Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Δεν πάμε καλά...


Κατά 25% αυξήθηκε ο αριθμός των νέων Ιαπώνων ηλικίας 20-30 ετών που προχώρησαν σε αυτοκτονία το περασμένο έτος, παρόλο που ο συνολικός αριθμός αυτοχείρων στην Ιαπωνία βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών.
Συνολικά 153 άνθρωποι ηλικίας 20 -29 ετών αυτοκτόνησαν το 2010 επειδή δεν βρήκαν δουλειά, αριθμός που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο του συνολικού αριθμού αυτοκτονιών λόγω ανεργίας στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας.
Η ανεργία μεταξύ των νέων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της ιαπωνικής οικονομίας, που έχει πληγεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Πέρσι, το 60% των απόφοιτων πανεπιστημίου βρήκε δουλειά, από 68% το 2009.
Ωστόσο ο συνολικός αριθμός των αυτοκτονιών στην Ιαπωνία μειώθηκε κατά 3,5% το 2010, στις 32.000 αυτοκτονίες, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα ετών. Η χώρα, πάντως, εξακολουθεί να έχει το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των βιομηχανικών χωρών.
Ο πρωθυπουργός Ναότο Καν έγραψε στο blog του ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό των αυτοκτονιών σε λιγότερο από 30.000 μέσα στο 2011. Έχει, μάλιστα, αναφέρει ότι τον Μάρτιο θα επικεντρωθεί 
στην πρόληψη των αυτοκτονιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου