Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Another Brick in the Wall... of Evros!!!Διαβάζοντας για την απόφαση δημιουργίας τείχους στον Έβρο, αρχικά σάστισα.
Χτύπησε μέσα μου το καμπανάκι που θυμίζει το "Τείχος του Αίσχους" του Βερολίνου, τα συναισθήματα από το "Wind of change" των Scorpions, το "Wall"  των Pink Floyd και άλλες άμεσες ή έμμεσες αναφορές σε 'τείχη' που υψώνονται κατά καιρούς ανάμεσα σε ανθρώπους. Ειλικρινά, μέσα μου αντιπαλεύουν το λογικό που ζητά λύση στο θέμα της αθρόας λαθρομετανάστευσης και το θυμικό που παραδέχεται πως "τα σύνορα είναι ματωμένες χαρακιές πάνω στο σώμα του πλανήτη".

Ως προς τη λογική προσέγγιση λοιπόν, παραδέχομαι ότι πλέον η κατάσταση με το ατελειωτο πλήθος λαθρομεταναστών έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, τα οποία δεν επιδέχοναι λύσης όπως η καταστολή, η αφομοίωση κλπ.
Είναι τόσο πολλοί, που είναι αδύνατο να υπάρξει οποιαδήποτε αποτελεσματική πολιτική.

Για μένα λύση είναι η παρακάτω: αφενός μπλοκάρισμα της αθρόας εισροής λαθρομεταναστών από στεριά κι από θάλασσα (φυσικά δε μπορούμε να σηκώσουμε τείχος κατά μήκος του Αιγαίου, αλλά η ακτοφυλακή ας κάνει τη δουλειά της) και αφετέρου λήψη μέτρων σχετικά με την σταδιακή εκροή των υπεράριθμων μεταναστών.
Το τελευταίο είναι και το μεγάλο στοίχημα. Διότι αν γίνουν άγαρμπες κινήσεις, το μόνο που θα πετύχουμε είναι η δημιουργία "Τζιχάντ" στις γειτονιές της Αθήνας, πράγμα που φαντάζομαι πως απεύχονται όλοι οι Έλληνες, αφού έτσι θα πολλαπλασιαστεί η ήδη μεγάλη ανασφάλεια που υπάρχει.
Οπότε την αστυνομική καταστολή και τις μαζικές απελάσεις τις κρίνω αναποτελεσματικές.
Πιστεύω πς πρέπει να υπάρξει συντονισμός ταυτόχρονων πολιτικών.

Οι μετανάστες έρχονται εδώ για να δουλέψουν (αρχικά) και καταλήγουν στη μαύρη εργασία.
Λοιπόν, ας βγάλουν σε όλους χαρτιά (δεν εννοώ εκχώρηση ιθαγένειας, αλλά μόνο χαρτιά ταυτοποίησης).
Έτσι όλοι θα έχουν μια ταυτότητα και άδεια εργασίας. Έτσι θα υποχρεούνται να αποδεικνύουν σε κάθε έλεγχο των ελληνικών αρχών, το "πόθεν έσχες" τους.
Αυτοί θα πρέπει να μπορούν να δείξουν τα ένσημά τους.
Για να μη γίνουν όμως οι μετανάστες θύματα στο παιχνίδι των εργοδοτών, θα πρέπει να επιχειρηθεί μια τεράστια κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για τήν εξάλειψη της μαύρης εργασίας.
Που σημαίνει προσλήψεις στο σώμα ελεγκτών του ΣΔΟΕ και έλεγχος συνεχής και παντού. 
Αν χτυπηθεί η μαύρη εργασία, δε θα έχει λόγο καποιος εργοδότης να προσλάβει έναν π.χ. Πακιστανό ως φτηνό εργατικό χέρι, αλλά θα προσλάβει αξιοκρατικά τον καταλληλότερο (όποιος κι αν είναι αυτός).


Άρα ας χτυπήσει το κράτος αποτελεσματικά τη μαύρη εργασία. Ας κυνηγήσει μέχρις εσχάτων οποιονδήποτε εργοδότη προσφέρει μαύρη εργασία, τότε οι μετανάστες δε θα έχουν λόγο να κάθονται εδώ, αφού δε θα προτιμώνται ως φτηνά εργατικά χέρια, παρά μόνο όσοι από αυτούς είναι χρήσιμοι χάρη στις ικανότητές τους.
Έτσι, όσοι ήρθαν για να δουλέψουν και δε καταφέρνουν να βρουν δουλειά, θα φύγουν εθελουσίως για αλλού (είτε ευτή είναι η πατρίδα τους είτε οποιοδήποτε άλλο κράτος υποδοχής μεταναστών).
Όσοι πάλι δεν είχαν αποκλειστικό κίνητρο να δουλέψουν, αλλά είχαν και άλλους σκοπούς που σχετίζεται με οποιαδήποτε μορφή μικρού ή μεγάλου εγκλήματος, αυτοί θα αντιμετωπιστούν από την Αστυνομία.
Αλλά θα είναι αποτλεσματικότερη η αστυνόμευση τοτε απ ότι τώρα που είναι ανεξέλεγκτο το πλήθος των μεταναστών.

Και επειδή είμαι πεπεισμένος πως οι περισσότεροι μετανάστες δεν αφήνουν τη χώρα τους για πλάκα ή για να κλέψουν, να σκοτώσουν κλπ. , αλλά για να δουλέψουν, πιστεύω πως είναι η καλύτερη λύση γι όλους.
Έτσι κι αλλιώς αν δεν έχουν δουλειά ή αν γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους εργοδότες, οι μετανάστες είναι καλύτερα κα για τους ίδους να πάνε κάπου που ίσως θα βρουν καλύτερες συνθήκες για να δουλέψουν αξιοπρεπώς, και να ζήσουν σαν ανθρωποι και όχι σαν ζώα όπς αναγκάζονται πολλές φορές να ζουν εδώ, μένοντας σε γκαρσονιέρες στιβαγμένα 20 και 30 άτομα, διακινδυνεύοντας και τη δική τους αλλά και την κοινωνική υγιεινή.
Αλλά αν δε γίνουν τα παραπάνω, τότε ... ευχαριστούμε για το τείχος... ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ!!!

Δε θα χτίσουμε ένα τείχο της Ντροπής για να κάνει πολιτικά παιχνιδάκια το ΠΑΣΟΚ, που θέλει να εκμεταλλευτεί την εκλογική άνοδο των εθνικιστών και των φοβισμένων πολιτών, που είναι παρασυρμένοι από τους χρυσαυγίτες και έχουν φορτώσει στους μετανάστες... και το προπατορικό αμάρτημα!
Έτσι κι αλλιώς το τείχος έχει μια συμβολική αξία, που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, με ... γκέτο στην καρδιά της Αθήνας. Ας μην κοιτάμε τα πράγματα δεοντολογικά  ας τα κοτάξουμε πρακτικά:
Ούτε λιθοβολισμός των μεταναστών (δε φταίνε αυτοί που είναι αναξιοπαθούντες και "παιδιάενός κατώτερου θεού")
Ούτε υπερβολική ανεκτικότητα και εθελοτύφλωση μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας. (δεν είναι όλοι οι αγανακτισμένοι χρυσαυγίτες- δε φταίνε που δε μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθεροι τη γειτονιά τους)
Όχι στην τρομοκρατία και των δύο πλευρών.
...all in all you' re just another brick in the Wall...

14 σχόλια:

 1. Φυσικά να μην ξεχνάμε ότι και εμείς έχουμε βάλει το χεράκι μας, ως λαός εννοώ, με τις κυβερνήσεις που ψηφίζουμε, έτσι ώστε να αναγκάζονται
  εκατομμύρια άνθρωποι να εκπατρίζονται με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ, όπου είμαστε κι εμείς μέλη του και που έχουμε εγκαταστήσει στρατιωτικές δυνάμεις στις Πατρίδες τους...έχουμε πάθει πνευματική παράλυση .
  Ελπίζω ότι κάποτε θα συνέλθουμε (δηλ.του αγίου...ανήμερα..)αφού θα
  έχουμε φάει τον τοίχο στην μάπα.
  Κάτι ακόμα όταν η πείνα σε θερίζει εκτός από σκυλιά και γάτες μπορεί να φας και ῾῾άνθρωπο῾῾...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στοχοποιούμε τους μετανάστες, οι οποίοι είναι κακομοίρηδες που ήρθαν από την άλλη άκρη του κόσμου και χρησιμοποιούνται από κάποιους.
  Ποιοι είναι για μενα αυτοί οι "κάποιοι";
  - Το κράτος που τους χρησιμοποιεί ως κινούμενο στόχο στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και φυσικά τους χρησιμοποίησε στη φούσκα της "Ανάπτυξης" του 4%
  - Οι μεγαλοεπιχειρηματίες που βρίσκουν πάμφθηνα εργατικά χέρια κινεζικού επιπέδου.
  - Οι ρατσιστές που ως βαμπίρ διψούν για αίμα και εκμεταλλεύονται τα συντηρητικά ανακλαστικά των Ελλήνων, που δικαιολογημένα αγανακτούν από την κατάσταση που βιώνουν, αλλά αυτό δε δικαιολογεί κανένα ρατσισμό και καμία ξενοφοβία.
  - Οι "αντιρατσιστές" που φαινομενικά βοηθούν τους μετανάστες με διάφορες παλινωδίες (στυλ Νομικής) και τελικά τους εκθέτουν σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο. Έτσι κι αλλιώς χωρίς να προκαλούνται συντηρητικά και ξενοφοβικά ανακλαστικά στους Έλληνες, οι "αντιρατσιστές" δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Άρα δικαιολογούν την ύπαρξή τους μέσω της επιβίωσης του ρατσισμού.

  Αηδίασα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στο τελευταίο να προσθέσω στην "αντιρατσιστική" υστερία κάποιων, το αζημίωτο, που μεταφράζεται σε πολλά επίσημα και ανεπίσημα κονδύλια.Ρατσιστές και Αντι-ρατσιστές χρειάζονται ο ένας το άλλο για να επιβεβαιώνουν τους ρόλους τους.

   Διαγραφή
 3. Φοβάμαι ότι κάνεις λάθος με τους ῾῾αντιρατσιστές῾῾Μαζεστίξ.Δεν πιστεύω ότι είναι στις προθέσεις τους να εκμεταλλευτούν τούς μετανάστες προκειμένου να έχουν λόγο ύπαρξης.
  Μπορεί να πιστεύεις ότι ήταν λάθος η Νομική,προσωπικά πιστεύω πως όχι. Δεν χρησιμοποιήθηκαν οι μετανάστες από τους ῾῾αντιρατσιστές῾῾.Από άλλους ίσως.Θεωρώ ότι είναι παγίδα να στοχεύουμε σε ανθρώπους που δεν θα έκαναν κακό σε συνάνθρωπό τους.Η κυβέρνηση σταμάτησε να μιλάει για το άσυλο το θεωρείς τυχαίο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάνε μια έρευνα για την απεργία πείνας στην Υπατία και τους "αλληλεγγυους" που έπερναν το φαγητό από το στόμα όσων μεταναστών δεν άντεχαν άλλο τη πείνα.Και αν είχαν και ένα νεκρό από την ασιτία,θα απογειωνόταν το εγχείρημα.

   Διαγραφή
 4. Να σου πω την αλήθεια, δεν είχα πάντοτε την ίδια γνώμη για τους "Αντιρατσιστές"
  (τα εισαγωγικά μπαίνουν διότι αναφέρομαι στους επαγγελματίες του είδους και όχι στον αυτονόητο αντιρατσισμό, ως απότοκο της δημοκρατικης και ανθρωπιστικής συνείδησης)
  Όσο περνάν τα χρόνια όμως, όλο και περισσότερο κάτι μου φαίνεται πως βρωμάει άσχημα σ αυτην την ιστορία. Κάποιες ΜΚΟ και κάποιες εξτρεμιστικές οργανώσεις που επιβιώνουν μέσω της προάσπισης μεταναστών. Αν δε στοχοποιούνταν οι μετανάστες, τότε ποιο λόγο ύπαρξης θα είχαν αυτοί αφού δε θα είχαν ανάγκη για προστάτη;
  Μου φαίνεται πως είμαστε θεατές ενός κουκλοθέατρου. Ρατσιστές και αντιρατσιστές μου φαίνεται ότι είναι μέρη ενό παιχνιδιού με θύματα τους ανυποψίαστους Έλληνες και τυος μετανάστες.
  Εσύ τι πιστεύεις; Είσαι υπέρ του να μείνουν εδώ όλοι οι μετανάστες;

  (θα σου ξαναπαντήσω το βράδυ γιατί φεύγω τώρα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ναι να μείνουν όσοι θέλουν, δεν με χαλάει καθόλου και όσοι δεν θέλουν
  να μείνουν στην Ελλάδα, να τούς δώσει το μαφιόζικο Κράτος μας, χαρτιά να φύγουν.Τώρα θα μου πεις ότι έχουμε υπογράψει συμφωνίες
  και ότι θα μας τους στείλουν πίσω και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
  Ξέρεις κάτι, μιλάμε για ανθρώπους κι έχω μια αίσθηση ότι μιλάω για κάτι άψυχο, αν το θέλω, ή όχι.
  Ξέρεις κάτι Μαζεστίξ έχω ζήσει τον ρατσισμό, όχι στο πετσί μου αλλά
  με ανθρώπους που είχαν καταγωγή Ρομά.Είμαστε ρατσιστές και μάλιστα χωρίς έλεος απέναντι στο αδύναμο και διαφορετικό.
  Πολύ συχνά ακούγεται το επιχείρημα ότι πωλούν ναρκωτικά, κλέβουν κ.λ.π.είναι αλήθεια αυτό, κανένας κερατάς όμως δεν μπαίνει στον κόπο να μας πει γιατί τους έχουμε αποκλείσει κοινωνικά.
  Το ίδιο συμβαίνει και με τους μετανάστες, τσουβαλιασμένοι και αφημένοι στην τύχη τους, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη είναι φυσικό κι επόμενο να έχουν παραβατική συμπεριφορά.
  Προσπαθώ να βάλω τον εαυτό μου στην θέση τους και τρελαίνομαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πράγματι όταν σκέφτεσαι για την κοινωνία και προσπαθείς σε κάθε πρόβλημα να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση κάποιου θα τρελαθείς- είναι σίγουρο!
  Αλλά προσπαθώ να το κοιτάξω πιο σφαιρικά.
  Πρώτα πρέπει να αποφασίσουμε αν συμφωνούμε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών.
  Εγώ πιστεύω ότι πλέον υπάρχει.
  Αν το πιστεύεις κι εσύ, τότε πάμε στο ποιοι πλήττονται απ αυτό το πρόβλημα.
  Σαφέστατα πλήττονται οι ίδιοι οι μετανάστες, που φυσικά δεν είχαν καμιά όρεξη να περπατούν χιλιάδες χιλιόμετρα, να αφήσουν τις οικογένειές τους και τον τόπο τους για να δουν τις φάτσες μας. Ήρθαν ευρισκόμενοι σε ανάγκη ή σε κίνδυνο.
  Ωραία ως εδώ. (τρόπος του λέγειν "ωραία"...)
  Υπάρχουν όμως εκτός των δύσμοιρων εμταναστών και οι δύσμοιροι Έλληνες που μένουν κυρίως στο κέντρο της αθήνας οι οποίοι βιώνουν έναν ιδιότυπο στρατιωτικό νόμο: μετά τις 8 το βράδυ δεν μπορούν να βγουν έξω. Ξέρω ανθρώπους που μου λένε ότι αν ξεμείνουν από τσιγάρα το βραδάκι, χαρμανιάζουν ως την άλλη μέρα γιατί δεν τολμούν να βγουν τέτοια ώρα απ το σπίτι τους. Και κακά τα ψέματα κύριος κίνδυνος γι αυτου΄ς είναι οι μετανάστες, που εστω και χωρίς να φταινε οι ίδιοι, ζουν πα΄ρασιτικά. Αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα να δουλέψουν, θα κλέψουν για να φάνε. Κι όταν κάποιος αποφσίζει να κλέψει, τότε είναι έτοιμος για όλα, προκειμένου να προστατέψει τον εαυτό του. Δε φταίει η φυλη τους, δε φταίει το χρώμα τους. Όλων των φυλών οι μετανάστες έτσι ζουν όταν για τον α ή β λόγο δεν είναι δυνατόν να αφομοιωθούν.
  Και η ανασφάλεια και ο φόβος των πολιτών είναι βαθιά αντιδημοκρατική πρακτική. Είναι στέρηση ελευθερίας να μην μπορεί ο άλλος να βγει το βράδυ να πάει στο περίπτερο να πάρει τσιγάρα, επειδή είναι πολύ πιθανό να γυρίσει χωρίς πορτοφόλι και κινητό, αν γυρίσει...
  Άρα κάπως πρέπει να λυθεί το πρόβλημα.
  Για μένα πρέπει να βγάλουν χαρτιά σε όλους τους μετανάστες, για να ξέρει τουλάχιστον το κράτος ποιος είναι ο καθένας, πού μένει και πού δουλέυει, αν δουλεύει.
  Να τους χορηγήσει μια μικρή άδεια παραμονής και όσοι μετά το πέρας της άδειας δεν πληρούν κάποιες προυποθέσεις, να προωθηθούν προς την Ευρώπη. Τώρα θα μου πεις: υπογράψανε για την επαναπροώθηση κλπ κλπ. Ε τι διάολο έχουμε τους πολιτικούς; Ας το διαπραγματευτούν όπως πρέπει με την Ευρώπη.
  Συμφωνώ να τους δοθεί άδεια βραχείας παραμονής, αλλά διαφωνώ με το να δοθεί ιθαγένεια. Η ιθαγένεια θα πρέπει να δίνεται σε πολύ λίγες περιπτώσεις και εάν και εφόσον πληρούν πολλές προυποθέσεις. Για να μη γίνονται και όχημα κομματικης εκμετάλλευσης εκτός των άλλων οι μετανάστες.
  Αυτά εν ολίγοις πιστεύω.
  Γιατί πρέπει να προστατευτούν όλοι: και οι μετανάστες και οι Έλληνες. Κι οι δυο θύματα της κατάστασης είναι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Γνωρίζεις ότι η Ε.Ε.έχει δώσει ένα κονδύλι προκειμένου να διατεθεί για τον επαναπατρισμό προσφύγων;
  Υπάρχουν 1800 αιτήσεις σε εκκρεμότητα δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν γιατί τα χρήματα φαγώθηκαν.
  Δεν διαφωνώ σ῾ότι λες σχετικά με την υποβάθμιση της ζωής στο κέντρο
  της Αθήνας, σαφώς και υπάρχει πρόβλημα.
  Χρειάζεται πολιτική βούληση προκειμένου να βοηθηθούν οι άνθρωποι που ζουν
  σ῾αυτές τις περιοχές.Προσωπικά δεν ελπίζω ότι θα γίνει κάτι από την πολιτεία θα αφήσουν την κατάσταση να λιμνάσει,μέχρι να δώσουν τη λύση μόνοι τους έλληνες και μετανάστες και αντιλαμβάνεσαι την μπορεί να συμβεί.Έχεις δίκιο για την καταγραφή
  τους μέσω των αδειών παραμονής αυτό θα λειτουργήσει θετικά τόσο για τους Έλληνες όσο και για τούς μετανάστες διότι αν τους συμβεί κάτι δεν θα παν στα αζήτητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ως προς το τελευταίο, συχνά ακούω την ανατριχιαστική είδηση "βρέθηκε πτώμα μελαμψού άνδρα στη χωματερή Άνω Λιοσίων", και είναι άνθρωποι που εξαφανίζονται μυστηριωδώς. Τώρα ποιοι τους κθαρίζουν και γιατί... είναι μεγάλο θέμα. Κι π τη στιγμή που ω άτομα δεν έχουν κάποια νομική υπόσταση, δεν ασχολείται κανείς ββαια και ούτε κατά διανοια δεν μπορούν να βρεθούν οι ένοχοι. Άρα πρέπει να χουν κάποια χαρτιά αναγκαστικά, αφού ζουν εδώ.
  Όσο για τη "λύση" που λες, αυτό φοβάμαι κι εγώ. Η τζιχάντ στο κέντρο της Αθήνας δεν είναι μακριά. Και η Χρυσή Αυγή και τα απόβλητά της επίσης. Γι αυτό πρέπει το Κράτος να πάρει μέτρα όσο ακόμη προλαβαίνει. Αν προλαβαίνει.
  Αλλιώς θα έχουμε όλοι μας πρόβλημα.
  Κι αν τώρα η ανασφάλεια είναι ήδη μεγάλη, φοβάμαι ότι θα πολλαπλασιαστεί αν αρχίσει μια "μάχη" γηγενών-μεταναστών...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Γνωρίζεις ότι έξω από τις Φέρρες στον Έβρο υπάρχουν μικροί ομαδικοί τάφοι μεταναστών;
  Εκεί βρίσκονται σωροί ανθρώπων που ποτέ δεν μπόρεσαν να φτάσουν
  στην῾῾ ελευθερία.῾῾
  Κάποιοι άλλοι άνθρωποι θα τους περιμένουν.. και θα τους περιμένουν...
  στις πατρίδες τους.

  Φωτιά και μπούλμπερη, στα κτήνη που εξουσιάζουν τον πλανήτη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο (στις Φέρρες), αλλά γενικώς γνωρίζω τι γίνεται. Και είναι ανατριχιαστικό. Σαν το σκυλί στ' αμπέλι πάνε οι άνθρωποι.
  Θέλουν ένα κρέμασμα κι οι Μουσουλμανοταλιμπάν που έχουν πάρει την εξουσία στα αραβικά κράτη και έχουν ρημάξει τους ανθρώπους και φεύγουν, και θέλουν άλλο ένα κρέμασμα και αυτοί που εξαπολύουν βόμβες και εμπάργκο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μαζεστίξ ξεχνάς βέβαια ότι τα ανθρωπόμορφα κτήνη που βομβαρδίζουν τις χώρες τους, των μεταναστών εννοώ, είναι εκείνοι οι οποίοι εξέθρεψαν και
  στήριξαν τις προδοτικές ηγεσίες τους.
  Αφού τους χρησιμοποίησαν τους῾῾ηγέτες῾῾ στην συνέχεια τους φτύνουν.
  Όλο αυτό δεν έχει να κάνει με το αν είναι Μουσουλμάνοι, Ταλιμπάν, Χριστιανοί ορθόδοξοι ή δεν ξέρω τι άλλο .Έχει να κάνει με το πόσο πουλημένοι προδότες είναι τα καθάρματα.
  Υ.Γ,
  Συγγνώμη για το ύφος αλλά είμαι τσαντισμένη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Έχω την ίδια άποψη για τους Μουσουλμανοταλιμπάν, τους Χριστιανοταλιμπάν, αλλά και τους Αθεοταλιμπάν.
  Γενικώς μου τη δίνουν στα νεύρα οι κάθε είδους Ταλιμπάν
  Και μην ανησυχείς, δεν ξεχνάω ποιοι εγκατέστησαν το Σαντάμ, το Χομεινί κλπ.
  Αλλά π.χ. ο Καντάφι και ο Μουμπάρακ δεν εγκαταστάθηκαν από τους Αμερικάνους. Αντιθέτως θα έλεγα. Ανέβηκαν ως πραγματικοί επαναστάτες, αλλά η εξουσία τους διάβρωσε πολύ άσχημα...

  Φωτιά σε όλα τα καθάρματα αναιξερέτως "ιδεολογίας" και προέλευσης.

  Διότι τα καθάρματα δεν έχουν ιδεολογία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή