Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Γερμανία - Ελλάδα σημειώσατε "2"Είμαστε μάρτυρες τους τελευταίους μήνες μιας πρωτοφανούς στην ιστορία κόντρα Γερμανίας- Ελλάδας, όπου αφενός η Γερμανική Κυβέρνηση είναι ο κύριος μοχλός των διεθνών αφόρητων πιέσεων που δέχεται το ελληνικό κράτος, με σύμμαχο και τη ντόπια κυβέρνηση και αφετέρου ο Ελληνικός λαός, ο φυσικός αποδέκτης αυτών των πιέσεων, τα έχει βάλει με τους Γερμανούς και την Κυβέρνησή τους.

Παραδόξως πρόκειται για μια κόντρα ανάμεσα σε δύο λαούς με τους εκ των σπουδαιοτέρων πολιτισμών στην παγκόσμια ιστορία. Δυο λαούς με ισχυρούς δεσμούς, αφού πάντοτε οι Γερμανοί τιμούσαν την ελληνική ιστορία και οι Έλληνες θαύμαζαν τους Γερμανούς, ως συνώνυμα της μεθοδικότητας και της οργάνωσης.
Τι λοιπόν μπορέι να χωρίζει αυτούς τους δύο λαούς;

Εξάλλου οι Γερμανοί, παρά τα τεράστια χουνέρια που τους έκανε ο ελληνικός λαός κατά το Β' Π.Π., εκτίμησαν δεόντως την αντίσταση του τελευταίου απέναντι στον Γολιάθ της εποχής εκείνης.
Τιμούσαν μάλιστα τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές που μετείχαν στη Μάχη της Κρήτης με ειδικά βραβεία, αναγνωρίζοντας έτσι κι από την πλευρά τους την αξία του αντιπάλου.

Κι επίσης καυχιούνται πως η γλώσσα τους έχει πολλά κοινά με την αρχαία ελληνική στη δομή της.
Και δεν είναι τυχαίο που οι ελληνικές φιλολογικές σπουδές της Γερμανίας θεωρούνται οι καλύτερες στον κόσμο, καλύτερες κι απ' τις εγχώριες...
Τεράστια η Γερμανική βιβλιογραφία σχετικά με την αρχαία ελληνική ιστορία, τον πολιτισμό, τα γράμματα κλπ.

Κι όμως οι Γερμανοί πολίτες φαίνεται πως σε μεγάλο ποσοστό έχουν στραφεί ενάντια στους Έλληνες, επηρεασμένοι από την προπαγάνδα περί "τεμπέληδων Ελλήνων", στην οποία συνεισέφεραν και οι "Έλληνες" κρατούντες που περιόδευαν στην Ευρώπη δυσφημώντας τη χώρα "τους".

Και οι Έλληνες αντιστοίχως βγαίνουν στην κόντρα ξεκινώντας από τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε και τελικά παίρνει η μπάλα και τους υπόλοιπους Γερμανούς, αφού καλώς ή κακώς ένα Κράτος, ένας Λαός εκπροσωπείται από την Κυβέρνησή του.
Έτσι, εγώ δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να γνωρίζω τι λέει ο Γιούργκεν, ο Καρλ, ο Φραντς, η Έλενα, η Χίλντε κλπ. και αναπόφευκτα κρατάω την γερμανική κυβερνητική στάση αφενός και κάποια γκάλοπ που βγαίνουν στη δημοσιότητα.
Οπότε τη στάση των Γερμανών πολιτών την ψαρεύω απ αυτές τις δύο πηγές κυρίως.

Κρίνοντας απ' τη στάση των κομμάτων της Γερμανικής αντιπολίτευσης (Σοσιαλδημοκράτες, Αριστερά, Πράσινοι) συμπεραίνω πως σίγουρα ένα μέρος της γερμανικής κοινωνίας συμπαραστέκεται στο δράμα του ελληνικου λαού.
Αλλά σίγουρα σε ένα πολύ σεβαστό ποσοστό υπάρχει μια κρατούσα άποψη περί "τεμπέληδων Ελλήνων που καλά να πάθουν".

Οι δυο λαοί λοιπόν έχουν τέτοια ιστορία που δεν τους επιτρέπεται να έχουν τόσο μειωμένη αντίληψη περί της κατάστασης.
Η Γερμανία έχει βγάλει Νίτσε, Μαρξ, Σοπενάουερ, Μπρεχτ, Γκαίτε, Μπετόβεν, Ένγκελς, Καντ, Λούξεμπουργκ, Χέγκελ...
Η Ελλάδα έχει βγάλει Σωκράτη, Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Ευριπίδη, Επίκουρο, Πυθαγόρα, Ιπποκράτη, Ρήγα Φερραίο, Ελύτη, Ρίτσο, Θεοδωράκη, Παπαθανασίου...

Πώς είναι δυνατόν αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι να μην κατάφεραν να κληροδοτήσουν κατάλληλα τους επιγόνους τους και να εμπλουτίσουν τις ψυχές και το νου τους με το ανώτατο πνεύμα τους και τη δημιουργική ιδιοφυία τους;

Πώς είναι δυνατόν, εμείς οι διάδοχοί τους στη Γη που έζησαν, να αδυνατούμε να τους μοιάσουμε έστω και στο μικρό τους δαχτυλάκι και να αγόμαστε και να φερόμαστε από κάθε μαλάκα ή κάθε καριόλα που μας κάθεται στο σβέρκο;
Οι μεν με τους Γιωργοκωστάκηδες, οι δε με τους Σρεντερομέρκελ...
Οι μεν με Μεταξοπαπαδόπουλους, οι δε με τους Χίτλερ...

Και δε μιλώ περί συγγένειας.. αίματος.
Αλλά για πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά που αφήνουν οι παλιοί στους νέους, την οποία οι τελευταίοι καταφέρνουν να χάνουν.
Σαν πλουσιόπαιδα που δε μόχθησαν για να τα δημιουργήσουν όλα αυτά, τα βρήκαν έτοιμα και σπαταλούν τόσο άδοξα τις δοξασμένες και σπουδαίες τους κληρονομιές.

Και εμείς και οι Γερμανοί είμαστε ανάξιοι των προγόνων μας και μάλλον η μοίρα μας παίζει ένα περίεργο παιχνίδι, ούτως ώστε να ξαναδημιουργήσουμε απ' την αρχή όλα όσα βρήκαμε κι ακόμα περισσότερα.
Σαν μια ιστορική φάρσα δηλαδή σε δυο λαούς με σπουδαίο παρελθόν, θλιβερό παρόν και αβέβαιο μέλλον...

Μπορούμε να ξαναδημιουργήσουμε απ' την αρχή πολλά κι οι δυο λαοί, αρκεί να μην πέσουμε θύματα των εθνικισμών που προκαλούν στη θέα τους οι Γερμανοί εξουσιαστές-τιμωροί των Ελλήνων θυμάτων-κατηγορουμένων.Και μια και το 'φερε η κουβέντα, ας αφήσω τις φιλοσοφίες κι ας συμμετάσχω κι εγώ στην "κόντρα" αυτή Γερμανίας-Ελλάδας αναπαράγοντας ένα σπουδαίο βίντεο των Βρετανών Monty Python που παρουσιάζει ένα στιγμιότυπο από έναν παράδοξο αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα σε Έλληνες και Γερμανούς φιλοσόφους, όπου ο Σωκράτης κι ο Αρχιμήδης αντιμετωπίζουν στο γήπεδο τον Νίτσε, τον Μαρξ και τον... Μπεκενμπάουερ! (Κατά μία έννοια, "Φιλόσοφος" κι ο επονομαζόμενος Κάιζερ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου...)

Οι Monty Python παραβολικά παίρνουν θέση περί της φαινομενικής ισοδυναμίας των δύο πολιτισμών.
Και οι δύο πλευρές είναι μέχρι αηδίας σχολαστικές και σκέφτονται, ξανασκέφτονται, συσκέπτονται, θεωρούν, αναθεωρούν αδιάκοπα...
Ώσπου φανερώνεται η ελάχιστη ανωτερότητα της ελληνικής φιλοσοφικής ιστορίας, καθώς εμπεριέχει ένα μικρό συγκριτικό πλεονέκτημα: την άμεση πρακτική αξιοποίηση των θεωριών...
Γερμανία - Ελλάδα 0-1 λοιπόν...Σημειώσατε "2"!
(Έτσι, για να αισθανθούμε κι εμείς πως κάπου μπορεί να νικάμε κιόλας...)

Τα υπόλοιπα στο βίντεο! (όσοι δεν το έχετε δει ακόμη, δείτε το οπωσδήποτε)
Είχα να το δω καιρό και για άλλη μια φορά γέλασα με την ψυχή μου, παρακολουθώντας τις πραγματικά ανατρεπτικές εμπνεύσεις των σατανικών Monty Python...

15 σχόλια:

 1. Σήμερα παρακολουθούμε τον Σόιμπλε με το καροτσάκι να ντριπλάρει τους ακίνητους και αποσβολωμένους δικούς μας πολιτικούς και να βάζει γκολ από το κέντρο με ανάποδο ψαλίδι, κάνοντας 3 πιρουέτες στον αέρα πριν πέσει στο έδαφος.
  .
  .
  .
  .
  .
  Σιγά μη τον παρακολουθούμε.
  Τα στημένα παιχνίδια είναι αηδία.
  Οι εξέδρες άδειασαν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Μα το ντέρμπι είν αι στημένο
   κι από πριν ξεπουλημένο
   κι εσύ πνίγεσαι με (γαλανόλευκα/ κοκκινομαυροκίτρινα) κασκόλ"

   που τραγουδούσε κάποτε κι ο Βασίλης Παπ/νου.

   Ο Σόιμπλε φαντάζει "Φαν Μπάστεν" μπροστά στους δικούς μας "Αναστόπουλους"...

   Διαγραφή
 2. Στα σημερινά, ο.κ. (αν και δεν μας εξηγείς τι σοϊ ένωση είναι αυτή η ευρωπαϊκή). Στα ιστορικά όμως;
  "Η Γερμανία έχει βγάλει Νίτσε, Μαρξ, Σοπενάουερ, Μπρεχτ, Γκαίτε, Μπετόβεν, Ένγκελς, Καντ, Λούξεμπουργκ, Χέγκελ"

  Μα ! αγαπητέ μου, εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα. Καλά το πιάνεις στην αρχή, μετά όμως καταλήγει σε μια Ελληνο-γερμανική διένεξη. Είναι; Δηλαδή ο Β' παγκόσμιος περιείχε αντίθεση Χίτλερ-Στάλιν; Αν έχουμε σήμερα πρόβλημα, αν είχε πρόβλημα η ανθρωπότητα εδώ και αιώνες, μήπως είναι επειδή βάζεις όλους τους πρώτους στο ίδιο (θετικό) καζάνι; Μήπως κάποιοι είναι σφοδροί αντίπαλοι μεταξύ τους; Μήπως κάποιοι καμουφλάρονται και όταν έρχονται οι συνέπειες των "ιδεών" τους δεν ξέρουμε ποιον να βαρέσουμε;

  Λίγο πιο λιανά (τελείως, δεν γίνεται). Κάνε μια δοκιμή να ξεφύγεις από τις πάγιες ταμπέλες (πχ Νίτσε=Πλάτων, Χίτλερ=Μεταξάς) και ψάξε ποιοι εξουσιάζουν τα κράτη, ήδη από τις αρχές του 19ου αιώνα (κατ' αρχήν την Αγγλία). Ψάξε και το "κενό" (Ιπποκράτης --> Ρήγας Φεραίος! ΟΥΠΣ- τι πήδημα!). Μη ξεχνάς ότι για κάποιους ακόμα ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν Μέγας και ο πατέρας του Μέγιστος. ΑΝ αυτό δεν ισχύει, μπορεί εξ ίσου να μην ισχύει η ΕΛΛΗΝΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ διένεξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Διογένη δεκτές οι ενστάσεις σου.
   Όσο για το χάσμα ανάμεσα σε Ιπποκράτη και Ρήγα Φερραίο έχω αναφερθεί επαρκώς σε παλιότερα κείμενα εδώ.
   Ενδεικτικά θα σου πω ότι θεωρώ πως ταίει ο Χριστιανισμός και η ανατολική κουλτούρα Μεσσιανισμού που έφερε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
   Ο Μεσαίωνας κρατησε πολύ.
   Στην πραγματικότητα σχεδόν δυο χιλιάδες χρόνια κι όχι χίλια, όπως λένε πολλοί.
   Ο Μεσαίωνας κα΄τα τη γνώμη μου ξεκινά με την πτώση της αρχαίας Ελλάδας (4ο-3ο π.Χ. αι.) και σβήνει με την αναβίωση του αρχαιοελληνικου πνεύματος (16ος-17ος μ.Χ. αι.)

   Διαγραφή
  2. Μαζεστιξ δεν θα θελα να μπλέξουμε σε μια τεράστια συζήτηση με συμπύκνωση λίγων γραμμών που εγκυμονεί παρεξηγήσεις. Δυο σύντομες παρατηρήσεις: α) ο "μεσαίωνας" είναι λέξη που παρήχθη από το διαφωτισμό της δύσης. Όχι μόνον δεν αφορά τον δικό μας πολιτισμό, αλλά παρήχθη από όσους είχαν δημιουργήσει την αντιπαλότητα από τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες ως το σχίσμα. Δεν είναι τελείως λάθος, όμως σε καμιά περίπτωση δεν είναι σωστός, αφού σκόπιμα υποβιβάζει μια εποχή για να αναδείξει μια άλλη και μάλιστα ποιος το κάνει; αυτός που την υποβίβασε (τίνος έργο είναι η φεουδαρχία; σχετίζεται με το σχίσμα;) β) Ίδιες ενδείξεις για εχθρό του ρωμαίικου χριστιανισμού εντός της δύσης (φράγκων αρχικά) είναι οι ψευδείς ονομασίες "γραικοί", και "βυζαντινοί". Αυτές τίνος έργο είναι; Δεν γίνεται λοιπόν να λύσουμε ένα πρόβλημα στηριζόμενοι σε παραμέτρους του.

   Ο Ρήγας μπλέχτηκε στη δίνη της διαμάχης για το ποιος πολιτισμός θα επικρατήσει στον υπό ανάσταση ελληνισμό. Και η διαμάχη αυτή δεν έγινε με κείμενα μόνον. Το χρημα και το χρηματιστήριο ήταν παρόντα.

   Γι αυτό, ανεξάρτητα από το πόσο αληθεύει μια θεωρία, εξετάζουμε πάντα την πρόθεσή της, την εκπόρευσή της, θυμούμενοι πάντα ότι η διαστρέβλωση και η συκοφάντηση δεν γίνεται από αγαθή πρόθεση, αλλά από πονηρή. Δεν γίνεται, το κάθε "όλοι μαζί τα φάγαμε" να μας κάνει απλώς απολογούμενους. Κάποτε πρέπει να "επιτεθούμε" με επιχειρήματα.

   Διαγραφή
  3. Αν και -για να είμαι ειλικρινης- δεν αντελήφθην το σύνολο των γραφομένων σου, θα απαντήσω σ αυτά που (νομίζω πως) κατάλαβα.

   Χρησιμοποίησα τον όρο "Μεσαίωνας" προς χάριν συνεννόησης.
   Θεωρώ ότι αυτό που ονομαζεται "Μεσαίωνας", ανταποκρίνεται και στα δεδομένα της Ανατολικής Ρωμαικής Αυτοκρατορίας (Βυζάντιο).
   Και το εξετάζω από πολιτιστικής, πολιτικής και θρησκευτικής πλευράς.
   Παρόμοιος Σκοταδισμός σε όλα τα επίπεδα και τις εκφάνσεις της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής επεβλήθη και στις δύο αυτοκρατορίες.

   Ως προς το σχίσμα ευθύνονται και οι δύο εκκλησίες, ανατολής και δύσης.
   Στείρος δογματισμός.
   Δε το λέω τόσο από θεολογικής απόψεως (δε με πολυαφορά κιόλας, όπως αντιλαμβάνεσαι) αλλά κυρίως από πολιτικής και γεωστρατηγικής απόψεως.

   Μπροστά στον κοινό εξ ανατολών κίνδυνο, προοτίμησαν οι πολιτικο-θρησκευτικοί κρατούντες να διατηρήσουν πάση θυσία (του λαού) τα οφίτσια τους και να μείνουν χώρια και τελικά και μεταξύ τους γίναν κόσκινο και οι εξ ανατολών επιδρομείς τους ρήμαξαν.


   Ο Ρήγας υπήρξε μεγάλος οραματιστής και το όραμά του για Βαλκανικη Ένωση ήταν μεγαλεπήβολο μεν, ρεαλιστικό δε.
   Η άνοδος όμως της αστικής τάξης και των εθνικών κρατών ανέκοψε τέτοιου είδους εγχειρήματα.

   Όσο για το ρόλο του Χρηματιστηρίου σ αυτές τις υποθέσεις, ομολογώ πως δεν τον γνωρίζω.

   Διαγραφή
  4. To τι σημαίνει "μεσαίωνας", δηλαδή γιατί επεβλήθη ο όρος, θα το βρείς σχετικά εύκολα, δηλαδή δεν το αρνούνται και οι σημερινοί μελετητές. Επιμένεις όμως, παρασυρμένος, όπως ομολογείς να δέχεσαι την αφοριστική του εκδοχή. Κάπου εκεί βρίσκεται όχι μόνον η δική μας δυσυνεννοησία, αλλά και σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Αν μπορώ να κάνω ένα παραλληλισμό ο "μεσαίωνας" σε σχέση με το "διαφωτισμό" έχει τόση διαστρέβλωση, όση ο "σοσιαλισμός" με το μέσο όρο πολιτικής των δυο τελευταίων Παπανδρέου. Στη συνέχεια ο "μεσαίωνας" μεταφέρθηκε και ως δική μας ιστορία, στο πλαίσιο της απόκρυψης-συκοφάντησης του χριστιανικού παρελθόντος.

   Σε αφορά το σχίσμα, αφορά όλους, γιατί δεν είναι στη ρίζα του "θεολογικό" ζήτημα. Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις, βλέποντας ότι το 1054 έγινε αυτό που υπήρχε από το 800. Αυτό πάλι που υπήρχε το 800, (επί Καρλομάγνου) κυκλοφορούσε από τον 4ο αιώνα με τον Αρειανισμό κατ' αρχήν.

   Τα θέματα αυτά σχετίζονται με τη συγκέντρωση του χρήματος, με τον έντοκο ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΟΥ, με την κατάρρευση του Ρωμαϊκού κράτους της Κων/πολης (δεν μιλώ συνολικά) με την προοπτική ανασύστασης του ρωμαϊκού κράτους. Ο Ρήγας εκεί εμπλέκεται. Ξεκινάει από το Βουκουρέστι (ας πούμε) με τη χριστιανική πλευρά, τον παρασέρνει στο μεταξύ η άλλη (αθεϊκός διαφωτισμός με κέντρο τη Γαλλία), αφού και ανοιχτός είναι και δεν έχει κατανοήσει (όπως πολλοί) τι στο βάθος παίζεται. Τι θα πει "Βαλκανική"; Δες πότε εμφανίζεται επί της ουσίας ο όρος "Βαλκάνια". Αυτοί που κάνανε τα Βαλκάνια, σήμερα τα διαλύουνε για να αποτελέσουν νέους σχηματισμούς, μέρος των σχεδίων τους. Τι θα ήταν κανονικά τα Βαλκάνια; Ενιαίο κράτος χριστιανών. Εκεί είναι ο πόλεμος και μην κολλάς στην εικόνα του χριστιανισμού από τα πρόσωπα και την παρακμή της Εκκλησίας. Η κατάλυση της Εκκλησίας γίνεται σκόπιμα για να φέρει στη θέση της τον πολιτικό νόμο του ισχυρού, δηλ του τοκογλύφου. Τα ιδιωτικά κεφάλαια προσπαθούσαν να καταλάβουν τις κρατικές οικονομίες (αυτό δηλ. που ζούμε σήμερα, δηλαδή τις συνέπειές του) από το 18ο αιώνα. Τι έγινε το 1776 στην Αμερική;

   Μη μένεις στα στερεότυπα. Ο Ρήγας είναι μουμιοποιημένος στο in between (όχι λάθος, αλλά λείπει πολύ πράμα) από την ίδια ιστορία που έφτιαξε το κράτος του 1833 (δάνειο Ρότσιλντ) από το ίδιο κέντρο που γκρέμιζε τον Ανδρούτσο απ την ακρόπολη, που μαγείρεψε τον Κοραή, το Μαυροκορδάτο, το Ευγένιο Βούλγαρη, τον Κολοκοτρώνη, τον Καποδίστρια, τον Τρικούπη, τον Κουμουνδούρο, το Βενιζέλο, τον Μεταξά, τους Παπανδρέου, τους Καραμανλήδες... Το 1824-26 η τύχη της "Ελλάδας" παιζόταν πάλι στο Σίτυ. Τα δάνεια ήταν ομολογιακά, εισηγμένα στο χρηματιστήριο. Αυτό είναι το λιγότερο, το περισσότερο είναι ότι το χρηματιστήριο του Σίτυ ΔΕΝ ανήκε στο αγγλικό κράτος, όπως η πρώτη ΕΘΝΙΚΗ τράπεζα και η μετέπειτα Τράπεζα της Ελλάδας δεν ανήκε ποτέ στο Ελληνικό δημόσιο... ΟΜΩΣ τα δάνεια εκείνα είχαν εγγύηση την ΕΘΝΙΚΗ ΓΗ. Τα επόμενα, εκβιαστικά ανανέωναν την υποτέλεια. ΑΥΤΟ ζούμε και σήμερα, μόνο που η φάση αυτή ξεκίνησε με το χτύπημα στους πύργους της Ν. Υόρκης

   Αν το δούμε ως λογική ευκαιρία, η κρίση αυτή είναι και η μεγάλη μας "εθνική" ευκαιρία, αλλά και η παγκόσμια. Ο ελληνικός πολιτισμός πάσχει τρομερά από τότε που μπήκε σε κράτος, αφού δεν το φτιαξε ο ίδιος, ούτε ποτέ είχε κράτος ΕΘΝΙΚΟ, αλλά στεγαζόταν σε ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ. Επειδή όμως δεν υποτάχτηκε πλήρως μετά το 1833 (προφανώς λειτούργησε το ένστικτο μέσα από την ισχυρή παράδοση) ο ελληνικός πολιτισμός μπορεί σήμερα να γίνει το κλειδί της λύσης του παγκόσμιου προβλήματος. Και γιατί είναι το κλειδί και γιατί μπορεί να το κάνει, παρά τους 2 αιώνες του αφανούς νεοραγιαδισμού.

   Διαγραφή
  5. Επειδή τώρα δεν εχω χρονο, θα απαντησω αύριο

   Διαγραφή
  6. Αν και είναι πολά τα ζητήματα που θέτεις, και αδύνατο να αναλυθούν σε ένα-δυο σχόλια, θα προσπαθήσω να μαι σύντομος και περιεκτικός, αν και γενικόλογος.

   Ο "Μεσαίωνας" -ή όπως αλλιώς θες πες τον- είναι η πιο μαύρη περίοδος στην παγκόσμια ιστορία.
   Και δεν είναι η ονομασία που το προκαλεί αυτό.
   Αναλογίσου πόσο πίσω ήρθε ο κόσμος εκείνα τα χρόνια και δες αν μέσα σε τόσους αιώνες σημειώθηκε κάποια πρόοδος σε οποιοδήποτε τομέα.
   Η επιστήμη, ο πολιτισμός, η τέχνη, η φιλοσοφία... όλα όχι απλώς έμειναν στάσιμα, αλλά γύρισαν σε προιστορικές εποχές καθώς απαγορεύτηκαν και πολλά από τα προηγούμενα ευρήματα.


   Τα Βαλκάνια ενωμένα δεν τα ήθελε κανείς εκ των παγκοσμίων κρατούντων, γι αυτό και ουδέποτε έγιναν πράξη.
   Ο Ρήγας αναγκαστικά ανανγωρίζεται από την επίσημη ιστορία, αλλά στην ουσία οι απόψεις του δεν προβάλλονται και δεν τις ενστερνίζεται η επίσημη... Παπαρρηγοπούλειος ιστορία.

   Ως προς το Χριστιανισμό, να σημειώσω εδώ ότι δεν είμαι ένας απ τους πολλούς που ασπάζονται τον Χριστιανισμό, αλλά κατηγορούν την Εκκλησία.
   Απλούστατα δεν ασπάζομαι το Χριστιανισμό, ως φιλοσοφία και θρησκεία, και θεωρώ την παρουσία του τις τελευταίες δύο χιλιετίες ως άξονα οπισθοδρόμησης και σκοταδισμού, όπως και όλες οι ανατολίτικες θρησκείες.
   Τον Ιησού τον γούσταρα ως πρόσωπο, αλλά ως εκεί.


   Ως προς τα θέματα Ιδιωτικών Κρατικών τραπεζών και εγγυήσεων κρατικής γης, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.


   Σχετικά με την κατασκευή του Κολοκοτρώνη, του Καποδίστρια, του Βενιζέλου κλπ. θα κρατήσω αποστάσεις.
   Το ότι παίζονται συνωμοσίες στην πλάτη των λαών, είναι σίγουρο.
   Το ότι όμως όλοι οι ήρωες, αντιήρωες, καλοί και κακκοί πολιτικοί είναι κατασκευές ενός συστήματος δεν το πιστεύω,
   Και πάνω απ όλα δε θέλω να το πιστέψω.
   Αν πιστέψουμε κάτι τέτοιο, τότε δε μας μένει παρά να δέσουμε μια πέτρα στο λαιμό και να πέσουμε στο Σαρωνικό...

   Υπάρχουν βαλτοί αλλά υπάρχουν και μη βαλτοί.
   Υπάρχουν αλικοί ήρωες γνήσιοι, υπάρχουν άλλοι που ενώ ξεκίνησαν ως τέτοιοι στην πορεία υποτάχθηκαν σε συμφέροντα, υπάρχουν κι άλλοι που η΄ταν εξαρχής υποταγμένοι.

   Αν πιστέψω ότι όλη η Γη, όλη η παγκόσμια και ελληνική Ιστορία δεν είναι παρα΄μια συνωμοσία, θα πάρω τα βουνά.
   Και, έστω και λόγω του ενστίκτου ψυχολογικής αυτοσυντήρησης, αντικρούω αυτούς τους ισχυρισμούς.

   Διαγραφή
  7. Ευχαριστώ για την απάντηση. Ανανεώνουμε το ραντεβού για ..όποτε προκύψει.

   Διαγραφή
  8. Εδώ είμαστε, δε χανόμαστε!
   Καλή Κυριακή!

   Διαγραφή
 3. Το βίντεο είναι απλώς τέλειο!!!
  Δεν το είχα δει και χαίρομαι που μου έδωσες την ευκαιρία.
  Επειδή γνωρίζω γερμανικά, σε διαβεβαιώ πως πράγματι η δομή των 2 γλωσσών έχει πολλά κοινά -σε αντίθεση με την αγγλική, π.χ.
  Οι δύο λαοί έχουν παραπλανηθεί από τα καθοδηγούμενα ΜΜΕ, ρίχνοντας ο ένας το αποκλειστικό φταίξιμο στον άλλο. Με τον ίδιο τρόπο ψηφίζουν, εξάλλου. Χαραμίζοντας την πολύτιμη ψήφο τους σε υπηρέτες αόρατων αφεντάδων, οι οποίοι ίσως να τους οδηγήσουν και σε έναν ακόμα πόλεμο.
  Το μεγάλο προτέρημα των Γερμανών είναι ότι αναγνωρίζουν την αξία όταν τη δουν, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Κάτι που εμείς δεν κάνουμε, ούτε και για τους συμπατριώτες μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καταπληκτική η έμπνευση των Monty Python πράγματι..

   Στο τέλος θα την πε΄σουμε ο ένας στον άλλον μου φαίνεται.

   Πρέπει να ξυπνήσουμε "πριν φαγωθούμε μεταξύ μας" που τραγουδούσε κι ο Ξυλούρης...

   Διαγραφή
 4. Φίλε Μαζεστίξ θα σε στεναχωρήσω, Γερμανοί και πολιτισμένοι δεν υπάρχουν, δεν έχουν ιστορία, πριν μερικούς αιώνες εμφανίστηκαν στον ευρωπαϊκό χώρο, κατέσφαξαν, κατέστρεψαν και κατέκλεψαν. Βαρύνονται με δύο παγκόσμιους πολέμους, αιματοκύλησαν δύο φορές την Ευρώπη.
  Τα γερμανικά φύλα ήταν το ένα χειρότερο απ' το άλλο. Σάξονες, γότθοι, οστρογότθοι, γερμανοί, βησιγότθοι, βάνδαλοι κτλ δεν προσέφεραν τίποτε, αναμάσησαν κατά την διάρκεια του νεοφωτισμού τα κείμενα των αρχαίων Ελλήνων, των αρχαίων Αιγυπτίων και των άλλων λαών που υπήρχαν και είχαν πολιτισμό χιλιάδες χρόνια πριν την έλευση των βαρβάρων.
  Η ομοιότητα της γερμανικής γλώσσας με την Ελληνική απλά επιβεβαιώνει ότι δεν διέθεταν ούτε δική τους γλώσσα, μόνο αγκ και ουγκ.
  Πικρό αλλά αληθινό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα Γερμανικά φύλα (Γότθοι κλπ.) ήταν πράγματι βάρβαρα φύλα όταν κατέβηκαν στην Ευρώπη.
   Αλλά και ποιος λαός δεν είναι βάρβαρος πριν εκπολιτιστεί;
   Και οι Έλληνες και οι Αιγύπτιοι και οι Φοίνικες πριν φτιάξουν πολιτισμό, βάρβαροι ήταν.
   Απλώς οι Έλληνες ήταν απ τους πρώτους που έφτιαξαν πολιτισμό και μάλιστα σπουδαίο πολιτισμό.
   Από κει και πέρα, στη σύγχρονη ιστορία η Γερμανία εχει παράξει περισσότερο και σπουδαιότερο πολιτισμό από την Ελλάδα.
   Κι αυτό -όπως και οι πόλεμοι- εχει να κάνει με την οικονομική δύναμη.
   Όταν οι Έλληνες ήταν η μεγάλη οικονομική δύναμη, παρήγαν πολιτισμό και έκαναν επεκτατικούς αιματηρούς πολέμους.
   Τότε οι Γερμανοί δεν υπήρχαν στο χάρτη ακόμη.
   Όταν όμως απέκτησαν αυτοί την οικονομική δύναμη, τότε και έφτιαξαν σπουδαίο πολιτισμό (τα ονόματα που αναφέρω στο κείμενο είναι ενδεικτικά), αλλά βεβαίως και έκαναν επεκτατικούς πολέμους, ιδίως στον 20ό αιώνα.
   Αυτή είναι η πορεία δυστυχώς των μεγάλων δυνάμεων: να επιτίθενται στους υπολοίπους.
   Ο πόλεμος είναι μάλλον ένα φυσικό ένστικτο.
   Όταν ένας λαός εξαντλεί τις οικονομικές του δυνατότητες, επεκτείνεται για να ξεμπλοκάρει. (Παγκόσμιοι Πόλεμοι, Τρωικός Πόλεμος)

   Σίγουρα πάντως δεν αναμάσησαν απλώς τα αρχαία κείμενα.
   Τα διάβασαν, τα εκτίμησαν και τα αξιοποίησαν δημιουργικά.
   Ενώ εμείς αφήσαμε τον Αριστοτέλη και πιάσαμε τον Κοσμά τον Αιτωλό...

   Διαγραφή