Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Όταν το Κράτος και το Παρακράτος σκοτώνουν

Δεν ξέρω τι να γράψω σήμερα.
Δεν ξέρω ποιον να πρωτοκατηγορήσω και για τι.

Όλα σήμερα πήγαν λάθος.Το ΠΑΜΕ λειτούργησε σαν δυνάμεις ασφαλείας της Βουλής.
Αντί να περικυκλώσει τη Βουλή και τους Βουλευτές, όπως έλεγε, τελικά τους περιφρούρησε όπως δεν θα τα κατάφερναν ούτε τα ΜΑΤ.
Δικαίως αποκαλούνται λοιπόν ΚΝΑΤ.

Αφού λοιπόν, χάρη στο ΠΑΜΕ, διασφαλίστηκε το... "δικαίωμα" των Βουλευτών να μας πετάξουν στους πέντε δρόμους, να μας βυθίσουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, σχεδόν όλοι οι ανεξάρτητοι-ανένταχτοι διαδηλωτές τους βρίζαμε και τους κατηγορούσαμε για την σωτήρια για το σύστημα λειτουργία τους.

Ώσπου, έφτασαν οι προβοκάτορες...

Επεισόδια στην Αμαλίας

Από χιλιόμετρο βρώμισε η προβοκάτσια των φασιστοειδών μπάχαλων, οι οποίοι με πέτρες, λοστάρια, καδρόνια και λοιπά δολοφονικά εργαλεία.
Όσο κι αν κατηγορούμε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ για την ψευδο-διαδηλωτική τακτική του, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΡΙΟΛΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ.
Αυτό το λέω για όσους σπεύσουν να υποστηρίξουν τα μπάχαλα, επειδή το ΠΑΜΕ κάνει το ένα ή το άλλο.

Οι πέτρες των ασφαλιτών με τις κουκούλες βρήκαν δεκάδες κεφάλια και 40 άτομα εισήχθησαν στον Ευαγγελισμό.

Και το χειρότερο όλων;
Ένας άνθρωπος από το μπλοκ του ΠΑΜΕ έπεσε νεκρός από ανακοπή καρδιάς υπό την πίεση των δραματικών στιγμών που προκάλεσαν οι κουκουλοφόροι ασφαλίτες.
Δεν ξέρω αν αφορμή για το θάνατο του συμπολίτη μας στάθηκε ο φόβος, το τρέξιμο, κάποιο χημικό από μπάτσους ή οτιδήποτε άλλο, αλλά η αιτία ήταν προφανέστατα τα επεισόδια και ο πανικός που προκλήθηκε από την επίθεση αυτών των ελεεινών δολοφόνων."Θέλαν αίμα και το πήραν" όπως σωστά φώναζε η σύζυγος του νεκρού οικοδόμου.
Ήθελε αίμα το σάπιο Σύστημα.
Αλλά αυτή τη φορά δεν το επεχείρησε με τις επίσημες δυνάμεις καταστολής τις μέρες του αίσχους τον Ιούνη.
Αυτή τη φορά έβαλε μπροστά τις ανεπίσημες δυνάμεις καταστολής: τους κουκουλοφόρους.
Ίσως δεν ήταν καθόλου τυχαία η στάση των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων...


Δεν έχει σημασία ότι βρίζω το ΠΑΜΕ για την τακτική του.
Δεν έχει σημασία που ο νεκρός ανήκε στο ΠΑΜΕ.
Ο νεκρός ανήκει σε όλους μας.
Σε όλους όσοι πάνε να διαδηλώσουν και τελικά άθελά τους βρίσκονται εν μέσω πυρών.
Σε όλους όσοι θεωρούν αυτονόητο ότι θα συγκρουστούν όταν το αποφασίσουν οι ίδιοι και όχι ένα μάτσο κωλόπαιδα-προβοκάτορες.
Σε όλους μας που δεν ανεχόμαστε άλλο αυτά τα αποβράσματα της κοινωνίας να κάνουν δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε πλήθος ανθρώπων.
Το πλήθος αυτών των ανθρώπων μπορεί να ήταν υπό την αιγίδα του ΠΑΜΕ, αλλά δε σημαίνει ότι είναι ένοχοι για κάτι και πρέπει να τιμωρηθούν με πετροπόλεμο, με άγνωστα αποτελέσματα, τα οποία ενίοτε μπορούν να αποβούν τραγικά.

Πίσω από τα κωλόπαιδα που έκαναν τις δολοφονικές επιθέσεις, βρίσκονταν διμοιρίες των επισήμων ΜΑΤ, οι οποίες φυσικά κοιτούσαν αγαλλιασμένες τους συνεργάτες τους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, αντί γι αυτούς.
Χτύπησαν εν ψυχρώ το πλήθος με πέτρες.
Αν αυτό δε λέγεται απόπειρα δολοφονίας τότε πώς λέγεται;
Ανεξαρτήτως αν ο θάνατος προκλήθηκε τελικά από έκθεση σε χημικά ή όχι, η απόπειρα δολοφονίας διαδηλωτών από διαδηλωτές έγινε.


Τα ΜΑΤ νομίζω δεν τα χρειαζόμαστε πια.
Μπορούν άνετα να βγουν στην εφεδρεία ή στη σύνταξη.
Κάνουν άλλοι τη δουλειά τους αντί γι' αυτούς.
Το ΠΑΜΕ ,αφενός, περιφρουρεί τη Βουλή και εμποδίζει την ελεύθερη διέλευση διαδηλωτών και οι κουκουλοφόροι, αφετέρου, επιτίθενται, διαλύουν και τρομοκρατούν το πλήθος των διαδηλωτών.
Τα ΜΑΤ σε τι ακριβώς χρησιμεύουν;
Καλύπτονται επαρκώς από τους προαναφερθέντες.Ένας άνθρωπος χάθηκε και γι αυτό δεν έχω όρεξη να μιλήσω για τον όγκο, τον παλμό και τα μηνύματα της διαδήλωσης.
Ειλικρινά, αυτή τη στιγμή αισθάνομαι αηδιασμένος.
Γιατί η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω απ' όλα.
Γι' αυτήν την αξία γίνονται οι διαδηλώσεις, οι απεργίες και όλες οι κινητοποιήσεις και όποιος την αγνοεί δεν είναι μέρος της διαδήλωσης.
Είτε είναι ασφαλίτης είτε προβοκατόρικο χαζομπάχαλο.

Το 2008 με αφορμή τον άδικο θάνατο του Αλέξη από φασίστες μπάτσους-ειδικούς φρουρούς, βγήκε όλη η νεολαία και διαδήλωσε κατά της Αστυνομίας.
Τώρα εναντίον ποιου να βγούμε;
Εναντίον ανεξιχνίαστων κουκουλοφόρων;

Έχω κάνει κατ' εξακολούθησιν δριμείες επιθέσεις κατά της Αστυνομίας και από αυτό το blog κυρίως για την τακτική της να εξαπολύει ασφυξιογόνα αέρια εναντίον πολιτών.
Αλλά σήμερα στο σημείο των επίμαχων επεισοδίων έγινε πολύ περιορισμένη χρήση χημικών, αφού έτσι ζήτησαν οι ΚΚΕδες.
Και ό,τι λέει το ΚΚΕ είναι... νόμος!
Τα επίσημα ΜΑΤ δεν εξαπέλυσαν καμια δριμεία επίθεση ούτε στο μπλοκ του ΠΑΜΕ ούτε στους κουκουλοφόρους όσο διαρκούσε ο μεταξύ τους πόλεμος.
Τουλάχιστον έτσι είδα από μερικά μέτρα απόσταση και έτσι είδα αργότερα και στην τηλεόραση.
Τα ΜΑΤ αρκετά αργότερα μας έλουσαν κυριολεκτικά με τα δολοφονικά τους αέρια.
Αλλά στη μάχη κουκούλας και ΚΝΑΤ, δεν αναμείχθησαν ιδιαίτερα.
Για λόγους που αναφέρω παραπάνω και παρακάτω προφανώς.

Στη θέση αυτού του 53χρονου άνεργου οικογενειάρχη οικοδόμου που ουσιαστικά σκοτώθηκε στη διαδήλωση, θα μπορούσε να βρίσκεται ο καθένας από μας.

Το αίμα αυτού του ανθρώπου μπαίνει δίπλα στο αίμα των αθώων θυμάτων της ΜΑΡΦΙΝ πέρσι.
Είναι αίμα άδικο και για πάντα ανεξιχνίαστο.
Είναι αίμα υπό την αιγίδα του Κράτους και του Παρακράτους.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΓ.: από http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82
για να δούμε σε τι εποχές (ξανα)φτάσαμε.
Πατώντας τη λέξη "Παρακράτος":

To παρακράτος (παρά του κράτους, δίπλα στο κράτος) είναι ένας κρυφός μηχανισμός ανθρώπινης ομάδας που στέκει δίπλα στην πολιτική εξουσία (ή μέρος αυτής) και πράττει ακολουθώντας εντολές της, που συνήθως δεν υπόκεινται στον ηθικό κώδικα των νόμων (και πολλές φορές στους ίδιους τους νόμους), ώστε να χειραγωγείται η πολιτική ζωή ενός τόπου.
Παρακράτος στην Ελλάδα
Τέτοιες ομάδες συνήθως δρουν στην αστυνομία, τον στρατό ή τις μυστικές υπηρεσίες. Μία χαρακτηριστική περίπτωση δράσης παρακράτους στην Ελλάδα ήταν η δολοφονία του βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963. Η δολοφονία του Λαμπράκη ήταν το αποκορύφωμα της ισχύος του παρακράτους, που δέσποζε στις μετεμφυλιακές κυβερνήσεις Παπάγου και Καραμανλή. [1] Κατευθυνόταν εν πολλοίς από τον Αντιστράτηγο Αλέξανδρο Νάτσινα, ιδρυτή και αρχηγό για δέκα χρόνια (1953 - 1963) της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ) αλλά και του ΙΔΕΑ, της οργάνωσης που ήλεγχε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Υπήρχε και η μυστηριώδης Κόκκινη Προβιά, το ελληνικό παρακλάδι του νατοϊκού Gladio, που διαλύθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου τη δεκαετία του '80. [1]

[Επεξεργασία] Παραδείγματα σε άλλες χώρες

Στην Τουρκία χρησιμοποιείται ο όρος "βαθύ κράτος" (derin devlet) για τη διαπλοκή των Δυνάμεων Ασφαλείας, της Πολιτικής, της Δικαιοσύνης και της Δημόσιας Διοίκησης με το οργανωμένο έγκλημα.

[Επεξεργασία] Παραπομπές

 1. 1,0 1,1 Πετρίδης, «Εξουσία και παραεξουσία στην Ελλάδα 1957-1967», εκδ. 2000

4 σχόλια:

 1. Επειδή κι εγώ ήμουν εκεί, έχω την εξής απορία: αντί με ανθρώπινες αλυσίδες να εμποδίζουν την ελεύθερη διέλευση των διαδηλωτών, δεν θα ήταν πιο έξυπνο να σκορπίσουν κνίτες ανάμεσα στον κόσμο, με αποστολή τον εντοπισμό παρακρατικών και τον αφοπλισμό τους;
  Είχα την εντύπωση ότι εμείς ήμαστε οι εχθροί. Τα δε μεγάφωνα μιλούσαν για τη "συγκέντρωση του ΠΑΜΕ", λες και οι υπόλοιποι δεν υπήρχαμε!
  Το ΠΑΜΕ πιάστηκε στην παγίδα της προβοκάτσιας εξαιτίας της έπαρσής του. Βλέπεις, είχαν χρόνια να φάνε χημικά και δεν ήξεραν τη νέα... διαδικασία!
  Σε κάθε περίπτωση, διαλύθηκε μια ογκώδης συγκέντρωση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συμφωνώ απολύτως.
  Είπες όσα ακριβώς πιστεύω.

  Έκαναν μαλακίες για να το παίξουν καμπόσοι και έπεσαν θύματα προβοκάτσιας.

  Κι εγώ ακριβώς το ίδιο που λες έλεγα εκείνη την ώρα: Είναι αλητεία να εμποδίζεις την ελεύθερη μετακίνηση των διαδηλωτων και θα ήταν σοφότερο και πιο έντιμο να σκορπίζαν κνίτες να κόβουν κίνηση.
  Αλλά... ΚΚΕ... τι να πει κανείς;

  Ανεξαρτήτως αυτών βέβαια, δε δικαιολογείται με τίποτα η δολοφονική επίθεση που δέχτηκε το ΠΑΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Προσπαθώ να διατηρήσω την ψυχραιμία μου, αλλά με όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό διαπιστώνω ότι έχει πάει περίπατο και ακόμα να γυρίσει.

  Βρε Μαζεστίξ, από πότε έχουμε να ακούσουμε καλή είδηση; Και δεν θεωρώ καλές ειδήσεις τις νίκες σε αθλητικό επίπεδο. Μόνο όρεξη για πανηγύρια δεν έχω.

  Ζούμε ως έθνος σε ένα περιβάλλον που ορίζεται από τα λάθη του αμόρφωτου* λαού του, τις μαλακίες των πολιτικών του, τον παραλογισμό των πληρωμένων δολοφόνων του παρακράτους, την τρομοκρατία των αγορών, την αναποφασιστικότητα των Ευρωπαίων «ηγετών», την ασυνεννοησία μας ακόμη και στα αυτονόητα, τη μοναχική πορεία που παίρνει ο καθένας μας.

  Απορώ πως αντέξαμε τόσα χρόνια και αμφιβάλλω αν θα αντέξουμε για πολύ ακόμη. Δεν μας παίρνουν στα σοβαρά κι εμείς σκοτωνόμαστε αναμεταξύ μας για οποιοδήποτε λόγο!
  Όταν επενέβαιναν οι δολοφόνοι με τα κράνη και τις ασπίδες (ΜΑΤ) για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, ούρλιαζαν τα κανάλια ότι χτυπούν χωρίς λόγο. Χθες που κοιτούσαν απαθείς και επενέβησαν ελάχιστα, ούρλιαζαν και πάλι πως άφησαν ανυπεράσπιστους τους διαδηλωτές και είχαμε έναν νεκρό!

  Να το πάρουμε χαμπάρι, δεν υπάρχει περίπτωση το κράτος να χτυπήσει το παρακράτος. Είναι σάρκα από τη σάρκα του, είναι το ίδιο το σύστημα. Μπάτσος που θα χτυπήσει κουκουλοφόρο που φοράει αντιασφυξιογόνο μάσκα και κρατάει σακίδιο με πέτρες και μολότοφ, δεν γεννήθηκε ακόμη. Τα ΜΑΤ υπάρχουν για καταστολή εξεγέρσεων και συλλαλητηρίων από άνεργους και εξαθλιωμένους. Όχι για να συλλαμβάνουν τους κανακάρηδες των αστυνομικών διευθυντών, των δικαστών και των μεγαλοδικηγόρων που κρύβονται πίσω από τις κουκούλες…!

  *στην Ελλάδα υπάρχουν εκατομμύρια σπουδασμένοι, μορφωμένοι όχι πολλοί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δίκιο έχεις...
  Μια καλή είδηση ρε γαμώτο!!!
  Μια καλή είδηση...

  Καλά, ΜΑΤ και κουκουλοφόροι πληρώνονται απ την ίδια τσέπη άρα εξυπηρετούν και τα συμφέροντα της ίδιας τσέπης.

  Τα ΜΑΤ άφησαν τους συνεργάτες τους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά και μετά έπνιξαν στα χημικά όλους εμάς τους υπόλοιπους που στεκόμασταν απλά γύρω απ΄ το Σύνταγμα και μάλιστα με μεγάλη την πιθανότητα να ποδοπατηθούμε στην Ερμού, αφού χτύπησαν μες στο πλήθος και προκλήθηκε πανικός και τρέξιμο "ο σώζων εαυτόν σωθήτω"...

  Όταν τα ΜΑΤ και οι κουκουλοφόροι παίζουν συνέχεια με την πιθανότητα του θανάτου διαδηλωτών, ε, κάποια στιγμή θα συνέβαινε κι αυτό.
  Δολοφόνοι κι οι δυο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή