Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

..«Αγανακτισμένοι» όλων των χωρών ενωθείτε, αύριο, Κυριακή 29 Μαΐου

Mετά την Ισπανία και την Ελλάδα, το διαδικτυακό κάλεσμα γίνεται πανευρωπαϊκό από το κίνημα των «Αγανακτισμένων».
«Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μία καλύτερη ζωή. Ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα», λένε, προτρέπουν και καλούν όλους τους ευρωπαίους πολίτες να βγουν στους δρόμους, στις κεντρικές πλατείες των χωρών τους, αύριο Κυριακή 29 Μαΐου, ασχέτως με τις πολιτικές τους απόψεις προκειμένου να ακουστούν με μία ενιαία φωνή.
Το κίνημα εξαπλώνεται, το διαδίκτυο έχει βαρέσει κόκκινο (η επίσημη σελίδα του κινήματος «Πραγματική Δημοκρατία τώρα»: http://real-democracy.gr/el ), ενώ το site που ξεκίνησε από τους Intignados της Βαρκελώνης έχει ήδη γίνει πανευρωπαϊκό.
Εν τω μεταξύ παρά τη βροχή, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν και χθες Παρασκευή, για 3η συνεχή ημέρα στο Σύνταγμα ενώ παρόμοιες συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη, την Τρίπολη, την Καλαμάτα, την Κόρινθο. Το ραντεβού έχει ανανεωθεί για σήμερα.
Η πρώτη λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος εξέδωσε μάλιστα το παρακάτω ψήφισμα:
«Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας. Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.
Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της. Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα. Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας».
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!
ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

από tvxs.gr

4 σχόλια:

 1. Απλά για μία ακόμη φορά συγχαρητήρια Μαζεστίξ,τόσο για τις αναρτήσεις σου όσο και για τον αγώνα σου που είναι και αγώνας όλων μας.Ευκαιρίας δοθείσης να ζητήσω από όλους και ιδιαίτερα από τους
  Αναρχικούς να αφήσουν τις ελιτίστικες συμπεριφορές σπίτι τους.
  Είμαστε όλοι μας εδώ, μας μιλάει ο κόσμος και του μιλάμε, μας ακούει και τον ακούμε, σύντροφοι είμαστε κομμάτι αυτού του κόσμου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συμφωνώ 1000% μαζί σου!
  Πρέπει να αφήσουν οι πραγματικοί αναρχικοί και οι αριστεροί τους ελιτισμούς και να κατέβουν στο Σύνταγμα όχι με κομματικές σημαίες και φυλλάδια αλλά εκρποσωπώντας τους εαυτούς τους.
  Έτσι γίνονται οι ανατροπές.
  Με ελιτισμούς το μόνο που κάνεις είναι να φτιάχνεις ΜΚΟ φιλανθρωπίας και ακτιβισμού που είναι τα σύμβολα της ηττας.
  Διότι διαπίστωσα από πολλούς γνωστου΄ς και φίλους "ψαγμένους" του αριστερο-κλπ.κλπ. χώρου, ότι αντιμετωπίζουν με λενα τεράστιο σνομπάρισμα τον κόσμο.
  Και αυτό δεν ταιριάζει σε αριστερούς, αλλά σε Μαρίες Αντουνέττες. Μεγαλοαστικες νοοτροπίες...

  Χαίρομαι που συμφωννούμε!

  Μαζεστίξ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έγινε ζήτημα σε αρκετά στέκια Αναρχικών και προέκυψαν αποφάσεις
  συμμετοχής και συζήτησης με τον κόσμο. Από ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω πολλοί αναρχικοί βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο Σύνταγμα.Στο κάτω-κάτω Μαζεστίξ δεν υπακούμε σε κανένα κόμμα και
  φυσικά σε καμιά σκοπιμότητα. ¨Οπως πολύ σωστά λες ο καθένας
  εκπροσωπεί τον εαυτό του δηλ. αυτό που πραγματικά είναι...
  Καλά ''έγραψες'' με τις Μαρίες Αντουανέττες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χαίρομαι που το ακούω..
  Και θα χαρώ πολύ να δω αυτες τις πολιτικές ζυμώσεις σε λίγο που θα κατέβω στο Σύνταγμα.

  Μαζεστίξ

  ΑπάντησηΔιαγραφή