Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Κλαίω από συγκίνηση για τον μεθεπόμενο Πρωθυπουργό...Μίλησε ο γιος του ταλαίπωρου Πρωθυπουργού για τον μπαμπά του που -σνιφ! σνιφ!- άσπρισε απότομα μέσα σε τρεις μήνες!
Επειδή στενοχωριέται βεβαίως γιατί κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει όσους τον ψήφισαν και όσους δεν τον ψήφισαν.
Βέβαια δεν ξεκαθαρίζει αν αναφέρεται στους Έλληνες πολίτες που τον ψήφισαν Πρωθυπουργό της χώρας ή στους Ευρωπαίους αρχηγούς των σοσιαλδημοκρατικών -φτου κακά!- κομμάτων που τον εξέλεξαν Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς...
Για κάποιους από τους δύο πασχίζει, αλλά δεν είμαι σίγουρος για ποιους!

Η πρωθυπουργία του Γιώργου λοιπόν ασπρίζει τα μαλλιά του και μαυρίζει τις ζωές μας.
Μήπως να έκανες βρε Γιώργη το μεγάλο βήμα για να βρούμε κι εμείς την ησυχία μας κι εσύ το μαύρο χρώμα των μαλλιών σου;
Να πήγαινες σπιτάκι σου;
Στη βιλλίτσα σου έστω!?!

Και φυσικά ο Αντρίκος, πιστός στο Δόγμα Παπανδρέου, μας περιγράφει τις δυσκολίες -σνιφ! σνιφ!- της ζωής του.
Πήγε στα αλεξίπτωτα, λέει γιατί ήθελε να κάνει στρατό χωρίς βύσμα και να ζήσει όπως οι υπόλοιποι απλοί φαντάροι.
Βέβαια, οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι για να πας στα αλεξίπτωτα θες βύσμα, αφού όποιος δεν έχει βύσμα και πάει Ειδικές Δυνάμεις, πάει στα υπόλοιπα σώματα καταδρομέων, πεζοναυτών, λοκατζήδων κλπ.

Εκτός αυτού ο Αντρίκος δυσκολεύεται να πιάσει δουλειά, όπως ο καθένας μας.
Βέβαια δούλεψε στο παρελθόν στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο στα Χανιά...
Όποιος κακεντρεχής πει ότι ο Αντρίκος μας, ο γιος του αδέκαστου Γιώργου, ήταν βολεμένος σε ένα ινιστιτούτο-φάντασμα και αργόμισθος... θα πέσει φωτιά να τον κάψει!
Και ποιος δεν έχει ακούσει για τις πάμπολλες δραστηριότητες του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου στα Χανιά...;;;
Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις έναν Μεσογειακό Αγρονόμο θα βρεις!!!
Θα ήθελα να μάθω αν είναι στους οργανισμούς που θα κλείσει ο Πάγκαλος...
Και φαντάζομαι φυσικά πόσο δυσκολεύτηκε να προσληφθεί στον οργανισμό.
Με μέσο;;;;;
Πιπέρι στο στόμα!!!
Μέσω του αδέκαστου ΑΣΕΠ προσελήφθη σίγουρα ο γιος του αδέκαστου Γιώργου, ο αδεκαστότερος Αντρίκος...

Και το καλύτερο μας το άφησε για το τέλος ο Αντρίκος!
"Μετέχω ως απλός πολίτης αρκετές φορές με την παρέα μου, σε πορείες που προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις και δε λοιδορούν απλώς. Ειρηνικά όμως. Σε αυτές που σπάνε μαγαζιά και πεζοδρόμια όχι, δεν πήγα κι ούτε πρόκειται να πάω."
Αλήθεια, πολύ θα ήθελα να μάθω, ρε Αντρίκο, μια πορεία που πρότεινε συγκεκριμένες λύσεις!
Μια πορεία που αντί για συνθήματα, έχει... επιχειρήματα!
Αν και φαντάζομαι σε τι είδους πορείες θα έχει πάει ο Αντρίκος.
Θα έχει σίγουρα συμμετάσχει σε τουλάχιστον μια πορεία στο "Σημείο Μηδέν" στο Μανχάταν με κεράκια στα χέρια και να προσεύχεται για τις ψυχές των αδικοχαμένων.
Άντε και σε καμία πορεία για τη σωτηρία των κορμοράνων στον Αμαζόνιο!
Και φυσικά κάθε χρόνο σβήνει για μια ώρα τα φώτα στην "ώρα της Γης"!
Να υποθέσω ότι είναι και φανατικός τηλεθεατής του Σκάι;

Πάνω απ' όλα όμως συγκινήθηκα γιατί μόλις γνώρισα τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας σε 15-20 χρόνια από τώρα!
Ε, δεν μπορεί να σπάσει η παράδοση!
Παπανδρέου λέγεται, πηγαίνει σε μόνο πορείες με... αιτήματα (άμα έχει μπάτσους, του έχει πει ο μπαμπάς ότι είναι "κακόοο"), έχει θητεύσει ως κοπρίτης (σύμφωνα και με τον Πάγκαλο) σε έναν -καταπληκτικό και δυνητικά πολυπράγμονα μεν, παγκοσμίως άγνωστο δε- οργανισμό, απ' αυτούς που θα κλείσει ο αντιπρόεδρος, έχει πάρει σβάρνα τα Ευρωπαικά Πανεπιστήμια και μαζεύει πτυχία, φαντάζομαι ότι θα χει δουλέψει σκουπιδιάρης στη Σουηδία και στον Καναδά όπως ο πατέρας του και φυσικά έχει όραμα για τη χώρα: να βγει " απ' την κρίση όπως πραγματικά τη θέλουμε, μία χώρα που θα υπερκεράσει τις άλλες κι αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι, ότι όλοι μαζί μπορούμε".
Με λιγότερα προσόντα και δώσαμε στο Γιώργο το τιμόνι της χώρας!
Στον Αντρίκο θα κάνουμε εκπτώσεις;

Αντρίκο προχώρα, ξεβρώμισε τη χώρα!
Προχώρα Αντρίκο και πιάσε μου ένα milko!
Και άλλα πολλά ευφάνταστα συνθήματα μπορεί να φανταστεί κανείς από τώρα και να τα ζήσει με deja vu σε 15 χρόνια όταν σαν πρίγκηπας στο άσπρο του άλογο θα κερδίζει την προεδρία του κόμματος στο νήμα απέναντι στο γιο του Βενιζέλου...

Ελπίζω τουλάχιστον αυτός να γνωρίζει ελληνικά...

Η συνέντευξη εδώ:
(από http://www.cosmo.gr/Epikairotita/Ellada/ta-mallia-toy-patera-moy-asprisan-se-3-mhnes.1384779.html )

Ο Αντρίκος Παπανδρέου, γιος του πρωθυπουργού και εγγονός του Ανδρέα Παπανδρέου, δηλώνει ότι συμμετέχει σε πορείες και διαδηλώσεις, ότι αποφεύγει να μιλάει για το όνομά του και ότι έχει βρεθεί ανάμεσα στους Αγανακτισμένους.
Είναι γιος του πρωθυπουργού της χώρας, όταν όμως τον ρωτάνε για το επώνυμό του, απαντά πως πρόκειται για "απλή συνωνυμία".
Ο Αντρίκος Παπανδρέου, 29 ετών σήμερα, δε διαφέρει σε τίποτα, σχεδόν, από τους άλλους νέους της γενιάς του, αφού μοιράζεται τις ίδιες αγωνίες μαζί τους, συμεμετέχει σε πορείες διαμαρτυρίας και έχει πάρει μέρος σε καταλήψεις, όταν μάλιστα πήγαινε σε δημόσιο σχολείο και ο πατέρας του ήταν υπουργός Παιδείας.
Όπως δημοσιεύει το "Βήμα της Κυριακής", ο Αντρίκος δεν αναφερόταν στη σχέση του με τον πρωθυπουργό, ακόμη κι όταν υπηρετούσε στους αλεξιπτωτιστές στον Έβρο. Δε χρησιμοποίησε κάποιο πολιτικό μέσο για να αποφύγει τα δύσκολα, ενώ ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως αλεξιπτωτιστής.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στη μονάδα πληροφορήθηκαν ποιος είναι, όταν ξαφνικά πήγε ο πατέρας του να τον επισκεφτεί.
Ο γιος του Γ. Παπανδρέου από τον πρώτο του γάμο, με την κυπριακής καταγωγής Εύα Ζησιμίδου, ζει όπως κάθε νέος σήμερα, ενώ όπως παραδέχεται, και ο ίδιος δυσκολεύεται να βρει δουλειά.
Με πλούσιες σπουδές, σε Κοινωνιολογία, Στατιστική (σε πανεπιστήμια της Νορβηγίας και της Βρετανίας), έχει εργαστεί στο παρελθόν στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο στα Χανιά, σε ιδιωτικές εταιρείες με ειδίκευση στην εταιρική κοινωνική ευθύνη, ενώ εργαζόταν ακόμη κι όταν σπούδαζε στη Νορβηγία, σε κοινωνιολογικά προγράμματα των πανεπιστημίων.
"Δυστυχώς, η κρίση κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Αλλά οι εταιρείες δεν πρέπει να διώχνουν εργαζόμενους, έμπειρο εργατικό δυναμικό, που θα μπορούσε να συνεισφέρει στην ανάπτυξη", λέει ο ίδιος, εκφράζοντας την προσδοκία του, να βγει η χώρα "όπως πραγματικά τη θέλουμε, μία χώρα που θα υπερκεράσει τις άλλες κι αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι, ότι όλοι μαζί μπορούμε".
Όπως ο ίδιος λέει μάλιστα, μετέχει σε κινητοποιήσεις και πορείες, "αρκεί να είναι ειρηνικές". "Μετέχω ως απλός πολίτης αρκετές φορές με την παρέα μου, σε πορείες που προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις και δε λοιδορούν απλώς. Ειρηνικά όμως. Σε αυτές που σπάνε μαγαζιά και πεζοδρόμια όχι, δεν πήγα κι ούτε πρόκειται να πάω. Δεν το μπορώ αυτό. Καταστρέφουν τις περιουσίες άλλων, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να χάσουν την εργασία τους", σημειώνει.
"Τα μαλλιά του πατέρα μου άσπρισαν σε τρεις μήνες"
Ερωτηθείς για το πώς νιώθει, που ο πατέρας του ηγείται μίας κυβέρνησης που κόβει μισθούς και συντάξεις, απαντά:
"Δεν τον βλέπετε; Του πατέρα μου τα μαλλιά άσπρισαν σε τρεις μήνες. Το παλεύει όσο μπορεί, στεναχωριέται, προσπαθεί. Κι όσο γι' αυτά που λένε ότι γυμνάζεται, δε γυμνάζεται απλά για τον εαυτό του, γυμνάζεται για να είναι δυνατός για τη μάχη που δίνει κάθε μέρα. Εάν δεν τα ζεις από μέσα, κανείς δεν ξέρει συμβαίνει", λέει.
Όταν μάλιστα τον ρωτάνε, ποια είναι η δική του σχέση με την πολιτική, απαντά:
"Τι να σας πω; Οποιοσδήποτε ασχολείται με την πολιτική, πρέπει να δώσει, να θυσιάσει κάτι από τη ζωή του αν θέλει πραγματικά να ασχοληθεί με τα κοινά. Πρέπει να δώσει ένα είδος όρκου. Πρέπει να υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα όσων σε ψήφισαν κι όσων δε σε ψήφισαν".
"Δε θέλω να έχω θεσμικό ρόλο, δε θέλω να μπερδεύω τη γνώμη μου με τους θεσμούς, έχω άλλο ρόλο και εξάλλου δεν είμαι τίποτα παραπάνω από ένας απλός Έλληνας", καταλήγει.

4 σχόλια:

 1. Πάντως από την εποχή που οι πολιτικοί γόνοι «υπηρετούσαν» την πατρίδα από το σαλόνι του σπιτιού τους, έχει γίνει μια πρόοδος. Δε νομίζεις;
  Θα θυμάσαι τις εποχές που η κάθε κουράδα παρουσιαζόταν στο στρατόπεδο, πήγαινε στο γραφείο του Διοικητή για καφέ και συμπάθεια και την ίδια μέρα έφευγε με άδεια αορίστου χρόνου. Παρουσιαζόταν ξανά για να πάρει το απολυτήριο, αν δεν του το πήγαιναν στο σπίτι.
  Θα θυμάσαι τις εποχές που Σαββόπουλοι, Τριανταφυλλόπουλοι, Μπονάτσοι και λοιποί γλύφτες έπαιρναν τα τρελόχαρτα.
  Ο συγκεκριμένος υπηρέτησε όπως όλοι μας. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Και να σου πω και κάτι; Μακριά από μένα οι εθνικοφροσύνες, οι πατριδοκαπηλίες και οι διάφορες παπαρολογίες των Καρατζαφεραίων, αλλά αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου που δεν έτρεξα να γλύψω τον κάθε μ@λ@κα για να με βγάλει άχρηστο και να την γλιτώσω !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κι εγω, αν και πηγαίνοντας γκρίνιαζα πάρα πολύ για να είμαι ειλικρινής και όταν με στείλαν παραμεθόριο... εκεί να δεις γκρίνια.... παρόλα αυτά τελικά αισθάνθηκα τυχερός τελικά που πήγα και εζησα όλο αυτό το σκηνικό του στρατού με τα καλά του και τα στραβά του.
  Και πηγαίνοντας μάλιστα και σε μάιχμη μονάδα, τότε νομίζω γύρισα αλλιώτικος απ' ό,τι πήγα.
  Ήταν σχολείο αναμφισβήτητα.
  Και όταν απολυόμουν, τότε θυμάμαι έλεγα για τους διάφορους Σαββόπουλους "τι μαλάκες που ήταν"!
  Ίσα-ίσα που αυτούς θα τους είχαν "με το σεις και με το σας".

  Όσο για την πρόοδο που αναφέρεις, νομίζω πως πρέπει να πούμε πως ο πρώτος που λειτούργησε με αυτόν τρόπο -σε εποχές που τα παιδιά των πολιτικών δεν περνούσαν ούτε για βόλτα από τη μονάδα τους (στην Μεσογείων) - ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου που έστειλε το Γιώργο να υπηρετήσει κανονικά.
  Όσο γίνεται κανονικά δηλαδή, γιατί όσο και να θες να υπηρετησεις κανονικά, αν όλοι οι λοχαγοι, ανθυπασπιστες, καραβαναδες λοχίες κλπ ξερυν ότι είσαι ο γιος του Αντρέα, χέζονται και που σε βλέπουν.
  Αλλά σ' αυτό δε φταις εσύ, για να είμαστε ειλικρινείς.
  Φταίει η φύση που κάνει τους ανθρώπους να φοβούνται τον ισχυρό, ακόμη κι όταν αυτός δεν τους απειλεί.

  Ο Ανδρέας ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του και σκέφτηκε με 20 χρόνια προοπτική.
  Αφού προόριζε το γιο του για πρωθυπουργό (κι αν όχι αυτός, η Μάργκαρετ σίγουρα), τον προφύλαξε από μια μαύρη κηλίδα στη ζωή του, την ώρα που οι περισσότεροι πολιτικοί κάνανε επίδειξη δύναμης.
  Και ο Γιώργος λοιπόν έπραξε όπως ο πατέρας του.

  Και αυτό φοβάμαι!
  Ο Ανδρέας έπραξε σωστά για το γιο του προαλείφοντάς τον για Πρωθυπουργό... με τα σημερινά αποτελέσματα!
  Φοβάμαι μήπως κι ο μικρός Αντρίκος πραλείφεται για πρωθυπουργός.
  Και βάσει αυτών που λέει, δε μοιάζει δυστυχώς καθόλου στον παππού του, αλλά είναι φτυστός ο μπαμπάκας του.
  Καταστροφή!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πιστεύω ότι όλο αυτό το πανηγυράκι σταματάει εδώ.
  Ούτε αυτόν θα δεις πρωθυπουργό, ούτε τα δίδυμα, ούτε και κανέναν άλλον από δαύτους. Πέρασαν οι εποχές που βλέπαμε τους πολιτικούς και σηκωνόμαστε από καρέκλες για να τους σφίξουμε το χέρι (προσωπικά δεν το έκανα ποτέ). Τώρα επιδιώκουμε να τους συναντήσουμε για να ξεφορτωθούμε κάτι χαλασμένα αυγά.
  Μέχρι πρόσφατα τα παιδιά των βουλευτών όπου περνούσαν μαγνήτιζαν τα βλέμματα. Από δω και πέρα μαγνητίζουν τα ζαρζαβατικά…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θετική, χωρίς αμφιβολία, η εξέλιξη αυτη.
  Όσο θυμαμαι τους βουλευτες να ερχονται στο καφενειο του χωριού μια φορά στα 4 χρόνια και να χέζονται όλοι απ τη χαρά τους.

  Απ' την άλλη πλευρά σε συνθήκες κρίσης, φοβάμαι πως οι πολίτες εμπιστεύονται πιο εύκολα γόνους ήδη μεγάλων τζακιών, παρά τον οποιονδήποτε.

  Ο κόσμος όταν είναι φοβισμένος μάλλον γίνεται πιο ευκολόπιστος, αλλά εξίσου εύκολα οδηγείται και στη ρίψη ζαρζαβατικών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή