Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Τα ψέματα του Γιώργου -"Ναπολέοντα"- Παπανδρέου Ναι λοιπόν! Αυτό που οι "ανεύθυνοι", καταστροφολόγοι και κινδυνολόγοι φωνάζαμε αποδεικνύεται αληθές: ο Παπανδρέου είχε αποφασίσει εξ αρχής, να προσφύγει η χώρα στο ΔΝΤ!
  Ποιος το λέει; Ο ίδιος ο Στρος Καν, ο "σοσιαλιστής" επικεφαλής του ΔΝΤ σε συνέντευξή του στο γαλλικό Canal+ αποκάλυψε ότι ο Γ. Παπανδρέου είχε απευθυνθεί σε αυτόν από το Δεκέμβρη του 2009, ένα μήνα μετά την εκλογή του στην Πρωθυπουργία, ενώ όταν απευθυνόταν ο ίδιος στους Έλληνες πολίτες απέρριπτε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο.
  Και μάλιστα ο Στρος Καν αναφέρει ότι ο ίδιος ήταν επιφυλακτικός τότε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού θα αντιδρούσαν οι χώρες της Ευρωζώνης. Πράγμα που σημαίνει ότι ο Γ.Παπανδρέου ήταν ένθερμος υποστηρικτής αυτής της ιδέας.
  Ο Γ.Παπανδρέου με λίγα λόγια φέρεται στον ελληνικό λαό ως αυτός να είναι σκουπίδι, που δε χρειάζεται ποτέ να ξέρει τι του ξημερώνει η αυριανή ημέρα. Όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί πράγματι είχαν, πέραν της φανερής, και μια κρυφή ατζέντα κυρίως όσον αφορά σε θέματα διπλωματίας, εξωτερικών σχέσεων, θέματα δηλαδή που δεν είναι εύκολο και πρακτικό να συζητηθούν δημοσίως. Αλλά όλοι οι πρωθυπουργοί προσπαθούσαν να πείσουν τον λαό για τις πράξεις τους, διότι επιζητούσαν τη λαική αποδοχή. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν ήταν ενίοτε γελοία, αλλά τουλάχιστον είχαν την ελάχιστη ευθιξία να υπολογίζουν έστω και στο ελάχιστο τη γνώμη του κόσμου. Γι αυτό και η προπαγάνδα μέσω των ΜΜΕ είχε ως κύριο στόχο να πείσει ότι αυτό που θέλει να κάνει η τάδε κυβέρνηση είναι σωστό, ενώ αυτό που λέει η αντιπολίτευση είναι λάθος.
   Ο Γ. Παπανδρέου όμως εφαρμόζοντας άλλη μια πρωτοτυπία, δεν τον αφορά καθόλου το πολιτικό κόστος. Διότι δεν τον ενδιαφέρει πιθανότατα η γνώμη του κόσμου και η επανεκλογή του από αυτόν. Άρα ή έχει εξασφαλίσει την επανεκλογή του από άλλα κέντρα ή έχει ήδη καπαρώσει θέση σε Διεθνείς Οργανισμούς μετά την πρωθυπουργική του θητεία...
  Ίσως γι αυτό άλλωστε και η Προπαγάνδα μέσω των ΜΜΕ δεν στοχεύει στο να μας πείσει για το σωστό των πράξεων της Κυβέρνησης αλλά στο να μας φοβερίσει, να μας εκφοβίσει για να μην αντιδρούμε.
  Ο Γ. Παπανδρέου λοιπόν "έκανε παιχνίδι" με το ΔΝΤ πολύ πριν το μάθουμε εμείς. Το Μάιο του 2009, έξι μήνες πριν εκλεγεί σε συνέντευξή του μιλούσε για την ταφόπλακα που βάζει το ΔΝΤ σε όποια χώρα πηγαίνει. Το Νοέμβριο του 2009 εκλέγεται με το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν". Το Δεκέμβριο ζητά στο παρασκήνιο την επέμβαση του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Μέχρι και τον Απρίλιο του 2010 όμως απορρίπτει δημοσίως κατηγορηματικά τη λύση του ΔΝΤ, παρουσιάζοντάς μας τα δεινά που φέρνει αυτό στα κράτη.
  Το Μάιο του 2010 έρχεται ως μάγος με τα δώρα με το δέμα του ΔΝΤ και του Μνημονίου. Και ιδού τα περίεργα:
Η νομική υποστήριξη των Slaughter and May  (Βρετανικό Δικηγορικό γραφείο, που είχε συντάξει και το σχέδιο Ανάν) αρχίζει από τις 2/5/2010. Όμως, στο Μνημόνιο αναγράφεται ως επίσημη ημερομηνία σύναψης η 3η Μαΐου 2010. Επομένως η ανάληψη της υπόθεσης του Μνημονίου για λογαριασμό της ελληνικής πλευράς από την αγγλική εταιρεία έγινε μόλις μία ημέρα πριν την υπογραφή του! Καταλαβαίνει κανείς το... εύρος των διαπραγματεύσεων που έγιναν μέσα σε 24 ώρες...  (http://meapopsi.blogspot.com/2011/02/blog-post_1832.html)
  Ενώ όταν ήρθε στη Βουλή η ψήφιση του "Μνημονίου Συνεργασίας και Συνεννόησης" -και όχι της δανειακής σύμβασης, η οποία δεν ήρθε ποτέ- και η εκχώρηση υπερεξουσιών στον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου για να διαπραγματευτεί μόνος του και να υπογράψει μόνος του τους όρους της δανειακής σύμβασης, είχαν ηδη υπογραφεί τα πάντα με τους "εταίρους" μας. Οπότε όσα είδαμε στη Βουλή δεν ήταν παρά ένα κουκλοθέατρο...
  Άρα συμπεραίνουμε ότι ότι βλέπουμε να γίνεται στην Ελλάδα είναι προαποφασισμένο από τον Γ.Παπανδρέου και τους περίεργους και αμφιλεγόμενους συμβούλους και συνεργάτες του, εντός και εκτός Ελλάδας.
  Ο Παπανδρέου αποδεικνύεται ότι είναι ο γελοιωδέστερος ψεύτης στην πολιτική μας ιστορία. Ακόμη και ο -κατά γενική ομολογία- χειρότερος πρωθυπουργός που είχε περάσει από την Πρωθυπουργική θέση μεχρι πρότινος, Κων/νος Μητσοτάκης, που έπαιρνε κάποιες απίστευτες αποφάσεις που θα περίμενε κανείς να συναντήσει μόνο σε κείμενα επιθεωρήσεων, είχε τουλάχιστον το -καλώς ή κακώς εννοούμενο- θράσος να προαναγγέλει τις πράξεις του.
  Ο Γιώργος -"Ναπολέων"- Παπανδρέου επιδεικνύει έναν απίστευτο, πρωτοφανή "δικτατορισμό" που πράττει όπως γουστάρει και μας ενημερώνει για αυτά που υποτίθεται ότι θα κάνει αύριο, ενώ στην πραγματικότητα τα έχει ήδη κάνει από χτες...

ΥΓ.: Το χειρότερο; Ότι είναι προφανές ότι και ο Αντώνης Σαμαράς, ο κατά πάσα πιθανότητα διάδοχος του Παπανδρέου, ακολουθεί προφανώς την τακτική του Πρωθυπουργού. Όταν μιλά στην Ελλάδα κατακεραυνώνει το Μνημόνιο (χωρίς βέβαια να δίνει κάποια εναλλακτική λύση), ενώ όταν μιλά στην Ευρώπη αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις που είναι σε θετική τροχιά. Σα να λέμε... "Ψεύτης Νο2"!

1 σχόλιο:

  1. Όταν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ψηφίζουν και αποδέχονται τον ΓΑΠ ως καταλληλότερο να μας κυβερνήσει και από κοντά και ο Σαμαράς , πέστε μου τι μπορεί να περιμένει κανείς;;;
    Υ.Γ.
    Φαίνεται ότι αφού πήραν αυτά που ήθελαν οι δανειστές μας ,έχουν αρχίσει και ξερνάν τον ΓΑΠ και την παρέα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή