Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Στη χώρα της Ανομίας και της Ανισονομίας   Η χώρα μας έχει παράδοση στην έλλειψη ή ακίμη χειρότερα στη μη εφαρμογή των υφιστάμενων νόμων.
   Βέβαια οι νόμοι που δεν εφαρμόζονται είναι οι νόμοι που αφορούν στο κράτος δικαίου. Οι νόμοι που προστατεύουν το Κεφάλαιο, τις τράπεζες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες φυσικά και εφαρμόζονται.
    Όταν ο πολίτης έχει μια διαφορά με την τράπεζα και εχει δίκιο, τότε ο νόμος αρχικά αργεί χαρακτηριστικά να επιληφθεί και ύστερα όταν επιλαμβάνεται τελικά αθωώνει την τράπεζα και αφήνει τον πολίτη ξεκρέμαστο και χρεωμένο, με τα επιπλέον έξοδα της δίκης να τον βαραίνουν.
    Όταν η τράπεζα είναι κατήγορος, ο ανθρωποκτόνος νόμος εφαρμόζεται αμέσως και κατάσχονται σπίτια, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα, ψυγεία, κουζίνες, καλοριφέρ ή ό,τι άλλο ζητήσει η τράπεζα. Γρήγορος και "αποτελεσματικός" ο νόμος τότε.   Και φυσικά η έλλειψη νόμων ή η επιλεκτική εφαρμογή τους βολεύει πάντα τους ισχυρούς. Όταν επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας (λέγε με και νεοφιλευθερισμό), οι ισχυροί επικρατούν σε βάρος των ανίσχυρων, τους οποίους μόνο ένας δίκαιος νόμος μπορεί να προστατεύσει.
   Και όταν οι πολίτες αντιδρούν στην επιλεκτική εφαρμογή των νόμων, αποφασίζοντας να δράσουν ακτιβιστικά, αρνούμενοι να πληρώσουν τότε ο νόμος εμφανίζεται ως τιμωρός πάνω απ τα κεφάλια τους. Οι υπουργοί αμέσως αντιλαμβάνονται την απουσία αυστηρού νομοθετικού πλαισίου για φαινόμενα ακτιβισμού και τρέχουν να καταθέσουν τροπολογίες, νομοσχέδια προκειμένου να προστατεύσουν τους "εργολάβους-θύματα"!
   Αφενός συγκαλύπτονται σκάνδαλα-εγκλήματα όπως η Siemens και το Βατοπαίδι, χωρίς να πληρώσει γι αυτά κανείς, αφού ο νόμος προστατεύει αυτόν τον "κανένα" και αφετέρου ξαμολιούνται ανά την Ελλάδα οι Ράμπο της "υγείας" να κόψουν πρόστιμα στους μεγαλο-εγκληματίες του καπνίσματος. όπως προβλέπει ο νόμος φυσικά- και το γράμμα του και το πνεύμα του.
   Διώκεται ως παράνομο και ακταχρηστικό το δικαίωμα στην απεργία. Διώκεται ως εγκληματίας όποιος τολμά να κατέβει στο Σύνταγμα να διαδηλώσει, και στην περίπτωση που πετάξει κανένα αυγό, καμιά πε΄τρα πρέπει να ετοιμάζεται για... στρατοδικείο! Όταν αποφασίσει κάποιος να ξεριζώσει ένα-δυο παγκάκια και να τα χρησιμοποιήσει ως εστία φωτιάς, ακίνδυνης και να κάνει καθιστική διαμαρτυρία γύρω από τη φωτιά, τότε θεωρείται τουλάχιστον τρομοκράτης, γι αυτό και διώκεται αναλόγως απότ ο Κράτος.
   Όταν όμως η Αστυνομία χρησιμοποιεί χημικά, τα οποία έχουν κυρηχθεί παράνομα από τον ΟΗΕ και χρησιμοποιούνται μόνο από τον Ισραηλινό Στρατό ενάντια στους Παλαιστινίους, τότε αυτό είναι ... σύννομο!!!
   Ή δηλητηρίαση των πολιτών με επικίνδυνα αέρια από την Αστυνομία είναι νόμος, φίλοι μου! Ακόμη κι όταν γνωρίζουμε καλά ότι αυτά δε στρέφονται μόνο ενάντια στους "κουκουλοφόρους", αλλά κυρίως ενάντια στους ειρηνικους διαδηλωτές και φυσικά ενάντια στους κατοίκους των περιοχών όπου γίνονται τετοιου είδους επιθέσεις.
   Με λίγα λόγια, για τον καθένα ισχυρό-νταβατζή έχει φτιαχτεί και ένας νόμος να τον προστατεύει και όταν δεν έχει φτιαχτεί ακόμη ο ανάλογος, η Δικαιοσύνη αποδεικνύεται Τυφλή, όπως πάντα και οι δικαστές κάνουν τη δουλειά για την οποία τους θέλει το Κράτος: να προστατεύουν τα καθιερωμένα και τα κατεστημένα.  Στην Ελλάδα ο καθένας εάν και εφόσον νιώθει και είναι ισχυρός, μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει γνωρίζοντας ότι είτε θα βρει παραθυράκι στο νόμο είτε θα παρακάμψει το νόμο, εάν και εφόσον δεν βρεθεί παραθυράκι.
  

ΥΓ.: Η ανομία και η ανισονομία έχουν εισχωρήσει παντού. Παράδειγμα χθεσινό η αθώωση του Ολυμπιακού, που όντας ισχυρός στα όργανα διοίκησης του ποδοσφαίρου "κατάφερε" να πείσει τους αθλητικούς δικαστές ότι δεν δάρθηκαν οι 'φιλοξενούμενοι' παίκτες του Παναθηναικού, ότι δεν έπεσε μολότωφ στον αγωνιστικό χώρο, ότι δε δέχτηκαν ρατσιστική επίθεση οι νέγροι του Παναθηναικού, ότι δεν καθυβρίστηκαν παίκτες του, ότι δεν έγινε σχεδόν τίποτα δηλαδή και έπεσε στα... μαλακά!
   Και όταν μάλιστα τα παραπάνω έγιναν μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα.
Κι όταν μάλιστα για... πταίσματα μπροστά στα όσα έγιναν το περασμένο Σάββατο, η δαμόκλειος σπάθη του Νόμου έχει πέσει ως πέλεκυς στα κεφάλια των υπόλοιπων συλλόγων, πλην του γνωστού...

8 σχόλια:

 1. Συμφωνώ Μαζεστίξ η δικαιοσύνη στη χώρα αυτή απονέμεται κατα περίπτωση και κατά το δοκούν.
  Το περί δικαίου αίσθημα, βασικός πυλώνας της Δημοκρατίας,έχει καταντήσει να ματαφράζεται με το πόσα
  euros χώνεις για να βρείς το δίκιο σου...οι νόμοι και το Σύνταγμα τηρούνται με το αζημίωτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ξέχασα αλήθεια να πω ότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στούς νόμους εκτός από μερικούς εφοπλιστές,τραπεζίτες,εργολάβους.εμπόρους κ.λ.π.
  Αυτοί είναι πιο ίσοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έλα βρε Selana, χάθηκες εδώ και μέρες και ανησύχησα!
  Νομίζω πως έχεις δίκιο: κάποιοι είναι "πιο ίσοι" απ τους υπόλοιπους...
  Και το μέτρο σύγκρισης φυσικά το χρήμα ή η πολτική επιρροή.
  Γι αυτό μ' αρέσι πολύ η πρώτη φωτογραφία της ανάρτησης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Διαφωνώ. Η δικαιοσύνη είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας. Θα έπρεπε ίσως να είναι το τελευταίο αποκούμπι και του τελευταίου φτωχού για να βρει το δίκιο του όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Οι αιτίες όμως βρίσκονται στο ότι όταν όλοι (οι πολλοί λίγο οι λίγοι πολύ -ειδικά στη μασατούρα) καταστρέψαμε ένα σύστημα κράτους όπως το δικό μας, δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις να λειτουργεί άριστα η καρδιά του συστήματος. Με μία μεταμόσχευση ίσως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Μαζεστίξ, είμαι μια χαρά μην ανησυχείς.

  Xartografe η δικαιοσύνη είναι θεσμός και πρέπει να λειτουργεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να είναι απολύτως καλυμμένο το κοινό περί δικαίου αίσθημα σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.
  Η άποψη ότι όλοι, λίγο έως πολύ, είμαστε συνυπεύθυνοι για την κατάντια των θεσμών και ιδιαίτερα της δικαιοσύνης θεωρώ ότι είναι
  προπαγάνδα και μάλιστα του χειρίστου είδους,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλά Selana,πάρτο σαν αυτοκριτική μου, αλλά όχι και προπαγάνδα..! Δηλαδή θα πρέπει ακόμη και τώρα που όλα καταρρέουν σε ερείπια τριγύρω μας, εγώ να παινεύομαι ότι ήμουν σωστός και τήρησα τα καθήκοντα μου άρτια στο κοινωνικό αριστεύειν ;;; Αφού δεν ήμουν εντάξει ρε συ Selana : και στη μίζα που έβγαζε μάτι σιώπησα, και στον αργόσχολο δημόσιο υπάλληλο χασκογέλασα, και το στημένο πλειστηριασμό παρακολούθησα, και τον αμόρφωτο δάσκαλο ανέχθηκα, και το λαδιάρη δικηγόρο συγχώρησα, και τον αχρείο πολιτευτή ψήφισα, και την σιχαμένη φυλλάδα με τα ένθετα αγόρασα, και σε δεκάδες αναβολές της υποκρισίας κωλυσιέργησα, και mega με τις ώρες παρακολούθησα, και προσπέραση με 160 έκανα, και στο σάπιο δικαστή έκανα βούβα, και ψευδομάρτυρα εξέτασα για του πελάτη τα μασκαριλίκια, και απόδειξη δεν έκοψα, και διαταγή πληρωμής μαϊμού αντιλήφθηκα ... Τι να λέμε τώρα, πριν ψαχτούμε για τους άλλους ας ομφαλοσκοπήσουμε και λίγο. Και πάντως οκ ίσως έχεις δίκιο, ας μην αδικώ τρίτους, μιλώ μόνο για μένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Χαρτογράφε, δε χριεάζεται να τονίζεις ότι μιλάς μόνο για σένα. Όλα αυτά που αναφέρεις, τα έχουμε κάνει ή τα έχουμε ανεχτεί όλοι μας.
  Ας το κοιτάξουμε όμως βαθύτερα το θέμα.
  Όταν ένα σύστημα είναι βρώμικο από την κορφή ως τα νύχια, τότε ο ολίτης, όσο αγαθές προθέσεις και να έχει, θα αναγκαστεί να ζήσει αναλόγως για να πιβιώσει.
  Δε φταίει ο πολίτης που για να βγάλει μια άδεια να βάλει ρεύμα στο σπίτι του, πρέπει να περάσει από 15 σφραγίδες, εκ των οποίων κάποιες είναι ιδιαιτέρως "δυσκοίλιες", και καταλήγει να στάξει ένα 500ευρο να κάνει τη δουλειά του σε φυσιολογικό χρόνο.
  Δε φτίει αυτός που πάει τη μάνα του στο νοσοκομείο για εγχείρηση και ο γιατρός θέλει το κατιτίς παραπάνω για να λειτουργησει. Θα το δώσει το φακελάκι, συντηρώντας έτσι ένα σύστημα, διότι προφανώς και προέχει η υγεία της μάνας του.
  Αναλόγως δε φταίει αυτός που είναι άνεργος και ο κωλοπολιτευτής του τάζει ότι θα του βρει μια δουλειά. Δε μπορώ να τον κατηγορήσω.
  Όπως δε φταίει κι αυτός που πάει στο στρατό και του αλλάζουν τα φώτα στη σκοπιά και στην αγγαρεία στην άλλη άκρη της Ελλάδας, επειδή δεν έχει βύσμα και κάποια στιγμή αγανακτεί και παίρνει ένα τηλέφωνο μπας και τον αφησουν ήσυχο και του φερθούν σαν άνθρωπο.
  Οι παραπάνω για μένα δε φταίνε.
  Όταν βρεθείς σε ένα τραπέζι πεινασμένος και όλοι γύρω σου τρώνε και πίνουν, ενώ εσύ είσαι νηστικός, τότε θα αναγκαστείς να συμμετάσχεις σε αυτό, κλέβοντας και εσύ.
  Άρα μάλλον δε φταίμε εμείς για την κατάντια της Δικαιοσύνης. Αλλά η ίδια που δρα συνεχώς με γνωμονα το δίκιο του ισχυρού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Σγγνώμη Χαρτογράφε.
  Έχεις χίλια δίκια, έτσι όπως το διετύπωσα, αθελά μου σε
  προσέβαλλα.
  Ξέρεις όμως ὀτι δια της μεθόδου της ενοχοποίησης των πάντων,δημιουργούνται σε μεγάλο βαθμό, φόβοι και ενοχές, αναγκάζοντας τον πολίτη να δέχεται αδιαμαρτύρητα ότι
  του επιβάλλουν.Σίγουρα θα έχεις ακούσει γύρω σου διάφορους να λένε:εντάξει αλλά φταίμε κι εμείς γιαυτό ή για το άλλο,έτσι όμως ανοίγεται ο δρόμος για τον φασίστα τον Πάγκαλο και τον κάθε Πάγκαλο να λέει και να εννοεί πως ότι φάγαμε ή ότι κάναμε, το φάγαμε ή το κάναμε μαζί...αυτό κι αν είναι προπαγάνδα,αυτό κι αν είναι φασισμός.
  Ο Μαζεστίξ εκθέτει κατά την γνώμη μου, πιο εμπεριστατωμένα όλο το φάσμα της τρομοκράτησης του πολίτη από την φασιστική νοοτροπία της εκάστοτε εξουσίιας.
  Τέλος θυμήσου Χαρτογράφε ότι κανείς δεν γιεννιέται διεφθαρμένος ή οτιδήποτε άλλο, στην πορεία χαλάει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή