Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Η Ελλάδα και επισήμως προτεκτοράτο του Ισραήλ

Ο Παπουτσής σταμάτησε τον Στόλο για τη Γάζα με τα όπλα!Ακόμη και σε καταδρομική επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της Ακτοφυλακής  και του Λιμενικού έφτασε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να σταματήσει τον Στόλο της Ελευθερίας στρέφοντας τα όπλα εναντίον των συναγωνιστών. Έξι ένοπλοι μασκοφόροι απείλησαν τους επιβάτες του Αμερικανικού πλοίου «The Audacity of Hope», το οποίο παρά την απαγόρευση του Λιμενικού απέπλευσε από το Πέραμα, προκειμένου να μεταφέρει τους Αμερικανούς ακτιβιστές, σύμφωνα με πληροφορίες των διοργανωτών. Τις τελευταίες ώρες, το πλοίο βρισκόταν ακινητοποιημένο δυο μίλια έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Την πορεία του ανέκοψε, σύμφωνα με πληφορίες ένα zodiac. Αργότερα το καράβι προσέγγισε και δεύτερο Zodiac πάνω στο οποίο βρίσκονταν οι ένοπλοι στραμμένοι προς το «The Audacity of Hope».

Στο σκάφος επιβαίνουν 36 ακτιβιστές και περίπου 10 δημοσιογράφοι, ως επί το πλείστον Αμερικανοί. Ένας από τους δημοσιογράφους που επέβαιναν στο πλοίο, ο Τζόζεφ Ντέινα, ανέφερε στο Al Jazeera πως το πλοίο γύρισε όταν «πλήρως οπλισμένοι κομάντο ενώθηκαν με τις δυνάμεις του Λιμενικού και στόχευαν με τα όπλα τους ακτιβιστές πάνω στο πλοίο».

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τους ακτιβιστές, το λιμενικό κατά την προσέγγισή του τόνισε στους ακτιβιστές ότι το πλοίο δεν είναι ασφαλές και γι' αυτό τους ζητούν να γυρίσουν πίσω, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχουν πολιτικοί λόγοι για τους οποίους ζητούν την επιστροφή τους. Οι ακτιβιστές από την πλευρά τους υποστήριξαν ότι νιώθουν πιο ασφαλείς κάποια μίλια μακριά από τα ελληνικά λιμάνια, καθώς το πλοίο τους δεν έχει κάποιο πρόβλημα και δεν κινδυνεύει από δολιοφθορές, όπως αυτές που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Οι ακτιβιστές υποστηρίζουν επιπλέον ότι μίλησαν με Αμερικανό δικηγόρο, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει τον απόπλου, καθώς αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Καταδίκασαν δε την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης.


Επιπλέον, τα υπόλοιπα πλοία του Στόλου, όπως το Ελεύθερη Μεσόγειος που βρίσκεται σε ναυπηγείο του Περάματος, αλλά και το καναδικό πλοίο έχει προσεγγίσει το λιμενικό ζητώντας τα πρωτότυπα χαρτιά των πλοίων, τα οποία οι επικεφαλής των στόλων αρνούνται να παραδώσουν και ζητούν να δώσουν αντίγραφα.

Ο Παπουτσής, αυτός που ως υπουργός Ναυτιλίας πήρε τόσο κόσμο στο λαιμό του με το ναυάγιο του ΣΑΜΙΝΑ, όταν αποδείχτηκε ότι τα 2/3 των επιβατηγών πλοίων που εκτελούσαν δρομολόγια στις ελληνικές θάλασσες ήταν ακατάλληλα, σταμάτησε τον Στόλο της Ελευθερίας με πρόφαση ότι ένα από αυτά δεν είχε air condition!Έτσι λοιπόν, το Λιμενικό έστησε μπλόκο ανοιχτά του Πειραιά στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Σαλαμίνα και την Αίγινα και δεν επιτρέπει στο πλοίο Free Gaza να ξεκινήσει για την Γάζα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το πλοίο αναχώρησε νωρίς το απόγευμα από το Πέραμα αλλά ακινητοποιήθηκε από πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού, καθώς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής είχε αποφασίσει την απαγόρευση του απόπλου των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας. 

Οι Λιμενικοί απαιτούν από τον πλοίαρχο να επιστρέψει το πλοίο στο λιμάνι έχοντας ως πρόφαση ότι το πλοίο δεν είναι αξιόπλοο γιατί δεν έχει air condition. Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, με διαταγή του στις Λιμενικές Αρχές, λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης. το πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη δοθεί εντολές στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής αγγελίας προς ναυτιλομένους, στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ. Ειδικότερα για τα πλοία υπό ελληνική σημαία θα πραγματοποιούνται σχετικές εγγραφές στα ημερολόγια γέφυρας μαζί με επίδοση τόσο της παραπάνω Αγγελίας όσο και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, ημερομηνίας 22 Ιουνίου 2011. 

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα υπάρχει συνεχής ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου για την καταγραφή, όπου τούτο είναι δυνατό, των κινήσεων πλοίων που τυχόν θα συμμετάσχουν σε ανάλογη κίνηση. Επιπλέον, θα πραγματοποιούνται αστυνομικής φύσεως έλεγχοι σε επιβάτες και πληρώματα, ενώ υπάρχει συνεργασία με τοπικές αστυνομικές και τελωνειακές αρχές για εντατικούς ελέγχους επί θεμάτων αρμοδιότητάς τους. 

Οι συναγωνιστές που επιβαίνουν σε αυτό απαντούν με συνθήματα  "Αφήστε μας να αποπλεύσουμε για τη Γάζα", δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να ταξιδέψουν στη Γάζα για να παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ ο πλοίαρχος υποστηρίζει πως έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Είναι σαφές ότι μετά τις τρομοκρατικές δηλώσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, των ΗΠΑ και του κράτους τρομοκράτη-Ισραήλ,  τις στυγνές επιχειρήσεις σαμποτάζ από Ισραηλινούς πράκτορες κατά πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας, ήρθε η ώρα της ωμής καταστολής από την κοινοβουλευτική δικτατορία του ΠΑΣΟΚ. Ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός  Ολοκληρωτισμός δεν ανέχεται τις πρωτοβουλίες διεθνιστικής αλληλεγγύης και με συνδυασμένα μέτρα των στρατιωτικών και αστυνομικών του δυνάμεων επιχειρεί τη βίαιη καταστολή τους.

Οι ίδιοι άνθρωποι που με την ωμή βία επιχειρούν να επιβάλλουν τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα ξεπουλώντας συνάμα τα πάντα σε ελληνικό και ξένο κεφάλαιο, επιχειρούν με την κρατική τρομοκρατία να διαφυλάξουν την στρατηγική τους σχέση με το κράτος δυνάστη της Μέσης Ανατολής, βάζοντας πλάτη στη διαιώνιση της κατοχής της Παλαιστίνης και της διατήρησης του  απάνθρωπου αποκλεισμού του λαού στη Λωρίδα της Γάζας.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να επιτρέψει την ανεμπόδιστη συνέχιση του ταξιδιού του Στάλου της Ελευθερίας και να πράξει ότι απαιτείται για να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια, την σωματική ακεραιότητα και την ζωή όσων επιβαίνουν σε αυτό.

Ξέρουμε όμως ότι δεν θα το πράξει. Τα ταξικά συμφέροντα που εκπροσωπεί υποδεικνύουν ότι πρέπει να σταθεί με κάθε μέσο απέναντι στον Στόλο της Ελευθερίας. Ο λόγος πια είναι στις πλατείες, στα κινήματα των Αγανακτισμένων, σε όλες τις συλλογικότητες του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος. Με αγωνιστικές πρωτοβουλίες πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των συναγωνιστών. Η Ανατροπή της κυβέρνησης της αντεργατικής λαίλαπας, του οργίου κρατικής καταστολής και της πολεμικής εμπλοκής σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση είναι μονόδρομος.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗhttp://redflyplanet.blogspot.com/2011/07/blog-post_4641.html#more

Βρέθηκε στο: http://dithen2010.blogspot.com/


Ελλάδα-Ισραήλ: Ειδικές επιχειρήσεις & παιχνίδια κατασκόπων

Image Παιχνίδι πρακτόρων και κατασκόπων με … αγαστή και σαφή την ελληνοϊσραηλινή συνεργασία παίχθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα και επιβεβαιώνεται και σε άρθρο στην διαδικτυακή έκδοση της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz.
Η Haaretz δημοσιεύει δήλωση Ισραηλινού ανώτατου αξιωμνατούχου των μυστικών υπηρεσιών της χώρας πως «Εργάστηκε για μήνες στην Ελλάδα για να μην γίνει η αποστολή των πλοίων στην Γάζα» και πως «Οι οργανωτές που επέμεναν στην αποστολή δεν είχαν καταλάβει πως η Ελλάδα του Ιουλίου του 2011 δεν είναι ίδια με την Ελλάδα του Μαίου του 2010».
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές της ΕΥΠ στο defencenet.gr «Είχε δοθεί ελευθερία κινήσεων σε εκπροσώπους των ισραηλινών υπηρεσιών αλλά και εργαστήκαμε από κοινού για να προληφθεί μια άσκοπη αιματοχυσία». Το ότι είχε δοθεί «ελευθερία κινήσεων» είναι κάτι παραπάνω από σαφές. Αφού εκτελέστηκαν και ειδικές επιχειρήσεις δολιοφθοράς των σκαφών που επρόκειτο να ενωθούν με τον στολίσκο…
Οι σχέσεις ελληνικών και ισραηλινών υπηρεσιών πληφοροριών ήταν καλές τα τελευταία πέντε χρόνια και έχουν γίνει «εξαιρετικές» σήμερα με συχνή ανταλλαγή αξιωματούχων των δύο πλευρών
Βέβαια, όλα αυτά ξεκινούν από το πολιτικό επίπεδο: Όπως λέει η εφημερίδα ο Νετανιάχου «επένδυσε στην σχέση του με την Ελλάδα και το στοίχημα "του βγήκε" αφού η Ελλάδα μπλόκαρε τα πλοία για την Γάζα».
Όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν την έκταση της ελληνοϊσραηλινής πολιτικής και στρατηγικής συνεργασίας, «Θα δούμε πολλά ακόμα. Οι Ισραηλινοί θα είναι παρόντες και σε όλες τις αποκρατικοποιήσεις ελληνικών αμυντικών εταιρειών, όπως τα ΕΑΣ, αλλά και η ΕΛΒΟ, με συγκεκριμένες προτάσεις»…Bέβαια αυτή η προσέγγιση, αλλά κυρίως το τελευταίο επεισόδιο με το μπλοκάρισμα από τις ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού του πλοίου που είχε σαλπάρει για γάζα, έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις των Παλαιστινίων (Χαμάς κλπ)
Έτσι σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος   Παπανδρέου για να κατευνάσει τα πνεύμνατα μίλησε τηλεφωνικά πριν από λίγο και με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Mahmud Abbas για την πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης, να αναλάβει η ίδια τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, τις αρμόδιες αρχές και πάντα σε επαφή και με την Παλαιστινιακή Αρχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική πλευρά ο Αμπάς   θεώρησε θετική την πρόταση και εξέφρασε την υποστήριξή του...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Βρέθηκε στο: http://anemos5.blogspot.com/2011/07/blog-post_05.html#more 
Η Ελλάδα, αυτή η περήφανη χώρα, ο τράχηλος του κατοίκου της οποίας ζυγόν δεν υποφέρει, είναι και επισήμως πλέον προτεκτοράτου του δολοφονικού διακρατικού άξονα ΗΠΑ- Ισραήλ.
Μας τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί, και μας ζητούν και τα ρέστα για τη.... διάσωσή μας.
Το είπε και ο ανωτατος αξιωματούχος της Μοσάντ: "Η Ελλάδα του Ιουλίου του 2011 δεν είναι η ίδια με την Ελλάδα του Μαίου του 2010". (σ.σ. τότε υπεγράφησαν το Μνημόνιο και η Δανειακή Σύμβαση)
Η χώρα που πρώτη φιλοξένησε τον αγωνιστή, ηγέτη, αντάρτη Γιασέρ Αραφάτ, πριν τον αναγνωρίσουν επισήμως οι άλλες χώρες του δυτικού κόσμου και δη οι ΗΠΑ, η χώρα που πρώτη φιλοξένησε τον Μοαμάρ Καντάφι, όταν αυτός ήταν ο φόβος και ο τρόμος για τους Αμερικανοισραηλίτες στην περιοχή, η χώρα στην οποία δίνει τόσα χρόνια ασυλία από επιθέσεις μέχρι και η... Αλ Κάιντα, ως η μοναδική σταθερή σύμμαχος και μεσολαβήτρια χώρα του Δυτικού κόσμου...
...ναι, αυτή η ίδια χώρα εξαιτίας του πιο ελεεινού καθαρματος που γνώρισε ποτέ η ελληνική πολιτική ιστορία, του Γιώργου Παπανδρέου, γίνεται ο πρώτος αυτόκλητος σύμμαχος των Αμερικανοισραηλινών δολοφονικών επιχειρήσεων.
Και Βασιλικότερος του Βασιλέως (ή... Ισραηλότερος του Ισραήλ) ο Γιώργος ο Προδότης (όπως θα μείνει στην Ιστορία) έτρεξε να εφαρμόσει πρώτος την αμερικανοισραηλίτικη οδηγία της απαγόρευσης αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους της Γάζας!
Που να γεμίσει γάζες το κεφάλι του, του αμερικανο-χαφιέ που εμφανίζεται και με στόμφο μας μιλά για τη σωτηρία της πατρίδας.
Παλιοχαφιέ μάθε ότι ετούτη εδώ η πατρίδα είναι δικέφαλη.
Και το ένα κεφάλι κοιτά στη Δύση και το άλλο στην Ανατολή.
Και πάνω απ όλα είναι Δίκαιη!
Πολεμά και στέκεται στο πλευρό αυτού που αγωνίζεται για το Δίκαιο.
Πολεμά με όπλο το Δίκιο του Αγώνα.
Στηρίζει τους αμάχους ανεξαρτήτως προέλευσης.
Στηρίζει και τους Σέρβους αμάχους και του Κοσοβάρους αμάχους.
Δε πολεμά αυτή η χώρα και δε στέκεται ποτέ στο πλευρό του κατακτητή.
Η Χώρα αυτή πολέμησε το Ναζισμό και το Φασισμό, όσο καμία άλλη.
Δε θα σταθεί τώρα στο πλευρό του Φασιστικού Αμερικανοισραηλίτικου μπλοκ ενάντια στον Δίκαιο Παλαιστινιακό Αγώνα για Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Αξιοπρέπεια, Ζωή...
FREE PALESTINE!!!
GAP YANKEE GO HOME!!!

1 σχόλιο: