Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Της Αγίας Βαρβάρας (4/12) λέμε ΟΧΙ στη Βαρβαρότητα!Και η μπίλια έκατσε στις 4 του Δεκέμβρη λοιπόν!
Η ημερομηνία και το δίλημμα του Δημοψηφίσματος καθορίστηκαν φυσικά από Μέρκελ και Σαρκοζί.

Αλλά αυτή η μέρα θα ενταχθεί στα μελλοντικά αφιερώματα "Σαν Σήμερα" και θα αναφέρεται από τον ιστορικό του μέλλοντος είτε με καμάρι είτε με ντροπή.

Είναι στο χέρι του Ελληνικού Λαού πλέον να πει το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ.

Τόσα χρόνια οι ιστορικοί διαφνωνούν μεταξύ τους για το αν το ΟΧΙ στους Ιταλούς το είπε ο Μεταξάς αυτενεργώντας ή εξαναγκασμένος από το Λαό.
Και άκρη δε θα βγει ποτέ καθώς ο μόνος που μπορεί να μας δώσει την απάντηση για τις πραγματικές προθέσεις του, απεβίωσε το 1941.

Ο Ιστορικός του Μέλλοντος λοιπόν δε θα χρειαστεί να μπει σε τέτοιο δίλημμα.
Ό,τι κι αν γίνει, θα είναι απόφαση του Ελληνικού Λαού και πλέον η ιστορική ευθύνη βαραίενι τις πλάτες του.
Μένει να αποδειχτεί αν οι πλάτες του είναι ακόμη γερές και τα μπράτσα του στιβαρά για να κρατήσει ως άλλος Άτλας την Ελλάδα όρθια.

Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη διχάλα:
1)το δρόμο της εξάρτησης από την Ε.Ε. και τα Μνημόνιά της
2)το δρόμο της εθνικής ανεξαρτησίας και της ανασυγκρότησης

Στη μυθολογία, ο Ηρακλής όταν βρέθηκε σε παρόμοιο δίλημμα, διάλεξε τον επίπονο δρόμο, αυτόν της Αρετής και παρά τις μεγάλες δυσκολίες που συνάντησε δικαιώθηκε για την επιλογή του να απορρίψει το δρόμο της Κακίας που θα του προσέφερε μια φαινομενική και πρόσκαιρη απόλαυση.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
Ο ηττημένος τι θα κάνει;
Προφανώς και θα σεβαστεί το αποτέλεσμα.
Όποιο κι αν είναι αυτό.
Σεβασμός στο αποτέλεσμα δε σημαίνει σιωπή βέβαια.
Ούτε του ενός ούτε του άλλου.

Αλλά σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα νομιμοποιήσει καθαρά την κάθε έκβαση.
Αν νικήσει το ΝΑΙ, συνεχίζουμε κανονικά και ομαλά με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να εναλάσσονται στην εξουσία και να συναλάσσονται με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ για να μας υποβάλλουν στα Μνημόνια της Χρεωκοπίας, της Εξαθλίωσης και της Υποδούλωσης.
Οι αντιδράσεις της μειοψηφίας δε θα πάψουν, αλλά αναμφισβήτητα θα εχουν δεχτεί ισχυρότατο πλήγμα, αφού ουσιαστικά ο Λαός θα έχει αποδεχτεί έστω και με μαύρη καρδιά την Κατοχή, ενδίδοντας στον εκβιασμό του ΓΑΠ.

Αν νικήσει το ΟΧΙ τότε σημαίνει η απαρχή της ανατροπής του οικονομικο-πολιτικού συστήματος, αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, συμμετοχή του λαού στις αποφάσεις, αρχή της εφαρμογής άλλης πολιτικής που θα παρακάμπτει τα Μνημόνια της Πτώχευσης και φυσικά αρχή της ουσιαστικής ανοικοδόμησης της ελληνικής οικονομίας.
Και θα σημάνει και την έναρξη της έμπρακτης πολιτικής λαικής αντίστασης των λαών της Ευρώπης στα δολοφονικά και απάνθρωπα σχέδια των ηγετών της Ε.Ε. και των ομοτράπεζών τους.
Όπως τότε.
Όπως στο Γοργοπόταμο, όπως στο Μάλεμε, όπως στο Ρούπελ, όπως στην Πίνδο, όπως στην Ακρόπολη όπου υπεστάλη η Ναζιστική σημαία για πρώτη φορά στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Πολέμου.

Πριν 2 χρόνια στις 4 του Νοέμβρη στο δίλημμα "Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα" ο Ελληνικός Λαός επέλεξε Σοσιαλισμό εκλέγοντας τον Κύριο "Λεφτά Υπάρχουν", τον απατεώνα των υποσχέσεων και των παροχών.

Στις 4 του Δεκέμβρη, ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού, ο Ελληνικός Λαός καλείται να αποδεχτεί ή να ακυρώσει τη Σύμβαση της Βαρβαρότητας που μας επιβάλλει ο πρώην Σοσιαλιστής και νυν Βάρβαρος και τα αφεντικά του στην Ε.Ε και το ΔΝΤ.

Και "πας μη βάρβαρος.... Έλλην"!
Όποιος δηλαδή στον κόσμο αυτή τη στιγμή εχθρεύεται και αντιμάχεται τη Βαρβαρότητα των Αγορών, είναι Έλληνας, ανεξαρτήτου χρώματος, προέλευσης και γλώσσας.
Στις 4 του Δεκέμβρη, λοιπόν, θα σηκώσουμε τη δάδα της Αντίστασης των Λαών για να ακολουθήσουν και όλοι οι υπόλοιποι "Έλληνες" απανταχού Γης!

6 σχόλια:

 1. Οι τελευταίες εξελίξεις λένε πως το δημοψήφισμα δεν θα γίνει ποτέ. Κάποιοι λένε ότι στη περίπτωση που πραγματοποιηθεί το ερώτημα θα είναι Ναι ή Όχι στο ευρώ. Ουσιαστικά δηλαδή οι ΜερκελοΣαρκοζήδες καθορίζουν το μέλλον της χώρας μας (μας;) όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος !

  Σε δήλωσή του ο Σαμαράς ζήτησε προσωρινή κυβέρνηση που θα κυρώσει τη δανειακή σύμβαση και θα οδηγήσει σε εκλογές.
  Άρα;
  Άρα πρώτα αποδεχόμαστε αυτά που αποφάσισαν άλλοι και μετά γυροφέρνουμε εντός της χώρας να παριστάνουμε τους αντιμνημονιακούς. Τσάμπα είναι!

  Τον Παπανδρέου δεν τον έχω ούτε για ικανό πολιτικό, ούτε για ευφυή άνθρωπο. Κατάφερε πάντως με τα περί δημοψηφίσματος να ξεβρακώσει ολόκληρο το πολιτικό συρφετό. Τράβηξε το καπάκι του βόθρου και αναδύθηκε όλη η πολιτική μπόχα. Φάνηκε πως όλοι αυτοί οι τσάμπα μάγκες φοράνε στριγγάκια.
  Και να σου πω και κάτι; Δε πιστεύω ότι ήθελε δημοψήφισμα ούτε και ο ίδιος. Φάνηκε όμως ότι δεν το θέλει και κανένας από τους υπόλοιπους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όπως τα λες έγιναν τα πράγματα.
  Αλλά επειδή είναι όπως τα λες, αποδεικνύεται ότι ο ΓΑΠ είναι ευφυέστατος και τετραπέρατος!

  Πηγαινοφέρνει την κατάσταση κατά το δοκούν.
  Ξεβράκωσε οριστικά το Σαμαρά αναγκάζοντάς τον να πει το ΝΑΙ στη Δανειακή Σύμβαση και να συναινέσει σε Συγκυβέρνηση.

  Τι άλλο πρέπει να κάνει για να μας αποδείξει ότι τελικά δεν είναι ο χαζός Γιωργάκης;

  Μας έχει εκθέσει όλους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Γιωργάκης δεν είναι τετραπέρατος, αλλά ηλίθιος! Κάποιοι ευφυείς σύμβουλοί του -πιθανότατα ο Νικολάκης- τον έπεισαν να το κάνει. Το άτομο είναι απλώς μαριονέτα!
  Και μια φιλική διόρθωση: το "ανεξαρτήτου χρώματος" είναι λάθος των ημιμαθών δημοσιογράφων. Το σωστό είναι "ανεξαρτήτως" και δεν κλείνεται, καθότι επίρρημα. Με τα κολυβογράμματά τους, έχουν επιβάλει το "οι επικεφαλείς" αντί του σωστού επικεφαλής (επί της κεφαλής, δηλαδή).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είτε ο ίδιος είναι έξυπνος είτε το επιτελείο του (σ.σ. ο αδερφός του), το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: παίζει στα δάχτυλα το πολιτικό σύστημα.
  Οποιοσδήποτε άλλος θα χε πέσει απ' τον 3ο μήνα του Μνημονίου.


  ΥΓ.:Δηλώνω ένοχος για το γραμματικό λάθος.
  Δε μου επιτρέπεται λόγω ιδιότητος...

  Και μια και το ρίξαμε στις διορθώσεις, να κάνω κι εγώ μία: η λέξη "κλίνεται" γράφεται με "ι" και όχι με "ει".

  (Η φιλολογική εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται ζεστό!)
  :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ιιιιιιιιιιιιιι! Πώς το έπαθα αυτό; Ο Παπανδρέου φταίει! Μου έχει πάρει και το ελάχιστο μυαλό που είχα!
  Ευχαριστώ, πάντως. :))))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Χαχαχχα

  Είδες τι μας κάνει Γιώργος;;;

  Όταν βλέπουμε όλη μέρα στην οθόνη έναν ανορθόγραφο πρωθυπουργό, αρχίζουμε και επηρεαζόμαστε κι εμείς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή