Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

Τα αιματοβαμμένα χέρια του Steve Jobs (Αγιοποίηση δολοφόνων)


Το όνομα του Steve Jobs το έμαθα λίγο καιρό πριν, όταν ήταν πια ετοιμοθάνατος.
Η διαδικασία αγιοποίησής του είχε ήδη ξεκινήσει.
Ο "μεγάλος οραματιστής", ο "καινοτόμος", ο μπλα μπλα μπλα....
Δεν έψαξα περί τίνους πρόκειται.
Με το που πέθανε, το internet γέμισε τα "συλληπητήρια" όχι μόνο των ισχυρών ομοτράπεζών του, αλλά και των φτωχών, κοινών συμπολιτών μας, που επηρεασμένοι σαφώς από τα ΜΜΕ έχυναν... μαύρο δάκρυ για αυτόν τον "μεγάλο άνθρωπο" όπως ανέφεραν πολλοί.
Ε δεν άντεξα, και έψαξα γι αυτόν.
Βρήκα λοιπόν πολλά ράμματα για τη γούνα του!
Και κάποια από αυτά τα αναδημοσίευσα παρακάτω...

Αυτός ο "μεγάλος άνθρωπος" λοιπόν ευθύνεται για πλήθος αυτοκτονιών των εργατών των επιχειρήσεών του στην Κίνα.
Κι η λύση για τις αυτοκτονίες φυσικά δεν ήταν η μείωση του ωραρίου, η βελτίωση των συνθηκών εργσίας ή η αύξηση του μεροκάματου...
Ε τι; Για μαλάκα τον περάσαμε το μακαρίτη;
Ο άνθρωπος ως μεγάλος καινοτόμος, αντιμετώπισε το πρόβλημα των αυτοκτονιών των εργατών του τοποθετώντας ένα δίχτυ για να κάνουν γκελ όσοι πέφτουν από τα παράθυρα... (βλ. φωτογραφία παρακάτω)
Σα να σου λέει "Άμα θες να πέσεις πέσε, αλλά μη λερώνεις την αυλή της επιχείρησής μου! Τράβα σπίτι σου κι αυτοκτόνα!"


Τα αποθεματικά της Apple σε ρευστό είναι μεγαλύτερα από τα αποθεματικά του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ!
Και η Κυβέρνηση των ΗΠΑ παίρνει δυσβάσταχτα μέτρα για τους πολίτες της χώρας που βιώνει την κρίση, τους στέλνει στην ανεργία, τους παγώνει τους μισθούς κλπ, ενώ μπορεί άνετα να σώσει τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών της, δημεύοντας την περιουσία ενός πολίτη της. Του Steve Jobs.
Τι λέτε; Είναι δίκαιο να οδηγούνται στη φτώχεια, στην ανεργία, στα παγκάκια, στην αυτοκτονία εκατομμύρια πολίτες μιας χώρας για να μην ενοχλήσουμε έναν; ΕΝΑΝ!!!


Νομίζω δε χρειάζεται να πει κανείς και πολλά παραπάνω γι αυτόν το μεγαλοκαρχαρία που "καινοτομούσε" πατώντας στο λαιμό τους εργαζομένους του.
Τα χέρια του ήταν αιματοβαμμένα.
Η καινοτομίες του μυρίζουν θανάτους εξαθλιωμένων εργατών.

Οφείλουμε πρώτα απ' όλα να αποχαιρετίσουμε, έστω και με καθυστέρηση, τους εργάτες που αυτοκτόνησαν δουλεύοντας στις επιχειρήσεις του, εξαιτίας της εξαθλίωσης που τους επέβαλλε ο "καινοτόμος".
Να 'ναι καλά όπου και να 'ναι και μακάρι να 'χει ηρεμήσει η ψυχή τους!

Και να θυμόμαστε φυσικά ότι η Κινεζοποίηση που επιχειρείται στη χώρα μας από την Ευρωπαική Ένωση, το ΔΝΤ και τις εναλασσόμενες συμπληρωματικές Κυβερνήσεις μας, σημαίνει αυτό ακριβώς το πράγμα: να δουλεύεις για τον κάθε μεγαλοκαρχαρία και να πέφτεις απ' τα παράθυρα επειδή δεν αντέχεις άλλο.
Φόρος τιμής, αν μη τι άλλο, στους -δολοφονημένους ουσιαστικά- πεσόντες Κινέζους εργάτες είναι η αντίσταση στην πολιτική της Κινεζοποίησης που επιχειρείται και στη χώρα μας.Για να δούμε λοιπόν ποιος ήταν ο Steve Jobs.
Αναδημοσιεύω από protagon.gr:

Οι Κινέζοι «σκλάβοι» της Foxconn (βασικός ανάδοχος κατασκευαστής της Apple) αυτοκτονούν λόγω των συνθηκών εργασίας στο εργοστάσιο της πόλης Shenzhen. Οι 28 μέρες δουλείας του 20χρονου ρεπόρτερ Liu Zhi Yi της κινέζικης εφημερίδας Southern Weekly , ήταν αρκετές για να καταγράψουν το δράμα των 400.000 υπαλλήλων (;) που παράγουν τα i-pods, i-Pads, i-Phones που όλοι ξέρουμε.
Μέσα σε μισό χρόνο 9 αυτοκτονίες και μέσα στον Απρίλη 30 απόπειρες. Η εταιρεία μάλιστα πήρε Βουδιστές καλόγερους για να εξορκίσουν το κακό! Η Foxconn προσλαμβάνει μόνο 20χρονους -για ευνόητους λόγους- οι οποίοι δουλεύουν σε καθεστώς υποτέλειας. Υπογράφουν ένα συμφωνητικό υπεραπασχόλησης στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η εταιρεία δεν φέρει καμμία ευθύνη για τις υπερωρίες. Είναι όρθιοι σχεδόν όλη τη μέρα, επαναλαμβάνουν τις ίδιες και τις ίδιες κινήσεις, κάνουν μόνο ένα ολιγόλεπτο διάλλειμα για πρόχειρο φαγητό και ένα ακόμη για λίγες ώρες ύπνο. Τόσο που ένας απ’ αυτούς είπε στον Liu ότι η πιο ευχάριστη στιγμή τη μέρας του, είναι όταν πέφτει ένα προϊόν στο έδαφος. Σκύβει για να το πιάσει και το σώμα αλλάζει στάση!

Οι σκλάβοι της Foxconn σύμφωνα με την Southern Weekly, δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, δεν μιλάνε και δεν αναπτύσσουν συζητήσεις και σχέσεις. Δεν έχουν δεσμούς, δεν έχουν εραστές, οι άνδρες φτιάχνονται με porn-videos που βλέπουν στα γειτονικά internet-café και δεν χαμογελάνε… Ή μάλλον χαμογελάνε στις 10 κάθε μήνα, μόνο. Τότε που κάνουν ουρές στα μηχανήματα ΑΤΜ, για να πάρουν τον μισθό τους, 900 Yuan δηλαδή 130$! Αγοράζουν λαχείαμαζί μεόνειρα τρελά για ακριβά αυτοκίνητα, σπίτια, δικές τους δουλειές.

Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση της Κίνας -που ενδιαφέρεται να αγοράσει μέρος του χρέους μας- προβληματίζεται έντονα με τις 300.000 αυτοκτονίες που σημειώνονται κάθε χρόνο στη χώρα, από τη στιγμή της οικονομικής της ανάκαμψης και έπειτα…

Οι λύσεις:
Το δίχτυ αποφυγής αυτοκτονιών στα εργοστάσια της Foxconn:


από: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=2309

Όσο για τον Jobs, ας του αφιερώσω ένα τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη, που μοιάζει να το έγραψε ακριβώς γι' αυτή την περίπτωση.Ένα γουρούνι λιγότερο...

Έχει αμάξι, έχει σπίτι,
όλα τα 'χει κι όμως πλήττει
και ξαφνικά παθαίνει συγκοπή.

Ξέρει κόλπα, έχει θέσεις,
μετοχές και καταθέσεις
και ξαφνικά παθαίνει συγκοπή.

Γι' αυτό σου λέω μη μου λες εμένα
για όλα αυτά τα μεγαλεία, τα παλάτια, τα λεφτά.
Γι' αυτό σου λέω εγώ είμαι μια χαρά
να κλαις τον άλλονε λοιπόν το φουκαρά.

Εγώ, κορίτσι μου γλυκό, έχω εσένα
αντί γι' αυτά τα μεγαλεία, τα παλάτια, τα λεφτά.
Εγώ κορίτσι μου είμαι μια χαρά
να κλαις τον άλλονε λοιπόν, τον φουκαρά.

Κονομάει, τη βγάζει φίνα,
στη Μαγιόρκα, στα καζίνα
και ξαφνικά παθαίνει συγκοπή.

Κάνει μια ζωή στρωμένη,
με γυναίκα κι ερωμένη
και ξαφνικά παθαίνει συγκοπή.

Γι' αυτό σου λέω μη μου λες εμένα
για όλα αυτά τα μεγαλεία, τα παλάτια, τα λεφτά.
Γι' αυτό σου λέω εγώ είμαι μια χαρά
να κλαις τον άλλονε λοιπόν το φουκαρά.

Εγώ, κορίτσι μου γλυκό, έχω εσένα
αντί γι' αυτά τα μεγαλεία, τα παλάτια, τα λεφτά.
Εγώ κορίτσι μου είμαι μια χαρά
να κλαις τον άλλονε λοιπόν, τον φουκαρά.ΥΓ.: Σχετικά με το θέμα, και για παραπάνω στοιχεία για τον αποθανόντα και τη δράση του, προτείνω να διαβάσετε και τα
http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/10/07/%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b2-%cf%84%ce%b6%ce%bf%ce%bc%cf%80%cf%82-%ce%b7-%ce%be%ce%b5%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%b7-%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b7/

http://revma.wordpress.com/2011/10/07/%ce%b7-%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d/

14 σχόλια:

 1. Τι μαλακια αρθρο.Κομπλεξικο μεχρι αηδιας,δειγμα της ηλιθιοτητας που διακρινει τον συγγραφεα.Πανε σε κανενα ψυχιατρο πριν ειναι αργα ελεεινε μισανθρωπε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. SIMFONO ME TON ANONIMO.PANE XEPLENE TO STOMA SOU PROTA PRIN PIASEIS TON JOBS.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτά τα σχόλια δείχνουν πόσο υπήκοοι είναι μερικοί.
  Άκου εκεί "να πλύνω το στόμα μου πριν μιλήσω για τον Jobs"!!!

  Άκου ανθρωπάκο, εσύ μπορεί να είσαι ο μαλάκας που τρώει φάπες απ' το αφεντικό και του λες κι ευχαριστώ που σε επαναφέρει στην τάξη.
  Μπορεί να είσαι το κορόιδο που αποδέχεται να πληρώσει, να φτωχύνει, να ματώσει για την κρίση που δημιούργησαν κερδοσκοπώντας οι Jobs αυτού του κόσμου.
  Μπορεί να είσαι αυτός που δέχεται να γίνεται θυσία η ζωή του προς όφελος των μεγαλοβιομηχάνων.
  Μπορεί να είσαι αυτός που κλαίει περισσότερο για το θάνατο του Jobs απ ό,τι για το θάνατο των εργατών, που προκαλείται από την ισόβια εκμετάλλευση από κάτι σκυλιά σαν τον Jobs.

  Είσαι αυτός ίσως που διαβάζοντας τα παραπάνω, δε βρήκες ούτε μια κουβέντα να πεις για τους ανθρώπους που πηδάνε απ τα παράθυρα εξαιτίας των δολοφονικών συνθηκών εργασίας που παρέχει ο κάθε Jobs.

  Εγώ πλένω το στόμα μου μόνο πριν μιλήσω για τους ανθρώπους που για να ζήσουν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους, αναγκάζονται να δουλεύουν εξοντωτικά ωράρια, με πενιχρά μεροκάματα, με το φόβο της απόλυσης και της φτώχειας πάνω απ το κεφάλι τους σ' όλη τους τη ζωή.
  Γι αυτούς που προκειμένου να ζήσουν την οικογένειά τους, υποβάλλονται παρά τη θέλησή τους σ' ένα ισόβιο βασανιστήριο.
  Και που για να ξεφύγουν από αυτό, η μόνη διέξοδος που βρίσκουν είναι ένα ανοιχτό παράθυρο από τον 35ο όροφο της επιχείρησης που εργάζονται.
  Γι αυτούς να πλύνω το στόμα μου πριν μιλήσω.
  Αν και το δικό μου στόμα είναι καθαρό νομίζω.

  Ο καθε "Jobs" αυτού του κόσμου πάντως πρέπει να πλένει τα χέρια του πριν μιλήσει για τους εργάτες του.
  Γιατί τα χέρια του είναι βαμμένα με το αίμα τους και γλιστράνε απ τον ιδρώτα τους.

  Και κοιτάτε κι εσείς να πλένετε τα χέρια σας γιατί με την ανοχή σας γίνανε αυτοί οι κοκοβιοί μεγαλοκαρχαρίες.
  Έχετε κι εσείς μια στάλα απ το αίμα των εργατών στα χέρια σας.
  Προλαβαίνετε να εξαγνιστείτε.
  Φωνάξτε για την αδικία.
  Φωνάξτε για το θάνατο αθώων που προκαλούν οι δολοφόνοι σαν τον Jobs.
  Φωνάξτε για τον επερχόμενο θάνατο όλων μας που μας κινεζοποιούν αυτοί που έχουν την εξουσία και ορίζουν τις ζωές μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το άρθρο δεν αγγίζει απλώς... Ξεπερνά τα όρια της ηλιθιότητας και της αφέλειας!... Απόψεις ενός κοινού βλάκα!
  Παράτα το ποντίκι και τον υπολογιστή που χρησιμοποιείς (ναι, αδαή, όραμα του Jobs ήταν να πάρει το SPARC από την Xerox και να μεταφέρει το GUI στους Η/Υ που χρησιμοποιείς για να γράφεις τις βλακείες σου! - για να μην απαριθμήσουμε τις αλλαγές που έφερε αυτή η δυνατότητα σε εκατομμύρια ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, στην τεχνολογία, στις εκατοντάδες επιστήμες, τέχνες, βιομηχανίες, κλπ - πράγματα που είναι αδύνατον να γίνουν με command-line λειτουργικά)... Στη συνέχεια πιάσε μολύβι και χαρτί και γράψε ξανά το "άρθρο" σου, διαφορετικά είσαι κι εσύ συνένοχος, όσο χρησιμοποιείς την τεχνολογία που σου πρόσφερε ο Jobs, βλάκα!
  Επιπλέον, πάρε κι αρκετούς ταχυδρομικούς φακέλους για να ταχυδρομήσεις τις ηλιθιότητες που γράφεις, διότι είσαι και πάλι συνένοχος όσο χρησιμοποιείς το διαδίκτυο, διότι (προφανώς!) δεν το γνωρίζεις, ημιμαθή ανόητε, ότι ο πρώτος web-server στον κόσμο λειτούργησε στο CERN από τον Tim Berners-Lee και έτρεχε σε έναν σταθμό NeXT έμπνευσης του Jobs, πανίβλακα!
  Αν δεν γνωρίζεις τι άλλο χρησιμοποιείς καθημερινά και το οφείλεις σε ανθρώπους σαν τον Jobs, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να συμμεριζόμαστε την ημιμάθειά σου. Κλείσε το blog σου για να μην είσαι συνένοχος στις αυτοκτονίες εργατών και βρες άλλον τρόπο να διαδίδεις τις βλακείες σου...
  Βλάκα!
  Τέλος, κανένας δεν "αγιοποίησε" τον Jobs, εκτός ίσως από την φαντασία σου! Για μια μέρα, λίγες ώρες, λίγα λεπτά, δευτερόλεπτα ή με λίγες λέξεις, καθένας που εκτίμησε το έργο του είπε ένα "ευχαριστώ" με τον δικό του τρόπο...
  Το έγραψα ότι είσαι βλάκας ή μήπως το ξέχασα;...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ματζεστιξ μη μασας απο τις επιθεσεις των τρολλ.Απλα να σου πω οτι εγω τα εγραψα και τα δυο σχολια-και συγγνωμη για τις προσβολες- για να δεις(με αφορμη το τελευταιο σχολιο που εκανες στους ΣΧΣ στην αναρτηση με τον τζομπς) ποσο εκνευριστικο ειναι το τρολλαρισμα.
  Εχω κουραστει απο ολους αυτους που δεν εχουν με τι να γεμισουν την μιζερη ζωη τους και επιδιδονται σε προσωπικες επιθεσεις,οπως με εχει κουρασει και ο ματαιος αγωνας εναντια στους τζομπς αυτου του κοσμου που δυστυχως εχουν αμετρητους θαυμαστες- οπαδους.
  Αυτα και παλι συγγνωμη.
  νο11888

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τωρα το ειδα.Δεν εχω σχεση με τον παραπανω ανωνυμο508.
  Ανωνυμε 508 χεστηκαμε για τα οραματα του καθε τζομπς και το προσκυνημα των θαυμαστων του.Σε λιγο καιρο που η ελλαδα θα ανταγωνιζετα την κινα σε εργασιακες συνθηκες ,κοιτα να χορτασεις με το ipad.Στο φουρνο ξερεις τι ωραιο που ειναι;Να σου δωσω την συνταγη αμα θελεις.
  11888

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ομολογώ πως είναι πρωτότυπος αυτός ο τρόπος απόδειξης του πώς λειτουργεί το τρολλάρισμα.
  Και πετυχημένος αναμφίβολα!

  Σε κάθε περίπτωση τα τρολλο-σχόλια που "έγραψες" μου έδωσαν την ευκαιρία να γράψω κι άλλα, που δεν είχα γράψει στο κείμενο...

  Κοίταξε, επειδή θυμάμαι ότι και με σένα είχα "ξιφομαχήσει" κάποια φορά στους σχσ, (έχεις και χαρακτηριστικό όνομα!), αυτό που έγραψα στους σχσ δεν είχε να κάνει με τη διαφωνία που μπορεί να έχεις με κάποιον.

  Σε διαβάζω συχνά και διαφωνώ με κάποιες από τις απόψεις σου, (με άλλες όπως η σημερινή συμφωνώ στο ακέραιο) και θεωρω ότι είναι θεμιτό και χρήσιμο ακόμη και να πάρεις κάποιον μονότερμα με επιχειρήματα.
  Αυτός είναι και ο σκοπός της ύπαρξης του σχολιασμού στα κείμενα, άλλωστε.
  Εμένα απλώς με ενοχλεί ο διάλογος-βρισίδι μεταξύ σχολιαστών που αναλώνεται σε χαρκτηρισμούς.

  Έχεις δίκιο, είναι εκνευριστικό να σε τρολλάρουν, αλλά πρέπει κι εμείς να κρατάμε την ψυχραιμία μας και να μην πέφτουμε στην παγίδα να μπαίνουμε στον φαύλο κύκλο του μπινελικιού, απ τον οποίο είναι δύσκολο μετά να βγούμε.
  Έχω πέσει κι εγώ μια-δυο φορές σ αυτήν την παγίδα και ένιωσα άσχημα μετά γι αυτό.

  Τελσοπάντων, καλή συνέχεια στα κείμενά σου.
  Θα έχουμε καιρό να ξανασυμφωνήσουμε και να ξαναδιαφωνήσουμε στους σχσ!

  (δεν πιστεύω και το σχόλιο του ανώνυμου 5:08 να το έγραψες εσύ πάλι!!!) ;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. 11888 τώρα είδα το διευκρινιστικό σου σχόλιο.
  Είδες πώς μπορεί κανείς να ξαναμπερδευτεί;

  5:08 δεν ξέχασες να με πεις βλάκα.
  Ξέχασες να λύσεις την αλυσίδα στο λαιμό σου.
  Εθελόδουλε σκλάβε.
  Έχεις ακουστά για το Σύνδρομο της Στοκχόλμης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ματζεστιξ δεν εχω προβλημα με τις ξιφομαχιες,ουτε με κανεναν που εχει αντιθετη αποψη,αλλα αυτο που συνεβει χτες στο αρθρο δεν το εχω ξαναντιμετωπισει.Το να σε βαρανε απο τρεις μεριες(και να εισαι ολομοναχος) κατανταει ψυχοφθορο.Ελπιζω να μην σε στεναχωρεσαν οι σαχλαμαρες μου ,τις οποιες αν θες σβηστες.
  11888

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα.
  Δεν τα σβήνω, για να δουν και οι υπόλοιποι αναγνώστες τα αποτελέσματα αυτού του ιδιότυπου πειράματος...
  Είναι σίγουρα ενδιαφέρον πείραμα!

  Απλά η γνώμη μου είναι όταν αντιμετωπίζεις μια επίθεση την οποία θεωρείς ολομέτωπη και άδικη και που αν την αντιμετωπίσεις τελικά θα χαλαστείς κι εσύ, καλύτερα νομίζω είναι να μην ασχολείσαι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. καλησπέρα αγαπητέ Μαζεστίξ.
  Αυτό που συμβαίνει τώρα στην Κίνα και σε λίγο έρχεται και στην Ελλάδα δεν το ξεκίνησε ο Τζομπς, ούτε και θα τελειώσει ποτέ. Συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις της χώρας και κατά την γνώμη μου οι ίδιοι οι Κινέζοι το επέτρεψαν να γίνει. Η αλήθεια είναι μια, όσο ανθίζει ο καπιταλισμός σε μια χώρα τόσο περισσότερο οι πολίτες της θα ζουν στην εξαθλίωση. Η Κίνα είναι μια χώρα που δεν αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν ανθρώπους αλλά σαν εργατικό δυναμικό. Οι Κινέζοι έκαναν τον 'κινέζο' και εκεί βρήκε πάτημα ο Τζόμπς και ο κάθε Τζόμπς να πλουτίσει. Αναμφισβήτητη είναι η προσφορά του στην τεχνολογία, αλλά κανείς δεν πλουτίζει με καθαρά χέρια. Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί.
  Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

  Υ.Γ.Στεναχωριέμαι όταν οι άνθρωποι αντί να διαφωνούν απλά, βρίζουν...
  http://mia-matia-ston-ilio.blogspot.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Καλημέρα Μαρία!
  Φυσικά και δεν ευθύνεται μόνο ο Τζομπς για όλα αυτά.
  Γι αυτά όπως σωστά είπες ευθύνεται ο καπιταλισμός. Και ο τρόπος που λειτουργεί φυσικά, ιδιαίτερα εκεί.
  Ο Τζομπς απλά είναι μία από τις προσωποποιήσεις αυτού του συστήματος.
  Οι ευθύνες δεν είναι μόνο συστημικές, είναι και προσωπικές.

  Όσο για τους Κινέζους, δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να τους κατηγορήσουμε για την ανοχή τους.
  Αμφιταλαντεύομαι.
  Μάλλον όμως καταλήγω στο ότι η ευθύνη τους είναι ελάχιστη, γιατί απλούστατα το Κράτος τους εδώ και αιώνες τους κρατάει στο σκοτάδι, δεν τους μρφώνει και τους έχει εμφυσήσει μια λογική στρατιωτικής πειθαρχίας.
  Και όταν κάποιος δεν έχει λάβει κάποια μόρφωση, κατά πόσο είναι ικανός να αντιδράσει;
  Τι μπορεί να ζητήσει; Πώς μπορεί να καταλάβει ότι όλα αυτά δεν είναι αναγκαία;
  Μπορεί ίσως να πιστεύει ότι "έτσι γίνεται παντού".
  Προληπτική καταστολή μέσω λοβοτομής.
  Δεν ξέρω.
  Υποθέσεις κάνω, γιατί δεν μπορω να ξέρω λεπτομέρειες τι γίνεται στην Κίνα.

  Δεν ξέρω αν γνωρίζουν κι οι Κινέζοι ότι με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί.

  Όσο για τον πλούτο, θεωρώ ότι μια μικρή περιουσία κάνεις με ιδρώτα, τύχη, ρίσκο και ικανότητα, ενώ μεγάλη περιουσία κάνεις με αίμα. Το αίμα των άλλων...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Σσσσσ
  Οι λαοί κοιμούνται.
  Κάντε ησυχία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Οι μικροαστοί υπήκοοι πανηγυρίζουν για τον καθημερινό τους θάνατο δοξολογώντας τα αφεντικά τους...
  Διαβάστε ρε μικρονοϊκά γιουσουφάκια 3.47, 3.55 και λοιποί "χρήσιμοι ηλίθιοι", αυτό το φοβερό βιβλιαράκι του Γερμανού Ε.Α.Ράουτερ "Η κατασκευή υπηκόων" που πρωτοκυκλοφόρησε στη χώρα μας πριν καμιά 30αριά χρόνια:

  "Όταν οι πρώτοι άνθρωποι πλούτισαν αρκετά ώστε μια συμμορία για την καταπίεση και την εκμετάλλευση των άλλων γεννήθηκε αυτό που ονομάζουμε σήμερα κράτος.
  Το κράτος είναι η μετεξέλιξη μιας συμμορίας από μπράβους. Οι νόμοι είναι η μετεξέλιξη ενός καταλόγου με τις επιθυμίες των πλούσιων δουλοκτητών. Το κράτος διευκολύνεται στη διακυβέρνηση αυτού του νέου είδους υπηκόων χάρη σε δύο εξελίξεις: η πρώτη είναι ότι ο μηχανισμός της ποδηγέτησης γίνεται όλο και πιο πολύπλοκος και αδιαφανής για τους ποδηγετούμενους· η δεύτερη είναι η εξέλιξη των δημόσιων πηγών πληροφοριών στις τελευταίες δεκαετίες. Μ’ αυτόν τον πανταχού παρόντα μηχανισμό των πληροφοριών και την επιρροή των σχολείων στους απροστάτευτους εγκεφάλους των ανήλικων μελών του πληθυσμού, μπορεί κανείς να εξαπατήσει ακόμα και έξυπνους ανθρώπους, σε βαθμό που να πανηγυρίζουν για την ίδια τη θανατική καταδίκη τους...."
  ΜΗΔΕ ΘΕΟΙ ΜΗΔΕ ΑΦΕΝΤΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή