου.
  Ήδη από αρκετό καιρό έχω διαπιστώσει μια προσπάθεια επαναφοράς του Καραμανλή ξεκινώντας από την ηθική του αποκατάσταση, εξ ου και η δημοσιοποίηησ αυτής της περίεργης υπόθεσης.
  Και θα πέφτανε στο κενό, αν το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε ό,τι έκανε.
  Λες και προσπαθεί νυχθημερόν να αθωώσει τον Καραμανλή...
  Αν δε δω δικαστήρια, κόσμο στη φυλακή, ονόματα και διευθύνσεις, τότε δεν πιστεύω τίποτα.
  Γιατί βρωμάει πολύ η δουλειά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΑΨΕ ΤΟ ΜΠΑΤΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΙΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι. Και ο Καραμανλής είναι ο μεγάλος ηγέτης της Ελλάδας που υπερασπιζόταν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά τον φάγανε τα συμφέροντα...

   Ε ρε τί ακούμε!

   Με τη λογική σου, οι ταραχές του Ιούνη-Ιούλη, οι αγανακτισμένοι κλπ ήταν κόλπο της ΝΔ για να ρίξει το Γιωργάκη!

   Δεν πάμε καλά...

   Διαγραφή
  2. Επίσης αγαπητέ ανώνυμε τρία πουλάκια κάθονταν και πλέκανε πουλόβερ

   Διαγραφή
 6. Τέλειος ο τίτλος, Μαζεστίξ! Ευχαριστώ που μου φρέσκαρες τη μνήμη. Τι εποχή κι εκείνη! Τραυματική.
  Πολύ ενδιαφέρον και το άρθρο του κ. Μάρδα. Τι σενάριο! Και μετά ήρθε ο Σμάιλι!
  Του τελείωσαν τα φράγκα του Κωστάκη και θα ξαναθυσιαστεί για την πατρίδα; Αυτός τότε "κυβερνούσε" από τη Ραφήνα.
  Μας δουλεύουν; Νομίζουν ότι ξεχάσαμε το ράθυμο παιδοβούβαλο;
  Από την άλλη, γιατί να μην προσπαθήσουν; Εξάλλου, κακώς μιλούν για μνήμη χρυσόψαρου. Μνήμη Έλληνα θα έπρεπε να λένε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η μνήμη του χρυσόψαρου διαρκεί ένα δευτερόλεπτο και του Έλληνα τέσσερα χρόνια.
  Και εκεί που φωνάζει "να μου κοπεί το χέρι αν τους ξαναψηφίσω τους $&^@&#"...
  αρχίζει την κλασική καραμέλα "εδώ που τα λέμε και ποιον να ψηφίσω;"

  και πες-πες
  πες-πες

  ψηφίζει τους ίδιους "κι ας του κοπεί το χέρι"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Eγω πιστευω οτι πισω απο τα υποχθονια αυτα σχεδια κρυβεται η sony Μετα τη δυσφημιση που εφαγε η κονσολα playstation εξ αιτιας του μπουχεσα ,το xbox την πατησε κατω σε πωλησεις.Ειναι φως φαναρι τι να λεμε τωρα.Βαλτε και τους αεροψεκασμους που ενταθηκαν στις αρχες του 2009 και το τοπιο ξεκαθαριζει.Θελω τωρα ενα πορτρετο του μπουχεσα να το προσκυνησω.ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ.ΚΑΤΩ Η ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ.KATΩ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάτω το σοβιετικό κράτος των Πασόκων!
   Ζήτω ο ανηψιός του εθνάρχη, επίσης εθνάρχης, άρα εθναρχης στο τετράγωνο, Κωστας Καραμανλής!

   Διαγραφή