Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

Ώστε έφταιγε ο Δημόσιος Τομέας για την Κρίση;;;

ΚΑΙ ΟΙ Η.Π.Α ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ Δ.Ν.Τ;;;


Και οι Η.Π.Α. στο δρόμο για ΔΝΤ λοιπόν...;
Είναι στην ίδια σχεδόν φάση που ήταν η Ελλάδα την περίοδο 2009-2010.
Το Δημόσιο Χρέος της ισούται με το 98% του ΑΕΠ της χώρας και άντιστοιχεί σε 14,46 τρισ. δολλάρια.
Ναι, η Γη της Νεοφιλελεύθερης Επαγγελίας, η χώρα που επέβαλε τον Καπιταλισμό παγκοσμίως σήμερα είναι ένα βήμα πριν την πτώχευση.
Πτώχευση που γλίτωσε το 2008 διότι τότε την κρίση των τραπεζών και των χρηματιστικών-ασφαλιστικών ιδρυμάτων κλήθηκε να την πληρώσει ο λαός.
Πήραν χρήμα από το Δημόσιο Ταμείο και το έδωσαν ζεστό-ζεστό στις τράπεζες για να μη χρεωκοπήσουν αυτές. Χρεωκόπησε όμως το Κράτος, και επομένως ο λαός.
Μήπως πρέπει να "αποσοβιετικοποιηθούν" και οι... ΗΠΑ;;;
Η Ιρλανδία είναι ήδη στα δίχτυα του ΔΝΤ. Ναι, η Ιρλανδία το οικονομικό θαύμα του Νεοφιλελευθερισμού, το οποίο αποτελούσε μέχρι πρότινος το πρότυπο για όλες τις ευρωπαικές νεοφιλελεύθερες παρατάξεις.
Ναι το Ιρλανδικό μοντέλο ανάπτυξης που είχε επικαλεστεί και ο Κώστας Καραμανλής το 2007, ως απάντηση στο Σουηδικό μοντέλο που επαγγελλόταν τότε ο Παπανδρέου.

Η επίσης νεοφιλελεύθερη Ισλανδία, πατρίδα-καταφύγιο των τραπεζών και των off-shore, άγγιξε το ΔΝΤ, αλλά ευτυχώς εκεί υπάρχει Δημοκρατία και οι πολίτες της αποφάσισαν με Δημοψήφισμα να μην προσφύγει εκεί η χώρα και να κάνει την προσπάθεια μόνη της. Προσπάθεια που μέχρι στιγμης έχει προφανή θετικά αποτελέσματα και η Ισλανδία είναι και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης.
Ευτυχώς για τους ανθρώπους εκεί, τους οποίους υποτιμητικά εμείς οι ξερόλες τους αποκαλούμε "ψαράδες"...
Δεν επέλεξαν να σώσουν τις τράπεζες σκοτώνοντας το λαό της χώρας.
Επέλεξαν την ορθολογικοποίηση της οικονομίας τους.
Και να φανταστεί κανείς ότι μέχρι το 2008 στην Ισλανδία δεν είχε γίνει ποτέ ούτε ... διαδήλωση!

