Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Μητροπολιτικός Δήμαρχος ή "Δημοτικός" Μητροπολίτης?

 Διαβάζοντας στο tromaktiko το άρθρο "Περί αθείας" του Καμίνη" http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_7761.html από έναν αναγνώστη, θέλω να παρατηρήσω τα εξής.
Δεν ψηφίστηκε ως θρησκευτικός εκπρόσωπος των Ελληνορθόδοξων Αθηναίων ούτε ως Μητροπολίτης, για να υπορεούται να δηλώσει τα θρησκευτικά του πιστεύω προεκλογικά. Αυτό που υποχρεούτο να δηλώσει ήταν το πρόγραμμα που σχεδίαζε να εφαρμόσει σε περίπτωση εκλογής του. Δε τον ψήφισε κανείς ως Χριστιανό, όπως και δεν τον ψήφισε κανείς ως άθεο.
  Και επιτέλους πρέπει οι θρησκόληπτοι πως άθεος δε σημαίνει "εχθρός του Χριστιανισμού". Το ότι μεγαλώνοντας ένας ανθρωπος δεν πιστεύει στο Θεό, δεν σημαίνει ότι αυτομάτως η παρουσία του εντάσσεται σε ένα οργανωμένο σχέδιο καταστροφής ή υπονόμευσης της χριστιανιικής θρησκείας, όπως και οποιασδήποτε άλλης θρησκείας. Το ότι κάποιος δεν πιστεύει στο Θεό των Χριστιανών, δε σημαίνει ότι του αρέσει να βλέπει τα γκέτο στο Μεταξουργείο, στον Αγ. Παντελεήμονα και αλλού.
   Εξάλλου ηχώρα μα ςσ αυτά τα χάλια έφτασε εξαιτίας ανθρώπων που ορκίστηκαν στο Ευαγγέλιο αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά τους ως δήμαρχοι, υπουργοί, πρθυπουργοί. Κανέναν φαύλο δεν εμπόδισε ο όρκος του να διαπράξει εγκληματικές πολιτικές. Και φυσικά δε φταίει η χριστιανική πίστη, που κάποιοι Χριστιανοί εγκληματούν κτά της Ελλάδας, όπως συνακόλουθα δε φταίει η αθεία για όποιον φαύλο πολιτικό δεν ορκίστηκε.
   Το αν ένας πολιτικός θα αποδειχθεί φαύλος δεν εξαρτ΄ται από το θρήσκευμ΄του αλλά από το ποιόν του. Σταματήστε λοιπόν να κυνηγάτε φαντάσματα. Εχθρός σας δεν είναι ο άθεος, ο Χριστιανός, ο Μουσουλμάνος, ο Βουδιστής, ο Αγνωστικιστής, ο Δωδεκαθειστής. Αυτός απλά πιστεύει ή όχι σε ένα άλλο Θεό. Εχθρός σας είναι ο φαύλος, ο παραδόπιστος, ο πουλημένος, ο μιζαδόρος, ο συνωμότης, ο κλέφτης, ο ψεύτης.

  ΥΓ.:Όσο γι αυτούς που υποστηρίζουν ότι παρά το ότι μπορεί ο Καμίνης να είναι άθεος, θα έπρεπε να ορκιστεί στο Ευαγγέλιο, αναλογιστείτε απλά τι λέτε. Ζητάτε από έναν άνθρωπο ο οποίος πιθανώς είναι άθεος, αν προσβάλλει το Ιερό Σύμβολο της Πίστης σας. Να ορκιστεί κάποιος μη Χριστιανός στο Ευαγγέλιο; Ε ρε και να τα ακούει ο Ιησούς Χριστός αυτά! (αν τα ακούει...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου