Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Άρχισαν τα όργανα (@@) την ολομέτωπη επίθεση ενάντια στην Αριστερά. Άρα κάτι ετοιμάζουν...

Άρχισαν τα όργανα λοιπόν...


Εγώ πάντως καλού-κακού έχω φυλάξει μια κουβερτούλα δίπλα στην πόρτα, γιατί όπου να ναι ξανανοίγει η Μακρόνησος...

Αναβιώνει ο Μακαρθισμός στην Ελλάδα με το ανελέητο κυνήγι που έχει δειλά ξεινήσει και εντείνεται συνεχώς και θα γενικευτεί μετά τις προσεχείς εκλογές όπου το Φασιστικό Μπλοκ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και... "προθύμων", συγγενών και φίλων, προσδοκά να λάβει την πολιτική και ηθική του νομιμοποίηση να συνεχίσει ακάθεκτο το δολοφονικό έργο του.

Ως Μακαρθισμός(*) (αγγλ.: McCarthyism) έχει καθιερωθεί, ιδιαίτερα στις Η.Π.Α., η πολιτικά κατευθυνόμενη δραστηριότητα - μέθοδος που αφορά τη μαζική απαγγελία κατηγοριών για ανυπακοή, προδοσία χωρίς να συνοδεύεται όμως από ουσιαστικά αποδεικτικά στοιχεία. Ο όρος αυτός περιγράφει κυρίως συστηματικές ενέργειες στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την περίοδο του "Ερυθρού Τρόμου" (αγγλ.: Red Scare), που διήρκεσε από τα τέλη της δεκαετίας του '40 ως τα τέλη της δεκαετίας του '50. Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο υπήρξε έντονος ο φόβος για πιθανή κομμουνιστική επιρροή αμερικανικών ιδρυμάτων και οργανισμών μέσω σοβιετικών πρακτόρων.

Αρχίζει λοιπόν και πάλι το Μεσαιωνικού τύπου "κυνήγι μαγισσών", όπου όποια φωνή -και δη αριστερή- δεν είναι αρεστή στο σύστημα, θα εξοντώνεται ηθικά, πολιτικά και ενδεχομένως και φυσικά...

Η Αριστερά έχει πολύ μεγάλο ρεύμα αυτή τη στιγμή στην κοινωνία και οι Φασίστες της συγκυβέρνησης φοβούνται.
Όχι, δε φοβούνται το ΚΚΕ η τον ΣΥΡΙΖΑ μήπως πάρουν... 40%.
Φοβούνται την ταξική συνειδητοποίηση του λαού, φοβούνται την εμπέδωση πως η λύση θα έρθει από τα αριστερά, φοβούνται τη σοσιαλιστική στροφή της πλειοψηφίας του λαού, φοβούνται την αυτοοργάνωσή του, φοβούνται τα κινήματα και τις εστίες αντίστασης, φοβούνται τον συνδικαλισμό (γι αυτό και τον απαξίωσαν επιβάλλοντας λέρες εργατοπατέρες), φοβούνται τη συνειδητοποίηση του λαού πως υπάρχει κι άλλος δρόμος.
Γι αυτό και ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου ξεκίνησαν ανένδοτο αγώνα κατά της Αριστεράς.
Δεν αλληλοκατηγορούνται πια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Σύσσωμος ο Δικομματισμός επιτίθεται στην Αριστερά από τη μέρα που οριστικοποιήθηκε η προσεχής διεξαγωγή των εκλογών.
Διότι ο εχθρός τους είναι η Αριστερά και συναγωνίζονται σε έναν συμφωνημένο αγώνα ενάντια στον κοινό τους εχθρό.

Κι όταν επιτίθενται στην Αριστερά οι εξουσιάζοντες, είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι ετοιμάζουν πάντα κάτι πολύ χοντρό!
Εξάλλου τα Αμερικανικά ΜΜΕ που πάντα έχουν μεγάλες επιδόσεις στις "αυτοεκπληρούμενες προφητείες", μιλούν πλέον ανοιχτά για επικείμενο πραξικόπημα στην Ελλάδα.
Και φυσικά αυτό θα έρθει από τους κρατούντες, οι οποίοι μόλις αντιληφθούν ότι "δεν πάει άλλο" με τις κοινωνικές αντιδράσεις εναντίον τους, τότε θα ενεργοποιήσουν τις... "ρήτρες ασφάλειας" του καθεστώτος και θα επιβάλλουν έκτακτα μέτρα. Δηλαδή πραξικόπημα. Δικτατορία.
Και να ξέρετε αγαπητοί φίλοι, ότι αν δεν προλάβουμε να τους ανατρέψουμε, θα μας φιμώσουν και θα μας υποδουλώσουν για τα καλά.
Τώρα μας έχουν αφήσει απλώς τη φωνή να κραυγάζουε μεταξύ μας. (αν πλησιάσουμε προς Σύνταγμα μεριά, παύουν οι "Ζώνες Ελευθερίας")
Τότε θα μας έχουν αφαιρέσει και αυτά τα δικαιώματα της έκφρασης, της απεργίας, της οργάνωσης.
Κι όσο πιο πολύ αργούμε, τόσο διευκολύνουμε το έργο τους.

Συγκεκριμένα.
Σαμαράς:«Δεν ασκεί πολιτική, είναι οι προφήτες της συμφοράς. Κάποιοι από αυτούς τις μισές μέρες της εβδομάδας θέλουν το ευρώ και τις άλλες μισές δεν το θέλουν. Βρίσκονται σε σύγχυση και απελπισία. Επέβαλαν τις συντεχνίες, έδιωξαν τις επιχειρήσεις, ανέχθηκαν τους κουκουλοφόρους. Θα μάθουν ότι δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο. Τους το λέμε ευθέως ότι δεν βρίσκονται υπεράνω κριτικής», «αδιόρθωτοι γιατί τώρα, που η χώρα πάει να ορθοποδήσει, εκείνοι καλλιεργούν σύγχυση και απελπισία». 

Το πιάσαμε το υπονοούμενο Αντωνάκη!

Κι ας του απαντήσουμε, όπως έλεγε και η Μάρω Κοντού στην ταινία...
"Αμ ξύπνησαν οι σκλάβοι Αντωνάκη!!!"

Απ την άλλη, το πουλέν του Mega, ο Βενιζέλος κατηγορεί τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξυπηρετούν... συμφέροντα Τραπεζιτών (!!!!) την ώρα που ο ίδιος παραδίδει τη χώρα στους Τραπεζίτες!
Κατηγορεί την Αριστερά ότι εξυπηρέτεί συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών επειδή αυτή δεν θεωρεί αυτοσκοπό την παραμονή στην ευρωζώνη, αλλά προτάσσει σε κάθε περίπτωση το δημόσιο συμφέρον.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι δεν γνωρίζω ούτε έναν μεγαλοεπιχειρηματία, ο οποίος να είναι έστω και διαλλακτικός σχετικά με το θέμα "Ευρωζώνη".
Όλοι ανεξαιρέτως οι μεγαλοκαρχαρίες δε συζητούν καν αυτό το ενδεχόμενο.
Από κει και μόνο μπορέι να καταλάβει κανείς ποιους εξυπηρετει η "πάση θυσία" παραμονή στην Ευρωζώνη.
Γιατί το ζουμί δεν είναι στην παραμονή στην Ευρωζώνη, αλλά στο "πάση θυσία".
Και προφανώς η Αριστερά δεν πρόκεται ποτέ να συναινέσει ή να υποστηρίξει το "πάση θυσία" του λαού.


Εμφανίστηκε όμως κι ο ανυπέρβλητος ηγέτης Γιώργος Παπανδρέου και μας ενημέρωσε ότι απ' την πολιτική συγκυρία της τελευταίας διετίας, βγήκε πιο... Σοσιαλιστής!
Ρε Γιώργο... Πόσα θες να μας τρελάνεις;;;

Και δε φτάνει αυτό, αλλά ο εκλεκτός για πρόεδρος από το Παπανδρεικό μπλοκ στο ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, την ώρα που αγόρευε στα πρόβατά του, η νεολέρα που τον στηρίζει του φώναζε το σύνθημα: "Χρήστο γερά και πάντα αριστερά"!


Φωνάξτε αμέσως τον Αλή να με καρατομήσει!
Αλλά όχι άλλο Σοσιαλισμό απ' το ΠΑΣΟΚ!
Μπάφιασα πια!


Και μέσα σ' όλη την αντιαριστερή επιθετικότητα των Κυβερνώντων, -τσουπ!- πετάχτηκε και η τσουτσού του συστήματος!
Ο περί ου ο λόγος, Φώτης Κουβέλης, λοιπόν απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο δικής του σύμπραξης σε μια αριστερή ή αντιμνημονιακή διακυβέρνηση, κατηγορώντας ως λαικιστές ή... ανεύθυνους όσους εργάζονται για αυτήν την εξέλιξη.
Με τον δήθεν "ήπιο και υπεύθυνο" λόγο του, επιτίθεται κι αυτός με το γάντι συνεχώς στην Αριστερά για τη ρητορική και την πρακτική της και τη χαρακτηρίζει εμμέσως πλην σαφώς επικίνδυνη, λειτουργώντας έτσι ως Δούρειος Ίππος του συστήματος στην ολομέτωπη επίθεση ενάντια στην Αριστερά και μέσω αυτής στα λαικά στρώματα που πλήττονται πρωτοφανώς από τη Βαρβαρότητα που επιβάλλουν οι κρατούντες.


Τολμώ να προβλέψω ότι οι κρατούντες σχεδιάζουν καθολικό περιορισμό των ελευθεριών των πολιτών και στην κατύθυνση αυτή είναι απαραίτητη η επίθεση στην Αριστερά και η αναχαίτιση της εκρηκτική της ανόδου στα λαικά στρώματα κυρίως των μεγάλων αστικών κέντρων.

Μου έλεγε ένας παλιός αστυνομικός που υπηρετούσε τα παλιά μαύρα χρόνια πως μια μέρα έλαβαν την εντολή να μοιράσουν κάποιες προκηρύξεις σε όλες τις γύρω γειτονιές.
Έριξε μια ματιά στις προκηρύξεις και αυτές έγραφαν κάποια κομμουνιστικά συνθήματα ανατροπής.
Ρωτούσε γιατί τα μοιράζουν αυτά και του έλεγαν κάιτ μισόλογα.
Την επόμενη ημέρα λοιπόν έλαβαν εντολή να εισβάλλουν στα σπίτια αριστερών και συνέλαβαν τους επίδοξους ανατροπείς.
Μόνο που οι προκηρύξεις της, περί ης ο λόγος, ανατροπής είχαν συνταχθεί από την Αστυνομία!


Και τώρα τα ίδια ετοιμάζουν.
Το επικοινωνιακό επιτελείο του Σαμαρά διέδιδε επί τρεις ημέρες ότι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σχεδίαζαν βίαιες επιθέσεις εναντίον του στην επικείμενη επίσκεψή του στην Καλαμάτα.
Τελικά δεν έγινε τίποτα.
Αλλά αν γινόταν κάτι, τότε θα κατηγορούνταν πάλι η Αριστερά για επιχείρηση βίαιης επίθεσης ενάντια στους "θεσμούς".
Και φυσικά θα έφτιαχναν και το ανάλογο θεσμικό πλαίσιο για να περιορίσουν τη δυνατότητα πολιτών να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους.
Και θα προκαλούσαν τα συντηρητικά αντανακλαστικά των "νοικοκυραίων" που αρχίζουν να απεγκλωβίζονται από το "Μονόδρομο" που σερβίρουν οι καθεστωτικοί πολιτικοί ταγοί.


Ας είμαστε προετοιμασμένοι για όσα γίνουν ως τις εκλογές.
Η επίθεση στην Αριστερά θα γενικευτεί και θα διεγείρει το αίθσημα ανασφάλειας των πολιτών.
Ας μην τσιμπήσουμε στην Προπαγάνδα τους.
Ούτε σε ενδεχόμενες προβοκάτσιες.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά έρχεται ακι η 25η Μαρτίου...


Πάντως, πριν μας βγάλετε εισιτήρια για τη Μακρόνησο, να ξέρετε ότι δεν πρόκειται να αναμείνουμε το τέλος μας έτσι εύκολα.
Αν επιχειρήσετε να μας βγάλετε απ' τη μέση, να ξέρετε πως μέχρι να τα καταφέρετε (και αν), θα έχετε πέσει και πολλοί από σας.
Δεν υπάρχει τρίτος δρόμος.
Ή το Καθεστώς.
Ή ο Λαός.

12 σχόλια:

 1. Δεν ξέρω. Αυτά έτσι είναι που τα λες

  Εγώ δεν είμαι σίγουρη οτι θα κάνουν εκλογές τότε που λένε.

  Δηλαδή δεν θα κάνουν αν δεν διασφαλίσουν οτι οι εκλογές θα βγάλουν κάτι σχετικά βολικό γι αυτους.

  Λοιπόν πώς θα γίνει αυτό; Με αυτή την προπαγάνδα της πλάκας, που μάλλον ενισχύει την αριστερά, αφού ο κόσμος που βιώνει στο πετσί του τα μέτρα τους, ακούει αυτά από το στόμα τους και θα λέει, ε, άρα αριστερά θα ψηφίσω.

  Παίζει βέβαια να είναι και ηλίθιοι. Αλλά παίζει και η αριστερά να είναι ακίνδυνη, για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Κάτι λέω και στη χθεσινή μου ανάρτηση σχετικά. Αφού η Παπαρήγα αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνεργασία, όσο ποσοστό και να πάρει η αριστερά και οι αντιμνημονιακοί συνολικά, την κυβέρνηση θα την σχηματίσουν αυτοί που θα συνεργαστούν, δηλ. ΝΔ ΠΑΣΟΚ.

  Έτσι η όλη αντικουμουνιστική προπαγάνδα έχει απλώς στόχο να ελαχιστοποιήσει τα ποσοστά για παν ενδεχόμενο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. κ.κ. αυτό το τελευταίο που είπες νομίζω είναι το ζουμί των όσων γίνονται.
  Φοβούνται τον κόμσο, ο μοποίος πότε είναι σταθμισμένος και πότε αστάθμητος παράγοντας.
  Αυτό το "καλού-κακού" είναι που οδηγεί αυτή τη στιγμή σε συντονισμένη αντιαριστερή επίθεση από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
  Απ τη μια εμπιστεύονται τα ΜΜΕ ότι θα κάνουν τη βρώμικη δουλειά κι απ την άλλη θέλυον να φυλάνε τα ροπύχα τους για να χουν τα μισά..

  Αν πάντως ήταν τόσο ακίνδυνη η Αριστερά, δε θα της την έπεφταν τόσο χοντρά.
  Ο Κουβέλης που είναι ακίνδυνος για παράδειγμα απολαμβάνει την πλήδη ασυλία και στήριξη από το Καθεστώς.

  Η επικίνδυνότητά σου φαίνεται πολλές φορές από το πόσο σου επιτίθενται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το Έθνος της Κυριακής διατείνεται μάλιστα ότι ετοιμάζονται ομάδες πολιτοφυλακής!
  http://kartesios.com/?p=78213
  Πιστεύω, όμως, ότι μέρος της βαβούρας γίνεται για να μην προσέχει ο κόσμος
  ότι οι νεοναζί κυριεύουν σιγά σιγά το κέντρο της Αθήνας και η Χρυσή Αυγή μπαίνει με τα χίλια στη Βουλή!
  Ο Καρατζαφέρης έπαιξε το ρόλο του και αποστρατεύεται για να περάσει το ορίτζιναλ πράμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ας μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλό μας... Όλοι γνωρίζουν ότι η Αριστερά έχει το οπλοστάσιο για "να ρθει ανάποδα ο ντουνιάς!" Αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο στο πεδίο των κοινωνικών κινημάτων είναι πρωτόγνωρο. Η ίδια η κοινωνία βγάζει τα κομματα της Αριστεράς απο την αστική ναφθαλίνη. Οι ηγεσίες αρνούνται την συνεργασία, οι γραφειοκρατικοί μηχανισμοί δεν θέλουν να διακυβεύσουν την ύπαρξη τους, σε επίπεδο γειτονιάς όμως ο πάγος εχει ήδη σπάσει. Όπως πολύ παραστατικά μου είπε πρόσφατα παλαιό μέλος του ΚΚΕ, για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση η κοινωνία ακουμπά φιλικά στον ώμο την Αριστερά και της ψιθυρίζει "προχώρα"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. το θεμα ειναι τι κανει η ΑΡΙΣΤΕΡΑ οχι τι της ετοιμαζουν τι ετοιμαζει αυτη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Λωτοφάγε, δυστυχώς τα σημεία των καιρών ανεβάζουν και τους Νεοναζί. Αυτό ήταν αναπόφευκτο.
  Το θέμα είναι να προλάβουμε εμείς, πριν μας προλάβουν και μας περιλάβουν αυτοί όπως ξέρουν...


  Constantine, νομίζω πως η σύμπραξη της βάσης θα ταρακουνήσει για τα καλά τις ηγεσίες και θα αλλάξουν τα πράγματα.
  Ίσως πάλι χρειαστεί να βρεθεί κι ένα πρόσωπο που να λειτουργήσει ενωτικά ως σύνδεσμος.
  Πάντως οι συνθήκες ζητούν την σύμπραξη και αναγκαστικά θα ακολουθήσουν το λαό κι οι ηγεσίες.


  Ανώνυμε, έχεις εν μέρει δίκιο.
  Διότι το τι θα κάνει η Αριστερά εξαρτάται εν πολλοίς και απο τη δύναμη που της δίνουμε για να το κάνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Είμαι της άποψης πως δεν θα γίνουν εκλογές … δεν λέω τίποτα άλλο … μακάρι να βγω λάθος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Όποιος έκανε τη φωτογραφία και όποιος την αποδέχεται, θα πρέπει να προσδιορίσει τον "κομμουνισμόν". Προφανώς, το σκεπτικό είναι ΠΑΣΟΚ=Δεξιά, Δεξιά=Κακιά άρα "αριστερός" (που είναι το αντίθετο) = Καλός. Συνεπώς: Κομμουνιστής=Αριστερός=Καλός!

  Μ' αυτά τα παραισθησιογόνα φτάσαμε εδώ αγαπητοί μου. Και γι αυτό δεν βγάζουμε άκρη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Από το 1974 πιστεύουμε ότι ο Α. Παπανδρέου είναι "σοσιαλιστής". Αν έχουμε κάνει ένα τέτοιο λάθος, προφανώς λάθος αντίστοιχο είναι και ο γυιος και ο πατήρ (με συγκεκριμένη ανάλυση της πολιτικής τους, όχι γενικά και αφοριστικά). Τότε, γιατί πρέπει υποχρεωτικά να έχουμε σωστή άποψη για την "αριστερά"; Μήπως το επιβεβαιώνει η κομματική της ιστορία μετά το 1944;

  Πάρτυ κάνουν οι "αγορές", σαμπάνιες ανοίγουν, όταν βλέπουν αυτά που λέμε, όταν βλέπουν ότι δεν πήγαν άδικοι οι κόποι τους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Διογένη, προφανώς και δεν ισχύει το Χολυγουντιανό δίπολο "καλός-κακός" κατά το "Μπάτμαν-Τζόκερ".
  Δεν επιτίθενται στην αριστερά επειδή είναι "καλή".

  Αλλά επειδή ο σοσιαλιστικός λόγος έχει καθαρά ταξικό περιεχόμενο και επειδή κινητοποιεί το λαό να διεκδικεί δυναμικά τα δικαιώματά του ως αυτονόητα και όχι ως "χάρες των εργοδοτών", όπως περίπου πρεσβεύουν τα δεξιάς κατεύθυνσης ιδεολογήματα.

  Στο όνομα της αριστεράς χτυπούν το λαό που διεκδικεί.
  Μην ξεχνάς ότι ο Πάγκαλος αποκάλεσε "κομμουνιστές και μαλάκες" όσους διαδηλώνουν.
  Το Καθεστώς δεν κάνει ενδοσκόπηση στα πιστεύω του καθενός, αν είναι δεξιός, αριστερός, απολιτίκ ή ξέρω γω τι άλλο.
  Το συνολικό πρόσημο των διαδηλωτών, των συνθημάτων τους, των πρακτικών τους "μυρίζει" αριστερά.
  Και στο όνομα αυτών των διεκδικήσεων, αυτού του προσήμου, επειδή πρακτικά δεν μπορούν να καθυβρίσουν έναν-έναν όλους μας, επιτίθενται στους θεσμικούς αντιπροσώπους αυτών των αιτημάτων και πρακτικών, που καλώς ή κακώς προς το παρόν είναι τα δύο κόμματα της αριστεράς.

  Τα πρόσωπα "Τσίπρας, Αλαβάνος, Παπαρήγα, Κανέλλη κλπ" χεσμένα τα 'χουν.
  Σε αυτό που αυτά εκφράζουν επιτίθεται το Καθεστώς.
  Και μέσω αυτών σε όλους εμάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. "Ταξικό" ζήτημα λοιπόν, ή "καλός-κακός";

  Κι έτσι ακόμα το δέχομαι, αν και δεν με εκφράζει πλήρως, αν και σε διαψεύδει (αφού μέσα από τα δήθεν "ταξικά περιεχόμενα" δέχεσαι τον ψευδή προσδιορισμό καλών και κακών τάξων)

  Για τα υπόλοιπα... συ είπας (και δεν είπας)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σαφέστατα ταξικο το ζήτημα.

   Διευκρινίζω λοιπόν.
   Δεν υπάρχουν καλές και κακές τάξεις.
   Υπάρχει η δική μας τάξη και η τάξη των άλλων, των μεγάλων.
   Στο όνομα της αριστεράς χτυπούν την τάξη των εργατουπαλλήλων, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων κλπ.

   Διαγραφή