Αυτά λοιπόν είναι τρία χαρακτηριστικότατα παραδείγματα που μιλούν μόνα τους.
Και διαψεύδουν τους εγχώριους αλλά και Ευρωπαίους "φωστήρες" που ισχυρίζονται ότι η κρίση στην Ελλάδα οφείλεται στον κακό Δημόσιο τομέα και άρα η λύση είναι η.... "αποσοβιετικοποίηση του Κρατους".
Λες κι είχαμε ποτέ Σοσιαλισμό δηλαδή...
Το δικαίωμα στην εργασία, ο αξιοπρεπής μισθός, η αξιοπρεπής σύνταξη, η αυτονόητη μέριμνα του Κράτους για Υγεία και Παιδεία θεωρούνται από τους Προπαγανδιστές του Νεοφιλελευθερισμού "σοβιετικά κατάλοιπα".
Και προσπαθούν να μας πείσουν -και ως ένα σημείο τα καταφέρνουν- ότι έτσι έχουν τα πράγματα.
Έχουμε τον Παπανδρέου, τον Πάγκαλο, τον Παπακωνσταντίνου, το Σαμαρά, τον Χατζηδάκη, την Μπακογιάννη, το Μάνο, τον Καρατζαφέρη, τον Γεωργιάδη, τον Χατζηνικολάου, τον Παπαχελά, τον Πρετεντέρη, την Τρέμη, τον Πολίτη, το mega, τον Αντ-1, το Σκάι, τη Νετ να μας μιλούν συνέχεια για το Δημόσιο τομέα ως πηγή του κακού και να επιχειρηματολογούν επομένως υπερ της εφαρμογής του αμερικανικού ή ιρλανδικού νεοφιλελεύθερου συστήματος- δηλαδή των ήδη χρεωκοπημένων!Το μόνιμο ευφυολόγημά τους δε -διότι επιχείρημα δεν το λες-, είναι ότι αν δε γίνουμε (χρεωκοπημένη) Ιρλανδία ή ΗΠΑ, θα γίνουμε ... Αλβανία του Χότζα! Καινούρια πιπίλα αυτή!
Δηλαδή όποιος λαός απαιτεί να παίρνει αξιοπρεπείς μισθούς, όποιος λαός διεκδικεί το αυτονόητο διακίωμα στην εργασία μας λένε ότι στην ουσία ζητά... να γίνουμε Αλαβνία του Χότζα! Η προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο λοιπόν!

Όταν ο λαός απαιτεί απ το Κράτος να τον προστατεύει από τους σαφέστατα δυνατότερους μεγαλοκαρχαρίες είναι... αλβανοποίηση της οικονομίας!
Άλλωστε ο ρόλος του Κράτους και της Κοινωνίας αυτός είναι: να θεσπίζει κανόνες Δικαίου ούτως ώστε να μην αφήνεται η "δύναμη" να καθορίζει τις ζωές και τις τύχες των πολιτών. 
Και μάλιστα αναμασούν την καραμέλα του Χότζα τόσο συντονισμένα που κάνει μπαμ ότι πρόκειται για συντονισμένη προπαγάνδα απ όλες τις πλευρές του -υπολανθάνοντος ή μη- Νεοφιλελευθερισμού!

Ο Νεοφιλελευθερισμός απέτυχε παταγωδώς! Όπως απέτυχε το Σοβιετικό μοντέλο έτσι απέτυχε και το Αμερικανικό!
Η απολυτότητα είτε του "όλα στο Κράτος" είτε του "όλα στους ιδιώτες" αποδεδειγμένα πλέον κρίνεται αποτυχημένη!
Η Αγορά δεν είναι ικανή να αυτορυθμίζεται όπως πιστεύουν ή υποστηρίζουν οι θιασώτες του Νεοφιλελευθερισμού, ή αλλιώς του Νόμου της Ζούγκλας στην Οικονομία.
Η Αγορά χρειάζεται συνεχή κρατικό έλεγχο, χρειάζεται νόμους, ασφαλιστικές δικλείδες, κόκκινες γραμμές.
Η κοινωνία χρειάζεται το Κοινωνικό Κράτος, όχι σαν ρητορική παπαρδέλα αλλά ως πολιτική επιλογή.
Η Υγεία, Παιδεία, η Ενέργεια, οι βασικές πλουτοπαραγωγικές δομές πρέπει να ελέγχονται -έστω στο μεγαλύτερο ποσοστό τους- από το Κράτος.
Η Ιδιωτική πρωτοβουλία είναι σημαντική και απαραίτητη, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καθιστά το Κράτος όμηρό της.
Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι οι μοναδικές ευρωπαικές χώρες που στέκονται στα πόδια τους εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης είναι οι σκανδιναβικές.
Γιατί;
Γιατί έχουν Δημοκρατία, αφού οι πολίτες έχουν λόγο στις αποφάσεις, μέσω συχνών δημοψηφισμάτων.
Γιατί εχουν επενδύσει στο Κοινωνικό Κράτος. Εξασφαλίζουν τα βασικά στους πολίτες τους και απαιτούν από αυτους την ανταπόδωση μεσω της εργασίας τους, για την οποία πληρώνονται καλά.
Το Κράτος λειτουργεί τις Υπηρεσίες του σε επιχειρησιακά πρότυπα ούτως ώστε να μην είναι ζημιογόνες, να μη γίνονται "Ολυμπιακή" και ταυτόχρονα να εξυπηρετούν τους πολίτες τους.

Στη χρεωκοπημένη Ελλάδα εξάλλου οι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελούν το 12,60% των εργαζομένων συνολικά, ενώ στην κραταιά Σουηδια αποτελούν το 31,60%, στη Νορβηγία το 32,90%, στη Δανία το 30,50%.
Αυτές οι σκανδιναβικές χώρες γιατί δεν... "αποσοβιετικοποιούν" (μ' αρέσει η στομφώδης αυτή λέξη) το Κράτος τους κύριοι Νεοφιλελεύθεροι;
Και αφού δεν αποσοβιετικοποιούνται... πώς και δεν έχουν βαρέσει φαλημέντο;


Όπως βλέπουμε στην εξαιρετική έρευνα του http://peopleinaction.wordpress.com/2011/01/04/eleven_lie/#comment-75 :
ΧΩΡΕΣΕργαζόμενοιΑΕΠ*Εξαγωγές *Παραγ/Εργ.
Ολλανδία7,50 εκ.644,6 δις465,30 δις85.947
Ελλάδα4,94 εκ.237,9 δις25,76 δις48.158
Σουηδία4,66 εκ.394,5 δις176,5 δις84.657
Αυστρία3,56 εκ.328,4 δις158,30 δις92.247
Δανία2,90 εκ.268,8 δις102,10 δις92.690
Φιλανδία2,68 εκ.210,5 δις92,62 δις78.545
Νορβηγία2,50 εκ.284,0 δις136,10 δις113.699
Μάλλον επειδή σ αυτές τις χώρες οι πολίτες είναι ταυτόχρονα πομποί και δέκτες των κρατικών υπηρεσιών. Είναι συμμέτοχοι και είναι και πελάτες.
Εκεί οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται καλά, αλλά δεν είναι αργόμισθοι.
Πληρώνονται καλά, αποδίδουν καλά. Απλή λογική.
Και τους τοποθετούν σε θέσεις που χρειάζονται και όχι εκεί που χρειάζονται δέκα να
βάζουν δύο και εκεί που χρειάζονται δύο να βάζουν δέκα, όπως γίνεται εδώ.

Το Σκανδιναβικό μοντέλο, που τόσο εύκολα ξέχασε ο πολιτικός απατεώνας που λέγεται Γιώργος Παπανδρέου, δεν πρέπει να το ξεχνάμε εμείς ότι είναι το μόνο ισχυρό και βιώσιμο μοντέλο για Κράτος και πολίτες (συμπεριλαμβανομένης και της πολυθρύλητης "αγοράς").
Τουλάχιστον από τις Δυτικές Κοινωνίες.

Τα απόλυτα μοντέλα κοινωνικής οργάνωσης και οικονομικής ανάπτυξης φαίνεται πως απέτυχαν παταγωδώς αφήνοντας πίσω τους εκατόμβες θυμάτων και λαούς εξαθλιωμένους, υποδουλωμένους, χρεωμένους και εξευτελισμένους.
Γι αυτό φωνάζω κι εγώ απ τη μεριά μου:
Δεν μπορεί να είναι Θεός μας το Κέρδος, ούτε Χερουβείμ οι Αγορές!
Ούτε δικτατορία του Σοβιέτ ούτε δικτατορία του Κεφαλαίου.
Μόνο Δημοκρατία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται -κοινωνικά και οικονομικά- ούτως ώστε να "κρατεί ο Δήμος"!

6 σχόλια:

 1. Ο σοσιαλισμός Μαζεστίξ δεν απέτυχε, γιατί πολύ απλά δεν εφαρμόστηκε. Αυτό που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες είναι ο καπιταλισμός και ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός με στύψιμο των οικονομικά αδύνατων, με κατάργηση της μεσαίας τάξης, δημιουργώντας στρατιές νεόπτωχων και εξαθλιωμένων ανέργων και πλουτίζοντας τους πλούσιους. Και αυτός που απέτυχε, όπως γράφεις κι εσύ, είναι ο φιλελευθερισμός.

  Σήμερα, στην πατρίδα του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ, οι πολίτες βιώνουν τα αποτελέσματα της τερατώδους ιδιωτικής πρωτοβουλίας, του παμφάγου τραπεζικού συστήματος και της ανυπαρξίας κρατικής παρέμβασης. Και μη φανταστείς ότι τα αμερικανάκια το μετανιώνουν. Γι’ αυτό άλλωστε δεν τα αποκαλούμε αμερικανάκια; Κάποια καινούρια τηλεοπτική σειρά θα βάλουν τα κανάλια, κάποιο πόλεμο θα σκαρώσουν τα γεράκια για να αισθανθεί εθνικά υπερήφανος ο λαός τους, θα τυπώσουν και μερικά δισεκατομμύρια δολάρια και αυτό ήταν.

  Με μας τι γίνεται;

  Στους απατεώνες πολιτικούς, στα λαμόγια επιχειρηματίες, στην παραοικονομία που βασιλεύει και στον ελληνικό λαό (τουλάχιστον στο μαλακισμένο κομμάτι του) έφταιγε, φταίει και θα φταίει ο δημόσιος υπάλληλος. Επειδή παίρνει (έπαιρνε) 100-300 ευρώ παραπάνω το μήνα από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, βούλιαξε την ελληνική οικονομία. Τόσο μαλάκες είναι, τέτοιες μαλακίες θα αναμασάνε. Πας σε συνοικιακό πρατήριο ρούχων (οικογενειακή επιχείρηση) και σου ζητάει 80 ευρώ για μια μπλούζα. Το εργαστήριο δικό του, μειωμένα κόστη και δεν μιλάμε για φίρμα στη μπλούζα. Του λες, ρε μάστορα, πολλά δεν είναι; Δεν βγαίνω σου λέει. Και είναι οικογενειακή επιχείρηση. Αν ο δημ. υπάλληλος έπαιρνε 400 ευρώ το μήνα, αυτός ο παπάρας θα είχε αυτές τις τιμές; Πας σε ψαροταβέρνα της συμφοράς και σου ζητάνε 20 ευρώ την ποικιλία και 2,5 ευρώ τη μπύρα. Έχουν ξεφύγει τελείως. Περνάς από πιάτσα ταξί που παλιά δεν έβρισκες κανένα και τώρα περιμένουν 15 και κωλοβαράνε. Τώρα που έγιναν περικοπές στο δημόσιο (κι έρχονται κι άλλες) έχουν κλάψει μανούλες. Το μεγάλο τους χάλι θα το δεις όταν γίνουν και οι απολύσεις των 150.000 που υποσχέθηκε η κυβέρνηση. Γιατί είναι τόσο πολύ χοντρομαλάκες που έχουν την ψευδαίσθηση ότι οι απολύσεις των Δ.Υ. θα σημάνει μείωση της δικής τους φορολόγησης.
  Ασφαλώς και υπάρχουν πάρα πολλοί τεμπέληδες και χαραμοφάηδες, οι περισσότεροι “συνδικαλιστές”. Έλα όμως που αυτοί δεν πρόκειται να απολυθούν. Γιατί ως τσανακογλύφτες έχουν τις «άκρες» τους. Πολύ φοβάμαι ότι θα φύγουν αυτοί που δουλεύουν, γιατί δεν έχουν κανένα βουλευτή να τους στηρίζει. Και τότε να δεις γλέντια…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολυ ωραια αναρτηση.
  Οντως το κλειδι βρισκεται στις εξαγωγες και στην ορθολογικη διαχειρηση προσωπικου.
  Οταν μια χωρα εξαγει 1 και εισαγει 5 τοτε κανενα συστημα δεν μπορει να την σωσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πέτρο, δεν ξερω σε τι να πρωτοαπαντήσω!
  Κατ αρχάς το θέμα του αν εφαρμόστηκε τελικά ο Σοσιαλισμός ή όχι στον κόσμο είναι ένα μεγάλο θέμα. Και δε θα βγει και άκρη...
  Πάντως εμείς δεν τον ζήσαμε, οπότε περνάμε στα του Καπιταλισμού.
  Η αναφορά στον Σοσιαλισμό ήταν φευγαλέα έτσι κι αλλιώς...

  Συμφωνώ απόλυτα σ αυτό που λες με τις απολύσεις στο Δημόσιο.
  Πέρυσι μου έλεγαν διάφοροι γνωστοί και φίλοι ιδιωτικοί υπάλληλοι ότι θα ανακυφιστούν όταν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο κλπ.
  Τους έλεγα την αιρετική άποψη τότε ότι στην παρούσα φάση ακόμη και ο αργόμισθος δημόσιος υπάλληλος είναι σωτηρία για τον ιδιωτικό τομέα, διότι όλος ο μισθός του πάει στην αγορά, στην κατανάλωση και ζουν έτσι οι ιδιώτες.
  Τους έλεγα ότι θα στενάξει ο ιδιωτικός τομέας όταν στο Δημόσιο γίνουν απολύσεις ή μειώσεις μισθών. Και πρώτα απ όλα στον κατασκευαστικό τομέα, αφού μακροχρόνια στεγαστικά δάνεια έπαιρναν σχεδόν μόνο οι δημόσιοι!
  Όταν το είπα αυτό στην αρχή έσπευσαν να με χλευάσουν. Με κοιτούσαν σαν εξωγήινο.
  Όταν όμως το επεξήγησα πιο συγκεκριμένα, παραδέχτηκαν όλοι ότι θα ήταν μεγάλη ζημιά για τον ιδιωτικό τομέα οι απολύσεις ακόμη και των αργόμισθων.
  Επέμενα και επιμένω ότι πρέπει να γίνουν μετατάξεις, ούτως ώστε να επανδρωθούν οι υπηρεσίες που χρειάζονται κόσμο και καταλήγει να δουλεύει ένας για δέκα και να αποφορτιστούν τα γραφεία των 2Χ2 με 15 άτομα μέσα που ξύνονται.
  Αλλά αυτή τη στιγμή οι απολύσεις στο Δημόσιο είναι μαχαίρι στην καρδιά του ιδιωτικού τομέα.
  Και τώρα μπήκα στον πειρασμό να κάνω σχετική ανάρτηση!

  Αλλά κι εγώ πιστεύω ότι οι συνδικαλισταράδες θα επιβιώσουν, επιπλέοντας πάντα όπως οι φελλοί και θα την πληρώσει φυσικά ο μαλάκας της παρακάτω φωτογραφίας: http://3.bp.blogspot.com/-ZoLtB8bcLhI/TdaVZcL-YsI/AAAAAAAABog/k7pIIbE9ALg/s1600/greek+management.jpg

  Αντί να ζητύν εξορθολογισμό της οικονομίας και του δημοσίου τομέα επακόλουθα, ζητούν χαιρέκακα να ζήσουν κι οι δημόσιοι τη φρίκη της εκμετ΄λλευσης.
  Επειδή πολλοί δεν έχουν τα άντερα να διεκδικήσουν τα αυτονόητα δικαιώματά τους, αρκούνται στο να γίνουν και οι άλλοι σαν κι αυτούς.
  Αντί να τα βάλουν με τους λίγους, τα "Ρετιρέ" που λεγε κι ο Παπακωνσταντίνου, τα βάζουν συνολικά με το Δημόσιο.
  "Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" που έλεγε κι ο Χριστόδουλος (απ τα λίγα σωστά που είπε)

  Όσο για τους Αμερικανούς, με τόση προπαγάνδα που έχουν φάει και τόση πλύση εγκεφάλου αμφιβάλλω κι εγώ αν θα μπορέσουν να δουν την αλήθεια κατάματα.
  Είναι πολύ δύσκολο γι αυτούς να αποδεχτούν πως δεκαετίες τώρα πιάνονται κορόιδα...


  Πιπεράτε, καλώς ήρθες!
  Ακριβώς, ένα Κράτος πρέπει να λειτουργεί σαν οικογενειακή επιχείρηση.
  Να λειτουργεί σαν επιχείρηση για να βγάζει περισσότερα απ όσα ξοδεύει και να είναι παραγωγικό.
  Να λειτουργεί και σαν οικογένεια όμως, εχοντας την υποχρέωση να προσφέρει τα αυτονόητα στους πολίτες του.

  Ειλικρινά παρότι βλέπω πολλή απαισιοδοξία και κυρίως (το χειρότερο) μοιρολατρία γύρω μου, εγώ πιστεύω πως αυτό δεν είναι καθόλου δύκολο.
  Και ειδικά τώρα που όλοι είναι σε τεντωμένο σκοινί, θα αποδεχτούν λύσεις που έχουν σαφή προσανατολισμό προς τον εξορθολογισμό και όχι προς την εξολόθρευση της εθνικής αλλά και της οικογενειακής οικονομίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θα διαφωνήσω Μαζεστίξ.
  Οι απολύσεις των αργόμισθων δεν θα είναι ούτε ζημιά ούτε μαχαίρι στην καρδιά του ιδιωτικού τομέα. Πάντα υποστήριζα ότι αυτό είναι το φάρμακο.
  Στο μόνο που έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, είναι το ότι εάν οι ίδιοι δεν αποδίδουν στη δουλειά τους, κινδυνεύουν με απόλυση, ενώ στο δημόσιο, υπό την ομπρέλα της μονιμότητας (το μεγαλύτερο καρκίνωμα) επιβιώνει ο κάθε κερατάς που ξύνεται. Αυτόν τον κερατά, όπου κι αν τον μετατάξεις θα βρει τρόπους να λουφάρει. Ας απολυθούν λοιπόν οι αργόσχολοι να δεις πως θα στρώσουν οι κ@@οι. Και στη θέση τους (αν χρειάζονται) ας προσληφθούν άτομα που θα εκτιμήσουν τα λεφτά του ελληνικού λαού και θα αποδώσουν.
  Δεν είναι δυνατόν Μαζεστίξ να πληρώνονται (με λίγα ή πολλά δεν έχει σημασία) άνθρωποι που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα. Που περιφέρονται όλη μέρα μ’ ένα ποτήρι καφέ στο χέρι, χασομεράνε στο ίντερνετ και πιάνουν την πάρλα με τους υπόλοιπους για να μη δουλεύουν ούτε κι εκείνοι!
  Αξιοποιήστε τους πραγματικά ικανούς, διώξτε τους άχρηστους και αγενείς, κόψτε τις πελατειακές σχέσεις, δείξτε την εικόνα του κράτους που παίρνει αποφάσεις, στείλτε το μήνυμα ότι σέβεστε τον Έλληνα πολίτη και τα χρήματά του.
  Η ισοπεδωτική λογική «είναι όλοι τεμπέληδες» είναι το ίδιο φασιστική με το «όλοι μαζί τα φάγαμε». Και σε όποιον αρέσει η χούντα, να πάει να κάνει παρέα με τον Πάγκαλο. Θα ακούσει κι άλλες γελοιότητες.
  Ρίξε μια ματιά: http://akivernitos.blogspot.com/2011/05/blog-post_11.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εχω ζησει απιστευτες καταστασεις ταλαιπωριας στους γκισεδες του δημοσιου,που αν τις γραψω δεν θα τις πιστευετε.Ομως πιστευω πως αυτο οφειλεται στην μη σωστη διαχειρηση προσωπικου και οχι στο οτι ειναι τεμπεληδες οι δ.υπαλληλοι.Οδηγουνται στην αδιαφορια και στην αντιπαραγωγηκοτητα γιατι αυτοι που καλουνται να τους ελεγξουν,ενδιαφερονται μονο για την ρεμουλα τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πέτρο, καταλαβαίνω αυτό που λες και συμφωνώ.
  Απλά λόγω εκτάκτων συνθηκών θεωρώ ότι οι οποιεσδήποτε απολύσεις -δίκαιες ή άδικες- δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα, το οπποίο δεν μπορεί να λυθεί.
  Είμαι υπέρ των μετατάξεων,δ ιότι πιστεύω ότι και ο... άγιος φοβέρα θέλει, οπότε κι ο δημόσιος υπάλληλος... αξιολόγηση θέλει!
  Είμαι υπέρ της διευκόλυνσης στη διαδικασία της απόλυσης αν ο υπάλληλος, παρα τη μετάταξή του σε παραγωγικό πόστο, εξακολουθεί να κωλυσιεργεί ή να είναι ζημιογόνος για την υπηρεσία του.
  Αλλά για χάρη του κοινωνικού συνόλου, που εξαρτάται αρκετά από την ανακύκλωση του χρήματος στην αγορά, πιστεύω πως καλό είναι να γίνει κάθε προσπάθεια ούτως ώστε να αξιοποιηθούν όσο γίνεται οι νυν αργόμισθοι.
  Είναι βέβαια "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα" η κατάσταση, γι αυτό και δεν μπορεί να υπάρχει απολυτότητα στις απόψεις...
  Και διάβασα την "κατσίκα του γείτονα" και συμφωνώ 100% με τις διαπιστώσεις σου για την πλύση εγκεφάλου που έχει υποστεί πολύς κόσμος.
  Και τι αν τους κα΄νεις; Και να τους ΄πείσεις εκείνη τη στιγμή ότι τα πράγματα είναι κάπως αλλιω΄ς, σε μια ώρα πάλι τα ίδια θα λένε.
  Το έχω ζήσει πολλές φορές...


  Πιπεράτε, εκτιμώ τη στάση σου να μη στέκεσαι με χαιρεκακία απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους, παρα την ταλαιπωρία σου στους γκισέδες...
  Εγώ να πω την αλήθεια, είμαι από τους λίγους τυχερους που γενικά έχω εξυπηρετηθεί ικανοποιητικά από τις υπηρεσίες του Δημοσίου και νιώθω ώρες-ώρες σαν... εξωγήινος όταν ακούω απίστευτες ιστορίες για το Δημόσιο από γνωστους, φίλους, οικογένεια κλπ!
  Και επειδή αύριο έχω να πάω σε κάμποσες υπηρεσίες, έχω ήδη αρχίσει τα ευχελαια να πάνε όλα καλά, γιατί παρά τη μεχρι τώρα καλή προιστορία τους απέναντί μου, δεν τους έχω και πολλή εμπιστοσύνη!
  Κι εγώ πιστεύω πως ως επί το πλείστον η αντιπαραγωγικότητα είναι αποτέλεσμα των αστείων διοικήσεων των οργανισμών, του αστείου ελέγχου των υπαλλήλων τους και της -εσκεμμένης ή λόγω αδιαφορίας- κακής τοποθέτησης των υπαλλήλων σε λάθος θέσεις στις υπηρεσίες.
  Πιστεύω ωπς πρέπει να αναδιοργανωθεί το Δημόσιο και να δοθεί η ευκαιρία σε όλους -αν είναι δυνατό- να είναι παραγωγικοί, μεσω σωστών μετατάξεων. Αυτό θα ώφελήσει όλους, Και το Κράτος, και τις υπηρεσίες και τους δημοσίους και τις οικογένειές τους και τον ιδιωτικό τομέα (προανέφερα τους λόγους) οπότε τη γενικότερη οικονομία...
  Δε μιλώ τόσο.... φιλανθρωπικά και δεοντολογικά σ αυτόν τον τομέα. Κυρίως συμφεροντολογικά για το Κρατος και τους πολίτες.
  Αν πάλι παρά τις μετατάξεις, ορισμένοι εξακολουθούν να είναι αντιπαραγωγικοί (που δεδομένα ένα μέρος θα είναι), τότε αυτοί να πάνε σπίτια τους!
  Με κανονική και αμερόληπτη αξιολόγηση και όχι κομματικους εγκάθετους όμως για κριτές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή