Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Όταν η κυβέρνηση ασκεί ψυχολογική βία στους πολίτες.

     Η κατάσταση μας είναι γνωστή και όλοι την ξέρετε. Αυτό που δεν μπορεί κανένας μας να καταλάβει είναι γιατί η κυβέρνηση , οι άνθρωποι που ΕΜΕΙΣ ψηφίσαμε (είτε έμμεσα είτε άμεσα) δεν κάνουν κάτι για να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους. 

    Είναι γνωστό πως οι αυτοκτονίες συνανθρώπων μας έχουν ανέβει κατακόρυφα. Κάθε σπίτι έχει και τουλάχιστον έναν άνθρωπο με ψυχολογικά προβλήματα. Ο ένας είναι βουτηγμένος στα χρέη , ο άλλος δεν μπορεί να βρει δουλειά και τους κυνηγάνε όλοι. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί φίλοι μου. Δεν γίνεται να έχει πέσει ο εμπορικός τζίρος 60% και οι υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία , εφορία  και τράπεζες να είναι σταθερές. 
     
  Δεν γίνεται να είναι χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα επειδή δεν έχουν να δώσουν 150 ευρώ ρεύμα το δίμηνο και να βγαίνει ο κ.Παπακωνσταντίνου και να λέει όποιος δεν πληρώσει 500 ευρώ Φ.Π.Α θα πάει στην φυλακή. Απορώ που καθόμαστε ακόμα σπίτια μας και δεν βγαίνουμε στους δρόμους. 
     
   Χαρακτηριστικά θα σας πω ένα παράδειγμα για έναν συνάνθρωπο μου που ο ΟΑΕΕ του έκανε δικαστήριο για χρέη σε ασφαλιστικές εισφορές και τον απειλούσε με φυλακή. Και ο κύριος αυτός δεν σκεφτόταν ούτε το δικαστήριο ούτε την φυλάκιση , έκλαιγε και έλεγε αν μπω στην φυλακή την οικογένεια μου ποιος θα την θρέψει; Εκεί φτάσαμε λοιπόν. Και πρόσφατα θα διαβάσατε στο real.gr για τον κ.Κουτρουμάνη που δήλωσε πως θα προχωρήσει σε αναγκαστικές εισπράξεις εισφορών. Δεν υπάρχει λογική σε αυτό τον τόπο;
       
  Απορώ φίλοι μου, γιατί η ανεργία έχει φτάσει στο 50% και ας λένε οι άλλοι για 15% και άλλες μπούρδες. Όταν εγώ κάνω 3 μεροκάματα την εβδομάδα δεν είμαι εργαζόμενος , βιοπαλαιστής είμαι.
Ο επιχειρηματίας και ο κάθε επιχειρηματίας βάλλεται από παντού. Ποιος είναι αυτός που σήμερα δεν χρωστάει ούτε στο ΙΚΑ,ούτε στον ΟΑΕΕ, ούτε στην εφορία , ούτε στους προμηθευτές και έχει και το σπίτι του καλυμμένο και από λογαριασμούς ΔΕΗ,νερο , φαγητό και άλλα έξοδα. ΚΑΝΕΝΑΣ.
         
 Γιατί φίλοι μου ο κάθε πατέρας αν δεν έχει φαγητό στο σπίτι για το παιδί του δεν θα κάτσει να σκεφτεί να πληρώσει την εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία ή την τράπεζα. Λίγοι είναι αυτοί που τα μαγαζιά τους άντεξαν στην κρίση και μακάρι οι άνθρωποι να συνεχίσουν έτσι γιατί πήξαμε στην ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΧΟΣ.
        
 Εγώ προσωπικά δεν νοιώθω πως υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτή την χώρα. Δεν γίνεται άλλοι να παίζουν με εκατομμύρια και να χρωστάνε και εκατομμύρια στο κράτος και κανείς να μην τους ακουμπάει. Και τον φουκαρά που χρωστάει 4 και 5 χιλιάρικα να τον μαγκώνουν. Ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει; Να χάσουν οι μισοί Έλληνες τα σπίτια τους είτε από τράπεζα είτε από το Δημόσιο; Και μετά τι θα γίνει; 
         
 Δεν είστε σοβαροί. Κάθε 2 μήνες βγαίνουν και καινούργια μέτρα, που θα καταλήξουμε; Και κάτι ακόμα. Σε διάφορα site φίλοι μου βλέπω διχασμό. Βλέπω ακόμα κομματικές αποχρώσεις. Μερικοί είστε πωρωμένοι και δεν πάτε καλά. Εκτός και αν είστε βαλτοί. Είναι δυνατόν στις μέρες μας που μιλάμε για επιβίωση να βλέπετε τον συνάθρωπο σας κομματικά; Πρέπει όλοι μαζί να κοιτάξουμε και λίγο τον γείτονα , να κοιτάξουμε και λίγο τον φίλο αλλά και τον άγνωστο. Να μην αφήσουμε κανένα να χάσει το σπίτι του ή να μπει στην φυλακή επειδή επέλεξε να ταΐσει τα παιδιά του και να μην πληρώσει τις παράλογες απαιτήσεις που άλλοι του φόρτωσαν.Ότι και να λένε δεν υπάρχει Έλληνας που αν είχε την ευχέρεια δεν θα πλήρωνε. Γιατί κανείς μα κανείς δεν μπορεί να αντέξει μια τέτοια ψυχοφθόρα κατάσταση. Όσοι λένε για φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή ειδικά στους συμπολίτες μας που δεν έχουν ούτε τα βασικά απλά παπαγαλίζουν και δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.
         
 Μην ξεχνάτε πως σε αυτή την ζωή όλα είναι αλυσίδα. Σήμερα είναι η σειρά μου αύριο θα έρθει η δική σου. Μην έχεις αυταπάτες. Θα έρθει και η σειρά σου. 
          Συγνώμη για το μέγεθος του κειμένου ήθελα να βγάλω κάποιες σκέψεις από μέσα μου. Ελπίζω κάποιοι να προβληματιστούν.

Βάκχος
http://hmathianews.blogspot.com/2011/03/blog-post_5263.html 


Πολύ ωραίο κείμενο που βρήκα και είναι γραμμένο στη μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν όλοι: στη γλώσσα της αλήθειας.
Όταν διαβάζω τέτοια κείμενα χαίρομαι που υπάρχουν συμπολίτες μου που σκέφτονται έτσι και ταυτόχρονα μελαγχολώ διότι αναλογίζομαι ότι δεν τους αξίζει τέτοια αντιμετώπιση από το Κράτος γαμώτο! Δεν τους αξίζει. Δε μας αξίζει.

2 σχόλια:

 1. Εντάξει καλές είναι οι διαπιστώσεις, περί ανεργίας,μιζέριας και αθλιότητας, βαρεθήκαμε να τις διαβάζουμε και να τις γράφουμε,άντε αδέλφια να πάμε παρακάτω. Σίγουρα, κανείς δεν πρόκειται να την γλυτώσει έτσι όπως πάμε, ακόμα και οι έχοντες και οι κατέχοντες θα έχουν μερίδιο στον όλεθρο.Ίσως σε ορισμένους να φαίνεται ακραίος ο χαρακτηρισμός, αλλά πιστεύω ότι όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ο στόχος.
  Το ζήτημα είναι τι κάνουμε γιαυτό που ζούμε και που
  πρόκειται να ζήσουμε...
  Θα αφήσουμε αυτούς που με δόλο έχουν την εξουσία στα χέρια τους να συνθλίβουν τίς Ζωές και την Αξιοπρέπειά μας;;;;;;;
  Μήπως,λέω μήπως θα ήταν σκόπιμο, να αρχίσουμε να ψάχνουμε και άλλους τρόπους αντίδρασης, εκτός από την
  τάση μοιρολατρίας που έχουμε υιοθετήσει έως τώρα;;;;;;;
  Σε λίγο θα λέμε ότι έτσι ήθελε ο Αλλάχ,μπορεί και ο Θεός των χριστιανών μπορεί και κάποιος άλλος, δεν χάθηκε ο κόσμος,ευτυχώς υπάρχουν πολλοί.Στο όνομα λοιπόν κάποιου εμείς θα κάνουμε υπομονή:::::
  Και θα πιστεύουμε ότι ο θεός θα κάνει το θαύμα του::::

  .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχεις δίκιο ότι το κείμενο έχει μια δόση μεμψιμοιρίας.
  Το ανέβασα ως μια πολύ αληθινή κραυγή αγωνίας που με "άγγιξε".
  Η κραυγή αγωνίας προηγείται της αντίδρασης στον καταπιεστή.
  Και μην ξεχνάς ότι δεν ενεργοποιούμαστε όλοι ταυτόχρονα.
  Άλλοι συνειδητοποιούνται γρήγορα και την ψάχνουν από την αρχή για αντίδραση και άλλοι αργούν αλλά... τα καταφέρνουν!
  Οπότε ας ελπίσουμε πως ο συντάκτης του κειμένου και κάμποσοι ομοιοπαθείς αναγνώστες του έχουν ήδη περάσει από το στάδιο της συνειδητοποίησης στο στάδιο της αντίδρασης.

  Αν θέλει ο Αλλάχ βέβαια και κάνει το θαύμα του...
  :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή