Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Οι συγκρίσεις αναπόφευκτες...

Μούσχουρη: Οι Έλληνες έμαθαν να μη δουλεύουν...  


Vs

Συνέντευξη της διάσημης ερμηνεύτριας Νάνας Μούσχουρη στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Σε ιδιαίτερα αυστηρούς - και προκλητικούς - τόνους, η κ. Μούσχουρη ασκεί έντονη κριτική στους Έλληνες πολιτικούς, αλλά και πολίτες, επιρρίπτοντάς τους ευθύνες ότι έμαθαν να μη δουλεύουν. Μάλιστα, δήλωσε ιδιαίτερα θυμωμένη με τους Έλληνες...

«Όλοι είναι δυσαρεστημένοι με τους Έλληνες σήμερα, κάτι που κατανοώ και θεωρώ σωστό. Είμαι θυμωμένη με τους Έλληνες και κυρίως, με τους πολιτικούς που είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, «οι σοσιαλιστές έφεραν τη χώρα στην κατάσταση που είναι σήμερα. Ενθάρρυναν τους ψηφοφόρους τους να πιστεύουν ότι δε χρειάζεται να εργάζονται πολύ στις σίγουρες και καλοπληρωμένες δουλειές τους».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «χρειαζόμαστε την Ευρώπη, όλοι μας. Ακόμη και οι Έλληνες πρέπει να μάθουν ότι πρέπει να εξοφλούν τα χρέη τους. Τα τελευταία 30 χρόνια, από τότε που μπήκαμε στην Ε.Ε., ζούσαμε σε ένα ψέμα, μέσα σε μια ψεύτικη ευημερία. Και πιο εύποροι ήταν αυτοί που επέλεξαν ποιοι θα τους κυβερνούν».(από http://www.newsbeast.gr )


Τάδε έφη η Εθνική μας Τσιρίδα σε γερμανική εφημερίδα στο περιθώριο της προώθησης της νέας της τουρνέ στην Ευρώπη.
Γνωστή εκτός των άλλων και για τις φιλοχουντικές πεποιθήσεις της.
Σημειωτέον ότι μέχρι πέρυσι έπαιρνε σύνταξη Ευρωβουλευτή της Ελλάδας, επειδή είχε εκλεγεί την περίοδο 1994-1999 (με τη ΝΔ φυσικά) και ενώ δεν είχε πατήσει ποτέ ούτε το πόδι της στις Βρυξέλλες.


Απ την άλλη μεριά, ένας επιφανης Γάλλος Καθηγητής Πανεπιστημίου, έγραψε για την Ελλάδα και τους Έλληνες το παρακάτω άρθρο...Ellada, agapi mouΌχι μόνο κοιτίδα της δημοκρατίας, αλλά και σύγχρονη δημιουργική χώρα. «Ellada, agapi mou» απαντά ο Ετιέν Ρολάν, πρώην διευθυντής της Γαλλικής Σχολής Αθηνών (EFA) και επίτιμος καθηγητής Ελληνικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris I - Πάνθεον - Σορβόνη, στο πρόσφατο δισέλιδο δημοσίευμα της «Monde» με τίτλο «Ελλάδα - Ευρώπη: η μεγάλη παρεξήγηση», όπου αμφισβητούνταν η ευρωπαϊκότητα της χώρας μας. Το σχόλιό του φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα των συνδρομητών της γαλλικής εφημερίδας.

Ellada, agapi mou

Του Etienne Roland


Νιώθω βαθιά ταπεινωμένος, ως φιλέλληνας, όταν μια εφημερίδα τολμά να βάλει τίτλο πως η Ελλάδα είναι «μια χώρα ίσως λιγότερο "ευρωπαϊκή" απ' ό,τι φαίνεται» κι όταν το περιεχόμενο αυτού του άρθρου είναι κακή σύνοψη μιας ιστορίας την οποία οι συντάκτες δεν έχουν ζήσει• νιώθω ταπεινωμένος, ως Γάλλος, που συμπατριώτες μου πληγώνουν με τέτοιο τρόπο την ιστορία και τροφοδοτούν τον μύθο του ψεύτη και πονηρού (poniros στο πρωτότυπο) Έλληνα.

Αν λοιπόν δεν είναι η Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα, ποιος αξίζει αυτόν τον τίτλο; Ο γερμανός βάρβαρος ή η ύπουλη Αλβιών, την οποία ο μεγαλύτερος ποιητής της, ο Βύρωνας, κατηγορούσε ήδη για λεηλασία της χώρας του Ομήρου; Περισσότερο ευρωπαϊκή η Αγγλία, που δεν επιθυμεί καμία ευρωπαϊκή αλληλεγγύη - και κυρίως όχι εκείνη που θα της κόστιζε χρήματα; Δεν είναι αυτή η χώρα που επανέφερε στην Ελλάδα τον στρατό και τον βασιλιά στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πυροδοτώντας έναν κατακλυσμό που η Ελλάδα έμελλε να πληρώσει πολύ ακριβά, μια χώρα που μπορεί εντούτοις να υπερηφανεύεται για την αντίσταση την πιο υποδειγματική απέναντι στον Ναζί κατακτητή. Η ιδέα της Ευρώπης δεν έχει και πολλά χρόνια ζωή, αμφιβάλλω αν μπορούμε να διανέμουμε διπλώματα ευρωπαϊκότητας. Τόσο η ιδέα όσο και το γεωγραφικό της περιεχόμενο είναι προς οικοδόμηση και όχι ένα ακέραιο δεδομένο.

Ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη διότι, λέει, από αυτή τη χώρα έρχονταν η δημοκρατία και ο πολιτισμός. Έστω, αν και μπορεί κανείς να πει πολλά για αυτή την αθηναϊκή δημοκρατία, την οπαδό της δουλείας, την ιμπεριαλιστική… Αλλά ο τόνος τοποθετείται εσφαλμένα, διότι το πρόβλημα δεν είναι να μάθουμε πού γεννήθηκε η δημοκρατία, το πρόβλημα είναι να αναγνωρίσουμε ότι ο ελληνικός ή, καλύτερα ας πούμε, ο ελληνορωμαϊκός πολιτισμός είναι το μόνο κοινό σκυρόδεμα σε μια ιστορία φτιαγμένη από αντιπαλότητες και παγκόσμιους πολέμους. Αυτός ο περίφημος ελληνικός πολιτισμός έθρεψε την Αναγέννηση, τα γράμματα και τις τέχνες, τους κλασικούς μας του 18ου αιώνα και γονιμοποίησε τις ελίτ του ίδιου αυτού αιώνα που συντάραξαν τον κόσμο.

Η θέση της Ελλάδας είναι στο κέντρο της Ευρώπης, πρόκειται άλλωστε για μία από τις πιο ζωντανές και τις πιο λαμπερές εστίες της ευρωπαϊκής κουλτούρας: με πρόσωπα αξιοσημείωτα σε όλους τους τομείς, και όχι μόνο στην ποίηση, με μια πρωτότυπη σχολή ζωγραφικής που αρχίζει από τον Θεόφιλο και οδηγεί στον Τσαρούχη μέσω του Εγγονόπουλου, με φιλόσοφους όπως ο Κορνήλιος Καστοριάδης… Δείτε ποιοι μεταφράζονται στην Ελλάδα: ο Βερνάν, ο Φουκό και ο Ντεριντά• δείτε πού διαπλάθονται οι ελίτ: στον τομέα της ιστορίας, η EHESS (Ανώτατη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών) έχει παίξει μεγάλο ρόλο. Και θα βρείτε στην Ελλάδα μια γενιά αξιόλογων ιστορικών που συμμετέχουν στην ανανέωση του κλάδου.

Όλοι λοιπόν ψεύτες και κλέφτες τους οποίους πρέπει να υπερασπιστούμε γιατί εφηύραν κάποτε τη λέξη «δημοκρατία»; Υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα να βάλουμε στη ζυγαριά: η φιλοσοφία (α λα δυτικά), η ιστορία, το θέατρο… Υπάρχουν σήμερα σε αυτή τη χώρα άνδρες και γυναίκες από τους πιο καλλιεργημένους και τους πιο πολιτισμένους που γνωρίζω• δεν δέχομαι να τους βάζουν «βάρβαροι» στον πάγκο της Ευρώπης. Όσο για τους αξιοθρήνητους κομπιναδόρους, σε ποια χώρα δεν υπάρχουν, έχοντας διασπαθίσει δεκάδες δισεκατομμύρια;

Το ερώτημα δεν είναι αν η Ελλάδα είναι περισσότερο ή λιγότερο ευρωπαϊκή: τα ίδια τα θεμέλια της Ευρώπης δεν υφίστανται χωρίς τον ελληνισμό. Να θυμίσουμε πως η Ευρώπη ήταν μια πριγκίπισσα από τη Φοινίκη που απήχθη από Κρήτες προκαλώντας μία από τις πρώτες διαμάχες μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Η Ευρώπη έχει λοιπόν και ανατολίτικες ρίζες κι αυτός είναι ένας πολύ χρήσιμος μύθος σε αυτές τις εποχές διασταύρωσης των πληθυσμών. Τσιμέντο της Ευρώπης δεν είναι οι τράπεζες και οι τραπεζίτες αλλά ένας πολιτισμός, και ο ελληνικός πολιτισμός είναι ένα από τα στοιχεία που μας ενώνουν• αλίμονο, υπάρχουν τόσο λίγα!

Vive la Grece! Και ας μην αφήσουμε τεχνοκράτες να γονατίσουν φίλους και αδελφούς, πόσω μάλλον να τους ταπεινώσουν και να ταπεινώσουν κι εμάς.

(βρέθηκε στο http://akivernitos.blogspot.com )


Οι συγκρίσεις, φίλοι μου, αναπόφευκτες.
Αφενός τα φίδια που τρέφουμε στον κόρφο μας και μας γδέρνουν εδώ και δεκαετίες και τώρα που ήρθαν τα δύσκολα γυρνούν και μας δαγκώνουν με όλη τους τη δύναμη με όλο τους το δηλητήριο. 


Και αφετέρου άνθρωποι του εξωτερικού που θαυμάζουν την χώρα και το λαό μας και για την μακραίωνη ιστορία μας -και για όσα αυτή σημαίνει για τον κόσμο- αλλά και για την προσφορά της στον κόσμο και κατά τη νεότερη ιστορία.
Και γι αυτό παρεμβαίνουν με άρθρα, με ομιλίες, με διαλέξεις, με εκδηλώσεις για να υπερασπιστούν τα δίκια του λαού μας και στο κάτω-κάτω δεν έχουν και κανένα συμφέρον από αυτήν την ιστορία.
Μόνο χάνουν πιθανότατα.


Την ίδια ώρα, τα φίδια που έχουν το θράσος να μιλούν εκπροσωπώντας δήθεν τον ελληνικό λαό, τον λοιδορούν και τον συκοφαντούν συστηματικά στο εξωτερικό για να εξυπηρετήσουν ποικίλλους σκοπούς.


ΥΓ.:Βάζω στοίχημα πως μέσα στον ερχόμενο μήνα θα απολαύσουμε συνέντευξη-ποταμό της μεγαλοκοπέλας με την τσιριχτή φωνή (τύφλα να 'χει η Εντίθ Πιάφ) στους "Φακέλους" του Παπαχελά.
Φαβορί Παπαχελάς, αουτσάιντερ Θεοδωράκης.
Αποδόσεις 1,35 στον πρώτο και 3,65 στον δεύτερο...
Place your bets please...

8 σχόλια:

 1. Άκουσα σήμερα αυτά που είπε η Μούσχουρη και σκέφτηκα να αφιερώσω ανάρτηση. Το μετάνιωσα αμέσως γιατί δεν θα ήθελα να γράψω γι’ αυτή ούτε λέξη. Ακόμη και μια ασημαντότητα blogger όπως η αφεντιά μου, πολύ της πάει να ασχολείται με τις παπαριές της.
  Το σχόλιο μου είναι γενικό και το είχα αναφέρει και στο σχετικό άρθρο. Οι χειρότεροι εχθροί του ελληνισμού είναι κάτι τέτοιοι ελληναράδες της αλλοδαπής που, στην καλύτερη, έχουν τη πατρίδα μόνο για διακοπές. Πολλοί ντρέπονται να πουν για την καταγωγή τους. Στο κουκούτσι που διαθέτουν η Ελλάδα σημαίνει souvlaki, syrtaki, greek musaka και gyros apola. Επίσης μιζέρια, γυφτιά, τεμπελιά και απάτη. Ουστ κωλόγρια!
  Ας κυκλοφορήσει η κυράτσα στους δρόμους της Αθήνας (όχι μόνο του Κολωνακίου που σύχναζε) ή της επαρχίας κι ας συζητήσει με εκατομμύρια ανθρώπους που ζούσαν οικογένειες με 800 ευρώ και τώρα έμειναν άνεργοι ή άστεγοι ή και τα δύο.
  Ας πει σε αυτούς ότι ήσαν τεμπέληδες και σπάταλοι.
  Θα πάει άκλαυτη…
  Ξανά ουστ κωλόγρια!!!

  ΥΓ: Μήπως ψάχνει για εμφάνιση στη γαλλική τηλεόραση;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πιο πιθανό το βλέπω για ελληνική τηλεόραση.
  Στη γαλλική σίγουρα θα ναι λιγότερο εχθροί του ελληνικού λαού...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γιατί δηλαδή; Η Μενεγάκη δεν έχει ψυχή; Η σάμπως οι άλλοι είναι πχοιοτικότεροι; Γιατί πρέπει να πάει στους φακέλους και στην πως-τη-λένε του Θοδωράκη;
  Η Μούσκουρη δεν ήταν πρόσφατα που δήλωνε πως από σύγχρονες καλλιτέχνιδες αγκαπάει Παπαρίζου και Θεοδωρίδου;
  Περιμένω με αγωνία τις δηλώσεις της Λέαντρος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Βασικά εμένα η Μούσχουρη δεν μου αρέσει καθόλου σαν τραγουδίστρια και από την στιγμή που κάποιος άνθρωπος δεν με ενδιαφέρει καλλιτεχνικά ή προσωπικά δεν υπολογίζω την γνώμη του. Αλλά για την ιστορία να παραθέσω ένα πικάντικο περιστατικό.
  Ήταν μια φορά καλεσμένες, που λέτε, στην Αγγλια επί χούντας η Μελίνα Μερκούρη και η Νάνα και τις ρώτησαν για την κατάσταση στην Ελλάδα.Η Μελίνα εξήγησε πως είχε η κατάσταση και η Μούσχουρη απάντησε πως δεν έχει χρόνο να ασχολείται με την πολιτική και δεν έχει γνώση της κατάστασης. Τότε η Μελίνα σηκώθηκε πάνω και τις είπε ''Τι λες μωρή?'' και την χαστούκισε. Καλό ε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δεν ηξερα πως ηταν καποτε βουλευτης και παιρνει συνταξη απο το ελληνικο κρατος.
  Αλλη μια καλοταισμενη μαλακω με look "χτενιζομαι στο ΙΚΑ γιατι ειναι τζαμπα και φοραω τα ιδια γυαλια απο το 1859",που επειδη καποτε τραγουδησε μερικα χασμουρητοτραγουδα νομιζει οτι την εχουμε κανει και εικονισμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτό που λέει η Μαρία Ν. ισχύει και ίσως υπάρχει και video. Τις δηλώσεις τις άκουσα χτες και τα πήρα. Μετά, όπως και ο Πέτρος Κ. λέω τι να κάτσουμε και να ασχοληθούμε τώρα με την ηλίθια, έχουμε σοβαρά προβλήματα. Αυτός ο τύπος πάντως με συγκίνησε ο άτιμος με αυτά που λέει. Σύγκριση τώρα ανθρώπου με άνθρωπο. Σας πληροφορώ όμως πως η Μούσχουρη είναι πολύ μεγάλη φίρμα στας Ευρώπας και μπορούμε - από αυτή την άποψη - να πούμε οτι έχει συμβάλλει πιθανά σε ένα φιλελληνισμό, με την έννοια οτι είναι μια διάσημη και αγαπητή Ελληνίδα. Βέβαια τι να το κάνεις που λέει αυτά τα αίσχη. Το πιθανότερο δε, θα ντρέπεται να πει και την καταγωγή της. Κάποτε πήγα ένα ταξίδι σε μια επαρχιακή πόλη της Ολλανδίας και κάποιοι ντόπιοι μου λέγαν οτι είναι η αγαπημένη τους τραγουδίστρια. Εμένα όμως δε μ' αρέσει καθόλου, μόνο για ξενέρωτους μικροαστούς συντηρίκλες γερμανογάλλους κάνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Φίλοι μου καλοί ! Εσείς ακόμη "κοιμόσαστε" τον ΥΠΝΟ του ΔΙΚΑΙΟΥ, εσείς ακόμη ΖΕΙΤΑΙ στον κόσμο που σας έχει ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ το ΒΟΘΡΟΔΗ και ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ! ΕΣΕΙΣ προσπαθείται να βρείται της ΓΩΝΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ της ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ! Ε, λοιπόν ΨΑΞΤΑΙ ! Εν συντομία: α) Ο όρος "οι ΑΓΟΡΕΣ" είναι πλαστός και προδοτικός για την διατύπωση του ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΟΡΕΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ/ΜΟΝΤΕΛΑ ! β) Την ΧΩΡΑ, την ΕΛΛΑΔΑ, ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ (ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ) σαν μια ... ΕΤΑΙΡΕΙΑ ! Και όπως μια Εταιρεία έχει ΠΑΘΗΤΙΚΟ στην ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, έτσι και η Ελλάδα ! Γίνονται "απολύσεις", "περικοπές", "μετατάξεις" κ.ο.κ. ! Τα τμήματα της ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ που μπορούν να είναι ΜΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ τα ... ΔΙΑΣΠΟΥΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΟΡΜΟ και τα ΑΥΤΟΝΟΜΟΥΝΑΙ, τα κάνουν ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΑ με άλλες ΔΙΕΥΝΘΥΝΣΕΙΣ ! ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ και ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ !! Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΕΛΛΑΣ" ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ είναι οι .."Εργαζώμενοι", ας ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝ Δουλεία ΣΕ ΑΛΛΕΣ ... "ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ" ! Ο ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΩΣ ... ΝΟΥΜΕΡΟ (Bar Code) ! Φιλάκια Φιλαράκια ... Φούφουτοι !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Στρατολάτη, η Λέανδρος είναι υποστηρίκτρια του ΓΑΠ, οπότε καταλαβαίνεις...
  Είναι του δόγματος "θα σας γαμήσουμε, αλλά με ευαισθησία"!


  Μαρία, τώρα που το λες, έχω ξανακούσει γι αυτό το περιστατικό που αναφέρεις.
  Σωστή η Μελίνα!!!
  Και λίγες της έδωσε!


  11888, δεν παίρνει πια σύνταξη.
  Την έπιασε πέρυσι (μετά από 15 χρόνια) η "ευαισθησία" και παραιτήθηκε της σύνταξης.
  Λαικισμός και φασισμός πάνε χέρι-χέρι.


  Κ.Κ. δε με ενδιαφέρει καθόλου η γνώμη της Μοσχουρη.
  Το πρόβλημα είναι πως είναι μία πασίγνωστη Ελληνίδα και δημιουργεί εικόνα στους Ευρωπαίους πολίτες, εκπροσωπώντας -υποτίθεται- τους Έλληνες.
  Δε φτανει που οι Ευρωπαίοι ακούν για ελληνικές φωνές μόνο τον Παπανδρέου, το Βενιζέλο και 5-6 παρατρεχάμενους των αγορών, σα φωνή των πολιτών ακούγεται η Μούσχουρη.
  Και έχει μεγάλη σημασία στην εξέλιξη της υπόθεσης "Ελληνική Κρίση" η γνώμη των Ευρωπαίων πολιτών.
  Ας μην ξεχνάμε το Φιλελληνικό κίνημα την περίοδο της Επανάστασης, όπως και το Αντιχουντικό Κίνημα πιο πρόσφατα.


  Φούφουτε, μάλλον απευθύνεσαι σε λάθος blog και λάθος αναγνώστες.
  Ο γράφων και οι σχολιαστές αυτού εδώ του blog γνωρίζουν πολύ καλά αυτά που λες κι ακόμη περισσότερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή