Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Φορτηγό έλιωσε Κινέζο αντιφρονούντα

Με αυτόν τον μακάβριο τρόπο έκλεισε για πάντα το ενοχλητικό στόμα ενός άντρα που επί 6 χρόνια πρωτοστατούσε σε διαμαρτυρίες για τον τρόπο με τον οποίο το κράτος προσπαθούσε να αρπάξει τη γη τη δική του και των συγχωριανών του.
Ο νεκρός ονομαζόταν Qian Yunhui και η φωτογραφία από τον τρόπο θανάτου του είναι το...
πιο καυτό θέμα για τους Κινέζους στο Internet.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή των New York Times, o άντρας αυτός παρέμενε, εικάζουμε μάλλον για παραδειγματισμό, άψυχος στον δρόμο, με ξεραμένο αίμα στο μισάνοιχτο στόμα του, με τον κορμό του σώματος του συντετριμμένο κάτω από την τεράστια ρόδα του κόκκινου φορτηγού, με τον ώμο του να θυμίζει ένα ματωμένο ''μαξιλάρι'' σάρκας ενώ το κεφάλι του ήταν μερικά μέτρα παραπέρα.

Και ενώ οι Κινέζοι είναι συνηθισμένοι στην παράνομη υφαρπαγή της γης τους από το κράτος, η σοκαριστική αυτή φωτογραφία τους έχει εξοργίσει αναγκάζοντας, κάτι το πρωτόγνωρο, σε εξηγήσεις τους τοπικούς αξιωματούχους.

Ακόμα είναι άγνωστο το ποιός τράβηξε την φωτογραφία η οποία για πρώτη φορά δημοσιεύτηκε την Κυριακή το βράδυ σε ιστοσελίδα την οποία ''κλίκαραν'' 20.000 αναγνώστες πριν αυτή περιέργως διαγραφεί.
Όμως άλλες τρεις ιστοσελίδες ''ανέβασαν'' το θέμα μετά, μετρώντας πάνω από 400.000 χιλιάδες ''χτυπήματα'' και έτσι ο νεκρός αρχίζει και γίνεται το σύμβολο της αντίστασης κατά της κρατικής αυθαιρεσίας και διαφθοράς.
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου