Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Δεν προσλαµβάνουν υπαλλήλους που καπνίζουν!

Δεν προσλαµβάνουν υπαλλήλους που καπνίζουν!

Άλλο ένα πλήγµα δέχονται τον τελευταίο καιρό οι αµερικανοί καπνιστές. Μετά την απαγόρευση του καπνίσµατος σε πάρκα της Νέας Υόρκης και σε παραλίες, οι αµερικανοί καπνιστές κινδυνεύουν να µείνουν άνεργοι εξαιτίας της αγαπηµένης τους συνήθειας. Νοσοκοµεία και επιχειρήσεις υγείας σε πολλές αµερικανικές πολιτείες σφίγγουν ακόµη περισσότερο τον αντικαπνιστικό κλοιό, προβάλλοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσληψη την αποχή από το κάπνισµα.
Στόχος, εξηγούν οι υπεύθυνοι προσωπικού, είναι η αύξηση της παραγωγικότητας, η µείωση των υγειονοµικών δαπανών και η προτροπή προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Βάσει των νέων αντικαπνιστικών κανόνων στην αγορά εργασίας, το τσιγάρο αντιµετωπίζεται ως παράνοµο ναρκωτικό. Αρκετοί είναι οι εργοδότες που µαζί µε το βιογραφικό ζητούν από τους υποψηφίους να κρατούν µαζί τους και µία εξέταση ούρων, ώστε να ανιχνεύονται αµέσως τα επίπεδα της νικοτίνης στον οργανισµό και να µην υπάρχει κανένα περιθώριο ψεύδους. Οσοι υιοθετούν τη νέα εργασιακή πολιτική υποστηρίζουν ότι αποτελεί µια ύστατη προσπάθεια, αφού παλιότερες τακτικές, όπως η καπνοαπαγόρευση στον εργασιακό χώρο, τα σεµινάρια διακοπής καπνίσµατος ή η αύξηση των ασφαλίστρων για τους καπνιστές εργαζοµένους, δεν στάθηκαν ισχυρά κίνητρα για να βγάλουν το τσιγάρο µια για πάντα από τη ζωή τους.

Και µπορεί για κάποιους ο σκοπός να αγιάζει τα µέσα, όµως τοθέµα έχει πάρει µεγάλες διαστάσεις ακόµη και στους κύκλους των αντικα πνιστών, οι οποίοι κάνουν λόγο για τακτικές που παραβιάζουν την ιδιωτικότητα και για απαγόρευση µιας συνήθειας η οποία είναι νόµιµη.

Με άγριες διαθέσεις έναντι όσων παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόµο που ισχύει από τις αρχές του χρόνου εµφανίζονται και οι ισπανικές Αρχές. Με λουκέτο, τουλάχιστον για δύο µήνες, και πρόστιµο περίπου 150.000 ευρώ,απειλούν κυβερνητικοί αξιωµατούχοιιδιοκτήτη εστιατορίου στην Ανδαλουσία, ο οποίος αρνείται να συµµορφωθεί και αφήνει τους πελάτες του να καπνίζουν αρειµανίως. «Οι πελάτες µας µάς συγχαίρουν που τους επιτρέπουµε να καπνίζουν», λέει ο µάνατζερ του εστιατορίου Χαβιέρ Μίγια, σε µια προσπάθεια να εξηγήσει για ποιον λόγο ο ιδιοκτήτης δεν προτίθεται να συµµορφωθεί ούτε και να πληρώσει το πρόστιµο.
ΤΑ ΝΕΑ

βρέθηκε στο: http://www.madata.gr/epikairotita/world/90849.html

Αυτή είναι η αλήθεια του Αμερικανοευρωπαικού "Πολιτισμού" του 21ου αιώνα.
Απαγορεύσεις επί απαγορεύσεων, ρομποτοποίηση των ανθρώπων, εξάλειψη κάθε συνήθειας που μπορεί να σε ανακουφίσει, και πάνω απ' όλα ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ!!!
Μα είναι δυνατόν να σε προσλαμβάνουν, όχι με βάση τα προσόντα σου αλλά, με βάση την ανάλυση ούρων, την οποία θα ελέγχει ο προσωπάρχης;

Προτροπή προς τους Αμερικανούς: αν δε σας προσλάβουν λόγω ανάλυσης ούρων... κατουρήστε τον προσωπάρχη!

3 σχόλια:

 1. Σωστός ο αμερικάνος. Σωστός και ο ισπανός. Άντε να ξυπνίσουν και εδώ τα βόδεια που μας κυβερνάνε μπας και γλυτώσουμε από τον καπνοφασισμό, επιτέλους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και να σκεφτείς ότι 5 χρόνια το είχα κομένο. Μόλις απαγορεύτηκε με νόμο, ασυνείδητα πώς, το ξανάρχισα... Πέρα από ανόητος, μήπως είμαι και βέρος Μεσόγειος τύπος..? Μάλλον έχει τίποτε να κάνει με εκείνο το "ουκ ελληνικόν το προσκυνείν" ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. χαχαχα
  Ναι όντως... Μεσόγειοι.. τι να πεις;
  Αλλά δεν πειράζει. Ξανακόψε το κι ας σε πουν και Βέλγο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή