Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Να γιατί τα κανάλια στηρίζουν τη Μνημονιακή πολιτικήΤο πρώτο μνημόνιο στο άρθρο 6 προέβλεπε να μπει 20% φόρος στις διαφημίσεις των τηλεοπτικών καναλιών και ο Καρατζαφέρης το....ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ!!! Έτσι βγήκε ο Σαχινίδης του ΠΑΣΟΚ μετά και δεν το εφάρμοσε ΠΟΤΕ!!! Καταλάβατε τώρα αν κέρδισαν και πόσα οι καναλάρχες;

(το ντοκουμέντο βρέθηκε στο http://taxalia.blogspot.com/)
Αυτά φυσικά έγιναν έπειτα από πιέσεις καναλαρχών προς την Κυβέρνηση και από πιέσεις της Κυβέρνησης προς τους καναλάρχες.
Ο Καρατζαφέρης απλώς λειτούργησε ως η αφορμή για να κάνει πίσω η Κυβέρνηση σε αυτό το άρθρο. Στημένο παιχνιδάκι!

Μα έτσι εξηγούνται όλα!  Προφανώς αυτό ήταν και το μέσο εκβιασμού της Κυβέρνησης προς τα ΜΜΕ για να μη μιλάνε.
Προκειμένου η Κυβέρνηση να πετύχει τη στήριξη των καναλιών, χρησιμοποιεί αυτόν τον όρο εκβιαστικά.
Τα κανάλια άλλο που δε θέλανε φυσικά...
Αφού έγινε το deal αποφασίστηκε να μετατεθεί για τις... καλένδες η επιβάρυνση των καναλιών. Συγκεκριμένα, η έναρξη ισχύος της επιβάρυνσης των καναλιών μετατέθηκε από 1/7/2010 στη 1/1/2013. Ζήσε Μάη μου δηλαδή... (Αν εφαρμοστεί ποτέ... πείτε το και σε μένα!)
Βεβαίως αυτή η "κατανόηση" της Κυβέρνησης προς τα κανάλια δεν επεκτάθηκε στους μισθωτούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στους συνταξιούχους, στους ανέργους, στους part-time εργαζομένους, στους αυτοαπασχολούμενους και στους μικροεπιχειρηματίες.
Ααα, όλα κι όλα! Είπαμε. Κυβέρνηση είναι, όχι φιλανθρωπικό ίδρυμα!

Και φυσικά -ω! του θαύματος!- την μετάθεση της φορολογικής επιβάρυνσης είχε ζητήσει και ο τρισμέγιστος Γιώργος Καρατζαφέρης (η άμεση εισφορά των καναλιών ήταν από τα ελάχιστα άρθρα του Μνημονίου που καταψήφισε).
Αποτέλεσμα; Η συνεχής, καθημερινή παρέλαση του ίδιου και των στελεχών του κομματιδίου του στα κανάλια!
Και φυσικά η παρουσίασή του ως "υπεύθυνη παράταξη μακριά από λαικισμούς και ανευθυνότητες"!
Η Νέα Δημοκρατία του αδέκαστου Αντώνη Σαμαρά; Μα φυσικά....  μούγγα στη στρούγγα! Είναι τώρα καιρός να τα βάζουμε με τα κανάλια; Μα πώς αλλιώς θα μας παρουσιάσουν αύριο ως σωτήρες; Μη πάμε και κόντρα...
Είπαμε το πρόβλημα είναι μόνο οι φορολογικοί συντελεστές! Σε όλα τα άλλα συναίνεση!
Η Αριστερά; Άλλα κουμάσια κι αυτοί! Προκειμένου να έχουν μια -όσο το δυνατόν- καλύτερη μεταχείριση από τα κανάλια, δεν το... πολυφωνάζουν!
Κάνουν και λίγο τα κορόιδα... Δεν είδαν, δεν άκουσαν! Ή θα... διάβαζαν σα το Χριστόδουλο!
Μιλάμε δηλαδή για μια απίστευτη συμπαιγνία κομμάτων και μεγαλοεπιχειρηματιών-μεγαλοεκδοτών, που για άλλη μια φορά προστάτευσε τα συμφέροντά τους, την ώρα που τα -όποια- εισοδήματα του λαού δέχθηκαν πρωτοφανή επίθεση.

Και αυτό δεν αφορά μόνο αυτούς που το ψήφισαν. Αλλά και αυτούς που έκαναν τους Κινέζους.
Διότι η ανοχή είναι συνενοχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου