Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Ποιος φοβάται το Δημοψήφισμα;;;Ξεκαθαρίζω ότι το Δημοψήφισμα έπρεπε να είχε γίνει στις αρχές του 2010 και να αποφασίσει ο λαός αν επιθυμεί να υπαχθεί κάτω απ' το Μνημόνιο ή να συνεχίσει με κάποιον άλλο δρόμο.
Αυτό δεν έγινε και γι' αυτό ο Παπανδρέου κατηγορείται για πολιτική απονομιμοποίηση της Κυβέρνησής του.
Αν ο λαός αποφάσιζε ΝΑΙ θα λουζόταν τα σημερινά χωρίς να βγάζει άχνα (τουλάχιστον η πλειοψηφία που θα ψήφιζε ναι).
Αν ο λαός αποφάσιζε ΟΧΙ, τότε θα απέφευγε την καταστροφή του Μνημονίου και θα έπαιρνε και την ευθύνη του άλλου δρόμου.


Τώρα ανεξαρτήτως προθέσεων του ΓΑΠ, τις οποίες ακόμη αγνοώ, δίνεται η ευκαιρία στον Ελληνικό Λαό να εκφραστεί αδιαμεσολάβητα και να πει το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ στην προδοτική, για το Λαό και τη χώρα, Δανειακή Σύμβαση.
Και ή θα νομιμοποιηθεί η Τροικανή κατοχή στην Ελλάδα ή θα αποφασιστεί η απελευθέρωση της Ελλάδας, με την ελπίδα που θα γεννήσει αυτή αλλά και τους κινδύνους της.


Θα περίμενε κανείς αυτή η απόφαση να βρει σύμφωνο -εκτός του λαού-  και ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου.
ΑΛΛΑ...
Βλέπουμε το αντίθετο από ΟΛΟΥΣ!


Αρχικά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αυτομολούν ένας-ένας, όχι για άλλο λόγο, αλλά για να πέσει η Κυβέρνηση πριν επιτραπεί στο Λαό να εκφραστεί.
Ιδιαιτέρως η "εκσυγχρονιστική" πτέρυγα του κόμματος έχει βγάλει φλίκταινες.
Και η ΓΑΠική έχει βγάλει, μεταξύ μας, αλλά αφού είναι απόφαση του αρχηγού τους, το βουλώνουν προς το παρόν, τουλάχιστον επισήμως.
Έτσι επιχειρείται η όψιμη ανατροπή της Κυβέρνησης εκ των έσω, προκειμένου να μην προλάβει ο λαός να εκφραστεί
Η ΝΔ πάλι μπροστά στον "εθνικό κίνδυνο" να εκφραστεί ο λαός (!!!) απειλεί ότι θα αποχωρήσει σύσσωμη η Κ.Ο. του κόμματος από τη Βουλή για να προκαλέσει εκλογές και να πάρουν αυτοί τις (πρωθ-)υπουργικές καρεκλίτσες και να λειτουργούν και αυτοί ερήμην του λαού, να υπογράψουν τα νέα Μνημόνια και η ζωή να συνεχίζεται...


Ο Λα.Ο.Σ., ως κόμμα ακροδεξιό, προφανώς και βγάζει σπυράκια όταν ακούει για δημοψηφίσματα, Λαό (χωρίς αρχικά) και Δημοκρατική έκφραση.
Δεν περίμενα κάτι άλλο από αυτούς έτσι κι αλλιώς.


Το ΚΚΕ λέει τα κλασικά δικά του και, αν και θεωρεί αποπροσανατολιστικό το δίλημμα του δημοψηφίσματος, σε ανακοίνωσή του καλεί το λαό να αποφασίσει το αγωνιστικό ΟΧΙ. Αν και ο εκπρόσωπός του είπε "κάτω η κυβέρνηση, εκλογές τώρα!".
Άρα δεν πολυψήνεται για το Δημοψήφισμα αν και κόμμα της λαικής εξουσίας...


Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί το Δημοψήφισμα τρικ για παραπλάνηση του λαού και ζητά, αντί για δημοψήφισμα, εκλογές τώρα! Ποιος; Ο ΣΥΡΙΖΑ που διά στόματος του προέδρου του ζητούσε δημοψήφισμα για την ένταξη στο Μνημόνιο πριν ενταχθεί η χώρα σ' αυτό.
Τώρα λέει αφενός ότι ο Λαός θα αποφασίσει ΟΧΙ, αλλά αφετέρου θεωρεί εκβιαστικό το δίλημμα... άρα δεν ψήνεται ούτε αυτός!


Η Ντόρα, ως γνήσιο τέκνο Μητσοτάκη προφανώς και αντιτίθεται σε κάθε έκφραση της δημοκρατικής θέλησης -και ύπαρξης- του λαού, οπότε προφανώς είναι εναντίον της διενέργειας δημοψηφίσματος.


Η Δημ. Αρ. διά στόματος Κουβέλη θεωρεί "ευθεία, καθαρή και έντιμη πολιτική λύση μόνο τις εκλογές". Άρα αντίθετη κι αυτή στο Δημοψήφισμα.


Έψαξα στο διαδίκτυο να βρω κάποια πολιτική δύναμη που να είναι υπέρ της δινέργειας Δημοψηφίσματος για τη Δανειακή Σύμβαση.
Και βρήκα μόνο δύο... κι αυτές εκτός Βουλής!


Πρώτα, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής του Αλέκου Αλαβάνου χαιρέτησε την προοπτική είτε δημοψηφίσματος είτε εκλογών, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων:
"Σε μια φάση πολύ πιο άγριας καπιταλιστικής επίθεσης απ΄ ότι πριν σχεδόν μια δεκαετία, το ελληνικό «όχι» – είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα – θα έχει ακόμα πιο βαθιές επιπτώσεις από τη μεγάλη νίκη του γαλλικού λαού στο δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα. Γι’ αυτό και ο ομόθυμος φόβος όλου του ευρωπαϊκού κατεστημένου που θεωρεί την προσφυγή στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού ως κουτί της Πανδώρας για τα σχέδια τους. "

Και στη συνέχεια το Ε.ΠΑ.Μ. του Δημήτρη Καζάκη ανακοίνωσε το εξής:
"Το ΕΠΑΜ καλεί σε ευρύ μέτωπο για την άμεση προσφυγή σε δημοψήφισμα με σκοπό την καταδίκη της συμφωνίας επίσημης πτώχευσης της Ελλάδας από την ευρωζώνη."

Κανείς άλλος... Μόνο οι παραπάνω ζητούν την άμεση έκφραση του λαού.
Όλοι οι άλλοι τσάμπα μάγκες και υποκριτές.


Με λίγα λόγια, σύσσωμο το πολιτικό σύστημα από τα δεξιά ως τα αριστερά, από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ως τον ΛΑΟΣ και τον ΣΥΡΙΖΑ... αντιτίθεται στη γνησιότερη έκφραση του λαού που λέγεται Δημοψήφισμα.
Άλλοι θεωρούν αντισυνταγματική τη διενέργεια Δημοψηφίσματος, άλλοι καλούν σε... αποχή, άλλοι κάνουν το κορόιδο, άλλοι βρίσκουν λύση μόνο τις εκλογές.


Όλα αυτά γιατί;;;
Γιατί είναι ολιγάρχες!
Γιατί απλούστατα όλοι θέλουν να μιλούν για μας χωρίς εμάς!
Όλοι βγάζουν σπυράκια στην ουσία της Δημοκρατίας!!!
Αντιτίθενται στη γνήσια λαικη έκφραση!
Για να συνεχίσουν να υπηρετούν ο καθένας τον ύπουλο ρόλο του εντός του πολιτικού συστήματος, άλλος παίζοντας τον εξουσιαστή και άλλος τον αντεξουσιαστή, άλλος παίζοντας τον αποφασίζοντα και άλλος τον διαμαρτυρόμενο.
Γιατί απλούστατα μας θέλουν όλους σιωπηλούς στο μαντρί τους!
Έχει χεστεί πατόκορφα το πολιτικό και το οικονομικό σύστημα από την πιθανότητα ο λαός να πει το δεύτερο μεγάλο ΟΧΙ στη νεοελληνική Ιστορία.


Και ζητούν εκλογές για να μιλά πάλι ο λαός δι' αντιπροσώπου.
ΌΧΙ κύριοι δεξιοί κι αριστεροί!
Πρώτα δημοψήφισμα!
Πρώτα θα μιλήσει ο λαός επί του πρακτέου, ψηφίζοντας ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Κατοχή της Ελλάδας και στην αιώνια Πτώχευση και εξαθλίωση του Λαού της και μετά με βάση την απόφαση αυτή θα πορευτούμε σε εκλογές, αναλόγως του αποτελέσματος της έκφρασης του Λαού.


Κλείνοντας θέλω απ' αυτή τη μικρή γωνιά του διαδικτύου να καλέσω τουλάχιστον τις δυνάμεις της Αριστεράς, που επαγγέλλονται τη λαική εξουσία ή την Άμεση Δημοκρατία, όχι μόνο να αποδεχτούν, αλλά  κυρίως να αγωνιστούν για να γίνει το Δημοψήφισμα.


Σε κάθε άλλη περίπτωση, ξεμπροστιάζονται ως δυνάμεις του συστήματος και μπαίνουν στο κάδρο της προδοσίας δίπλα σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ.


Διαλέγουν και παίρνουν σε ποια μεριά θα είναι.
Η πιο μεγάλη ώρα είναι ΤΩΡΑ!!!


Και επειδή το οικονομικοπολιτικό σύστημα θα πολεμήσει αγρίως την προοπτική του Δημοψηφίσματος θεωρώ πιο πιθανό να μη γίνει τελικά.
Αλλά εμείς, ο Λαός πρέπει να αγωνιστούμε για να γίνει το Δημοψήφισμα, σε πείσμα των μαριονετών του πολιτικού συστήματος.
Ο ΓΑΠ άθελά του δείχνει το δρόμο στο Λαό: Το δρόμο να τον ανατρέψει!
Και το γάντι που μας πετάει ο ΓΑΠ, οφείλουμε να το σηκώσουμε.
Αλλιώς καλύτερα ας είμαστε πολιτικά ειλικρινείς και τίμιοι και ας βγάλουμε όλοι το σκασμό...

16 σχόλια:

 1. Μόλις το ανέβασα!!
  http://axinosp.blogspot.com/2011/11/blog-post_5331.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όμως ο “αχυράνθρωπος” της Μέρκελ έχει ήδη ανακατέψει την τράπουλα και το παιχνίδι δεν μπορεί να συνεχιστεί όπως πριν. Αυτό σημαίνει πρώτα απ' όλα πως η νέα συγκυρία δεν μπορεί να αναλυθεί με τα ερμηνευτικά σχήματα της προηγούμενης. Βέβαια από μια αριστερά που έκανε πάνω μισό αιώνα να αντιληφθεί κάποια από τα λάθη της απέναντι στον Άρη Βελουχιώτη, δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι δύναται να προσδιορίσει τα "νέα καθήκοντα" στην "νέα κατάσταση"...

  Περισσότερα, εδώ:Τώρα η τράπουλα ανακατεύτηκε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αντιγράφω από το πολύ εύστοχο κείμενο της Ένωσης Οπαδών Σύριζα:

  "Το σύνολο σχεδόν της αριστεράς στο τόπο μας συνεχίζει να ασχολείται με την δίκη προθέσεων του Γ. Παπανδρέου και κλείνει τα μάτια του μπροστά στις εξελίξεις που προκάλεσε η απόφαση για το δημοψήφισμα: Οι αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό έχουν αλλάξει ήδη το πολιτικό σκηνικό."

  "Παρ΄ όλα αυτά, στην νέα πολιτική συγκυρία αναβαθμίζεται ο “αστάθμητος” λαϊκός παράγοντας. Ακριβώς αυτός ο παράγοντας είναι αυτός που έριξε χθες τα χρηματιστήρια και εξόργισε τα επιτελεία της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Και αυτόν τον παράγοντα, δεν τον φοβάται μόνον ο αστισμός αλλά και ένα μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς. Γιαυτό χθες βρέθηκαν στα ίδια χαρακώματα η Παπαρήγα, ο Κουβέλης, ο Τσίπρας, ο Σαμαράς, ο Καρατζαφέρης, η Μ. Αποστολάκη, η Β. Παπανδρέου, ο Σαρκοζί και η Μέρκελ αναζητώντας αγωνιωδώς λύσεις για να εξαλείψουν τις διαταραχές που εκδηλώθηκαν από την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, ώστε το σύστημα να επιστρέψει στην ομαλότητα."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και γιατί όχι τελικά δημοψήφισμα;

  Η ελληνική αστική τάξη και τα επιτελεία της έπαθαν αμόκ στην προοπτική του δημοψηφίσματος και ενός αποτελέσματος που θα έχει ένα πιθανό αποτέλεσμα να βγει η Ελλάδα από την ΕΕ και το ευρώ. Τα κανάλια αφήνιασαν: Ούτε ο Ανδρέας δεν τόλμησε κάτι τέτοιο, πως είναι δυνατόν να αποφασίσει ο λαός για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, κλπ, κλπ.
  Ο ΓΑΠ, σε αντιδιαστολή με τους μειωτικούς χλευασμούς που ακούγονταν για τις ικανότητές του, απέδειξε ότι είναι ένας αστός πολιτικός μεγάλου διαμετρήματος. Ξαναθύμισε ότι πολιτικός δεν είναι μόνο ένας καλός λογιστής – διαχειριστής, αλλά ένας που δεν διστάζει σε πολιτικές πρωτοβουλίες.

  Continue reading → http://t.co/DKyiJNVV 3

  ΕΠΙΣΗΣ: Περί δημοψηφίσματος και άλλων δαιμονίων http://t.co/VTX0gZdY

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μα είναι δυνατόν να τοποθετούμαστε επί δημοψηφίσματος λες και οι όροι της ενδεχόμενης διεξαγωγής του θα είναι δεδομένα καθαροί; Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τις εκλογές, κι εκεί η "κοινή γνώμη" πάει όπου τη φυσάει ο άνεμος της κρατικής προπαγάνδας αλλά δεν υπάρχει ο κίνδυνος της ανατροπής κρίσιμων εργαλείων για την επιβίωση του συστήματος, όπως οι δανειακές συμβάσεις και οι εκποιήσεις με μανδύα "βοηθείας". Γιατί ή πράσινο θα βγει, ή μπλε, ή τέλος πάντων πρασινομαυρομπλέ.
  Στο κάτω κάτω μην ξεχνάμε πως υπάρχουν τρόποι να διατυπώνονται ερωτήσεις (και σε δημοψηφίσματα) που δεν χωρούν "μεγάλα" ναι ή "μεγάλα" όχι. Πως το λέγανε οι αγιυόπαιδες παλιότερα: "το ξέρει η μάνα σου πως είσαι πούστης;". Δεν αρκεί να θέλεις να τους τρίψεις ένα όχι στη μάπα. Πρέπει να μπορείς κιόλας.
  Πως λοιπόν η αριστερά (τσουβαληδόν) να πει έτσι απλά "ναι, να γίνει δημοψήφισμα";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Παραθετω και άλλες ενδιαφέρουσες απόψεις επί του θέματος:


  Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΩΣ ΡΑΜΠΟ, ΩΣ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ, ΩΣ ΦΡΟΥΔΙΚΟΣ, ΩΣ ΜΕΤΑΣΤΡΟΥΚΤΟΥΡΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΩΣ JIGSAW
  http://celinathens.blogspot.com/2011/11/jigsaw.html

  "Εκβιασμός" αλλά και "ευκαιρία" το δημοψήφισμα για την αριστερά
  http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2011/11/blog-post_4594.html


  Έτσι κι’ αλλιώς, να γίνει δημοψήφισμα!
  http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/11/02/%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%be%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Στρατολάτη, αντιλαμβάνομαι τον προβλημτισμό σου περί του διλήμματος του Δημοψηφίσματος.
  Αλλά στο χέρι του λαού (και της αριστεράς, αν ήθελε) είναι να αγωνιστεί για να γίνει αυτό το Δημοψήφισμα και να γίνει με το δικαιότερο δυνατό δίλημμα.

  Άμα λες "όχι" στο Δημοψήφισμα, τότε δεν εχεις και λόγο στην ακτάρτιση του ερωτήματος.
  Και όσο το απορρίπτουν τόσο δίνουν το γήπεδο στον ΓΑΠ να διαλέξει το δίλημμα που θέλει χωρίς πιέσεις κλπ και επιπροσθέτως άλλο τόσο δίνουν και ένα μίνιμουμ συμπάθειας στον ΓΑΠ που... "θελει να εκφραστεί ο λαός, σε αντίθεση με τους άλλους που δε θελουν να εκφραστεί ο λαός".

  Παράνοια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Και ενα πολύ έξυπνο σχόλιο ενός ανώνυμου από το http://enosy.blogspot.com/2011/11/blog-post.html

  Λοιπόν έχουμε και λέμε:

  ΟΧΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ έλαβε:

  Μίκης, Λοβέρδος, Βάσω Παπανδρέου, ΚΚΕ, Καΐλή, Σαρκοζί, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Σαμαράς, αγορές κ.λπ.

  ΝΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ έλαβε (ή μισοέλαβε):
  ΕΟΣ
  ΝΑΡ
  Καζάκης
  Μέτωπο
  και κάτι άλλοι ψιλοί...

  Νικητής ο Εθνικός Κορμός και η καθεύδουσα Αριστερά!

  Γεια σου Αλέξη! Γεια σου Αλέκα! Τι χαμπάρια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αναδημοσιεύσαμε το κείμενο σας εδώ:
  3 Κείμενα για το δημοψήφισμα … (http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/)
  Θα παρακαλούσαμε να μας δώσετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – στείλτε την εδώ : ormithiella@hotmail.gr.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. http://ellinaki.blogspot.com/2011/11/intermission-54-edition.html
  (με εξαιρετικά σχόλια)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Το πιο πετυχημένο σχόλιο απ' το παραπάνω link ήταν το εξής:
  Όπως έλεγε κι ο Wilde, "There are only two tragedies in life: one is not getting what one wants, and the other is getting it."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ρε φίλε!!!!!!!!!!!!!!!!!!κι εγώ έψαχνα στο διαδίκτυο μια άποψη σαν τη δική μου, και πουθενά! και άρχισα να αναρωτιέμαι, τι στο καλό, είμαι εγώ ο περίεργος? εγώ τα βλέπω διαφορετικά? πρώτη φορά που θα αποφασίζαμε ο κάθε ένας Έλληνας για τον εαυτό του, αν θέλουμε ή όχι το κωλομνημόνιο μαζί με τις συνέπειες του να έχουμε την Τρόικα ή να πορευτούμε μόνοι μας, και είπα: τέλεια! κανένας δεν θα έχει να χρεώνει σε άλλους (αντιπροσώπους στη Βουλή, κόμματα μεταξύ τους, συνδικαλιστές σε μέλη κ.ο.κ.) την ευθύνη για αποφάσεις που πάρθηκαν ερήμην μας (μέσα στη Βουλή, αλλά από πολιτικούς που βρίζουμε και γιουχάρουμε και απορρίψαμε), ο καθένας θα αποφασίσει για το μέλλον του. Πρώτη φορά που μας έθεσαν προ των ευθυνών μας, που θα αποφασίζαμε εμείς για το μέλλον μας (ή για το παρόν μας, τέτοιες που είναι οι ώρες). Και σοκαρίστηκα που κανένας δεν το είδε έτσι! Μα κανένας????????Τι στο καλό? Και από τα κανάλια ούτε ξώφαλτσα σαν παραφωνία να μην ακουστεί η πιθανότητα κάποιος να το βλέπει έτσι? Δεν ξέρω! Είμαστε απίστευτοι! Δηλαδή τώρα που θα γίνουν εκλογές και θα ψηφίσουν το μνημόνιο στη βουλή αναγκαστικά (για να συνεχίζουν να παίρνουν τους μισθούς τους -sorry: "βουλευτικές αποζημιώσεις" λέγονται, λες και πάθανε κάτι κακό και τις δικαιούνται- θα σταματήσουν να διαμαρτύρονται οι Ελληνες για τα χάλια ΜΑΣ? Είμαστε άξιοι των αποφάσεών μας, των εκλεγμένων μας, και της ιστορίας μας. Και δεν ασπάζομαι κανενός είδους ιδέες αναρχίας-ισμού. Απλά θέλω να ζω με νόμους δίκαιους και να είμαι ισότιμος πολίτης στα χρέη μου και στα κέρδη μου, τόσο εγώ όσο και ο ...ιδιοκτήτης του mega, του αντ1, της Ελευθεροτυπίας, των Νέων, ο προϊστάμενος της (κάθε) ΔΟΥ, ο μπάρμπας στην Κορώνη και... (ο κατάλογος είναι ατελείωτος).
  Τώρα θα είμαστε... 2 με την ίδια γνώμη? :p

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Καλησπέρα φίλε!
  Δεν είμαστε μόνο δύο!
  Ευτυχώς δεν είμαστε μόνο δύο γιατί θα χαμε φορέσει ζουρλομανδύα.
  Αν δεις παραπάνω στα σχόλια υπάρχουν ενδεικτικά και αρκετά άλλα link που έχουν παρόμοια σκέψη.
  Και μάντεψε: δεν προέρχονται από τα κόμματα και τα ΜΜΕ των πουλημένων!
  Είαμστε πολλοί και γι αυτό προσπαθούν τα πουλημένα ΜΜΕ να πνίξουν τη φωνή μας.

  Συμφωνώ με όλο το σκεπτικό σου.
  Είναι η ουσία της Δημοκρατίας.

  Αλλά δυστυχώς δε θα κληθούμε να αποφασίσουμε εμείς, αφού μπροστά στο φόβο να πει ο λαός ένα ξεγυρισμένο ΟΧΙ, όλοι τελικά τα βρήκαν και κάνουν συγκυβέρνηση με τους τραπεζίτες Προβόπουλο και Παπαδήμο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Παίζουν μαζί μας και προσπαθούν να μας ελέγξουν και υπάρχουν πολλά ερωτηματικά γιατί τελικά η νέα κυβέρνηση που θα γίνει, υπόσχετε να εφαρμόσει την νέα δανειακή σύμβαση και μάλιστα γρήγορα……….
  Που διαπραγματευτικέ ο ΓΑΠ…? Τότε γιατί θέλουν να κάνουν νέα κυβέρνηση…? Τελικά όλοι οι πολιτικοί αρχηγού προστατεύουν την πορεία που ακόλουθη ο ΓΑΠ στην Ευρώπη……………
  Και βλέπουμε τελικά ποιο ήταν το σύνθημα όλων ΜΜΕ και πολιτικών? ΟΧΙ απομάκρυνση από το μαντρί της Ευρωπαϊκής ένωση και την άνευ όρων παράδοση και υποτέλεια των ελλήνων σε αυτούς !!!!!!!!!!!!!
  Δεν βλέπω ούτε να διαβάσουν τώρα την νέα δανειακή σύμβαση λες και διάβασαν την προηγούμενη, καιρός είναι να ξυπνήσουμε.
  Προσπαθούν την χειραγωγία μας και τεχνηέντως με παραπληροφόρηση και αντιφατικές δηλώσεις και πισωγυρίσματα μα μπερδεύουν και μας αποπροσανατολίζουν.
  Ξυπνάτε !!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ααααα, Μαζεστίξ μου ανεβάζεις την πίεση!
  Που το είδες βρε το "όχι στο δημοψήφισμα";
  Η θέση του ΚΚΕ είναι: "Το δίλημμα είναι αποπροσανατολιστικό αλλά αν πραγματοποιηθεί ο λαός να πάρει μέρος αγωνιστικά ψηφίζοντας ΟΧΙ".
  Επίσημη ανακοίνωση είναι, στο σάϊτ του ΚΚΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Στρατολάτη, κρατήσου! Σε χρειαζόμαστε! :-)

  Δεν είπα κάτι διαφορετικό.
  Γράφω ξεκάθαρα στην ανάρτηση το εξής:

  {Το ΚΚΕ λέει τα κλασικά δικά του και, αν και θεωρεί αποπροσανατολιστικό το δίλημμα του δημοψηφίσματος, σε ανακοίνωσή του καλεί το λαό να αποφασίσει το αγωνιστικό ΟΧΙ. Αν και ο εκπρόσωπός του είπε "κάτω η κυβέρνηση, εκλογές τώρα!".}

  Από την ανακοίνωση του ΚΚΕ το αντέγραψα.
  Είπα ότι δε θέει το δημοψήφισμα, αλλά εφόσον αυτό γίνει, θα στηρίξει το ΟΧΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή