Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Ανατριχιαστικό non paper απ' τη Σύνοδο Κορυφής.

Επείγουσα ανάγκη να περάσει η διαχείριση της χώρας σε άλλα χέρια, που θα υπερασπιστούν τα λαϊκά συμφέροντα! Αν συνεχίσει να μας κυβερνά αυτός ο διορισμένος δοτός εσμός, λίαν συντόμως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα πεινάει και θα πεθαίνει στους δρόμους! Δεν χωράει άλλη αναβολή! Θα ζήσουμε σύντομα μια δεύτερη κατοχή αν δεν κάνουμε κάτι τώρα!


Φορολογικό Αρμαγεδδώνα εισηγείται το ΔΝΤ σύμφωνα και με τον τίτλο της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.


Το μνημόνιο από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει κατάργηση 13ου 14ου μισθού, κατώτατου μισθού κ.λ.π. τα οποία δεν επιβλήθηκαν εξαιτίας και μόνο των λαϊκών αντιδράσεων.


Ο Δημήτρης Καζάκης διαβάζει το Non Paper που αποκάλυψαν οι Financial Times στις 27 Ιανουαρίου που συζητήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής και από το οποίο τα media του Μαύρου Μετώπου και του συστήματος προπαγάνδας - όπως το αποκαλεί ο ίδιος - δεν ανέφεραν παρά τον διορισμό επιτρόπου. Τι προβλέπει:


Διασφάλιση της συμμόρφωσης στο Δεύτερο Πρόγραμμα για την Ελλάδα (PSI - Δανειακή Σύμβαση)


Πρόταση για τη βελτίωση της συμμόρφωσης (της Ελλάδας): Δυο καινοτόμα θεσμικά στοιχεία:


1. Απόλυτη προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους, με νομική κατοχύρωση. Τα έσοδα του κράτους, ότι έσοδο πρωτογενές, πρέπει πρώτα να χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση του χρέους και ότι περισσεύει θα πηγαίνει στις πρωτογενείς δαπάνες (παιδεία, υγεία, μισθοί συντάξεις κ.λ.π.).

Σε περίπτωση που μια μελλοντική δόση δεν εκταμιεύεται, η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει τους δανειστές της με πτώχευση, μονομερή στάση πληρωμών. Εάν για κάποιο λόγο δεν εκταμιευθεί η δόση, η Ελλάδα δεν μπορεί να αρνηθεί να πληρώσει το χρέος, πρέπει να κάνει παύση πληρωμών στο εσωτερικό για να εξασφαλίσει τις δόσεις του χρέους.


2. Μεταφορά της εθνικής κυριαρχίας επί του προϋπολογισμού. Η Ελλάδα πρέπει να αποδεχτεί τη μεταφορά της δημοσιονομικής εξουσίας της σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, να οριστεί επίτροπος επί του προϋπολογισμού, που θα ελέγχει την τήρηση των όρων αυτών. Θα ασκεί βέτο σε αποφάσεις που δεν συνάδουν με τους καθορισμένους δημοσιονομικούς στόχους.

Μηχανισμός επιτήρησης ενταγμένος στο συνταγματικό δίκαιο, κατά προτίμηση μέσω μιας συνταγματικής τροποποίησης.

---------------------------

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο:

Αμετάκλητη δέσμευση όλων των πολιτικών κομμάτων ως προς το νέο πρόγραμμα.

Ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο του νέου μνημονίου και αποτροπή δυνατότητας προσβολής του από οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη, γι αυτό ζητάνε συνταγματική κατοχύρωση.


Νέα Συνθήκη στη θέση της Συνθήκης της Λισσαβόνα, έχει λάβει την τελική της μορφή, αλλά κανείς δεν την έχει δει και ούτε πρόκειται, παρά μόνο αφού την ψηφίσει το Eurogroup. Πρόκειται να υπογραφεί τον Μάρτιο του 2012. Θα αποκτήσει νομική υπόσταση οποιαδήποτε παρέμβαση στα εσωτερικά των χωρών μελών.


Το σχέδιο είναι μέχρι το 2012 να μην καταρρεύσει η Ελλάδα. Από τη στιγμή που θα μας βάλουν στον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας, η Ελλάδα θα καταρρεύσει και θα πάψει να υφίσταται.


Ισχυροποίηση δημοσιονομικής πειθαρχίας. Εισαγωγή του κανόνα του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού. Καταργείται το περιθώριο 3% που υπήρχε μέχρι σήμερα. Οι εθνικοί προϋπολογισμοί υποχρεούνται να είναι είτε ισοσκελισμένοι είτε με πλεόνασμα. Να ενσωματωθεί στα εθνικά συστήματα δικαίου, σε επίπεδο συνταγματικό ή αντίστοιχο. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα υπάρχει ποινή.


5,4 δις έχουμε σήμερα πρωτογενές έλλειμμα +18 δις τόκους = 23,4 διαρθρωτικό έλλειμμα. Αντιστοιχεί στο 10% του ΑΕΠ.

Καταργείται το δικαίωμα του βέτο.

-----------------------

Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση:

Κατάργηση της έννοιας του μισθού, που καθορίζεται πια από τον εργοδότη, σε ολόκληρη την Ευρωζώνη.

Ο προϋπολογισμός τίθεται στη διάθεση της Κομισιόν, με ποινή μη συμμόρφωσης.

Καταργείται η έννοια της συνταξιοδότησης που θα γίνεται πια κατά περίπτωση.


Update 1/2/2012 9:30 μμ

Γιατί η κυβέρνηση και τα κόμματα που κυβερνούν δεν δημοσιοποιούν την έτοιμη προς υπογραφή συνθήκη;

Δεύτερη συνθήκη, η Συνθήκη για τη Θέσπιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας εμπεριέχει καταστατικά τον όρο διορισμού επιτρόπου επί των δημοσιονομικών. Ο στόχος είναι να υπογραφεί τον Ιούλιο του 2012. Αυτοδίκαια η μηχανισμός διορίζει επιτρόπους στη χώρα. Γι αυτό δεν την εμφανίζουν. Θα την φέρουν στο κοινοβούλιο αφού την υπογράψουν για να την περάσουν εν τάχει με το γνωστό τρόπο που περνάνε αυτές τις συνθήκες. Μπορεί να είναι και το εκλογικό διακύβευμα...

Αναβαθμίζεται το ευρωπαϊκό δικαστήριο, μετατρέπεται σε βασικό μοχλό αφαίρεσης ακόμα και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης σε κάθε κράτος. Σε περίπτωση που εκδικαστεί υπόθεση ελληνικού χρέους εκεί, θα μας αλλάξουν τα φώτα. Ενώ στη Βρετανία υπήρξαν αντιδράσεις για να μην ευνοούν τα βρετανικά δικαστήρια τους γύπες, τα αρπακτικά των επενδυτικών κεφαλαίων.

Έχουμε τεράστια εθνική, κοινωνική, ιστορική ευθύνη αυτή τη στιγμή απέναντι στον ελληνικό λαό, όλοι όσοι είμαστε ενάντια σε αυτή την πολιτική. Ή το σταματάμε εδώ, κι έχουμε τη δυνατότητα, η συγκροτημένη αντιπολίτευση. Ανεξάρτητα από το ποιες είναι οι διαφορές των πολιτικών αυτών δυνάμεων, η ευθύνη είναι ιστορική απέναντι στον ελληνικό λαό. Οφείλουμε να υπάρξει μια Συμπαράταξη κοινής δράσης, που ακόμη και αν χρειαστεί να κατέβει και στις εκλογές, συμπτυγμένης μιας δύναμης, η οποία να θέσει εδώ και τώρα τέλος:

1. Στη συμφωνία για το psi και όλα αυτά που αφορούν το χρέος. Αυτά που συμφωνεί ο Παπαδήμος και η συγκυβέρνηση.

2. Να θέσει τέρμα στη νέα συνθήκη και για το μηχανισμό σταθερότητας στην ευρωπαϊκή ένωση, να μην τηρηθεί και να μην υπογραφεί ως τον Μάρτιο.

3. Να μην υπογραφεί και να μην υπαχθεί η χώρα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας.

Η κάθε δύναμη μπορεί να συμμετάσχει αυτόνομα και να διατυπώνει τα υπόλοιπα ζητήματα με τον τρόπο που το καταλαβαίνει ο καθένας. Να στείλουμε στην ευρωπαϊκή ένωση εκ μέρους της σύμπασας αντιπολίτευσης μια επιστολή πως ότι και να υπογράψει η κυβέρνηση Παπαδήμου θεωρήστε το άκυρο, ως μη γενόμενο, αυτό θεωρήστε το δεδομένο. Αυτή η επιστολή θα έχει καίριο αποτέλεσμα, μια και αυτές οι δυνάμεις που έχουν ταχθεί κάθετα αντίθετα αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Αν σταλεί μια τέτοια επιστολή από σύσσωμη την αντιπολίτευση, τις δυνάμεις που έχουν εκφράσει - έστω στα λόγια - την αντίθεση τους, μπορούμε να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές άμεσα. Αυτό θα αποτελέσει τρομακτική βοήθεια και για τους άλλους λαούς.

Έχουμε ξένο εισβολέα.

Όχι στις δυο συνθήκες.

Ανατροπή όποιας δέσμευσης έχει αναλάβει η χώρα από το Μάιο του 2010.

Και όλα τα άλλα να τα συζητήσουμε!
.............................

Η σημερινή εκπομπή των Μ. Κακλαμάνου και Δ. Καζάκη με τα συγκλονιστικά στοιχεία:
http://www.radio9.gr/Media.aspx?a_id=1338&item=4365&prodId=5

Το θέμα βρέθηκε στο blog της φίλης κ.κ. http://kerasiakrinoi.blogspot.com
("Non paper - Επείγουσα ανάγκη να περάσει η διαχείριση της χώρας σε άλλα χέρια!")


Ανατρχιαστικές εικόνες ζωντανεύουν στο μυαλό όποιου διαβάζει τα παραπάνω.
Μόνιμη, αιώνια, εξευτελιστική ομηρεία του λαού μας που η πολιτική μας ελίτ παραδίδει βορά στα δόντια των ντόπιων εκμεταλλευτών και των ξένων επικυρίαρχων.

Αν δεν πρέπει να αγωνιστούμε για να μην περάσουν όλα αυτά, τότε για ποιο πράγμα να αγωνιστούμε;
Για το αν θα πάρει ο Παναθηναικός πρωτάθλημα;
Για το ποιος θα νικήσει στο Dancing on ice?
Για το αν μας αρέσει η Μενεγάκη το μεσημέρι;

Τι στο διάολο πρέπει να μας κάνουν ακόμα για να ξυπνήσουμε από το λήθαργο;

Όταν θα τρώμε τις αγελάδες ωμές στους δρόμους θα 'ναι αργά.

4 σχόλια:

 1. τιποτα δεν ειναι καινουργιο για οποιον ασχοληται.τοσεναριο γραφτικε λιγο λιγο απο το1990 και μετα ΜΑΑΣΤΡΙΧ ΛΙΣΑΒΟΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ,το σεναριο ολοκληροθηκε με το διαμελισμο τησ ΕΥΡΟΠΗΣ τωρα που το κοινο μεγαλωσε , αρχησε να παιζετε και το εργο.οταν την τσαγιερα δεν τη σκοτωσησ νωρησ γινεται τραινο δυστυχωσ το αφησαμε να γινει .Μαζεστιξ μου να δανειστο την παρα κατω προταση ευχαριστω Τι στο διάολο πρέπει να μας κάνουν ακόμα για να ξυπνήσουμε από το λήθαργο;

  ΥΓ συγνωμη για την ορθογραφια αποφοιτοσ δημοτικου πριν 41 χρονια ειμαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι; τι σκατά είναι αυτό το Dancing on ice;;;;

  (ας πούμε και καμιά σαχλαμάρα γιατί δεν μας κόβω καλά)

  καλό μήνα καλέ μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μαζεστίξ μου, ευχαριστώ για την αναδημοσίευση, φυσικά είναι καθήκον όλων μας αυτή την ώρα η διάδοση τέτοιων ειδήσεων. Επειδή νωρίτερα δεν είχα χρόνο, συμπλήρωσα τώρα την ανάρτηση με την συγκλονιστική πρόταση που κάνει ο Καζάκης στο τέλος της εκπομπής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανορθόγραφε, έχεις απόλυτο δίκιο και θεωρώ και προσωπικη΄την ευθύνη μου που, παρότι τα γνώριζα αυτά και τα έβλεπα αρνητικά,δεν είχα αντιληφθεί εξαρχής το μέγεθος του εγκλήματος που διεπράττετο στο Μάαστριχτ, στη Λισσαβώνα, στο Σένγκεν κλπ.
  Φυσικά και ο "δανεισμός φράσεων" είναι ελεύθερος και χωρίς "Μνημόνια"...


  Μαρία, καλό μήνα!
  Το Dancing on Ice είναι το ριάλιτυ του ΑΝΤ-1 που έβαζε διάσημους να διαγωνίζονται σε χορογραφιές καλλιτεχνικού πατινάζ.
  Το έβλεπαν πολλοί. Ή μάλλον πολλές... μέχρι που τέλειωσε πριν μερικές μέρες.
  Νικήτρια βγήκε μια κούκλα ηθοποιός, η Πηλιχού, αν την ξέρεις. Είμαι fan! ;-)


  k.k., μην ευχαριστείς... εδώ καιγόμαστε!
  Α ωραία, θα προσθέσω τώρα και το υπόλοιπο....


  Καλό βράδυ και καλό μήνα σε όλους.
  Θα μας χρειαστεί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή