Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Αν γίνονταν αύριο εκλογές...


Μέσα σε ένα κλίμα στημένων δημοσκοπήσεων, όπου αδυνατούμε πολλές φορές να ξεχωρίσουμε το ψέμα απ' την αλήθεια, δημοσιεύω τη δική μου "δημοσκόπηση" για πρόθεση ψήφου με βάση το πολιτικό μου κριτήριο και μόνο.

ΝΔ-27-30%


ΠΑΣΟΚ-15-18%


ΣΥΡΙΖΑ-12-14%


ΚΚΕ- 11-13%


ΔημΑρ (Φ. Κουβέλης) - 7-10%


Ανεξ. Ελληνες (Π. Καμμένος).- 3,5-5%


Οικ. Πράσινοι.- 3-4%


ΛάΟΣ- 2-4%


Χρυσή Αυγή.- 2-3%


ΔΗΣΥ (Ντόρα)- 1-2,5%


Άρμα Πολιτών (Δημαράς)- 1-2%


ΑΝΤΑΡΣΥΑ- 1-1,5%


Εννοείται πως τα παραπάνω δεν αποτελούν επιθυμία μου, αλλά εκτίμησή μου.

Συγκεκριμένα, θεωρώ πως θα ενταθεί η πίεση των ΜΜΕ για στήριξη όσο το δυνατόν ισχυρής και αυτοδύναμης κυβέρνησης.
Να 'ναι καλά κι ο γιος του Ψυχάρη που έκανε deal με το Σαμαρά και θα πέσει χρήμα στην αγορά και προπαγάνδα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ για να στηριχθεί η ΝΔ του Τρελαντώνη του πάλαι ποτέ "Αντιμνημονιακού".
Έτσι η ΝΔ κουτσά-στραβά θα πλησιάσει την αυτοδυναμία αλλά δε θα την καταφέρει.
Πάντως θα αποσπάσει ένα ποσοστό αξιοπρεπές σε σχέση με τις γελοιότητες της τελευταίας -τουλάχιστον- διετίας.

Το ΠΑΣΟΚ δείχνει εικόνα διάλυσης, αλλά είναι δεδομένο πως ακόμη έχει πολύ ισχυρά ερείσματα στην ελληνική κοινωνία και κάποια ψευτο-φιλολαική στροφή προεκλογικά σε συνδυασμό με την αύρα του νεοεκλεγέντος προέδρου του θα συσπειρώσει κάπως τον κόσμο του.
Η φυγή του αντιπαθούς σε όλη σχεδόν την ελλνηική κοινωνία ΓΑΠ θα απενοχοποιήσει αμετανόητους ΠΑΣΟΚους που αμφιταλαντεύονται, έχοντας όμως ενοχές αν δε στηρίξουν το κόμμα της καρδιάς τους...
Στο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβάνεται και πιθανό ποσοστό που μπορεί να αποσπάσει η πιθανή κάθοδος σε εκλογές του κόμματος Καστανίδη-Κατσέλη, αφού -κακά τα ψέματα- πρόκειται για ΠΑΣΟΚ β'.

Τρίτο βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και θεωρώ πως θα υπάρξει ντέρμπι για την τρίτη θέση με το ΚΚΕ.
Πιστεύω πως οι εδώ και καιρό κυοφορούμενες συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ με ενωτικό καθαρά αντιμνημονίακό τόνο θα δώσουν μια έξτρα ώθηση και δυναμική στην απήχησή του στον κόσμο που προέρχεται κυρίως από τ' αριστερά του ΠΑΣΟΚ που θα απωθηθεί δεδομένα από την διαφαινόμενη εκλογή Βενιζέλου στην προεδρία. Αυτός μάλιστα είναι και ο λόγος της ξαφνικής δημιουργίας του κόμματος Καστανίδη-Κατσέλη: να συγκρατήσουν εντός τους πιο παραδοσιακούς σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ, αυτούς που θεωρούν εαυτούς απογόνους του ΕΑΜ, του ΠΑΚ, του 114 και του Πολυτεχνείου και αντιμετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως πλησιέστερο ιδεολογικό συγγενή...
Στα μείον του η σύνδεσή του με το θέμα των μεταναστών καθώς και το φιλοευρωπαικό παρελθόν του. Το δεύτερο βέβαια ίσως είναι και η ειδοποιός διαφορά που το καθιστά πιο εύκολη επιλογή -συγκριτικά με το ΚΚΕ- για πρώην ψηφοφόρους των καθαρά αστικών κομμάτων.

Τέταρτο βλέπω το ΚΚΕ, το οποίο φαίνεται να δικαιώνεται για την μαρξιστική κριτική του στον Καπιταλισμό που καταρρέει και για τη σταθερή εναντίωσή του στην Ε.Ε.
Επίσης φαίνεται να δικαιώνεται και για τη σθεναρή του αντίθεση σε επιμέρους πολιτικές επιλογές της Ε.Ε. (Μάαστριχτ, Μπολόνια, Μαδρίτη)
Θα πήγαινε και για Κυβέρνηση αν, εκτός από ολόσωστη κριτική, μπορούσε να πείσει το λαό για τη βιωσιμότητα αλλά και την αναγκαιότητα των λύσεων που προτείνει (λαική εξουσία, κομμουνισμός).
Στα μείον η δήλωση της Παπαρήγα περί απροθυμίας του κόμματος να κυβερνήσει, μην τυχόν και αποτελέσει... διάλειμμα προς ανασυγκρότηση των καπιταλιστών! 
Επίσης αρνητική και η εναντίωση με συμπαθή στον κόσμο κινήματα όπως το Δεν Πληρώνω.

Πέμπτη βλέπω τη νεόκοπη Δημ. Αρ., η οποία στις τωρινές δημοσκοπήσεις φαντάζει δεύτερη.
Θεωρώ πως το ακροατήριό της προέρχεται καθαρά απ τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν εναντιώνονται στην επιλογή υπογραφής των Μνημονίων, αλλά περισσότερο έχουν επιμέρους ενστάσεις ως προς την αποτελεσματική διαχείριση των Μνημονίων.
Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που εμφανίζονται στις επίσημες δημοσκοπήσεις διατεθειμένοι να ψηφίσουν ΔημΑρ θα επιστρέψει έστω και με μαύρη καρδιά στο ΠΑΣΟΚ, αφού τα μισόλογα του Κουβέλη, η ιδεολογική διγλωσσία των στελεχών του καθώς και η θολούρα των απόψεων και προτάσεων του κόμματος αυτού εμποδίζουν και την οποιαδήποτε συσπείρωση γύρω απ' αυτό.
Σίγουρα πάντως πρόκειται για το γρίφο και τον Νο1 αστάθμητο παράγοντα των επόμενων εκλογών.

Έκτο στη σειρά το νέο κόμμα του Πάνου Καμμένου που φτιάχνεται από τη λεγόμενη Λαική Δεξιά, από τον πολιτικό χώρο που πείστηκε από την επιχειρηματολογία περί εγκλήματος και προδοσίας έναντι της χώρας από την υπογραφή των Μνημονίων. Αυτό το κομμάτι έμεινε ξεκρέμαστο μετά την κωλοτούμπα του Σαμαρά και συνασπίστηκε γύρω από το μοναδικό δεξιό πολιτικό που δείχνει δυναμικός και αποφασισμένος να παλέψει αντιμνημονιακά και αντινεοφιλελεύθερα.
Αυτό το κόμμα είναι ο δεύτερος αστάθμητος παράγοντας των εκλογών, καθώς είναι ιδιαίτερα καινούριο, αλλά δείχνει να εχει εξαιρετικη απήχηση προς το παρόν.

Έβδομοι οι Οικολόγοι Πράσινοι οι οποίοι φαίνεται πως θα μπουν οριακά στη Βουλή, καθώς θα εκμεταλλευτούν πολιτικά τα κινήματα τύπου "Atenistas" που ξεπηδούν από παντού στην ελληνική επικράτεια με "πράσινο" περιεχόμενο.
Στα συν τους και η προώθησή τους από τον όμιλο του Αλαφούζου.
Διηύρυναν και τον πολιτικότ υος λόγο σε μείζονος σημασίας θέματα και προσπαθούν να δώσουν σαφέστερο πολιτικό στίγμα, αν και υπάρχει και εδώ μια θολούρα...

Όγδοο το ΛάΟΣ. Η ώρα για τη θεία Δίκη για τις κωλοτούμπες του Καρατζαφέρη φαίνεται πως έφτασε. Το προμοτάρισμα του κόμματος από τα ΜΜΕ έπαψε και το σύστημα Ψυχάρη-Βαρδινογιάννη-Αλαφούζου υφάρπαξε Βορίδη και Γεωργιάδη και τους έστειλε πακέτο στο Σαμαρά δίνοντας και πλήρη υποστήριξη από τα μέσα τους.
Θα δυσκολευτεί πολύ να μπει στη Βουλή με τις πιθανότητες να είναι εναντίον του Καρατζαφέρη, καθώς η δυναμική είναι αρνητική γι αυτόν και θα ενταθεί.

Ένατη η Χρυσή Αυγή, η οποία θα παλέψει για την είσοδό της στη Βουλή, με τις πιθανότητες μάλλον εναντίον της. Λειτουργεί ως δεξαμενή δεξιών ψηφοφόρων με αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο και ακραίες φασιστικές δοξασίες. Όσοι προτάσσουν το δεύτερο θα παραμείνουν μέχρι τέλους στην επιλογή τους να ψηφίσουν το κόμμα των επικίνδυνων Νεοναζί. Όσοι προτάσσουν το πρώτο ίσως οδηγηθούν στο κόμμα Καμμένου, που είναι και πιο... "πολιτικώς ορθό".

Δέκατη η Ντόρα, η οποία πληρώνει τη δεύτερη πολιτική αποστασία της οικογένειάς της. Διότι βρίθει εθνικών αποστασιών, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Το ακραίο νεοφιλελεύθερο ιδεολόγημά της σε συνδυασμό με την αντιπάθεια που τρέφει το εκλογικό σώμα σε αυτήν την οδηγούν σε εκλογική συρρίκνωση, σε σημείο που απορώ αν θα κατέβει τελικά αυτόνομα ως κόμμα στις εκλογές, καθώς θα θελήσει -υποθέτω- να προστατευτεί επικοινωνιακά από μια τέτοια παταγώδη αποτυχία.
Τα μέσα τα έχει, οπότε δεν αποκλείεται ένα come-back από κάποια πλευρά.

Εντέκατο το κόμμα του Δημαρά, το οποίο ξεκίνησε με φιλοδοξίες αλλά νομίζω πως ψαρεύει σε ακροατήριο που επιθυμεί κάποια επιλογή μαζικότερη και λιγότερο προσωποκεντρική.
Ο Δημαράς συμπαθής στην κοινωνία, αλλά ανεπαρκής ως ηγέτης, ίσως οδηγηθεί πριν τις εκλογές σε συνεργασία με κάποιο άλλο κόμμα καθαρά αντιμνημονιακού χαρακτήρα, ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης.

Δωδέκατη η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, που συσπειρώνει ένα μέρος της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και εμφανίζεται πιο ριζοσπαστική από τον Σύριζα στο χώρο, αλλά πληρώνει σεχταριστικές πολιτικές επιλογές και τη μειωμένη αναγνωρισιμότητά της στο εκλογικό σώμα.
Αν και δείχει ανοιχτή σε συνεργασίες, δε δείχνει να υπάρχει έδαφος στη συμπόρευσή της με άλλους πολιτικούς φορείς ευρύτερου πολιτικού φάσματος και ως εκ τούτου θα παραμείνει εκτός Βουλής. Πάντως αποτελεί μια ενδιαφέρουσα περίπτωση ως ιδεολογικό αντίβαοο στη Χρυσή Αυγή, όπως συμβαίνει και στα συμβούλια του Δήμου Αθηναίων..

Την αποχή τη βλέπω να κυμαίνεται κοντά στο 20%. Θεού θέλοντος και Λαζόπουλου επιτρέποντος...


Το συμπέρασμα είναι ότι δεν αρκούν οι εκλογές για να αλλάξουν τα πράγματα άρδην.
Αν αρκούσαν άλλωστε... θα ήταν παράνομες!
Σίγουρα όμως είναι σημαντικές για να πολιτικοποιηθεί περαιτέρω η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών για την εργασιακή, οικονομική και κοινωνική λαίλαπα που βιώνουν και υφίστανται.
Είναι σημαντικές βέβαια και για να... μετρηθούμε!
Αν εξάλλου οι εκλογές δεν είχαν σημασία, δε θα εφεύρισκαν χιλιάδες προφάσεις για να τις αναβάλλουν οι κυβερνώντες και οι ξένοι επικυρίαρχοι.

18 σχόλια:

 1. Α, βρε οπορτουνιστικό στοιχείο, προσπαθείς να διαμορφώσεις κλίμα κι εσύ!!
  Τώρα θα σε φτιάξω. Σύμφωνα με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια και σφυγμομέτρηση του εαυτού μου προβλέπω τα αποτελέσματα ως εξής:
  ΚΚΕ: 70%
  Συριζοπορτουνισταί: 8%
  Δημαροπορουνισταί: 5%
  Ανταρσυοπορτουνισταί: 1%
  Λοιποί (σιγά μη μνημονεύσω και τους τίτλους τους): 20%
  Τι; Βγαίνει πάνω από 100%;
  Ε, δεν θα κολλήσουμε τώρα σε μικροαστικές συμβάσεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. χαχαχα
   Με επανέφερες στον ίσιο δρόμο!

   Τα Μαθηματικά ας προσαρμοστούν σε μας και όχι εμείς στα Μαθηματικά.
   Όπως είπε και κάποιος σοφός, αν τα όσα λέμε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!


   Αλήθεια, δε σου φαίνεται πιθανό αυτό το αποτέλεσμα;

   Άμα έβαζα ό,τ ήθελα, θα είχα εξαφανίσει απ΄προσώπου γης και αποτελεσμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛάΟΣ, ΔΗΣΥ, Χρυσά Αυγά, και ΔΗΜΑΡ.

   Θα γινόταν ένα ωραίο ντέρμπι ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την αυτοδυναμία (θα μουν υπέρ του Σύριζα) και θα 'χαν για ελάσσονα αντιπολίτευση τους Πράσινους, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Δημαρά και εξωκοινοβουλευτική δύναμη τον Αλαβάνο και τον Καζάκη!

   Διαγραφή
  2. Αλλά κι αυτό το ΚΚΕ όσες προσπάθειες και να κάνω να το χωνέψω, έρχεται τη μια και βρίζει το Δεν Πληρώνω, την άλλη το κίνημα κατά των μεσαζόντων, την παράλλη την εθελοντική κίνηση για κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία και μου 'ρχεται να το βάλω κι αυτό στο κάδρο μαζί με τους υπόλοιπους (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ κλπ).

   Διότι αντιλαμβάνομαι ότι με βλέπει σαν εχθρό του όταν κάνω οτιδήποτε, αφού δεν είμαι μέλος των οργανώσεών του...
   Συκοφαντεί συλλήβδην οποιονδήποτε κάνει οτιδήποτε.
   Εκτός αν ανήκει στο ΠΑΜΕ...

   Διαγραφή
 2. Το ευρος που δινεις στο Λάος ειναι τεράστιο σε σχεση με την ταξη μεγεθους του ποσοστού του. Θεωρώ ωστόσο ότι δεν θα μπει στην επόμενη βουλή κ το ιδιο βλεπω κ για τους παλιοφιλους νεοναζί. Οι οικολογοι επίσης ειναι μια ευκολη δημοσκοπικη απαντηση, μπροστα στην καλπη όμως ειναι αλλιως....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχεις δίκιο για το έυρος. Υπάρχει όμως επειδή ίναι πολύ πρόσφατες οι εξελίξεις με τους Βορίδη-Γεωργιάδη, γεγονός που δεν έχει αποτυπωθεί αόμη στην κοινωνία νομίζω.
   Η εκτίμησή μου είναι ότι μάλλον θα πάει κάτω από 3%, αλλά ακόμη δε μπορώ να το πω με βεβαιότητα.


   Όσο για τους Οικολόγους νομίζω πως είναι σε παρόμοια κατάσταση "μπαίνει-δε μπαίνει", αλλά αυτή τη φορά θεωρώ πως είναι ένα κλικ πάνω απ το 3% που μπαίνει Βουλή.
   Έχει νομίζω σχηματίσει ένα 2-2,5% σταθερή βάση και όλο και θα τσιμπήσει κάτι απ τους υπόλοιπους και θα τα καταφέρει κουτσά-στραβά νομίζω..

   Διαγραφή
 3. Η ουσία ειναι οτι ο κοσμος ποτέ δεν πηγε μπρος χαριν καποιου εκλογικου αποτελέσματος. Αυτό μάλλον δεν το αντιλαμβανονται οι δυο πολοι της αριστερας και κυρίως οι... "ορθόδοξοι"! Πολυ φοβάμαι αδερφέ μου, οτι πλησιάζοντας προς τις εκλογες, ο τσοπάνης θα μαζέψει τα πρόβατα στο μαντρί και ανετα θα δουμε το ποσοστό του δικομματισμου στο 60+... Και τότε θα μας πουν οτι τα 2/3 της κοινωνίας συντάσσονται με το μνημόνιο και καλά θα κάνουμε να βαλουμε το σκασμό! Ελπίζω μονο να μην επιβεβαιωθώ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι εγώ το ελπίζω.
   Οι εκλογές βέβαια δε φέρνουν ανατροπή (πλην της περίπτωσης να βγει πρώτος κάποιος... ανατροπέας!)
   Ένα καλό αποτέλεσμα στις εκλογές (καλύτερο απ την πρόβλεψή μου) ίσως αποτελέσει το έναυσμα για την ανατροπή.
   Είτε με (επόμενες) εκλογές είτε χωρίς...

   Διαγραφή
 4. αν συμβει παντως το σεναριο που περιγραφεις θα προκειται για την πρωτη οικοιοθελη γενοκτονια παγκοσμιως.Δυστυχως το τι θα συμβει μετα δεν θα εχει σημασια γιατι μεχρι να ξαναγινουν εκλογες η ελλαδα δεν θα ειναι η χωρα που ηξερες.Πολλοι απο εμας δεν θα υπαρχουμε στο μελλον και οι εναπομειναντες δεν θα εχουν ουτε τα ψυχικα αλλα ουτε και τα σωματικα αποθεματα για να αντισταθουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 11888, έχεις δίκιο για την οικειοθελη γενοκτονία.
  Αλλά μην ξεχνάς τι έγινε και στην Αργεντινή.
  Μέχρι να βρεθεί ο Κίρχνερ μετά το μπαμ του 2001, πέρασαν κάποια χρόνια (πάνω από 10) που ανέβαιναν στην εξουσία όλο και πιο ΔΝΤόφιλοι...
  Οπότε ακόμη κι αν δεν υπάρξει το όποιο επιθυμητό -για τον καθένα μας- αποτέλεσμα στις εκλογές, τίποτα δεν τελειώνει.
  Απλά δυσκολεύει η κατάσταση.

  Κι όπως δημοσίευσε κι η φίλη Μαρία στο blog της προ καιρού:

  "Υπάρχει στον κόσμο τούτον ένας μυστικός νόμος - αν δεν υπήρχε, ο κόσμος θα ‘ταν από χιλιάδες χρόνια χαμένος - σκληρός κι απαραβίαστος: το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει και πάντα στο τέλος νικάται."

  Καζαντζάκης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν 7.000.000 με τι λογική οτι θα ψηφίσουν πάλι περίπου τόσοι, από αυτούς οι μισοί είναι αθηνα-θεσ/νικη και οι άλλοι στην επαρχία κάνω και εγώ μια εκτίμηση:
  ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ
  ΝΔ 20-22 ΝΔ 30-35
  ΣΥΡΙΖΑ 10-12 ΠΑΣΟΚ 18-20
  ΚΚΕ 10-12 ΚΚΕ 10-12
  ΔΗΜΑΡ 8-10 ΣΥΡΙΖΑ 7-9
  ΠΑΣΟΚ 8-10 ΔΗΜΑΡ 7-9
  ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ 5-7 ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ 2-4
  ΧΡΥΣ.ΑΥΓΗ 5-7 ΛΑΟΣ 2-3
  ΛΑΟΣ 3-5 ΟΙΚ,ΠΡΑΣ 1-2
  ΟΙΚ,ΠΡΑΣ 2-4 ΧΡΥΣ.ΑΥΓΗ 1-2
  ΛΟΙΠΑ 17-21 ΛΟΙΠΑ 10-12

  ΟΙ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΑΞΟΥΝ,ΘΑ ΠΙΕΣΟΥΝ,ΘΑ ΑΠΕΙΛΗΣΟΥΝ
  NICKTHESEAMAN

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Νικόλαε, πολύ εξυπνος ο διαχωρισμός που έκανες.
  Η επαρχία είναι το διαχρονικό κάστρο του δικομματισμού.
  Τα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθ. -Πειρ.- Θεσσ) βιώνουν την κρίση πολύ πιο έντονα, εχουν πλήθη αστέγων και αμεσότερη σχέση με την εξουσία. Δηλαδή απομυθοποιούν την εξουσία και τα πρόσωπά της, σε αντίθεση με την επαρχία όπου ακόμη και τώρα ο βουλευτής αντιμετωπίζεται σε πολλές περιπτώσεις ως ο σεβάσιμιος άρχων και ευεργέτης της περιοχής.
  Η εργατουπαλληκική τάξη έχει αναφορές κυρίως στο λεκανοπέδιο, ενώ στην επαρχία είναι ταυτόχρονα αφεντικά και δούλοι!
  Με αποτελεσμα την απουσία ταξικής συνείδησης.
  Βοηθά και το χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο σε σχέση με τα αστικά κέντρα, κάτι που τους κάνει πιο ευάλωτους στην κρατική προπαγάνδα, την τρομοκράτηση κλπ.

  Στα ποσοστά οδηγούμαστε πάνω-κάτω στα ίδια συμπεράσματα πάντως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ναι δε διαφώνησα με τα ποσοστά απλά ήθελα να εξηγήσω σε κάποιους που θα λέγαν ότι γράφεις μύθους οτι η επαρχία θα διαμορφώσει το αποτέλεσμα και εκεί πρέπει όλα τα ανοιχτά μυαλά να πιάσει τη γιαγιά του,το μπάρμπα του ,τη θεία του και τον ξάδερφο δείχνοντας του οτι υπάρχουν και άλλοι δρόμοι !NICKTHESEAMAN

   Διαγραφή
 8. Είχα προβλέψει πως θα κυβερνήσει το ΚΚΕ.
  Μετά όμως από την τοποθέτησή του πως "δεν πρόκειται να αποτελέσουμε ένα διάλειμμα στον καπιταλισμό", βλέπω να κυβερνά ο δικομματισμός και το ΚΚΕ να πάει για διάλειμμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. χαχαχα
   σωστός!

   και μάλλον χτυπά το κουδούνι όπου να ναι και πάει για διάλειμμα!

   Διαγραφή
 9. Έκανα μια ανάλογη ανάρτηση και προγνωστικά πριν δω τα δικά σου. Έχει ενδιαφέρον η σύγκριση.

  Ξεχνάς το ΕΠΑΜ!!!

  Επίσης ο Κωλοτούμπας θα μπει επειδή το γύρισε, έτσι λέω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται!
   :-)

   Δεν ξερω αν θα κατεβει το ΕΠΑΜ σε εκλογες.
   και γενικως ακουγεται πολυ το ονομα του Καζακη, εχει ευρυ ακροατηριο αλλα δεν ξερω αν και κατα ποσο θα ψηφιζοταν σε εκλογες απο το ακροατηριό του.
   Νομίζω έτσι κι αλλιως πως ψάχνεται για συνεργασία το ΕΠΑΜ...
   Φυσικά, δεν τίθεται θέμα φίμωσης απο μερους μου.
   Έχω ανεβάσει αρκετές φορές βίνετο και κείμενα του Καζάκη εδώ κι εχω και το λινκ του.

   Όσο για τον Κολοτούμπα, νομίζω πως με τηντ ελευταία του κωλοτουμπα εχασε καιτ ους τελευταιους υποστηρικτες του. Όσοι δεξιοί είναι του ΟΧΙ, θα πανε στον Καμμενο.

   Τα προγνωστικα μου ειναι συνυπολογισμός της αισθησής μου από την κοινωνικη συναναστροφη, απο τις δημοσκοπησεις, απο το ιντερνετ κι απο το αισθητήριό μου.

   Διαγραφή
  2. E, ωραία, ωραία, μπορούμε να παίξουμε και στοιχήματα, ποιος θα πλησιάσει τα ποσοστά...

   :-)

   Καληνύχτα!

   Διαγραφή
  3. 50 ευρώ ότι ο Τρελαντώνης χτυπάει 30άρι στα ποσοστά!
   Πάει;
   :-)

   Βέβαια άμα πάρει το 30άρι, πολύ φοβάμαι ότι το 50άρι θα μου το πάρει πίσω και με τόκο τη Δευτέρα των εκλογών...

   Διαγραφή