Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Ανασκόπηση (μέρος Ε'): Το ΟΧΙ γιορτάζεται με ΟΧΙ (28-Οκτ.-2011)Η 28η Οκτωβρίου 2011 είναι μία ιστορική μέρα, η οποία θα μνημονεύεται δεκαετίες μετά στα βιβλία της ιστορίας, όταν πια θα 'χουμε ελευθερωθεί από το Ζυγό (τον οποίο προς το παρόν ο τράχηλος των Ελλήνων πότε υπομένει και πότε όχι) και θα θεωρείται μία απ' τις πρώτες μεγάλες αντιστασιακές στιγμές του ελληνικού λαού.
Θα μνημονεύεται πλάι στις μεγάλες στιγμές της κηδείας του Παλαμά επί Κατοχής και του Γ.Παπανδρέου (του "Γέρου") επί Δικτατορίας, τότε που ο κόσμος αψήφησε και στρατιωτικούς νόμους και απαγορεύσεις και ιδεολογικό κυνηγητό και τα πάντα προκειμένου, τιμώντας τους θανόντες, να διαδηλώσει περήφανα την απόφασή του για αντίσταση.

Ας πάμε στα φετινά λοιπόν.
Η Κυβέρνηση τότε, μία μόλις ημέρα μετά την άνευ όρων παράδοση της χώρας μας στα νύχια των "Ευρω-τοκογλύφων", απαιτούσε από το λαό μας να τιμήσει το πιο περήφανο ΟΧΙ της ιστορίας του, ενώπιον αυτών που υπέγραψαν το πιο ντροπιαστικό ΝΑΙ της ιστορία του.
Ο ελληνικός λαός (έστω ένα μεγάλο κομμάτι του) είχε άλλη γνώμη όμως.
Και τους σύγχρονους δωσιλόγους τους εστειλε για... τσάι!

Και ο ελληνικός λαός όπως ξεκίνησε μόνος του την Αντίσταση στο Φασιστικό Άξονα του 3ου Ράιχ και ακολούθησαν τόσοι και τόσοι λαοί, νικώντας τελικά και στέλνοντας τον Φασισμό στο διάολο, έτσι μάλλον θα ξεκινήσει μόνος του και πάλι την αντίσταση στο 4ο Ράιχ (το Τραπεζικό) και πλάι στους υπόλοιπους λαούς θα γίνει δυνατή εύκολα ή δύσκολα η απελευθέρωση από τηη Χούντα των Αγορών.

Ακολουθεί το κείμενο της 28ης Οκτωβρίου 2011:

Σήμερα ο Λαός παρέλασε φωνάζοντας ΟΧΙ στο 4ο ΡΑΙΧ.
 

ΤΟ ΟΧΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΧΙ!!!

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι σύμβολο αντίστασης ενάντια στους κατακτητές.
Όταν η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της "Δημοκρατίας" υπογράφουν την Κατοχή της Ελλάδας, τότε η στρατιωτική παρέλαση που συμβολίζει την εθνική κυριαρχία, γίνεται από γελοίο έως και αποκρουστικό θέαμα. Και φυσικά προκλητικό.
Η Ελλάδα είναι υπό κατοχήν.
Η Ελληνική Κυβέρνηση που μόλις προχθές είπε το μεγάλο ΝΑΙ στους κατακτητές, μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί την επέτειο του μεγάλου ΟΧΙ που είπε ΤΟ 1940 παλληκαρίσια τότε σύσσωμος ο ελληνικός λαός, αλλά -προς τιμήν του- ακόμη και ο τότε στυγνός δικτάτορας, Ιωάννης Μεταξάς.

Και τώρα τι μας ζητάνε αυτοί οι δωσίλογοι;
Να σεβαστούμε την παρέλαση του θράσους τους;
Εγώ μόνο αυτό το θράσος βλέπω να παρελαύνει.
Ποιος να παρελάσει;
Οι μαθητές με DVD αντί για βιβλία;
Οι μαθητές των κλεισμένων σχολείων των μικρών χωριών που αναγκα΄ζονται να ταξιδεύουν 30 χλμ καθημερινά για να πάνε στο σχολείο;
Οι μαθητές που βλέπουν τα σπίτια τους να ρημάζονται από τη φτώχεια και την ανεργία;
Οι μαθητές που βλέπουν τον πατέρα απολυμένο και τη μάνα σε part-time;;;

Ποιος να παρελάσει;
Οι "αντιπαραγωγικοί" στρατιωτικοί;
Αυτοί που φυλώντας τα σύνορά μας, προσφέρουν ασφάλεια στους πολίτες, αλλά δεν προσφέρουν φράγκα στους αλήτες της "Αγοράς".
Οι ΕΠ.ΟΠ που πάνε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους για να φυλάξουν τα σύνορα και για αντάλλαγμα η Κυβέρνηση τους καθυβρίζει και τους μειώνει δραματικά τους μισθούς σε σημείο που ίσα-ίσα φτάνει για το νοίκι και τα ναύλα τους;

Ποιος να παρελάσει γαμώτο και ενώπιον ποιου;
Οι μπάντες των Δήμων που τους έχουν ρημάξει στην περικοπή και τις εφεδρείες;

Τι περιμένουν δηλαδή;
Η Κυβέρνηση και ο ΠτΔ να συμπεριφέρονται ως Κατοχική Κυβέρνηση και οι πολίτες να κάνουν τους αδιάφορους;
Να συμπεριφέρονται οι πολίτες σαν να μην αντιλαμβάνονται ότι είναι υπό κατοχή;
Η μόνη παρέλαση για το ΟΧΙ που αναγνωρίζω εγώ είναι αυτή και έγινε στις 19 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή μισού εκατομμυρίου πολιτών.Αυτή ήταν η παρέλαση του Ελληνικού Λαού που φώναξε
ΟΧΙ ΣΤΟ 4ο ΡΑΙΧ
που επιβάλλει η φασιστική Ευρωπαικη Ένωση, το ΔΝΤ και τα ντόπια συνεταιράκια-υπαλληλάκια τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.Δεν ξέρω τι στο διάολο λένε πως γιορτάζουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση, αλλά ο Ελληνικός Λαός γιορτάζει το ΟΧΙ στους κατακτητές.
Και το γιορτάζει λέγοντας ΟΧΙ στους σημερινούς κατακτητές και όχι χειροκροτώντας την παρέλαση μιας ντροπιασμένης, κατεχόμενης Ελλάδας.

Το σύμβολο της Πανευρωπαικής αντίστασης κατά των κατακτητών, Μανώλης Γλέζος, που κατέβασε τη ναζιστική σημαία από το σύμβολο της Δημοκρατίας, την Ακρόπολη, δήλωσε:
Σήμερα αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου! Πριν από 71 χρόνια ο λαός μας είπε το “όχι” όπως έκανε και σήμερα. Και το νόημα της ημέρας είναι αυτό. Οι παρελάσεις να γίνονται μπροστά στο λαό, όπως συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη!”.

6 σχόλια:

 1. Πολύ καλά όλα αυτά, αλλά το εξαρτημένο ανακλαστικό είναι παρόν: "στυγνός δικτάτορας, Ιωάννης Μεταξάς" που βέβαια είπε το "ΟΧΙ" αλλά ο "κοινοβουλευτικά εκλεγμένος" δημοκράτης-ευγενής ΓΑΠ (πχ) για να πει το "ΝΑΙ" πρώτα είπε 5.000 προσχεδιασμένα (από άλλους) ψέματα.

  Δηλαδή, όχι μόνον δεν συνειδητοποιούμε ότι το "ΟΧΙ" του 40 δεν το είπε, επειδή δεν μπορούσε να το πει, ο λαός, αλλά το κυριότερο, δεν ψάχνουμε την ερμηνεία του, δεν ψάχνουμε τον Μεταξά του 1940 σε σύγκριση με τον Μεταξά του 1912, δεν ψάχνουμε τον "αιφνίδιο θάνατό του", την αυτοκτονία Κορυζή κλπ κλπ

  Αν δεν ξεφύγουμε από τα στερεότυπα και από όσα σύνδρομα μας έχει κληροδοτήσει η προπαγανδιστική παιδεία, δεν υπάρχει γιατρειά, δεν υπάρχει καν διάγνωση ΟΛΟΥ του προβλήματος. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΘΑΡΟΣ χρειάζεται και ΠΡΟΣΟΧΗ τεράστια, γιατί αυτή η διαδικασία μπορεί να μας πάει στην ισοπέδωση ή σε νέους δογματισμούς.

  χάπι νιου γίαρ μαϊ φρέντς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το ότι ο Μεταξάς -προς τιμήν του- είπε το ΟΧΙ δεν τον απαλάσσει από τα εγκλήματά του κατά του ελληνικού λαού.
  Βασάνισε, λεηλάτησε, σκότωσε, προπαγάνδισε κατά τη διάρκεια της 4ετούς δικτατορίας του.
  Όταν ήρθε το τελεσίγραφο απ΄το Μουσολίνι, αυτός βέβαια έκανε αυτό που έπρεπε. Και συμφωνώ ότι ο ελληνικός λαός, ανεξατρήτως της επιθυμίας του για το ΟΧΙ, δεν το είπε μόνος του. Το είπε διά στόματος Μεταξά. Θα μπορούσε κάλλιστα αυτός να λειτουργήσε αλά ΓΑΠ, αλλά προς τιμήν του δεν το έκανε.
  Στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.
  Γι' αυτό και ο Μεταξάς δεν μνημονεύεται όπως π.χ. ο Παπαδόπουλος ή ο Ιωαννίδης που μνημονεύονται μόνο για τα εγκλήματά τους, αλλά σε όλες τις επετείους γίνεται αναφορά στο μεγάλο ΟΧΙ που είπε, παρότι είχε διαπράξει εγκλήματα κατά της χώρας και του λαού της προηγουμένως.
  Έγκλημα και εσχάτη προδοσία είναι η κατάλυση της δημοκρατίας και η επιβολή δικτατορίας.
  Εγκλημα σιχαμερό είναι και οι εκτελέσεις και οι βασανισμοί πολιτών της χώρας, με την κατηγορία του αντιφρονούντα.
  Ναι, μπράβο του για το ΟΧΙ που είπε, αλλά μη φτάσουμε λοιπόν και στο άλλο άκρο και επικροτούμε φασίστες σαν το Μεταξά για την εν γένει παρουσία τους.

  Καλή χρονιά, ντήαρ φρεντ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπλεγμένοι στα στερεότυπα (σχετικό βέβαια είναι αυτό). Ήθελα μόνον να πω ότι αν μας δίναν το 10% της αρνητικής πληροφορίας για τον ΓΑΠ, αναλογικά με τον τυποποιημένο Μεταξά, θα έπρεπε να ανεβάσουμε τον δεύτερο, γιατί δεν θα υπήρχε περιθώριο στην κλίμακα για τον πρώτο. Αρπάχτηκα δηλ. στο σχόλιό μου από τον γενικό χαρακτηρισμό του Μεταξά, που εκτιμώ ότι οφείλεται στην παραπληροφόρηση και διατηρείται χάρη στα ισχυρότατα (επιμένω) ενοχικά σύνδρομα που ξέρουμε ότι μας απειλούν καθημερινά (διστάζουμε να πούμε κάτι που είναι περιθωριακό) και που αποδεικνύουν (αυτό είναι το ωραίο) ότι το κακό έχει τη δύναμη να νικά εύκολα την καλοσύνη (έτσι μας θεωρώ). Η δεύτερη σε σχέση με την τρίτη πρότασή σου περιέχει την αντίφαση. Ελπίζω να καταλάβεις τι εννοώ, γιατί είναι παρεξηγήσιμο και η λύση δεν είναι η αντιστροφή.
  Για αντίστοιχο ζήτημα, βλ "Καποδίστριας". Για γενική παγίδευση: βλ. "η Ελλάδα είναι ένα μικρό κράτος", "η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη", "η πολιτισμένη Ευρώπη", "αριστεροί-δεξιοί", "καπιταλιστές-κομμουνιστές", "εθνικόφρονες-κομμουνιστοσυμμορίτες", "βασιλικοί-βενιζελικοί", "αυτόχθονες-μεγαλοϊδεάτες" κλπ κλπ

  Γι αυτό δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος για το 2012. Και στα απλά, κολλάμε. Στις επι μέρους προτάσεις συμφωνούμε, στις γενικές περιγραφές διαφωνούμε. Μετράει ο τρόπος που έχουμε καταχωρημένες μέσα μας τις επιμέρους πληροφορίες, έστι ώστε να σχηματίζεται ένα τελικό, προαποφασισμένο αποτέλεσμα τρίτων,που μας ταιριάζει, φοριέται με την κοινωνική καθημερινότητά μας.

  Μην το πάρεις ως υποτιμητικό υπονοούμενο, δεν έχω τέτοια πρόθεση, άλλωστε θα μπορούσα να μιλάω όπως μιλάμε εμείς, με τον εαυτό μου όπως εκφραζόταν πριν λίγα χρόνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θα σταθώ μόνο στο θέμα της αντίφασης που θίγεις.
  Αυτή η αντίφαση ήταν επιτηδευμένη.
  Διότι και οι άνθρωποι δεν είμαστε ευθεία γραμμή.
  Δε μ' αρέσει το δίπολο "απόλυτου καλού-απόλυτου κακού" αλά... Χόλυγουντ.
  Κι ο χειρότερος δυνάστης μπορεί να κάνει μια γενναία πράξη.
  Κι ο ειλικρινέστερος επαναστάτης μπορεί να κάνει μια ποταπή πράξη.

  Και προσπαθώ κι εγώ να βλέπω πέρα απ' τα στερεότυπα της κατεστημένης ιστορίας.
  Αυτό βέβαια δε σημαίνει οτι όλα όσα αναφέρει η κατεστημένη ιστορία είναι ψέματα.
  Υπάρχουν πολλά ψέματα αλλά και πολλές αλήθειες.
  Χρειάζεται κριτική σκέψη και φίλτρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συμφωνούμε απόλυτα στο πλαίσιο αυτό που έβαλες.
  Καλή Χρονιά !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μακάρι το 2011 να μας έκανε σοφότερους και να αντιμετωπίσουμε αναλόγως το νέο έτος.

  Καλή χρονιά και... να σε βλέπουμε!
  (αν θες, άφηνε κι ένα ψευδώνυμο για να "αναγνωριζόμαστε"!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή