Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Η Ιταλία δείχνει το δρόμο!

Οι ιταλικές αρχές άρχισαν να διανέμουν προσωρινές βίζες σε χιλιάδες Τυνήσιους μετανάστες, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Γαλλίας.

Η Ιταλία, έχει κατακλυστεί από Τυνήσιους και Λίβυους μετανάστες, που καταφθάνουν σαν αποδημητικά πουλιά στο μικρό Ιταλικό νησί της Μεσογείου, την Λαπεντούζα. Μετά την ανατροπή του Μπεν Άλι, οι Τυνίσιοι κυρίως, φτάνουν στην κοντινή Ιταλία με την σκέψη να περάσουν στην γειτονική Γαλλία όπου υπάρχει σημαντική κοινότητα μεταναστών και.....
η Γαλλόφωνοι Τυνήσιοι θα μπορέσουν ευκολότερα να ενσωματωθούν.

Η Ιταλία άρχισε να χορηγεί βίζες, όχι για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά απλά για να ξεφορτωθεί τους μετανάστες στην Γαλλία. Η Γαλλία, όμως διαφωνεί κάθετα, είχε προειδοποιήσει, από την αρχή των συρράξεων στην Αφρική, ότι μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα........ έκλεινε τα σύνορά της με ελέγχους ''προ Ευρωπαϊκής συνοριακής ένωσης''.

Εκατοντάδες μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στη Βεντιμίλια, στα σύνορα της Ιταλίας με τη νότια Γαλλία, χωρίς να μπορούν να περάσουν γιατί η «Συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ» προβλέπει την παραμονή των λαθρομεταναστών στην Χώρα εισόδου τους, αλλά και την μεταφορά όσων εισήλθαν από αυτήν σε άλλες χώρες πίσω στην χώρα αρχικής εισόδου. Τώρα αυτοί οι μετανάστες απλά αναμένουν να παραλάβουν τα έγγραφά τους.

Αυτό το αναμενόμενο βήμα της Ιταλίας δείχνει το δρόμο και στην Ελλάδα, που θα έχει πλέον ad hoc ''αδειοδοτηθεί'' ώστε να προβεί στην ίδια κίνηση και να αφήσει τους λαθρομετανάστες, που υπάρχουν στην χώρα μας, με το ίδιο τρόπο χορήγησης βίζας να μετακινηθούν στην Γαλλία, στην Αγγλία και στην Γερμανία που είναι και οι πραγματικοί προορισμοί τους.
http://holy-farmaki.blogspot.com/

Να σημειώσω κι εγώ από μεριάς μου τα εξής.
Από την υπερσυσσώρευση μεταναστών κερδίζουν μόνο αυτοί που ζουν από το εμπόριο ξενοφοβίας και η κυβέρνηση διότι αντί να ξεσπάσουμε σ αυτούς που μας βιάζουν τη ζωή (πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι), ξεσπάμε στους μετανάστες.
Ας τους βγάλουμε ταξιδιωτικά έγγραφα να φύγουν, όσοι δεν επιβιώνουν δουλεύοντας εδώ και παραμένουν στη χώρα μας, επειδή δεν τους βγάζουμε έγγραφα.
Κι όσο για τους υπερπατριώτες του ΛΑ.Ο.Σ κλπ έχω ένα απλό ερώτημα:
Εσείς δε βάζατε τόσα χρόνια μπροστά το παράδειγμα της Ιταλίας και του Μπερλουσκόνι ως οδηγό για τη λύση στο Μεταναστευτικό;
Ορίστε, ας ακολουθήσουμε τώρα την πρακτική της Ιταλίας.
Η μήπως ξαφνικά ο Μπερλουσκόνι από ξενοφοβικός έγινε διεθνιστής;
Απλώς διαπίστωσε κι ο Σίλβιο ότι με το να τους πετάς στη θάλασσα δε λύνεις το πρόβλημα. Μάλλον το οξύνεις.

Η καλύτερη λύση είναι να φύγουν από μόνοι τους.
Και γι αυτό χρειάζονται ταξιδιωτικά έγγραφα.
Η Ελλάδα και η Ιταλία είναι απλως οι πρώτοι σταθμοί τους.
Ποιος νομίζετε κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα για να πάει να πουλάει χαρτομάντηλα στα φανάρια της Ελλάδας και της Ιταλίας που αυτή τη στιγμή πεινάνε;
Όλοι Βόρεια Ευρώπη θέλουν.
Και εμείς τους κρατάμε φυλακισμένους εντός της χώρας μας , διατηρώντας τους σε καθεστώς παρανομίας.
Και έτσι και αυτούς δυσκολεύουμε, διότι και τίποτα δεν τους προσφέρουμε εδώ και δεν τους αφήνουμε να πάνε κάπου που θα μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς.
Και εμάς τους Έλληνες, που λόγω της υπερσσυσώρευσης μεταναστών ειδικά σε κάποιες περιοχές βιώνουμε την μεγάλη άνοδο της εγκληματικότητας και της ανασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου