Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Αν αυτό δε λέγεται Συνωμοσία, τότε τι διάολο λέγεται Συνωμοσία;;;Εχθές συντελέστηκε Επίσημη Χρεωκοπία της Ελλάδας ή εγώ είμαι ο μαλάκας που δεν καταλαβαίνω;

Ειλικρινά δυσκολεύομαι να γράψω σήμερα.
Αισθάνθηκα ένα κόμπο στο λαιμό καθώς έβλεπα ειδήσεις.
Επί μισή ώρα έβλεπα χαρούμενα πρόσωπα να πανηγυρίζουν για την "επιτυχία του PSI, για την Ελλάδα που απέφυγε οριστικά τη Χρεωκοπία".
Και πάνω που αναρωτιόμουν αν εγώ είμαι ο μαλάκας που αντιλαμβανόμουν ακριβώς το αντίθετο. άρχισα να θυμάμαι.
Θυμάμαι απλώς και σας θυμίζω τι έλεγε ο Παπακωνσταντίνου για το "κούρεμα του Χρέους", το οποίο το εξίσωνε με τη Χρεωκοπία και το Πιστωτικό γεγονός.
Για του λόγου το αληθές, ορίστε το βίντεο με τον πρώην Υπ.Οικ. να αναλύει το πόσο καταστροφικό είναι το κούρεμα, δηλαδή το PSI!Και εκτός αυτού σας παραπέμπω και σε παλαιότερή μου δημοσίευση ("Τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ πέρυσι για το κούρεμα. Τότε ή τώρα ψεύδεται;) όπου παρέθετα τις επίσημες θέσεις από το site του ΠΑΣΟΚ για το "κούρεμα", πριν αυτό αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί τελικά, οπότε και το ΠΑΣΟΚ άρχισε να λέει... τα αντίθετα!
Επιγραμματικά σας θυμίζω πως η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ συμπέραινε τελικά πως:
 • - Η αναδιάρθρωση του χρέους καταλήγει σε επιβάρυνση μεγαλύτερη από το αρχικό ποσό τους διακανονιζόμενου χρέους
 • - Οι επιπτώσεις στο εθνικό οικονομικό σύστημα είναι άμεσες και συμπεριλαμβάνουν μεγάλη κρίση ρευστότητας και χρεοκοπία τραπεζών
 • - Οι επιπτώσεις στο διεθνές οικονομικό σύστημα εγείρουν τεράστιες πολιτικές πιέσεις για ικανοποίηση των πιστωτών
 • - Οι πιέσεις αυτές αφορούν τόσο την πολιτική διαπραγμάτευση για το διακανονισμό του χρέους όσο και τις άμεσες διεθνείς οικονομικές συναλλαγές της χώρας
 • - Η χώρα τίθεται σε δυσμενή θέση στο πλαίσιο των διεθνών πολιτικών και οικονομικών της σχέσεων
 • - Η χώρα ουσιαστικά εξοβελίζεται από τις διεθνείς αγορές
Τρελάθηκαν οι του κόμματος;
Είχαν πράγματι αυτή τη γνώμη, αλλά συζήτησαν με κάποιον και τους... άλλαξε μυαλά;
Το κούρεμα είναι και σωτηρία και καταστροφή, σαν το... ποτήρι που είναι ταυτόχρονα και μισοάδειο και μισογεμάτο;
Τα παιδία παίζει;

Και πριν κοπάσουν αυτές οι σκέψεις στο μυαλό μου, συνεχίζουν οι ειδήσεις και με μια τελείως τυπική ανακοίνωση, μας γνωστοποιεί η παρουσιάστρια των ειδήσεων ότι "χτες ενεργοποιήθηκαν τα CDS, τα ασφάλιστρα κινδύνου για Χρεωκοπία της χώρας μας"!
Ναι γι' αυτό πανηγύριζαν οι Κυβερνώντες και οι Δημοσιογράφοι!
Αυτό για το οποίο η Κυβέρνηση κατηγορούσε την Αριστερά ότι θα επιφέρει αν συνεχίσει την αντιμνημονιακή πολιτική της, ΝΑΙ!, αυτό το ίδιο έγινε μόλις χτες και μάλιστα εντός Μνημονίου!

Αν αυτό δε λέγεται Γενική Συνωμοσία Κυβέρνησης και ΜΜΕ για να ξεπεράσουν τη χθεσινή ημέρα, 9 Μαρτίου 2012, ημέρα Χρεωκοπίας της Ελλάδας, αποφεύγοντας την επανάσταση του λαού...
ΤΟΤΕ ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ;;;

Ναι, μιλώ ευθέως για συνωμοσία, αφού την ώρα που η οικονομικο-πολιτική ελίτ της χώρας πανηγύριζε τη διάσωσή της από την πτώχευση, οι οίκοι αξιολόγησης, εχθές 9 Μαρτίου, ανακοίνωσαν ότι στην Ελλάδα συντελέστηκε "πιστωτικό γεγονός". Δηλαδή ΠΤΩΧΕΥΣΗ!!!


Ρε σεις βοηθήστε με και πείτε μου: Είμαι μαλάκας ή εδώ έχει γίνει της συνωμοσίας το κάγκελο;
Έχουν αντιστρέψει επιμελώς την πραγματικότητα και τη μέρα της Κηδείας του Ελληνικου Λαού, έρχονται οι Κυβερνήτες και οι Τηλε-παπαγάλοι τους και, αντί για κόλυβα, μας μοιράζουν... κουφέτα!
Όχι ρε, δε τα κάνουν για πλάκα αυτά, ούτε απλώς κάνουν κωλοτούμπες.
Είναι Συνωμότες σε μια Ανίερη Συμμαχία, επίγονο της συνωμοσίας της Ιεράς Συμμαχίας του Μέττερνιχ στο Λάιμπαχ.
Είναι μια συνωμοσία στην οποία πρωταγωνιστούν η πολιτική και η οικονομική ελίτ της χώρας και των οργάνων της Ε.Ε. και έχουν ως εκτελεστικά όργανα τα προπαγανδιστικά ΜΜΕ, που μας προσφέρουν μια αντεστραμμένη πραγματικότητα.

Παίζουν ένα ανίερο παιχνίδι με την Πραγματικότητα;
Ζούμε σε έναν κόσμο όπου σχεδόν τα πάντα γίνονται υπό το Καθεστώς μιας Συνωμοσίας πίσω απ' τις Κουρτίνες και εμείς δε βλέπουμε παρά τα είδωλά των αληθινών πραγμάτων που μας τα παρουσιάζουν κατά το δοκούν και κατά το συμφέρον τους οι "θαυματοποιοί":
Όχι αγαπητοί μου, αυτές δεν είναι αναρωτήσεις του Λιακόπουλου και άλλων γραφικών επαγγελματιών συνωμοσιολόγων.
Είναι η θεωρία του Πλάτωνα (διά στόματος Σωκράτη) και ο πλέον διάσημος "Μύθος του Σπηλαίου" του.
Και κάθε άνθρωπος πρέπει να διαβάσει έστω επιγραμματικά αυτόν τον τόσο πραγματικό μύθο, για να καταλάβει πραγματικά τι συμβαίνει γύρω του.


Τι μας λέει ο Μύθος του Σπηλαίου του Πλάτωνα λοιπόν;;; Πηγή
Σε μια σπηλιά κάτω από τη γη, που έχει την είσοδό της ανοιγμένη στο φως, ζουν από παιδιά άνθρωποι αλυσοδεμένοι από τα πόδια και τον τράχηλο.
Πίσω τους, ψηλά και σε απόσταση, υπάρχει φωτιά αναμμένη και στο ενδιάμεσο ένας δρόμος, κατά μήκος του οποίου βρίσκεται ένας μικρός τοίχος, όπως τα παραπετάσματα των θαυματοποιών. Πίσω απ΄ τον τοίχο περνούν άνθρωποι μεταφέροντας πάνω από το ύψος του κάθε λογής αντικείμενα, καθώς και ομοιώματα ανθρώπων και ζώων. Οι σκιές τους προβάλλονται  χάρη στο φως της φωτιάς στο βάθος του σπηλαίου, το μοναδικό οπτικό πεδίο των δεσμωτών. Ανήμποροι να κινηθούν και περιοριζόμενοι στη φυσική τους όραση οι έγκλειστοι νομίζουν πως οι σκιές είναι τα ίδια τα αντικείμενα και ο αντίλλαλος από τις ομιλίες εκείνων που κινούνται πίσω από το τοιχίο, η φωνή των σκιών.
Ο κόσμος του σπηλαίου και όσα διαδραματίζονται εντός του είναι τόσο δεδομένος, ώστε να μη γεννά την παραμικρή αμφιβολία για το αν είναι αληθινός.
Καθηλωμένοι στην ίδια θέση οι έγκλειστοι βλέπουν μόνο σκιές και, ελλείψει άλλων ερεθισμάτων, θεωρούν αυτονόητη την αυθεντικότητά τους. Τα δεσμά τούς στερούν κάθε δυνατότητα κίνησης, αυτενέργειας και διεύρυνσης του οπτικού τους πεδίου. Προσωπική δράση δεν υφίσταται. Υπάρχει μόνον όρασης αλλά και αυτή δεν είναι άλλο από παθητική παρατήρηση των συμβάντων, αναντίρρητη αποδοχή των δεδομένων των αισθήσεων, άγνοια, πλάνη.
Στον κόσμο του σπηλαίου επικρατεί απόλυτη ομοιομορφία. Κανένας δεσμώτης δεν ξεχωρίζει από τους άλλους, γιατί κανένας δεν έχει συναίσθηση της μοναδικότητας του. Η αυτογνωσία και η ετερογνωσία απουσιάζουν, καθώς δε βλέπουν τίποτε άλλο εκτός από τις σκιές του εαυτού τους και των συνανθρώπων τους.
Κάποια στιγμή όμως, ένας από αυτούς κατορθώνει να ελευθερωθεί και να ανέβει στον κόσμο του φωτός. Σηκώνεται, στρέφει το λαιμό του, περπατά, κοιτάζει προς το μέρος της φωτιάς και εν συνεχεία προς τα αντικείμενα που περιδιαβαίνουν το παρατείχισμα. Το πέρασμα από τη σκιά στο αισθητό είναι το πρώτο βήμα, η αρχή μιας επίπονης και κοπιώδους πορείας προς τη γνώση και την αλήθεια.
Ο δεσμώτης έρχεται πιο κοντά στο ον και σε αντικείμενα περισσότερο πραγματικά. Πλάι του βρίσκεται κάποιος που διακριτικά τον καθοδηγεί, συζητώντας και ρωτώντας τον σχετικά μ΄ αυτά που πρωτοαντικρίζει.
Ο δεσμώτης τότε περιέρχεται στην κατάσταση του απορείν, βρίσκεται σε αμηχανία και αδυνατεί να δώσει μιαν απάντηση, όταν αυτός που είναι δίπλα του τον ρωτά τι βλέπει. απορείν δεν εκφράζει μόνον την πνευματική του σύγχυση, αλλά και τη συνειδητοποίηση της αγνοίας του. Η ύπαρξη των ομοιωμάτων θέτει εκ των πραγμάτων ζήτημα σύγκρισης με τις σκιές τους, αναφορικά με το βαθμό αυθεντικότητας. Ο δεσμώτης καλείται ν΄ αποφασίσει ποιο από τα δύο δεδομένα είναι αληθέστερον.
Η πορεία προς τον κόσμο του φωτός σηματοδοτείται από ένα πλήθος δυσχερειών και από οδύνη.
Κοιτάζοντας προς το μέρος της φωτιάς ο πλατωνικός ήρωας αλγοι και αδυνατεί να διακρίνει εκείνα ων τότε τάς σκιάς εώρα. Στρέφοντας το βλέμμα του λίγο αργότερα προς την έξοδο του σπηλαίου υποφέρει κι ο πόνος του μεγιστοποιείται όσο περισσότερο πλησιάζει στον κόσμο των νοητών.
Αυτομάτως ο δεσμώτης αντιδρά, αμύνεται, επιμένει να θεωρεί τις σκιές αληθέστερες των ομοιωμάτων  και προσπαθεί να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση. Αυτό που προκαλεί την αντίστασή του, είναι παραδόξως αυτό που τον παρακινεί να εξέλθει από το σπήλαιο είναι το απορείν, που το τοποθετεί στο μεταίχμιο, ανάμεσα στο παρόν του κόσμου των σκιών και στο άδηλο μέλλον ενός καινούργιου κόσμου. Ο δεσμώτης δε θέλει να διακινδυνεύσει την ασφάλεια της ψευδαίσθησης για μιαν αλήθεια που δεν του εγγυάται εξαρχής κάτι καλύτερο. Η απάρνηση της ζωής του σπηλαίου και το ξεκίνημα μιας καινούργιας πορείας, η οποία, ώσπου να περατωθεί, τον αφήνει μετέωρο στο άγνωστο, συνεπάγεται αναμφίβολα οδύνη, ένα μεγάλο ψυχικό κόστος που δικαιολογημένα θα προσπαθήσει να αποφύγει.
Η αντίσταση θα καμφθεί σταδιακά, όταν αρχίσει να συνηθίζει την καινούργια κατάσταση, να εξοικειώνεται με τις νέες συνθήκες. Σταδιακά λοιπόν, ανεβαίνοντας στον κόσμο του φωτός, θα μπορέσει να διακρίνει τις σκιές των νοητών και τα είδωλα τους στις υδάτινες επιφάνειες, έπειτα αυτά τα ίδια και τέλος, τον ήλιο , την υπέρτατη ιδέα του αγαθού επίτροπο του ορατού κόσμου και αιτία ύπαρξης των πάντων.
Κάθε βήμα του δεσμώτη μεταβάλλει την ποιότητα της όρασής του. Η φυσική όρασις, η συνυφασμένη με την κατ΄αίσθησιν αντίληψιν, μετατρέπεται από παθητική παρατήρηση των σκιών σε ενεργητική κίνηση του βλέμματος, σε αμφιβολία τη στιγμή που αντικρίζει τη φωτιά και τα ομοιώματα των αντικειμένων. Κατόπιν, στο πρώτο στάδιο του νοητού, ισοδυναμεί με την διά του προσωπικού συλλογισμού απόπειρα σύλληψης των όντων ενώ στο τέλος της πορείας, λαμβάνει την έννοια της ενορατικής αποκαλύψεως: ο δεσμώτης θεάται το Αγαθόν, το βλέπει με τα μάτια της ψυχής του, το βιώνει.
Ποιος είναι όμως αυτός που τον  ελευθερώνει και τι χαρακτήρα έχει η καθοδήγηση του;
Η παιδεία, μας λέει ο Πλάτων, επαναφέρει το ευγενέστερο μέρος της ψυχής προς την θέα του αρίστου ανάμεσα στα όντα, τη βοηθά να στραφεί από το γιγνόμενον προς το όν, φτάνοντας στην κορυφή του. Η πλατωνική παιδεία είναι η διαλεκτική, η δια του λόγου τέχνη, η οποία αποδεσμεύει το άτομο από την αυταπάτη και την πλάνη των σκιών.
Λόγος, αντίλογος, επικοινωνία με τον άλλον, τον ειδότα. Αυτός λοιπόν που ελευθερώνει το δεσμώτη είναι ο δάσκαλος – φιλόσοφος, ο οποίος με τη μέθοδο των ερωταποκρίσεων στέφει το όμμα της ψυχής του προς το νοητόν. Χωρίς να παρέχει μια προκατασκευασμένη γνώση, ο ειδώς βρίσκεται δίπλα του, τον βοηθά να κατανικήσει την εσωτερική του αντίσταση και να αποτολμήσει την ανάβαση εκείνη, η οποία θα του αποκαλύψει το ενυπάρχον, αλλά λησμονημένο όραμα των ιδεών.
Κοπιώδης και επίπονη η ανάβαση, στο τέρμα της αποζημιώνει το δεσμώτη για την όλη την οδύνη που υπέστη. Αντικρίζοντας το Αγαθόν κατανοεί – συνειδητοποιεί την ουσία της ύπαρξής του και του γίγνεσθαι.
Η θέασις - αποκάλυψη της υπέρτατης ιδέας του νοητού έχει ως αποτέλεσμα τη ριζική αναμόρφωση της ζωής του, την αναθεώρηση της μέχρι πρό τινος αυτοαντίληψης και ετεροαντίληψής του.
Στο εξής, ο απελεύθερος δεσμώτης καθίσταται ικανός να ενεργεί με βάση τα δικά του καθοδηγητικά πρότυπα, να είναι υπεύθυνος για τις αποφάσεις του, μπορεί να αντιστέκεται σε οποιαδήποτε εξωτερική επιβολή.
Είναι σε θέση να αναγνωρίζει τη μη αυθεντικότητα των σκιών και – επιστρέφοντας στο σπήλαιο – να πολεμά τις δοξασίες και τα είδωλα.
Η ανάβαση στον κόσμο του φωτός συνιστά μια πορεία, η οποία ξεκινώντας από μια αρνητική γνώση, από τη γνώση "του τι δεν είναι", απολήγει στην αυτογνωσία και την κοσμογνωσία.--


Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι πιθανότατα όσα βλέπουμε είναι προιόντα της σκηνοθεσίας των "θαυματοποιών" (κυβερνώντων, δημοσιογράφων κλπ.).
Η καθολική και συντονισμένη αντιστροφή της πραγματικότητας της Πτώχευσης της Ελλάδας που συντελέστηκε χτες και κρύφτηκε πίσω από τους προπαγανδιστικούς πανηγυρισμούς και τα ψεύτικα χαμόγελα είναι προφανής. 
Όποιος έχει έστω και ένα επιχείρημα πως δεν πρόκειται για Συνωμοσία, είμαι πρόθυμος να το ακούσω και να βροντοφωνάξω:
"εντάξει εγώ είμαι ο μαλάκας και χθες, 9 Μαρτίου 2012, η Ελλάδα δε χρεωκόπησε και επισήμως"!

18 σχόλια:

 1. Δυστυχώς Μαζεστίξ έχουμε καταστραφεί. Υποχρεώνουν και τα ταμεία που είπαν όχι στο κούρεμα, να κουρευτούν. Μιλάμε οτι όλες μας οι αποταμιεύσεις τόσων δεκαετιών, για υγεία και σύνταξη, ληστεύονται. Τα παρακολουθώ κι εγώ αλλά όχι από την τηλεόραη, δεν βλέπω. Από το διαδίκτυο, αλλά τα παρουσιάζουν όπως τους συμφέρει. Δυστυχώς είναι όπως τα λες και σκεφτόμουν φυσικά να γράψω σχετικά, αλλά τι να γράψουμε πια, τα λέμε και τα λέμε τόσο καιρό, που κάθεται η αριστερά και βγάζει λόγους και οι ληστές μας ξεβρακώνουν με την ησυχία τους και η ζωή συνεχίζεται με τους μισούς από εμάς πεθαμένους.

  Ο μύθος της σπηλιάς, επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Ο Πλάτων πιστεύει πως υπάρχει ο νοητός και ο αντιληπτός με τις αισθήσεις κόσμος που δεν μπορεί να συλλάβει την αλήθεια που υπάρχει κάπου, και στον μύθο την φωτίζει ο ήλιος. Πως με την παιδεία και την πνευματική αναζήτηση προσεγγίζουμε την αλήθεια που μας κρύβει το ορατό. Πιστεύει στις ιδέες ή τύπους και πως τα πράγματα είναι αντίγραφα αυτών των ιδεών - προτύπων, κάτι τέτοιο νομίζω.

  Αλλά όπως είπα, είναι τόσο σοφός αυτός ο μύθος που χωράει πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η εξήγηση του Μύθου δε γράφτηκε από μένα, έχω βάλει και το link.
   Αλλά την επέλεξα γιατί είναι πολύ κοντά στη δική μου ερμηνεία.

   Θεωρώ ότι το "κλειδί" στο Μύθο είναι η φάση που ο "φωτισμένος" επιστρέφει στη σπηλιά να διηγηθεί την αλήθεια που αντίκρυσε και γίνεται αντικείμενο χλεύης από τους αλυσσοδεμένους...
   Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα που ζούμε.

   Πολλοί είμαστε αυτοί οι απελεύθεροι που αποτινάξαμε τις αλυσίδες από πάνω μας, πήραμε το δρόμο προς το φως και αντιληφθήκαμε ότι αυτά που βλέπαμε ως πραγματικότητα ήταν τελικά ενορχηστρωμένα ψέματα.
   Αλλά δεν έχουμε ακόμα διατυπώσει καιδ ιαπιστώσει το ποιες τελικά είναιαυτές οι αλήθειες, ποια είναι η πραγματικότητα.
   Αλλά έχουμε αντιληφθεί το ψευδές της προσφερόμενης πραγματικότητας.

   Και αυτός είναι ο λόγος, πιστεύω, που συχνά γινόμαστε αντικείμενο χλεύης από διάφορους, τους οποίους θεωρώ αλυσσοδεμένους, όταν μιλάμε για την κατασκευασμένη πραγματικότητα που ζούμε και προσπαθούμε να συντάξουμε κι εμείς στο μυαλό μας και να αντιληφθούμε τις πραγματικές έννοιες, τις οποίες δεν έχουμε κατακτήσει ακόμη, αλλά τουλάχιστον προσπαθούμε.
   Πολλές φορές είναι αλήθεια ότι τυφλωνόμαστε από το απότομο "φως" και μπερδευόμαστε στα συμπεράσματά μας.
   Γιατί ακόμη δεν εχουμε ξεχάσει τελείως τις σκιές που βιώναμε ως πραγματικότητα.
   Και δεν είναι εύκολο να ξεχαστούν, διότι έχουν γίνει βίωμα.

   Αλλά η αρχή είναι να αντιληφθείς τουλάχιστον "τι δεν είναι" και στη συνέχεια με βάση την πνευματική και μορφωτική σου επάρκεια μπορείς να συντάξεις σιγά-σιγά το "τι είναι".

   Διαγραφή
 2. Τα ίδια πάνω-κάτω έγραψα κι εγώ.
  Κάναμε (έκαναν) όσα ακριβώς μας είπαν ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ και τελικά πτωχεύσαμε.
  Να υποθέσω λοιπόν πως αν κάναμε τα ακριβώς αντίθετα δεν θα είχαμε χρεοκοπήσει; Λογικό δεν είναι;;;

  Πως το κατάφεραν και τεράστια ύφεση να επέλθει και καμία ανάπτυξη
  και κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις
  και την αξιοπιστία να μην επανακτήσουμε και να χρωστάμε πολύ περισσότερα
  και να προσπαθούμε να αποφύγουμε το κούρεμα και να πανηγυρίζουμε που έγινε

  Πανηγυρίζουν γιατί λένε πως αυτό που συνέβη στην Ελλάδα είναι για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία. Τώρα καλό είναι αυτό; Φυσικά και δεν υπάρχει προηγούμενο, διότι θα υπήρχε και η εμπειρία και θα γνωρίζαμε από την αρχή που το πάνε.

  Σε ποιο 120,5% του ΑΕΠ αναφέρονται πως θα βρίσκεται το χρέος της χώρας μας το 2020; Βλέπουν μέχρι τότε να υπάρχει ακαθάριστο εθνικό προϊόν; Βλέπουν να υπάρξει έστω και ένα κράτος που θα μας δανείζει; Ποιος θα δανείσει ένα χρεοκοπημένο (και μέχρι τότε διαλυμένο) κράτος, όταν πριν λίγα χρόνια έχασε τεράστια ποσά από το κούρεμα των ομολόγων του;
  Σταματάω γιατί θα παρεκτραπώ…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να παρεκτραπείς! Γιατί να μην παρεκτραπείς;

   Εδώ βιάζουν τις ζωές μας και τα μυαλά μας και εμείς θα κοιτάμε τις ευγένειες;

   Κάποιες στιγμές νιώθω την εγωιστική χαιρεκακία του "τα λεγα εγώ και με τότε λέγατε τρελό, γραφικό, συνωμοσιολόγο κλπ"
   Τις υπόλοιπες στιγμές με πιάνει το παράπονο, διότι φοβάμαι πως αυτή τη στιγμή θα αισθάνεται ανακουφισμένο και θα πανηγυρίζει για την... "επιτυχία του PSI" (θου Κύριε!) ένα μεγάλο κομμάτι των συμπολιτών μας.
   Κι εγώ θα πάρω τα βουνά!
   Δεν αντέχω άλλο να αντικρύζω μαλάκες.
   Δεν μπορώ! Με καταλαβαίνετε;

   Κι ο Πλάτων δε μας εξήγησε το τέλος των απελεύθερων δεσμωτών.
   Τελικά... τη μπουμπούνισαν μες στην απελπισία τους;

   Προτείνω εθελοντική συμμετοχή στο Κούρεμα της Μαλακίας που μας δέρνει.
   Κι αν δεν υπάρξει μεγάλη εθελοντική συμμετοχή θα την κάνω υποχρεωτική!


   ΥΓ.: Το 2020 θα υπάρχει Εθνικό Προιόν αλλά δε θα λέγεται πια "ακαθάριστο", μα "καθαρισμένο". Και στεγνά μάλιστα...

   Διαγραφή
 3. Μαζεστιξ φιλε μου ,το συμπερασμα σου ειναι πολυ σοστο.Αλλα να ξερης οτι πολοι θα πουν οχι απλος δεν χρεοκοπισαμε αλλα σωθηκαμε, ( κατι δημσιοκαφρη,κατικαιροσκοποι,κατι υπεργολαβοι των τρπεζητων)καιτωρα μπορουμε να ατενιζουμε το μελλον (της βαρβαροτιτας που θα ακωλουθηση) με αισιοδοξια.
  Ναι ειναι ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ,τι αλλο θα ηταν ολοι αυτη η παραπληροφοριση,και ητρομοκρατια. Την δουλεια τους εκαναν επαγγελματιες ειναι.Ξερης ειναι σαν βαζεις προεδρο σε σωματειο τον εργοδοτη,εμεις χρονια τωρα ειχαμε στην εξουσια τα τσιρακια των τραπεζιτων για να προστατεψουν απο της τραπεζες,και αφου πρωτα μας επισαν οτι τα κερδη τους ειναι δικο μας χρεος εστιλαν το λογαριασμο.
  Αυτα τα υπολιπα τα ειπατε ποιο πανω εσεις ,μην πειτε οτι αντιγραφο.
  Καλη δυναμη σε ολους για τη συνεχεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΥΓ.Για της πραξης τους πρεπει να δικαστουν οχι απο καποιο δικαστηριο ,αλλα στη συνειδηση μας για να τους δοθει η τιμορια που του αξοιζη.

   Διαγραφή
 4. Όχι κ. Μαζεστίξ, είστε κι εσείς συνωμοσιολόγος και λαϊκιστής. Τα CDS ενεργοποιήθηκαν για να σωθούμε, όλοι μας σέβονται τώρα στην Ευρώπη, το κούρεμα είναι υγεία, όπως τα μαλλιά έτσι και τα μιστά θα δυναμώσουν όταν ξαναβγούν, περήφανα νιάτα, τιμημένα γηρατειά.

  Project 1821 - Β' Μέρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μια σημαντική πτυχή της αλληγορίας του σπηλαίου ειναι η στάση του απελεύθερου. Αυτό που θα πώ δεν ειναι μια πρωτότυπη σκέψη αλλά κατι που ειχα διαβάσει στα φοιτητικά μου χρόνια. Ο απελεύθερος όταν μπεί σε διαδικασία να ενημερώσει τους φυλακισμένους για το οτι ζουν μεσα στο ψεύδος δέχεται την εχθρότητά τους που φτάνει ακόμη και στην αφαίρεση της ζωής του. Ο Θείος Πλάτων όντως ηταν πολύ θλιμμένος απο τη στάση του αθηναϊκού δήμου απέναντι στο Σωκράτη... όπως κι εγώ αισθανομαι πολύ αμήχανα οταν διαπιστώνω ότι συμπολίτες μας συντριπτικά αρνούνται την ύπαρξη κάποιας άλλης αλήθειας πέρα απο αυτήν που εχουν συνηθίσει να καταναλώνουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η συμμορία των πλασιέ των μάνατζμεντ
  Παλεύουμε παίρνουμε μέτρα για να μην χρεοκοπήσουμε
  Θα σας σώσουμε δεν θα χρεοκοπήσουμε
  Κάτω οι συντάξεις , οι μισθοί , υποκύψεις στους γερμανοτσολιαδες , για να μας σώσουν να μην χρεοκοπήσουμε

  Εφεδρείες , απολύσεις, 1.500.000 άνεργοι, για να μην χρεοκοπήσουμε
  Και χθες που χρεοκοπήσαμε επίσημα βγήκαν όλα τα μ@νια και πανηγύριζαν γιατί κατάφεραν να μας σώσουν
  Τελικά μήπως ο στόχος ήταν να μας χρεοκοπήσουν με δικούς τους όρους και να μας βγουν κι από πάνω ?
  Τελικά μας έσωσαν ....!!!

  Αναρωτιέμαι όμως ποιος είναι ο ρόλος της αριστεράς σε όλα αυτά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πλησιάζουν εκλογές. Θα πρέπει να φανεί ότι σώσανε την Ελλάδα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. εγώ ετοιμάζω ένα βιντεακι και ένα έντυπο το οποίο θα δείξω σε όλους τους πασοκους και νεοημοκρατες φιλους και γνωστους στο χωριο μου! όσοι δεν καταλάβουν είναι άξιοι της μοίρας τους και πλέον ανοιχτά εχθροί μου ,σαν προδότες και δωσίλογοι του έθνους και του λαού και προσωπικά θα τους κόψω και τη καλημέρα!
  Αυτός ο αγώνας είναι όλων μας!
  NICKTHESEAMAN

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. TΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΗΜΒΑΙΝΕΙ...ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ...ΜΕΤΕΦΕΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΣΑΝ ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΑΝ ΝΑ ΜΕ ΦΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ. ΜΕΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. έχεις απόλυτο δίκιο...
   τα ίδια τραβάω κι εγώ

   τώρα πια που φανερώθηκαν όλα, έχουν σαφέστατη συνευθύνη οι πολίτες για ό,τι συμβεί ή δε συμβεί από δω και μπρος.

   και δε θα τους φτίει ούτε ο Παπαδήμος ούτε ο Παπανδρέου ούτε ο Βενιζέλος ούτε ο Σαμαράς επειδή "δεν τους καταλαβαίνει" και τους βυθίζει κι άλλο στον όλεθρο.
   και δε θα τους φταίει και καμιά αριστερά επειδή δεν ξεκινάει την ανατροπή γι αυτούς χωρίς αυτούς.

   Διαγραφή
 10. Ανορθόγραφε, το τρελό της υπόθεσης είναι ότι αφενός παραδέχονται και οι κρατούντες ότι βρισκόμαστε σε έναν ιδιόμορφο πόλεμο και αφετέρου μας επιβάλλουν ως ηγέτη του πολέμου ενάντια στις αγορές αυτόν που επιβάλλουν οι αγορές!
  Πού ξαναείδε κανείς πόλεμο με αρχηγό στο ένα στρατόπεδο αυτόν που έχει διάλέξει το άλλο;
  Και με στρατηγική επόσης που έχει διαλέξει το άλλο στρατόπεδο;
  Τρέλα...


  Καραβάκι, η κομμωτική οπτική θα μας διαβεβαίωνε ότι το κούρεμα δυναμώνει την τρίχα αλλά δεν αναπληρώνει τη φαλάκρα...  Constantine, όσο περνούν τα χρόνια νιώθω όλο και περισσότερο αυτό που ένιωθε ο Πλάτων όταν έγραφε και ο Σωκράτης όταν αγόρευε στο Δικαστήριο, στην απολογία του.
  Εξάλλου και ιατρικώς εξηγείται πως ο γεννημένος τυφλός δεν μπορεί να αποδεχτεί απότομα το φως και γι αυτό υπάγεται σε θεραπεία για να μάθει να το αποδέχεται σιγά-σιγά.
  Μόνο που τώρα δεν έχουμε χρόνο για κωλυσιεργίες...  Γιώργο, τα κόμματα και οι οργανώσεις της αριστεράς μπορεί να μην ικανοποιούν στο μέγιστο ή στο έπακρο τις προσδοκίες μας, αλλά τουλάχιστον βρίσκονται εκεί, στη μάχη. Ακόμη και χέστες να είναι, βρίσκονται στη μάχη, όντες χέστες.
  Οφειλουν να μας δώσουν περισσότερο σθένος.
  Αλλά κι εμείς, αφού προσδοκούμε απ αυτά κάτι, οφείλουμε να τους δώσουμε δύναμη για να μπορούν να παρέμβουν αποτελεσματικά στις εξελίξεις.
  Αλλιώς πώς να απαιτούμε κάτι από κάποιον στον οποίο δε δίνουμε τα όπλα να παλέψει;
  Σε συνδικάτα, κινήματα κλπ.
  Και ας αρχίσουμε από τις εκλογές...
  Με άλλα @@ μιλάει ένα κόμμα με 5-6% και με άλλα @@ μιλάει με 15% ή ακόμη καλύτερα ένα άθροισμά τους πάνω από 30%.
  Αφού πιστεύουμε πως η λύση θα προέλθει αναγκαστικά μόνο από τα αριστερά, τότε δεν έχουμε παρά να στηρίξουμε έμπρακτα αυτήν μας την πεποίθηση και ελπίδα.


  Ανώνυμε, στις εκλιγές που έρχονται θα επιχειρήσουν να νομιμοποιήσουν ποιτικά και ηθικά το έγκλημα του Μνημονίου.
  Είναι στο χέρι μας και στην ψήφο μας να μην τους δώσουμε αυτή τη νομιμοποίηση.  Nicktheseaman, αυτό το τελευταίο που λες με έχει απασχολήσει κι εμένα.
  Και ήδη έχω πρόβλημα με ανθρώπους που συναναστρέφομαι οι οποίοι υπερασπίζονται σθεναρά το Μνημονιακό έγκλημα και τσακωνόμαστε συχνά.
  Αλλά προς το παρόν, μιλάμε ακόμα...
  Τους αντιμετωπίζω ως τυφλούς και όχι ως εχθρούς. Ακόμα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μαζεστίξ
  ξέρω πως έχεις συνειδητοποιήσει το τι έχει συμβεί , ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα από το "λεφτά υπάρχουν" κατεδαφίστηκαν τα πάντα
  μισθοί
  συντάξεις
  ανεργία
  απολύσεις
  οκτάωρο
  εργασιακές συμβάσεις
  υπερωρίες χωρίς αμοιβή
  κατάργηση ΟΕΚ
  τα όνειρα ,για δουλεία, οικογένεια, ζωή ,στους νέους
  ξύλο και τρομοκρατία σε διαδηλώσεις
  και τελευταίο κρούσμα βόμβα, στυλ κρυσταλη στο μετρό …
  κλπ..
  με τα σωματεία ΟΛΑ διεκδικούμε κερδίζουμε καλυτερεύουμε τις συνθήκες δουλειάς και της ζωής μας
  εδώ σε 2 χρόνια καταποντίστηκαν όλα ….

  Τώρα έπρεπε να είχαμε γενική απεργία παντού με στόχους συγκεκριμένους

  Τώρα μέσα στη βουλή έχουμε μια κυβέρνηση διορισμένη που περνά ανενόχλητη αντιλαϊκά μέτρα που εξοντώνουν την κοινωνία

  Αυτή την διορισμένη κυβέρνηση όμως Μαζεστίξ την νομιμοποιούν μόνο και μόνο με την παρουσία τους στη βουλή και της συζητήσεις τα αριστερά κόμματα

  έχουμε πόλεμο

  φιλικά
  απλά ζητώ δυναμικότητα
  :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Γιώργο, αντιλαμβάνομαι τους προβληματισμούς σου και τους συμμερίζομαι.
  Ίσως έχεις δίκιο και να έπρεπε τα αριστερά κόμματα να... "πάρουν τα βουνά".
  Ίσως και όχι πάλι.
  Διότι βάσει αυτής της λογικής, θα έπρεπε να απέχουν κι από τις επόμενες εκλογές.
  Δεν ξέρω με βεβαιότητα ποιο είναι το καλύτερο.
  Κατά τη γνώμη μου, προς το παρον καλό είναι να παραμένουν εντός Βουλής.
  Τόσο αίμα χύθηκε για να νομιμοποιηθούν. Ας μη προσφέρουμε τέτοιο δώρο στο Καθεστώς.
  Ας μας βγάλουν όλους στην παρανομία: και αριστερά κόμματα και ανεξάρτητους αριστερούς και άλλων αντιλήψεων αντικαθεστωτικους πολίτες.\

  Απ την άλλη έχεις κι εσύ δίκιο όπτιο με την παρουσία τους φαινομενικά νομιπμοποιούν την Κυβέρνηση.
  Δεν ξέρω.
  Ουφ! Μπερδευτηκα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. lipon anadiarthrosi ginete i me tin ethelodiki simetoxi ton pistonton (PSI) i monomeris anadiarthrosi. stin monomeris tha sinevevan ola afta pou leei ekei mesa o sinomosiologos fevgoume apo tis agores ptoxevoume ktl.Me to PSI afou dextei ethelodika pano apo to 66% ton pistoton na koureftei to xreos mas pros aftous (emas dextike to 85,3%) tote boroume simfona me ton nomo na kourepsoume kai tous ipolipous.gia to 85,3 % lipon den energopoiithikan ta cds gia ta ipolipa apo ta opoia 23 dis einai tou ellinikou dimosiou energopiοunte ta cds.alla tetia terastia taxis posa 60 dis pou tha plironontan ta cds pou elege o kamenos den ifistade ta cds sto sinolo tous tha plirothoun mono 3 dis kai akoma katevenei to sizitoumeno poso.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Μιχάλη διαφωνείς ότι πτωχεύσαμε δηλαδή;
  Μέχρι κι ο Κυβερνητικός εκπροόσωπος, ο Παντελής Καψής το παραδέχτηκε εχθές στην τηλεόραση.
  Δεν είμαι οικονομολόγος για να σου απαντήσω με δική μου ανάλυση επί των θεμάτων που θίγεις.
  Πάντως η ενεργοποίηση των CDS -έστω και μερική- απ' ό,τι έχω καταλάβει σημαίνει χρεωκοπία.
  Βέβαια κάνουν διαφορα λογιστικά κόλπα, άγνωστα σε εμάς που δεν είμαστε ειδικοί, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
  Όταν το Κράτος ουσιαστικά δηλώνει στους κατόχους ομολόγων του Ελλ. Δημοσίου ότι τα λεφτά τους χάθηκαν για πάντα, τότε αυτό δε σημαίνει Χρεωκοπία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή