Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

Ευρωπαική Ένωση και "Προοδευτικοί"

Δυστυχώς αυτά τα όνειρα περί ευημερούσας Ευρώπης στα πλαίσια της οποίας θα υπήρχε αμοιβαίος σεβασμός ανάμεσα στους λαούς, ανταλλαγή απόψεων και πολιτισμών, σεβασμός στον πολίτη κλπ. κλπ. διαψεύστηκαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και απογοήτευσαν και όσους νεαρότερους και γηραιότερους με αφέλεια υιοθέτησαν τις προσδοκίες αυτές. Δυστυχώς δικαιώθηκαν για μια φορά εκείνοι οι κινδυνολόγοι που χαρακτηρίζονταν ακραίοι εκ δεξιών και εξ αριστερών του πολιτικού συστήματος που κατηγορούσαν τις συνθήκες Σένγκεν και Μάαστριχτ. Η Ευρωπαική Ένωση μεταβλήθηκε σε ένα ληστρικό οργανισμό, που δεν έχει πια καμία πολιτική συνοχή, ελέγχεται από μεγαλοτραπεζίτες και κάθε είδους μεγαλοκαρχαρίες που κρυμμένοι στα υπόγεια του βαθέος κράτους των Βρυξελλών και του Στρασβούργου επιδίδονται σε ανελέητο κυνηγητό υπερκέρδους με θύματα των επιθέσεων τους ευρωπαικούς λαούς, που ο ενας μετά τον άλλον αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη του ΔΝΤ, τς πτώχευσης, της δημοσιονομικής "εξυγίανσης" και του Συμφώνου Σταθερότητας.
Όταν λοιπόν στη θέα των ληστρικών επιδρομών της Ευρωπαικής Ένωσης έναντι των πολιτών της, εμείς φιλοσοφούμε περί "Ενωμένης Ευρώπης των λαών, των οικονομιών, των πολιτισμών κλπ κλπ", τότε εθελοτυφλούμε και εθελοκωφεύουμε στα προβλήματα του γείτονα, του συγγενή, του φίλου, του εαυτού μας. Όταν υπάρχει πόλεμος, οι φαντάροι δεν κάνουν αποψίλωση. Όταν πέφτουν βόμβες γύρω, δεν ακούμε γουόκ-μαν. Καλώς ή κακώς (κακώς μάλλον) το όνειρο των προοδευτικών ευρωπαιστών αποδείχτηκε εφιάλτης εξαιτίας και αυτής της ανοχής σε καθετί ευρωπαικό που με μια ψυχοσύνθεση ευρωλιγούρηδων το εξυψώναμε σε θέσφατο. Το όνειρο τέλειωσε, οι προοδευτικοί μόλις γύρισαν πλευρό έπεσαν απ το κρεβάτι ιδρωμένοι και διαπίστωσαν τι έκτρωμα υποστήριζαν άθελά τους και προκειμένου να μην τους πουν οι υπόλοιποι αντιδραστικούς, αντευρωπαιστές, εθνικιστές, κομμουνιστές κ.ο.κ., εγωιστικά συνέχιζαν να υποστηρίζουν ένα νοσηρό κατασκεύασμα που σύντομα θα οδηγούσε στην kαταστροφή. Και ιδού τα ολέθρια αποτελέσματα.
Η εμμονή σε μια προ 30ετίας προοδευτική ιδέα δε μας καθιστά προοδευτικούς 30 χρόνια μετά. Και ο Σοσιαλισμός ήταν πολύ πρόοδευτικός όταν τον σκέφτηκε ο Μαρξ και ποlύ παρωχημένος όταν κλήθηκε να τον εφαρμόσει ο Στάλιν. Η Ευρωπαική Ένωση πέθανε μαζί με τη Σοσιαλδημοκρατία. Η τελευταία αποτελούσε τον εξουσιαστικό πυλώνα της κοινωνικής σύγκλισης και του κοινωνικού κράτους. Αλλά δυστυχώς εδώ και κάποια χρόνια, μας έχει αφήσει χρόνους και η Σοσιαλδημοκρατία, με αποτέλεσμα τα αρπαχτικά των πολυεθνικών να κάνουν πάρτυ χορεύοντας πάνω στα κουφάρια των πολιτών, με τους νεοφιλελεύθερους και τους νεοσοσιαλδημοκράτες να τους χτυπούν παλαμάκια για μια θέση στη λεζάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου