Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Σαμαράς: από "ΌΧΙ στο Μνημόνιο" στην "Επαναδιαπραγμάτευση"...Ο Αντωνάκης της καρδιάς μας πέρυσι τέτοιο καιρό έλεγε και ξανάλεγε "Όχι στο Μνημόνιο". Και στις περιφερειακές εκλογές με αυτό το σύνθημα πήγε.
΄Πολλοί ήδη από τότε φωνάζαμε ότι ο Σαμαράς έχει συναινέσει στο Μνημόνιο και απλώς λέει το "όχι" για κάποιους λόγους.
Ποιοι είναι αυτοί;
Μα φυσικά να συγκρατήσει ενδοσυστημικά τις ντιμνημονιακές εκρήξεις του ελληνικού λαού. Αν συναινούσε εξαρχής τότε ήταν επικίνδυνο ο κόσμος να ταυτίσει ως Μνημονιακά κόμματα το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να τα απορρίψει συλλήβδην και να οδηγηθεί αλλού πολιτικά. Αριστερότερα ή δεξιότερα.
Πράγμα που θα χάλαγε τη σούπα του δικομματισμού.
Έτσι επελέγη το παιχνίδι του "καλού μπάτσου-κακού μπάτσου", για να συγκρατούνται εντός των τειχών του μαντριού οι όποιοες αντιδράσεις.
Άλλος λόγος; Μα φυσικά η αντιμνημονιακή πανηγυρική άνοδος της ΝΔ και του Σαμαρά στην εξουσία μόλις ξεζουμιστεί το φρούτο του Γιωργάκη, μόλις εχει ολοκληρωθεί ο ρόλος του και χρειαστεί μια επόμενη δυνατή, με νωπη εντολή, αυτοδύναμη κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της προηγούμενης.

Και γι αυτό το λόγο ο Αντωνάκης κάνει ό,τι έκανε ο Γιωργάκης προεκλογικά.
Κοροιδεύει τον ελληνικό λαό μες στα μούτρα του. Αφού ξέρει ότι αυτό δε θα έχει κόστος για τον ίδιο, όπως δεν έχει και για τον προκάτοχό του.
Και αυτός όταν αναλωθεί, θα ανεβάσουν τον επόμενο από το ΠΑΣΟΚ (Λοβέρδος;).

Στο μεταξύ ενώ η ΝΔ κάνει την αντιμνημονιακή, έχει ψηφίσει περίπου τα 2/3 των νομοσχεδίων του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ. Καταψηφίζει τα νομοσχέδια "επί της αρχής" και υπερψηφίζει τα άρθρα των νομοσχεδίων μεμονωμένα.
Μιλάμε δηλαδή για μια κοροιδία εφάμιλλη της κοροιδίας του Γιωργάκη πέρί "αναδιανομής του πλούτου" και "λεφτών που υπήρχαν"...

Αγαπητοί φίλοι που ίσως έχετε πειστεί από τον αντιμνημονιακό λόγο του Σαμαρά, αυτά πυο αναφέρω ψάξτε τα, παρατηρήστε τα!
Για να μη βρεθειτε κι εσείς στη θέση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που το Νοέμβρη του 2009 ψήφιζαν ότι "λεφτά υπάρχουν" και λίγους μήνες μετά οδηγήθηκαν στο Μνημόνιο.
Γιατί η αντιμνημονιακή σας ψήφος θα πάει χαμένη, αφού ο Σαμαράς αποδεδειγμένα δεν πρόκειται να καταργήσει το Μνημόνιο.

Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, αλλά από τη στιγμή που τα γκάλοπ έφεραν τη Νέα Δημοκρατία στο κατώφλι της εξουσίας το βαρύγδουπο "όχι στο Μνημόνιο" απ το στόμα του Σαμαρά μετεβλήθη στο αχνό "Επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου" από το στόμα του ιδίου.

Προετοιμάζει την κωλοτούμπα ο Σαμαράς από τώρα.
Τι σημαίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων Αντωνάκη;
"Όχι στο Μνημόνιο" δεν έλεγες;
Τώρα γιατί άλλαξες λιγάκι τη φράση και λες "Όχι στο Μνημόνιο της χρεωκοπίας και της ύφεσης";
Μήπως επειδή υπάρχει και Μνημόνιο της ευμάρειας και της ανάπτυξης;
Αυτό που θα υπογράψεις εσύ να φανταστώ...;Άλλωστε στελέχη του κόμματος και του στενού σου περιβάλλοντος έχουν δηλώσει σε ευρωπαικά άλλα και ελληνικά ΜΜΕ μέσα σε αυτό το χρόνο πως εφόσον ο Παπανδρέου ζητούσε 180 ψήφους για την ψήφιση του Μνημονίου, τότε η ΝΔ "θα επανεξέταζε τη στάση της στο θέμα, καθώς προέχει η πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων". Ό,τι ακριβώς επικαλείται και το ΠΑΣΟΚ για να περνάει εκβιαστικά τα μέτρα του μισάνθρωπου Μνημονίου.

Ψεύδεσαι ασύστολα και εμετικά, Αντώνη Σαμαρά!
Δυστυχως θα αναλάβεις την εξουσία και χωρίς καμία πολιτική νομιμοποίηση θα παραβείς τη λαική εντολή για έξοδο από το Μνημόνιο και απλώς θα επαναδιαπραγματευτείς τον όρο περί ΦΠΑ, για να δείξεις ότι κάτι έκανες.

Όποιος θεωρεί ότι το μοναδικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη μετά ΔΝΤ ζωή του είναι η άνοδος του ΦΠΑ, τότε ας ψηφίσει Σαμαρά.
Θα μείνει ικανοποιημένος.

Όποιος όμως αντιλαμβάνεται ότι η χώρα έχει παραδώσει με την υπογραφή της Δανειακής Σύμβασης του Μνημονίου την εθνική της κυριαρχία, την εθνική της ανεξαρτησία, τη γη της, τη διακυβέρνησή της, τη δικαστική και τη νομοθετική της εξουσία, τις λειτουργικές της δομές και τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές στα νύχια των αδίστακτων τοκογλύφων του ΔΝΤ και της ΕΚΤ... ας το ξανασκεφτεί.
Όποιος αντιλαμβάνεται ότι το Μνημόνιο μας οδηγει σε μια βέβαιη Κινεζοποίηση της ελληνικής κοινωνίας αρχικά και στην ακόμη βεβαιότερη ΔΝΤική συνταγή της "διαρκούς χρεωκοπίας", δηλαδή της μόνιμης και μακροχρόνιας ομηρίας του ελληνικού Κράτους και λαού... ας το ξανασκεφτεί για το Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία.ΥΓ.:Και μη με ρωτήσει κανείς τι κόμμα προτείνω εγώ.
Εγώ απλώς τονίζω ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Σαμαράς έχουν συναινέσει στο Μνημόνιο με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ και όλοι τους μαζί μας δουλεύουν ψιλό γαζί.
Ας κάνει ο καθένας ό,τι καταλαβαίνει!
Εγώ το μόνο που προτείνω είναι αγώνα! Αγώνα να επανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και τη συνακόλουθη αλλαγή πολιτικής προς όφελος των οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερων.

Παρέμβαση μία μέρα μετά την ανάρτηση (2/6/2011):
Και πριν αλλέκτωρ φωνήσαι τρις...
Γκάλοπ της VPRC με Σαμαρά να πάει για πρωθυπουργός!
Έλεος! Τι αμαρτίες πληρώνω;
Από Γιωργάκη σε Αντωνάκη;
Να μας πουν αν είχαν και κανένα άλλο συγκάτοικο στις ΗΠΑ να τον κάνουμε κι αυτόν πρωθυπουργό. Τώρα που γυρίζει...

Δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται στα Επίκαιρα αύριο δίνει οριακό προβάδισμα στη ΝΔ, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής έναντι του ΠΑΣΟΚ στα όρια του στατιστικού λάθους.
Η ΝΔ συγκεντρώνει 31% έναντι 30,5% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν το ΚΚΕ με 12%, ο ΛΑΟΣ με 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,5%, οι Οικολόγοι με 3%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Χρυσή Αυγή και η Δημοκρατική Συμμαχία που παίρνουν από 1%, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με 0,5% και τα λοιπά κόμματα με 4,5%.
Στην ίδια έρευνα το 86% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, το 91% δηλώνουν καθόλου ή όχι και τόσο ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση χειρίζεται την κρίση.
Στην έρευνα της VPRC υπάρχει και ερώτημα σε σχέση με πιθανό δημοψήφισμα για την αποδοχή του Νέου Μνημονίου και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτό.
Μόνο το 18% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν υπέρ του Νέου Μνημονίου, το 62% ψηφίζουν κατά, το 16% δεν έχουν αποφασίσει και το 4% δεν απαντούν.

6 σχόλια:

 1. Μην ξεχνας κ την Ντοριτος αδελφε...
  μαυρο σε οποιον ψηφισε το μνημονιο...
  να φυγουν απο την χωρα ΧΘΕΣ..οχι αυριο!
  καλησπερες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλησπέρα!
  Δεν την ξεχνάω, απλά δεν χρειάστηκε να την αναφέρω στο συγκεκριμένο θέμα περί διγλωσσίας.
  Αυτή τουλάχιστον είναι ειλικρινής.
  Λέει "Ναι στο Μνημόνιο", το φωνάζει, το χαίρεται...
  Ξέρεις τι να περιμένεις. (βοήθειά μας!)
  Όποιος την ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές.... ξέρει τι αγοράζει!

  Αλλά ο άλλος που φωνάζει "ΌΧΙ" και εννοεί "ΝΑΙ"...;
  Αυτό είναι απίστευτη πολιτική αγυρτεία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βρε Μαζεστίξ, αν η Ντόρα ήταν αρχηγός της ΝουΔου θα έλεγε ΟΧΙ στο μνημόνιο και ο Σαμαράς από την ΠΟΛ.ΑΝ 2 θα έλεγε ΝΑΙ.
  Από τέτοια να φάνε και οι κότες.
  Όσο για το «λεφτά υπάρχουν» μην αδικείς τον εαυτό σου. Ο ΓΑΠ δεν ψηφίστηκε επειδή έταξε, αυτό είναι φούμαρα. Ο κόσμος ψήφισε να φύγει ο Καραμανλής, ο Αλογοκλέφτης, ο Πάκης, η Μητσοτάκαινα και ο λοιπός θίασος που τα’χαν κάνει σκατά.
  Φαντάζεσαι ότι θα ήταν καλύτερη η κατάσταση αν είχαν παραμείνει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλησπέρα!
  Προφανλως και συμφωνω μαζί σου ότι αν η Ντόρα ήταν αρχηγός στη ΝΔ και ο Σαμαράς είχε την Πολ.Αν., η Ντόρα θα έλεγε όχι και ο Αντώνης Ναι.
  Αυτό ακριβώς έγραψα και παραπάνω για το παιχνίδι "καλού μπάτσου-κακού μπάτσου" και για την πάγια τακτική του δικομματισμού να συγκρατεί ενδοσυστημικά τις αντιδράσεις του κόσμου για αντιλαικά μέτρα.
  Προφανώς και δε θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι του Σαμαρά και του Παπανδρέου. Το πρόβλημα είναι συστημικό. Αλλά επειδή και το σύστημα εκπροσωπείται από πρόσωπα... μιλώ γι αυτούς.
  Φυσικά τα ίδια θα ισχύουν αύριο-μεθαύριο με Ντόρα, Λοβέρδο, Χρυσοχοίδη, Διαμαντοπούλου, Χατζηδάκη, Καρατζαφέρη κλπ. Μιλώ για το σύστημα διαμέσου των προσώπων και των κομμάτων τους.

  Τη ΝΔ την έδιωξε ο κόσμος με τις κλωτσιές διότι ήταν απίστευτη: έκανε σε χρόνο ρεκόρ τόσες μαλακίες που ξεπέρασε κάθε προσδοκία αντιφρονούντων...
  Ο κόσμος δε γούσταρε Γιωργάκη, αλλά ήθελε να διώξει Καραμανλή. Σύμφωνοι.
  Δε θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις η εκλογική του νίκη αν ο Γιωργάκης έλεγε ό,τι έλεγε ο Κωστάκης προεκλογικά.
  Ο Κωστάκης μίλαγε ουσιαστικά περί ΔΝΤ και ο Γιωργάκης μίλαγε για παροχές.
  Έτσι πήρε το ΠΑΣΟΚ την αυτοδυναμία του.
  Φυσικά και με ΝΔ δε θα είχαμε τίποτα- μα τίποτα- καλύτερο σήμερα. Γι αυτό και αγωνίζομαι και θα αγωνίζομαι πάντα εναντίον της και τα γράφω όλα αυτά για να μην ξαναπέσουμε στα νύχια της ΝΔ.
  Αλλά η αλήθεια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά έκανε το απίστευτο! Έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο ξεπούλημα της χώρας, στην απεμπόλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, στο ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού ή πλούτου κλπ κλπ.
  Ε λοιπόν, γι αυτό θα τους πολεμάω παρέα.
  Διότι μου απέδειξαν πόσο καλά συνεταιράκια είναι. Είναι προδότες ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και γι αυτό θα τους πολεμάω μαζί.

  Οι χτεσινές μαλακίες του Καραμανλή δεν αθωώνουν τον Παπανδρέου για το σημερινό ξεπούλημα της χώρας και οι μαλακίες του Παπανδρέου δεν αθωώνουν το Καραμανλή για τα περασμένα και το Σαμαρά για το επερχόμενο συνεχές ξεπούλημα της χώρας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. φίλε μαζεστίξ μην ξεχνας πως το πασοκ ελεγχει εδω κ μια 30ετια ολα τα ΜΜΕ κ τα εργατικα συνδικατα..Οποτε ναι μεν η ΝΔ θα ειχε ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ προθεσεις με το πασοκ αλλα δεν θα ηταν το ιδιο ευκολο να κανει τα σημερινα αισχη του πασοκ..

  δεν εχει περασει πολυς καιρος απο τοτε που κυβερνουσε η ΝΔ κ θυμασαι τι κριτικη της ασκουσαν τα ΜΜΕ και τι απεργειες γινοντουσαν..

  ακομα θυμαμαι τους δυνταξιουχους σε περιοδο κρισης(2008) να διαμαρτυρονται για την αυξηση στη συνταξη στο 1 ευρω και τα ΜΜΕ να τους προβαλουν και να προπαγανδιζουν..

  τωρα τρωμε ξυλο στις διαδηλωσεις,εχουμε νεκρους και τα ΜΜΕ οχι μονο δεν μας προβαλουν αλλα μας βγαζουν αλητες..

  για εμενα ολοι ειναι για τον καιαδα αλλα το πασοκ κ οι ψηφοφοροι του ειναι πραγματικα ΔΕΚΑ ΚΛΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ σε αλητεια κ ανηθικοτητα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Συμφωνώ μαζί σου Laplace ότι το ΠΑΣΟΚ είναι 100 φορές πιο ικανό να περάσει οποιοδήποτε μέτρο με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις, αφού ελέγχει τον συνδικαλισμό και τις εφημερίδες.
  Απ την άλλη η ΝΔ έχει τις ίδιες προθέσεις με το ΠΑΣΟΚ αλλά όταν πάει να περάσει κάποιο μέτρο έχει απέναντί της το δυναμισμό του ΠΑΣΟΚ. Ενώ οι Νεοδημοκράτες δε φημίζονται για την αγωνιστικότητά τους και για τις διεκδικήσεις τους.
  Έτσι, όταν κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ έχει απεναντι μόνο την Αριστερά. Ενώ η ΝΔ λεχει ΠΑΣΟΚ και Αριστερά...

  Όσο για το ξύλο κλπ, οι ζαρντινιέρες είναι..... υπερκομματικές! Πολύδωρας και Παπουτσής αν και εξ αλλοτρίων ορμώμενοι, καταλήγουν στην ίδια κατασταλτική πολιτική. Ξύλο, ξύλο, ξύλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή