Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Σήμερα στις 18:00 θα λαβει χώρα μία συγκέντρωση πολιτων στο Σύνταγμα και από μία σε καθεμία πόλη της Ελλάδας.
Η συγκέντρωση αυτή, κατά τα φαινόμενα, δεν υποκινείται από κανένα κόμμα ή πολιτικό χώρο.


Είναι μια σχεδόν αυθόρμητη εκδήλωση πολιτών που ενεγροποιήθηκαν με αφορμή τον ξεσηκωμό των Ισπανών στη... δική τους "Πλατεία Συντάγματος".
Ειλικρινά θέλω να ελπίζω πως δεν υπάρχει κάποιος ύποπτος υποκινητής αυτών των εκδηλώσεων.
Το έψαξα στο διαδίκτυο το θέμα και δε διαπίστωσα κάτι μεμπτό μέχρι στιγμής.
Οπότε ας μην κινδυνολογούμε.
Έτσι κι αλλιώς η κινδυνολογία είναι η δικιολογία της αδράνειας.
Δε θα μας σώσει κανείς άλλος πέρα από τους εαυτούς μας.
Επομένως, ας πάμε μια βόλτα από το Σύνταγμα, το Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, τη Γεωργίου στην Πάτρα, την Παραλία του Βόλου κλπ κλπ.

Η σημασία της εκδήλωσης αυτής μεγεθύνεται από την αντίδραση του καθεστώτος εναντίον της.
Οι hackerάδες-ράμπο του κοινοβουλευτικού καθεστώτος έκαναν επίθεση-hack στη σελιδα της εκδήλωσης στο facebook και την είχαν ρίξει για ώρες.
Αυτό ίσως λέει πολλά.
Αυτή είναι η σελίδα (έχει ξανανεβεί τώρα) http://www.facebook.com/update_security_info.php?wizard=1#!/event.php?eid=218838154801328
Από εκει θα μπορείτε να λαμβάνετε ενημέρωση.

2 σχόλια:

 1. Κι εγώ θέλω να πιστεύω πως αυτό δεν έχει ύποπτους υποκινητές. Αν και δεν υπήρξα ποτέ φαν των συγκεντρώσεων (και δεν είμαι πολύ περήφανος γι' αυτό) νομίζω πως είναι μία καλή ευκαιρία να σηκωθώ από τον καναπέ μου. Μακάρι να σηκωθούν και άλλοι. Τώρα δεν υπάρχει η δικαιολογία πως οργανώνεται από αριστερούς ή δεξιούς και πως δεν μας αντιπροσωπεύει αυτό. Πλέον οι μόνοι που δεν αντιπροσωπεύονται από αυτή την συγκέντρωση είναι αυτοί που θεωρούν πως οι κυβερνήσεις μας ήταν σωστές και πως ότι συμβαίνει με το ΔΝΤ και τα μέτρα είναι σωστά και δίκαια για τον λαό. Αυτοί όμως είναι σίγουρα μειοψηφία. Θα δούμε το απόγευμα λοιπόν αν οι προσδοκίες μας θα βγουν αληθινές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Paulinho, σήμερα θα είμαστε ακόμη περισσότεροι!
  Η σπίθα άναψε.
  Όλοι σήμερα στς 18:00 στο Σύνταγμα.
  Απαιτούμε τώρα έξοδο από το ΔΝΤ, άρνηση πληρωμής του χρέους τους, αναδιανομή του πλούτου, τιμωρία των υπευθύνων και δήμευση των περιουσιών τους, άμεση δημοκρατία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή