Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

8 Προτάσεις Εξόδου από την Χρεωκοπία προς "Αγανακτισμένους" και μη1)Κρατικό νόμισμα, με κρατικό έλεγχο της κοπής νομίσματος.
Το ευρώ εκ του αποτελέσματος μόνο ζημιά έχει προκαλέσει στην εθνική οικονομία και τα οικονομικά των πολιτών. Και σύμφωνα με την απλή λογική μόνο ζημιά θα προκαλέσει στο άμεσο αλλά και στο απώτερο μέλλον και ακόμη μεγαλύτερη.
Η ισοτιμία της δραχμής θα ξεκινήσει από 340,75 προς το ευρώ και η απόκλισή της μέσω ανατιμήσεων και υποτιμήσεων δεν πρόκειται, βάση της διεθνούς εμπειρίας, να υπερβεί το 10% της αρχικής ισοτιμίας.
Έτσι θα καλυφθεί η πραγματική ρευστότητα της οικονομίας.

2)Άρνηση πληρωμής του εξωτερικού χρέους. Το Διεθνές Δίκαιο δίνει τη δυνατότητα στις χώρες, που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα τις στοιχειώδεις ανάγκες των πολιτών τους και την αποληρωμή των δανείων, να προτάσσουν την αυτονόητη υποχρέωσή τους να εξασφαλίζουν τη διαβίωση των πολιτών τους.
Σε απλά ελληνικά, όταν δεν μπορείς να πληρώσεις χρέος και πολίτες, το δεδικασμένο του Διεθνούς Δικαίου σου δίνει τη δυνατότητα να αρνηθείς το χρέος προς όφελος των πολιτών.
Στην περίπτωση αυτή οι "Δανειστές" μας θα διακόψουν κάθε χρηματοδότηση της Ελλάδας. Αλλά με δεδομένο ότι το 97% του δανείου που παρέχεται στην Ελλάδα πηγαίνει στην αποπληρωμή του προηγούμενου χρέους και όχι στις πληρωμές του Κράτους, αντιλαμβανόμαστε ότι ακόμη και σήμερα το Κράτος είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες του όντας αυτάρκες.
Με το σημερινό Δάνειο, το Χρέος του Ελληνικού Κράτους προς ξένες τράπεζες απλώς μεταφέρεται στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, προς τους Ευρωπαίους πολίτες δηλαδή.
Το δικό μας Χρέος όχι απλώς παραμένει και δεν αποπληρώνεται, αλλά αντιθέτως μεγεθύνεται.

3)Εθνικοποίηση του εν Ελλάδι πιστωτικού συστήματος, ξεκινώντας από την εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία -όσο κι αν φαίνεται απίστευτο- είναι ιδιωτική Α.Ε.! Μόνο το 10% της ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο.
Εξ ου και τα ρηθέντα υπό Προβόπουλου...

4)Εθνικοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δομών της χώρας. Ή όπου χρειάζεται επανεθνικοποίηση. Το Ελληνικό Κράτος να διαθέτει ιδιόκτητο σύστημα ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, επικοινωνιών, συγκοινωνιών και ενέργειας.

5)Δημιουργία Επιτροπής ελέγχου του Λογιστικού Χρέους ούτως ώστε να υπάρξει διαφάνεια σε όλο το φάσμα των κρατικών εξόδων και όπου βρίσκονται παρασπονδίες, μίζες κλπ (λέτε;) να οδηγούνται στη δικαιοσύνη οι ένοχοι.

6)Καταγγελία της Δανειακής Σύμβασης του Μνημονίου ως πράξη που παραβιάζει την αυτονόητη εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία της χώρας και ως κυβενητική απόφαση που δεν έχει επικυρωθεί από τη Βουλή, ενώ έχει εγκριθεί απλώς με την υπογραφή του Υπουργού Οικονομίας και του Προέδρου της Τραπέζης της Ελλάδος (της... ανώνυμης εταιρείας που λέγαμε!)

7)Αναδιάταξη της Οικονομίας, ορθολογική διαχείριση, μάζεμα των κρατικών δαπανών προς αμφιβόλου προελεύσεως και συμφερόντων οργανισμούς, οργανώσεις κλπ.
Επιχείρηση ανάπτυξης με κρατικά κεφάλαια ή με επιχειρήσεις ημικρατικές κοινής ωφελείας, με συγχρηματοδοτήσεις με τον ιδιωτικό τομέα.
Εκεμτάλλευση του πλούτου της Ελλάδος: οπωροκηπευτικά, αγροτικά προιόντα, κτηνοτροφικά προιόντα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, βιοκαύσιμα. πολιτισμός, χειμερινός και θερινός τουρισμός, ναυτιλία, ναυπηγική, δίκτυα επικοινωνίας.

8)Πολιτειακή αλλαγή. Συνταγματική μεταρρύθμιση με πορεία προς την Άμεση Δημοκρατία, στόχος ο οποίος είναι επιτευκτός μέσω της εκμετάλλευσης της σύγχρονης αλλά και συνεχώς αναβαθμιζόμενης τεχνολογίας.
Αποκέντρωση της διοίκησης σε περιφέρειες.
Δημοψηφίσματα για τα σοβαρά, τουλάχιστον, νομοσχέδια.
Η Βουλή να προτείνει νομοσχέδια, οι πολίτες να τα επικυρώνουν μέσω δημοψηφισμάτων και η Εκτελεστική εξουσία να εκτελεί τα ψηφισθέντα από τους πολίτες.
Αυτό είναι Δημοκρατία.


ΥΓ. Οι προτάσεις συντάχθηκαν ως σύνοψη των διαπιστώσεων και των προτάσεων πολλών συνταγματολόγων, πολιτικών αναλυτών και οικονομικών αναλυτών και κυρίως του, πλέον έγκριτου οικονομικού αναλυτή, Δημήτρη Καζάκη.

Και για όποιον εχει υπομονή... αξίζει τον κόπο και το χρόνο ν παρακολουθήσετε την καλύτερη και πληρέστερη οικονομική ανάλυση για την Ελλάδα από τον Δημήτρη Καζάκη.
Θα σας λυθούν όλες οι -τυχόν- απορίες!

9 σχόλια:

 1. Επιτελους καποιοι μιλησαν. Το θεμα ειναι να τους βγαλουν παραεξω για να τους ακουσουν ΟΛΟΙ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολλοί από αυτούς που μιλούν απλώς ψιθυρίζουν.
  Αφού από τα ΜΜΕ δεν μπορούν να περιμένουν χαίρι να βγουν , όπως ο Καζάκης, στους δρόμους, στις πλατείες, στο Σύνταγμα, να συνομιλησουν με τον κόσμο και να δείξουν στους πολίτες επιστημονικά τεκμηριωμένους τρόπους εξόδου από την κρίση.
  Για να μην ακούμε μόνο "φύγε-κλέφτες" κλπ. αλλά και σαφέστατες προτάσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αγαπητέ Μαζεστίξ, διαβάζοντας τις προτάσεις σου θα ήθελα να σου πω πως είναι πραγματικά εξαιρετικές. Εγώ με αρκετά άλλα άτομα έχουμε ξεκινήσει ένα group στο facebook με τίτλο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ. Εκτός από αυτό που λέει ο τίτλος έχουμε ξεκινήσει και συντάσσουμε ένα κατάλογο απαιτήσεων που θα καταθέσουμε στη Συνέλευση του Συντάγματος, ώστε να αποτελέσει τη βάση δημιουργίας μίας πλατφόρμας αιτημάτων που θα απαιτήσουμε από την "Ελληνική" κυβέρνηση, με πρώτο την παραίτησή της. Αν το θέλεις έλα κι εσύ στο group http://www.facebook.com/home.php?sk=group_150445765026093&ap=1 .

  Ευχαριστώ
  Ανδρέας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευχαριστώ Ανδρέα για την πληροφορία.
  Έκανα ήδη αίτημα να συμμετάσχω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/03/blog-post_1187.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. τι να ακουσουν;;;Το Ελληνικό Κράτος να διαθέτει ιδιόκτητο σύστημα ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, επικοινωνιών, συγκοινωνιών και ενέργειας.ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ;;;ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΣΕ ΚΤΛ;;;ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΙΔΙΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ;;;;;ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΛΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. http://evrivotas.blogspot.com/
  ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΣΕ ΕΝΑ BLOG

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΦΤΑΣΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ;
  ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΑΘ ΕΝΑΣ  πάσης φύσεως σκάνδαλα, πάσης φύσεως υπεξαιρέσεις, πάσης φύσεως ρουσφέτια και μίζες,

  πάσης φύσεως δημόσιοι λειτουργοί που δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους, πάσης φύσεως κομπίνες, πάσης φύσεως προμήθειες με υπέρογκα ποσά, πάσης φύσεως αναθέσεις δημόσιων έργων με κόστος στο δεκαπλάσιο της αξίας τους,

  πάσης φύσεως διαπλοκή, πάσης φύσεως προσλήψεις, πάσης φύσεως υπερβολικά υψηλοί μισθοί, πάσης φύσεως σπατάλη δημοσίου χρήματος κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο...
  http://evrivotas.blogspot.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αγαπητέ φίλε (5:42), το θέμα που θίγεις σηκώνει πολλή συζήτηση.
  Κατ αρχάς όταν μιλάω για "κρατικό ιδιόκτητο σύστημα ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, επικοινωνιών, συγκοινωνιών και ενέργειας", δεν εννοώ την απαγόρευση ύπαρξης και ιδιωτών σε αυτούς τους τομείς.
  Αλλά το Κράτος πρέπει να διαθέτει όσα είναι υπερ-απαραίτητα για την ύπαρξη και την ανεξαρτησία του.
  Δηλαδή βλέπεις τώρα το θέμα που έχει υπάρξει με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για παράδειγμα.
  Έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν τους διακόπτες και να στερήσουν απότ η χωρα τον ηλεκτρισμό, την κυνητήριο δύναμη δηλαδή κάθε χώρας εδώ και δυο αιώνες.
  Αν το Κράτος παρει την απόφαση μπορεί π.χ. να τους στείλει στο διάολο και να τους απολύσει, διασφαλίζοντας έτσι την ηλεκτροδότηση του Κράτους.
  Αν η ΔΕΗ πουληθεί σε καποιον ιδιώτη, θα μπορεί αυτός ο ιδιώτης ανάλογα με τα συμφέροντά του, να εκβιάζει το Κράτος με την απειλή του κατεβάσματος του διακόπτη αν δεν ικανοποιηθει σ αυτό που θέλει.
  αι τ΄τοε το Κράτος δε θα μπορεί να κάνει τίποτα.
  Κι εξάλλου, πού κέρουμε τι συμφέροντα μπορεί να υπηρετεί ο όποιος ιδιώτης και τι ζημιά μπορεί να προκαλέσει σε μια κρίσιμη εθνική στιγμή...

  Αναλόγως τα ίδια ισχύουν και για τους υπόλοιπους τομεις των βασικών κρατικών δομών, όπως συγκοινωνίες, ύδρευση, νόμισμα, ενέργεια, επικοινωνίες κλπ.
  Μην ξεχνάμε ποτέ ότι κάθε Κράτος (και πόσο μάλλον η Ελλάδα) είναι σε διαρκή κίνδυνο εθνικης ασφάλειας από οικονομικές ή στρατιωτικές επιθέσεις τρίτων και γι αυτό πρέπει να διαθέτει τα βασικά όπλα για να μπορεί να αντεπεξέρχεται σε κρίσμιμες καταστάσεις, χωρίς να καθίσταται όμηρος.

  Και φυσικά πιστεύω πως αντιλαμβάνεσαι από τα παραπάνω λεγόμενά μου πως δεν επικροτώ την μέχρι τούδε λειτουργία των δημοσίων οργανισμών.
  Είμαι υπέρ της άμεσης και ριζικης εσωτερικης μεταρρύθμισής τους.

  Αλλά αν δεις και οι κρατικές επιχειρήσεις που ιδιωτκοποιήθηκαν κάθε άλλο παρά κερδοφόρες έγιναν.
  Οι τράπεζες απ την ώρα που ιδιωτικοποιήθηκαν πήραν την κάτω βόλτα και φτάσαμε σήμερα να πληρώνει το Κράτος τα σπασμένα των τραπεζών και να μην παίρνει σε αντάλλαγμα... ούτε μετοχή!
  Η Ολυμπιακή ακόμη δεν εχει ορθοποδήσει και έχει κόψει την αεροπορική σύνδεση με την άγονη γραμμη της Ελλάδας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή