Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Ο τεράστιος μύθος του Μνημονίου...

     Τα όσα αποδεδειγμένα - απ' τον πρόσφατο προϋπολογισμό! - αναφέρονται στο βίντεο, έχουν αναφερθεί και εδώ. Αυτή τη φορά θα δούμε ορισμένα στοιχεια, που απλώς θα αποδείξουν για ακόμη μία φορά, πως ο μύθος της "αναγκαιότητας" του Διεθνούς Νομισματικού Σφαγείου, είναι ένα φαντασιακό / τρομοκρατικό δημιούργημα της κυβέρνησης και - βεβαίως των απαραίτητων σ' αυτές τις περιπτώσεις - Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης.

Διαβάζουμε λοιπόν σε άρθρο του εξαίρετου Γιώργου Δελαστίκ: «Δεν είναι τυχαίο φυσικά που για την εκπλήρωση της αποστολής του τον έχουν πλαισιώσει με ένα οικονομικό επιτελείο οργάνων του διεθνούς κεφαλαίου. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν υπάλληλος του ΟΟΣΑ στο Παρίσι επί εφτά χρόνια. Η Ε. Παναρίτη, αυτή η παντελώς άγνωστη και εξτρεμιστικά νεοφιλελεύθερη οικονομική σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου που την τοποθέτησε βουλευτή επικρατείας χωρίς καν να γνωρίζονται(!), ήταν υπάλληλος του ΔΝΤ πριν μας την φέρουν. Ο Χριστοδούλου, ο υπεύθυνος του δημόσιου χρέους, ήταν υπάλληλος της Γκόλντμαν Σαξ»!
   Και επειδή θεωρία χωρίς πράξη, πώς να 'χει νοστιμάδα(;), ας δούμε και ορισμένα επιπλέον στοιχεια για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και των δεδομένων αυτής σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη (ο σχολιασμός από τον Γιώργο Σαρρή - οι πίνακες από τον Νίκο Μπογιόπουλο και το e-cynical.blogspot.com)...
 
Είναι η Ελλάδα η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη ή στον κόσμο ανάλογα με το μέγεθός της όπως προσπαθούν να μας πείσουν εδώ κι ενα χρόνο; Φυσικά όχι.
 
Είναι στις πρώτες θέσεις στον ιδιωτικό δανεισμό (που δεν αφορά στον δανεισμό των νοικοκυριών αλλά των ιδιωτικών επιχειρήσεων); Προς θεού όχι!
 
Είναι η Ελλάδα η πιο προβληματική οικονομία της Ευρωζώνης; Δεν είναι, όπως και να το διαβάσεις!
 
Είμαστε  πρωταθλητές  σε δημόσιες δαπάνες;
Σε δημόσιες δαπάνες για αγαθά και υπηρεσίες;
Σε κοινωνικές δαπάνες;
Σε δαπάνες μισθών για το δημόσιο;

Σε καμία περίπτωση!
 
Έχουμε τους περισσότερους δημόσιους υπάλληλους στην Ευρώπη, ένα "τερατώδες" όπως μας λένε δημόσιο δηλαδή; Ριξτε άλλη μια ματιά (στοιχεία: International Labor Organization / Public Sector Employment):
 
Σουηδία (2006): 33.8%
Δανία (2008): 32.3%
Γαλλία (2006): 29%
Ολλανδία (2007): 27%
Φινλανδία (2006): 26.8%
ΕΛΛΑΔΑ (2008): 22.3%
Μ. Βρετανία (2006): 20.2%
Καναδάς (2008): 20%
Αμερική (2008): 16.4%
Ισπανία (2008): 14.6%
Ιταλία (2007): 14.4%,
Γερμανία (2007): 14.3%

Είμαστε από τις χώρες με τους υψηλότερους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα;;; Η ερώτηση μόνο γέλιο προκαλεί. Είμασταν 15οι στην παλιά Ευρώπη με την Πορτογαλία μόνο κάτω από μας!
 
Μήπως είμαστε όμως η χώρα με τα ακριβώτερα καταναλωτικά προιόντα πρώτης ανάγκης (τρόφιμα κλπ.); Δυστυχώς ναι!!! Παρ' όλα αυτα κάποιοι ακόμα εξακολουθούν να ρίχνουν τα βάρη και τις ευθύνες σε αυτούς που πληρώνουν την κρίση και όχι σε αυτούς που κερδίζουν από αυτήν.
 
Έχουμε μπεί σε βαθειά ύφεση; Δυστυχώς ναι, εξαιτίας κυριως των "μέτρων σωτηρίας" από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Ο τρόπος  που επιλέχτηκε για την αντιμετώπιση της ύφεσης ήταν η βαθύτερη ύφεση!
   Πώς λοιπόν βρέθηκε η Ελλάδα πρώτη-πρώτη στο στόχαστρο κι έγινε το πειραματόζωο της δυναστείας των αγορών; Τί στο καλό αθλιότητα, γκαιμπελισμός, μανία ψεύδους και αισχρής προπαγάνδας εναντίον του λαού και των εργαζόμενων είναι αυτό που συμβαίνει; Και μάλιστα από αυτούς που εκλέχτηκαν για να μας "σώσουν"!

Πόσα αισχρά ψέμματα, ανακρίβειες, διαστροφές της αλήθειας χωρίς στοιχεία κλπ. θα δεχτούμε ακόμα; Πότε θα γίνει πεντακάθαρο πως δεν φταίμε εμείς; Τί θα γινόταν άραγε αν αντί για τη φοβερή καθημερινή προπαγάνδα/πλύση εγκεφάλου από υπουργούς, κυβερνητικούς παράγοντες και πλήθος αδιάβαστων "ειδικών", τα ΜΜΕ παρουσίαζαν τα πραγματικά στοιχεία που απλοί θνητοί, μπλόγκερς ή καλοί αριστεροί δημοσιογράφοι βρίσκουν με ευκολία στο CIA Factbook, στα site του ΟΟΣΑ, της ΕΣΥΕ και αλλού;;;

Πόσες εβδομάδες θα άντεχε μια κυβέρνηση που βασίζεται στον εκβιασμό και τα ψεύτικα στοιχεία,  αν μας έλεγαν καθημερινά ποια είναι η πραγματικότητα με την ίδια ένταση που προσπαθούν να την διαστρέψουν ; 
 
Δείτε ένα καθηλωτικό βίντεο που ήρθε στο mail του ιστότοπου...
 
         
   
από:
http://www.aksioprepeiakantoxh.com/politiki/ellada/334.html

Οι μύθοι του υπέρογκου δημόσιου χρέους (σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη), του διογκωμένου υδροκέφαλου δημοσίου τομέα, των δημοσίων και κοινωνικών δαπανών, των δαπανών για μισθούς του δημοσίου κλπ. πιπιλίζονται από τα Πασοκικά και τα Νεοδημοκρατικά παπαγαλάκια εδώ και χρόνια και έχουν καταφέρει να περάσουν τις επιδιώξεις τους ως απόψεις στα υπνωτισμένα από την πλύση εγκεφάλου μυαλά της κοινής γνώμης.
Τα παραπάνω είναι απλά στοιχεία που εκθέτουν όσους κραυγάζουν τα αντίθετα εδώ και χρόνια και δικαιώνουν όλους όσοι φωνάζουν ότι τα Μνημόνια, τα Σύμφωνα Σταθερότητας και οι Αντιλαικές Πολιτικές που βαφτίστηκαν Μεταρρυθμίσεις-Διαρθρωτικές Αλλαγές-Επανίδρυση του Κράτους, δεν είχαν ουδέποτε στόχο το νοικοκύρεμα των οικονομιών, το συμμάζεμα του χρέους και των ελλειμμάτων, αλλά είχαν εξαρχής στόχο την επιστροφή και της δικής μας κοινωνίας αλλά και των υπολοίπων "ανεπτυγμένων" στο Φεουδαρχικό Οικονομικό Σύστημα: Ηγεμόνες-Ακτήμονες

2 σχόλια:

 1. Με το που ανέλαβε τη διάσωση μας η τρόϊκα, το πρώτο
  πράγμα που έκαναν κυβέρνηση,καναλάρχες και δημοσιογράφοι ήταν να επιστρατεύσουν την εταιρεία επικοινωνίας και διαχείρισης κρίσεων.CIVITASα.ε.
  προκειμένου να διδάξει σ´αυτούς τους βρωμιάρηδες
  Πως να διαχειριστούν τα πειραματόζωα δηλ εμάς, σε περίπτωση που θα καταλαβαίναμε περί τίνος πρόκειται...
  Τώρα βέβαια το, τι, καταλάβαμε και αν, είναι μια άλλη ιστορία.Άλλωστε όσο λιγότερα καταλαβαίνουμε τόσο
  καλύτερα δεν βάζουμε την εξουσία σε μπελάδες
  και για μας είναι πιο ανώδυνα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πάντως δεν μπορεία να πεις! Τα καταφέρανε!
  Τα περάσανε όλα και χωρίς πολλές-πολλές αντιδράσεις.
  Δεν ήταν αναίμακτη η προσπάθεια. Χρησιμοποιήθηκαν και οι νεκροί της ΜΑΡΦΙΝ για να νικήσουν.
  Αλλά πιστεύω ότι όλα ξεκινούν από τη γνώση. Για να μπορέσει κάποιος να αντιδράσει στοχευμένα πρέπει να ξέρει το γιατί αντοδρά και τι υποστηρίζει για το μέλλον. Απ τη στιγμή που μας κρύβουν την αλήθεια, με την επικοινωνιακή πολιτική της Civitas, τη βοήθεια των ΜΜΕ, την ένοχη σιωπή της αριστεράς κλπ κλπ δεν ξέρει ο πολύς ο κόσμος γιατί να αντιδράσει.
  Γι αυτό όποτε βρίσκω τέτοιες ευανάγνωστες έρευνες, τις ανεβάζω μήπως παρ' ελπίδα τις διαβάσει κάποιος που ακόμα είναι "αλυσοδεμένος" και δει λίγο φως (όπως στο Μύθο του Σπηλαίου που σχολιάζαμε και για τον "Κυνόδοντα")

  ΑπάντησηΔιαγραφή